Sivut

torstai 17. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 17: Talvihäiden herkkubuffa

Erilaiset karkki- ja herkkubuffat ovat olleet todella kovassa suosiossa häissä jo useamman vuoden ajan. Talvihäissä teemaa voi halutessaan hyödyntää myös herkkubuffetin kokoamisessa, tämän päivän luukusta löydät inspiraatiota siihen!


1. Täyteläisiä juustoja, marjoja, hedelmiä ja hilloja

Jos minulta kysytään, niin juustoja voi syödä vuoden ympäri, rakastan niitä! Erityisen hyvin ne kuitenkin sopivat joulunaikaan ja talvikuukausiin. Rasvaiset, täyteläiset juustot ja punaviini ovat oma talven luottoherkkuni!

Häiden herkkubuffaan voi liittää myös juustotarjottimen, johon voi valita muutamia erilaisia juustoja. Omia suosikkejani ovat esimerkiksi gorgonzola, kaikki goudat, brie ja tilsit. Juustojen lisukkeeksi kannattaa valita jotain raikasta (esimerkiksi viikunanpuolikkaita, viinirypäleitä, tuoreita marjoja tai sesongin hedelmää persimonia). Lisäksi juustojen kanssa voi yhdistää erilaisia marmeladeja ja hilloja, jotka täydentävät juustojen makua, esimerkiksi viikunahillo ja inkiväärimarmeladi ovat loistavia valintoja, sekä erilaisia voileipäkeksejä, joiden päällä juustoa voi nautiskella. Juustojen lisäksi herkkubuffassa voi hyvin olla muutakin suolaista pientä naposteltavaa, kuten ilmakuivattua kinkkua, minisalameita tai leipätikkuja. 

Yksi hauska idea olisi myös hääkakun sijaan tarjota "juustokakku", eli koota isot juustokiekot päällekkäin, kerroskakkua muistuttavaan muotoon (kuten toisessa kuvassa!). 

Kuva: // Kaboom Pics 
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

2. Lajitelma erilaisia pähkinöitä ja manteleita

Talvihäiden herkkubuffaan sopivat loistavasti myös erilaiset pähkinälajitelmat ja mantelit. Valitse mukaan sekä maustettuja, että maustamattomia versioita! Pähkinät ja mantelit voi asetella kauniisiin lasipurkkeihin ja herkkubuffaan varata esimerkiksi paperipusseja, johon vieraat voivat sitten itse annostella naposteltavaa. Halkaistut, kokonaiset saksanpähkinät näyttävät myös puolitettuina hauskalta (kuten ensimmäisessä kuvassa) ja ne voi koristella tomusokerilla talvisen näköiseksi. 

Yksi oma ehdoton suosikkini ovat myös paahdetut mantelit! Näitä on tullut ulkomailla aina hamstrattua joulumarkkinoilta ja taisinpa bongata näitä viime vuonna myynnissä myös Tuomaan Markkinoilla Helsingissä. Sokerikuorrutteiset tai kaneli-sokeripäällysteiset mantelit ovat oma lempparini. 

Pähkinöiden ja manteleiden rinnalle makeutta tuomaan sopivat loistavasti myös taatelit, joko sellaisenaan tai esimerkiksi kanelisekoituksella kuorrutettuina. 

Kuva: // Pixabay 
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
3. Kauniisti koristellut piparkakut 

Täydellinen valinta talvihäiden herkkubuffaan tai vaikkapa hääkakun lisukkeeksi jälkiruokapöytään, ovat kauniisti koristellut piparkakut. Pipareista saa myös koottua tarjoilupöytään näyttävän piparikuusen (kuten toisessa kuvassa). Tämä voisi olla myös hauska pieni aktiviteetti talvihäissä, jos herkkubuffassa olisi esillä myös sokerikuorrutetta, nonparelleja ja muita karkkeja, joilla jokainen vieras voisi halutessaan koristella oman piparinsa. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Ah, nyt tuntuu että haluaisin talvihäät ihan vain näiden kaikkien herkkujen takia! Täytyy tyytyä herkuttelemaan näillä nyt joulunpyhinä. Harkitseeko joku teistä lukijoista vähän erilaisen herkkubuffan koostamista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti