Sivut

tiistai 9. helmikuuta 2021

Ystävänpäivän talviset treffi-ideat

Tämän päivän postauksessa ideoita ystävänpäivän talvisiin treffeihin! Nämä sopivat toteutettavaksi niin puolison, kuin ystävienkin seurassa ♥

Lumikenkäily 

Lumikenkäily on superhauskaa ja myös yllättävän hikistä puuhaa! Itse pääsin ensimmäistä kertaa lumikenkäilemään viime talven Ylläksellä ja tykästyin lajiin heti. Nyt kun Etelä-Suomeenkin on pitkästä aikaa saatu kunnon talvi, voi pääkaupunkiseudullakin suunnata nauttimaan lumisesta luonnosta myös lumikenkäilyn muodossa. Esimerkiksi Nuuksiossa Haukkalammelta voi vuokrata  Natura Vivan lumikenkiä ja kansallispuistosta löytyy myös runsaasti hyviä lumikenkäilyreittejä. Lumikengät voi vuokrata joko päivän ajaksi tai koko vuorokaudeksi ja vuokrahinnat ovat edullisia!

Retkiluistelu

Retkiluistelua en ole ikinä itse päässyt kokeilemaan, mutta meidän molempien toiveissa olisi päästä joskus sitä testaamaan - tämä olisi hauska yhteinen treffiaktiviteetti! Retkiluistimia voi myös vuokrata useista paikoista ja eri paikkakunnilta löytyy myös valmiita retkiluistelureittejä. Oman paikkakunnan jäätilanteeseen kannattaa myös perehtyä, ennen luonnon jäälle suuntaamista. 

Luistelutreffit

Jos retkiluistelu ei innosta, voi luistelutreffeille suunnata vaikkapa ihan koulun pihalle tai urheilukentälle! Keittäkää termariin mukaan kahvia tai kaakaota ja varatkaa mukaan lempparieväänne. Espoossa oma suosikkini on Tapiolan Jääpuutarha, jonka yhteydessä toimivasta Kahvila Hileestä voi myös vuokrata luistimia.

Patikkaretki laavulle 

Patikkaretki talvisessa luonnossa on ihana treffi-idea ja hauskoja retkikohteita löytyy varmasti joka paikkakunnalta. Parasta retkessä on tietysti aina evästauko, joten me valitsemme usein sellaisen retkikohteen, jossa reitin varrelta löytyy laavu tai nuotiopaikka. Siellä on ihana hengähtää hetki ja myös lämmitellä pakkasen keskellä. Me olemme bongailleet hyviä retkikohteita Facebookin Uudenmaan Luontoliikkujat-ryhmästä. Lisäksi bongasin joulun alla kirjan nimeltä Uusi pääkaupunkiseudun retkeilyopas, johon on koottu kaikki pääkaupunkiseudun retkeily- ja ulkoilukohteet. Samasta sarjasta löytyy myös muita teoksia, kuten Sunnuntaikävelyllä Helsingissä ja Etelä-Suomen retkeilyopas. Tämä olisi itseasiassa myös aika ihana ystävänpäivälahja retkeilyä rakastavalle ystävälle tai puolisolle!

Kuva: // Unsplash, Haris Suljic
Kuva: // Unsplash, Weston MacKinnon
Kuva: // Unsplash, Rebecca Harris

Pulkkamäki 

Jos lumitilanne sen sallii, suunnatkaa ystävänpäivätreffeille pulkkamäkeen! Mäenlasku on hauskaa ja ainakin minua alkaa pulkkamäessä aina vähän lapsettaa. Näin aikuisena pulkkamäki on myös yllättävän fyysistä puuhaa, sillä mäen päälle kivutessa tulee nopeasti hiki. 

Sauna ja avanto 

Yllätä treffiseurasi talvisella sauna- ja uintihetkellä! Treffikohteeksi kannattaa valita sellainen avantopaikka, josta löytyy yhteissauna, jotta pääsette rentoutumaan löylyissä yhdessä. Näin korona-aikana kannattaa harkita myös yksityisen saunavuoron varaamista, jolloin saunasta ja avannosta voi nauttia täysin omassa rauhassa. 

Pääkaupunkiseudulta haluan vinkata teille ainakin Espoon saunalautan, Furuvikin rantasaunan ja Matinkylän löylykontin, joihin jokaiseen voi varata  myös yksityisen saunavuoron. 

Nuuksion Poropuisto

Tätä hehkutin jo eläinaiheisessa polttaripostauksessakin, mutta nostetaan se nyt vielä tähänkin! Nuuksion Poropuisto tarjoaa hauskan talvisen treffiaktiviteetin kaikille eläinrakkaille. Poropuiston vierailun aikana pääsette ihastelemaan poroja, syöttämään niille jäkälää ja nauttimaan nuotiokahveista. T lupasi viedä minut tänne sunnuntaina ystävänpäivätreffeille, jee!

Talven Ihmemaa, Vermo Areena

Vielä yksi treffivinkki pk-seudulta! Talven Ihmemaa tarjoaa talvisia aktiviteetteja sekä lapsille että aikuisille, tämä sopii loistavasti myös koko perheen yhteiseksi ystävänpäiväaktiviteetiksi! Alueelta löytyy muunmuassa pulkkamäki, jääminigolfia, curlingia, ihanat haliponit ja huskykoirat, sekä avotuli jonka ääressä voi nauttia kahvilasta ostettuja eväitä, esimerkiksi paistaa makkaraa. Teitä ei varmaan yllätä, että haluaisin tännekin! Sanan ”haliponi” kuuleminen riitti... :D 

Kuva: // Unsplash, Maria Vojtovicova
Kuva: // Unsplash, Yann Allegre
Kuva: // Unsplash, Robert Kalinagil

Ei muuta kuin ylös, ulos ja ulkoilemaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti