keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Hääsuunnittelussa apuna: Tahtoo.fi



Vaikka rakastankin käsillä tekemistä ja askartelua, niin IT-alalla työskentelemisen myötä olen tykästynyt myös erilaisiin järjestelmiin ja suunnittelutyökaluihin. Nykyisen työtehtäväni myötä olen myös alkanut arvostaa kaikenlaisia raportteja, lukuja ja tilastoja. Siksi innostuin Tahtoo.fi-sivustosta heti siihen törmättyäni ja olemmekin ottaneet sivuston käyttöön nyt heti suunnittelun alkuvaiheessa. Tässä vähän vinkkejä toiminnoista, joita olemme hyödyntäneet tähän mennessä: 


1. Kukkaro 


Sivustolla voi luonnostella ja seurata omaa hääbudjettia. Kuluja voi jaotella eri kategorioihin haluamallaan tavalla ja jokaisen kulun kohdalle voi merkitä alustavan määrän ja sitten kun kulu on aikanaan maksettu, niin toteutuneen summan. Itse koen, että vaikka työssäni lukujen ja budjettien kanssa työskentelenkin, budjetin laatiminen on yksi häävalmisteluiden haastavimmista puolista. Tämän avulla on ollut helppo summailla eri kuluja yhteen ja huomasimmekin nopeasti, että alkuperäinen budjettimme ei tulisi riittämään. Nyt kun alustava budjetti on hahmoteltu, pystyimme laatimaan kuukausittaisen säästösuunnitelman. Aiomme säästää kiinteän summan per kuukausi tavoitteeseemme päästäksemme ja lisäksi iso osa tulospalkkiosta, lomarahoista ja veronpalautuksista menee tänä vuonna suoraan häätilille. Mielestäni raha-asioista puhutaan häiden kohdalla aivan liian vähän, mutta itse voin avoimesti kertoa, että yksi isoin tekijä siihen miksi häitämme suunnitellaan kahden vuoden päähän, on nimenomaan budjetti. Haluamme pystyä häiden ohessa säästämään kuukausittain myös omistusasuntoon, puskuritilille ja sijoituksiin, joten sen vuoksi säästämisajan tulee olla hiukan pidempi. 

2. Vieraslista 


Sivuston Vieraat-osiossa on helppo luonnostella vieraslistaa ja vieraat voi myös halutessaan jakaa eri kategorioihin esimerkiksi iän perusteella tai sen mukaan kuuluvatko he perheenjäseniin, ystäviin, sukulaisiin vai johonkin muuhun kategoriaan. Lisäksi vieraalle voi halutessaan lisätä avecin tai yhden perheen jäsenet samaan kokonaisuuteen. Tämä on kätevää, koska sen jälkeen järjestelmä osaa automaattisesti laskea oikean kutsujen määrän. Meidän vieraslista on alusta asti ollut aika selkeä ja kun listasimme heidät Tahtoo-sivustolle, vieraita tuli jopa hiukan vähemmän kuin olimme ennalta ajatelleet. Vieraslista tulee varmasti elämään vielä tässä kahden vuoden aikana, mutta on hyvä että henkilömäärä on suurinpiirtein selvillä kun alamme nyt katsella sopivaa juhlapaikkaa, kysellä pitopalveluiden tarjouksia jne. 

3. Tehtävät 


Sivustolla on todella kätevä tehtävälista, joka on valmiiksi jaoteltu ajankohdan mukaan. Siellä oli mukana myös sellaisia tehtäviä, joita emme itse olisi välttämättä osanneet ottaa huomioon. Täältä olemme saaneet rastitettua jo useammankin kohdan "Hääsuunnittelun alkuun"-listan osalta. Suunnittelulistoja voi myös helposti muokata ja lisäillä itse.

4. Hääsivu


Ainakin tällä hetkellä ajatus oman hääsivun luomisesta houkuttaa kovasti. Tahtoo:n kautta olisi mahdollista myös lähettää kutsut vieraille ja hoitaa ilmoittautumiset. Tämäkin vaihtoehto kiehtoo ekologisuutensa vuoksi ja myös siksi, että oma luottoni Postia kohtaan ei tällä hetkellä ole kovin korkealla :D Toisaalta kaikki minut tuntevat tietävät miten paljon rakastan askartelua, joten voi olla että haluan kuitenkin kutsut ainakin jossain muodossa näperrellä käsin. 

Näihin toimintoihin olemme ehtineet tutustua tähän mennessä! Kiva puoli Tahtoo.fi-sivustossa on myös se, että omaan profiiliin voi lisätä käyttäjiä, itse lisäsin jo T:n ja tulevaisuudessa voisimme kutsua mukaan myös esimerkiksi kaasot ja bestmanit. Myös pöytäjärjestyksen tulemme sitten ennen häitä varmasti suunnittelemaan Tahtoo:n avulla, sillä toiminto vaikuttaa todella kätevältä. 
Kuvagalleriakin kuulostaa houkuttelevalta, sillä sen kautta olisi helppoa jakaa hääkuvat kaikille vieraille ja myös vieraat voisivat ladata sinne parhaita otoksiaan. Täytyy siis harkita myös tätä! :)

Onko täällä muita, jotka olisivat käyttäneet Tahtoo.fi-sivustoa? Onko joku hoitanut kutsujenkin lähetyksen sitä kautta? Kuulisin mielelläni kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti