tiistai 16. kesäkuuta 2020

Vuosipäivän juhlintaa - staycation Helsingissä

Viikko sitten meillä tuli täyteen pari vuotta seurustelua ja kuukausi kihloissa oloa. Tämän kunniaksi halusin yllättää T:n pienellä minilomalla ja olin varannut meille superior-huoneen Jätkäsaaren Clarion-hotellista, jossa olemme jo pitkään halunneet päästä yöpymään. Jännitin vierailua hiukan etukäteen, sillä olin juuri lukenut muutaman ei-niin-hyvän arvion kyseisestä hotellista ja ehti mielessä käväistä jo varauksen peruminenkin. Meidän pieni staycation kuitenkin sujui ihan täydellisesti, alusta loppuun saakka! 

Tähtäsimme Clarioniin heti kolmeksi, jolloin check-in alkoi ja emme onneksi joutuneet odottelemaan kovin kauaa, sillä sisäänkirjautumistiskejä oli respassa kolme ja lisäksi tarjolla olisi ollut myös self check-in automaatti. Yllätyimme myös iloisesti, kun saimme toiveidemme mukaisesti ammeellisen huoneen ylimmästä kerroksesta merinäköalalla, vaikka emme olleet siitä mitään ekstraa maksaneetkaan. Huoneemme tosiaan sijaitsi hotellin 15. kerroksessa ja sieltä oli kerrassaan upeat näköalat. Tykkäsimme siitä, että ikkunasta oli tehty koko seinän korkuinen ja se toi myös ihanasti luonnonvaloa huoneeseen. 





Seuraavaksi meidän reissu jatkui Helsingin keskustaan, Annankadun Bricco-viinibaariin, jossa vierailua olimme niin ikään odottaneet kovasti. Koronakevään ja monen kuukauden kotona kökkimisen jälkeen ravintolassa käyminen tuntui ylipäätään ihan luksukselta. Tilasimme kahden hengen antipasto lautasen ja nautimme parit lasilliset rose-viiniä. Molemmat maistamamme viinit olivat superhyviä ja palvelukin pelasi. Briccon terassi on aika pieni, emmekä yllättyneet siitä että tuollaisella hellekelillä se oli täpötäynnä. Meitä ei onneksi haitannut istua sisälläkään, vähän viileämmässä oli mukavampi syödä. 


Briccosta suuntasimme kauppaan ostamaan vähän herkkuja hotellihuoneeseen ja haimme Haikusta take away-sushit hotellille iltapalaksi. Pakko muuten hehkuttaa näitä Haikun susheja! En ollut aiemmin näitä maistanut, koska yleensä tilaamme sushit aina luottopaikastamme Ison Omenan Fukusta tai haemme Citymarketin sushibuffasta, mutta nyt bongasimme Syö Taas-tarjouksen 14 sushia kympillä. Oli ihan superhyviä ja jotenkin tosi freesin makuisia! Clarioniin palattuamme veimme tavarat huoneeseen ja jatkoimme sitten matkaa hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan Sky Room-kattobaariin. Baarissa oli ilahduttavan paljon tilaa ja löysimme rauhallisen pöydän pienen kabinetin puolelta. Nautiskelimme Aperol Spritzit ja ihastelimme kaupungin ylle levittyviä maisemia. Naureskelimme myös sitä, että molemmista tuntui ihan kuin oltaisiin jossain ulkomailla, koska emme olleet poistuneet Espoosta Helsinkiin sitten vuoden alun. 

Nappasimme Sky Roomista mukaamme hotellihuoneen hintaan sisältyneen kuohuviinipullon ja lasit ja sen jälkeen ilta jatkui omassa huoneessa sushista ja skumpasta nautiskellen. Pieni hauska lisä huoneessa oli cast-mahdollisuus, eli saimme padilta heijastettua haluamamme ohjelman huoneen television ruudulle ja katselimmekin sängystä käsin muutaman jakson Netflixissä kesken olevaa sarjaa. 






Aamulla heräsimme jo kahdeksan aikoihin, vetäisimme kylpytakit ja tossut päälle ja lähdimme aamu-uinnille hotellin huipulla sijaitsevalle spa-osastolle. Allasalue oli ihan mieletön! Kattoa tuolla ei tosiaan ole, eli altaassa uiskennellessa pääsi nauttimaan auringonvalosta ja myös saunaosasto isoine ikkuineen ja näköaloineen oli upea. Aamulla altaalla oli myös mukavan rauhallista ja saimme rentoutua lähes tulkoon yksiksemme. 

Uimisen ja saunomisen jälkeen meillä molemmilla oli jo kova nälkä, joten oli aamiaisen vuoro. Sisäänkirjautumisen yhteydessä oli jo varoiteltu, että aamiaisen viimeinen tunti on aina ruuhkaisinta aikaa, kuten hotelleissa yleensäkin, joten suunnittelimme oman aikataulumme niin, että ehdimme hakea aamiaisen ennen sitä. Poikkeusjärjestelyiden vuoksi aamupalan sai joko nauttia ravintolassa (ruoat oli joko yksittäispakattu tai annosteltiin henkilökunnan toimesta) tai viedä huoneeseen. Me kokosimme tarjottimelle kaikki haluamamme jutut ja nautimme aamiaisen sitten hotellihuoneen sängyssä, se oli ihanaa pientä luksusta myös! Mielellään olisin myös voinut maksaa vähän ekstraa, että aamiaisen olisi saanut valmiiksi huoneeseen kuljetettuna. 





Kahdeltatoista luovutettiin sitten huone ja koska oltiin maksettu se jo sisäänkirjautuessa, pudotettiin vain avaimet check out-boksiin ja suunnattiin autolle. Päätettiin nautiskella kesäisestä Helsingistä vielä vähän lisää ja lähdettiin vesibussin kyydissä piknikille Lonnaan. Jos teistäkin tuntuu, että Suomenlinna on jo vähän nähty, niin suosittelen suuntaamaan sen sijasta lähellä sijaitsevaan pikkuruiseen, mutta hurmaavaan Lonnan saareen. Saaresta löytyy rantakallio, jossa voi nautiskella omia eväitä, sekä suloinen kahvila ja ravintola, sekä ilmainen taidegalleria. Lisäksi Lonnasta löytyy oma sauna, johon voi varata saunavuoron ja pulahtaa halutessaan myös mereen uimaan. 







Eilen kotiin palatessa meillä molemmilla oli ihan sellainen fiilis, kuin oltaisiin oltu pidemmälläkin lomalla. Pieni irtiotto arjesta teki todellakin hyvää ja yllättävän hauskaa oli seikkailla Helsingissä myös ihan turistina. "Elämän ihanin ylellisyys, on rakkaus", luki isovanhemmiltani saadussa kihlajaiskortissa ja olen ehdottomasti samaa mieltä..... mutta välillä pieni hemmottelukin tekee hyvää! ♥  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti