sunnuntai 30. toukokuuta 2021

53 x Maalaisromanttiset juhlapaikat

Rakastan erilaisten juhlapaikkojen selailua! Vaikka oma juhlapaikkamme on ollut tiedossa jo pitkään, on silti ihanaa bongailla erilaisia kauniita juhlatiloja. Kokosin tähän postaukseen listauksen maalaisromanttisista juhlapaikoista - luvassa siis peräti 53 upeaa navetan ylistä, vinttiä, latoa tai navettarakennusta, eri puolilta Suomea. 

Juhlapaikan nimeä klikkaamalla pääset siirtymään suoraan  juhlatilan omille verkkosivuille ja lukemaan lisää paikasta. Lisäsin sulkuihin myös maksimihenkilömäärän niiden tilojen osalta, joissa se oli selkeästi ilmaistu nettisivuilla. 

Varsinais-Suomi


Kristallivintti (120 hlö)



Hintsan Vintti (170 hlö) - meidän juhlapaikka! 
Lue lisää tästä postauksesta










Tammiluodon Viinitila / Päärakennus (120 hlö) tai Viinitupa (40 hlö)

Uusimaa



Wohls Stall  (150 hlö)





Katteluksen Tila / Makasiiniravintola (70 hlö) tai Talliravintola (120 hlö)



Kartanon Talli (250 hlö)




Päijät-Häme

Husulan vintti (120 hlö)



Pirkanmaa

Kivojan Helmi / Wanha Parsi (60 hlö, kesällä 120 hlö)

Viljamin Vintti (30-50 hlö)

Tervahovin Juhlatila (100 hlö + navetan yliselle toiset 100 hlö)


Kanta-Häme





Pohjois-Pohjanmaa 

Oulun Jazzvintti (160 hlö)

Puttaan Kartano (30 hlö)

Kymenlaakso

Marttilan Tinki (120 hlö)


Pohjois-Savo


Satakunta


Toivottavasti tästä listauksesta on iloa maalaisromanttisia häitä suunnitteleville ♥

lauantai 29. toukokuuta 2021

Inspiraatiota sulhasen häätyyliin

Tänään luvassa jälleen hääpukeutumiseen liittyvä postaus - tällä kertaa vuorossa inspiraatiota sulhasen häätyyliin! Halusin nostaa tähän postaukseen muutamia omia suosikkitrendejäni. Mikä näistä olisi oma suosikkisi?

1. Värikkäät puvut 

Viime aikoina hääkuvissa on alkanut näkyä ilahduttavan paljon värikkäitä pukuja! Tummansininen on jo pitkään ollut kestosuosikki perinteisen mustan rinnalla, mutta nyt sen rinnalla ovat suosiotaan alkaneet kasvattaa myös muut värit. Sulhasen puvun värin voi halutessaan valita esimerkiksi häiden teemaväreihin sopivaksi ja tyylikkäälle värikkäälle puvulle riittää varmasti käyttöä juhlissa vielä häiden jälkeenkin. Jos hääpäiväksi haaveilee värikkäästä puvusta, mutta ei usko sille löytyvän jatkokäyttöä, kannattaa harkita myös puvun vuokraamista!

Erilaiset burgundin ja viininpunaisen sävyt ovat juhlava ja tyylikäs valinta! Itse ihastuin etenkin viininpunaisen puvun, valkoisen kauluspaidan ja kultaisten asusteiden (rannekello, kalvosinnapit jne) yhdistelmään. 

Kuva: // Unsplash, Haley Hamilton
Kuva: // Pexels, The Lazy Artist Gallery
Kuva: // Pexels, Reafon Gates

Vihreä puku sopii mielestäni loistavasti häihin, sesongista riippumatta! Syys- ja talvihäihin voi valita tummemman, sammaleen tai metsänvihreän puvun, kesähäihin puolestaan upeita vaalean vihreitä sävyjä. Hauska idea olisi myös ensimmäisen kuvan tyyppinen yhdistelmä, jossa tummanvihreän puvun alle on yhdistetty vaaleamman vihreä, ruutukuvioinen liivi! 

Kuva: // Unsplash, Chasse Sauvage
Kuva: // Unsplash, Jakob Owens
Kuva: // Pexels, The Lazy Artist Gallery
Kuva: // Pexels, Emre Keshavarz

Vaaleanpunaisen tai roosan sävyt eivät ehkä ole se kaikista perinteisin valinta sulhasen asuun, mutta näyttävät todella tyylikkäiltä ja freeseiltä - tämä olisi loistava valinta kesähäihin! Keveä ja romanttinen viehe ja aurinkolasit viimeistelevät mielestäni tyylin hienosti. 

Kuva: // Pexels, Cleyder Duque

Ruskean, oranssin, beigen ja harmaan taitetut sävyt ovat hiukan neutraalimpi valinta, mutta tuovat silti hauskaa persoonallisuutta sulhasen häätyyliin. Näihin väreihin sopivat myös monen väriset asusteet! Oma suosikkini näistä on ehkä kolmannen kuvan tyyli, jossa beigeen pukuun on yhdistetty oranssinvärinen solmio - nämä sopivat loistavasti yhteen ja luovat tyylikkään kokonaisuuden!

Kuva: // Pexels, Min An
Kuva: // Pexels, Jonathan Borba
Kuva: // Pexels, Jonathan Borba
Kuva: // Pexels, Jonathan Borba

Valkoisia pukuja näkyy sulhasilla suomalaisissa häissä melko harvoin, mutta klassinen valkoinen on rohkea ja tyylikäs valinta. Valkoisestakin löytyy lukuisia eri sävyjä, puhtaan valkoisesta lämpimämpiin sävyihin. Valkoinen smokki toisi häihin kunnon Hollywood glamouria!

Kuva: // Pexels, Kayla Renee
Kuva: // Pexels, ArtHouse Studio
Kuva: // Pexels, Pixabay


2. Kuviolliset puvut

Värikkäiden pukujen rinnalla toinen omista suosikkitrendeistäni ovat kuviolliset puvut. Yksiväristen pukujen rinnalla on alkanut näkyä myös erilaisia kuoseja - ruuduista raitoihin. Eri kuorseja voi myös rohkeasti yhdistellä! Ruudulliseen pukun voi yhdistää erivärisen ruudullisen tai pilkullisen kauluspaidan tai kuviollisen solmion tai rusetin. Jos kuviollinen puku tuntuu liian räväkältä vaihtoehdolta, harkitse kuviollisen liivin yhdistämistä yksiväriseen pukuun. 

Kuva: // Pexels, Снежана
Kuva: // Pexels, The Lazy Artist Gallery
Kuva: // Pexels, Улака Улака
Kuva: // Pexels, Efaz Kabir
Kuva: // Pexels, Daria Sannikova
Kuva: // Pexels, Subhan Saad
Kuva: // Unsplash, Victoria Priessnitz
Kuva: // Pexels, Hong SON

3. Persoonalliset asusteet

Helpoin tapa tuoda häätyyliin pientä persoonallista otetta, ovat erilaiset asusteet solmioista ja ruseteista taskuliinoihin. Tässä muutama oma suosikkistailini!

Kuviollinen solmio tai rusetti yhdistettynä samalla kuosilla varustettuun taskuliinaan on mielestäni hauska ja trendikäs valinta. Koska rakastan kukkia, ihastuin etenkin tuohon kukalliseen rusettiin ja taskuliinaan! Tuomaksella tulee olemaan tulevan kesän häissä, bestmanina toimiessaan kukallinen rusetti ja odotan innolla, että pääsen näkemään tyylin livenä. 

Kuva: // Unsplash, Wedding Photography

Tämä asusteidea oli itselleni aivan uusi! En edes tiedä, onko tällaiselle korulle joku oma hieno nimitys, vai voisiko sitä kutsua vaan rintakoruksi? Tällainen ketjulla varustettu, puvun tai liivin taskuun kiinnitettävä rintakoru olisi hauska ja persoonallinen lisä hääpäivän tyyliin! 

Kuva: // Pexels, Maria Orlova
Erilaiset rusetit ovat olleet viime vuosien kestosuosikki myös häätyylissä. Raitoja, pilkkuja, kuoseja, tuohesta tai puusta valmistettuja rusetteja... vaihtoehtoja on lukuisia! Persoonallisen rusetin avulla voi helposti tuoda muuten klassiseen häätyyliin pientä leikkisää lisämaustetta. Rusetti on myös hauska lahjaidea bestmaneille ja samanlaisilla ruseteilla voi helposti luoda häätiimin tyyliin yhtenäistä vaikutelmaa. 

Kuva: // Pexels, Scott Webb
Kuva: // Pexels, Abhishek Gaurav
Kuva: // Pexels, Cleyder Duque
4. Värikkäät sukat 

Olen tainnut jo aiemminkin ihastella blogissa värikkäitä sukkia yhdistettynä muuten klassiseen häätyyliin. Värikkäät tai kuviolliset sukat ovat hauska pieni, piilossa oleva yksityiskohta, jotka voivat vilahdella puvun lahkeiden alta esimerkiksi hääkuvissa. Värikkäiden tai kuviollisten sukkien hankkiminen koko sulhasen hääseurueelle on hauska pieni lahjaidea, josta jää myös samalla muisto hääpäivästä. Jos morsiankin pukeutuu esimerkiksi tennareihin tai buutseihin, voisi hääparilla molemmilla olla yhteensopivat, värikkäät sukat!

Kuva: // Unsplash, Marc A. Spyros
Kuva: // Unsplash, Tai's Captures
Kuva: // Pexels, Snapwire

keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Polttari-ideoita: Diy Saippuapaja

Kuten olette ehkä huomanneetkin, blogin on viime aikoina vallannut kunnon diy-innostus! Keksin koko ajan lisää hauskoja käsityö- ja askarteluprojekteja ja erilaiset projektini uhkaavat vallata asuntomme, onneksi sulhanen on jo tottunut niihin ja jaksaa edelleen ihastella jokaista luomusta :D

Viime viikonloppuna innostuimme äitini kanssa ensimmäistä kertaa kokeilemaan saippuoiden valmistusta ja koska niiden tekeminen oli niin helppoa ja hauskaa, halusin vinkata ideasta myös täällä blogin puolella. Itse tehtyjen saippuoiuden valmistus olisi hauska idea polttariaktiviteetiksi ja se on helppo toteuttaa oman porukan voimin vaikkapa vuokramökillä tai polttarisankarin kotona. Ja jos saippuan valmistuksesta innostuu oikein kunnolla, olisivat nämä myös ihana lahjaidea vaikkapa kaasoille tai vieraslahja koko hääseurueelle!

Me hankimme kaikki tarvikkeet Sinellistä ja testasin samalla ensimmäisen kerran tuotteiden tilaamista Woltin avulla. Tämä oli superkätevää, sillä noin puoli tuntia tilauksen tekemisen jälkeen Woltin lähetti jo kuljetti ne meidän kotiovelle!


Tarvikkeet: 

Saippuamassaa (tarvitaan noin 100 g/saippua)
Saippuaväriä (jos haluat värillistä saippuaa)
Tuoksuöljyä 
Silikonimuotin (tai esimerkiksi tyhjiä muovi- tai maitopurkkeja, esimerkiksi kermaviili tai jogurttipurkit toimivat myös tässä hyvin!)
Kuivattuja kukkia

Me tilasimme Sinellistä sheavoi-saippuamassaa, saippuavärilajitelman, jossa tuli 5 eri väriä, vaniljan tuoksuisen tuoksuöljyn, silikonimuotin, sekä kuivattua laventelia, sekä kehäkukkkia. Sinellin ohjeessa olisi lisäksi ollut spriitä, jolla olisi suihkutettu muotit ennen massan kaatamista niihin ja jota olisi suihkaistu myös massan päälle ilmakuplien poistamiseksi. Sitä emme kuitenkaan saaneet hankittua, koska olin tapani mukaan hyvin viime tipassa tarvikkeiden ostamisen kanssa, pärjäsimme hyvin ilmankin!

Vinkki! Käyttäkää digitaalista keittiövaakaa kuten kaikki normaalit ihmiset :D Jostain syystä vanhemmillani on tällainen esihistoriallinen vaaka, joten saippuoiden punnitseminen oli koko prosessin työläin vaihe!


Saippuan valmistaminen oli yllättävän helppoa! Ensin mittasimme muovikulhoon oikean määrän saippuamassaa keittiövaa'an avulla ja sulatimme sen miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen mikrossa. Jos paikan päältä ei löydy mikroa, voi saippuan hyvin sulattaa myös vesihauteessa kattilassa. Kun massa oli sulaa, lisäsimme joukkoon saippuaväriä, tuoksuöljyä (noin 12 tippaa!) ja kuivattuja kukkia. Sen jälkeen massa kaadettiin silikonimuottiin ja sen annettiin jähmettyä. Massa alkoi jähmettyä todella nopeasti, mutta me odottelimme varmuuden vuoksi seuraavaan aamuun ennen kuin irroitimme saippuat muotista. Silikonimuotista ne irtosivat todella helposti, vähän muottia taivuttamalla!

Niistä tuli söpöjä!

Käsintehtyjä saippuoita voi muokata juuri oman mielen mukaan! Kukkien terälehtiä tai vaikkapa koivun lehtiä voi kerätä luonnosta ja kuivattaa itse ja erilaisia tuoksuöljyjäkin löytyy lukuisia. Halutessaan saippuoihin voi painaa myös erilaisia kuvioita, siihenkin löytyi hauskoja ideoita Sinellin verkkosivuilta! Häiden vieraslahjaksi olisi hauska valmistaa vaikkapa hääparin nimikirjaimilla varustetut käsisaippuat. 

Tämä olisi hauskaa yhteistä tekemistä myös polttaripäivän aikana ja jos saippuan valmistaisi heti aamusta, voisi sitä varmasti hyödyntää jo illalla esimerkiksi morsiussaunassa! Nyt tekisi mieli valmistaa kaikenlaisia erilaisia saippuoita, esimerkiksi koivun tuoksuista vihreää saippuaa juhannuksen mökkiviemisiksi ja ruusun nupuilla koristeltua vaaleanpunaista sydänsaippuaa ystävänpäiväksi... :D Ystävät ja sukulaiset, varokaa! 

Tämä olisi loistava polttariakvititeetti, koska raaka-aineet voisi hankkia porukalla ja saippuapajan toteuttaa oman polttarijengin kesken, joten kustannukset ovat hyvinkin maltilliset. Hauskoja saippuahetkiä! ♥

tiistai 25. toukokuuta 2021

10 x Kotimaan upeat häämatkakohteet

Kuumin hääsesonki on aluillaan ja moni hääpari pohtii jälleen häämatkansa kohtaloa! Koska ulkomaille matkustaminen koronatilanteen vuoksi on edelleen epävarmaa, halusin jälleen nostaa blogissa esille kotimaamme upeita matkakohteita, joissa voi viettää ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan häämatkan. Sitten on enää vaikein osuus jäljellä, mihin näistä oikein suuntaisi? Vai yhdistäisikö häämatkaan ehkä useammankin kohteen kerralla?

1. Tertin Kartano

Tertin Kartano on aito sukukartano, jonka tunnelmallista kartanomiljöötä ihaillessa ei heti osaa sanoa onko Italiassa, vai Mikkelissä. Kartanosta löytyy kuusi hotellihuonetta, joiden huonehintaan sisältyy aina myös aamiainen. Kartanon pihapiiristä löytyy myös vehreä yrttitarha ja muuripuutarha. Lisäksi kartanosta löytyy kartanoravintola, puutarhakahvila ja oma herkkukauppa. 

Kaikissa kartanon hotellihuoneissa on oma veranta puutarhamaisemalla, pellavaiset petivaatteet, oma suihku ja wc, kylpytuotteet, kahvin ja teen valmistustarvikkeet, ekologinen jäähdytysjärjestelmä ja pienenä ekstrana: kumisaappaat ja sateenvarjo! Lisäksi huonehintaan kuuluu avain salaiseen puutarhaan - miten romanttista!

2. Kasnäsin kylpylä

Kasnäsin kylpylä sijaitsee upeissa merimaisemissa, Kemiönsaarella. Hotellirakennukset on rakennettu hauskasti simpukanmuotoon ja ne sijoittuvat rantakallioille, minkä ansiosta lähes jokaisesta huoneesta avautuvat kauniit maisemat merelle. Hotellihuoneen hintaan sisältyy aina aamiainen ja kylpylän käyttö. Hotellista löytyy niin omalla terassilla varustettuja valoisia standardihuoneita, kuin omalla saunalla, poreammeella ja merinäköalalla varustettuja tilavia sviittejäkin. 

Kylpyläosastolla oman huomioni kiinnittivät ihanan näköiset ulkoaltaat, joissa olisi ihana nauttia kesäisestä ilta-auringosta. Kylpylän sisäpuolelta puolestaan löytyvät terapia-allas, poreallas, lastenallas, kylmäallas, kaksi 25 metrin rataa kuntouimareille, sekä erilaisia saunoja. Kylpylän wellness-palveluihin kuuluu myös erilaisia hieronta ja kauneushoitoja. 

Kasnäsistä löytyy myös oma ravintola, jossa on tarjolla niin aamiaista, lounasta kuin a la carte-illallistakin, sekä kalakauppa, josta vierailijat voivat ostaa merellisiä herkkuja kotiin viemisiksi. 

3. Halla Nature & Design Villas

Halla Nature & Design Villas upeat puurakenteiset ja skandinaavisesti sisustetut huvilat sijaitsevat Etelä-Savossa, Saimaan rannalla. Valikoimaan kuuluu niin omalla laiturilla varustettuja rantahuviloita, kuin rinnehuviloitakin. Upeissa huviloissa majoittuminen on jo elämys sinänsä, mutta halutessaan lomaan voi yhdistää myös erilaisia aktiviteetteja. Halla Nature Spa elämyshoitola tarjoaa rentouttavia kauneushoitoja ja tarjolla on myös lukuisia muita wellness-palveluita rantasaunasta ja yrttijalkakylvystä ohjattuun metsäjoogaan. 

Halla Nature & Design Villas sijaitsevat upeissa luontomaisemissa, joten myös omatoimista retkeilyä ja luonnosta nautiskelua on helppo harrastaa. Jos lomalla ei halua joka päivä kokkailla itse, voi lisähemmotteluna tilata esimerkiksi Hallan Kotaan tai omaan huvilaan katetun lähiruoka-aamiaisen tai suoraan omalle huvilalle toimitettavan huvilamenun. Tämä olisi myös aivan upea polttaripaikka ja rinnehuviloista löytyy majoitusta isommallekin porukalle!

4. Söderlångvikin Kartano

Toinen upea, italialaishenkistä kartanotunnelmaa tarjoileva kotimaan kohde on Kemiönsaarella sijaitseva Söderlångvikin Kartano, jossa voi nauttia niin saariston upeasta luonnosta, kuin kulttuurihistoriastakin. Kartanolla voi majoittua meren äärellä modernissa Villa Sundsvedjassa (jonka mukavuuksiin kuuluvat mm. tilava saunaosasto, laaja terassi, sekä oma laituri ja vene) tai upeassa Grindstugassa (josta löytyy mm. upea, merinäköalalla varustettu lasitettu terassi, oma puulämmitteinen sauna ja uimalaituri). Molemmat tarjoavat upeaa luksusta häämatkalaisille!

Söderlångvikin päärakennus on museokäytössä ja avautuu yleisölle jälleen kesäkuun 2021 alussa. Päärakennus pitää sisällään Amos Andersenin kattavan taidekokoelman, sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä, tämä olisi siis loistava matkakohde taiteen ja kulttuurin ystäville! Lisäksi kartanon miljööseen kuuluu vanhassa navettarakennuksessa palveleva suloinen Café Söderlångvik, sekä tilan oma herkku- ja käsityöpuoti. 

5. Tervakallion Aurora Hut

Sastamalassa sijaitsevan Tervakallio Campingin uutuus tälle kesälle on upea, läpi vuoden käytössä oleva, lasiseinäinen- ja kattoinen Aurora Hut-iglu. Parisängyn lisäksi iglusta löytyy näköalatupa, keittiö ja pieni ruokapöytä, ruokakellari, sekä kompostoiva wc. Terassilla käytössä on myös oma kaasugrilli. Camping-alueelta löytyy myös neljä erilaista saunaa, joihin voi halutessaan lisämaksusta varata yksityisen saunavuoron. Aurora Hut-elämykseen olisi ihanaa yhdistää saunavuoro esimerkiksi suloisessa Maisemasaunassa, jonka terassilta löytyy upotettuna myös kylpytynnyri. 

Jos iglulomaan haluaa yhdistää myös aktiviteetteja, voi leirintäalueelta vuokrata esimerkiksi soutuveneen romanttista souturetkeä varten tai SUP-lautoja. 

6. Break Sokos Hotel Bomba

Pohjois-Karjalassa, Pielisen rannalla ja kolmen kansallispuiston keskellä sijaitseva Break Sokos Hotel Bomba tarjoaa henkeäsalpaavia luontomaisemia ja rentouttavia kylpyläelämyksiä - kuulostaa siis täydelliseltä reseptiltä häämatkalaisille! Hotellista löytyy kauniisti sisustettujen standard-huoneiden lisäksi myös omalla sisäänkäynnillä ja terassilla varustettuja lomahuoneistoja, hauskoja parvihuoneita ja tilavia teemahuoneita. 

Hotellin kylpyläosastolta löytyy sisäaltaiden lisäksi valo- ja äänitehosteisia elämyssuihkuja, kuuma- ja kylmävesialtaat, ulkona sijaitsevat lämpimät porealtaat, joissa voi ihastella Pielisen upeita järvimaisemia ja kolme erilaista saunaelämystä: karjalainen Kyly, suomalainen Sampo ja höyryävä Taivaankansi. 

Bomban alueelta löytyy myös paljon erilaisia aktiviteetteja ja upeita luontokohteita, joista löydät enemmän tietoa täältä

7. Hotelli Punkaharju

Punkaharjun upeissa maisemissa sijaitsevalla Hotelli Punkaharjulla on pitkä historia. Hotellin nettisivujen mukaan keisari Nikolai I määräsi vuonna 1845 harjulle rakennettavaksi metsänvartijan talon matkailijahuoneineen ja tästä talosta kasvoi myöhemmin kansainvälisestikin arvostettu Suomen vanhin valtionhotelli, jonka tarina jatkuu nyt Hotelli Punkaharjuna. Hotelli Punkaharjussa voi majoittua niin yksilöllisesti sisustetuissa suloisissa hotellihuoneissa (en edes osaa valita, mikä näistä olisi oma suosikkini, kaikki ovat niin ihania! Ehkä Mesi tai Korento?), aivan järven rannassa sijaitsevissa pienissä mökeissä eli metsähuoneissa tai upean Keisarinnan Huvilan huoneissa. 

Hotellin omassa ravintolassa pääsee nautiskelemaan palkitun keittiömestarin, villiyrttipioneerin ja sienifriikki Sami Tallbergin suunnittelemista upeista annoksista. Tarjolla on myös upea torni-illallinen, joka sisältää neljän ruokalajin illallisen kahdelle, tornin yksityiseen käyttöön illan ajaksi sekä oman henkilökohtaisen tarjoilijan. Tämä jos mikä olisi ainutlaatuinen elämys häämatkalaisille! Ravintola Punkaharjun lisäksi hotellista löytyy myös toinen upea ravintola, luonnosta, metsästä ja pientuottajista inspiroitunut Museoravintola Nila. 

8. Myllytalo

Hämeenlinnassa sijaitseva myllytalo tarjoaa maalaistunnelmia, vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta! Myllytalon huoneistot sijaitsevat 1900-luvun alussa rakennetussa talli- navettarakennuksessa, joka on muutettu tyylillä ja laadukkaasti remontoiden täysin palveleviksi huoneistoiksi. 

Majoituksen lisäksi Myllytalon palveluihin kuuluu ihana, vanhaan puulatoon rakennettu Lato Spa. Viiden tunnin lämmittämisen vaatiman Aitokiukaan löylyt, palju ja lämmitetty oleskelutila takaavat ainutlaatuisen ja rentouttavan saunaelämyksen. Tarjolla on myös erilaisia spa-elämyksiä ruusu- tai turvesaunasta syvävenyttelyyn saunassa. 

9. Hidden House Pirttijärvi

Glamping - eli luksustelttailu on ollut yksi suosituimmista matkailutrendeistä viime vuosina maailmalla ja vähitellen rantautumassa myös meille Suomeen! Pääsin itsekin kokeilemaan tätä viime kesänä, kun yövyimme Tuomaksen kanssa Kustavissa Lootholman matkailualueen jurtassa. 

Jämsässä sijaitsevassa Hidden House Pirttijärven glamping-teltassa oma rauha ja hiljaisuus on taattu, sillä telttoja on vain yksi. Tämä on siis ihana piilopaikka, luonnon keskellä! Luksusteltta on kuin pieni hotellihuone keskellä luontoa ja sen mukavuuksiin kuuluvat mukava parisänky, liinavaatteet ja pyyhkeet, lämmitys ja sähkö, wifi, pieni pöytä ja tuolit, sekä astiat kahdelle hengelle, kahvin- ja vedenkeitin, pieni sisäwc, sekä käsienpesuallas. Teltan ulkopuolella odottaa yksityinen uimapaikka ja laituri, majoittujien käytössä oleva soutuvene, sekä nuotipaikka ja sähkögrilli. Majoittujien käytössä olevat suihku- ja saunatilat sijaitsevat noin 200 metrin päässä teltalta. Sauna kuuluu majoituksen hintaan ja lämpiää sovittuna ajankohtana. Tämän ihanampaa pakomatkaa arjesta on vaikea keksiä!

10. The Barö

Inkoossa sijaitseva, ekologisesti rakennettu saaristolaishotelli The Barö on todellinen saariston helmi! Hotellissa yhdistyvät Suomenlahden saaristo, puhdas luonto, meren läheisyys ja luksus. Kaikki hotellin modernisti sisustetut huoneet ovat erillisiä majoitusrakennuksia ja niiden nimet juontavat juurensa paikan sijainnista ja skandinaavisesta mytologiasta. Häämatkalaisille sopisi loistavasti esimerkiksi upea The Barösund, jonka mukavuuksiin kuuluvat oma terassi, upea merimaisemilla varustettu panoraamaikkuna, sekä oma sauna ja poreamme. 

Hotellin upea ravintola The Berg tarjoilee aamiaista hotellivieraille ja sunnuntaisin brunssia myös muille asiakkaille. Lisäksi tarjolla on puhtaita raaka-aineita ja sesongin herkkuja tarjoileva a la carte-lista. Jos häämatkaan haluaa yhdistää myös aktiviteettilomailua, voi hotellin ympäristössä harratsaa esimerkiksi melontaa, patikointia, sähköpyöräilyä, sienestystä ja ratsastusta. Lisäksi hotellilla on oma rantasauna ja upea samppanjaterassi. 

---

Ai että, upeita kohteita ja maisemia, voisin lähteä mihin tahansa näistä vaikka heti! Jos kaipaat lisää inspiraatiota kotimaan matkakohteisiin, tsekkaa myös nämä aiemmat blogipostaukset: 

Pohjoisen upeat häämatkakohteet
14 romanttista kotimaan matkakohdetta
Häämatkaideoita: Kotimaan helmi - Saariston rengasreitti

maanantai 24. toukokuuta 2021

Vihkikirkko varattu!

Moni teistä ehkä muistaakin, kun jaoin pohdintojamme vihkiajoista ja -paikoista aiemmassa postauksessani. Nyt iso kivi on vierähtänyt sydämeltä ja hääsuunnitelmat taas edenneet yhden ison askeleen verran - vihkikirkko on nimittäin varattu!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vihkiaikatoiveet kesälle 2022 aukesivat toukokuun ensimmäisellä viikolla. Vihkiaikatoiveet jätettiin sähköisen asiointipalvelun kautta ja palveluun lisättiin vähintään kuusi ja enintään kymmenen toivetta. Yksi toive oli aina tietty päivä, kellonaika ja kirkko ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä vihkiajat ovat lauantaisin aina klo 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00 ja 17.45, poikkeuksena Turun tuomiokirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 17. Meille päivä oli tietysti selkeä, sillä olimme päättäneet hääpäivämme jo viime kesänä ja kellonajoista ykköstoiveenamme oli klo 14:45, sillä olemme tulleet siihen lopputulokseen, että se sopisi hääpäivän aikatauluun kaikista parhaiten. Täytimme siis yhdessä omat toiveemme järjestelmään eräänä sateisena iltana mökillä ja jäimme jännittyneinä odottelemaan tulosta!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vihkiaikatoiveissa ensisijalla ovat aina kunkin seurakunnan omat jäsenet, sen jälkeen seurakuntayhtymän muut jäsenet ja vasta sitten ulkopaikkakuntalaiset. Olimmekin jo henkisesti varautuneet siihen, että olisi hyvin epätodennäköistä, että onnistuisimme saamaan juuri toivomamme kirkon ja kellonajan. 

Mutta mitä sitten kävikään... Toissapäivänä sähköpostiini kilahti sähköpostiviesti, jossa kerrottiin, minkä ajan olimme saaneet ja viestin lopusta löytyikin ykkköstoiveemme: Martinkirkko klo 14:45!!!


Kävimme tutustumassa Martinkirkkoon toukokuun alussa, kun olimme matkalla mökille ja huomasin seurakuntayhtymän sivuilta, että kirkko sattui sopivasti olemaan juuri samana päivänä avoinna yleisölle. Martinkirkko on vuonna 1933 valmistunut, arkkitehti Totti Soran ja Gunnar Wahlroosin suunnittelema, funkkiskirkko, jonka edustalla aukeaa piazzamainen aukio. Seurakuntayhtymän sivuilla kuvailtiinkin osuvasti, että "Martinkirkko on kuin pala Italiaa keskellä Turkua". 

Ihastuimme Martinkirkossa sen yksinkertaiseen ja selkeään arkkitehtuuriin, sekä avaraan kirkkosaliin - joka puolelta salia on esteetön näkymä alttarille. Sattumalta juuri visiittimme aikana myös urut soivat, joten pääsimme myös kuulemaan salin upeaa akustiikkaa ja mahtipontisia urkuja samalla. Plussaa Martinkirkossa on toki myös sakasti, sisällä sijaitsevat wc-tilat, erillinen tornihuone, jossa morsian ja kaasot voivat odotella ennen vihkimistä, sekä kirkon ulkopuolen avara edusta - meille on tärkeää, että kaikki vieraat mahtuvat hyvin kirkon ulkopuolelle odottamaan poistumistamme. Lisäksi keskeinen sijainti on keskustan hotelleissa yöpyvien vieraiden kannalta kätevä, sillä he voivat saapua kirkkoon vaikka jalkaisin. 

Ainoa miinuspuoli, jonka tällä hetkellä keksimme, on pysäköinti. Kirkon lähistöllä on lukuisia kadunvarsipaikkoja, mutta omaa pysäköintialuetta kirkolla ei ole. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että mainitsemme tästä hääinfossa ja kehotamme vieraita saapumaan ajoissa, jotta he ehtivät löytää pysäköintipaikan. Lisäksi olemme harkinneet yhteiskuljetuksen järjestämistä kirkolta juhlapaikalle - silloin kaikkien ei tarvitsisi saapua omalla autolla. 



Pakko vielä hehkuttaa myös tuota Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sähköistä asiointipalvelua, jonka kautta vihkiaikatoiveiden jättäminen hoitui todella helposti ja kätevästi! Oli ihanaa, kun ei tarvinnut tiettynä kellonlyömänä roikkua puhelinlinjoilla jonottamassa varausta. Ja ei, en ole puolueellinen, vaikka oma työnantajani onkin ollut mukana toteuttamassa kyseistä järjestelmää :D

Ollaan niin fiiliksissä, että meidän ykköstoive toteutui ja Martinkirkko tuntuu juuri meille täydelliseltä vihkipaikalta! Samalla hääpäivästä tuli taas astetta konkreettisempi, tuolla me sitten reilun vuoden päästä sanomme toisillemme tahdon ♥

lauantai 22. toukokuuta 2021

Diy: Makrameelasinaluset pöytäkattaukseen tai vieraslahjoiksi

Synttärilivessä askartelimme palmunlehtien lisäksi myös makrameelasinalusia! Testiversiota solmuillessani huomasin jo, että nämä eivät kyllä liven aikana kokonaan valmistu, koska yhden tekmiseen meni noin tunti. Mutta yhdessä illassa ehtii siis solmuilla vaikka useammankin lasinalusen ja näiden tekeminen on helppoa, sillä työhön tarvitaan vain kaksi erilaista solmua! 

Itse käytin näihin Lankavan Minimop-makrameelankaa (josta on muuten saatavilla lukuisia ihania värisävyjä!), mutta periaatteessa mikä vain paksumpi puuvillalanka tai nyöri toimii makrameetöihin. Jos haluat lasinalusiin hapsureunan, kannattaa tarkistaa, että lanka on helposti avautuvaa. 

Näihin lasinalusiin bongasin ohjeen Cozy In Colours-blogista! Ohje on selkeä ja siitä löytyy myös hyvät havainnollistavat kuvat eri työvaiheista. Työ etenee spiraalimaisesti, vastapäivään solmittavilla kohosolmuilla ja siitä voi solmia juuri sen kokoisen kuin itse haluaa. Samalla ohjeella voi siis valmistaa myös isomman työn, joka sopii esimerkiksi pöytätabletiksi tai pöytäliinaksi. Lasinaluksen lisäksi se sopii loistavasti häiden pöytäkattaukseen esimerkiksi maljakoiden tai lasipullojen alle. 


Kun työ on haluamasi kokoinen, voi langat leikata haluamaansa mittaan ja kammata langat auki hapsuiksi. Tämän jälkeen hapsut voi vielä tasoitella saksilla. Näiden solmuilu oli hauskaa ja päätin valmistaa näitä useammankin, sillä olemme kaipailleet terassillemme kesäksi lasinalusia. 

Jos innostutte kokeilemaan blogin diy-ohjeita, laittakaa ihmeessä kuvia teidän töistä, olisi hauska ihastella niitä! 

perjantai 21. toukokuuta 2021

Polttari-ideoita: Parhaat polttarileikit

Kirjoittelin jo aiemmin polttariohjelmaankin sopivista mökkiolympialaisista, mutta lisäksi ajattelin vinkata vielä muutaman hauskan polttarileikin, jota olemme omien ystävieni polttareissa toteuttaneet! 

Drinkki-arvuuttelu

Ystäväni polttareissa suoritimme polttariporukan esittelyn/tutustumiskierroksen niin, että jokainen polttarivieras sai valmistaa polttarisankarille valitsemansa juomasekoituksen ja sitten hän pääsi silmät sidottuina maistelemaan niitä ja veikkaamaan kenen tekemä mikäkin juoma oli ja miksi hän arveli näin. Tässä tuli sitten samalla kerrottua mistä hän kenetkin tuntee ja jaettua hauskoja yhteisiä muistoja. Tätä voi soveltaa niin alkoholi, kuin holittomienkin juomien avulla, miten kukakin vieras haluaa! 

Jos juomamaistelu ei ole teidän polttarisankarille soveltuva juttu, olemme toteuttaneet esittäytymiskierroksia myös musavisan muodossa (ennakkoon tehty soittolista, johon jokainen vieras on lisännyt yhden biisin ja polttarisankarin tulee arvata mikä biisi on kenenkin vieraan ja samalla esitellä heidät) tai polttarisankarista muistuttavien esineiden avulla arvuuttelemalla. Tällainen yhteinen esittelykierros sopii hyvin ohjelmaksi heti polttareiden alkuun! Jos kaikki polttarivieraat eivät tunne toisiaan entuudestaan, tulee koko porukka toisilleen tutuksi ja vaikka kaikki olisivatkin jo keskenään tuttuja, on yhteisten muistojen jakaminen aina hauskaa. 

Tuttu Juttu Show

Yksi hauska polttariohjelmanumero, jonka olemme toteuttaneet useammankin ystäväni polttareissa, on Tuttu Juttu Show-tyyppinen visailu, jossa olemme etukäteen laatinut listan kysymyksiä, joihin olemme pyytäneet polttarisankarin tulevaa puolisoa kertomaan vastaukset etukäteen. Kysymysten ei tarvitse olla mitenkään henkilökohtaisia tai kiusallisia, vaan ne voivat olla juuri niin hauskoja tai randomeita kuin vaan keksitte! Yksi hauska idea on myös muotoilla sellaiset kysymykset, jotka voidaan esittää hääparin molempien osapuolten polttareissa. Näin he voivat polttareiden jälkeen sitten yhdessä vertailla vastauksia. 

Parhaan ystäväni polttareissa viime kesänä kysyimme häneen tulevaan puolisoonsa liittyen mm. seuraavia: 
- Mikä on X:n sotilasarvo?
- Milloin X:n auto pitää seuraavan kerran katsastaa?
- Mikä on X:n hauiksen ympärysmitta?
- Mikä on X:n äidin tyttönimi?
- Mikä supersankari X olisi?
- Mikä oli X:n ensimmäisen lemmikin nimi? 
- Paljonko X:llä nousee penkistä? (mainittakoon tässä myös, että hääparin molemmat puoliskot ovat innokkaita saliharrastajia :D)
- Minkä artistin tai bändin keikalle lähtisitte seuraavaksi yhdessä, jos X saisi valita?
- Minkälaiset olisivat X:n unelmatreffit?

Valokuvahaaste

Valokuvaushaasteessa polttarisankarille laaditaan lista asioista, joista hänen pitää polttaripäivän/viikonlopun aikana napata valokuva. Haasteen voi toteuttaa ottamalla kuvat puhelimella tai jos haluaa panostaa vähän enemmän, voitte ostaa tai vuokrata polaroid-kameran ja muutaman rullan filmiä siihen. Kuvista jää samalla myös hauska muisto polttaripäivästä!

Valokuvaushaasteen tehtävät voi myös linkittää polttaripäivän aktiviteetteihin, jolloin polttarisankari pääsee listaa lukiessaan samalla myös arvuuttelemaan mitä kaikkea polttareiden aikana oikein onkaan tiedossa. 

Polttarialias

Minä rakastan Aliasta! Alias on yleensä kaikille tuttu peli, joten sen pelaaminen isommallakin porukalla on helppoa. Polttaripäivää varten voi valmistella polttariaiheisen Aliaksen kirjoittamalla polttareihin ja häihin liittyviä sanoja valmiiksi paperilapuille. Mukaan voi lisäksi ujuttaa myös jotain polttarisankariin tai hänen puolisoonsa liittyviä sanoja tai vaikkapa kaveriporukkanne omia inside-juttuja. 

Aliaksen voi toteuttaa myös viestinä niin, että polttariporukka jaetaan joukkeisiin, jotka kilpailevat keskenään. Joukkueen yksi jäsen asettuu eteen selittämään sanoja ja muut muodostavat jonon vähän matkan päähän, kasvot häneen päin. Kun aika käynnistyy, jonon ensimmäinen ryntää selittäjän luokse ja yrittää arvata sanaa. Sanan arvattuaan hän juoksee jonon hännille ja seuraava siirtyy arvausvuoroon. 

Beer pong/prosecco bong

Beer pong on oman kaveriporukkani illanvietoissa suosittu peli ja sopii loistavasti myös polttarileikiksi! Jos polttariseurueessa ei ole oluen ystäviä, voi pelin toteuttaa myös esimerkiksi kuohuvalla, prosecco bongina. Monet juhlatarvikeliikkeet myös myyvät valmiita Prosecco Pong-settejä, mutta peli on toki helppo toteuttaa itse myös millä tahansa sopivan kokoisella pallolla ja kertakäyttöisillä skumppalaseilla. 

Vinkkinä myös, että me pelaamme beer pongia yleensä niin, että kaikki pelissä mukana olevat mukit on täytetty vedellä ja niistä juomisen sijaan, jokainen ottaakin aina hörpyn omasta juomastaan. Tämä on näin korona-aikana hygienisempää, mutta myös huomattavasti vähemmän sotkuista - vaikka juomaa läikkyisikin pelin tuoksinassa yli, on vesi helppoa kuivata pois lattialta tai pöydältä, eikä se jätä jälkeensä tahmaisia jälkiä. 

Lisäksi vinkkaan tähän vielä kaksi vanhempaa postausta viime vuoden kaasoiluni ajalta! Myös nämä voivat olla hauskoja aktiviteetteja ja sisällön voi kustomoida juuri teidän polttarisankarille sopivaksi :)
Kaasohommissa: Polttarivala ja polttaribingo
Kaasohommissa: Polttariystäväkirja 

torstai 20. toukokuuta 2021

Diy: Paperiset palmunlehdet

Meidän eilisessä synttärilivessä lupailtiin, että laitetaan askarteluohjeet vielä vähän kattavammin jakoon, joten täältä pesee! Livessähän tosiaan taiteltiin paperista palmunlehtiä ja solmuiltiin makrameelasinalusia samalla kun höpöteltiin meidän häävalmisteluista. Jos et vielä nähnyt liveä, niin se on katsottavissa Häät.fi-instatilillä!

Ensimmäisenä jakoon paperisten palmunlehtien ohje, jonka bongasin (tai oikeastaan äitini bongasi :D) alunperin Kotilieden sivuston Käsityö-osiosta. Palmunlehtien askartelu on helppoa ja nopeaa ja mikä parasta, edullista! Nämä ovat siis loistava koristeidea pienemmänkin budjetin hääjuhlaan. Vinkkasimmekin livessä eilen, että näitä voi käyttää häiden pöytäkattauksessa esimerkiksi yhdessä kuivakukkien kanssa tai vaikkapa buffet-pöydän katseenvangitsijana. Lisäksi ne sopivat loistavasti kodin tai vaikkapa kesäisen boho-henkisen parvekkeen sisustukseen!


Tarvikkeet: 

  • Ruskeaa voimapaperia tai lahjapaperia (huom. jos haluat värikkäitä lehtiä, mikä vain hiukan paksumpi askartelupaperi tai vaikkapa vanhan tapetin jämät sopivat tähän tarkoitukseen)
  • Kynä
  • Pitkä viivoitin (ei välttämätön, mutta helpottaa!)
  • Puisia grillitikkuja
  • Juuttinarua
  • Sakset
  • Kaksipuoleista teippiä ja tavallista teippiä (tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kuumaliimaa)

Alkuperäinen Kotilieden ohje on niin hyvä ja selkeä, etten edes yritä itse pistää paremmaksi, vaan laitan tähän suoraan linkin siihen! Lehden kokoa voit säätää pienentämällä tai suurentamalla suorakolmion kokoa. Lehdistä voi myös helposti muotoilla eri muotoisia leikkaamalla kärjestä terävämmän tai leikkaamalla taitteisiin koristeeksi pieniä koloja. 

Näiden askarteleminen oli superhauskaa ja lehdet pääsivät jo koristamaan meidän olohuonetta! Tosin voi olla, että nyt täytyy askarrella vielä pari lisää, jotta niitä riittää myös terassin sisustukseen :D

Tähän vielä muutama inspiraatiokuva, miltä palmunlehdet voisivat hääkattauksessa näyttää!

Kuva: // Pexels, Katrina Justovica
Kuva: // Pexels, Rachel Claire

Kivoja askarteluhetkiä! Ja iso kiitos vielä Häät.fi ja Calligraphen meidän synttäriliven mahdollistamisesta!