lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 19: Pohjoisen upeat häämatkakohteet

Tämän päivän luukussa haaveillaan lumesta ja pohjoisen talvisista maisemista! Yhä useampi hääpari on tänä vuonna innostunut koronan vuoksi häämatkailemaan Suomessa ja pohjoisen kohteet tuntuivat olevan monella teistä seuraajistakin haaveissa. Keräsin tähän postaukseen kuusi upeaa pohjoisen matkakohdetta, jotka sopisivat loistavasti myös häämatkakohteiksi. 



Jättiläisenmaa

Jättiläisenmaa on  elämyksellisiä majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoava mystinen maahisten ja muiden satumaisten olentojen maailma, joka sijaitsee Paltamossa, korkealla Kivesvaaralla. Tämän paikan tarina imaisi minut heti mukaansa!

Jo kauan aikaa Paltamon ja Oulujärven alueella on kerrottu tarinoita jättiläisistä ja voimamiehistä. Jättiläiset ovat yksinkertaisia ja sydämellisiä mutta myös hyvin arkaa väkeä, jotka eivät yleensä näyttäydy ihmisille. Jättiläiset pitävät suunnattomasti linnuista ja perhosista, ja molempia Jättiläisenmaan alueelta löytyy. Lintuja varten jättiläiset ovat rakentaneet linnunpönttöjä, joista tuli niin isoja, että ne soveltuvat paremmin majapaikaksi Jättiläisenmaan vieraille kuin linnuille. Jättiläisenmaan tunnusmerkki ovatkin tunturissa sijaitsevat linnunpönttöä muistuttavat Bird Houset, jotka on varustettu panoraamaikkunoin. Lisäksi majoitusvaihtoehtoina ovat muunmuassa linnunpöntön luksusversio Luxury Bird House ja upea Panoramic House-huoneisto.

Näin korona-aikana Jättiläisenmaan ravintola on suljettu toistaiseksi, mutta aamiainen on mahdollista  tilata etukäteen suoraan huoneistoihin tai mökkeihin toimitettuna. Lisäksi kaikista majoituskohteista löytyy hyvät ruoanlaittomahdollisuudet. Jättiläisenmaassa voi myös nauttia luonnossa liikkumisesta, näin talvella esimerkiksi lumikenkäilystä, hiihtämisestä, pilkkimisestä ja patikoimisesta. 

Aurora Village

Aurora Village on pieni ivalolainen perheyritys, joka tarjoaa majoitus-, ravintola-, kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita lähellä Ivalon kylää. Aurora Villagesta löytyy myös upea lasikattoinen panoraamasauna ja ulkoporeallas, sekä puulämmitteinen tynnyrisauna, josta voi halutessaan pulahtaa myös avantoon. Majoitus tapahtuu lasikattoisissa revontulimökeissä, joissa on oma keittiönurkkaus, wc- ja suihkutilat, sekä oleskelunurkkaus. Paikan talviaktiviteetteihin kuuluvat muunmuassa moottorikelkkaretket, husky-safarit, lumikenkäily, sekä revontuliretket. 

Arctic Treehouse Hotel 

Rovaniemelle, Joulupukin pajakylän läheisyydessä sijaitseva Arctic Treehouse Hotel tarjoaa asiakkailleen ylellistä mukavuutta arktisen luonnon keskellä, lappilaisia perinteitä ja modernia skandinaavista muotoilua kunnioittaen. Majoittua voi joko viihtyisissä, pesämäisissä Arctic TreeHouse Hotel-sviiteissä, saunallisissa Arctic GlassHouseissa tai oman wellness-tilan sisältävissä ArcticScene-sviiteissä ja kaikki majoituskohteet sijaitsevat omassa rauhassaan metsän keskellä. Mikä tahansa näistä kuulostaisi täydelliseltä vaihtoehdolta häämatkan viettämiseen! 

Hotellilla on myös oma pohjoisia makuja tarjoileva ravintola Rakas ja sen läheisyydessä voi nauttia erilaisista talvisista aktiviteeteista Santa Parkissa vierailusta husky- ja moottorikelkkasafareihin. 

Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay


Torassieppi Aurora Domes

Muoniossa sijaitsevassa Torassiepissä huomioni varastivat eksoottista ja ainutlaatuista majoitusta tarjoavat Aurora Domes-luksusteltat. Aurora Domet ovat Torassiepin mökkikylän läheisyydessä sijaitsevia pyöreitä, iglun muotoisia telttarakennuksia, joiden toinen reunus on läpinäkyvä. Ne ovat lämpöeristettyjä ja niissä on oma takka, joka takaa miellyttävän lämpötilan ja mukavan tunnelman. Talvella voi majoittua myös Winter Village-lumihotellissa tai perinteisissä mökeissä. Tällä hetkellä Torassieppi tarjoaa vain majoitusta, ilman muita palveluita. Aurora Domessa yöpyminen voisi kuitenkin olla hieno elämys, esimerkiksi häämatkan alkuun tai sen päätökseksi!

Kakslauttanen Arctic Resort

Perheomisteinen Kakslauttanen Arctic Resort sijaitsee Saariselällä, 250 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Kakslauttanen tarjoaa lukuisia upeita majoitusvaihtoehtoja ja kohteen palveluihin kuuluvat myös kaksi omaa ravintolaa, savusaunat ja avanto, sekä Joulupukin Koti. Lisäksi hotellilta voi vuokrata erilaisia talvivälineitä suksista lumikenkiin ja pulkkiin. 

Itse ihastuin erityisesti Kakslauttasen keloigluihin, joissa yhdistyvät rouhea kelomökki ja lasi-iglu. Lasikattoisen makuuhuoneen lisäksi mökistä löytyy oma sauna, takka ja keittiö. Tämä vaikuttaa täydelliseltä valinnalta rentoutumiseen! Toinen upea vaihtoehto olisi erityisesti hääpareille suunniteltu Hääkammi, jossa voi piiloutua kaikilta muilta ja viettää rauhassa kahdenkeskistä aikaa. Kammista löytyy myös oma sauna ja kylpyamme. 

Wilderness Hotel Inari

Tähän hotelliin appivanhempani ihastuivat tänä kesänä, Lapin roadtripillään! Inarinjärven rannalla sijaitseva Wilderness Hotel Inari tarjoaa laadukasta majoitusta, lappilaista ruokaa sekä opastettuja retkiä lähiympäristöön vuoden ympäri. Täällä voi majoittua joko hotellihuoneissa, kelomökeissä, revontuli-igluissa tai viime vuonna valmistuneissa Inari Arctic Chalet-huoneistoissa. Revontuli-igluissa on lasikatto ja oma kylpyhuone ja ne sijaitsevat hotellin pihapiirissä. Arctic Chalet-huoneistojen mukavuuksiin puolestaan kuuluvat makuuhuone kahdelle, olohuone, kylpyhuone ja sauna sekä erillinen wc. Olohuoneessa on vuodesohva, sisustustakka ja isot panoraamaikkunat Inarijärvelle päin. 

Hotellilla on myös oma, upeasti sisustettu ravintola, josta on näkymät Inarinjärvelle, rannassa sijaitseva lasikattoinen sauna, sekä erilaisia talvisia aktiviteetteja revontuliretkistä huskysafareihin. Myös palvelu täällä oli kuulemma erinomaista!

Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay

Tätä postausta kirjoittaessa, tuli kova ikävä pakkasta, lunta ja oikeaa talvea! Päästäänköhän meillä täällä etelässä enää koskaan nautiskelemaan niistä? Meillä on onneksi ainakin näillä näkymin luvassa jälleen talvilomaviikko Ylläksellä maaliskuun puolivälissä ja viimeistään silloin pääsemme nautiskelemaan pohjoisen maisemista taas yhdessä parhaan ystäväni ja hänen miehensä kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti