sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 20: Hääteemoja - Winter Wonderland

Ennen joulun saapumista, olen halunnut koota teille vielä inspiraatiota talvihäiden värimaailmaan, somistukseen ja yksityiskohtiin. En muista, olenko tätä edes aiemmin blogissa maininnut, mutta meillä oli alunperin haaveissa talvihäät. Niissä houkutti monikin pieni juttu: ei olisi kuuma, joidenkin palveluntarjoajien hinnat olisivat ehkä hiukan huokeampia kuin kesäsesonkina, vieraiden kalentereissa olisi paremmin tilaa ja talvikaudella on (joulua ja uutta vuotta lukuun ottamatta) usein vähemmän muita juhlia, joten olisi kiva tarjota pientä piristystä myös alkuvuoteen. Lopulta syy tästä haaveesta luopumiseen oli tylsän käytännöllinen: emme olisi saaneet haluamaamme hääbudjettia kasaan talveen 2022 mennessä. 

Rakastan kuitenkin itse ajatusta talvihäistä ja sen vuoksi käytin aivan liikaa aikaa niistä haaveiluun ja näiden kollaasien koostamiseen teidän iloksi. Päätin jakaa postaukset kahteen osaan: tämän päivän luukussa teemana on elegantti, säihkyvä ja vaalea Winter Wonderland, ensi viikolla puolestaan vuorossa ovat tunnelmalliset ja lämpimän sävyiset Talvihäät. En oikeastaan osaa edes valita, kummasta itse pidän enemmän, sillä innostuin näistä molemmista!


1. Värimaailma ja tunnelma

Winter Wonderland-teemaan sopivat täydellisesti erilaiset valkoisen, hopean, sinisen ja vaalean violetin sävyt, joiden avulla voi pyrkiä luomaan vaikutelman talven ihmemaasta. Talvihäiden kohdalla kannattaa ehdottomasti panostaa myös valaistukseen: erilaiset valoketjut ja värilliset spottivalot sopivat loistavasti talvista juhlatunnelmaa luomaan. Erilaisia valonheittimiä voi vuokrata juhlakäyttöön yllättävän edulliseenkin hintaan. 

Vasemman alanurkan kuva sai minut pohtimaan myös ulkovihkimistä talvella. Palelen itse helposti, joten en ollut tällaista ikinä edes harkinnut, mutta tuon kuvan nähtyäni aloin nähdä silmieni edessä talvisen luonnon ja puiden oksille ripustetut valkoiset kankaat. Ulkovihkiminen talvikaudella ei siis olisi lainkaan hullumpi ajatus, kunhan tästä vaan muistaa infota vieraita etukäteen, jotta kaikki osaavat pukeutua keliin sopivasti. Tämän jälkeen alkudrinkkinä voi hyvin tarjoilla jotain lämmintä juotavaa perinteisen skumpan sijaan. 

Kuvat: // CanvaPro


2. Kattaus, pöytäkoristeet ja somistus

Nämä kattauskuvat olivat toinen toistaan ihanampia! Kahteen ensimmäiseen kollaasiin kokosin valkoisen, harmaan ja hopean sävyisiä juhlakattauksia, joissa ihastuin erityisesti kimaltaviin joulupalloihin, hopeiseen helminauhaan, valkoisiin kangasservetteihin, sekä hopeisesta paksusta nauhasta sidottuihin rusetteihin. Winter Wonderland-teemaan sopivat loistavasti myös hopeansävyiset kävyt (näitä olisi muuten helppo värjätä hopeisella spray-maalilla itse!), sekä erilaiset kynttilät ja lyhdyt, jotka tuovat tilaan lämmintä tunnelmaa. 

Kuvat: // CanvaPro
Kuvat: // CanvaPro

Kolmanteen kollaasiin kokosin hiukan luonnonläheisempiä sävyjä. Vaalea värimaailma jatkuu, mutta sen rinnalla ovat nuden, beigen ja ruskean sävyt, sekä luonnonmateriaalit. Yksinkertainen, mutta näyttävä pöytäkoristeidea, ovat maljakkoon käpyjen kanssa asetellut puunoksat. Jos näihin toivoo talvisempaa tunnelmaa, voi oksat esimerkiksi suihkuttaa lumispraylla tai ripustaa niihin hopeisia palloja tai lumihiutaleita roikkumaan. 

Kuvat: // CanvaPro

Neljännen kollaasin kattauksissa pääosassa ovat upeat sinisen sävyt sinihopeasta kirkkaan turkoosiin ja tummansiniseen. Myös nämä sopivat mielestäni todella kauniisti talvihäiden tunnelmaan ja esimerkiksi havunoksat näyttävät upeilta sinisen sävyjen rinnalla. 

Kuvat: // CanvaPro
3. Kukat ja hääkimppu

Myös Winter Wonderland-häiden kukissa voi halutessaan hyödyntää teemavärejä: valkoista, sinistä ja violettia. Hauska yksityiskohta ovat myös kukka-asetelmiin lisätyt kuivatut oksat ja hääkimppuun sommitellut kävyt. Kukista etenkin valkoiset ruusut näyttivät upeilta kaikissa näissä kollaasin kuvissa! En ole itse ikinä haaveillut perinteisestä, pyöreän muotoisesta hääkimpusta, mutta näissä kuvissa myös ne näyttivät yhtäkkiä tosi kivoilta. 

Kuvat: // CanvaPro
4. Hääkakku ja tarjoilut

Winter Wonderland-häissä teeman voi ulottaa myös hääkakkuun ja jälkiruokapöytään. Nämä valkoisen ja sinisen sävyissä komeilevat kerroskakut olivat mielestäni aivan upeita ja koristeeksi sopivat niin sokerimassasta valmistetut lumihiutaleet, kuin luonnonmateriaalit ja marjatkin. 

Jos ette välitä kakusta tai sitten päinastoin, olette kunnon sokerihiiriä ja haluatte jälkkäripöytään kakun rinnalle muitakin vaihtoehtoja, ovat valkoiset marengit ja kauniit violetin, valkoisen tai sinisen sävyiset macaronsit upea valinta. Toisaalta ihastuin myös noihin valkoisiin cakepopseihin ja tomusokerilla kuorrutettuihin donitseihin, jotka näyttävät lumisen huurteisilta. 

Kuvat: // CanvaPro

5. Kuvat 

Minä rakastan yksityiskohtia ja toiveeni on, että meidän hääpäivältä saisimme runsaasti kuvia myös niistä. Siksi ihastuin näihin kuviin, joissa hääpuvusta ja asusteista oli napattu upeat, häiden teemaan sopivat talviset kuvat. Nämä ovat ihana muisto sitten häiden jälkeen! Lisäksi molemmat sormuskuvat olivat mielestäni hienot ja sopivat talviseen tunnelmaan. Tällaiset sormuskuvat olisivat itseasiassa hauska idea myös kihlautumisen yhteydessä!

Kuvat: // CanvaPro

Pakko vinkata vielä loppuun, että Netflixin Tahdon-sarjan kuudennessa osassa järjestetään aivan ihanat Winter Wonderland-teemaiset häät. Jos ette ole vielä katsoneet sitä (ja sarjan kaikkia muitakin jaksoja), niin iso suositus tälle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti