maanantai 21. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 21: Hemmottelumanikyyri kotona

Tämän päivän luukussa luvassa pientä hemmottelua! Kuivuuko muillakin käsien iho ihan korpuksi näin talvikeleillä? Vaikka käytän hanskoja aina ulkoillessa, oma ihoni kuivuu ja hilseilee heti ilmojen viiletessä. Päätin viikonloppuna pitkästä aikaa helliä käsien ihoa kotimanikyyrillä ja ajattelin jakaa nämä ohjeet nyt teillekin. Kotimanikyyrin voi hyvin toteuttaa vaikkapa ennen häitä tai ihan muuten vaan pienenä hemmotteluna nyt joulunpyhinä! Voi toteuttaa myös yhdessä puolison kanssa, kotitreffi-illan aktiviteettina. 


Tarvikkeet: 

Kynsilakanpoistoaine
Kynsileikkurit/kynsiviila
Bufferi
Kylpysuolaa tai öljyä
Kynsinauhavesi ja -öljy
Appelsiinipuutikku
Kuorinta-aine
Käsivoide
Kynsilakkaa


1. Puhdista kynnet asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella

Vaikka kynsissä ei olisikaan vanhaa lakkaa, kannattaa kynnen pinta silti pyyhkäistä asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, sillä pinnassa on usein rasvaa ja epäpuhtauksia.

2. Muotoile kynnet ja tasoita pinta bufferilla

Muotoile kynnet haluamallasi tavalla! Itse olen todella laiska viilaaja, joten yleensä leikkaan kynnet ensin kynsileikkureilla ja sitten viimeistelen viilaamalla. Lisäksi suosittelen ostamaan erillisen buffer-viilan (näitä myydään ihan parilla eurolla marketeissa), tai monipuolisen viilan (jolla voi sekä lyhentää kynttä, että kiillottaa sen pinnan). Olin itse alkuun vähän skeptinen tätä kohtaan, mutta tällä saa ihan oikeasti kynnen pinnan tasoitettua todella kiiltäväksi. Hankaa siis bufferilla kynnen pintaa, kunnes se on kauniin tasainen ja kiiltävä!

3. Liota lämpimässä vedessä, jossa on kylpyöljyä

Seuraavaksi on rentouttavan kylvyn aika! Täytä pesuvati (tai iso muovikulho) lämpimällä vedellä ja lorauta sekaan kylpyöljyä tai suolaa. Myös ihan ruokakaapista löytyvä oliivi- tai kookosöljy toimii paremman puutteessa. Liota käsiä vedessä 10-15 minuuttia ja kuuntele sinä aikana vaikka muutama lempibiisisi tai katsele suosikkisarjaasi. 

4. Kuori kädet, kynnet ja kynsinauhat

Levitä tämän jälkeen käsiin kuorintavoide (vartalo- tai kasvojen kuorinta-aine käy hyvin!) ja hiero sitä kauttaaltaan käsiin, kynsiin ja kynsinauhoihin. Huuhtele tämän jälkeen kädet lämpimällä vedellä. Vinkki! Sokeria ja juoksevaa hunajaa sekoittamalla saa helposti valmistettua luonnonmukaisen kotitekoisen kuorinta-aineen. 

5. Levitä kynsinauhavesi ja painele kynsinauhat

Painele kynsinauhat appelsiinipuutikun kanssa. Jos omistat kynsinauhaveden (löytyy edullisesti esimerkiksi Mavalalta ja Essenceltä), levitä sitä ensin kynsinauhoille, anna vaikuttaa hetki ja painele nauhat vasta sitten. Jos puutikku tuntuu liian kovalta, peitä kärki vanulapulla ja painele sen avulla. 

6.  Öljyä kynnet ja kynsinauhat ja kosteuta kädet rasvalla, anna imeytyä 

Levitä öljy kynsille ja kynsinauhoille, anna imeytyä. Edullisia kynsinauhoja löytyy esimerkiksi Essenceltä parikin erilaista ja itse olen tykännyt tosi paljon tästä The Body Shopin kynsille tarkoitetusta manteliöljykynästä), tämä on myös todella riittoisa!). Levitä tämän jälkeen vielä käsivoide, hiero se huolellisesti käsiin ja anna imeytyä. Käsivoiteiden osalta omia suosikkejani ovat muunmuassa Acon ja Dermosilin voiteet. 

7. Pyyhi asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, levitä aluslakka, kaksi kerrosta värillistä lakkaa, päällyslakka 

Jos haluat lakata kynnet manikyyrin lopuksi, pyyhi kynnet ensin asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella poistaaksesi rasvaisuuden, jotta lakka tarttuu paremmin. Jos haluat taata mahdollisimman kestävän lopputuloksen, levitä ensin aluslakka, sitten kaksi kerrosta värillistä lakkaa ja viimeisenä päällyslakka. Mavalan alus- ja päällyslakat ovat olleet mielestäni ihan huippuja! Tosin olen kyllä useimmiten niin laiska, että levitän vaan suoraan värillisen lakan ja manaan sitten kun se lohkeilee jo seuraavana päivänä :D 

Tätä kirjoittaessa tuli muuten mieleen, että tässäkin olisi hyvä viime hetken lahjaidea jollekin läheiselle: kotimanikyyrisetti! Pakettiin voisi ostaa kynsiviilan ja bufferin, kynsinauhaveden ja -öljyn, käsivoiteen, kylpyöljyä tai -suolaa ja alus-, sekä päällyslakan. Mukaan voi liittää esimerkiksi nämä kotimanikyyriohjeet! Kivoja hemmotteluhetkiä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti