tiistai 22. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 22: Hääteemoja - Tunnelmalliset talvihäät

Tänään vuorossa vielä toinen talvinen hääteema-postaus! Tällä kertaa vuorossa tunnelmalliset, lämminsävyiset talvihäät, joihin voi halutessaan hyvin yhdistää myös vähän joulufiilistä. Oma salainen haaveeni olisivat ehkä jouluhäät, joiden koristelussa voisi hyödyntää kaikkia kotoa ennestään löytyviä joulukoristeita ja juhlatilan nurkkaa koristaisi iso, valoketjuilla koristeltu aito kuusi. 

1. Tunnelmavalaistus, valoketjut ja kynttilät

Erilaiset valoketjut, kynttilät ja lyhdyt luovat ihanaa tunnelmaa talvihäihin ja mielestäni vähän hämärämpi tunnelmavalaistus sopii niihin oikein hyvin. Kuten ylempänä mainitsin, ihastuin ideaan tuoda valoketjuin koristeltu kuusi osaksi juhlapaikan sisustusta ja myös oikean yläkulman kuvassa näkyvä valoseinä olisi upea yksityiskohta ja sopisi loistavasti esimerkiksi photoboothin taustaksi. 

Lisäksi talvihäihin sopivat hyvin erilaiset luonnonmateriaalit: puupölkyt ja kiekot, sekä havut ja oksat. Juhlapaikalle kannattaa myös varata vilttejä tai huopia viluisimpien vieraiden varalle. Nämä ovat itseasiassa yleistyneet myös kesähäissä ja mekin innostuimme vuokraamaan tällaisen vilttikorin Hurmaavasta Hattarasta, sillä vilttien sisässä kelpaa istuskella juhlapaikkamme terassilla vaikka elokuun loppupuolen illat olisivatkin jo vähän viileämpiä. 

Kuvat: // CanvaPro

2. Kattaus ja pöytäkoristeet

Winter Wonderland-postauksessa nostin teemaväreiksi valkoista, harmaata ja hopeaa, sekä muita kylmempiä talvisia sävyjä, tässä postauksessa puolestaan keskitytään lämpimiin sävyihin. Tunnelmallisten talvihäiden värimaailmaan sopivat mielestäni loistavasti perinteiset joulun värit, kuten metsänvihreä ja tummanpunainen, ja sen rinnalla erilaiset kullan- ja kuparinhohtoiset metallisävyt, ruskean ja beigen sävyt, sekä lämmin harmaa. 

Kattauksessa ja pöytäkoristeissa voi hyödyntää luonnonmateriaaleja monin eri tavoin. Sommittele esimerkiksi havuköynnös kulkemaan pöytien keskellä ja ripottele sekaan käpyjä, sekä erilaisia valoketjuja ja kynttilöitä. Kattauksessa voi lisäksi hyödyntää erilaisia joulupalloja ja muita sävyihin sopivia joulukoristeita. Joulukalenterin luukussa 5 jaoin ohjeen kuivattujen appelsiinien valmistamiseen ja ne näyttävät oikein hyvältä myös osana talvihäiden kattausta!

Kuvat: // CanvaPro


Kuvat: // CanvaPro

Tätä ideaa harkitsin myös joulukortteihin! Rosmariinin oksasta kietaistun minikranssin voi sitoa juuttinarulla ja se on hauska yksityiskohta häiden kattauksessa. 
Kuva: // Pexels

Metallinsävyt ja korkeat kynttilänjalat tuovat upeaa kontrastia metsänvihreän ja kristallin rinnalle. Talvihäiden kattaukseen sopivat upeasti myös kullansävyiset aterimet ja viinilasit. Kultaisia aterimia löytyy vuokrattavana esimerkiksi Aarreastioiden ja Hurmaavan Hattaran valikoimista. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Tähän ideaan ihastuin ja tämä olisi ihana jouluinen sisustusidea myös kotiin! Lasipallo, jonka sisässä olisi tekolunta ja pieni havunoksa. Tällaisia itse "täytettäviä" lasipalloja olen bongannut ainakin Sinellin valikoimassa. 
Kuva: // Pexels

Myös tumman oranssin ja violetin sävyt sopivat loistavasti talvihäihin! Metsänvihreä ja kuparinen oranssi olisivat itseasiassa aivan upea väriyhdistelmä talvihäiden teemaväriksi. 
Kuva: // Pexels

Jos pidät enemmän neutraalista värimaailmasta, voi myös vaaleilla sävyillä luoda lämmintä tunnelmaa. Esimerkiksi luonnonvalkoinen, kulta ja tummanharmaa ovat kaunis väriyhdistelmä talvisessa kattauksessa. 
Kuva: // Pexels


3. Hääkimppu, viehe ja kukat

Inspiraatiokuvia selaillessani, ihastuin itse näihin upean räiskyviin punaisiin kimppuihin, joissa yhdistyvät kirkkaanpunainen, tummanvihreä ja valkoinen. Myös kimpuissa voidaan hyödyntää sesonkiin sopivia materiaaleja, kuten havuja ja käpyjä. Erityisen hauska idea oli tuo vasemman alakulman käpykimppu, joka vilahti myös talvihäiden pukeutumispostauksessa. 

Ihastuin myös oikean alakulman kuvaan, jossa morsiamella on perinteisen morsiuskimpun sijaan talvinen kranssi. Tämä näyttäisi upealta hääkuvissa ja olisi vähän persoonallisempi valinta!

Kuvat: // CanvaPro

Lisäksi talvihäiden kukitukseen sopivat oranssinsävyt, punaiset marjat ja erilaiset oksat. Maljakkoon pujotetut, huurteisen näköiset havunoksat ja punaiset marjat olisivat näyttävä valinta myös pöytäkukiksi. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Samoja sävyjä ja materiaaleja voi hyödyntää myös vieheissä! Tumma punainen, metsänvihreä ja ruskea näyttivät mielestäni todella upeilta näitä harmaita pukuja vasten. 
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash


4. Hääkakku

Ah, hääkakut! Näiden kuvia en koskaan kyllästy selailemaan. En tiedä, miten me ikinä osaamme päättää millaisen kakun haluamme omiin häihimme, sillä joka kerta kun näen Pitopastantin Elinan (@elsikokkaa) uuden kakkujulkaisun instagramissa, hihkun T:lle, että "Katso, tällainen sitten meille!". 

Naked cake-tyyliset kakut sopivat loistavasti myös talvihäiden tunnelmaan, sillä niiden ulkomuoto tuo mieleen lumen ja huurteen. Myös hääkakun koristelussa voi hyödyntää talviteemaa: havunoksia, käpyjä, kanelitankoja ja punaisia marjoja. Toisaalta talvihäiden kakuksi sopisi mielestäni loistavasti myös joku todella täyteläinen suklaakakku (kuten alavasemmalla olevassa kuvassa). 

Kuvat: // CanvaPro

5. Muita ihania ideoita ja yksityiskohtia

Loppuun vielä muutama ihana kuva, johon törmäsin postausta rakentaessani! Erityisesti ihastuin noihin lumiukko-kakkukoristeisiin, jotka on todennäköisesti rakennettu sokerimassasta tai marsipaanista. Myös syyshääpostaukseen nostamaani kävyistä askarreltua hääparia voisi hyvin soveltaa myös talvisen hääkakun koristeena. Lisäksi bongasin jossain aiemmin kuvan, jossa kakun koristeeksi oli kiinnitetty piparihahmot, jotka oli koristeltu sokerikuorrutteella. Piparinen hääpari olisi ehkä söpöintä ikinä! :D 

Pieni, mutta hauska yksityiskohta hääkuviin, ovat karkkitangot, joista saa helposti muodostettua sydämen. Nämä sopisivat muuten loistavasti myös talvisiin kihlakuviin! 

Alimmainen kuva puolestaan toi mieleeni talvisen ulkoilmavihkimisen, jossa vihkikaari olisi rakennettu puustaja koristeltu valoketjuin ja havuin. Ja hääpari astelisi vihkimiseen kynttilöillä ja lyhdyillä reunustettua kujaa pitkin.... Niin romanttista! Etenkin jos vihkimisen voisi toteuttaa ihan omassa rauhassa, metsän keskellä. Toki Suomen arvaamaton sääilmasto asettaa tähän omat haasteensa ja realistisesti ajatellen ulkoilmavihkiminen keskellä talvista harmautta olisi aika iso riski. Paitsi jos jostain löytyisi paviljonki tai katos, jossa sen voisi toteuttaa... hmm! 
Kuvat: // CanvaPro

Toivottavasti tästä heräsi teillekin jotain uusia ideoita ja ainakin kauniiden hääkuvien katselu piristää aina! Minulla alkoi tänään vihdoin kahden viikon mittainen joululoma, jota on odotettu ja kaivattu kovasti. Ensimmäisen lomapäivän aion käyttää blogin, viimeisten jouluvalmisteluiden ja leipomisen parissa. Enää 2 yötä jouluun ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti