perjantai 31. heinäkuuta 2020

Koruhaaveita hääpäivään

Hääpäivän koruista on tullut haaveiltua jo näin ennakkoon. Minulla on hääpäivän asusteiden suhteen periaatteena, että en halua ostaa mitään uutta vain häitä varten, en hääkenkiä, en häälaukkua, enkä hääkoruja, vaan haluan asusteidenkin kohdalla panostaa sellaisiin tuotteisiin, joille minulta löytyy käyttöä myös juhlien jälkeen. 

Kaikki minut tuntevat tietävät että olen varsinainen harakka korujen suhteen, etenkin korvakorujen. Rakastan erilaisia korviksia ja niitä onkin ehtinyt kertyä jo aikamoinen varasto. Erityisten ihastunut olen näyttäviin, roikkuviin korviksiin ja suomalaisten piensuunnittelijoiden luomuksiin. Haluan täällä blogissakin nostaa esiin ihania kotimaisia brändejä ja suunnittelijoita. 

Tällä hetkellä mielessäni on kaksi eri koruhaavetta ja ajattelin vinkata niistä täälläkin, ehkä joku toinenkin bongaa näistä oman suosikkinsa!

Uhana Designin Pisara-korvikset 

Uhana Designin Suomessa valmistetut koivuvaneriset Pisara-korvakorut ovat yhdet eniten käyttämistäni korviksista ja mieleni tekisi kovasti tilata nämä useammassa eri värissä. Uusia ihania väriyhdistelmiä ilmestyy Uhanan verkkokauppaan koko ajan lisää! Jodelin häät-kanavalla joku vinkkasi, että aikoo laittaa nämä hääpäivänään ja minäkin koin eräänlaisen ahaa-elämyksen: miksi en voisi hyödyntää lempikorviksiani myös häissä?

Hääpäivää varten haluaisin korvikset jossain neutraalissa sävyssä. Esimerkiksi nämä kuvassa näkyvät Spread Love-korvikset, eli korallin-persikan ja valkoisen väriyhdistelmä olisi ihana ja sopisi täydellisesti myös häidemme värimaailmaan. Nimikin on täydellinen hääpäivään! Pisara-korviksista on nykyään valittavana kolme eri pituutta, joten jokaiselle löytyy varmasti juuri itselle sopiva versio. 

Kuva: Uhana Design (lupa kuvan käyttöön kysytty)

Hauska lisä Pisara-korviksiin olisi myös se, että kaasoilla voisi olla korvissaan saman mallin pienemmät versiot, esimerkiksi valkoisena tai sävyssä Powder Pink. Tämä olisi ihana kaasolahja heille ennen häitä!

Uhanassa arvostan itse kotimaisuutta ja heidän arvomaailmaansa, johon kuuluvat ilo ja hauskuus, vaikuttaminen, sekä toiminnan merkityksellisyys. Uhanan tavoitteena on olla paras mahdollinen työnantaja sekä vastuullinen ja rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Viaminnet

Toinen suosikkikorubrändini on Viaminnet, jonka näyttävät korvikset valmistetaan Suomessa pohjoismaisesta ja italialaisesta nahasta. Valmistusprosessissaan Viaminnet pyrkii hyödyntämään kaiken materiaalin ja jättämään jälkeemme mahdollisimman vähän jätettä, jos ollenkaan. Toinen ihana asia Viaminnetin koruissa on se, että tällä hetkellä Viaminnet -korut kootaan ja pakataan Helsingissä Iiris Pro-keskuksessa, joka on maahanmuuttajien, osatyökykyisten ja muiden vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevien työkeskus. Brändi siis työllistää ihmisiä, joiden on vaikea löytää töitä muualta. 

Olen kuolannut Viaminnetin Feathers-sulkakorviksia jo pitkään ja en osaa edes päättää, mikä malleista olisi oma suosikkini. Viaminnetin pinkit pallokorvikset ovat myös olleet itselläni viikoittaisessa käytössä, ne ovat löytä käsityömessuilta vuosien takaa. Näitä korviksia on nähty viime vuosina myös linnanjuhlissa!

Hääpäivään valitsisin myös näistä jonkun neutraalin sävyn, esimerkiksi Feathers Midi Puuteri-korvikset tai Feathers Midi Trio-korvakorut shampanjan sävyssä.

Kuva: Viaminnet (lupa kuvan käyttöön kysytty)

Mitä tykkäätte näistä korviksista? Sopivatko näyttävät, roikkuvat korvikset myös hääpäivän asusteeksi?

torstai 30. heinäkuuta 2020

Häiden painotuotteet: Vinkkejä Canva-sovelluksen käyttöön

Häiden painotuotteiden suunnitteleminen itse - uhka vai mahdollisuus? Tätä olen pohtinut paljon, mutta ainakin vielä toiveenani on, että saisin edes osan painotuotteista suunniteltua itse. Erilaisia suunnitteluohjelmia löytyy runsaasti, mutta oma ehdoton suosikkini on Canva. Tutustuin siihen ensimmäisen kerran vasta tämän vuoden alussa, kun erään kurssimme opettaja vinkkasi siitä ja sen jälkeen olen hyödyntänyt sitä runsaasti sekä työ-, koulu-, että vapaa-ajan projekteissa. Esimerkiksi ystäväni polttareihin suunnittelin polttariystäväkirjan kokonaan Canvan avulla ja painatin sitten Ifolorilla kuvakirjaksi. Canvan avulla myös häiden painotuotteiden (save-the-date-kortit, häälogo, kutsut, ohjelmakortit, menut jne) suunnitteleminen onnistuu helposti. 

Tähän postaukseen sain inspiraation yhdestä Facebookin hääryhmästä, jossa joku kyseli miten Canvaa käytetään ja ajattelin, että minähän kirjoitan järjestelmäohjeita myös töissä, joten voisin hyvin tänne blogiin muutamia vinkkejä Canvan käyttöön. 

Kuinka aloittaa Canvan käyttö? 

1. Mene osoitteeseen https://www.canva.com/. Canva toimii myös puhelimella käytettäessä, mutta itse suosittelisin käyttämään pöytäkonetta tai läppäriä, se helpottaa suunnittelua! Toki saat myöhemmin suunnittelemasi designit auki myös puhelimella menemällä puhelimen selaimeen ja tuohon samaan osoitteeseen. Näin voit myös halutessasi tallentaa designisi puhelimesi muistiin. 

2. Luo tunnukset sivustolle ja kirjaudu sisään. Kannattaa käyttää aina näitä samoja tunnuksia, niin kaikki luomuksesi tallentuvat kätevästi niiden alle!

3. Valitse ensin sopiva design Create a design-painikkeen alta, vaihtoehtoja on lukuisia! Esimerkiksi kutsuihin voi valita invitation-designin, menu-kortteihin valmis menu-design ja ohjelmakortteihin esimerkiksi flyer-design. Valittu design vaikuttaa pohjan kokoon ja muotoon. 

4. Valitse valmis template (tämä nopeuttaa suunnittelua) tai aloita suunnittelu kokonaan alusta. Templateja voi hakea eri hakusanoilla, esimerkiksi wedding, engagement, bachelorette party jne tarpeestasi riippuen: 


5. Valitse haluamasi template klikkaamalla sitä hiirellä

6. Muokkaa templaten osioita klikkaamalla osiota (siniset kehykset ilmestyvät). Joissain elementeissä voit esimerkiksi muokata värejä, tällöin käytetyt värit ilmestyvät riviin yläreunaan ja niitä klikkaamalla voit halutessasi vaihtaa väriä: 


7. Pääset myös muokkaamaan templaten tekstejä klikkaamalla niihin. Tällöin yläreunaan ilmestyy työkalupalkki, josta voit muunmuassa muokata tekstin väriä, fonttia ja kokoa: 


8. Voit myös lisätä pohjaan tekstejä vasemman reunan mustasta valintapalkista. Valitse Text ja klikkaa Add a heading. Tämän jälkeen voit siirtää tekstin paikkaa hiirellä raahaamalla ja muuttaa sen kokoa, fonttia ja fontin väriä, sekä tekstilaatikon kokoa. 


9. Voit lisätä pohjaan myös erilaisia elementtejä, esimerkiksi kuvioita, viivoja ja piirroskuvia. Myös elementeistä voi hakea tietyllä hakusanalla, esimerkiksi "flowers" hakusanalla löytyy erilaisia kukkakuvia. Lisää elementti pohjaan klikkaamalla sitä ja säädä sen jälkeen elementin sijaintia ja kokoa hiirellä raahaamalla. Lisäksi voit lisätä Canvan kuvapankista löytyviä valmiita valokuvia, jotka löytyvät Photos-osiosta. Myös täällä voi hakea haluamallaan hakusanalla, esimerkiksi "wedding", "rustic" tai "lace". 





10. Voit lisätä pohjaan myös omia valokuviasi Uploads-osion kautta. Klikkaa Upload image or video ja etsi oikea kuva koneeltasi. Tämän jälkeen voit lisätä kuvan pohjaan klikkaamalla sitä ja sen jälkeen hiirellä raahaamalla säätää sen kokoa ja sijaintia. 


11. Jos haluat kopioida saman pohjan uuteen designiin tai suunnitella esimerkiksi kaksipuolisen kutsun, se onnistuu klikkaamalla pohjan oikeasta yläreunasta Copy page-painiketta, jossa on kaksi neliötä. Jos haluat jatkaa samaan designiin lisää sivuja, mutta tyhjästä pohjasta, klikkaa + tai Add a new page-painiketta. 


12. Jos haluat zoomata designiasi isommaksi tai pienemmäksi, klikkaa oikean alareunan painiketta jossa lukee prosenttiluku. Jos haluat tarkastella designia koko näytön kokoisena, klikkaa nuolinäppäimistä. 


13. Canva tallentaa kaikki tekemäsi muutokset, samoin luomasi uuden designin automaattisesti. Jos haluat kumota jonkun valinnan, klikkaa yläpalkista löytyvää nuolinäppäintä. 


14. Jos haluat tallentaa designin koneellesi tai tulostaa sen, klikkaa oikean yläkulman Download-painiketta ja valitse missä tiedostomuodossa haluat tallentaa designin (esimerkiksi PNG, JPG, PDF). 


15. Canvan kautta voi myös tilata painettuja tuotteita mielestäni melko edullisesti. Olen itse ajatellut testata tätä meidän kihlajaisjuhlien kutsujen kohdalla, koska haluaisin nähdä minkälaista laatua painotuotteet ovat, ennen kuin päätän miten hääkutsujen kanssa menetellään. Voin jakaa kokemukseni sitten myös täällä blogissa! Jos haluat kokeilla tilausta, valitse Print Cards, käytettävä paperi, matta vs. kiiltäväpintainen tulostus ja kappalemäärä, sekä haluatko myös kirjekuoret mukaan tilaukseen. Valitse myös toimitustapa ja jatka tekemään tilaus loppuun. 




Vinkkejä Canvan käyttöön: 

1. Osa Canvan kuvista ja elementeistä on ilmaisia ja osa maksullisia. Kaikki maksulliset osiot ovat käytössä jos hankkii CanvaPro:n. Maksulliset kuvat on merkitty pienellä kruunu-kuvakkeella, ilmaiset puolestaan tunnistaa siitä, että kun vie hiiren niiden päälle, ilmestyy kuvan alareunaan teksti "FREE". Pro-versiossa voi myös säätää pohjan halutessaan vaaka-tasoon pystyn sijasta. 



2. Jos maksullisia kuvia haluaa käyttää ilman CanvaProta, voi rekisteröidä oman maksukorttinsa Canvaan ja ostaa niitä 1€/kuva hintaan. 

3. Canva avustaa käyttäjäänsä kuvien/tekstin asettelussa ja sommittelussa. Kun raahaat elementtejä hiirellä, punaiset katkoviivat kertovat milloin kuva tai teksti on esimerkiksi pohjan keskellä tai samassa linjassa aiemman kuvan kanssa. 

4. Voit myös kopioida kuvia, elementtejä ja tekstejä klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella kuvan päällä ja valitsemalla Copy ja menemällä sitten haluamaasi kohtaan ja valitsemalla Paste. Voit käyttää myös tuttuja pikavalintoja Ctrl+C ja Ctrl + V. 

5. Voit säätää elementtien sijaintia myös hiiren oikean painikkeen alta löytyvillä Send to Back, Send to Backward, Send to Front ja Send to Frontward-toiminnoilla. 

6. Voit myös kiertää elementtiä klikkaamalla sitä hiirellä ja raahaamalla ympyränuolesta. 


7. Fonteista voi myös hakea eri tyylejä hakusanalla. Esimerkiksi hakusanalla ”handwriting” tai ”calligraphy” saa näkyviin kaikki kaunokirjoitusmaiset fontit. 

8. Fontin väriä säätäessäsi Canva myös ehdottaa automaattisesti valitsemaasi kuvaan sopivia värejä. Jos olet lisännyt vaikkapa kukkaelementin, järjestelmä poimii sieltä värisävyt ja ne näkyvät valmiina Document colours-osiossa. 


9. Jos valmiista väreistä ei löydy sopivaa, voit aina hakea haluamasi sävyn skrollailemalla hiirellä värikartalla. Jos haluat käyttää käsin värikartalta valitsemaasi sävyä myös myöhemmin, ota muistiin RGP heksadesimaali-koodi. Jatkossa voit hakea suoraan sillä, jolloin järjestelmä löytää täsmälleen saman sävyn valmiiksi. 

10. Myös väreistä voi hakea haluamallaan hakusanalla, esimerkiksi hakemalla ”pink”, saa erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä näkyviin. 

Siinä kaikki mitä tuli tällä erää mieleen! Canvalla saa aikaiseksi vaikka mitä hauskaa ja mielestäni se on suhteellisen helppokäyttöinen, eli rohkeasti vaan kokeilemaan. Toivottavasti tästä oli iloa ja  kysykää jos tulee jotain mieleen! :) 

keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Hääpaikkoja Turun seudulta: Tammiluodon Viinitila Paraisilla

Saariston rengasreitin päätteeksi päätimme vierailla samalla vielä Paraisilla sijaitsevalla Tammiluodon viinitilalla. Meidän on pitänyt jo pitkään käydä täällä samalla kun mökkeilemme Paraisilla, mutta jostain syystä se on vaan venynyt. Nyt päästiin vihdoin viiniostoksille! 

Suomessa sijaitsee useita viinitiloja ja olemme myös aikaisemmilla kesälomareissuilla vierailleet niissä. On kiva tukea kotimaisia viinituottajia ja maistella erilaisia makuja. Jos kotimaiset viinitilat kiinnostavat, niistä löytyy todella hyvä listaus täältä! Me olemme aiemmini vierailleet Alahovin viinitilalla ja parhaalta ystävältäni kuulin juuri suositukset Rönnvikin viinitilasta, joka on meilläkin seuraavaksi listalla! Tammiluodosta mukaan tarttui heidän kaksi erilaista omenasiideriään, mansikkakuohuva sekä omenoista ja punaisista karviaismarjoista valmistettu hedelmäviini. 

Tiesin jo ennakkoon, että Tammiluodon viinitilalla voi järjestää myös häitä, mutta reissuväsymyksen kourissa unohdin kysellä tästä lisätietoja. Haluan kuitenkin vinkata tästä ihanasta paikasta myös täällä blogin puolella, sillä viinitila tarjoaa upeat puitteet häiden järjestämiseen!

Viinitila sijaitsee aivan merenrannassa ja sieltä löytyy myös upea omenapuutarha. Hienoja kuvauspaikkoja hääkuvien ottamiseen siis riittää ja nyt kun vihkiminen juhlapaikalla on kovasti kasvattanut suosiotaan, löytyy täältä upeat puitteet myös siihen. Nettisivujen mukaan viinitilan päärakennuksessa voi järjestää häitä vuoden ympäri ja pöytäpaikkoja löytyy jopa 120 hengen hääseurueelle. Catering hoituu kätevästi tilan oman henkilöstön kautta, mutta erikseen sovittuna myös ulkopuolisen pitopalvelun käyttäminen on mahdollista. Tilassa on A-oikeudet, joten anniskelu tapahtuu tilan toimesta. 

Lisäksi tilalta löytyy myös Viinitupa, jossa on kesäaikaan mahdollista järjestää intiimimmät 10-40 hengen häät. Lisätilaa tuo myös terassilta löytyvä iso telttakatos. Lisätietoja ja kuvia tiloista löytyy viinitilan nettisivuilta





Tämä oli todella sympaattinen ja kaunis paikka, suosittelen vierailemaan täällä jos liikutte Paraisilla päin! Löytyykö lukijoiden joukosta ehkä joku, joka olisi viettänyt häitään Tammiluodon viinitilalla?

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Kukkataidetta häihin: Blomma Creatives

Ensimmäisellä kesälomaviikollani vietimme siskoni kanssa Turku-päivää kaupungilla ja poikkesimme sattumalta myös ihanaan Maanantaimarkettiin. Liike näytti ulospäin niin trendikkäältä, etten aluksi edes tajunnut, että kyseessä on second hand shop. 

Oma huomioni liikkeessä ei kuitenkaan kiinnittynyt vaatteisiin (vaikka nekin näyttivät ihanilta ja siskoni mukaan täältä löytyy välillä todellisia aarteita!), vaan näyteikkunan upeisiin kuivakukista tehtyihin asetelmiin ja kimppuihin. Nappasin niistä äkkiä kuvat talteen ja poimin mukaani myös käyntikortin, josta paljastui, että nämä ovat turkulaisen Blomma Creativesin käsialaa. 




Kotiin päästyäni painuin samantien googlailemaan, että mikäs juttu tämä oikein on! Mieleeni nimittäin juolahti heti, että nämähän olisivat ihana ja persoonallinen lisä myös häiden somistukseen. 

Nettisivuilta paljastui, että Blomma Creatives on Turussa sijaitseva uudenaikainen ja luova kukkastudio ja tilauskukkakauppa. Heillä on myös oma workshop lounge, joka sijaitsee Barkerin kutomolla ja siellä järjestetään erilaisia kursseja ja työpajoja. Lisäksi Blomma Creatives järjestää yksityiskursseja omille ryhmille, eli tämä olisi mahtava aktiviteetti esimerkiksi kukkasidonnasta kiinnostuneen morsiamen polttareihin!

Blomman sivuilta löytyy inspiraatiota myös hääkukkiin ja sivuilla todetaan, että: "Blomman hääkukat ovat ainutkertainen yhdistelmä boheemia rentoutta, luonnollisuutta ja ajanmukaisuutta. Blomman puoleen kannattaa kääntyä jos tavanomainen kimppu ei ole sinulle vaihtoehto." Itse innostuin heti kuivakukista tehdystä hääkimpusta ja erilaiset oljet ja heinät sopisivat erinomaisesti meidän häiden elokuiseen tunnelmaan. Lisäksi ihastuin tuohon ensimmäisessä kuvassa näkyvään "kukkakruunuun". Se olisi upea yksityiskohta esimerkiksi buffet-pöydän ylle roikkumaan!

Blomma Creativesin kukkataidetta pääsee ihastelemaan myös heidän instatilillään: @blommacreatives. 

maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kihlakuvauksissa

Pari viikkoa sitten päästiin vihdoin ottamaan meidän kihlakuvat! Yleensä mulla on surkea arpaonni, mutta nyt onnetar kerrankin suosi ja voitin toukokuussa Häämessut netissä-arvonnasta turkulaisen Valokuvaaja Sonja Siikasen kuvauslahjakortin. Olimme T:n kanssa haaveilleet kunnon kihlakuvista jo etukäteen, joten tämä tuli kuin tilauksesta ja päätimme käyttää lahjakortin kihlakuvaukseen. Meidän molempien aiemmat valokuvauskokemukset rajoittuvat rippi- ja ylppärikuviin ja puhuimmekin yhdessä siitä, että elämässä on loppujen lopuksi aika harvoja hetkiä, jotka ikuistetaan ammattikuvaajan toimesta - halusimme ehdottomasti tämän olevan yksi niistä. 

Olimme sopineet Sonjan kanssa kuvaustreffit keskiviikkoillalle, ilta-auringon aikaan. Nappasimme hänet kyytiin Turun keskustasta ja ajoimme Liedon Vanhalinnaan, joka on upea vanha kartanomiljöö vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta. Emme olisi itse tätä edes keksineet kuvauspaikaksi, mutta Sonja osasi sitä ehdottaa meille, kun kerroimme haaveilevamme miljöökuvista jossain luonnon keskellä, maalaismaisemissa. Toiveenamme oli, että kihlakuvista välittyisi jo vähän häidemme maalaisromanttista tunnelmaa.

Halusimme kuvista kesäisen rennot, joten valitsin itse ylleni uuden Nanson pilkullisen luottomekkoni ja Minna Parikan puputennarit. Rakastan kukkia ja halusin ehdottomasti kuviin myös kesäisen kukkaseppeleen. Tilasin seppeleen Kukkakauppa Piia Jaalasta ja se oli ihan täydellinen! Tilauskin hoitui tosi kätevästi heidän instatilinsä kautta, mitä itse arvostan suuresti sillä inhoan eri paikkoihin soittelua ja tilausten tekemistä puhelimitse (varmaan joku trauma puhelinasiakaspalvelussa työskentelyn jäljiltä :D). T:llä puolestaan oli yllään musta pikeepaita, siniset rennot chinot ja ruskeat nahkakengät. 

Etenkin minä olin etukäteen jännittänyt miten osaisin olla luonnollisesti kameran edessä, mutta Sonja onnistui kyllä loistavasti pitämään tunnelman rentona ja ohjaamaan meitä. Kuvasimme ylhäällä huipulla noin tunnin verran ja meillä oli tosi hauskaa! Saimme myös tuijotella toistemme silmiin enemmän kuin varmaan ikinä aiemmin. Ilta-aurinko paistoi kauniisti ja taivas oli pilvetön.

Saimme kuvausten jälkeen heti mukaamme yhden polaroid-kuvan ja lopuista kuvista Sonja linkkasi meille  koevedosgallerian sähköpostilla heti kuvausten jälkeisenä päivänä, supernopeaa palvelua! Niistä saimme sitten valita meidän mielestä onnistuneimmat otokset. Joku siellä ruudun toisella puolellakin ehkä haaveilee kihlakuvista tai muuten vaan pariskuntakuvauksesta ja voimme lämpimästi suositella Sonjaa kuvaajaksi. Tällainen vajaan tunnin mittainen parikuvaus kolmella valmiilla kuvalla maksaa 200€ (eli itse saimme puolet kuitattua lahjakortilla ja puolet maksoimme itse). Lisäkuvia voi myös halutessaan ostaa 25€/kpl hintaan. 

Sonja on todella lahjakas kuvaamaan ja oli onnistunut saamaan esiin meidän parhaat puolet. Ihania kuvia oli niin paljon, että valinta oli todella vaikea ja pohdimme sitä useamman päivän ajan. Lopulta päädyimme ostamaan tuon kolmen kuvan päälle vielä viisi lisäkuvaa. Valittuamme kuvat koevedoksista Sonja toimitti meille lopulliset, muokatut versiot ja vielä yllätykseksi pari omaa suosikkikuvaansa, meidän valitsemien lisäksi! Ajatuksena on myös teettää näistä muutama paperiversio, lähinnä vanhemmillemme ja isovanhemmillemme, siitä lisää myöhemmin.

Ihanaa päästä jakamaan nämä täällä bloginkin puolella, näistä tuli meidän mielestä niin upeita ♥ 
Pakko myös sanoa, että nyt hääkuvien ottaminen ei jännitä enää yhtään niin paljon, koska ollaan vähän jo harjoiteltu kameran edessä olemista yhdessä ja tiedetään nyt, minkä tyylisistä kuvista pidämme. Voimme lämpimästi suositella Sonjaa kuvaajaksi, hän on aivan ihana tyyppi, loistava kuvaaja ja hoiti myös kaiken yhteydenpidon erinomaisesti ja nopeasti!











Kaikki postauksen kuvat: Valokuvaaja Sonja Siikanen  (ig: @sonjasphoto, Facebook: Valokuvaaja Sonja Siikanen)

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Häiden värikartta


Olen jo alustavasti ehtinyt miettiä myös häiden värimaailmaa. Oikeastaan se on ollut aika selkeä alusta asti ja juhlapaikan varattuamme, fiilis vain vahvistui. Väripalettien luominen ja selailu Pinterestistä on myös todella hauskaa ja niiden selailemiseen voisi käyttää aikaa vaikka kuinka paljon. Pinterestistä valmiita väripaletteja voi etsiä esimerkiksi hakusanalla "wedding theme colour" ja "wedding colour palette". Oman paletin puolestaan voi luoda helposti esimerkiksi Canva-sovelluksen avulla, kuten itse tein. Valitse design-pohja ja haluamasi muoto ja ala kokeilla sopivia väriyhdistelmiä. Mieleisensä sävyn voi itse valita värikartalla rullailemalla. Facebookin hääryhmässä joku vinkkasi myös hauskan idean maalikarttojen hakemisesta esimerkiksi K-Raudasta ja värikartan miettimisestä niiden avulla!

Meidän häiden värimaailma tulee olemaan melko neutraali, koska kumpikaan meistä ei muutenkaan ole kovin räiskyvien värien ystävä. Minä rakastan vaaleanpunaista ja kaikkia sen sävyjä, joten vaaleanpunainen tulee ehdottomasti olemaan yksi häiden teemaväreistä. Etenkin roosan eri sävyt kiinnostavat ja vaaleanpunainen tulee näkymään esimerkiksi pöytäkukissa ja omassa kimpussani. Toinen pääväri tulee todennäköisesti olemaan tumma vihreä, sellainen eucalyptuksen lehtien sävyinen. Rakastan kasveja ja myös kodistamme löytyy itseasiassa yllättävän paljon vihreän sävyjä, eri viherkasvien muodossa. Häissä tulee näkymään varmasti ainakin eucalyptuksen oksia ja ehkä jonkinlaista köynnöstä, joko oikeaa tai muovista. 

Vaaleanpunaisen ja vihreän rinnalla tulee näkymään valkoista ja murrettuja, nuden sävyjä. Lisäksi yksi suosikkisävyni on ruskea, sellaisessa juuttikankaan värisessä beigen sävyssä. Beige ja ruskea tulevat näkymään häissä todennäköisesti tekstiileissä, sekä puun ja kuivakukkien muodossa. 



Selailin myös Pinterestistä inspiraatiokuvia värikarttaa miettiessäni, tässä muutamia suosikkejani, joissa on itseäni miellyttäviä sävyjä!






Mitä mieltä olette näistä
väriyhdishelmistä? Onko/oliko teidän häissänne jotkut tietyt teemavärit? Jos kyllä, miten ne näkyivät
hääjuhlassa ja esimerkiksi koristeissa?

torstai 23. heinäkuuta 2020

Häämatkaideoita: Kotimaan helmi - Saariston rengasreitti


Kotiuduimme tiistai-iltana muutaman päivän mittaiselta kesälomareissultamme Turun saaristosta. Matka oli niin ihana, että ehdottomasti haluan jakaa sen täällä bloginkin puolella! Nyt koronatilanteen keskellä tämä olisi mielestäni varsin ihana idea myös vähän toisenlaiseen häämatkaan. Uskomatonta miten ihania maisemia ja paikkoja ihan täältä kotimaastakin löytyy. Täältä pesee piiiiitkä reissupostaus lukuisine kuvineen, lupaan että tämän jälkeen haluat itsekin lähteä saaristoon!

Meillä ei tosiaan tänä kesänä valitettavasti ole yhtään yhteistä kesälomaa, koska T vielä opiskelee ja viettää koko kesän kesätöissä. Yllättäen meille järjestyikin kuitenkin kaksi yhteistä vapaapäivää ja päätettiin aika ex tempore lähteä pienelle kesälomareissulle. Saariston rengastien kiertämisestä olemme haaveilleet jo kahtena edellisenäkin kesänä, sillä vaikka T on Turusta kotoisin, ei hänkään ole koskaan kiertänyt sitä kokonaan läpi. 

Päivä 1: Parainen - Louhisaaren kartano - Kustavi

Lähdimme reissuun T:n vanhempien kesämökiltä Paraisilta. Ensimmäisenä pysähdyimme Louhisaaren kartanossa, jossa olemme jo pitkään halunneet käydä opastetulla kierroksella. Näin heinäkuussa opastukset lähtevät aina tasatunnein ja tähtäsimme viimeiselle, klo 16:00 starttaavalle kierrokselle. Pääsylippu kartanoon maksoi 10€ ja se sisälsi myös opastuksen. Ilman opasta kartanon ylemmissä kerroksissa ei pääse vierailemaan. Kierros oli todella mielenkiintoinen ja myös kestoltaan sopivan mittainen (40 min). Oli hauska kuulla kartanon historiasta ja sitä asuttaneista Flemingin ja Mannerheimin suvuista. Tarinan mukaan kartanossa muuten kummittelee, sillä mustasukkainen kartanonherra Henry Fleming telkesi aina asioille lähtiessään vaimonsa kartanon pieneen komeroon ja yhdellä kertaa vaimo unohtui sinne niin pitkäksi aikaa, että kuoli komeroon. Kartanossa järjestetään sykysisin myös erillisiä kummituskierroksia, sekin olisi hauska päästä kokemaan joskus! Opastetun kierroksen jälkeen kannattaa vielä kierrellä kartanon tiluksilla ja puutarhassa. 












Louhisaaresta matkamme jatkui Kustaviin. Kävimme hakemassa pizzat mukaan Kustavin Krouvista ja samalla myös Kustavin keskustan Salessa ostamassa pientä ilta- ja aamupalaa. Tämän jälkeen suuntasimme ensimmäisen yön majapaikkaamme, Kustavin Lootholman matkailualueelle. 

Meillä oli alunperin haaveena majoittua täällä blogissakin vinkkaamassani Peterzensin Boathousessa, mutta viimeinen boathouse oli sunnuntaiaamuna juuri varattu, joten oli mietittävä muita vaihtoehtoja. Nopealla googlailulla löytyi Lootholma ja sen oma erikoisuus: jurttamajoitus! Ihastuimme ajatukseen heti ja varasimme oman jurtan heidän nettisivujensa kautta. Lootholman matkailualue oli muutenkin tosi upea, tätä voi oikeasti suositella lämmöllä! Sijainti merenrannalla on upea ja kaikki yleiset tilat grillikatoksesta vessa- ja suihkurakennukseen olivat todella uusia ja siistejä. Jos jurttamajoitus tai telttailu ei innosta, löytyy Lootholmasta myös upeita lomahuoneistoja ja saunatupia, joihin majoittuu isompikin seurue. Rannasta löytyi myös ihana rantasauna, jonka yleiset saunavuorot aamulla ja illalla ovat kaikkien matkailijoiden käytössä. Me päädyimme varamaan sieltä yksityisen tunnin mittaisen saunavuoron, jolloin pääsimme illalla saunomaan ja uimaan ihan omassa rauhassa. 

Jurtta itsessään oli ihan mahtava, kuin pieni hotellihuone! Jurtan infokansiosta löytyi myös lehtileike, jossa kerrottiin jurttien tarina. Lootholman jurtat on rakentanut skotlantilainen Steve Gourlay vuonna 2011, joka on pitänyt Lootholmassa myös jurtanrakennuskurssin. Euroopassa jurtat ovat olleet viime vuosina kovassa suosiossa ja niitä kutsutaan englanninkielisellä termillä glamping, joka tulee siis sanoista glamour ja camping. Kaikissa Lootholman jurtissa on lukittava ovi, ikkunat, sähkölämmitys, pieni ruokapöytä ja tuolit, sekä jääkaappi. Jurtassa yöpyessämme kaikki kahdeksan jurttaa olivat käytössä ja niissä yöpyi paljon myös lapsiperheitä. 











Saunomisen ja uimisen jälkeen istuskelimme vielä hetken oman jurttamme terassilla siemailemassa viiniä ja ihailemassa auringonlaskua. Sitten painuimme nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaan päivään. Jurtassa oli yllättävän lämmin nukkua ja peitot olivat tosi paksut! Sähköpatterin avulla olisi halutessaan saanut vielä lisää lämpöä, mutta me nukuimme oikein mukavasti ilmankin. 

Päivä 2: Kustavi - Iniö - Mossala - Houtskari

Toinen reissupäivä käynnistyi aamu-uinnilla raikkaassa merivedessä ja tavaroiden pakkaamisella. Suuntasimme Kustavin Heponiemestä lähtevälle lautalle hyvissä ajoin, noin 45 minuuttia ennen lautan lähtöaikaa ja jonossa oli jo muutamia autoja ennen meitä. Kävelimme vähän satamassa ja nautimme aamupalan autossa. Ensimmäinen lauttamatka eli Kustavi - Iniö kesti noin 25 minuuttia ja lauttamatkan aikana ehdimme nauttia kahvit lautan kahvilassa. 

Iniössä emme sen kummemmin pysähtyneet, vaan ajoimme saaren läpi suoraan seuraavaan lauttasatamaan. Vuorossa oli Iniö -Mossala, jossa lauttamatka kesti noin tunnin. Tämä oli Saariston rengasreitin lautoista ainoa maksullinen ja henkilöauton maksu oli 40€, sisältäen matkustajat. Mossalaan saavuttuamme kävimme pyörähtämässä Mossala Island Resortissa, koska se oli toinen vaihtoehto majapaikaksemme. Matkailualue näytti kivalta ja siistiltä ja myös Mossalasta olisi löytynyt rantasauna, jonka olisi voinut vuokrata yksityiskäyttöön. Vuokrattavissa oli myös esimerkiksi kajakkeja ja SUP-lautoja. Päätimme kuitenkin jatkaa matkaa kahden lossin kautta Houtskarin puolelle. 

Houtskarissa ajoimme Kittusiin, josta löytyi pieni Kittuis Camping & Caravan-leirintäalue. Lootholmaan verrattuna se oli hyvin pieni ja nukkavieru, mutta sopi hyvin yhden yön majoitukseksi. Isona plussana siellä oli upea sijainti ja saimmekin telttapaikan aivan merenrannasta. En ole varmaan koskaan yöpynyt noin upeissa maisemissa. Käytössä oli vain yksi suihku ja kaksi vessaa, sekä pieni keittokatos ja tavallaan oli harmi, että näin hienolla paikalla sijaitsevasta leirintäalueesta ei ole pidetty parempaa huolta. Eli jos kaipaatte enemmän mukavuuksia, kannattaa valita Mossala Island Resort, jos taas kauniit maisemat ja alkeellisemmat olotkin kelpaa, niin sitten Kittuis Camping. 

Teltan pystytettyämme ajelimme Näsbyn vierasvenesatamassa sijaitsevaan Grill Café Skageniin illalliselle. Hienolla kelillä venesatama oli täynnä toinen toistaan hienompia veneitä ja ravintolassakin riitti ruokailijoita. Skagenin ruoka on lähellä tuotettua, freesiä saaristolaisruokaa ja terassi oli tosi viihtyisä! Lisäksi heitä sai Kimito Brewingin pienpanimo-oluita. 

Ruokailun jälkeen pyörähdimme vielä Näsbyn M-Marketissa ostamassa evästä ja palasimme sitten Kittuisiin, jossa ilta kului Unon pelaamisen, uimisen ja auringonlaskun ihailemisen parissa. Vinkki muuten kaikille autoilijoille, ensimmäinen huoltoasema, jonka näimme oli Näsbyssä ja sieltäkin oli bensa loppu! Eli kannattaa tankata tankki täyteen ennen reissuun lähtöä. 












Päivä 3: Houtskari - Korppoo - Nauvo - Parainen

Kolmas aamu valkeni jälleen aurinkoisena, vaikka aamuyöllä olikin satanut aika reippaasti. Meidän yli 10 vuotta vanha Haltin teltta kesti silti todella hyvin ja sekä me, että tavarat pysyimme teltassa täysin kuivina. Syötiin vähän aamupalaa ja käytiin sen jälkeen aamu-uinnilla meressä. Rakastan itse uimista ja olen lapsesta lähtien ollut aikamoinen vesipeto, joten minulle kesällä meressä ja järvessä uiminen on ihan luksusta. 

Uinnin jälkeen pakkasimme teltan ja tavarat jälleen autoon ja lähdimme jonottamaan Houtskari - Korppoo-lautalle. Tämä lauttamatka kesti noin 40 minuuttia ja jälleen ehdimme nauttia pullakahvit lautan kahvilassa ja ihailla upeita saaristomaisemia. Korppoosta jatkoimme suoraan seuraavalla lautalla Nauvoon, jossa vietimmekin sitten koko iltapäivän. 

Nauvo on täynnä toinen toistaan ihanampia ravintoloita, vintage-aarteita ja pieniä putiikkeja. Itse söimme myöhäiseksi lounaaksi kovasti kehutut haukiburgerit Köpmansin puutarhassa. Palan painikkeeksi tilasimme ravintolan omaa olutta (Citrus Pale Ale) ja itse tehtyä limonadia. Haukiburgerit olivat uskomattoman hyvät, samoin myös lisukkeena tarjottu grillattu salaatti! Sitä täytyy testata joskus kotonakin. Lounaan jälkeen kiertelimme vielä vierasvenesataman putiikeissa ja ostimme matkamuistoksi pienestä suloisesta Vida-puodista sinivalkoraidalliset merihenkiset hamam-pyyhkeet. Kävimme myös katsomassa Nauvon vanhaa kivikirkkoa ja pelaamassa kierroksen minigolfia Eteläsataman Söderissä. 












Sitten vuorossa olikin enää viimeinen lauttamatka: Nauvo-Parainen. Paraisilla ajelimme vielä Tammiluodon viinitilalle, jossa olemme jo pitkään halunneet vierailla. Sieltä mukaan tarttui tilan omia viinejä ja siidereitä. Viinipuodin lisäksi tilalta löytyy myös Viinitupa, jossa voi halutessaan nautiskella tilan omista viineistä. Täälläkin kannattaa ehdottomasti vierailla!

Illalla palasimme kotiin Espooseen väsyneinä, mutta onnellisina (ja ruskettuneina :D). Saariston rengasreitti oli todellakin kiertämisen arvoinen ja minusta on edelleen uskomatonta, että kaikki lautat, lukuunottamatta Iniö-Mossala-väliä, ovat täysin ilmaisia! Etukäteen jännitimme myös sitä, miten hirveät ruuhkat reitillä olisi ja mahtuisimmeko haluamiimme lauttoihin, mutta ainakaan meidän kohdalle ei osunut mitään ongelmia. Kiersimme reitin vastapäivään (toiseen suuntaan liikennettä näytti olevan huomattavasti enemmän) ja suuntasimme lauttasatamaan aina hyvissä ajoin odottamaan. Jos teltassa yöpyminen ei innosta, löytyy reitin varrelta hurmaavia pieniä hotelleja ja majataloja, esimerkiksi: Hotel Nestor, Hotelli Lanterna ja Majatalo Martan Prinsessa-huone. Reissun aikana fiilistelin myös taas moneen otteeseen siitä, miten onnekas olenkaan kun rinnallani on sellainen tyyppi, joka tykkää samoista asioista ja jonka kanssa meillä on aina hauskaa, missä ikinä reissaammekaan! ♥♥♥