keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

11 x Hauskat polttariteemat

Kaipaatko hauskaa teemaa yhdistäväksi tekijäksi polttaripäivään tai viikonloppuun? Tänään esittelyssä hauskoja polttariteemoja!

Amazing Race

Jos polttarisankari tykkää kisailusta ja rastiradoista, voi polttaripäivään suunnitella Amazing Race-teemaisen tehtäväradan! Teemaa voi hyödyntää jo ennen polttareiden käynnistymistä, suunnittelemalla Amazing Race-sarjan henkiset keltamustat kortit/kirjeet valmiiksi ja lähettämällä ensimmäisen niistä jo postissa tulevalle polttarisankarille. Tämä kuori voi sisältää joitain vihjeitä tulevan polttaripäivän sisällöstä tai vaikkapa ohjeen saapua tiettyyn paikkaan tiettynä ajankohtana, jolloin polttarit voivat startata sieltä!

Rastiradan voi suunnitella niin polttarisankarin kotikaupunkiin, kuin vaikkapa vuokramökin ympäristöönkin ja tehtävät voivat sisältää kaikkea maan ja taivaan väliltä. Amazing Race-televisiosarjassahan ideana on, että kilpailijat saavat kuoresta vihjeen seuraavan kuoren sijainnista ja lähtevät sitten etsimään sitä. Paikan päällä odottaa erilaisia tehtäviä tai pulmia ja uusia vihjeitä. Jos teeman haluaa viedä vielä pidemmälle, voitte hankkia koko polttariseurueelle samanlaiset värikkäät t-paidat tai huivit, kuten sarjan osallistujilla yleensä on. Reitti voi sisältää esimerkiksi polttarisankarille tärkeitä paikkoja (lempikahvila, lempiravintola, suosikkipuisto jne) tai voitte toteuttaa radan niin, että jokaiselta rastilta liittyy mukaan joukkoon yksi polttarivieras lisää. 

Jos haluatte päästä helpommalla, kääntykää ohjelmapalveluita tuottavien yritysten puoleen! Esimerkiksi Amazing City järjestää Amazing Tampere-kisailuja polttariporukoille Tampereen seudulla ja FoxTraililla on hauskoja valmiita kaupunkisuunnistuspaketteja Helsingissä. 

Festarit

Muutama vuosi sitten toteutimme yhdelle ystävälleni festariteemaiset polttarit, jotka olivat koko polttariseurueen mielestä superhauskat! Olimme vuokranneet viikonlopuksi ison mökin, josta löytyi myös tilava terassi ja kaksi paljua, sekä iso sauna. Askartelimme vanhasta lakanasta ison banderollin, johon kirjoitimme festareiden nimen (tämä oli johdettu ystävämme lapsuudenaikaisesta lempinimestä, jonka perään oli lisätty "fest" :D) ja jonka pingoitimme terassin seinustalle. Askartelimme myös pahvista festariaiheisia kylttejä, jotka kiinnitettiin mökkiin ja sen ympäristöön, kuten "Bajamaja" vessojen oveen, "Camping" makuuhuoneiden oviin, "Ensiapu" laatikon viereen, josta löytyi särkylääkettä, Rennietä ja laastareita, "Food Court" keittiöön ja "VIP" paljujen luokse. Lisäksi yksi kaasoistani oli valmistanut koko polttariseurueelle festarirannekkeet, jotka kiinnitettiin ranteisiin, sekä festari-infot, jotka sisälsivät vinkkejä viikonlopun ohjelmasta. Festareille, eli mökille saapuessa polttarisankarilla oli myös tehtävänä salakuljettaa juomat festarialueelle ja eräs ystävistämme piti hänelle mökin ovella turvatarkastuksen :D

Koko polttariporukka tietysti myös pukeutui festarihenkisesti kukkaleihin, hassuihin aurinkolaseihin ja värikkäisiin asusteisiin ja lauantai-iltana loihdimme myös kaikille glitter-meikit. Festarit kruunasi lauantaina "päälavalla", eli siis ulkona terassilla esiintynyt erään polttarivieraan kaverin kaverin duo, joka soitti parin tunnin ajan livemusaa koko polttariporukan joratessa ja laulaessa mukana. 

Kuva: // Pexels, Yuliia Auer
Kuva: // Unsplash, Freestocks
Matkateema

Jos polttarisankari rakastaa matkustamista, voi koko polttariohjelman suunnitella tämän teeman ympärille! Polttarisankari voi vastaanottaa postissa etukäteen matkalipun ja matkaohjelman, jotka sisältävät vinkkejä tulevien polttareiden sisällöstä. Polttarisankari voidaan pukea esimerkiksi lentoemännän tai lentokapteenin asuun (jos hän siis tykkää pukeutua asuihin) ja muu polttariporukka voi pukea vaikkapa valkoiset t-paidat ja sitoa huivit kaulaansa tai asettaa lentoemännän suikat päähänsä, muodostaen Polttari Crewn. 

Myös polttariohjelman voi linkittää vaikkapa sankarin suosikkimatkakohteisiin. Polttaripäivä voi startata vaikka ranskalaishenkisellä brunssilla, jossa nautitaan macaronseja, croissantteja, mansikoita ja samppanjaa Pariisin hengessä ja kuunnella ranskankielistä musiikkia, jatkua vaikkapa Monaco Grand Prix-henkisesti karting-radalla, sen jälkeen Keski-Euroopan tunnelmissa oluttastingin ja panimokierroksen merkeissä tai italialaisiin viineihin keskittyvässä viinitastingissa ja huipentua etelän loman tunnelmiin mökillä uimisen, paljuilun ja auringonoton merkeissä. 

Kuva: // Unsplash, Clementina Toso
Kuva: // Unsplash, Vicko Mozara

50’s 

Yhden ystäväni polttareissa oli fiftariteema, sillä morsian harrasti Rock’n Swing-tansseja. Aamu alkoi tanssitunnilla Mueve Clubin studiolla, jossa harjoittelimme polttariporukalla oman koreografian ja joka myös videoitiin lopuksi. Sen jälkeen polttaripäivä jatkui nyyttärihenkisellä brunssilla yhden polttarivieraan kotona, jonka jälkeen yhden kaason meikkaajakampaaja-tuttava saapui loihtimaan morsiamelle upean pin up-henkisen kampauksen ja meikin. Myös me polttarivieraat laittauduimme samalla fiftarihenkisesti ja pukeuduimme kukkamekkoihin ja bandana-huiveihin. 

Tämän jälkeen isäni kyyditsi polttarisankarin ja kaasot jenkkiautollaan keskustaan ja matkalla he popittivat teemaan sopivia morsiamen suosikkibiisejä. Seuraavana kohteena oli Lahdessa sijaitseva Ace Corner-baari, joka on sisustettu jenkkityyliin ja jonka yhteydessä sijaitsee myös moottoripyörämuseo. Olimme tilanneet paikalle harrastekuvaajan, joka otti morsiamesta upeita pin up-tyylisiä kuvia, joista hän sai teettää printit sitten sulhaselle huomenlahjaksi. Kuvausten jälkeen suuntasimme syömään ja baariin tanssimaan. 

Myös toisen ystäväni polttareissa laittauduimme illalla fiftarihenkisesti ja suuntasimme leirintäpaikan yhteydessä sijaitsevalle tanssilavalle lavatansseihin. En ollut koskaan aiemmin käynyt lavatansseissa ja meillä oli superhauska ilta :D 

Ruotsin laiva

Polttareita juhlimaan Ruotsin laivalle? Tämä teema on superhauska toteuttaa myös ihan koti-Suomessa :D Vetolaukut mukaan ja ei muuta kuin matkaan! Mökillä ohjelman avaa tietysti valitsemanne risteilyisäntä ja mökin olohuoneesta löytyvässä tax free:ssä on tarjolla juomamaistiaisia. Jokainen polttarivieras saa kuoren, josta löytyy risteilyohjelma ja tietysti juomalipukkeita. Päivän ohjelmassa voi olla risteilybingoa, karaokea, drinkkien valmistusta ja maistelua, sekä tietysti laivan buffa: johon voitte valmistaa itse kaikkia polttarisankarin suosikkiruokia. 

Lasten synttärit 

Toinen suosikkiteemani, joka on pakko päästä toteuttamaan joskus! Toimii erityisen hyvin, jos olette minun laillani ysärin lapsia ja juhlineet silloin useammissakin lastenkemuissa. Päivän ohjelmassa on tietysti synttärijuhlilta tuttuja leikkejä (jotka on helppo toteuttaa pienellä budjetilla vaikkapa mökillä), kuten viinaonginta (kiinnittäkää oviaukkoon lakana, valmistakaa harjanvarresta, narusta ja muoviämpäristä onki ja sitten joku kaasoista täyttää verhon takana jokaiselle saaliin, joka voi olla vaikkapa karkkia tai pieniä viinapulloja - polttarisankarille toki kunnon vonkale, esimerkiksi pullo kuohuvaa), tuolileikki (musa soimaan täysille ja aina sen lakatessa jokaisen pitää mahdollisimman äkkiä istua tuolille, tuoleja on aina yksi vähemmän kuin osallistujia ja ilman tuolia jäänyt putoaa kisasta), musavisa (arvuutellaan biisejä ja niiden esittäjiä), aasinhäntä, aarteen etsintä ja illan kruunaa tietysti disco! 

Jos mukaan haluaa myös ulkoleikkejä, voi pihalla leikkiä kaikille tuttuja leikkejä kuten kymmenen tikkua laudalla, rosvot ja poliisit, piilosta (tai aikuisten versiota, eli jallupöllöä, jossa yksi osallistujista menee aina vuorollaan piiloon jallupullon kanssa muiden laskiessa sataan ja alkaa sitten huhuilla piilosta "huhuuu" muiden yrittäessä löytää hänet, kun he löytävät niin saavat pullosta huikan ja jäävät myös itse samaan piiloon) tai polttopalloa. 

Myös tarjottavina voi tarjota lastenkutsuilta tuttuja herkkuja, kuten kaalista tai vesimelonista ja cocktail-tikuista valmistettu siili, jäätelökakku tai barbikakku (tai tämän aikuisille sopivampi versio, googlatkaa inspiraatiota esimerkiksi "thirty birthday barbie cake"), suolatikkuja ja jännän väristä mehuboolia. Myös pinata olisi superhauska ohjelmanumero! Sen sisältä voisi paljastua niin pieniä pähkinä- tai sipsipusseja, karkkia kuin vaikka pieniä shottipullojakin  

Kuva: // Pexels, Maksim Goncharenok
Kuva: // Unsplash, Hello I'm Nik


Harry Potter

Harry Potter-fanien unelmapolttarit! Ennen polttaripäivää polttarisankarille lähetetään tietysti postissa kirje Tylypahkasta. Polttarivala voidaan toteuttaa heti päivän alkuun rikkumattoman valan muodossa ja päivän aikana toteuttaa erilaisia teemaan sopivia aktiviteetteja, kuten taikajuomien valmistusta (mocktail- tai cocktailkurssi) ja huispausta (esimerkiksi curling-kokeilu sopii tähän loistavasti! Toki voi myös leikkiä harjanvarsilla lentelemällä ja tennispalloa metsästämällä pihalla huispausta, kuten eräässä unessani minä ja ystäväni kerran teimme), opiskella Yrttitietoutta esimerkiksi villiyrttipajan tai villivihanneksiin keskittyvän kokkauskurssin parissa (näitä järjestää esimerkiksi Villipihlaja Tampereen seudulla!), testata loitsutietämystä Harry Potter-aiheisen tietovisan muodossa ja paikasta toiseen suunnistaa päivän aikana Kelmien Kartan avulla. 

Toki päivän aikana kuuluu myös maistella joka maun rakeita ja pukeutua teemaan sopivasti! Koko polttariporukalle voi esimerkiksi hankkia samanlaiset kaulahuivit ja Harry Potter-henkiset pyöreät silmälasit ja polttarisankarin pukea viittaan tai Tylypahkan koulupukuun

Reality 

Eräs ystäväni on innokas tosi tv-sarjojen ystävä, joten hänen polttarinsa toteutettiin reality-sarjojen hengessä! Vuokramökin portaikon alapuolelle rakennettiin päiväkirjahuone, jossa polttarivieraat saivat käydä yhden kaasoista vanhalla puhelimella nauhoittamassa videotervehdyksiä muistoksi polttarisankarille. Lisäksi järjestettiin iltanuotio, jossa katseltiin vähän videoita, sillä polttarisankarin äiti (joka asuu eri maassa) oli kuvannut oman videotervehdyksensä ja kyseltiin morsiamelta kiperiä kysymyksiä hänen tulevaan puolisoonsa liittyen. 

Ja tulipa juuri mieleeni, että eksien hyvästelystä saisi varmasti toteutettua jonkun hauskan Ex On The Beach-tyyppisen ohjelmanumeron :D Etenkin jos eksät ovat kaasoilla tai muulla polttariseurueella tiedossa, voisi heidän nimensä tai kuvansa tulostaa paperilapuille, jotka polttarisankari löytäisi vähitellen polttareiden aikana ja yksitellen hyvästelisi. Sitten voisi jännityksellä odottaa kuka sieltä putkahtaa esiin seuraavaksi :D 

Yksi hauska ohjelmanumero olisi myös polttariseurueen jakaminen joukkueisiin ja Wedding Dress Challengen toteuttaminen niin, että jokaisen joukkueen pitäisi loihtia vessapaperista mahdollisimman upea hääpuku ja polttarisankari saisi valita voittajan. Ja sittenhän voisi olla Häät sulhasen tapaan, niin että sulhaselta olisi etukäteen kysytty millaiset häät hän järjestäisi jos hoitaisi suunnittelun yksin, esimerkiksi ”Mitä häissänne syötäisiin?” ja sitten morsiamen pitäisi veikata vastaukset. Kokkisotakin olisi superhauska, jos polttariporukan jakaisi kahtia ja molemmilla olisi täysin samat raaka-aineet ja sitten kisailtaisiin siitä kumpi joukkue loihtii niistä herkullisemman menun - tämä toki vaatisi melko tilavan keittiön. 

Urheilu

Jos polttarisankari rakastaa urheilua, voi teeman rakentaa liikunnallisten aktiviteettien ympärille! Suunnitelkaa polttaripäivän tai viikonlopun ohjelmaksi vaikka 7 ottelu tai olympialaiset, jotka voivat sisältää niin ohjattuja, kuin itse toteutettujakin lajeja ja joissa voi kilpailla joko yksilöinä tai pienemmissä joukkueissa. Yhteisenä asusteena voivat toimia vaikkapa värikkäät hikinauhat, kaikille polttariosallistujille voi askarrella kisapassit ja päivän aikana nautiskella urheilujuomia. 

Hauskoja aktiviteetteja urheiluteemaisiin polttareihin voisivat olla esimerkiksi padel, kuplafutis, jousiammunta, frisbeegolf tai mäkiautoilu. Kisassa parhaiten menestyneet voi palkita mitaleilla ja polttarisankarin vaikkapa erillisellä pokaalilla, joka jää hauskaksi muistoksi polttaripäivästä. Yksi hauska lisähaaste päivään olisi olympiatuli, joka polttarisankarin pitäisi kuljettaa päivän aikana onnistuneesti paikasta toiseen. Aito tuli lienee tähän vähän turhankin haastava ja hankala, mutta olympiatulen voisi hyvin askarrella vaikkapa pahvista ja soihdun varren harjankepistä tai talouspaperirullasta. Tai entä jos hankkisitte liput johonkin urheilutapahtumaan, vaikkapa hieman paremmat katsomopaikat tai oma aitio sankarin suosikkijoukkueen matsiin?

Disney

Disney-fanin polttareissa kaikki polttariviikonlopun ohjelma voisi linkittyä Disney-elokuvien tarinoihin ja hahmoihin. Ja toki polttarisankarin voi pukea tämän suosikki Disney-hahmoksi! Polttarisankarille voisi laatia etukäteen pieniä kirjeitä tai kortteja, joissa olisi aina lainaus tai kuva seuraavasta Disney-kertomuksesta ja pieni vihje siitä mitä olisi luvassa. Toinen vaihtoehto olisi aina paljastaa jokaiseen osioon liittyen kolme vihjettä, jotka helpottuisivat koko ajan, eli ensin vähän vaikeampi 5 pisteen vihje, sitten 3 pisteen vihje ja viimeisenä 1 pisteen vihje, joiden avulla polttarisankarin pitäisi yrittää arvata mistä Disney-tarinasta on kyse. Pisteitä voitaisiin laskea yhteen koko päivän ajalta ja lopuksi polttarisankaria odottaisi sitten pieni palkinto. 

Tässä muutamia ideoita polttariaktiviteeteista, jotka saisi liitettyä helposti Disney-teemaan:

  • Jousiammunta (Robin Hood) 
    • 5 pisteen vihje: Hänen hatussaan oli punainen sulka 
    • 3 pisteen vihje: Hän asui Sherwoodin metsissä
    • 1 pisteen vihje: Hän varasti rikkailta ja antoi köyhille 
  • Teekutsut piknikin tai Afternoon Tean muodossa (Liisa Ihmemaassa) - helppo järjestää itse piknik-versiona tai varata seurueelle Afternoon Tea, joita tarjoilevat esimerkiksi pääkaupunkiseudukka Kämp, Nokkalan Majakka ja St. George
  • Army-rata (Mulan) - tällainen löytyy esimerkiksi Vauhtifarmilta ja Silver River-seikkailukeskuksesta
  • Sisäsurffaus (Viidakkokirja) 
  • Tunnelilento (Dumbo)
  •  Merenneitouinti (Pieni merenneito)
  • Lumiukon rakentaminen (Frozen), huom. toimii vain lumisina talvina! :D
  • Ilmajooga (Tarzan)
  • Miekkailu (Miekka kivessä)
  • Hunaja-sokerikuorinta (Nalle Puh)
  • Kauneushoito tai hieronta (Tuhkimo - haltijakummi)
Selviytyjät

Erähenkisen ja luontoaktiviteeteista nauttivan polttarisankarin juhliin sopisi teemaksi täydellisesti Selviytyjät! Hankkikaa koko polttariporukalle samanlaiset putkihuivit ja pyytäkää polttarisankaria pakkaamaan rinkkansa valmiiksi. Luonnonläheisiä polttareita voi suunnata viettämään vaikkapa johonkin Helsingin lähiseudun saarista tai kansallispuistoista. Toteuttakaa luontoaiheinen ulkoilmapakopeli, suunnitelkaa oma rastirata erilaisten tehtävien parissa (valitkaa halutessanne tyypillisiä Selviytyjät-kisoja kuten palapelien kokoamista ja esteiden ylittämistä) tai kilpailkaa erilaisissa erätaidoissa. Yhteisen lounaan tai päivällisen voi valmistaa nuotiopaikalla ja jälkiruokana herkutella vaikkapa letuilla, nokipannukahvilla ja tikkupullalla. 

Selviytyjät-polttareissa voi majoittua teltassa luonnon keskellä tai vuokrata erähenkisen mökin keskeltä metsää. Illalla voi rentoutua saunomisen ja uimisen merkeissä. Niin ja näistä Selviytyjistä ei tietenkään ketään äänestetä pois! :D Jos haluatte järjestää heimoneuvoston, saisi siitä esimerkiksi hauskan version entisten heilojen hyvästelyyn (sammuttakaa heidän soihtunsa lopullisesti, heimo on puhunut) tai niin että polttariporukalle esitetään väittämiä perinteisen kenkäleikin tyylisesti, esimerkiksi ”Kumpi hääparista on katsonut Game of Thronesin kaikki kaudet kuudesti?” ja osallistujien pitää kirjoittaa paperilapulle oma veikkauksensa, eli jommankumman hääparin osapuolen nimi. 

Kuva: // Unsplash, Tegan Mierle
Kuva: // Unsplash, Leon Contreras

Mikä näistä olisi oma suosikkiteemasi? Millaisia polttariteemoja teidän polttareissa on ollut?

tiistai 29. kesäkuuta 2021

Helteinen polttariviikonloppu Turussa

Juhannusta edeltävänä viikonloppuna juhlistettiin rakkaiden ystäviemme polttareita Turun seudulla.  Tuomas suuntasi bestmanin asemassa juhlimaan sulhasen polttareita ja minä puolestani morsiamen polttarihulinoihin. Viikonloppu oli superlämmin ja hauska, tänään luvassa vielä hiukan polttarifiilistelyä ja muutama polttarivinkki Turun seudulle!

Meidän tyttöjen polttaripäivä starttasi 45 min mittaisella skumppajoogalla Pure Moven joogastudiolla aivan Turun keskustassa. Kaikki polttarivieraat olivat saaneet valita mukaan mieleistään juotavaa ja luvassa oli ihanan rentouttava (ja lämpimästä kelistä riippuen myös melko hikinen :D) joogahetki, joka tarjosi täydellisen startin polttaripäivään. Joogaliikkeet ja -asennot eivät olleet turhan haastavia meidän porukasta löytyvälle useammalle ensikertalaisellekaan ja totesimme yhteen ääneen kehon tuntuvan joogan jälkeen huomattavasti energisemmältä ja vetreämmältä kuin ennen sitä. 

Olin askarrellut itselleni ja morsiamelle söpöt juomat hänen suosikkikuohuvastaan Fresitasta :D

Skumppajoogan jälkeen siistiydyimme hiukan ja vaihdoimme vaatteet Pure Moven pukuhuoneessa ja sen jälkeen suuntasimme herkulliselle, pitkälle lounaalle ravintola Blankkoon. Olimme varanneet seurueellemme pöydän jo etukäteen ja ravintola aukesikin sopivasti juuri puoliltapäivin. Itse päädyin tilaamaan pääruoaksi ihanan kesäistä vadelma-avocado lohta ja jälkiruoaksi raikasta lime pannacottaa. Meidän lounaalta ei naurunpurskahduksia puuttunut, pahoittelut vain muille kanssaruokailijoille pienestä volyymin noususta :D


Lounaan jälkeen kävimme pienellä kävelyllä jokirannassa ja napsimme yhteiskuvia muistoksi, jonka jälkeen pakkasimme tavarat takaisin autoihin ja lähdimme huristelemaan kohti Ruskolla sijaitsevaa vuokramökkiämme, Villa Ireneä. Mökki paljastui todella tilavaksi ja siistiksi ja mikä parasta - sieltä löytyi myös ilmalämpöpumppu! Hauska yksityiskohta olivat yläkerrassa sijaitsevat makuusopet, jotka olivat pieniä erillisiä, verholla peitettyjä alkoveita, joten jokaiselle oli ikään kuin oma makuuhytti :D Iso plussa myös siitä, että jokaisen sängyn luota löytyi pistorasia esimerkiksi puhelin lataamista varten. 

Ainoa pieni pettymys oli tämä ilmoituksessa mainittu "tekolampi" jonka vesi oli niin likaista, ettei siellä voinut kuvitellakaan uivansa :D Onneksi vedessä loikoilusta pääsi kuitenkin nautiskelemaan valtavassa paljussa!

Iskimme myös heti paljun tulille ja siellä tulikin sitten alkuillasta rentouduttua useamman tunnin ajan, samalla musiikkia popittaen ja viileitä juomia nautiskellen. Herkuttelimme myös erään polttarivieraan leipomuksilla iltapäiväpiknikin merkeissä terassilla. 


Paljuilun jälkeen oli vuorossa perinteinen morsiussauna! Valmistelimme saunan koristelut ja teimme myös itse koivuvastan sitä varten. Ylälauteelle teimme morsiamelle oman "istuimen" kukista ja koivunoksista ja morsian puki ylleen sulhasen käytetyn t-paidan avio-onnea tuomaan. Taikojen, entisten heilojen hyvästelyn ja avioliittoneuvojen jakamisen lisäksi ohjelmassa oli myös perinteinen morsiamen pesu jauhojen, sokerin, hunajan ja kananmunan kera :D Jos muuten haluat lukea enemmän morsiussaunasta, kannattaa lukaista vanhempi postaukseni Morsiussaunan abc!

Ja sotkuisen osuuden jälkeen sitten pieni hemmotteluhetki morsiamelle jalkakylvyn, kasvonaamion ja rentouttavan päähieronnan merkeissä, tietysti samalla viileää valkoviiniä nautiskellen! Kaaso taikoi morsiamelle myös saunan jälkeen upean letin. 

Saunan jälkeen oli tex mex illallisen aika ja tämän jälkeen istuimme vielä iltaa terassilla lämpimästä kesäillasta nautiskellen ja maailmaa parantaen. 

Aamulla nukuimme pitkään (paitsi aamuvirkku morsian joka nautiskeli sitten aivan omassa rauhassaan paljun lämmöstä ja auringonpaisteesta :D) ja nautimme ihanan sunnuntaibrunssin terassilla. Menu sisälsi muunmuassa puuroa, hedelmiä, leipää, kreikkalaista jogurttia, tuoremehua, kahvia ja raparperipiirakkaa - ah kun saisi tällaisen aamiaisen myös nyt! Sen jälkeen oli aika suunnata vähitellen siivoilujen kautta kotiin. 

Myös sulhasen polttareissa oli ollut helteinen meininki mm. frisbeegolfin, vesijetteilyn ja mökkiolympialaisten merkeissä. Tämän parempaa polttariekeliä ei kyllä etenkään vesiaktiviteettien osalta olisi voinut edes toivoa!
 
Polttareissa ehdottomasti yksi kivoimmista jutuista on kyllä se, että siellä tutustuu polttarisankarin muihin ystäviin ja läheisiin. Silloin häissä yhdessä juhliminen on hauskaa ja rennompaa ja nyt oikein odotan jo, että pääsen tapaamaan taas muun polttariporukan uudelleen. Kiitos vielä loistavasta polttariviikonlopusta kaikille asianomaisille! <3

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Ihanat kaaso- ja polttarilahjat: Bo + Peach Co

Kaupallinen yhteistyö: // Bo + Peach Co
*Toinen mukeista saatu ilmaiseksi

Muistatteko vielä aiemman postaukseni, jossa listasin erilaisia ideoita kaasojen ja bestmanien kosintaan ja harmittelin, ettei vastaavia tuotteita vielä oikein meinaa löytyä kotimaisten yritysten verkkokaupoista? Nyt toiveisiini on vastattu! Kotimainen pienyritys Bo + Peach Co myy Etsyn kautta ihania kustomoituja lahjatuotteita ja koska yritys sijaitsee Porissa, oli toimituskin Etsyn brittikauppoihin verrattuna paljon edullisempaa ja nopeampaa! Se sopi täydellisesti kaltaiselleni mattimyöhäiselle :D

Viime viikonloppuna juhlittiin ystäväni polttareita ja halusimme polttariporukan kanssa yllättää hänet polttariaamuna pienellä teemaan sopivalla lahjalla. Ihastuin Bo + Peachin verkkokaupassa näihin vaaleanpunaisiin sydänaurinkolaseihin ja nimikoituihin viini-/kahvimukeihin, jotka olisivat samalla myös loistava asuste polttaripäivän rientoihin. Tekstipainatuksen sai molempiin tuotteisiin valita itse, samoin painatuksen värin! Lisäksi paketista löytyi yllärinä hauska tarra ja tuon kuivakukan oksan lisäsin itse, kun se sattui jäämään sopivasti yli Kukkaklubista ja sopi niin hyvin lahjan väriteemaan. 


Lasit keikkuivat morsiamen silmillä koko helteisen polttaripäivän ajan, lukuunottamatta lounashetkeämme ravintolassa - tällöin kuvailimme niitä kilpaa pöydällä :D
Myös muki osoittautui superkäteväksi ja pilli mahtui juuri sopivasti kannen aukosta! Kaikenlaiset juomasekoitukset pysyivät ihanan kylmänä, helteestä huolimatta

Sain samanlaisen ihanan mukin ilahduttamaan myös itseäni! Voinko käyttää tätä nyt joka päivä häihin saakka? :D Kylmien juomien lisäksi mukista on kätevä nautiskella vaikkapa aamukahvia etätöiden ohessa! Tuomaskin ihaili tätä, joten ehkä täytyy vielä tilata sulhasellekin oma muki :D

Nämä mukit ja aurinkolasit olisivat superhauska lahjaidea myös kaasoille tai bestmaneille! Aurinkolaseja on saatavilla myös mustana ja mukeja useammassa eri värissä ja eri sävyisillä painatuksilla. Sydänlasit olisivat myös hauska yhtenäinen asuste koko polttariporukalle!

Mukien ja aurinkolasien lisäksi Bo + Peachin verkkokaupasta löytyy myös muita ihania lahjatuotteita, kuten nimikoitavia meikkipusseja ja unimaskeja, meikkisiveltimiä, timanttikyniä, satiinisia hiusdonitseja, sekä nimikoitavia tölkkicoolereita - ja valikoima kasvaa koko ajan. Jos mielessäsi on joku tietty tuote, kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä ja kysellä mahdollisuuksia! Bongasin juuri Bo + Peachin instatililtä esimerkiksi hauskat siirtokuvilla nimikoidut t-paidat ja ihania personoituja kakkukoristeita. 

Meillä tuli mieleen jo muutamakin hauska lahjaidea, joten varmasti tullaan hyödyntämään Bo + Peachin tuotteita myös jatkossa!

maanantai 21. kesäkuuta 2021

Polttari-ideoita: Kukkaklubi etänä tai paikan päällä

Viime viikolla pääsimme työkavereideni kanssa nautiskelemaan vielä yhdestä virkistystoimikuntamme Funclubin järjestämästä virtuaaliaktiviteetista - nimittäin etänä toteutetusta Kukkaklubista! Koska Kukkaklubi sopisi mielestäni loistavasti myös polttaripäivän ohjelmaan, ajattelin vinkata siitä myös täällä blogin puolella. 

Kukkaklubin visiona on luoda kukkien avulla hyvää mieltä, kauneutta, käsillä tekemistä, yhdessäolemista ja iloa. Klubin koulutetut kukkalähettiläät opettavat luomaan upeita kimppuja, asetelmia, kransseja, seppeleitä tai vaikkapa kukkakoruja kauden kauneimmista kukista. Klubi sopisi loistavasti heti polttaripäivän alkuun, sillä sen aikana voitaisiin valmistaa koko polttariporukalle esimerkiksi kukkaseppeleet tai kukkakorut ja niistä saisi hauskan yhtenäisen asusteen koko loppupäiväksi. 

Kukkaklubi toimii pääkaupunkiseudulla ja työpaja voidaan järjestää asiakkaan toivomassa paikassa, eli tämän voisi hyvin toteuttaa esimerkiksi polttariporukan vuokramökillä tai jonkun polttarivieraan kotona. Kukkalähettiläs tuo mukanaan kaikkit tarvittavat materiaalit ja välineet ja osallistujat voivat vain nauttia ja rentoutua kukkien parissa. Kukkaklubin jälkeen jokainen osallistuja saa itsetehdyn kukka-asetelman mukaansa ja näin ilo jatkuu vielä useamman päivän ajan klubin jälkeenkin. Kukkaklubin hinta on 59€/henkilö ja ryhmän minimikoko on 8 henkilöä. Hinta sisältää klubin ohjaamisen (1,5-2h) ja kaikki tarvittavat materiaalit. 

Kukkaklubin toteuttaminen onnistuu myös etänä, kuten meidän työporukallemme ja tällöin osallistua voi joka puolelta Suomea! Saimme valita klubin teeman vapaasti ja enemmistön äänillä päädyimme askartelemaan kuivakukkakransseja. Kukkaklubin perustaja Nora postitti tarvikepaketin kaikille osallistujille, hyvissä ajoin ennen työpajamme ajankohtaa. Paketista löytyi kaikki kransseihin tarvittava: ihania kuivakukkia, rautalankaa, juuttinarua ja kranssikehys. 


Nora ohjeisti meitä videon välityksellä vaihe vaiheelta ja puolitoista tuntia hujahti ohitse aivan huomaamatta! Kukkien pariin uppoutuminen ja käsillä tekeminen oli ihanan terapeuttista ja auttoi hetkeksi unohtamaan kaiken muun. Ja miten hienoja kransseja meidän porukka saikaan aikaiseksi! Oli hauska nähdä miten erilaisia lopputuloksia samoista materiaaleista syntyi, tässä muutamia meidän porukan luomuksista:

Omasta kranssistani tuli hyvin muhkea :D Minulla on taipumus änkeä kaikki koristeet aina tosi lähekkäin... Mutta oikein söpö silti, se pääsee koristamaan uuden asuntomme ovea!

Kukkaklubi järjestää työpajoja myös juhlateemalla, mikä olisi hauska idea hääviikolla toteutettavaksi vaikkapa yhdessä kaasojen tai lähiperheen kanssa. Juhlateemaisessa Kukkaklubissa valmistetaan kukkalähettilään opastuksella upeat kukka-asetelmat ja kimput tulevia juhlia varten ja sen avulla on helppo tehdä juhlien valmistelusta yhteisöllistä ja tarjota pientä rentoutusta juhlavalmisteluidnen keskelle. 

Lisäksi Kukkaklubin kautta voi tilata DIY Kukkalähetyksiä, jossa lähetti toimittaa vastaanottajalle kotiin kauden kauneimpia kukkia, jotka hän voi sitten itse asetella lempimaljakkoonsa. Lisäksi lähetyksen mukana tulevat pienet hoito-ohjeet ja vinkit kukkien käsittelyyn niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Hinta DIY kukkalähetykselle on 117e ja se sisältää kauden kauneimpia kukkia kotiin toimitettuna kolmen kuukauden ajan kerran kuukaudessa. Tämä olisi ihana kiitoslahja kaasoille häiden jälkeen tai vaikkapa huomenlahja tuoreelle aviopuolisolle! Kuka muu on aivan hulluna kukkiin?

perjantai 18. kesäkuuta 2021

Oma koti landelta ja muita kuulumisia

Blogissa on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa, sillä pari viime viikkoa on meidän aika mennyt melko tiiviisti erään toisen projektin parissa… ostettiin nimittäin meidän ensimmäinen oma koti! 

Olemme haaveilleet omasta asunnosta jo pitkään ja viimeisen vuoden ajan seuranneet asuntoilmoituksia hyvin aktiivisesti. Muutama viikko sitten bongasimme Nurmijärveltä uudiskohteen, joka jäi pyörimään mielessämme niin paljon, että sovimme sinne yksityisnäytön. Ja niinhän siinä kävi, että ihastuimme sekä asuntoon, että sitä ympäröiviin maalaismaisemiin todenteolla! 

Eilen kävimme allekirjoittamassa kauppakirjat ja heinäkuussa pääsemmekin jo muuttamaan uuteen kotiimme. Huoneistot ovat jo täysin valmiit ja pihakin alkaa vähitellen olla valmis (myönnettäköön että kävimme maanantaina vähän stalkkaamassa edistymistä :D). Meille tulee rivitalon päätyneliö, jossa on meidän perheelle nyt tilaa useammaksikin vuodeksi! Saan myös vihdoin oman työhuoneen - yli vuoden etätöitä olohuoneen nurkassa tehneenä se tuntuu tällä hetkellä kunnon luksukselta. 


Nyt edessä onkin enää se ikävin osuus, eli pakkaaminen ja muuttaminen. Tosin aiomme tällä kertaa palkata muuttofirman hoitamaan kaiken roudaamisen. Me molemmat odotamme kauhulla etenkin häkkivaraston siivoamista, siellä on niin paljon turhaa roinaa, että olemme lähinnä vältelleet siellä käymistä viime aikoina. Noh, toisaalta nyt on hyvä tilaisuus hankkiutua kaikesta turhasta eroon!

Pieni sneek peak uudesta kodista!

Hääjuttuja emme ole tainneet edistää oikeastaan mitenkään nyt viimeisten kuukausien aikana :D Toisaalta ihanaa kun isot linjat ovat jo kunnossa, niin nyt ei ole mitään paniikkia järjestelyjen kanssa. Sain myös loput YAMK-kurssit suoritettua ja nyt olisi koossa 60 opintopistettä, enää oppari puuttuu siis! Tarkoituksena olisi ottaa se työn alle viimeistään alkusyksystä ja valmistua jouluun mennessä. 

Viikonloppuna on luvassa hääfiilistelyä, sillä suuntaamme molemmat juhlimaan ystäviemme polttareita! Ainakin helteisiä tunnelmia näyttäisi olevan tiedossa. Ihanaa viikonloppua kaikille!

torstai 17. kesäkuuta 2021

Unelmien hääkorvikset

Korvikset ovat ehdottomasti oma suosikkiasusteeni ja olen alusta asti tiennyt, että haluan näyttävät korvikset myös osaksi häätyyliäni. HeiliBridalin brändiin törmäsin ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten, kun olimme juuri kihlautuneet ja Häämessut netissä järjestettiin ensimmäisen kerran, ja ihastuin heidän tuotteisiinsa heti. Olen ihaillut etenkin HeiliBridalin kukkahuntuja ja LyyliWeddingin viime syksyn tapahtumassa taisin ilmaista ääneenkin haaveeni samantyylisistä kukkakorviksista. En varmasti ole ainoa kukkakorviksista haaveillut - ja nyt haaveisiimme on vastattu!

HeiliBridalin uutuusmallistosta löytyy kauniita, käsinvalmistettuja kukkakorviksia neljässä eri mallissa: kevyet, runsaita omenankukkia muistuttavat Enid-nappikorvakorut, 7cm pituiset, kauniisti kasvoja kehystävät Elsa-korvakorut, pitkät ja näyttävät, visterian kukinnoista inspiroituneet Carla-korvikset, sekä nämä omat tulevat hääkorvikseni: midimittaiset Carla-korvakorut!

Pääsin sovittelemaan HeiliBridalin uusia korviksia Lyylin ja Laura Hyvi Bridalin järjestämässä sample sale-tapahtumassa ja tykkäsin sekä Elsasta, että pitkästä ja näyttävästä Carla-mallista. Mielessäni mietin kuitenkin, että minulle juuri täydelliset korvikset olisivat pituudeltaan ehkä niiden väliltä. Ja onneksi uskalsin ilmaista toiveeni myös HeiliBridalin Iidalle ja Valentinille, sillä nyt unelmieni korvikset ovat tässä ja päätyivät kaiken lisäksi mukaan myös mallistoon - kuinka siistiä!


Carla-korviksissa parasta on niiden keveys, sillä käsin valmistetut silkkikukat ovat höyhenenkevyitä. 
Haaveissani on romanttinen ja boho-henkinen häätyyli, johon nämä korvikset tulevat varmasti sopimaan täydellisesti. Oma häätyyli alkaa siis vähitellen rakentua, ei niin tyypillisessä järjestyksessä, mutta kuitenkin! 

Suurin haaste nyt tulee varmasti olemaan se, että maltan pukea nämä ylleni vasta hääpäivänämme! :D Varmasti tulen sovittelemaan näitä kotona ihan liian usein. Ehkä pitää viedä nämä vanhempieni luo säilytykseen kuten pikkusiskoni ehdotti? Tiedän näille korviksille olevan runsaasti käyttöä myös häiden jälkeen, sillä voin hyvin yhdistää ne niin arki-, kuin juhlalookkeihinkin. 

Millaisia hääkorviksia teille on tulossa? Jos kaipaat lisää inspiraatiota hääpäivän koruihin, lukaise myös nämä aiemmat postaukset!
Koruhaaveita hääpäivään
Näyttävät statement-korvikset viimeistelevät häätyylin
Viikonlopun häähumua: Lyyli Wedding x Laura Hyvi Bridal Sample Sale

sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Suuri Save the Date-postaus

Tänään vuorossa suuri Save the Date-postaus! Onko Save the Date-ilmoitus ylipäätään tarpeellinen vai turha jenkkiperinne? Mitä muuta ilmoitukseen voisi kirjoittaa perinteisen Save the Daten sijaan? Luvassa myös paaaaaljon ideoita hauskoihin Save the Date-toteutuksiin! 

Kuva: // CanvaPro

Mikä ihmeen Save the Date? 

Save the Date-kortti on Amerikasta rantautunut tapa ilmoittaa tuleva hääpäivä jo ennakkoon vieraille. Save the Date-ilmoitukset ovat alkaneet yleistyä myös meillä kotimaassa ja ne lähetetään usein noin vuotta ennen hääpäivää. Onko Save the Date sitten tarpeellinen? Sanoisin, että se riippuu niin häävieraista kuin häiden ajankohdastakin! Jos osa vieraista esimerkiksi asuu ulkomailla tai tekee vuorotöitä, on heidän sitä helpompi järjestää hääpäivään osallistuminen, mitä aiemmin ajankohta on tiedossa. Kesäkuukaudet ovat usein muutenkin hektisiä ja vierailla voi olla omia lomasuunnitelmia, joten kesällä häitään juhlivien kannattaa harkita Save the Date-korttien lähettämistä. 

Save the Date ei siis korvaa varsinaista kutsua, vaan on ennakkoilmoitus, joka lähetetään hyvissä ajoin ennen kutsujen lähetystä. Save the Datet voi lähettää perinteisesti Postin välityksellä tai sitten sähköisenä versiona vaikkapa WhatsApp:in tai sähköpostin välityksellä. Jos kortit suunnittelee itse vaikkapa Canvan avulla (lue täältä aiempi postaukseni, josta löydät vinkit Canvan käyttöön!) ja lähettää sitten sähköisesti, ei niistä aiheudu minkäänlaisia lisäkuluja. 

Save the Date-ilmoituksia suunnitellessa kannattaa myös miettiä jo vähän tulevien hääkutsujen tyyliä ja värimaailmaa, jotta niistä voi halutessaan muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Lisäksi Save the Datet, aivan kuten varsinaiset hääkutsutkin voivat jo viestiä vieraille tulevien häiden tunnelmaa ja teemaa. 

Mitä Save the Dateen kirjoitetaan? 

Usein Save the Date-korteissa lukee vain ”Save the Date” ja häiden päivämäärä, sekä hääparin nimet ja hääpaikka tai -paikkakunta. Jos Save the Date-konsepti ei ole juhlavieraille välttämättä vielä tuttu, voi olla hyvä idea lisätä mukaan pieni selittävä teksti, kuten ”Varsinainen kutsu saapuu myöhemmin.” Itse ajattelin lisätä meidän kortteihin ehkä myös maininnan blogista, esimerkiksi ”Häävalmistelujamme pääset seuraamaan Hannan hääblogissa osoitteessa www…..”. 

Jos perinteinen Save the Date-otsikko ei tunnu teille sopivalta, tässä muutama vaihtoehto sen tilalle:

  • Save Our Date
  • We're getting married
  • Huumorityypeille: Shit just got real / Free drinks (and a wedding) / Eat, drink and dance badly
  • Tinderissä tavanneille: We swiped right!
  • Varaathan päivän/Varaa päivä
  • Me mennään naimisiin
  • Buukkaa päivä
  • Merkitse kalenteriin

Ideoita Save the Daten toteutukseen 

Jos perinteisen Save the Daten sijaan haluatte lisätä mukaan pientä ekstraa, tässä muutamia hauskoja ideoita: 

  • Video - Kuvatkaa lyhyt ihana video teistä ja paljastakaa sen lopussa tuleva hääpäivänne. Jos haaveilette videokuvaajan palkkaamisesta häihin, tämä on myös loistava tilaisuus tutustua kuvaajaan jo ennalta! Bloggaajakollega Venla (Future Mrs. W) kertoo tässä postauksessaan heidän kihlavideostaan, josta toteutettiin vieraille erillinen Save the Date-klippi. Toki videon voi koostaa myös itse erilaisten ilmaistyökalujen avulla! Suositus esimerkiksi Prezille ja Animakerille. Videoon voi koota vaikkapa valokuvia yhteisen matkanne ajalta, valita taustalle lempparibiisinne ja lopussa paljastaa hääpäivänne. Vieraille videon voi jakaa linkin avulla (esimerkiksi Youtubeen lisättynä, mutta niin että löytyy vain suoralla linkillä) tai videotiedoston muodossa. 
  • Sarjakuva - Ilmaisen Pixton-sovelluksen avulla voi suunnitella sähköisen sarjakuvan ja luoda teille molemmille kustomoidut hahmot
  • Magneetti - Save the Date-magneetti on hauska korvike perinteiselle kortille ja säilyy kätevästi vieraiden jääkaapin ovessa muistuttamassa juhlapäivästä! Magneetteja on esimerkiksi Etsyssä tarjolla lukuisia erilaisia, kaiverretuista puukiekoista näyttäviin kultaisiin levyihin. Mukaan voi liittää hauskan teemaan sopivan tervehdyksen:  ”We’re getting married, you’re getting a magnet”
  • Arvoitus - Rakastan erilaisten arvoitusten ja tehtävien laatimista, joten tämä olisi hauska tapa paljastaa tuleva hääpäivä vieraille! Helppo toteutus olisi esimerkiksi suunnitella matikan kirjoistakin tuttu arvoitus, jossa tietty kuvasymboli tarkoittaa tiettyä lukua. Näistä voisi muodostaa erilaisia laskutoimituksia, jonka lopputuloksena paljastuisi häiden päivämäärä. Toki voi olla hyvä idea vielä varmuuden vuoksi kirjoittaa oikea vastaus myös kortin kääntöpuolelle, jos joku vieraista ei olisi niin lahjakas matikassa :D
  • Raaputuskortti - Toinen hauska tapa tuoda Save the Date-korttiin pientä lisätwistiä! Netistä voi tilata valmiita tarroja (esimerkiksi nämä Teippitarhan suloiset sydäntarrat, joita on saatavilla eri väreissä), jonka voi liimata päivämäärän päälle ja jonka vieraat voivat raaputtaa esimerkiksi kolikon avulla, kuten raaputusarvoissa. "Raaputusseoksen" voi myös helposti valmistaa itse! Tähän löytyy hyvä ohje esimerkiksi Yhteishyvän sivuilta. 
  • Teepussi - Jos rakastatte teetä, voi Save the Date-ilmoituksen toteuttaa myös kustomoitujen teepussien avulla! Vieraille voi lähettää kuoressa vaikkapa suloisen sydämenmuotoisen teepussin, jonka lapussa lukee "Save the Date" tai "Mr. and Mrs." ja tuleva hääpäivänne. Näitä löytyy esimerkiksi Etsysta hakusanalla "tea bag invitation". 
  • Valokuvaliuska - Muistatteko vielä vanhat kunnon valokuvakopit, joissa sai napattua neljä valokuvaa ja tulostettua heti ne kuvaliuskan muotoon? En itseasiassa tiedä onko kuvauskoppeja edelleen olemassa, mutta ainakin saman tyylisiä kuvatulosteita saa tilattua esimerkiksi SmartPhotolta
  • Konsertti-/matkalippu - Jos rakastatte keikoilla ja festareilla käymistä tai vaikkapa matkustamista, voi Save the Daten suunnitella pääsy- tai matkalipun muotoon. Myös tähän löytyy lukuisia ideoita Etsystä, esimerkiksi hakusanalla: "Save the date ticket". 
  • Palapeli - Entäpä jos toteuttaisitte Save the Date-kortin palapelin muodossa? Palat voisi laittaa kauniin pienen kangaspussin tai sellofaanin sisälle ja postittaa vieraille. Ifolorilta voi nykyään tilata myös kuvapalapelejä omalla kuvalla ja vaikeustasonkin voi määritellä itse, sillä saatavilla on niin 50, 196, 500, kuin 1000 palankin malleja. 
  • Kirjanmerkki - Rakastatteko lukemista tai harrastatteko kirjoittamista? Siinä tapauksessa Save the Date-aiheinen kirjanmerkki voisi olla juuri teille sopiva tapa paljastaa hääpäivä. Itse ilahtuisin tästä suunnattomasti, sillä käytän yleensä kirjanmerkkinä jotain ensimmäiseksi käden ulottuvilla olevaa, kuten vanhoja kauppakuitteja :D SmartPhotolta saa tilattua ihania kirjanmerkkejä omalla kuvalla alkaen 6,95€ ja myös Etsysta löytyy lukuisia suloisia malleja, hakusanalla "Save the Date bookmark".
  • Ilmapallo - Hääpäivämäärän voi myös painattaa ilmapalloon ja liittää sen kortin mukaan, jolloin päivämäärä paljastuu kun vastaanottaja puhaltaa pallon. 
  • Paperikirppu - eli Cootie Catcher! Olen varma, että te muutkin ysärin lapset muistatte nämä :D Näillä leikittiin ja arvuuteltiin vaikka ja mitä joskus ala-asteaikoina! Tämä olisi superhauska tapa paljastaa vieraille hääpäivä ja kertoa vaikkapa samalla hauskoja asioita hääparista. Kuution sisälle voisi laittaa esimerkiksi paikkakuntien ja/tai maiden nimiä, joiden alta seuraavalta tasolta paljastuisi sitten joku tähän paikkaan liittyvä fakta tai yhteinen muisto. Kuinka moni osaisi vielä taitella tällaisen itse?
  • Tähtisädetikku - Kiinnitä Save the Date-kortin mukaan kauniilla kuvioteipillä pari tähtisädetikkua ja liitä mukaan tervehdys: "Light them up for our special day on xx.xx.xxxx". Tämä sopisi loistavasti etenkin syys- tai talvihäiden tunnelmaan!
  • Keksit - Hauska diy-idea olisi leipoa sydämenmuotoisia keksejä ja painaa niihin keksileimasimella vaikkapa hääparin nimet ja hääpäivä. Keksin voisi kääriä kauniiseen lahjapakkaukseen ja liittää mukaan tervehdyksen ”Save our date… and then eat me”. 

Jos valitsette perinteisen Save the Date-kortin, tässä muutama hauska lisäidea niihin!

  • Kurkistusaukko/pyörityskiekko - Häiden päivämäärä paljastuu vieraille "paperikiekkoa" pyöräyttämällä. Tämä on helppo askarrella myös itse haaraliittimien avulla, joita löytyy esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan valikoimasta! Etsysta löytyy myös pari kaunista valmista mallia, kuten tämä ja tämä
  • Kalenterinäkymä - Hauska idea korttiin on printata siihen hääkuukautenne kalenterinäkymä ja ympyröidä siitä hääpäivänne. Tämän voi toteuttaa edullisesti printtaamalla kalenterit värilliselle paperille ja liimaamalla korttipohjiin tai hyödyntämällä netistä löytyviä valmiita pohjia. 
  • Sormivärisydän - Tähän askarteluideaan ihastuin heti! Ostakaa sormivärimaalia, painakaa korttiin ensin teidän molempien oma sormenjälki, väliin + merkki ja sen jälkeen = merkki, johon painatte molempien sormenjäljet yhteen, niin että ne muodostavat sydämen. Hauskaa ja helppoa yhteistä tekemistä!

Mistä Save the Date-kortteja voi tilata?

Jos haluatte lähettää Save the Date-ilmoitukset postissa, ettekä ole askarteluintoilijoita, löytyy netistä myös lukuisia sivustoja, joilta voi tilata Save the Date-kortit valmiilla pohjalla. Kauniita mallipohjia löytyy Etsyn lisäksi myös esimerkiksi VistaPrintin, Zazzlen ja Ifolorin valikoimasta. Lisäksi kannattaa tutustua aiempaan häiden paperituotteita käsittelevään postaukseeni, jossa on vinkattuna 7 ihanaa kotimaista yritystä, joilta voi tilata myös Save the Date-kortteja. 
Kauneimmat paperituotteet häihin: Esittelyssä 7 upeaa kotimaista yritystä

Huh, nyt pitäisi sitten vaan osaa valita millaiset Save the Date-ilmoitukset haluamme itse lähettää! Suunnitelmissa olisi saada ne matkaan elo-syyskuun aikana, jolloin häihimme on noin vuosi aikaa. Oletteko te lähettäneet Save the Date-ilmoituksia? Millaisia ideoita olette keksineet?

Alla vielä linkki omaan Save the Date-aiheiseen Pinterest-tauluuni, josta löydätte vielä kuvien muodossa tässä postauksessa esiteltyjä ideoita ja voitte käydä tallettamassa ne itsellennekin talteen!

tiistai 8. kesäkuuta 2021

Shoppailuvinkkejä sulhasille: 9 x Parhaat pukuliikkeet

Oletko pohtinut mistä voisit lähteä metsästämään häihin sopivaa pukua? Tässä vinkattuna 9 yritystä, joiden puoleen voit kääntyä etsiessäsi täydellisesti istuvaa pukua! Joukosta löytyy niin valmispukuja myyviä, kuin mittatilaus- ja räätälinpukuihinkin erikoistuneita liikkeitä. 

Kuva: // CanvaPro

Dressman 

Dressman on todennäköisesti kaikille tuttu, Pohjoismaiden suurin miesten muotivaateketju ja osa Varner Group -muotikonsernia. Dressmanin puvuissa yksi iso plussa on Mix&Match-mahdollisuus, eli pukua ostaessa voi valita siihen juuri itselleen sopivat takin ja housut. Lisäksi puvuilla on 6kk vaihto- ja palautusoikeus. Dressmanin valikoimasta löytyy lukuisia erilaisia pukuja ja myös kaksi erilaista smokkia. Dressmanilla on myös oma XL-mallisto, josta löytyy pukuja 2XL-9XL väliltä. 

Dressmanin sivuilta löytyy myös hauska Style & Advice-osio, johon on koottu pukeutumista koskevia vinkkejä ja Dressmanin liikkeissä on usein todella hyviä tarjouksia. Oma sulhaseni löysi juuri uuden mustan peruspuvun Dressmanista alle 200 eurolla!

Volt

Volt on pohjoismainen vaateketju, jolla on tällä hetkellä Suomessa jo 13 liikettä. Voltin valikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia valmispukuja, skandinaavisilta ja kansainvälisiltä brändeiltä, kuten HUGO, J. Lindeberg, Tiger of Sweden ja Tommy Hilfiger. Voltilla on usein myös hyviä, vaihtuvia pukutarjouksia. Tällä hetkellä esimerkiksi These Glory Daysin pellavainen pukupaketti maksaa alennuksessa 299 euroa. Pukujen lisäksi Voltin valikoimasta löytyy myös muunmuassa kauluspaitoja ja erilaisia asusteita solmioista taskuliinoihin. 

Halonen

Halonen on suomalainen vaatekauppaketju, jonka liikkeet löytyvät kaikista Suomen suurimmista kaupungeista. Halosen valikoimasta löytyy niin puvuntakkeja, - housuja, kuin liivejäkin eri brändeiltä, muunmuassa Turolta, Bugattilta ja Matiniquelta. Puvun voi tilata myös verkkokaupasta, jossa on ainakin tällä hetkellä yli 100 euron tilauksille ilmainen toimitus. 

SuitSupply

SuitSupplyn liike sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Eteläesplanadilla. Liikkeeseen voi varata henkilökohtaisen ajan tai ryhmäajan, jos etsinnässä on puvut isommalle porukalle, esimerkiksi sulhaselle ja bestmaneille. Myös virtuaalitapaaminen on mahdollinen! 

SuitSupplyn nettisivuilla voi ihailla valmismallistoa ja sieltä löytyy runsaasti eri budjeteille sopivia pukuja, jaoteltuna eri tyylien alle: formal, laid-back tai black-tie. Myös oman mittatilauspuvun suunnitteleminen on mahdollista - tällöin pääsee itse valitsemaan jokaisen pienenkin yksityiskohdan, puvun kankaista nappeihin. Puvun suunnittelemista voi helposti kokeilla nettisivujen suunnittelutoiminnolla. SuitSupplyn valikoimasta löytyy myös tyylikkäitä kenkiä ja runsaasti erilaisia asusteita henkseleistä tyylikkäisiin taskuliinoihin. 

Caine Clothiers

Caine Clothiersin laadukkaisiin miesten kenkiin, valmisvaatteisiin ja mittatilausvaatteisiin keskittynyt liike sijaitsee Helsingin Korkeavuorenkadulla. Yrityksen tavoitteena on luoda täydellinen vaatekaappi miehille, jotka nauttivat hyvistä vaatteista, kengistä ja asusteista. 

Valikoimasta löytyy kolme erilaista valmispukua ja liike on erikoistunut myös mittatilauspukujen valmistamiseen. Mittatilauspuvusta haaveilevan kannattaa varata aika henkilökohtaiseen tapaamiseen. Kangasvalikoima on laaja ja sisältää laadukkaita kansainvälisiä kangasbrändejä Dormeuil, Lovat ja Fox Brothers. Mittatilauspukujen toimitusaika on noin 4-6 viikkoa. 

Sauma

Vaatturiliike Sauma on Helsingissä toimiva miestenvaateliike, jonka valikoimaan kuuluu laaja valikoima valmisvaatteita ja valmistaa lisäksi mittatilauspukuja sekä räätälinpukuja. Lisäksi Sauma tarjoaa erilaisia räätälipalveluita vaatteiden korjausompeluista huoltoon. Sauman sivuilla on kivan selkeästi avattu myös mittatilauspuvun ja räätälinpuvun eroa: mittatilauspuku on tilusavaate, joka on valmistettu tehtaassa asiakkaan mittojen mukaan yksittäiskappaleena ja asiakas voi itse valita puvun mallin ja materiaalin. Räätälinpuku puolestaan valmistetaan  käsityönä vaatturinliikkeessä ja on siksi hinnaltaan mittatilauspukua arvokkaampi. 

Mittatilauspuvun tilaajan tulee varautua 2-3 käyntikertaan vaatturinsa luona ja niiden normaali toimitusaika on noin 4-6 viikkoa. Sauman valikoimasta löytyy myös muutamia valmispukuja

Turo Tailor
Räätälistudio BQ
Manschett


Näistä kolmesta yrityksestä olen kirjoittanut jo aiemmassa, sulhasen puvun teettämistä käsittelevässä postauksessa, joten en toista itseäni, vaan linkkaan tähän tuo aiemman postauksen. 

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Polttari-ideoita Lahden seudulla

Polttariaiheiset postaukset ovat olleet blogissa viime aikoina supersuosittuja ja tulevan kesän polttarisuunnitelmat käyvät selvästi kuumana! Tampereen seudun polttariaktiviteetteja esitellyt postaus on ollut yksi blogin suosituimmista postauksista, joten olen ajatellut tehdä samanlaiset postaukset myös muutamien muiden paikkakuntien osana. 

Koska olen kotoisin Lahdesta, eli siis kotoisammin Lahesta, ajattelin seuraavaksi jakaa ideoita erilaisista polttariaktiviteeteista Päijät-Hämeen seudulla!

Hemmottelua ja rentoutumista 

Hellimö

Hellimö on Orimattilan Kehräämöllä sijaitseva terveyskylpylä, jonka tarjontaan kuuluu monipuolisia hemmotteluhoitoja. Hellimön valikoimasta löytyy kolme erilaista polttaripakettia, joihin voi yhdistää niin saunomista, kuin ihania hemmotteluhoitojakin. Hellimölle saa tuoda mukaan myös omat saunajuomat! 

Kumpeli Spa

Heinolassa sijaitsevan Kumpelin Span kylpyläosastolle voi saapua nauttimaan spa-tunnelmasta, vaikka ei hotellissa majoittuisikaan. Kylpyläosastolta löytyvät porealtaat, terapia-allas, kylmä-ja kuumavesikävelyaltaat, sekä infrapuna- ja aromisauna, perinteinen suomalainen sauna, sekä turkkilainen höyrysauna. Lisäksi kylpyläosastolla on lämpötuoleilla varustettu relax-tila, suolahuone ja tilava ulkoterassi, jonka laiturilta on myös mahdollisuus pulahtaa Kymijoen raikkaaseen luonnonveteen. 

Polttarisankarille on myös mahdollista varata kauneushoitoja tai vaikkapa rentouttava kuumakivihieronta ja spa-päivän jälkeen koko polttariporukka voi nauttia lounasta tai illallista hotellin ravintolassa. 

Lehmonkärjen Saunamaailma

Lehmonkärjen Saunamaailman muodostavat neljä ainutlaatuista saunaa: Lasisauna, aito, 100-vuotias savusauna, Iglu-sauna, sekä sähkölämmitteinen sauna ja viihtyisät ulkoporealtaat. Saunomisen välissä voi käydä vilvoittelemassa Päijänteen vedessä ja talvella Saunamaailmassa on myös avantouintimahdollisuus. Saunatiloissa on A-oikeudet ja polttariseurueelle on mahdollista järjestää seurueellesi oma allasbaari kuumavesialtaalle.

Saunaelämykseen on mahdollista yhdistää myös muita aktiviteetteja, kuten viini-tai oluttasting, rentouttava hieronta tai perinteisiä saunahoitoja.

Lahden Saunalautta

Lahden Saunalautta tarjoaa risteilyjä Lahden Vesijärvellä. Saunalautta on tilava ja varustettu  laadukkailla terassikalusteilla, isolla kaasugrillillä ja laadukkaalla äänentoistolla. Saunan lisäksi lautalta löytyy suihku, wc, oleskelutilaa sisätiloissa sekä upea 30 m2 kattoterassi. Lautalla on myös ympäristöystävällinen aurinkosähköjärjestelmä, joka takaa sähköt pistorasioista ja lämpimän veden hanasta. 

Saunalautalle mahtuu maksimissaan 10 henkilöä ja risteily räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Saunalautalla yhdistyvät mökkeilyn ja veneilyn parhaat puolet - syömistä ja juomista, uimista, saunomista ja kesästä nautiskelua. Me vuokrasimme kerran ystävieni kanssa Tampereella saunalautan kolmeksi tunniksi ja aika meni aivan hujauksessa, siellä olisi viihtynyt hyvin vaikka koko päivän!

Kuva: // Pexels, Mark Neal

Herkuttelua ja juomien maistelua

Seurahuoneen brunssi

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aamiaisbrunssi tarjoillaan viikonloppuisin klo 7:30-11:30. Olen käynyt täällä brunssilla lukuisia kertoja, mutta en koskaan kyllästy! Ehdoton suosikkini brunssilla on vohvelibaari, jossa saa paistaa itse vohveleita ja valita niihin mieleisensä lisukkeet. Tämä on täydellinen paikka polttaripäivän aloittamiseen ja halutessaan brunssiin voi yhdistää myös lasilliset kuohuviiniä tai samppanjaa. 

Teerenpelin tastingit ja tislaamokierros

Teerenpelin tastingit tarjoavat tilaisuuden tutustua Teerenpelin olut- ja tislaamotuotteisiin joko ohjatusti tai omatoimisesti. Ravintola Taivaanrannan kellarissa Lahdessa sijaitsee Teerenpelin tislaamo, jossa järjestetään esittelykierroksia. Noin tunnin mittaiseen tislaamokierrokseen sisältyy myös neljän juoman tasting.  

Ant Brewn panimokierros ja tasting

Lahtelainen pienpanimo Ant Brew sijaitsee Mallasjuoman historiallisessa kiinteistössä, eli Malskilla. Ant Brew järjestää ryhmille panimokierroksia, joihin sisältyy myös oluiden maistelua ja lisäksi rakennuksesta löytyy Ant Brewn Panimo Pub, jossa voi maistella lukuisia panimon juomia. Malskin alue on aivan ihana ja sieltä löytyy myös lukuisia muita ihania yrityksiä! Panimokierroksen jälkeen voi suunnata vaikkapa lounaalle Malski Bistroon tai kahville Kahiwa Wine & Coffee:seen. 

Kokemuskaupan tastingit

Kokemuskauppa järjestää Lahden seudulla ryhmille erilaisia tastingeja. Valikoimasta löytyy muunmuassa samppanja-tasting, viini- ja suklaatasting, kuohujuomatasting, jalojen juomien tasting, sekä cocktail-kurssi. Tastingit järjestetään asiakkaan valitsemissa tiloissa ja minimiosallistujamäärä on 2 henkilöä. Tastingeja on mahdollista järjestää myös muilla paikkakunnilla, jolloin hintaan lisätään kilometrikorvaukset. 

Ainoa Wineryn viinitilakierros ja tastingit

Kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä tuottava Ainoa Winery sijaitsee Hollolan Miekkiössä. Tilalta löytyy oma viiniputiikki ja siellä järjestetään myös esittelykierroksia ja tastingeja. Tämä olisi loistava polttariakvititeetti viinejä rakastavalle polttarisankarille!

Bistro Popotin Viinibaari

Bistro Popot on yksi suosikkiravintoloistani Lahdessa! Herkullisen ruoan lisäksi Popotissa on myös oma Viinibaari, josta löytyy laaja valikoima loistavia viinejä. Polttariporukalla voisi suunnata Popotille joko lounaalle tai illalliselle ja samalla maistella erilaisia viinejä. Varsinaisesta viinitastingista en löytänyt Popotin sivuilta tietoja, mutta muistelen että erään vanhan tuttavani polttareissa olisi sellainen kyllä ollut, eli kannattaa varmasti kysyä siihenkin mahdollisuutta!

Kuva: // Pexels, Maria Orlova

Liikunnallisia aktiviteetteja 

Yogarocksin Polttarispecial: Suurmäen tornista laskeutuminen

Yogarocks järjestää polttariporukoille köysilaskeutumisia Suurmäen tornista. Tarjolla on myös Polttarispecial - Suuri huijaus, jossa polttarisankari saa ylleen mäkihyppyvarusteet ja pääsee ohjaajan johdolla harjoittelemaan ponnistusta, kaatumista ja muuta hyppäämisen kautta olennaista. Tehtävä sisältää mäkihyppääjien mentaaliharjoituksen, käynnin näköalatornissa ja lopuksi köysilaskeutumisen hyppyrimäen huipulta. Koko ryhmä pääsee siis ihailemaan maisemia suurmäen huipulta! Ohjelman kesto on noin tunti ja se on mahdollista toteuttaa kaikkina vuodenaikoina. 

Yogarocks järjestää polttariporukoille myös ohjattuja bouldering-kokeiluja ja yksityisiä hot yoga tai aerial-joogatunteja. 

Kuva: // Pexels, Allan Mas

Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistyksen polttarilennätys

Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistykseltä voi tiedustella mahdollisuutta polttarilennätykseen kevytlentokoneella Vesivehmaan lentokentällä. Erään ystäväni polttareissa Seinäjoella toteutimme polttarisankarille vastaavanlaisen lennätyksen ja hän oli siitä todella innoissaan! Kevytlentokoneen kyydissä pääsee ihailemaan maisemia ilmasta käsin ja nauttimaan vauhdin hurmasta. 

Ladeo

Ladeon kiipeilyhallissa pääsee kokeilemaan boulderointia, eli kiipeilyä ilman valjaita, noin 5 metrin korkuisilla seinillä. Ladeosta löytyy lukuisia eritasoisia eri kiipeilyreittejä ja polttariporukalle voi joko varata ohjatun kiipeilykokeilun tai suunnata kiipeilemään omatoimisesti. Olimme Ladeossa kiipeilemässä yhden ystäväni polttareissa ja se oli oikein hauska aktiviteetti, vaikka kaikilla ei aiempaa boulderointikokemusta ollutkaan!

Lahti Karting Center

Karting-autoilu on hauska polttariaktiviteetti vauhdikkaasta menosta nauttiville! Omalle porukalle voi varata esimerkiksi Grand Prix-kilpailun, johon sisältyy ajovarusteet, ajo- ja turvakoulutus, vapaat harjoitukset, aika-ajot, finaalit ja tlosteet kilpailun päätyttyä. Lisäksi polttarielämykseen on mahdollista yhdistää kaulanauhamitalit, ruokatarjoilu, sekä saunaosaston käyttö. 

Flowpark Vierumäki 

Vierumäen Urheiluopiston yhteydessä sijaitsevasta Flowparkista löytyy useita eritasoisia kiipeilyratoja ja omalle ryhmälle voi halutessaan varata Gruuppi-radan myös yksityiskäyttöön. Flowparkissa saa kiipeillä myös polttariasussa ja kiipeilyn jälkeen voi nauttia puistossa piknik-eväitä. 

Pajulahden Seikkailupuisto

Lahden seudulta löytyy myös toinen ulkoilmassa sijaitseva seikkailupuisto: Liikuntakeskus Pajulahden Seikkailupuisto. Pajulahden Seikkailupuisto on maastoon ja puustoon rakennettu ratakokonaisuus, joka sisältää erilaisia liukuja, kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin. Hinta yli 10 hengen ryhmille on 20€/hlö ja puisto on mahdollista varata myös omalle ryhmälle yksityiskäyttöön. 

Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry

Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry tarjoaa kamppailulajeja kaiken ikäisille ja seuran lajitarjontaan kuuluvat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini sekä vapaaottelu. Hääparatiisi järjestää yhteistyössä Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry:n kanssa vauhdikkaita polttarielämyksiä kamppailulajin merkeissä. Palvelun kesto on n. 60 minuuttia ja harjoitus on räätälöitävissä tilaajan/tilaajien toiveiden mukaan.

Polttariaktiviteetin hintaan sisältyvät myös tulevalle sulhaselle/morsiammelle tarkoitetut hammassuojat, jotka olisi hyvä muovata ohjeiden mukaan ennen harjoitusta.

Lahden Tanssiopisto

Lahden Tanssiopistolta voi tilata tanssiopetusta omalle ryhmälle ja valittavissa ovat kaikki opiston lukujärjestyksen lajit, barresta disco- tai showtanssiin. Uuden tanssilajin kokeileminen on hauska polttariaktiviteetti, johon kaikki voivat osallistua vaikkei aiempaa tanssitaustaa olisikaan. 

Tanssistudio Bettina 

Tanssinopettaja Bettina Karppinen järjestää ohjattuja tanssitunteja myös polttariporukoille ja tunnin sisältö voidaan räätälöidä täysin polttarijengin toiveiden mukaisesti. 

Okeroisten Talli

Okeroisten Talli sijaitsee Hollolassa, noin 6 kilometrin päässä Lahden keskustasta. Polttariporukan tallikäynti voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti ja ohjelmassa voi olla esimerkiksi yksityisratsastustunti polttarisankarille tai vaikka koko polttariporukalle, maastoratsastusta tai tehtävärata joko ratsain tai hevosta taluttaen. Tämä olisi täydellinen polttariaktiviteetti eläinrakkaalle polttarisankarille!

Sun' Sup

Sun'Sup tarjoaa kaiken sup-lautailun harrastamiseen tarvittavan välineistön, opastuksen ja ohjatut tunnit kolmessa eri sijainnissa: Joutjärvellä, Messilässä ja Pajulahdessa. Polttariporukalle voi varata ohjatun suppailuretken tai vaikkapa sup-jooga tai sup-treeni tunnin. 

Kuva: // Pexels, Maksim Goncharenok

Water Sports Finland

Water Sports Finland on lahtelainen yritys, joka tarjoaa erilaisia veteen painottuvia elämystuotteita, kuten flyboard-lennätyksiä, veneen perässävedettävällä banaanilla ajelua, vesihiihtoa ja SUP-lautailua. Water Sports Finlandin kautta on mahdollista vuokrata oman ryhmän käyttöön myös mönkijä tai vesijetti. Yrityksen voi tilata toteuttamaan aktiviteetteja myös esimerkiksi omalle kesämökille tai muuhun sovittuun paikkaan. 

Lapakiston luonnonsuojelualue

Jos polttarisankari rakastaa luonnossa liikkumista ja retkeilyä, voi polttariporukan voimin suunnata Lapakiston luonnonsuojelualueelle. Alueelta löytyy erilaisia merkittyjä reittejä ja eväitä voi nautiskella laavuilla ja nuotiopaikoilla. 

Kuva: // Pexels, Nicolette Attree

Vierumäen Urheiluopisto 

Vierumäen Urheiluopistolla voi helposti viettää vaikkapa kokonaisen polttariviikonlopun, sillä alueelta löytyy myös runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja! Alueelta löytyy muunmuassa islanninhevostalli Toreson, Flowpark, Inside Escape-pakohuonepeli, uimahalli, frisbeegolf-rata, tennis- ja padel-kenttiä ja jäähalli. Vierumäellä on mahdollista päästä kokeilemaan myös Husky Trailia, joka perustuu Euroopassa syntyneeseen canicross, eli koirajuoksu-lajiin. Omalle ryhmälle on mahdollista varata myös erilaisia ohjattuja liikuntatunteja barresta ja joogasta curlingiin tai jousiammuntaan. 

Camping Messilä

Camping Messilästä löytyy polttariporukoille monenlaista tekemistä, esimerkiksi minigolfia, beachvolley-kentät ja vuokrattava soutuvene. Sieltä voi myös ostaa Messilä Golfiin green fee-lippuja. Messilän kanssa yhteistyötä tekevä ohjelmatoimisto Jump Up Oy myös tarjoaa polttariryhmille esimerkiksi ratsastus- ja mönkijäkokeiluja, turnajaisia ja polttaripelejä, sekä talviaikaan moottorikelkkasafareita, pilkkikilpailuita ja talviolympialaisia. 

Muita hauskoja polttariaktiviteetteja

Risteily Vesijärvellä

Lyhyt risteily Vesijärvellä hyvästä ruoasta ja juomasta nautiskellen on hauska aktiviteetti polttaripäivään. Päijänne Risteilyt Hilden Oy järjestää Lahdesta lounas- ja illallisristeilyjä Vääksyn kanavalle ja kesällä 2021 aukeaa myös uusi reitti Heinolasta Kimolan kanavalle. 

Kukkakauppa Villiviinin kukkakurssit

Villähteellä (aivan vanhempieni lähellä), Liikekeskus Korin tiloissa sijaitseva Kukkakauppa Villiviini järjestää ihania kukkakursseja myös yksityisryhmille. Kukkakurssin teema voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti ja kurssilla voidaan valmistaa esimerkiksi kukkakransseja, sitoa kukkakimppuja tai solmia kukkaseppeleet. Kukkakurssit ovat loistava tapa oppia uutta ja irtautua arjesta. Olen osallistunut Villiviinin kurssille myös itse ja siitä voit lukea lisää tästä postauksesta!

Kuva: // Pexels, Alleksana

Haraldin Viikinkikaste

Viikinkiravintola Harald tarjoaa polttarisankareille ainutlaatuista polttarikastetta, Pelkokerroin-henkisen maisteluelämyksen merkeissä. Kasteen suorittaneista tulevista sulhasista tulee miehiä ja miehistä viikinkejä, naisille kasteen suorittaminen taas on merkki määräysvallasta perheen sisällä. Kasteessa kokelas syö palan viikinkien perinneherkkua, hapanhaita, ja huuhtelee koettelemuksen alas vainojuomalla. Polttarikasteen suorittamisesta saa muistoksi diplomin ja kunniataulun ravintolan seinälle. Polttarikasteen jälkeen koko polttariporukka voi siirtyä nautiskelemaan Haraldin herkullisesta illallisesta. 

Hiihtomuseo 

Hiihtomuseo on oma suosikkimuseoni Lahdessa! Polttariporukalle voi varata yksityisen opastuskierroksen museossa tai järjestää omat talvikisat, joissa ryhmä pääsee kisailemaan mäkihyppysimulaattorissa ja ampumapisteellä. Osallistujat saavat myös todistukset suorituksistaan. Tällä hetkellä koronatilanteesta johtuen museossa ei järjestetä opastettuja kierroksia tai työpajoja, mutta viranomaisten suositusten lieventyessä ne varmasti palaavat jälleen valikoimaan. 

Biljardisali City Pool

City Pool on Lahden keskustassa sijaitseva viihtyisä biljardisali, josta löytyy 7 poolpöytää ja 2 snookerpöytää. Polttariporukalle on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuus, jossa koko sali varataan oman ryhmän käyttöön. City Poolissa on myös A-oikeuksilla varustettu baari ja heidän kauttaan on mahdollista varata myös biljardiopetusta tai -valmennusta. 

Glitternisti

Glitternisti toteuttaa Unelmien glitterpolttarit-paketteja Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Oulussa tai kaikkien edellä mainittujen kaupunkien lähialueilla. Sopivia paikkoja polttariglittermeikkaukselle on esimerkiksi mikä tahansa juhlatila, hotellihuone tai muu etkopaikka, puisto tai ravintola. Unelmien polttaripaketti sisältää glittermeikit, kasvotimantit ja face florals -kasvokukat kaikille juhliin osallistuville! Lisäksi hintaan kuuluu 30€ lahjatuotepaketti päivänsankarille. 

Glittermeikki toimii hauskana yhdistävänä asusteena polttariporukalle ja polttarimeikit on mahdollista tehdä myös kokonaan luonnossahajoavilla kosmeettisilla ekoglittereillä. Glitteriä voi lisätä kasvojen lisäksi myös hiuksiin. Glitternistin kautta on mahdollista toteuttaa myös lettikampaukset, klassinen meikki tai kukkaseppele morsiammelle!

Glitternisti oli loihtimassa glittermeikkejä yhtenä vuonna työpaikkani pikkujouluissa ja meikit olivat supersuosittuja, joten tätä voin suositella lämmöllä!

Kuva: // Pexels, Sharon McCutcheon

Escape Rooms Lahti

Aivan Lahden keskustassa sijaitsevassa Escape Roomissa on neljä erilaista pakohuonetta. Samoissa tiloissa sijaitsee myös retrohenkinen pelisali Pincade, josta löytyy muunmuassa flippereitä, arcadeklassikkoja ja videoshoottereita. 

Apulandia

Apulanta-fanin must see-kohde Lahdessa! Apulandia sijaitsee Lahden Hennalassa, entisellä varuskunta-alueella. Apulandiasta löytyy Apulanta-aiheinen museo ja kahvila. Apulandiassa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia ja ryhmävierailuja myös aukioloaikojen ulkopuolella. Toisinaan Apulandian pihasta voi bongata myös heinolalaisen Kusmikun ruokarekan!

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi lisää ideoita ja inspiraatiota polttarisuunnitelmiin Lahden seudulla!