maanantai 29. maaliskuuta 2021

Aurinkolasit osana häätyyliä

Aurinkolasit osana hääpäivän lookkia? Todellakin! Tänään inspiroidutaan ihanista hääkuvista, joissa yhdistävänä asusteena ovat aurinkolasit! 

Ketään ei varmaan sinänsä yllätä, että iskin heti silmäni vasemmassa yläkulmassa näkyviin vaaleanpunaisiin sydänlaseihin - satun nimittäin omistamaan sydämenmuotoiset lasit, jotka ostin aikoinaan Provinssirockista :D Koska omistan nykyään aurinkolasit vahvuuksilla, ovat kaikki muut lasit jääneet vähäiselle käytölle, mutta jotenkin nuo sydänlasit sopisivat ihan loistavasti hauskaksi yksityiskohdaksi hääkuviin. 


Suuret aurinkolasit, nahkatakki ja tyylikkään yksinkertainen hääpuku - täydellinen yhdistelmä modernille morsiamelle!


Ihastuin tähän ensimmäiseen kuvaan, joka on otettu viljapeltojen keskellä ja jossa on ihanaa boheemia tunnelmaa: kukkaseppele, rönsyilevä värikäs kimppu, pitsimekko ja pilottilasit. Tältä voisi myös oma häätyylini näyttää!


Näitä kuvia selaillessa päätin, että yritän saada myös T:n innostumaan tästä aurinkolasityylistä :D Jos vain hääpäivänämme päästään nauttimaan auringonpaisteesta, olisi ihana napata muutamat kuvat, joissa me molemmat poseeraisimme arskat silmillä. 





Kaikki kollaasien kuvat: // CanvaPro

En ollut itse ajatellut, että myös aurinkolasit voisivat olla osa tulevaa häätyyliäni, mutta näitä kuvia selaillessani innostuin ajatuksesta. Toki emme halua kaikissa kuvissa olla aurinkolasit naamalla, mutta ne voisivat tuoda osaan kuvista pientä ekstraa ja vaihtelua. Koska meille on tulossa elokuun lopun kesähäät, ne sopisivat myös loistavasti häiden tunnelmaan! 

Nähdäänkö teidän häälookissa myös aurinkolaseja?

lauantai 27. maaliskuuta 2021

Diy: 3+1 x Helpot cocktailit häihin

Olemme innostuneet nyt korona-aikana loihtimaan kotioloissa erilaisia cocktaileja. Olin itse pitkään sitä mieltä, että en pidä drinkeistä, koska mielessä ovat kummitelleet lähinnä muistot nuoruusajan ”drinkeistä”, eli erilaisista epämääräisistä tuoremehu, viina ja limsakomboista. Näin aikuisiällä olen kuitenkin löytänyt erilaiset cocktailit ja niiden joukosta monia uusia suosikkeja. 

Kyselin viime viikolla instan puolella olisiko teillä kiinnostusta drinkkiresepteihin ja koska innostusta oli runsaasti, tänään esittelyssä kolme helppoa drinkkiä, joista olemme viime aikoina itse innostuneet. Me emme kumpikaan ole kovin makeiden juomien ystäviä, joten kaikki nämä cocktailit ovat maultaan ennemminkin kirpeitä ja raikkaita. 

1. Whiskey sour

Maistoin whiskey souria ensimmäisen kerran T:n rohkaisemana yhteisellä Gdanskin matkallamme. En ole ikinä ollut mikään suuri viskin ystävä (vaikka Irlannissa asuessani osallistuinkin kerran Jamesonin viskitastingiin :D), joten olin hiukan epäluuloinen sen suhteen, voisiko siitä loihtia cocktailin, joka maistuisi minulle. Tykästyin tähän kuitenkin heti! 

Me molemmat olimme etukäteen ajatellut, että whiskey sourin valmistaminen kotioloissa olisi jotenkin hankalaa, mutta bongasimme Uusimuusan blogista reseptin ja uskaltauduimme testaamaan. Ohjeella valmistuu yksi juoma, joten me teimme tämän suoraan tuplana. Emme jaksaneet ryhtyä keittelemään sokerisiirappia, joten käytimme ihan tavallista hienoa sokeria, kuten ohjeessa vinkattiin. 

Whiskey sourin pinnalla oleva vaahtohan muodostuu drinkkiin kuuluvasta kananmunan valkuaisesta, joka ei vaikuta juoman makuun, vaan nimenomaan koostumukseen ja ulkonäköön. Sen voi siis halutessaan jättää myös pois, mutta suosittelen testaamaan, sillä koostumus on huomattavasti hauskempi sen kanssa! Koristeeksi pinnalle leikkasimme suikaleita appelsiinin kuoresta. 


2. Sitruunainen gin spritzer

T sai ystävältään lahjaksi kotimaisen Nordic Premium Beveragesin Arctic Blue Gin-pullon ja talvilomalla päätimme parhaan ystäväni ja tämän miehen kanssa neljästään testata pariakin erilaista gin-drinkkiä. Meidän molempien gin-kokemukset rajoittuvat pitkäli perinteiseen gin toniciin, joten halusimme kokeilla, mitä kaikkea muuta juomasta voisi loihtia. 

Tämän sitruunaisen gin spritzerin ohjeen löysin Meillä kotona-sivustolta ja vaikka kyseinen cocktail sopiikin raikkautensa ansiosta erinomaisesti kevääseen ja kesään, maistui se meille hyvin myös maaliskuisen harmauden keskellä. Myös tästä ohjeesta valmistuu yksi annos, eli isommalle porukalle ohje kannattaa valmistaa suoraan moninkertaisena. Koristeeksi sopivat esimerkiksi sitruunaviipaleet tai syötävät kukat! 

Sitruunainen gin spritzer oli nimensä mukaisesti kirpeä ja raikas ja meidän raatimme mielestä gin maistui siinä melko miedosti. Tämä voisi siis hyvin sopia myös sellaisille henkilöille, jotka eivät muuten ole suuria ginin ystäviä! Tästä ohjeesta saisi myös helposti loihdittua kesähäihin raikkaan boolin. 

3. Veriappelsiini gin tonic

Tämä cocktail nousi meidän neljän suosikiksi! Maku on vahva ja persoonallinen, joten se varmasti jakaa mielipiteitä, mutta meistä tässä yhdistyi hauskasti perinteinen gin & tonic, sekä veriappelsiinin ja timjamin hedelmäisen mausteinen yhdistelmä. 

Tämän reseptin löysin Liemessä-blogista, jonka kuvissa voitte myös ihailla juoman upeaa kirkkaan oranssia väriä (joka ei oikein pääse oikeuksiinsa näissä minun kamerani hämärissä kuvissa, pahoittelut siitä!). Tässä juomassa ginin maun erottaa selvästi, mutta muut vahvat maut tasapainottavat sitä juuri sopivasti. 


+1 Aperol Spritz

Lisävinkkinä vielä yksi meidän suosikkidrinkki, jota olen hehkuttanut blogin puolella jo aiemminkin. Muistan maistaneeni Aperol Spritziä joskus juuri täytettyäni 18 ja sen karvas maku oli mielestäni aivan kamala. Muutama vuosi sitten innostuin kuitenkin maistamaan sitä uudelleen ja omat makutottumukseni olivatkin muuttuneet ja siitä muodostui yksi suosikkijuomistani. Aperol Spritzejä tuli kumottua T:n kanssa myös yhteisellä Italian matkallamme kesällä 2019 ihan kiitettävä määrä. Tästä vanhemmasta postauksesta löydät ohjeet Aperol-kannun valmistamiseen (ja toki myös Aperol-juustokakkuun)!

Vinkit diy-drinkkien valmistukseen

Lopuksi haluan listata tähän vielä muutaman vinkin, joihin me olemme törmänneet nyt kun olemme kokeilleet cocktailien valmistamista kotona. 

  • Varaa riittävästi jäitä (!!!) - Tärkein asia kaikkien cocktailien onnistumisen kannalta on riittävä määrä jäitä. Jos valmistatte jääpalat itse, ne kannattaa siis laittaa jäätymään hyvissä ajoin ennen juhlia. Me haaveilemme kaihoisasti jääpalakoneesta, mutta tähän mennessä olemme joutuneet tyytymään jääpalapusseihin. Jos tiedossa on isot juhlat, joihin tarvitaan suuri määrä jäitä, kannattaa tiedustella mahdollisuutta jäiden hankkimiseen esimerkiksi cateringin kautta. Myös lähiseudun ravintoloista voi kysellä, myyvätkö he jäitä myös ulospäin!
  • Juomashaker ja juomamitat ovat kätevä apuväline ja hauska yksityiskohta juhlissa, mutta jos et omista sellaisia tai halua niitä vartavasten hankkia, onnistuu cocktailien loihtiminen myös ilman niitä. Shakerin voi korvata esimerkiksi kannellisella pakasterasialla tai muovisella urheilujuomien sekoittamiseen tarkoitetulla shakerilla (kuten me itse teimme). Mittana puolestaan toimivat hyvin esimerkiksi muoviset shottilasit (4 cl) ja kertakäyttömukit (2 dl)
  • Häissä cocktail-baarin voi toteuttaa joko omatoimisesti tai sitten palkata baarimikon loihtimaan juomat vieraille. Etenkin omatoimiversion kohdalla kannattaa valmistella juomat mahdollisimman pitkälti valmiiksi, eli esimerkiksi puristaa hedelmien mehut valmiiksi isompiin pulloihin tai kannuihin jo edellisenä iltana, pilkkoa hedelmät ja silputa yrtit/koristeet. Tämän jälkeen voi kaikki tarvikkeet asetella kauniisti esille ja liittää mukaan esimerkiksi valokuvakehyksiin tulostetut valmistusohjeet
  • Jos haluatte päästä helpommalla, toimii osa cocktaileista loistavasti myös boolin muodossa! Tällöin voitte valmistaa kerralla valmiiksi isomman juomamäärän boolia varten. Boolin viilentämiseen loistava vinkki on jättimäinen jääpala, joka pitää juoman kylmänä pitkään ja sulaa hitaasti. Tällainen valmistuu helposti esimerkiksi litran maito- tai mehupurkin sisään jäädyttämällä!
Toivottavasti postaus innostaa myös teitä kokeilemaan cocktaileja kotona! Tämä on hauska idea myös korona-ajan kotitreffeihin tai pääsiäisaterian aperitiiviksi. Kaikki aiemmat hääjuomia käsittelevät postaukset löydät kootusti #hääjuomat-tunnisteen alta blogista. Ihanaa lauantaita!

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Polttari-ideoita: Hauskoja lajeja mökkiolympialaisiin

Tänään luvassa jälleen polttari-ideoita! Tällä kertaa vuorossa hauskoja lajeja mökkiolympialaisiin - tai noh, hauskuus on tietysti suhteellista, mutta siis minun mielestäni hauskoja lajeja, joissa me olemme vuosien varrella kisailleet niin ystävieni polttareissa, työpaikan bileissä kuin tyttöjen mökkireissuillakin. Nämä sopivat hyvin myös pienemmän budjetin polttareihin, sillä lajien toteuttaminen ei edellytä kovin ihmeellisiä välineitä tai tarvikkeita. 

Lisätunnelmaa polttariolympialaisiin tuovat myös kisapassit! Kaasot tai muut polttareita järjestävät henkilöt voivat halutessaan askarrella koko porukalle kisapassit valmiiksi tai sitten voitte toteuttaa sen yhteisenä aktiviteettina ennen olympialaisten starttaamista. Varatkaa mukaan eri värisiä pahveja, tusseja, koristepapereita ja tarroja, niillä pääsee jo pitkälle! Meille erityisen suurta hupia ovat tuoneet myös osallistujien kauheimmilla jostain kaivetuilla vanhoilla kuvilla varustetut kisapassit. Ja sitten kisaamaan!

Demonstraatio hienosta kisapassista vuodelta nakki ja muussi

Jos mietitte, että ollaanko siis kisattu mökkiolympialaisia jo vuodesta 2014, niin kyllä! Itseasiassa vuodesta 2010 lähtien

Tempparimölkky

Tämän lajin innovatiivisuudesta olen edelleen aika ylpeä! :D Ystäväni polttareissa viime vuonna oli teemana reality ja halusimme yhdistää myös leikit jollain tavalla teemaan, joten muokkasimme tavallisesta mölkystä huikean Tempparimölkyn (Temptation Islandiin viitaten siis, jos täällä nyt joku ei ole yhtä kova Temppari-fani kuin allekirjoittanut...). Mölkkypalikoihin tulostettiin ja kiinnitettiin teipillä eri Temppari-kausien osallistujien kuvat ja mölkkykapulaan teipattiin tulevan sulhasen printattu naama. Ideana oli tietysti, että sulhanen saisi teilattua mahdollisimman monta Temppari-kisaajaa :D

Jos oma polttarisankarinne ei satu olemaan kova Temppari-fani, niin tämän voi toteuttaa aivan vapaavalintaisilla kuvilla! Kuunteleeko hän rock-musiikkia - printatkaa mölkkyihin eri rokkitähtien kuvia, rakastaako hän Maajussille morsian-ohjelmaa - teipatkaa palikoihin eri maajussien naamataulut, jne. Jos teitä on koossa isompi porukka, voitte kisata myös tiimeissä kuten me teimme ja joukkueen jokainen osallistuja pääsi vuorollaan heittämään mölkkyä ja joukkueen pisteet laskettiin yhteen. 

Onginta silmät sidottuna

Tämän lajin pariin opasti meidät polttareissa yksi ystäväni kaasoista ja tämä oli aivan huikean hauskaa! Kisaa varten tarvitaan pieni puhallettava lasten uima-allas, muovisia kelluvia kaloja (tai pieniä palloja) ja pieni haavi/kauha, sekä huivi tai panta, jolla kisaajan silmät voidaan peittää. Lisäksi kannattaa varata mukaan joku vanha viltti tai pyyhe, jonka päälle osallistujat voivat asettua polvilleen. Täytetään pieni lasten uima-allas vedellä ja heitellään kalat/pallot valmiiksi sinne kellumaan.

Säännöt ovat aika yksinkertaiset! Aluksi porukka kannattaa jakaa pareihin tai joukkueisiin. Tämän jälkeen aina yksi henkilö parista/joukkueesta pääsee kisaamaan ja hänen silmänsä sidotaan. Hän asettuu polvilleen altaan viereen ja kun aika käynnistyy, yrittää kahmia kaloja/palloja vedest haaviin/kauhaan muun joukkueen opastuksella. Aika pysähtyy kun kaikki kohteet on onnistuneesti ongittu vedestä ja nopein joukkue voittaa. Tämä oli superhauskaa eivätkä pienet vesiroiskeetkaan kesäisenä päivänä meidän porukkaa haitanneet!

Allas, haavi ja kelluvat kalat lainattu erään polttarivieraan pienokaiselta

Tukkihumala (tai sen hc-versio)

Tukkihumala on yksi oman kaveriporukkani perinnelajeista! Jokainen juoksee vuorollaan pienen matkan pisteeseen, jossa odottaa harjanvarsi/muu sopivan mittainen keppi johon painetaan pää ja sen jälkeen pyöritään ympyrää tietty kierrosmäärä mahdollisimman nopeasti (meillä se on yleensä ollut 10 kierrosta). Tämän jälkeen pingotaan juoksujalkaa takaisin alkuun ja yritetään olla kaatumatta :D Jos kyseessä on isompi porukka, voidaan polttarivieraat jakaa myös joukkueisiin ja toteuttaa tämä viestinä. Nopein joukkue voittaa jälleen! 

Meillä on omassa kaveriporukassani tyttöjen mökkireissulla käytössä tästä hiukan rajumpi versio, jossa ajan käynnistyessä avataan ensiksi oma valitsema tölkki juomaa ja kuljetetaan tölkki sitten haaroissa puristaen pyörimispisteelle. Siellä juoma pitää kumota kurkusta alas mahdollisimman nopeasti, sen jälkeen pyöriä tukkihumalaa tuo 10 kierrosta ja juosta takaisin alkuun. Testatkaa jos uskallatte!

Tölkkitornin rakentaminen

Tähän lajiin tarvitaan vain jokin taso (terassipöytä tai vaikka tasainen maa) ja runsaasti tyhjiä juomatölkkejä! Voitte kerätä tölkkejä jo ennen polttareita valmiiksi. Jokainen kilpailija yrittää tietyn ajan puitteissa (esimerkiksi 1 minuutti) vuorollaan rakentaa tölkeistä mahdollisimman korkean tornimuodostelman, jonka tulee pysyä pystyssä ilman tukea. Korkein muodostelma voittaa!

Saappaanheitto

Perinteinen saappaanheitto (tai tarvittaessa vaikka crocsin, rantasandaalin tms jalasta suhteellisen helposti irtoavan kengän heitto) on edelleen hauska ja toimiva laji, joka ei kummempia välineitä vaadi. Piirtäkää maahan merkkiviiva, jolle jokainen kilpailija vuorollaan astelee ja yrittää potkaista saappaan jalastaan mahdollisimman kauas. Merkitkää tulos (kepeillä/kävyillä/maahan piirtämällä tms luovia keinoja käyttäen) ja tietysti pisimmälle heittänyt voittaa kisan. Kannattaa myös ensin pelata muutama harjoituskierros, sillä tässähän tekniikka todellakin ratkaisee. 

Jos saappaanheitto ei innosta, niin toinen hauska heittolaji on säkin heitto. Täyttäkää tyhjä muovipussi esimerkiksi pehmeillä vaatteilla ja sen jälkeen jokaisen tulee yrittää viskata säkki mahdollisimman pitkälle. Juju piilee kuitenkin siinä, että heitto tulee tehdä selkä menosuuntaan ja haarojen välistä. Pisimmän tuloksen saanut voittaa!

Flip the cup 

Varatkaa tätä lajia varten muutama tyhjä kertakäyttömuki (erityisen hyvin toimivat perinteiset jenkkityyliset red cupit, eli hiukan isommat punaiset muovimukit), muuta ei tarvita! Kuppi asetetaan pöydän tai tason reunalle ylösalaisin (eli suuaukko pintaa vasten), niin että kupin reuna tulee hiukan tason reunan yli. Tämän jälkeen jokainen osallistuja yrittää vuorollaan saada kupin käännettyä oikein päin, sormella napauttamalla. Nopeimman ajan saanut kilpailija/joukkue voittaa. Tämä on tekniikkalaji! :D Jos haluaa lisähaastetta, voi tätä soveltaa myös juomapelinä niin, että kuppiin kaadetaan ensin haluamaansa juomaa ja se pitää siemaista tyhjäksi, jonka jälkeen yritetään saada kuppi käännettyä. 

Aasinhäntä - polttari edition

Muutkin 90-luvun lapset muistavat varmasti, että lasten synttäreillä leikittiin AINA aasinhäntää, jossain muodossa! Ja tämä klassikkohan toimii edelleen, myös polttarilajina! Ideahan on siis hyvin simppeli. Pahviselle taustalle yritetään silmät sidottuina (ja pari kierrosta ympäri pyörittyä) kiinnittää sinitarralla/teipillä haluttu asia oikealle kohdalle. Lähimmäksi oikeaa pistettä osunut voittaa. 

Aasin hännän sijaan voi kehittää luovempia ratkaisuja kuten sormuksen asettamisen isoon pahvista askarreltuun käteen, hunnun tähtäämisen tulevan morsiamen kuvan päälle tai jos on sillä tavalla vähän vinksahtanut kuten minä ja ystäväni, niin vaikka askarrella pahvisen alastoman mieshahmon ja tulostaa sille tulevan sulhasen kasvot. Itseasiassa hauska idea tähän olisi myös tulostaa paperille/pahville tuleva puoliso ja toiselle pahville polttarisankarin kuva ja sitten pitäisi yrittää sihdata hänet paikalleen puolisonsa viereen. 

Kuivahiihto

Tähän tarvitaan vanhat sukset (mielellään sellaiset, joiden mahdollinen hajoaminen ei aiheuta kovin suurta harmia) ja sauvat (ei pakolliset, mutta helpottavat tasapainon säilyttämistä). Ja ideanahan on tietysti hiihtää suksilla nurmikolla tietty lenkki (me hiihdimme saunan ympäri), mahdollisimman nopeasti ja sen suuremmin itseään satuttamatta. Tämä toimi yllättävän hyvin ilman monoja, eli ihan peruslenkkareillakin sai ihmeen hyvän pidon suksien päällä. 

Kananlento

Ihailen edelleen ystäväni opiskelukavereita, jotka kehittivät tämän innovatiivisen lajin, joten on pakko levittää tätä ilosanomaa! Välineeksi tarvitaan joustava, pitkä jumppakuminauha, muovinen kana (tai muu vastaava koiranlelu, kyllä luit oikein) sekä tyhjiä muovipulloja. Muovipullot asetellaan noin 5 metrin päähän suorituspaikasta keilamaiseen muodostelmaan. Pelissä suoritetaan kolmen hengen joukkueissa. 

Kaksi joukkueen jäsentä tarttuu kuminauhan molemmista päistä ja pingottaa sen väliinsä ja kyykistyy hiukan matalammalle. Tämän jälkeen tähtääjä (eli joukkueen kolmas jäsen) ottaa kumikanan, pingottaa sen kuminauhan keskikohtaan ja vetää kuminauhasta taakse päin, tähtää ja ampuu! Kyseessä on siis eräänlainen jättimäinen ritsa ja kana toimii ammuksena, jonka avulla yritetään saada kaadettua muovipullot. Pisteitä saa sen mukaan, montako keilaa onnistuu kaatamaan. Tässä kannattaa ottaa esimerkiksi kolme ampumisvuoroa per kisaaja, sillä joukkueen tekniikka kehittyy kyllä vuorojen edetessä. Meillä oli aivan törkeän hauskaa tätä pelatessamme... Vinkki! Kannattaa varata myös varakuminauha mukaan, meidän räsähti kesken kaiken rikki :D

Tölkin heitto ämpäriin

Tässä on vähän sama idea kuin säkinheitossa ylempänä! Ja jostain syystä tähän(kin) lajiin liittyvät tyhjät juomatölkit... Minä ja ystäväni olemme näköjään olleet aika innovatiivisia mökkireissuilla :D Ideana on käyttää tyhjää ämpäriä/pesuvatia/saavia korina, jonka sisään tyhjät tölkit yritetään saada heitettyä. Heittäminen tapahtuu kuitenkin selkä menosuuntaan päin ja haarojen välistä heittämällä, joka tuo tähtäämiseen hiukan lisähaastetta. Välimatkan koriin voitte päättää vapaasti ja tätä voi modata myös niin, että ensimmäinen kori on iso saavi, toinen perus ämpäri ja kolmas vaikka jokin pienempi kulho, jolloin tähtääminen vaikeutuu koko ajan. 

Vaahtokarkkikisa

Ällöttävää, aikamoista karkkien tuhlausta ja samaan aikaan niin hauskaa... Eli joukkueet valitsevat joukostaan yhden (suurisuisen) suorittajan ja kisaavat sen jälkeen siitä kumman suuhun mahtuu kerralla enemmän vaahtokarkkeja. Karkkien tulee olla kokonaan suun sisäpuolella. Varatkaa myös lähelle joku kulho tai muovipussi johon karkit voi sitten lopuksi sylkeä. Niin ja tähän ei tosiaan tarvitse hankkia niitä kaikista parhaimpia vaahtokarkkeja, ihan jotkut halvimmat yksilöt kelpaavat hyvin. 

Sukkahousuheijari

Tämäkin laji on klassikko, sillä muistan pelanneeni tätä jo seurakunnan lastenleirillä aikanaan :D Eli varatkaa mukaan yhdet sukkahousut, tyhjiä muovipulloja ja pingis- tai tennispallo. Pallo sullotaan sukkahousujen toiseen sukkaosaan ja sen jälkeen sukkikset kietaistaan vyötärölle niin, että tämä sukkaosa jää roikkumaan haaroväliin. Kun aika käynnistyy, pitää kilpailijan sukkahousuheijaria heiluttelemalla saada muovipullot kaadettua, yksi kerrallaan. Käsiä ei tietenkään saa käyttää apuna, vaan liike lähtee lantiosta. Nopeimman ajan saanut voittaa!

Esimerkki tämän hienon lajin suorituksesta joskus Himoksella

Tikanheitto tandem

Tässä lajissa kisataan pareittain! Pari asettuu seisomaan vierekkäin, kasvot samaan suuntaan ja heidän rinnakkaiset kätensä sidotaan ranteesta yhteen esimerkiksi huivin tai hiusdonitsin avulla. Tämän jälkeen he yrittävät yhteen sidottuja käsiään käyttämällä saada tikat heitettyä tikkatauluun mahdollisimman hyvin tuloksin, ennalta sovitun etäisyyden päästä. Laji vaatii yhteistyötä ja koordinaatiota!

Yksissä polttareissa toteutimme tikanheiton myös niin, että heittäjällä oli silmillään vappulasit, jotka vääristivät näkökenttää ja tekivät tähtäämisestä huomattavasti haastavampaa. Sekin toimi... ja lasit päässä näytti tietysti aivan pölhöltä kaikissa kisakuvissa. 

Pistäkää myös kommenttiboksin puolella jakoon omat suosikkilajinne! :)

lauantai 20. maaliskuuta 2021

Inspiraatiota hääkampaukseen - pitkät hiukset

Tänään luvassa hiukan inspiraatiota hääkampauksiin! Itselläni on pitkät ja paksut hiukset, joten tähän postaukseen keräsin ideoita nimenomaan pitkille hiuksille sopivista kampauksista. Ajattelin kuitenkin, että jos oikein innostun tästä kampausaiheesta, niin voisin tehdä omat postauksensa myös keskipitkille ja lyhyille hiuksille. 

Hurmaavat lettikampaukset

Oma suosikkini niin arjessa kuin juhlassa ovat viime vuosina olleet erilaiset lettikampaukset. Letit sopivat monenlaiseen häätyyliin, mutta näyttävät mielestäni erityisen hyvältä boho-henkiseen hääpukuun yhdistettynä. 

Rento lettikampaus on helppo ja huoleton, eikä tässä lookissa ole haittaa, vaikka muutama hiussuortuva päivän aikana kampauksesta karkaisikin. Rentoon lettikampaukseen sopivat loistavasti myös erilaiset hiuskukat ja kukkaseppeleet. 


Leteillä saa loihdittua myös todella näyttäviä ja huoliteltuja kampauksia, esimerkiksi pull through-letit sopivat loistavasti pitkille ja paksuille hiuksille. Yksi vaihtoehto on myös jättää hiukset muuten auki, mutta keventää kampausta sivuun letitetyllä ranskanletillä. Halutessaan lettikampauksen voi koristella myös näyttävällä hiuskorulla tai soljella. 


Oma suosikkini tällä hetkellä ovat ns. mermaid braid-kampaukset eli punotut, käsin rakennetut lettikampaukset. Nämä ovat mielestäni samaan aikaan huoliteltuja ja rentoja! Näissä myös yhdistyy oma toiveeni siitä, että hiukset ovat periaatteessa auki, mutta kuitenkin kiinni ja eivät takkuunnu tai hiosta samalla tavalla kuin täysin avoinna ollessa. Myös mermaid braid-kampauksen voi halutessaan koristella pujottamalla letin sekaan esimerkiksi hentoja luonnonkukkia tai helmikoristeita. 


Rennon viimeistellyt puoliksi avoinna olevat kampaukset

Hyvä valinta pitkille hiuksille on myös sitoa puoliksi kiinni ja jättää loput hiukset avoimeksi esimerkiksi kauniille kiharoille. Hiukset voi kieputtaa tai letittää pään molemmilta sivuilta ja kiinnittää ne sitten taakse vaikkapa kauniin hiuskamman avulla tai -koristeen avulla. Tämä myös keventää hiuksia hiukan ja jos haaveilee hunnusta, onnistuu sen kiinnittäminen tähän kampaukseen kätevästi. 


Kauniit kiharat

Jos haluat hiustesi hulmuavan täysin avoimena, ovat kauniit kiharakampaukset sinulle loistava valinta. Kiharoista voi loihtia joko rennon boheemit ja pörröiset tai viimeistellyn huolitellut Hollywood-laineet. Erilaiset hiuskoristeet ja -pannat tuovat kampaukseen juhlavuutta ja viimeistelevät lookin. Kuivashampoo ja hiusten tyven käsittely kreppiraudalla on loistava vinkki ilmavuuden ja tuuheuden luomiseen diy-kiharakampaukseen. 


Näyttävät punotut kiharakampaukset 

Kiharat tarjoavat hyvän pohjan myös erilaisten kampausten rakentamiselle. Kiharoista voi punoa ja muodostaa pinnien näyttäviä kampauksia ja erityisen hyvin kiharat toimivat toispuoleisissa kampauksissa. 


Yksinkertaisen tyylikäs ponnarikampaus

Yksinkertaisen tyylikäs ponnarikampaus ei ehkä ole se kaikista perinteisin hääkampaus, mutta toimii yllättävän hyvin erilaisiin häätyyleihin yhdistettynä. Loihdi pohjalle loivat kiharat ja sido sen jälkeen hiukset rennolle ponihännälle. Viimeistele kampaus kieputtamalla muutama hiussuortuva ponnarin ympärille (vinkki! Hiuslasso on hyvä apuväline tähän)  ja jätä muutama hiussuortuva kasvoja kehystämään. Hauska birdcage-huntu toimii myös loistavasti ponnarikampauksen kanssa! 

Näyttävä nuttura

Jos viihdyt paremmin hiukset kiinni, voi myös pitkät ja paksut hiukset koota takaraivolle tai niskaan näyttäväksi nutturakampaukseksi. Kiharat toimivat hyvänä pohjana myös erilaisiin nutturakampauksiin ja itse ihastuinkin erityisesti näihin näyttäviin ja runsaisiin kiharapilviin. Nutturakampaus tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä hääpuvun selkämystä ja myös korvakorut pääsevät sen kanssa oikeuksiinsa. Itse ihastuin myös kauniin tiaran ja nutturakampauksen yhdistelmään. 


Less is more - upeat suorat, avoimet hiukset

Voiko hiukset jättää hääpäivänä vaan rennosti auki, ilman sen kummempia kampauksia? Todellakin - joskus vähemmän on enemmän! Panosta ennen häitä hyviin hoitotuotteisiin ja helli hiuksiasi kosteuttavalla hiusnaamiolla. Hiero kosteisiin hiuksiin muotovaahtoa ja föönaa ne pyöröharjan kanssa suoriksi. Viimeistele kampaus muotoilu- ja kiiltosuihkeella, tadaa - upea häälook on hetkessä valmis! Kiiltävän, suoran kampauksen viimeistelyyn sopivat hyvin myös erilaiset pannat ja kukkaseppeleet. 


Mikä näistä kampaustyyleistä olisi oma suosikkisi? 

Kaikki postauksen kuvat: // CanvaPro

torstai 18. maaliskuuta 2021

Polttari-ideoita: Chocosomnian etäsuklaatasting

Oululainen ChocoSomnia valmistaa herkullista artesaanisuklaata käsityönä ja järjestää lisäksi erilaisia suklaaelämyksiä, kuten suklaatyöpajoja, -joogaa ja -tastingeja. Näin kotona-aikana erityisen suosittuja ovat olleet etätastingit, jota pääsin itsekin viime viikolla työkavereiden kanssa testaamaan. Koska tämä olisi loistava idea myös polttariohjelmaan tai vaikkapa kaasoiltaan, ajattelin kirjoitella tästä myös täällä blogin puolella! 

ChocoSomnian suklaat saapuivat meille osallistujille postissa kotiin, hyvissä ajoin ennen tastingia. Maisteltavien suklaiden lisäksi mukana tulivat ohjeet tastingiin valmistautumiseen, sekä juomasuositukset eri suklaille. Halutessaan osallistujat saivat siis hankkia suklaiden seuraksi viinejä tai suklaata, mutta myös vesi ja kahvi sopivat loistavasti tasting-juomaksi. 

Itse varasin maistelua varten lasillisen punaviiniä, hanavettä ja tummaa kahvia. Suklaat kannattaa myös avata valmiiksi muovipakkauksista ja asetella maistelujärjestykseen lautaselle tai tarjottimelle. Sitten vaan maistelemaan! 



Meidän porukan tasting järjestettiin Teamsin välityksellä ja Chocosomnian suklaamestari Riikka ohjasi meidät läpi tastingin kertomalla jokaisesta maisteltavasta suklaasta, suklaan valmistuksesta ja erilaisista ainesosista. Opimme myös maistelemaan suklaata oikeaoppisesti, eli ensin lämmittämään sitä hiukan sormissa ja sen jälkeen asettamaan suklaapalan kielen päälle, jonka jälkeen sen annetaan rauhassa sulaa suussa. 

Tasting eteni valkosuklaista maitosuklaiden kautta kohti tummempia suklaita ja viimeisenä maistoimme 99% todella tummia suklaanappeja. Oli myös hauska nähdä miten erilaisia makutottumuksia meidänkin tasting-porukan joukosta löytyi ja mitkä suklaat nousivat osallistujien suosikeiksi. Omia lemppareitani olivat joulun mieleen tuova kanelilla maustettu valkosuklaa, passionhedelmä-täytteinen maitosuklaakonvehti ja suussasulava mustaherukka-tummasuklaakonvehti. 

Tasting kesti reilun tunnin ja oli todella hyvin toteutettu, meidän yli 30 hengen poppoo oli oikein tyytyväinen tähän elämykseen! Tastingin järjestäminen onnistuu niin pienemmälle, kuin isommallekin porukalle ja hinta määräytyy ryhmän koon mukaan. Tastingin hinta 10-30 hengen porukalle on 38,90€/hlö ja yli 30 hengelle 35,90€/hlö. 

Chocosomnian suklaita voi tilata heidän verkkokaupastaan ja ostaa valituilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Polttareiden lisäksi tämä on loistava aktiviteetti juurikin työporukan virkistyspäivää tai tiimihetkeen! Chocosomnian verkkokaupasta löytyy myös hauskoja polttarihetkiin sopivia suklaaherkkuja, kuten aikuisten suklaamuna ja Secret jättimuna :D Tämähän olisi myös loistava pääsiäisyllätys omalle puolisolle.... 

sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Sinustako hääbloggaaja? HELL YES!

Helmikuussa pääsimme ihanan hääbloggaajakollegani Mian (Kuparimorsian) kanssa mukaan Häämessut netissä-kuvauksiin ja keskustelemaan messuemäntä Ellin (Hashtag Häät) kanssa hääbloggaamisesta, sekä omista kokemuksistamme bloggaamisen suhteen. Ohjelma kuvattiin Scandic Marskin upeassa sviitissä, jonka eleganttiin tummaan värimaailmaan me molemmat ihastuimme. Marskiin pitää ehdottomasti suunnata joskus pienelle staycationillekin! 

Meidän hääbloggaamista käsittelevä ohjelma esitettiin  Häämessut netissä-ohjelmassa tänään 14.3. sunnuntaina ja on katsottavissa messusivustolla myös jälkikäteen, koko messujen ajan. 

Ajattelin kirjoitella aiheesta vähän myös tänne blogin puolelle. Toivottavasti tästä on apua teille, jotka mahdollisesti haaveilette oman hääblogin perustamisesta!

Blogin perustaminen 

Blogin perustaminen sinänsä on nopeaa ja bloggaamisen aloittaminen helppoa. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä alkuun pääsemiseksi: 

Blogin nimi - Blogin nimen pohtimiseen kannattaa käyttää tovi, sillä vaikka nimeä voi muuttaa vielä jälkikäteenkin, oppivat seuraajasi tunnistamaan blogisi nimenomaan sen nimen perusteella. Tärkeää on tietysti valita sellainen nimi, joka ei vielä ole käytössä jossain toisessa blogissa, eikä myöskään hyvin samanlainen jonkin toisen blogin kanssa. Nimeä valitessa voit miettiä esimerkiksi häidenne teemaa ja tunnelmaa, yhteisiä kiinnostuksenkohteitanne, häiden ajankohtaa tai paikkakuntaa tai hakea inspiraatiota esimerkiksi biisien tai elokuvien nimistä. Itse suosittelen valitsemaan selkeän ja tarpeeksi lyhyen ja ytimekkään nimen, joka seuraajien on helppo muistaa ja kirjoittaa esimerkiksi hakukoneisiin. 

Blogialusta - Suosituimpia valmiita blogialustoja ovat Blogger ja WordPress. Näiden avulla bloggaamisen aloittaminen on helppoa, sillä ulkoasun ja eri osiot voi rakentaa valmiista palikoista. Itse päädyin valitsemaan Bloggerin, koska olen kirjoittanut blogia myös aiemmin ja se oli minulle työkaluna entuudestaan tuttu. Blogger ja Wordpress ovat käteviä myös siitä syystä, että netistä löytyy googlailemalla todella hyviä ohjeita niiden käyttöön. Jos et ole innokas kirjoittamaan pidempiä blogitekstejä ja nautit enemmän visuaalisesta puolesta, harkitse instablogin perustamista! 

Nykyään on suosittua pyörittää blogia myös pelkästään Instagramissa, jossa voit jakaa sekä julkaisuja, että Instagram-stooreja hääsuunnitelmiin liittyen. Vinkki! Instagramissa julkaisun tekstiä ei saa suoraan jaoteltua kappaleisiin, joten jos kirjoitat pidemmän tekstin, kannattaa kirjoittaa se ensin valmiiksi vaikkapa puhelimen muistiinpanoissa ja sen jälkeen copy pastettaa instapostaukseen, niin kappalejakokin säilyy ja teksti on helpommin luettava. 

Visuaalinen ilme - Nimen lisäksi alkuvaiheessa kannattaa viettää pieni hetki myös blogin visuaalisen ilmeen pohtimiseen. Oma vinkkini on, että kannattaa valita muutamat teemavärit, joita käytät blogissasi ja jotka tekevät siitä myös visuaalisesta miellyttävän ja yhtenäisen. Myös fontteja kannattaa käyttää maltillisesti ja miettiä pieniä asioita, kuten sitä minkä väristä tekstiä lukijan on helppo lukea tietyn väriseltä taustalta. Esimerkiksi Blogger on todella kätevä, sillä sieltä löytyy blogin ulkoasuun valikoima valmiita teemoja, joita voi halutessaan käsin kustomoida. 

Blogissa kannattaa käyttää myös kuvia ja ainakin itse olen tuskastellut sen kanssa, että pelkästään omia kuvia on hankala hyödyntää jokaiseen postaukseen. Apuna kannattaakin käyttää erilaisia ilmaisia kuvapankkeja, kuten Pixabayta, Pexelsiä ja Unsplashia. Itse olen lisäksi aivan ihastunut Canvaan, jolla voi suunnitella monenlaisia visuaalisia tuotoksia ja jota hyödynnän paljon myös työ- ja kouluprojekteissa. 

Seuraajien löytäminen - Moni saattaa miettiä blogia perustaessa, että entä jos kukaan ei luekaan blogia? Oma neuvoni on, että tästä ei kannata ottaa liikaa paineita. Olen itse tullut siihen tulokseen, että blogia kannattaa kirjoittaa juuri niin usein kuin itse haluaa ja sellaisista asioista, jotka itseä kiinnostavat. Se mikä kiinnostaa sinua, hyvin todennäköisesti kiinnostaa ja innostaa myös muita samassa tilanteessa olevia. 

Lisäksi kannattaa heti alkuvaiheessa lisätä blogi erilaisiin blogipalveluihin, esimerkiksi Blogit.fi ja Bloglovin -sivustoille, joista uusien lukijoiden on helppo löytää blogisi pariin. Ole myös aktiivinen, kommentoi muiden blogeihin ja vastaa lukijoiden kommentteihin (tässä olen itse välillä ihan kauhean huono, tunsin piston sydämessäni :D). Instagramin puolella erilaiset äänestykset ja kyselyt ovat myös hyvä tapa osallistaa seuraajia! 

Blogin rajaus ja yksityisyys

Heti alkuvaiheessa kannattaa myös miettiä blogin rajausta ja yksityisyyttä. Halutko kirjoittaa kaikille avointa julkista blogia vai yksityistä blogia, johon voit antaa lukuoikeuden valituille seuraajille? Kirjoitatko blogia omalla nimelläsi vai salanimellä? Puhutko puolisostasi ja muusta lähipiiristä heidän nimellään tai esimerkiksi nimikirjaimella? Miten paljon haluat ylipäätään jakaa blogissa ja millaisista asioista on ok kirjoittaa?

Itse suosittelen, että kannattaa pohtia näitä asioita ja keskustella niistä puolison ja muun lähipiirin kanssa heti blogin alkutaipaleella. Tekstin sisällön ja nimien lisäksi kannattaa sopia myös kuvista - aiotteko julkaista blogissa omia tai läheistenne kuvia? Näytetäänkö niissä henkilöiden kasvot vai sensuroidaanko jotenkin? 

Blogin aiheet

Suosittelen myös miettimään postausten aiheita hiukan etukäteen, vaikka omalla kohdallani uusia ideoita ja inspiraatiota putkahteleekin mieleen jatkuvasti. Uudet postausideat kannattaa myös kirjata muistiin joko blogiteksteihin luonnoksena tai vaikkapa kännykän muistiinpanoihin, niin ne säilyvät tallessa myöhemmän varalle. 

Hääblogissa voi kirjoittaa niin omista tulevista häistä, kuin hääsuunnittelusta, häätrendeistä ja hääinspiraatiosta ylipäätäänkin. Itse huomasin nopeasti, että kun innostuin kirjoittamisesta todenteolla, ei omista häistämme millään olisi riittänyt kahden vuoden ajalle loputtomiin kerrottavaa, joten olen laajentanut blogin sisältöä myös erilaisiin vinkki- ja ideapostauksiin, sekä parisuhdetta käsitteleviin postauksiin. Moni hääbloggaaja myös on vienyt blogiaan lifestyle-blogimaiseen suuntaan ja kirjoitellut välillä muistakin elämän osa-alueista. 

Blogin kävijätiedot ja analytiikka

Jos blogin kävijätiedot ja analytiikka kiinnostavat, voit seurata niitä alkuvaiheessa blogialustan omien tilastojen avulla. Esimerkiksi Blogger kerää tietoa blogin lukukerroista ja lähteistä, jotka houkuttelevat kävijävirtaa blogiisi. Jos haluat perehtyä analytiikkaan hiukan syvällisemmin, suosittelen lämpimästi tunnusten luomista ja blogin lisäystä Google Analyticsiin, josta on saatavilla todella paljon erilaista dataa blogin kävijäliikenteestä ja lukijoista. Google Analyticsissa kiinnostavia perustason tietoja ovat esimerkiksi uusien ja palaavien vierailijoiden määrät, sivun katselut, sivut per istunto ja vierailijan blogissasi viettämä aika. 

Jos päätät aloittaa instablogin, kannattaa instatili perustaa ammattilaistilinä, jolloin pääset myös käsiksi Instagramin keräämään statistiikkaan. Instagramin puolella kiinnostavia tietoja voivat olla esimerkiksi seuraajien, tykkäysten, stoorit nähneiden ja stooreja/postauksia jakaneiden määrät. Lisäksi pääset Kävijätiedot-osion alta näkemään dataa tavoittamistasi käyttäjistä, seuraajiesi kanssa käydystä vuorovaikutuksesta, sekä seuraajien demografisista tiedoista (esimerkiksi sijainti, ikäryhmä jne). 

Bloggaamisen hyvät ja huonot puolet

Miksi sitten kannattaa ryhtyä bloggaamaan? Itselleni isoin syy blogin perustamiseen oli se, että halusin kanavan, johon voisin purkaa loputonta hääinnostustani ja samalla paikan, johon tallettaa ajatuksiani ja ideoita hääsuunnittelun ajalta. Myös kaipuu kirjoittamista kohtaan oli kova, sillä nuorempana olen kirjoittanut paljonkin - novelleja, runoja, livejournalia ja myös blogia Irlannin vaihto-oppilasvuoteni aikana. Minulle yksi parhaista puolista blogissa onkin se, että saan ilmaista itseäni niin tekstin kuin kuvienkin muodossa. Blogin tarjoama luovuus on ihanaa vastapainoa omille järjestelmien, lukujen ja raporttien täyttämille työpäivilleni. 

Näiden lisäksi blogin ehdottomasti parhaaksi puoleksi ovat muodostuneet ihanat uudet tuttavuudet, vertaistuki ja lukijoiden kanssa vaihdetut ajatukset. Olen löytänyt jo parikin uutta ystävää ja hääbloggaajien yhteisössä vallitsee todella hyvä ja kannustava ilmapiiri. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! 

Huonoja puolia en ole vielä kovin montaa keksinyt, mutta yksi miinuspuoli omalla kohdallani on se, että läppärin ääressä tulee vietettyä todella paljon aikaa. Koska teen jo töitä päivittäin koneella ja iltaisin näpyttelen koulujuttuja ja blogipostauksia, ovat selkä ja hartiat välillä tosi jumissa ja silmät ristissä. Toinen pieni haaste, jonka kanssa itse olen painiskellut, on se, paljonko haluan omista häistämme jo etukäteen paljastaa. Toisaalta tekisi mieli fiilistellä teidän kanssa blogissa kaikkia ideoita ja valintojamme, toisaalta taas pitää jotain myös salassa ja yllätyksenä vieraillemme. Toisaalta, aika pieni osa vieraistamme lukee blogia aktiivisesti, joten suurimman osan kohdalla yllätyksellisyys säilyy jokatapauksessa.  

Jos haluat kysyä jotain bloggaamisesta, niin laita ihmeessä kysymys tulemaan joko täällä blogin kommenttikentässä tai Instagramin puolella! Ja toivottavasti tämä postaus innostaisi jonkun teistä aloittamaan oman blogin kirjoittamisen. Hyviä, suomalaisia hääblogeja ei todellakaan ole liikaa ja on aina ihanaa löytää uutta seurattavaa! 

perjantai 12. maaliskuuta 2021

7 x (Hää)kakkutaiturit Turun seudulla

Yksi lempijutuistani hääsuunnittelussa on ehdottomasti tulevasta hääkakusta haaveilu! Tänään ajattelin vinkata teille 7 upeaa hääkakkutaituria Turun seudulta. Jos olet miettinyt, mistä voisitte tilata unelmienne kakun, tutustu siis ainakin näihin vaihtoehtoihin! Haastavan koronatilanteen keskellä nyt on myös loistava tilaisuus tukea pienyrittäjiä ja maistella eri yritysten herkkuja. Jos kaipaat inspiraatiota oman hääkakun suunnitteluun, lukaise myös aiempi postaus omista kakkuhaaveistamme

Gaggui 

Ihana turkulainen Gaggui valmistaa upeita tilauskakkuja ja leivonnaisia ja pyörittää lisäksi Humalistonkadulla sijaitsevaa hurmaavaa Gaggui Kaffelaa. Gaggui on painunut itselleni mieleen herkullisten kakkujen lisäksi myös hauskan, turun murteella kirjoitetun viestintänsä ansiosta. Gagguin vuoden 2021 hääkakkuhinnasto löytyy heidän nettisivuiltaan ja sieltä löytyy kattavasti tietoa hääkakun tilaamisesta. Gagguin omistaja Jonna sopii jokaisen hääparin kanssa maistelu- ja suunnittelutapaamisen ja hääkakun varausmaksu sisältää 25€ edestä maistelukakkuja ja kahvit. Gagguin sivuilta löytyy myös kattava listaus eri makuvaihtoehdoista ja läjäpäin kuvia ihanista Gagguin valmistamista hääkakuista - nämä ovat toinen toistaan upeampia!

Gagguista olen kirjoittanut myös oman postauksensa aiemmin!

Kakkupuoti Mari Annika

Kakkupuoti MariAnnika on turkulainen vuonna 2012 perustettu pienyritys, jonka toimitilana toimii Turun Itäharjulla sijaitseva ravintola Rhapsody. Kakkupuodin yksinyrittäjän Marin intohimona ovat kauniit kakut, mutta kakkupuodista voi tilata myös muita herkkuja, esimerkiksi voileipäkakkuja, leivoksia, cup cakeja ja macaron-leivoksia. 

Kakkupuoti Mari Annika on myös järjestänyt näin korona-aikana useammankin take away kakkubuffetin, joista saa parhaiten tiedon seuraamalla heidän instagram-tiliään. Seuraava take away kakkubuffa on vuorossa lauantaina 20.3.2021 ja teemana ovat keväisen raikkaat maut. Kakkubuffa-aatikko on 2 henkilölle mitoitettu herkkuboksi, joka sisältää neljä erilaista laktoositonta kakkupalaa ja boksin hinta on 15 €. Tämä on siis täydellinen mahdollisuus päästä maistelemaan useampaa eri kakkua ja pohtia millaisia täytteitä oma unelmien hääkakku sisältäisi! Tulevan kakkubuffetin kakkuina ovat mangoaprikoosi ja mansikkatäytteinen kaakaoinen sokerikakku, appelsiini ja suklaatäytteinen suklaakakku, sitruuna ja vaniljatäytteinen vaalea sokerikakku, sekä passion & vadelmatäytteinen red velvet-kakku. Nam!

Cafe Hallonblad/Rebelle Bakery

Suloinen Cafe Hallonblad toimii lounaskahvilana Paraisten keskustassa ja tarjoaa myös catering-palveluita. Cafe Hallonblad toteuttaa yksilölliset hääkakut asiakkaan toiveiden mukaisesti, oli sitten kyse mousse- tai juustokakusta, kerrosunelmasta tai perinteisestä kermakakusta. Hääkakun hinta muodostuu kakun vaikeustasosta, raaka-aineista ja koristeista. Hääkakun lisäksi Cafe Hallonbladilta voi tilata häiden kahvipöytään esimerkiksi macaronseja, muffinsseja tai voileipäkakkua. 

Jos haluat päästä maistelemaan Cafe Hallonbladin kakkuja, vinkkauksena että myös he järjestävät kakkubuffetteja! Tänään 12.3.2021 klo 11-15 on tarjolla takeaway-kakkubuffet, josta saa valita neljä mieleistä kakkupalaa maisteltavaksi yhteishintaan 16 €. Tämä olisi myös loistava lisä tänään starttaavaan Häämessut netissä-viikonloppuun, sillä messuosastojen selaamisen oheen voisi järjestää tulevan puolison kanssa myös kakkutastingin!

Pitopastantti/Elsi kokkaa

Meidän tulevan cateringimme Pitopastantin Elina valmistaa myös upeita hääkakkuja ja niitä pääsee ihailemaan Instagramissa @elsikokkaa-tililtä! Oma tuleva hääkakkumme tulee olemaan Elinan käsialaa ja olen aivan ihastunut näihin luomuksiin. Elsi kokkaa-kakuissa itse olen ihastunut etenkin upeisiin väreihin, marmorimaisiin kuvioihin ja luonnonmateriaalien käyttöön kakkujen koristelussa. Pitopastantilta voi tilata kakkujen lisäksi myös koko häiden cateringin, kuten meillä ja siitä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani!

Elsikokkaa-tilillä Instagramissa on myös käynnissä ihana kakkuarvonta, johon ehtii osallistua vielä tänään 12.3.2021 klo 21 asti! Arvonnassa voi voittaa valinnaisen 8-12 hengen kakun ja voittaja pääsee valitsemaan mieleisensä tyylin kakun koristeluun. Tämä on siis loistava mahdollisuus päästä testaamaan ja ideoimaan esimerkiksi tulevaa hääkakkua!

Bake 'n Cake

Turkulainen leipomo-konditoria Bake 'n Cake pyörittää ihanaa lämminhenkistä kahvilaa Turun Suikkilassa ja loihtii herkulliset leipomotuotteet erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Hääkakku valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja se voi olla niin perinteinen kermakakku, keksipohjainen hyydykekakku, leivos tai vaikkapa kauniita kuorrutettuja pikkuleipiä. Bake 'n Caken sivuilla kerrotaan myös, että viime aikoina suosituimpia hääkakkumalleja ovat olleet valukakut (drip caket) ja koristepuolella nähdään eniten aitoja kukkia, tuoreita marjoja, hedelmiä ja marenkeja. Bake 'n Caken kanssa voi buukata hääkakun suunnittelupalaverin, jonka jälkeen he voivat laskea tarjouksen kakusta.  Hääkakun hinta on alkaen 5€/hlö ja hintaan vaikuttavat mahdolliset erityisruokavaliot (esim. gluteeniton / maidoton / munaton), työn määrä sekä koristeet ja niiden vaativuus. 

Bake 'n Caken sivuilta löytyy myös loistava vinkkilista avuksi hääkakun suunnitteluun, sekä kattava listaus makuvaihtoehdoista ja erilaisista makupareista. Eli jos ette vielä tiedä millaisesta kakusta haaveilette, käykää lukaisemassa nämä!

Bake 'n Cake on myös koonnut korona-ajan piristykseksi Lohtuboksin, jonka hinta on 20€/kpl ja joka sisältää 2 suklaacookieta, 2 vadelmakuppikakkua ja 2 raparperipiirasta kermavaahdolla. Boksin voi tilata nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, vähintään kolme päivää ennen noutoajankohtaa. Tämä olisi aika ihana tapa yllättää joku läheinen tai vaikkapa oma puoliso!


Voi Veljet Leipomo

Voi Veljet-ravintolaketjun oma leipomo valmistaa upeat kakut, pullat, croissantit ja muut herkut erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Tilauksen voi tehdä kätevästi Voiveljien verkkokaupassa, sähköpostilla tai paikan päällä ravintola Göranissa tai Tiirikkalassa. 

Voi Veljet-leipomon sivuilta voi vakoilla kuvia heidän ihanista kakkuvaihtoehdoistaan, joiden joukosta löytyy niin ihania juustokakkuja, moussekakkuja, kuin raakakakkujakin. Jos siis haaveilet perinteisen hääkakun sijaan esimerkiksi vegaanisesta raakakakusta, tutustu tähän! Leipomolla on myynnissä myös takeaway kakkupalabokseja, joihin voi valita Anniskelukahvila Tiirikkalasta joko 4 tai 6 vapaavalintaista kakkupalaa. Tämä on siis loistava mahdollisuus päästä maistelemaan useampaa kakkuvaihtoehtoa kerralla!

Voi Veljet-cateringin kautta on mahdollista hoitaa myös koko häiden pitopalvelu, täältä löytyy lisää tietoa siitä!

MBakery 

Moderni ja rohkea turkulainen leipomo MBakery on monelle tuttu myös televisiosta, Suomen paras leipomo-ohjelmasta. MBakerylla on Turussa kaksi kahvilaa: Turun Kauppahallissa sijaitseva Piece of Cake ja Kauppakeskus Myllystä löytyvä Take the Cake. Lisäksi MBakerylla on leipomomyymälä ja kaksi ravintolaa, MBistro ja M Kitchen and Café. 

MBakeryn hääkakkujen maut ovat samat kuin leipomon normaalissa kakkuvalikoimassa, mutta esimerkiksi kakun koristeluja ja pintaväriä voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hääkakun hinta on 5€/hlö ja pienet muutokset kuuluvat hintaan. Hinta sisältää myös kakkutelineen ja kakkupohjan voi halutessaan vaihtaa gluteenittomaksi. Myös räätälöidyn kakun tilaaminen on mahdollista ja instatililtä @mbakeryerikoiskakut voi vilkuilla inspiraatiota asiakkaille loihdituista luomuksista. 

Kauppahallissa sijaitsevassa Piece of Cakessa järjestetään aina perjantaisin kakkubuffet,  jossa pääsee herkuttelemaan MBakeryn kakuilla kello 10-17.30 välisenä aikana. Kakkubuffetin hinta on 14 euroa, ja hintaan sisältyy kolme palaa kakkua sekä kahvi tai tee – tai 15 euroa, jolloin hintaan sisältyy erikoiskahvi tai jäätee. Tänne siis kannattaa suunnata perjantaikahveille vaikkapa yhdessä tulevan puolison tai kaasojen kanssa ja maistella erilaisia kakkuvaihtoehtoja!

---

Tänään starttaavat myös Häämessut netissä! Messuohjelmaa on hauska seurata vaikkapa samalla herkullisia kakkuja maistellen. Minulla alkoi myös tänään reilun viikon mittainen talviloma, joka tulee todella tarpeeseen. Aion viettää pientä lomaa myös blogista, mutta olen kirjoittanut valmiiksi muutaman postauksen, jonka julkaisen teille ensi viikon aikana - täysin hiljaiseloa ei siis blogin puolella ole tiedossa. Ihanaa messuviikonloppua! <3

keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Polttari-ideoita: Herkkureseptejä polttaribrunssiin

Yhteinen brunssi polttariporukan voimin on ihana tapa aloittaa polttaripäivä! Brunssille voi suunnata paikalliseen kahvilaan tai ravintolaan, mutta etenkin näin korona-aikana kannattaa harkita myös itsetehdyn brunssin kokkaamista jonkun polttariosallistujan kotona tai vuokramökillä. Kesäaikana sään salliessa brunssiherkut voi myös pakata kylmälaukkuun mukaan ja järjestää yhteisen polttaripiknikin vaikkapa puistossa tai rannalla.

Tänään jaossa omat suosikkireseptini aamiais- ja brunssiherkkuihin! Toivottavasti joukosta löytyi teillekin uusia suosikkireseptejä niin polttaribrunsseille, hääaamun runsaalle aamiaiselle, kuin muuten vaan koronakotoilun piristäjäksikin.

Pataleipä

Tämän reseptin vinkkasi itseasiassa rakas anoppini ja kävi niin, että monien muiden lailla mekin ihastuimme pataleipiin! Pataleivässä parasta on se, että taikina tehdään valmiiksi jo edellisenä päivänä ja brunssiaamuna se vain nostetaan pataan ja annetaan leivän paistua valmiiksi. Padassa paistetusta leivästä tulee ihanan rapeakuorinen, mutta sisältä pehmeä ja taikinaa on helppo tuunata oman mielen mukaan lisäämällä joukkoon esimerkiksi raastettua porkkanaa, siemeniä tai erilaisia hiutaleita. 

Tämä resepti on meidän suosikki ja se on peräisin Ilta-Sanomien Reseptit-sivuilta

Ainekset: 

7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 ½ rkl hienoa merisuolaa (suolan määrä on runsas, mutta sitä voi laittaa oman maun mukaan)
3 ½ dl lämpöistä vettä

Lisäksi:
pöydälle jauhoja

Valmistus: 

1. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa. Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin. Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.
2. Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi (olen itse antanut välillä kohota vain 12 h ja silti on onnistunut hyvin!)
3. Laita valurautapata uuniin. Laita uuni päälle 230 asteeseen.
4. Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa. Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.
5. Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos. Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.
6. Paista kannen alla 30 minuuttia. Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.
7. Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.
8. Kumoa valmis leipä padasta ja anna jäähtyä vähän aikaa ennen leikkaamista. Kuumaa leipää on vaikea leikata.
9. Tarjoile voin kanssa.


Pikasämpylät

Toinen leipäsuosikkini ovat pikasämpylät, jotka valmistuvat hetkessä, ilman hiivaa tai kohottamista! Näitä teemme usein kotona iltapalaksi, sillä ainekset löytyvät aina valmiina kaapista. Tämä resepti on peräisin Miia Metson blogista. Ohjeesta tulee 6 kpl sämpylöitä, mutta jos haluat isomman määrän, voit hyvin tehdä sen tuplana. 

Ainekset:

3 dl vehnäjauhoja (jos teet pelkillä vehnäjauhoilla, laita niitä 4,5 dl) 
1 dl ohrajauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 1/2 dl kylmää vettä

1. Laita uuni lämpiämään 200 C
2. Sekoita kaikki jauhot, hiutaleet, suola, sokeri ja leivinjauhe keskenään. 
3. Lisää kylmä vesi. Sekoita lusikalla nopeasti sekaisin. 
4. Ota kahdella lusikalla taikinasta 6 kasaa leivinpaperille pellille. 
5. Ripottele päälle kaurahiutaleita.
6. Paista uunin keskiosassa 13-14 minuuttia, niin että pinnassa on hiukan väriäkin. 
7. Tarjoile heti, ovat parhaimmillaan tuoreina!


Uunimunakas 

Uunimunakkaaseen tutustuin ensimmäisen kerran erään ystäväni vinkkaamana ja siitä on helppoutensa ja nopeutensa ansiosta muodostunut yksi omista brunssisuosikeistamme. Uunimunakas on myös siitä kätevä, että munakkaan täytteiksi voi heittää melkein mitä vaan mitä kaapista löytyy: kinkkua, juustoja, paprikaa, sipulia, tomaattia, pinaattia.... Yksi omista lemppareistani on välimeren makuja tarjoava uunimunakas, jossa täytteinä on fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tämän reseptin ohjeella valmistuu pellillinen munakasta, mutta jos haluat tehdä munakkaan esimerkiksi pyöreään uunivuokaan, voit tehdä puolikkaan ohjeen mukaan. 

Ainekset: 

10 kananmunaa
2 dl ruokakermaa, kuohukermaa tai maitoa
n. 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g fetaa
suolaa
mustapippuria
päälle tuoretta basilikaa/rucolaa

Valmistus: 

1. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki
2. Sekoita joukkoon kerma/maito, sekä ripaus suolaa ja mustapippuria
3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja painele niitä hiukan talouspaperilla poistaaksesi liian öljyn. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi
4. Murenna feta käsin pieniksi paloiksi 
5. Kaada munakasmassa leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan/pellille ja ripottele tomaatin ja fetan palaset tasaisesti sen pinnalle 
6. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia
7. Ripottele paistamisen jälkeen pinnalle tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikan lehtiä tai rucolaa


Chia-tuorepuuro

Chia-siemenistä valmistettu tuorepuuro sopii loistavasti polttaribrunssiin, sillä myös sen voi valmistaa edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin maustumaan ja annostella tarjoilukulhoihin polttariaamuna. Chiapuuron voi tarjoilla esimerkiksi marjojen, hedelmien tai hiutaleiden kera, mutta yksi omista suosikeistani on tämä K-Ruoka sivustolta bongattu mangososeen kanssa tarjottava chiapuuro. Tällä syntyy kaksi annosta, joten isompaa porukkaa varten, valmista ohje moninkertaisena!

Ainekset: 

2 rkl chiasiemeniä
2 dl kauramaitoa (myös mantelimaito toimii hyvin!)
1/2 tl vaniljasokeria

1/2 pakastemangokuutioita
1 banaani
1/2 dl kauramaitoa (tai mantelimaitoa)

Valmistus: 

1. Sekoita chiansiemenet, kaurajuoma ja vaniljasokeri keskenään. Peitä kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
2. Soseuta kohmeiset mangokuutiot, kuorittu banaani sekä kaurajuoma tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. 
3. Jaa chiapuuro kahteen lasiin tai kulhoon. Kaada päälle kylmä mango-banaanismoothie. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti heti.

Välimeren kasvispiirakka

Minulla on eräs ystävä, joka inhoaa juustoa (outoa, tiedän :D), joten välillä on ollut haastava miettiä juustotonta suolaista tarjottavaa. Tämän piirakan valmistin hiukan Valion ohjetta modaamalla aftereillemme viime syksynä ja siitä tuli superherkullista! Toimisi hyvin myös ruokaisammalla brunssilla. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa, eli noin 12 reilun kokoista palaa. 

Ainekset: 

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä 
1 ruukku rucolaa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk (180 g) créme fraichea
3 kananmunaa 
1/2 dl pinjansiemeniä
1 rasia (250 g)  kirsikkatomaatteja

Valmistus: 

1. Pehmennä voi mikrossa ja sekoita sen jälkeen vehnäjauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vinkki! Jos haluat päästä helpolla ja olet laiskempi leipuri, hyödynnä Myllyn Parhaan valmista piirakkataikinaa, joka löytyy pakastealtaasta. Yhdestä pohjasta riittää pyöreään piirakkavuokaan, kahdesta valmistuu pellillinen. 
2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taittele piirakkapohjan sivuille pienet reunat, jotta täyte pysyy paremmin piirakan päällä. 
3. Huuhtele ja kuivaa rucola talouspaperilla taputtelemalla. Ota muutama rucolan lehti sivuun piirakan koristelua varten. Hienonna loput ja ripottele piirakkapohjan päälle
4. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy pois ja pilko veitsellä pieniksi paloiksi. Ripottele taikinapohjan päälle 
5. Sekoita créme fraiche ja munat. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. 
6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia
7. Koristele valmis piirakka halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja rucolan lehdillä


Key lime pie

Viime kesän ylivoimainen suosikkireseptini oli ihanan raikas ja täyteläinen key lime pie! Valmistin tätä niin mökille kihlajaiskahveillemme, kuin juhannuksen jälkiruoaksikin. Key lime on pie on helppo valmistaa halutessaan myös gluteenittomana versiona ja maku on ihanan kesäinen. Lisäksi myös tämä kuuluu niihin tarjottaviin, joka on parhaimmillaan maustuttuaan yön yli jääkaapissa, eli valmistuksen voi hoitaa jo polttareita edeltävänä päivänä. Omat piirakkani olen valmistanut Annin Uunissa-blogin reseptillä. Ohjeella valmistuu key lime pie noin 8-10 hengelle, eli 24 cm halkaisijan piirakkavuokaan sopiva taikina.  

Keksipohja: 

200 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä (gluteenittomaan valitse gluteenittomat keksit)
75 g voita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin murskaten (Vinkki! Itse olen löytänyt tähän loistavan keinon: Laita keksit pakastepussin sisään ja kääri keittiöpyyhe pussin ympärille ja rullaile sen jälkeen kaulimella pussin päältä. Käännä pussi välillä. Tadaa, keksimuru syntyy kuin itsestään!)
3. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
4. Painele keksipohja halkaisijaltaan 24 irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
5. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
6. Nosta pohja jäähtymään ja valmista limetäyte.

Limetäyte: 

3-4 limeä (kuori + mehu)
4 keltuaista
noin 400 g kondensoitua maitoa (1 tölkki)

1. Pese limet huolellisesti ja suosi luomua.
2. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Mehua tulisi olla reilu 1 dl ja raastetta noin 2 tl. Joskus limet ovat hyvin eri kokoisia. Lisää halutessasi oman maun mukaan vaikka reilusti enemmän!
3. Vatkaa keltuaiset, raaste ja mehu sekä kondensoitu maito isoon kulhoon.
4. Vatkaa seos nopeasti tasaiseksi vispilällä tai sähkövatkaimella.
5. Kaada täyte esipaistetun keksipohjan päälle.
6. Paista piirakkaa vielä 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt. (Huom! Valmis piirakka hyllyy hieman keskeltä uunista pois otettaessa)
7. Jäähdytä piirakkaa hetki huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi tekeytymään.

Koristele piirakka esimerkiksi limelohkoilla tai viipaleilla tai syötävillä kukilla. Tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera. 


Pannukeksi

Tämän hauskan reseptin bongasin bloggaaja Natalia Oonan instagramam-postauksesta ja sitä oli päästävä heti testaamaan! Pannukeksi valmistuu hetkessä ja sopii loistavasti polttaribrunssin makeaksi herkuksi. Parhaimmillaan se on juuri uunista tulleena, eli tämä kannattaa valmistaa polttariaamuna!

Ainekset: 

2dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 dl sulatettua voita 
1 kananmuna 
Maitosuklaata
Valkosuklaata

Valmistus: 

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa
2. Sekoita fariinisokeri, sokeri, sula voi ja kananmuna keskenään toisessa kulhossa
3. Lisää kuivat ainekset sekaan ja sekoita tasaiseksi
4. Pilko suklaat ja lisää sekaan oman maun mukainen määrä. Reilumman kokoiset suklaapalat ovat ihania sattumia valmiin keksin joukossa
5. Paista pannulla uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea 
6. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja ripottele sitten päälle ripaus suolaa 
7. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera

Gluteeniton mutakakku Dumle-moussella

Överimakea ja ihana resepti, jonka bongasin vähän aikaa sitten ja jota valmistin viemisiksi T:n siskon ja tämän miehen luokse yhteiseen illanviettoomme. Söimme koko piirakan neljästään, eli hyvää oli! :D Oikeasti tästä kyllä riittää isommallekin porukalle, sillä kakku on niin makeaa, että kovin paljoa sitä ei voi syödä kerralla. Tämä ohje on myös gluteeniton ja tämänkin kohdalla hyvä puoli on se, että niin kakku kuin moussekin kannattaa valmistaa maustumaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä ja hoitaa vain kakun koristelu polttariaamuna. Tämän ohjeen bongasin Suklaapossu-blogista!

Mutakakku:

150 g tummaa (n. 50%) suklaata
75 g voita
1,5 dl sokeria
2/3 tl suolaa
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunaa 

1. Pilko suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. 
2. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja siivilöity tumma kaakaojauhe.
3. Lisää munat yksitellen sekoitellen. 
4. Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.
5. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, riippuen kuinka kypsästä mutakakusta pidät. 
6. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta vielä yöksi jääkaappiin.

Dumle-mousse:

2 dl kuohukermaa
1/2 pussia Dumle-karkkeja

1. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. 
2. Lisää kerman joukkoon Dumlet. 
3. Sekoittele välillä, kunnes kaikki Dumlet ovat sulaneet kerman joukkoon. 
4. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita sen jälkeen jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Koristelu:

1. Vatkaa jääkaappikylmä dumlekerma vaahdoksi.
2. Pursota mutakakun päälle 
3. Pilko muutama Dumle-karkki pieniksi paloiksi ja ripottele muruset kakun pinnalle

Vinkki! Voit myös valmistaa pelkän mutakakun ja tarjoilla sen esimerkiksi tuoreiden vadelmien ja vaniljajäätelön kanssa tai valmistaa pelkän Dumle-moussen ja tarjoilla sen jälkiruokapikareista tuoreiden vadelmien kanssa. Moussea voi käyttää myös kakkujen täytteenä!


Mimosa-baari

Brunssiklassikko mimosa sopii täydellisesti polttaribrunssin juomatarjoiluun! Hauska idea on koota Mimosa-baari, josta jokainen polttarivieras voi sekoittaa haluamansa brunssijuoman. Mukaan voi varata myös pari pulloa alkoholitonta kuohuvaa. 

Ainekset: 

Hyvin jäähdytettyä kuohuviiniä (erityisesti puolikuivat kuohuvat toimivat hyvin mimosassa!)
Erilaisia tuoremehuja, esimerkiksi appelsiini, mango, veriappelsiini ja ananasmehua
Koristeluun esimerkiksi appelsiinisiivuja, tuoreita vadelmia, mansikkalohkoja

Valmistus: 

1. Jäähdytä kuohuviinit ja tuoremehut jääkaapissa hyvissä ajoin ennen brunssia 
2. Kaada kuohuviinilasiin ensin hyvin jäädytettyä tuoremehua, noin lasin puoliväliin asti 
3. Lisää sen jälkeen lasiin kuohuviini ja sekoita varovasti pitkävartisella lusikalla 
4. Lisää haluamasi koristeet


Itsetehty jäätee

Toinen polttaribrunssin juomatarjottavaksi sopiva resepti on raikas, itsetehty jäätee, jota on helppo valmistaa kerralla isompikin määrä. Tämä sopii loistavasti etenkin kesäisiin polttariaamuihin ja jääteen voi maustaa haluamallaan tavalla. Tämän ohjeen löysin K-Ruoka sivustolta ja siinä makuna ovat sitruuna ja appelsiini, jotka tekevät juomasta ihanan kesäisen ja raikkaan. 

Ainekset: 

2 rkl vihreää irtoteetä
1 l vettä
n. 1/2dl sokeria
2 rkl  juoksevaa hunajaa
1 sitruuna (1/2 dl sitruunanmehua)
1 appelsiini
jääpaloja

Valmistus: 

1. Valmista tee ohjeen mukaan, sekoittamalla irtotee ja vesi.
2. Siivilöi tee ja mausta sokerilla sekä hunajalla. 
3. Purista 1/2 sitruunasta mehu ja kaada teen joukkoon. 
4. Jäähdytä huolellisesti. 
5. Viipaloi hyvin pesty appelsiini ja loppu sitruuna. Lisää ne jääpalojen kanssa teen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tätä kirjoittaessa tuli väkisinkin vähän nälkä! :D Mitähän näistä valmistaisi taas seuraavaksi? 

tiistai 9. maaliskuuta 2021

Häämessut netissä - Behind the scenes: Kampaus- ja meikki

Häämessut netissä-ohjelma on nyt julkaistu ja ensi perjantaista alkaen päästään taas messuilemaan! Ennen messujen starttaamista, ajattelin jakaa teille vähän behind the scenes-tunnelmia messuohjelman kuvauksista. En ole aiemmin ollut mukana missään kuvauksissa, joten oli todella hauskaa päästä mukaan tähän kokemukseen! 

Palataan siis hetkessä takaisin päin helmikuuhun ja Jyväskylän reissuumme ♥

Meitä saapui sunnuntaiaamuna hotellille kaunistamaan ihana paikallinen kampaus- ja meikkitaituri Ida (MUAH Ida Charlotta), joka loihti meille upeat kampaukset ja meikit Häämessut netissä-kuvauksia varten. Ida on itseoppinut hiusmuotoilija ja meikkitaiteilija, joka nauttii luovasta työstä ja on erikoistunut nimenomaan hääkampausten ja -meikkien loihtimiseen. Ida loihtii kampauksia ja meikkejä myös erilaisissa tapahtumissa ja illanistujaisissa, eli hänet voi buukata myös vaikkapa polttaripäivälle loihtimaan pikakampaukset ja -meikit koko seurueelle. Idan nettisivuilta löytyy myös loistava asiakasinfo, josta löydät kattavat ohjeet kampaukseen ja meikkiin valmistautumiseen. 

Idalla on oma studio Jyväskylässä Harjukadulla, mutta hän kertoi, että valtaosan hääkampauksista ja -meikeistä hän tekee nimenomaan hotellilla tai hääparin kotona. Morsiamen häälookin lisäksi Ida voi loihtia kampaukset ja meikit myös kaasoille ja muulle häätiimille ja parhaimmillaan hän kertoikin tehneensä peräti 7 hengen hääseurueen juhlalookit. 

Sonjan toiveissa kuvauspäivälle oli rento kiharakampaus ja Ida taikoikin Sonjan upeista luonnonkiharoista astetta huolitellummat versiot ja viimeisteli kampauksen rennolla sivuletillä. Meikissä puolestaan hyödynnettiin ruskean, kullan ja nuden sävyjä. 

Lopputuloksesta tuli ihanan luonnollinen ja sädehtivä!

Elli puolestaan toivoi tyylikkäitä Hollywood-kiharoita ja toispuoleista kampausta. Myös Ellin silmämeikissä pohjana toimivat ruskean sävyt, mutta lisäksi silmiä korostettiin ruusukullan ja vaaleanpunaisen sävyillä. 

Miten raikas ja upea look Ellille syntyikään!

Ja sitten vielä minä! Kuten olen aiemminkin maininnut, en ole ikinä tuntenut oloani kotoisaksi nutturakampauksissa (johtuu ehkä osittain myös siitä, että hiukseni ovat niin pitkät ja paksut, että nutturasta syntyy helposti Marge Simpson-look :D), vaan suosin arkenakin erilaisia letti- ja ponnarikampauksia. Ida loihti minulle rennon toispuoleisen pull through braidin. Myös minun silmämeikissäni pohjasävynä toimi ruskea, jota korostettiin sitten violetin sävyillä. Nämä korostivat mielestäni hauskasti ruskeita silmiäni ja tummia piirteitäni!

Huulipunana meidän kaikkien huulilla loistivat NYX:in huulilakat, joita löytyy myös omasta meikkipussistani useammassakin sävyssä. Olen itse välillä tuskastellut sen kanssa, että matta-koostumuksensa takia lakka kuivattaa huulia ja huulimeikki alkaa helposti rakoilla, mutta Ida antoi tähän meille loistavan vinkin! Huulille kannattaa levittää ensin vaseliinia ja jos huulet ovat todella kuivat, antaa sen imeytyä sen aikaa, kun tekee muun meikin. Ja tämän jälkeen sitten levitetään NYX:in huulilakka päälle! NYX:in huulimeikit ovat mielestäni yllättävän kestäviä ja niitä löytyy lukuisissa upeissa sävyissä.  

Me tykkäsimme Idan loihtimista lookeista tosi paljon, joten jos teillä on etsinnässä kampauksen ja/tai meikin tekijä Jyväskylän seudulta, niin lämmin suositus Idalle! Kannattaa myös ottaa seurantaan Idan instatili @muahidacharlotta, jossa pääsee ihailemaan Idan loihtimia upeita häälookkeja. 

Kuvauspäivän tuotosta pääsette ihailemaan Häämessut netissä-ohjelmassa lauantaina 13.3.2021 klo 14:00! En ole itsekään tuota vielä nähnyt, joten jännittää että miltähän oikein näytän ja vaikutanko yhtään luontevalta kameran edessä :D