maanantai 10. elokuuta 2020

Lempidrinkki kakun muodossa: Aperol Spritz-juustokakku

Pakko hehkuttaa vielä täällä blogin puolellakin Aperol Spritz-juustokakkua, jonka reseptin bongasin ihan vahingossa Facebookista ja jota oli pakko päästä heti testaamaan. Aperol Spritz on ehdottomasti oma suosikkidrinkkini ja Aperolia tulee siemailtua etenkin kesäisin runsaasti. Tämä oli myös minun ja T:n ehdoton suosikkijuoma viimevuotisella Italian reissullamme! En ole enää nuoruusvuosieni jälkeen ollut kovin makeiden juomien ystävä, joten Aperol on itselleni täydellinen drinkki: raikas, hapan ja kesäinen. Muistan maistaneeni Aperol Spritziä ensimmäisen kerran joskus useampi vuosi sitten ja silloin en tykännyt siitä yhtään, maku oli aivan liian katkera. Makutottumukset kuitenkin muuttuvat, eli jos muillakin on samanlaisia kokemuksia, niin suosittelen antamaan Aperolille uuden mahdollisuuden.

Voisinpa sanoa keksineeni tämän loistavan reseptin itse, mutta kunnia siitä kuuluu K-Ruoka.fi-sivustolle, josta sen itse bongasin. Resepti löytyy siis kokonaisuudessaan täältä! Tässä kakussa yhdistyvät kaksi lemppariani: juustokakut ja Aperol Spritz ja tämä on mielestäni täydellinen valinta esimerkiksi tyttöjen iltaan tai muuhun aikuisten illanviettoon. Lastenjuhliin tämä kakku ei sovi, sillä se sisältää pieniä määriä alkoholia. Kakku valmistui tosi nopeasti ja itse annoin täytteen jähmettyä ensin yön yli, ennen kuin valmistin kiilteen. Ja täytyy myös tunnustaa, että koska meidän molemmissa lähi-Alkoissa edullisin alkoholiton kuohuviini maksoi 8 euroa, käytin tähän ihan alkoholillista versiota :D En usko, että se vaikutti makuun oikeastaan mitenkään, mutta vinkkinä siis muillekin että onnistuu myös niin. 

Meitä ei myöskään yhtään haitannut se, että koska kakkuun tulee Aperolia 2 dl, jää pulloon vielä 5dl, eli sopivasti yhden Aperol Spritz-kannullisen verran! Tässä vielä kertauksena Aperol Spritzin ihanan helppo ja ytimekäs resepti, jonka ainesosat menevät suhteessa 3-2-1. Jos tällä ohjeella juomasta tulee mielestäsi liian tujua, on vichya helppo lisätä oman mielen mukaan!

Kesän maistuvin Aperol-kannu

1 plo proseccoa (0,75 l)
5 dl Aperol Spritziä
2,5 dl vichya
laseihin runsaasti jäitä
koristeeksi halutessasi appelsiinin viipaleita




Tämä kakku oli täydellinen valinta meidän kaasojen illanviettoon parhaan ystäväni luona ja vähän haaveilen, että tätä voitaisiin tarjota myös meidän kihlajaisten iltabileissä sitten kavereille. Aperolia tullaan todennäköisesti näkemään myös meidän häissä, mutta se jääköön vielä salaisuudeksi, että missä muodossa... ;)

1 kommentti:

  1. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

    ♥ Mukavaa elokuun alkua !♥

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista