tiistai 11. elokuuta 2020

Hääpäivän kulkupeli - hääauto vai jotain ihan muuta?

Jos vihkiminen ja häiden juhlinta tapahtuvat eri paikoissa, haluaa hääpari usein siirtyä paikasta toiseen omannäköisellään tavalla ja juhlistaa ensimmäistä yhteistä matkaansa avioparina. Hääauto on edelleen ehdottomasti suosituin vaihtoehto, mutta tässä postauksessa esitellään myös muutama luovempi vaihtoehto hääpäivän näyttävään matkustamiseen!


Auto

Hääauto on edelleen suosituin ja perinteisin vaihtoehto hääpäivän kulkupeliksi. Autoissakin toki löytyy nykyää paljon valinnanvaraa ja hääpari voi valita juuri itsensä näköisen vaihtoehdon. Museoauto, klassikkoauto, jenkkiauto, Tesla, minibussi, avoauto - vaihtoehtoja on lukuisia. Hääauton osalta kannattaa ehdottomasti hyödyntää läheisiä ja tuttavia ja kysellä löytyisikö jonkun autotallista valmiina juuri teidän häihinne sopiva hääauto. Jos ei, niin nykyään on onneksi olemassa myös lukuisia yrityksiä, jotka vuokraavat autoja hääparien käyttöön. Näistä tulossa ihan oma postauksensa vielä myöhemmin!


Hääauton perään on usein solmittu jonkinlaista tavaraa vanhoista kengistä tyhjiin metallitölkkeihin. Tällä auton perässä raahautuvalla tavaralla on silläkin oma merkityksensä, sillä alun perin näiden aiheuttamalla metelillä oli määrä häätää pahoja henkiä tuoreen avioparin tiimoilta.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Moottoripyörä tai polkupyörä

Auton sijaan myös moottoripyörä, mopo tai skootteri olisi hauska vaihtoehto hääparin ajopeliksi. Tämä sopisi erityisesti sellaiselle hääparille, joka muutenkin harrastaa moottoripyöriä. Nämä Pinterestin inspiraatiokuvat ovat aivan ihania, mutta itselleni tuli heti ikävästi elämän realiteetit mieleen ja pohdin, että oikeastihan jos kirkolta juhlapaikalle siirtyisi moottoripyörällä, pitäisi hääparin myös käyttää moottoripyöräkypäriä. Se voisi siis käytännössä olla aika hankalaa toteuttaa morsiamen hääkampausta ajatellen... Toki jos olisi rennompi häälook ja hiukset vaikka auki tai letillä, ei kypärän vetäminen päähän olisi mikään ongelma! 

Jos vihkipaikalta juhlapaikkaan on lyhyt siirtymä, olisi myös polkupyörä todella hauska idea. Toki jos morsian on pukeutunut mekkoon, saattaa se aiheuttaa omat rajoituksensa pyörän selkään kipuamiselle. Hullutteleva hääpari voisi jopa harkita tandempyörän vuokrausta ja liikkua sillä yhdessä pyöräillen!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Vene


Jos juhlapaikka sijaitsee veden äärellä, olisi todella hauska ja näyttävä vaihtoehto saapua juhlapaikalle venekyydillä. Jos tuttavapiiristä ei löydy sopivaa venettä, voi veneitä onneksi nykyään myös vuokrata todella monesta paikasta. Hyviä sivustoja vuokraveneen etsimiseen ovat esimerkiksi Skipperi ja Nettivuokraus.Venekyytejä kuljettajan kera puolestaan tarjoavat esimerkiksi Helsingin Venetaksi ja Saimaan vuokravenho. Rauhallisessa soutuvenekyydissäkin olisi oma romantiikkansa, jos matka on suhteellisen lyhyt. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Hevoskärryt

Minä olen vanha heppatyttö ja tämä on aina ollut oma salainen haaveeni: romanttiset hevoskärryt kunnon prinsessatyyliin! Jos tekin haaveilette hevoskyydistä, kannattaa ensin pohtia sitä, millainen etäisyys vihki- ja juhlapaikan välillä on ja onko se mahdollista taittaa turvallisesti hevoskärryillä. Toki yksi vaihtoehto on myös kulkea osa matkasta autolla ja sitten loppumatka juhlapaikalle hevoskyydillä.  Kiesimestareiden sivulta löytyy hyvä listaus ajuripalveluita tarjoavista yrityksistä. Tällaisia ovat esimerkiksi Tampereella Viitaniemen tila ja Tallipihan Vossikka, Kauhavalla Wanaha Talli sekä pääkaupunkiseudulla Navalan ratsutalli

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Lentokone/helikopteri

Tiedän, että tämä puolestaan on oman tulevan sulhaseni ikuisuushaave. Juhlapaikka sijaitsisi meren rannalla ja laskeutuisimme sinne näyttävästi vesitasolla. Valitettavasti tämä taitaa nyt jäädä vielä haaveeksi, koska lentolupakirja puuttuu, eikä juhlapaikkakaan sijaitse meren, vaan pienen joen varrella. Ehkä sitten joskus vuosien päästä järjestämme vaikkapa 20-vuotis hääpäivämme kunniaksi juhlat ja toteutamme tämän. 

Jos juhlapaikan läheisyydestä löytyy sopivan tasainen ja laaja alue, voi myös helikopterikyyti olla hauska vaihtoehto. Tämä jos mikä painuu ainakin vieraiden mieleen! Yksityisiä helikopterilentoja tarjoavat Suomessa esimerkiksi kirkkonummelainen perheyritys Rotorway kannukselainen ProCopter, sekä Lapissa toimiva Heliflite

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Kottikärryt/maitokärryt

Juhlitaanko häitänne maalaismaisemissa? Tapahtuuko vihkiminen ehkä juhlapaikalla ja siirryttävä matka on tämän ansiosta hyvinkin lyhyt? Siinä tapauksessa kottikärryt tai maitokärryt voisivat olla teidän näköisenne kulkupeli! Voin kuvitella, että tästä ei naurua tai riemua puuttuisi, kun tuoreet aviopuolisot kuskaisivat toisiaan kottikärryillä vieraiden hurratessa taustalla. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Traktori

Vielä toinen maalaisromanttisiin häihin täydellisesti sopiva idea: traktorikyyti! Traktorista saa hyvinkin juhlallisen näköisen kulkupelin, kun sen koristelee kukilla ja nauhoilla. Tämäkin soveltuisi varmasti parhaiten lyhyen matkan siirtymiseen samassa pihapiirissä. 

Kuva: Pinterest

Huskyvaljakko tai rekikyyti

Täydellinen valinta Lappi-teemaisiin talvella juhlittaviin häihin! Jos häitänne juhlitaan talvella pohjoisen maisemissa, voitte harkita siirtyvänne juhlapaikalle hevosreen tai huskyvaljakon kyyditseminä. Mukaan on hyvä varata myös lämmintä vaatetta ja viltit, sillä ainakin huskyvaljakon kyydissä voi pöllytä hurjasti lunta. 


Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest




Potkulaudat

Kovassa huudossa olevat sähköpotkulaudat olisivat täydellinen valinta urbaanin hääparin kaupunkihäihin, jossa vihki- ja juhlapaikka sijaistseva suhteellisen lähellä toisiaan.

Helsingissä (ja muissakin isoimmissa kaupungeissa) on nykyään tarjolla runsaasti sähköpotkulautoja, joita voi vapaasti hyödyntää pientä korvausta vastaan. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Sukset/hiihtohissi

Jos hevoskärryt olivat oma salainen haaveeni, tämä olisi varmasti sitten ei-kovin-salainenkaan painajaiseni! Olen aina inhonnut hiihtämistä ja ennen maaliskuista Ylläksen reissuamme olin viimeksi ollut suksien päällä joskus yläasteen liikuntatunneilla. T:n mieliksi suostuin kuitenkin Ylläksellä vuokraamaan sukset ja lähtemään pienelle hiihtoretkelle. Ei se ollut ihan niin kauheaa kuin muistin, mutta ihan tajuttoman kuuma siinä kyllä tuli ja meinasin useampaan otteeseen kaatua. Eli ei, ei meidän häissämme. Jos kuitenkin hääpari on intohimoinen talviurheilulajien harrastaja ja hiihtäminen, sekä laskettelu ovat sydäntä lähellä, olisi tämä hauska ja omaperäinen tapa siirtyä juhlapaikalle. 

Jos taas häät satutaan järjestämään jossain pohjoisen hiihtokohteista ja hääpaikka sijaitsemaan rinteen huipulla, voi olla että hiihtohissi kyyditsisi niin morsiusparin kuin kaikki vieraatkin juhlapaikalle. Tästä saisi ainakin ikimuistoisia kuvia!


Kuva: Pinterest


Millä teidän häissä tullaan liikkumaan? Arvaatteko mihin näistä ideoista olemme itse päätyneet? :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti