torstai 31. joulukuuta 2020

Vuoden 10 suosituinta postausta

Tänään on vuoden viimeinen päivä! Mikä eriskummallinen, mutta huikea vuosi se onkaan ollut. En ole missään vaiheessa kauhean tarkkaan suunnitellut tai rajannut sitä, millaista sisältöä haluan blogiin tuottaa, vaan olen kirjoitellut itseäni kiinnostavista aiheista - omia pohdintojani, hääfiilistelyä ja hauskoja ideoita, välillä arkisiakin juttuja. 

Koska olen jo työnikin puolesta suuri analytiikan ja lukujen ystävä, on ollut mielenkiintoista seurata, mitkä postaukset ovat nousseet kaikista luetuimmiksi ja kuinka paljon vierailijoita blogissa on milloinkin käynyt. Blogger tuottaa tähän jonkun verran omaakin dataa, mutta jos aihe kiinnostaa yhtään enemmän, suosittelen perehtymään myös Google Analyticsin käyttöön. Suoritin itse osana YAMK-opintojani Google Digital Garagen Fundamentals of Digital Marketing ja Google Analytics for Beginners-sertifikaatit, jotka ovat siis täysin ilmaisia ja antavat hyvän perustason perehdytyksen aiheeseen. Tällä hetkellä Hääpäiväkirjat saavuttaa kuukaudessa noin 4000 lukijaa ja yhteensä blogia on tämän vuoden aikana luettu yli 25 000 kertaa, henkilökohtaisesti se on minulle todella iso ja hieno saavutus ♥

Vuodenvaihteen kunniaksi kokosin tähän postaukseen vuoden 2020 10 suosituinta postausta! Jos et ole vielä lukaissut niitä, niin postauksen nimeä klikkaamalla pääset suoraan postaukseen. Ja vaikka olisitkin lukenut, aina voi lueskella uudestaan!

10. Kaasohommissa: Polttarivala ja polttaribingo

9. Joulukalenteri Luukku 19: Pohjoisen upeat häämatkakohteet

8. Hääpuku: uusi, käytetty vai teetetty?

7. Tulisitko kaasokseni?

6. Riisiä, saippuakuplia vai jotain ihan muuta? - Ideoita hääparin poistumiseen

5. 5+1 x ihanat ruokarekat ja -kojut - uusia ideoita hääruokailuun

4. Ideoita kaasojen ja bestmanien kosintaan

3. Diy: Treffiboksi 12 kuukaudelle

2. Parisuhdejoulukalenteri 2020

1. Korona-ajan pelastajat: Treffi-ideoita kotiin

Oli hauska huomata, että kaikista suosituimpia ovat itseasiassa olleet treffi- ja parisuhdepostaukset, jotka eivät liity suoraan varsinaiseen hääteemaan. Itse tulkitsen tämän ehkä niin, että nämä postaukset kiinnostavat myös sellaisia lukijoita, joille hääaihe ei välttämättä ole ajankohtainen ja moni on kaivannut pientä piristystä ja uusia ideoita arkeen. Näille voisi siis ehdottomasti kirjoittaa myös jonkinlaisen jatko-osan!

Ajattelin, että vinkkaisin tähän myös muutaman oman suosikkipostaukseni, mutta valinta osoittautui mahdottomaksi, kun nämä ovat kaikki omia luomuksiani :D Olisi kuitenkin kiva kuulla teiltä myös sanallista palautetta siitä, millaiset postaukset ovat olleet teidän suosikkejanne ja mitä aiheita toivoisitte blogiin ensi vuodelle! Itselläni on paljon ideoita mielessä ja postauksia luonnosteltuna, joten odotan innolla alkavaa vuotta ja häävalmistelujen etenemistä ♥ 

Kiitos tästä vuodesta ja ihanaa tulevaa vuotta 2021!

keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Hääteemoja: Säihkyvät uudenvuoden häät

Vuodenvaihde on loistava ajankohta myös häiden juhlimiseen! Ihmiset ovat muutenkin juhlatuulella ja vuoden vaihtumiseen liittyy aina myös tietynlaista fiilistä uuden alusta. Tällä kertaa Hääteemoja-postauksessa haaveillaan säihkyvistä uudenvuoden häistä. 

1. Teemavärit ja tunnelma 

Uudenvuoden häissä saa kimaltaa! Teemaväreiksi sopivat mielestäni loistavasti metallinsävyt: kulta, hopea ja kupari, erilaiset valkoisen sävyt ja kontrastia tuomaan esimerkiksi tumma vihreä, viininpunainen tai tumma violetti. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

2. Kattaus, pöytäkoristeet ja muu somistus

Myös häiden pöytäkattauksessa kannattaa hyödyntää teemavärejä. Valkoiset pöytäliinat ja kangasservertit luovat kattaukseen juhlavaa tunnelmaa ja niiden rinnalle sopii hyvin esimerkiksi kultaisesta paljettikankaasta valmistetut kaitaliinat. Myös kullansävyiset aterimet ja kristalliset juomalasit sopivat loistavasti uudenvuoden häiden teemaan. 
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
Kultaiset yksityiskohdat, kuten kynttilänjalat, helmiketjut ja kehykset sopivat loistavasti kattaukseen. Itse ihastuin erityisesti noihin kultaisiin omenoihin :D En edes tiedä miksi, mutta ne olivat hauska yksityiskohta! Vintage-henkisiä valokuvakehyksiä olen täällä ihaillut jo aiemminkin ja niitä voi metsästää kirppareilta ja maalata sen jälkeen esimerkiksi kultaisella spray-maalilla. 
Kuvat: // CanvaPro
Kuvat: // CanvaPro
Valkoiset tuolihuput ovat helppo tapa tuoda tilaan lisää juhlavaa tunnelmaa ja niihin voi lisäksi lisätä kultaiset tai hopeansävyiset kangasrusetit. Myös juomalaseihin tai maljakoihin voi tuoda lisää kimallusta tuunaamalla niitä esimerkiksi glitter-nauhalla. Valkoiset kukat ja kultaiseksi maalatut kuivakukat ja heinät sopivat myös hyvin uudenvuoden tunnelmaan. 
Kuvat: // CanvaPro
Kuva: // Pexels
Somistukseen voi myös tuoda rennompaa biletunnelmaa esimerkiksi metallinhohtoisten ilmapallojen, discopallojen ja kultaisen serpentiinin avulla. Kultaisesta lameeverhosta saisi hauskan taustan esimerkiksi photoboothia varten. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

3. Pukeutuminen ja asusteet

Uudenvuoden häissä voi halutessaan leikitellä myös rennommalla pukeutumisella! En yleensä itse ole suuri pukukoodien ystävä, mutta tämän teeman kanssa innostuin ajatuksesta, että pukukoodi vieraille voisi olla: "Jotain kimaltavaa". Se ei edellyttäisi uuden asun hankkimista, vaan jokainen voisi tulkita sitä haluamallaan tavalla ja pukea juhliin esimerkiksi kimaltavat korvikset, rusetin tai sukat. 

Halutessaan myös hääpari voi hyödyntää teemaa omassa pukeutumisessaan. Miten olisi perinteisen hääpuvun sijaan esimerkiksi hopeinen glittermekko tai kimaltava housupuku?
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Tai miten olisi säihkyvät asusteet valkoisen hääpuvun rinnalla? Esimerkiksi glitterkorkkarit, näyttävät metallinhohtoiset statement-korvikset tai kullansävyinen pikkulaukku sopisivat loistavasti uudenvuoden morsiamen asuun. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

4. Shampanjatorni ja mimosabaari

Uuteen vuoteen kuuluu myös kuohuva! En ole ikinä itse ollut juhlissa, joissa olisi ollut shampanjatorni, mutta nyt olen alkanut ihastella niitä kuvissa. Minulle on vieläkin pieni mysteeri, miten tämä konsepti toimii ja saadaanko juoma kaadettua torniin niin, etteivät kaikki lasit ole ihan märkiä ja tahmaisia? :D Mutta näyttävä ja juhlava ohjelmanumero tämä ainakin on!
Kuva: // Pixabay
Uudenvuoden häihin sopisi myös mimosabaari (tämä on muuten kiva idea myös polttareihin!), jossa olisi tarjolla kuohuvaa, muutamaa erilaista tuoremehua, marjoja ja hedelmiä, joista jokainen voi koota haluamansa juomasekoituksen. Samalla haluan vinkata myös tammikuun Love Me Do-häämessuilla bongaamastani Henkellin alkoholittomasta kuohuviinistä, joka oli superhyvää ja josta on saatavilla sekä tavallinen, että rosé-versio. 
Kuva: // Pexels

5. Hääkakku

Ah, hääkakut! Uudenvuoden häiden kakuksi sopisi niin näyttävä, korkea kerroskakku, kuin perinteisempi kermakakkukin - teemaan sopivaa tunnelmaa saa nimittäin luotua helposti kynttilöillä ja tähtisädetikuilla. Lisäksi kakun kuorrutuksessa voi hyödyntää kullan- ja metallinsävyjä. Ihastuin myös ensimmäisen kuvan kruununmuotoiseen kakkukoristeeseen :D Todellinen kakkujen kuningatar!
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Jostain syystä omaksi suosikikseni nousi tämä sympaattinen, mandariinikoristeinen kermakakku!
Kuva: // Unsplash
Kakun lisäksi jälkiruokapöytään sopivat kultakoristeiset macaronsit, häiden teemaväreissä, tietenkin
Kuva: // Burst

6. Hääkuvat 

Uudenvuoden häiden kuvissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää tähtisädetikkuja, jotka luovat kuviin upeaa tunnelmaa. Tähtisädetikkujen kanssa voi poseerata niin vihkipaikalta poistuessa, kuin myöhemmin juhlapaikallakin. Myös ilotulitukset näyttävät upeilta kuvissa ja ovat näyttävä ohjelmanumero häävieraille, mutta henkilökohtaisesti en ole rakettien suuri fani. Jos kuitenkin haluatte häihinne ilotulituken, kannattaa ehdottomasti palkata ammattilainen hoitamaan se ja muistaa hoitaa tarvittavat luvat kuntoon. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Myös konfetti-ilmapallojen kanssa voi napata hauskoja hääkuvia!
Kuva: // Burst 
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pixabay

Tätä postausta kirjoittaessa tuli sellainen fiilis, että olisipa ihanaa päästä joskus uudenvuoden häihin! Onko kenelläkään teistä kokemusta vuodenvaihteen häistä?

tiistai 29. joulukuuta 2020

Vuosi 2020 kuvien muodossa

Aloittaessani tätä postausta, ajattelin ensin, että eihän tänä vuonna ole tapahtunut oikein mitään. Tämähän on se vuosi, jolloin on vietetty ennätyspaljon aikaa kotona neljän seinän sisässä ja kaikki tapahtumat ja reissut on peruttu. Selaillessani kuluneen vuoden kuvia puhelimeni arkistoista, muistui kuitenkin mieleen yksi jos toinenkin ikimuistoinen hetki ja hauskoja pieniä tapahtumia, jotka ajattelin nyt jakaa teidänkin kanssa!

Tammikuu

Heti tammikuun alussa kävimme T:n kanssa kiertämässä Lux Helsinki-valofestivaalin reitin ja ihailemassa upeita valotaideteoksia. Niin, muistatteko ajan jolloin suuri määrä ihmisiä sai pakkautua samaan paikkaan nauttimaan taiteesta? Tuntuu niin kovin kaukaiselta nyt!
Aloitin YAMK-opinnot Laureassa Leppävaaran kampuksella, koulutusohjelmassa nimeltä Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut. Oli super outoa ja jännittävää palata koulunpenkille 5 vuoden tauon jälkeen!
Saimme parhaan ystäväni ja hänen miehensä meille kyläilemään ja nautiskelimme kunnon aamiaisbrunssista
Jonka jälkeen miehet lähtivät avantouimaan ja me naiset suuntasimme juomaan skump... eikun siis Love me do-häämessuille etsimään ystävälleni vihkisormusta
Unelmien sormus löytyikin ja meille jäi vielä aikaa kierrellä messupisteitä ja ihastella muunmuassa ihania näytteillä olevia kattauksia
Tammikuussa ravasin myös tutkimuksissa sairaalassa, sillä matkalla kohti narkolepsiadiagnoosiani piti tehdä yhtä jos toista koetta ja tutkimusta. Tässä olen tosi hehkeänä ja pienen paniikin vallassa sairaalavaatteissa matkalla pään magneettikuvaukseen Jorvissa :D 
Toimistollakin sai vielä käydä ihan normaalisti ja lounasta nautiskella meidän upeissa maisemissa Keilaniemessä
Töissä osallistuin myös hätäensiapukurssille ja opeteltiin defibrillaattorin käyttöä
Lisäksi käytiin anopin ja T:n siskon kanssa katsomassa Pieni Merenneito-musikaali, joka oli ihan huikea vaikka nukuinkin osan näytöksestä :D
Kävin myös hieronnassa! Lempparipaikkani on ystäväni Riikan ihana Hierontastudio Säde, joka tosin harmillisesti sijaitsee Turussa, joten siellä tulee käytyä aivan liian harvoin. Mutta turkulaiset, tälle siis iso suositus!

Helmikuu

Ystävänpäivänä herkuteltiin kotona sydänvohveleilla
Käytiin ystävien kanssa syömässä Teinissä, joka oli yksi tämän vuoden EatTurku-kirjan ravintoloista. Meidän ystävätkin innostuivat ostamaan kirjan!
Vietettiin pitkästä aikaa tyttöjen iltaa koko meidän 7 naisen ystäväporukan voimin. Illan aikana nautiskeltiin muunmuassa juhlien emännän itse tekemää marjalikööriä... 
Ja valmistettiin heidän leivinuunissaan superhyvää pizzaa!
Lisäksi kävin työväenopiston keramiikkakurssilla, jossa valmistui muunmuassa tämä pastellinsävyinen kannu
Laskiaisena syötiin pullia ja pelattiin lautapelejä yhdessä T:n siskon ja tämän miehen kanssa

Maaliskuu

Maaliskuu starttasi viikon mittaisella talvilomalla Ylläksellä T:n, parhaan ystäväni ja tämän miehen kanssa. Yksi loman parhaista jutuista oli tämä suloinen, pikkuruinen pihasauna, jonka lämmitimme reissun jokaisena iltana. 
Viikon aikana nautiskeltiin talvisista maisemista ja ulkoiltiin paljon. Käytiin myös elämämme ensimmäistä kertaa lumikenkäilemässä ja pidettiin tauko Varkaankurun laavulla
Lomalla syötiin ja juotiin hyvin! Muina iltoina kokkailimme itse mökillä, mutta yhtenä iltana söimme illallista upeassa Haltiakammi-ravintolassa

Reilun 13 tunnin ajomatka sujui omalla kohdallani molempiin suuntiin oikein nopeasti ja mukavasti, sillä nukuin 99% ajasta :D

Etelässä odotti toisenlainen todellisuus, kun koronatilanne oli viikon aikana räjähtänyt, kauppojen hyllyt olivat tyhjiä ja koko meidän firma oli siirtynyt etätöihin. Talvilomaviikon jälkeen olen tehnyt etätöitä koko loppuvuoden, enpä olisi sitä silloin uskonut.

Loman jälkeen jatkuivat myös unitutkimukset Jorvin kliinisen neurofysiologian osastolla. Unirekisteröinti toteutettiin kotona, näin hienot vermeet sain ylleni! Onneksi T kuskasi minut molempina päivinä sairaalaan, ei olisi ollut kiva matkustaa bussissa tämän näköisenä :D

Huhtikuu


Kevät saapui vauhdilla! Huhtikuun alussa vakkarilenkkireitillämme Suomenojan lintualtailla oli vielä jäätä ja lunta

Mutta parin viikon päästä näytti jo tältä! Ulkoilimme ennätyspaljon ja löysimme kivoja uusia retkikohteita
Paljon erilaisia luontopolkuja ja virkistysalueita. Aapo oli iloinen kun vietimme ennätyspaljon aikaa kotona ja hänen kanssaan ulkoillen
Huhtikuussa bongattiin lenkkireitin varrella myös ensimmäiset leskenlehdet!
Ja saatiin valmiiksi meidän koronakevään yhteinen projekti, 1000 palainen Muumi-palapeli! Voin kertoa, että noiden vihreiden alueiden kokoaminen oli täyttä tuskaa
Jatkuva kotoilu sai myös innostumaan uusista jutuista ja leivoin elämäni ensimmäisen kerran itse pullaa. Lopputulos ei ollut kovin kaunis, mutta sitäkin herkullisempi!
Katseltiin yhdessä Ylen Kaikki Kotona-lähetyksiä
Ja kokattiin pääsiäisen ja synttäreideni kunniaksi kunnon kolmen ruokalajin illallinen
Tässä vaiheessa jaksoimme vielä innostua kotijumppailusta. Rakensin itselleni isoista vesipulloista käsipainot :D
Ja vappuaattona tehtiin itse munkkeja (donitsipellillä uunissa, oli muuten superkätevää!) ja katseltiin JVG:n virtuaalikeikkaa

Toukokuu
Vappupäivänä käytiin kävelyllä Haukilahden rannassa ja syötiin kevään ensimmäiset jätskit. Niin ja napsittiin ällösöpöjä kuvia rannassa penkillä. Huomioikaa myös T:n koronaparta! :D
Ja seuraavana päivänä kävikin sitten tällaista! Isäni kertoi arvanneensa tuosta edellisen päivän pusukuvasta, että jotain on tulossa :D Minä en kyllä arvannut! Kosinnasta olen kirjoittanut oman postauksensa, se löytyy täältä  ja sitä juhlistimme kippistelemällä kahdestaan kotona ja kokkaamalla hyvää ruokaa. Hyvin pian kihlautumisen jälkeen perustin myös tämän blogin!

Kahden kuukauden kotona kököttämisen jälkeen seinät alkoivat jo vähän kaatua päälle, joten päätimme lähteä saareen juhlistamaan kihlautumistamme ja avata mökkikauden aiempaa aikaisemmin. Aapon ilmeestä välittyy meidän kaikkien onnellinen fiilis!

Oltiin mökillä useampi päivä ja viileästä kelistä huolimatta viihdyttiin varsin hyvin! Minä tein etätöitä mökiltä käsin, T:n ja Aapon nautiskellessa pihahommista.

Toukokuussa järjestettiin myös ensimmäiset Häämessut netissä ja totta kai olimme heti innolla mukana. Tämä viinitasting oli yksi suosikkijutuistamme kevään messuilla, oman versiomme järjestimme kotona terassilla!

Myös ulkoiluretket jatkuivat ja löysimme Espoosta aina vaan uusia upeita retkipaikkoja

Ja kiertävän olutpuodin, jonka nimesimme aikuisten "jätskiautoksi" :D

Toukokuussa ehdittiin vielä uudestaankin mökille ja siellä alkoi näyttää jo ihan kesäiseltä

Siivottiin vierasmaja talven jäljiltä

Auteltiin T:n vanhempia rantasaunan remontissa

Ja heitettiin talviturkit ennätysaikaisin!

Käytiin myös katsomassa ensimmäistä hääpaikkavaihtoehtoa ja T oli heti sitä mieltä, että tämä se on. Niin se sitten olikin, ihana Hintsan Vintti!
Loppukuusta juhlittiin vielä Aapon 5-vuotissynttäreitä

Kesäkuu 2020 
Kesäkuussa juhlittiin meidän toista vuosipäivää Clarion Hotel Helsingissä, kattojen yllä. Oli ihana päästä pienelle staycationille kevään kotoilun jälkeen
Nautiskeltiin Aperol Spritzit hotellin Sky Room-kattobaarissa ja muisteltiin edelliskesän ihanaa Italian reissua
Juhannusviikolla osallistuin myös T:n siskon kanssa Järvenpään Kukkatalon järjestämälle kukkaseppelekurssille Clarionissa
Ja seppele pääsikin käyttöön, kun vietimme juhannusviikonlopun parhaan ystäväni ja hänen miehensä mökillä Pälkäneellä
Juhannuskakun virkaa toimitti tänä vuonna kesäisen raikas key lime pie
Ja koiratkin nautiskelivat mökkiviikonlopusta täysin siemauksin
Kesäkuun lopulla paras ystäväni alkoi myös saada postin mukana meidän polttarijengiltä pieniä vihjeitä ja yllätyksiä polttareihin liittyen. Tämä paketti oli ensimmäinen!
Kesäkuun lopulla vietimme myös äitini kanssa ihanan äiti-tytär viikonlopun Helsingissä Korkeasaaressa ja museoissa kierrellen
Sekä terassikahveista nautiskellen

Heinäkuu
Heinäkuu starttasi parhaan ystäväni polttareilla, jotka onneksi saimme järjestettyä koronasta huolimatta
Polttareihin ja niiden järjestelyyn liittyen löytyy täältä blogista useita postauksia, mutta tiivistyköön se tähän :D
Polttareiden jälkeen minulla alkoi kesäloma, jonka alun vietin Turussa. Kävin muunmuassa ystäväni kanssa päiväretkellä ihanassa Mathildedalissa (jossa parasta oli nämä suloiset alpakat!)
Ja siskoni kanssa museokierroksella sekä herkuttelemassa Gagguin kakuilla
Käytiin myös ottamassa kihlakuvat Liedon Vanhalinnassa ihanan Valokuvaaja Sonja Siikasen kanssa
Ja katsomassa meidän mahdollista vihkikirkkoa Maarian kirkkoa. Tosin nyt mieleemme on hiipinyt yksi toinenkin potentiaalinen vaihtoehto, kevään alussa pitäisi osata tehdä päätös :D
Ja mökkeiltiin taas vähän lisää! Yölläkin oli näin valoisaa
Iloisena yllätyksenä T:n työharjoittelu päättyikin hiukan odotettua aiemmin, joten saimme kokonaiset 3 päivää yhteistä kesälomaa :D Otettiin niistä kaikki irti ja karattiin pitkään haaveilemallemme Saariston rengasreitille
Reissun ensimmäisen yön majoituimme Kustavissa Lootholman matkailualueella jurtassa, tämä oli yksi vuoden ikimuistoisimmista jutuista!
Myös saariston auringonlaskut olivat upeita ja kävimme molempina iltoina iltapesulla meressä
Toisen yön yövyimme teltassa Houtskarissa, tämäkin maisema oli ikimuistoinen!
Heinäkuun lopussa oli vielä toisenkin rakkaan ystäväni polttareiden vuoro!
Näitä juhlittiin reality-teeman merkeissä Himoksella mökkeillen. Viikonlopun ajan mukanamme kulki tietysti myös pahvi-Kuronen!
Ja nautiskeltiin ihanasta polttaribrunssista 
Polttareista suuntasin vielä suoraan T:n serkun rippijuhliin, sillä oli ihana nähdä kaikkia sukulaisiakin pitkästä aikaa

Elokuu
Elokuun alussa kävin kyläilemässä ystäväni luona Seinäjoella ja saman reissun päätteeksi suuntasimme vielä T:n kanssa Eläinsuojelukeskus Tuulispään kummipäivään. Olin aivan onnessani, kun pääsin tapaamaan kaikki Tuulispään asukkaat livenä!
Mukaan lukien kummipossuni Frankin <3
Seuraavana viikonloppuna vietimme kaasoviikonloppua Tampereella parhaan ystäväni luona. Viikonloppu oli helteinen ja kävimme koirien kanssa nauttimassa piknikistä Pyynikinharjulla
Ja toisen kaason liityttyä mukaan myös ihanalla terassipäivällisellä ja drinksuilla. Illasta ei naurua puuttunut!
Ehdimme myös T:n ja Aapon kanssa pyörähtämään isovanhempieni kesämökillä Viinijärvellä, jossa vanhempani ja siskoni olivat lomailemassa. Yövyimme T:n kanssa tässä ihanassa vanhassa ranta-aitassa
Täällä sai aamulla herätä järven liplatukseen, kun aallot löivät rantakiviin
Aapo nautiskeli mökkeilystä täysin siemauksin (ja päivysti laiturilla T:n ja isäni ollessa kalassa :D)
Molempina iltoina saunoimme, uimme ja nautimme ihanista auringonlaskuista
Elokuun lopussa juhlimme rapujuhlia T:n perheen kanssa saaressa
Ja pääsin maistelemaan oikeita rapuja ensimmäisen kerran ikinä! Hommaahan niiden putsaamisessa riitti, mutta se oli kyllä sen arvoista

Syyskuu
Syyskuu starttasi parhaan ystäväni kauan odotetuilla häillä. Vietimme T:n kanssa Tampereella lähes koko hääviikon ja yhdistimme siihen pienen hotelliloman Holiday Clubissa. Häitä edeltävänä iltana koristelimme porukalla juhlapaikan valmiiksi seuraavaa päivää varten
Ja skoolasimme sen jälkeen tyttöjen kanssa uupuneina, mutta onnellisina ja täynnä jännitystä
Häistä olen kirjoitellut tänne useammankin postauksen, mutta edelleen näitä kuvia fiilistellessä meinaan herkistyä
Tämä juhlapäivä oli ehdottomasti myös minulle yksi elämäni ikimuistoisimmista ja olen onnellinen, että sain viettää sen ystäväni rinnalla 
Häiden jälkeisenä viikonloppuna vietimme vielä kesän päättäjäisiä parhaan ystäväni ja hänen miehensä kanssa T:n perheen mökillä saaressa. Oli ihana päästä fiilistelemään häitä vielä porukalla!
Myös syyskuussa innostuimme retkeilemään ja ulkoilemaan jälleen enemmän. Syksyinen luonto on vaan niin kaunis!
Kolusimme myös läpi Espoon rantaraittia useampanakin iltana
Lisäksi syyskuussa juhlittiin pikkusiskoni maisteriksi valmistumista
Ja T:n synttäreitä Ravintola Kolmos3n upean maistelumenun merkeissä
Tosin koko kuukausi ei myöskään ollut pelkkää kulinarismin juhlaa.... :D Oli pakko lisätä tämäkin kuva tänne, koska alkoi naurattaa kun se tuli kameran rullassa vastaan heti tuon edellisen jälkeen. Multitaskaus palaverin ja lounaan kokkaamisen kanssa ei ollut menestys

Lokakuu
Lokakuuhun mahtui paljon häähumua! Kuun alussa osallistuimme Sonjan (matchista_morsian) kanssa Lyylin ihanaan pieneen häätapahtumaan - ja tapasimme samalla ensimmäistä kertaa livenä
Tuo päivä oli superihana ja tapaamisemme oli täyttä sielujen sympatiaa heti alusta alkaen :D Naureskelemme Sonjan kanssa usein sille, miten samanlainen maku meillä on ja miten tykkäämme kaikista samoista jutuista
Lisäksi lokakuu oli täynnä hyvää ruokaa ja ystäviä! Kävimme kaveriporukkamme kanssa lauantailounaalla upeassa Mukkulan Kartanossa
Ja jatkoimme sen jälkeen iltaa Oktoberfestien merkeissä ystävieni luona
Fiilistelin syksyä, kynttilöitä ja tunnelmallisia koti-iltoja ja päivitin sisustustekstiilit syksyn sävyihin (kyllä, meillä on jokaiselle vuodenajalle omat tekstiilit :D)
Pääsimme Sonjan kanssa Ylen haastateltavaksi syksyn Häämessut netissä-messuihin liittyen ja koimme oman 10 sekuntiamme julkisuudessa :D Koko tuo viikonloppu kuluikin messuhuumassa
Kävimme T:n kanssa tutustumassa Somistevuokraamo Hurmaavan Hattaran tuotteisiin ja löysimme vaikka mitä ihanaa sieltä häihimme
Ja juhlistimme tätä T:n vanhempien kanssa illallisella Smörissä!
Kuun lopussa sain myös kaksi rakasta työkaveriani aftereille meidän luokse, oli ihana nähdä pitkästä aikaa kasvotusten

Marraskuu
Marraskuussa pääsin taas luottokampaajani Saran hoiviin Studio Savon Ekossa
Ja päätin palata vuosien tauon jälkeen omaan hiusväriini, jossa olen nyt viihtynyt superhyvin!
Joulujutut alkoivat vähitellen hiipiä meille kotiin
Katselin Disneyn unelmahäitä ja mietin, että mitähän T olisi sanonut jos olisin ilmoittanut haluavani naimisiin Disney Worldissa
Vietimme isänpäivää T:n perheen kanssa Holiday Club Saimaalla
Aapolla ei ollut stressiä lähestyvästä joulusta
Saimme ystäväpariskuntamme kylään ja vietimme pikkujouluja pienellä porukalla
Ja maistelimme jouluoluita, tämä Teerenpelin Piparilager oli yksi omista suosikeistani tänä vuonna!
Löydettiin kokkaillessa tämä suloinen peruna, johon liittyy nyt tarina :D T oli nimittäin vessassa ja minä pesin perunoita keittiössä, kun bongasin tämän ja lähetin hänelle sitten heti siitä kuvan (kyllä, me viestitellään joskus myös kotona, jos toinen on vaikkapa vessassa). Ja sit ehdin jatkaa siihen toisella viestillä, että tää näyttää ihan pepulta.... ja T puolestaan kiirehti keittiöön sanomaan, että tää sydämenmuotoinen peruna on ihan kuin me, yhteen kasvanut... :D Tällä kertaa en siis ollut se romanttisempi osapuoli!

Joulukuu
Itsenäisyyspäivänä kokattiin kotona hyvää ruokaa, maisteltiin Linnan Boolia ja katseltiin Ylen itsenäisyyspäivän lähetystä, joka oli itseasiassa kivaa vaihtelua perinteisille linnanjuhlille!
Niin ja tietysti leikittiin Instagramin Linnan juhlat-filtterillä... Tässä me linnassa!
Joulukuuhun mahtui peräti neljät virtuaalipikkujoulut, niin ystävien kuin työkavereidenkin kanssa
Vietettiin etäpikkujoulut myös Häät-blogiyhteisön poppoon kesken, oli kiva päästä höpöttelemään muiden bloggaajien kanssa edes videon välityksellä
Ja saatiin myös ihanat luonnonkosmetiikkaa sisältävät pikkujoululahjat Sugar Helsingiltä!
Joulukuussa myös leivoin paljon! Jos joku ihmettelee mikä tuo kone on, niin se on esihistoriallinen yleiskone, joka on vanhempieni häälahja 80-luvulta :D Toimii edelleen loistavasti!
Ja kotona vallitsi heti joulukuun alusta lähtien hyvin jouluinen tunnelma, kun kaivoin kaikki lempparikoristeet esiin
Koristelin kuusenkin jo heti joulukuun alkupuolella. Vitsailin T:lle, että aina kun hän tuli työvuorosta kotiin, oli kodin vallannut entistä jouluisempi tunnelma...
Onneksi tämä oli jo meidän kolmas yhteinen joulukuu, joten T on ehtinyt siedättyä tähän jouluhulluuteen. Saan kuulemma koristella ihan niin paljon kuin haluan, kunhan itse raivaan sitten kaikki poiskin :D
Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää, että suurimman osan ajasta joulukuussa meidän kodissa näytti myös tältä! Jouluiset lahja-, askartelu- ja leipomisprojektini nimittäin levittäytyivät aika tehokkaasti ympäri asuntoa :D
Etätöiden ohessa tuli myös nautiskeltua kaikenlaisista jouluherkuista, kuten yhdestä suosikistani: uunipuurosta!
Uskaltauduimme myös yhden yön pikavisiitille parhaan ystäväni ja tämän miehen luokse Tampereelle. Ohjelmassa oli tietysti hyvää ruokaa ja viiniä
Sekä karvakamujen jälleennäkeminen
Uskaltauduimme maskit naamalla pyörähtämään Tallipihalla
Eli siis tarkemmin sanottuna Suklaapuodissa
Tallipihalta löytyi myös suloinen aasi
Käväisimme myös Tampereen Joulutorilla, jossa oli sunnuntaiaamuna ihanan hiljaista
Ja josta löytyivät muunmuassa nämä superhauskat pähkinänsärkijät
Sekä vaijerilla pyöräilevä joulupukki!
Joulukuussa saatiin myös jälleen lukuisia ihania kortteja ystäviltä ja sukulaisilta
Ja paketoitiin lahjat, joissa tänä vuonna olivat ihanana yksityiskohtana Kalligrafia Kaarel-käsinkirjoitetut pakettikortit

Loppuun vielä pari memeä, jotka kuvaavat mielestäni loistavasti tätä kulunutta vuotta: 

Tässä minä koronavuoden, 50 opintopisteen, kokoaikatyön ja narkolepsiadiagnoosin jälkeen :D

Välillä vuoden aikana on tuntunut myös tältä....
Tämä puolestaan kuvaa tyyli-ideologiani kehitystä kuluneen vuoden aikana
Ja tähän vaan tiivistyy hyvin kaikki!

Tämä vuosi on ollut varsin pitkä ja poikkeuksellinen! Joululomalle jäädessäni laskeskelin, että silloin takana oli 291 etätyöpäivää. En olisi ikimaailmassa uskonut, jos vuosi sitten joku olisi todennut, että tulen työskentelemään lähes koko vuoden kotona. Olen todella kiitollinen siitä, että omalla kohdallani etätyö on mahdollista ja olen saanut tehdä töitä turvallisesti kotoa käsin. 

Vuosi on myös ollut fyysisesti kuluttava, sillä olen tehnyt pitkiä päiviä työn ja koulujuttujen parissa ja välillä tuntuu, että palautuminen on jäänyt melko vähiin. Tämä loma todellakin tulee tarpeeseen! Toisaalta opintojeni kannalta koronavuosi on ollut hyväkin juttu, sillä sosiaalisia menoja on ollut vähemmän, eikä ole tuntunut niin pahalta viettää lukuisia iltoja ja viikonloppuja koulujuttujen parissa. Ylivoimaisesti eniten olen kaivannut muiden ihmisten tapaamista ja sosiaalisia juttuja, sillä ystäviä ja sukulaisia on tullut tavattua huomattavasti normaalia vähemmän. Toisaalta tämän vuoden aikana olen myös oppinut nauttimaan kotoilusta ja vihdoin sisäistänyt sen, että joskus on ihan ok myös olla tekemättä yhtään mitään. 

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon myös ihania ja ikimuistoisia hetkiä, joita oli hauska muistella näiden kuvien parissa. Yksi vuoden kohokohdista oli tietysti kosinta ja meidän kihlautuminen, sekä tämän blogin aloittaminen. En olisi toukokuussa blogia aloittaessani osannut edes kuvitella, miten suosittu blogista tulisi ja miten tärkeäksi se itselleni muodostuisi. Kiireiden keskellä se on tarjonnut pienen pakopaikan ja hengähdystauon, sillä kirjoittamiseen on helppo uppoutua ja se saa hetkeksi unohtamaan kaiken muun. Kiitos kun olette jakaneet kanssani tämän vuoden, en malta odottaa mitä kaikkea seuraava vuosi tuo tullessaan! ♥