maanantai 31. elokuuta 2020

6 erilaista hihatyyliä - ihastu hihallisiin hääpukuihin!

Sateisen harmaan maanantaiaamun piristykseksi tänään taas luvassa pientä inspiraatiota hääpukuihin! Minulla on aina ollut jonkinasteinen kompleksi omien käsivarsieni kanssa, enkä yleensä tunne oloani mukavaksi olkaimettomissa asuissa tai kapeissa toppiolkaimissa. Siksi olen melko varma, että tulevassa hääpuvussani tulee olemaan jonkinlaiset hihat tai ainakin leveämmät olkaimet. 

Hihoja miettiessä, moni meistä ajattelee helposti vain täyspitkiä hihoja. Hihoja on kuitenkin olemassa nykyään todella paljon erilaisia ja niitä näkyy eri mittaisina ilahduttavan paljon myös häämuodissa. Kokosin tähän postaukseen 6 erilaista ihanaa hihatyyliä, joiden joukosta voi löytää oman suosikin!

1. Cap-hihat

Cap-hihoilla tarkoitetaan erittäin lyhyitä hihoja, jotka tulevat vain aivan vähän olkapään yli. Nämä ovat minusta ihanan romanttiset ja henkivät 20-luvun tunnelmaa! Hyvä vaihtoehto silloin, jos ei halua pukuun varsinaisia hihoja, mutta toivoo kuitenkin vähän lisää peittävyyttä yläosaan. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

2. T-paita-hihat

T-paitahihoista puhuttaessa tulee helposti mieleen se, ovatko ne liian arkiset hääpukeutumiseen. Nämä alla olevat kuvat kuitenkin osoittavat, että myös t-paitamittaiset hihat sopivat mainiosti hääpukuihin! Hihat voivat olla joko ohuen pitsiset tai sitten samaa kangasta muun puvun kanssa, kuten tuossa viimeisessä, klassisen tyylikkäässä puvussa. 
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Off-shoulder-hihat

Tämä hihatyyli on ehkä tämän hetkinen suosikkini! Off-shoulder-hihat ovat ehkä jotain olkainten ja hihojen väliltä, ikään kuin valahtaneet olkaimet, jotka kuitenkin hihamaisesti verhoavat käsivarsia. En itse ole koskaan kokeillut off shoulder-mallisia mekkoja tai edes paitoja, joten olen pohtinut näiden käytännöllisyyttä ja sitä, miten hyvin tällainen mekko pysyy päällä. Off shoulder-malli on kuitenkin mielestäni todella kaunis ja juhlava ja tästä ensimmäisestä kuvasta inspiroituneena uskon, että se voisi sopia minulle, vaikka olenkin aika rintava. 


Kuva Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

4. Perhoshihat

Toinen suosikkini: kevyet ja laskeutuvat perhoshihat! Tämä hihatyyli on mielestäni parhaimmillaan boho-tyylisissä hääpuvuissa ja pitsikirjailulla varustettuna. Toisaalta kakkoskuva osoittaa, että perhoshihat näyttävät hyvältä myös klassisen elegantissa puvussa. Itselläni on tullut vastaan myös pukuja, joissa tällaiset perhoshihat ovat irrotettavat. Niitä voisi siis käyttää esimerkiksi vihkimisessä ja potrettikuvissa, mutta ottaa illan juhlinnan ajaksi pois. Tällä tavalla saa helposti samasta mekosta kaksi erilaista versiota. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

5. 3/4-hihat

Klassiset käsivarren taitekohdan yli ulottuvat 3/4-hihat sopivat loistavasti myös hääpukuihin. 
Oma ennakkokäsitykseni näiden kohdalla oli vähän sama kuin t-paita-hihojen, sillä mielsin nämä vähän arkiseksi vaihtoehdoksi hääpukeutumisen kannalta. Näitä kuvia selatessani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että itseasiassa 3/4-hihat ovat todella elegantit ja korostavat käsivarsia kauniisti. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


6. Pitkät hihat

Jos olisimme päätyneet talvihäihin, kuten alunperin joskus haaveilimme, olisin ehdottomasti halunnut pitkähihaisen hääpuvun. Koska minulla on kuitenkin aina kuuma, luovuin siitä haaveesta sen myötä, kun hääpäivämme valikoitui elokuulle. Yritin koota tähän inspiraatiokuvia siitä, miten erilaisia pitkiä hihojakin hääpuvuissa on tarjolla: trumpettihihoja, pitsisiä hihoja, puhvihihoja - jokaiselle löytyy varmasti jotain!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Mikä näistä tyyleistä on oma suosikkinne? :)


lauantai 29. elokuuta 2020

Ohjelmaa häihin: Tietovisa hääparista

Bongasin jostain tällaisen hauskan tietovisan, joka siis sopisi hyvin häiden ohjelmanumeroksi! Tämän voisi toteuttaa ihan perinteisenä visailuna tai sitten valmistella Kahoot-visan, johon häävieraat voivat vastata kännyköillään. Tiedän, että hääleikit jakavat mielipiteitä, mutta itse tykkään kyllä niistä, jos ne on hyvin suunniteltu ja niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Tämä olisi mielestäni hauska idea vaikka perinteisen kenkäleikin tilalle! Samalla pääsette nyt vastausten avulla tutustumaan meihin taas vähän paremmin :)

Kuva: Valokuvaaja Sonja Siikanen

Minkä yhden asian hääpari pelastaisi palavasta asunnostaan?
Pohdittiin tätä yhdessä ja molemmat totesimme, että tietysti toisemme ja Aapon! Mutta jos pitäisi valita joku tavara, niin se olisikin jo hankalampaa. Minä varmaan pelastaisin kihlasormuksen (jos se ei olisi valmiina sormessa) ja T pohti, että hän järkevänä ottaisi puhelimen koska sillä voisi sitten heti soittaa apua. 

Missä hääpari tapasi?
Jos joku ei tätä vielä tiedä, niin Jodelin @jodeltreffit-kanavalla :D T laittoi sitten ilmoituksen samana päivänä kun oli muuttanut kesätöiden perässä Turusta Espooseen ja minä vastasin. Ekan kerran livenä tapasimme pari päivää myöhemmin, Cafe Mellstenissä. 

Mikä on hääparin lempiravintola?
Meillä ei ehkä oikein ole yhtä selkeää suosikkiravintolaa... Tykätään käydä testaamassa aina eri paikkoja, jos lähdetään vähän paremmin ulos syömään! Yksi yhteinen suosikki Helsingissä on Grotesk ja Espoossa Fat Lizard! Mutta mistä nyt useimmiten tilataan kotiin ruokaa, niin Naughty Burger, Kotipizza ja Fukun sushit :D

Millä sanoilla kosinta tapahtui?
"Mua jännittää nytkin..." *polvistuminen ja itkun pidättelyä* "Tuutko mun vaimoksi?"

Kumman perheelle hääparin toinen osapuoli esiteltiin ensin?
Minun perheelleni, mutta ehkä viikko tai kaksi myöhemmin minut myös T:n vanhemmille. Minun vanhempani tapasimme kun he toivat Aapon hoidosta takaisin ja kahvittelimme Järvenpään Citymarketin kahvilassa :D Ihanat vanhempani siis aina kuskaavat karvaisen lapsenlapsen puolimatkaan... T:n vanhemmat tapasimme kun menimme yhdessä viettämään viikonloppua heidän kesämökilleen saareen. 

Kuinka kauan hääparin hääjuhlaa on suunniteltu?
Häiden aikaan kesällä 2022 reilu 2 vuotta

Kuinka monta sisarusten lasta hääparilla on yhteensä?
Ei vielä yhtään!

Kumpi herää ensimmäisenä aamuisin?
Se, jonka on pakko. Yleensä minä, koska hoidan Aapon aamulenkitykset. Olemme molemmat samanlaisia unikekoja. Jos ei ole pakko herätä tiettyyn aikaan, niin makoilemme mielellämme sängyssä yli puoleenpäivään. Aamulenkin jälkeenkin kömmin viikonloppuisin aina takaisin sänkyyn :D

Milloin hääparien vanhemmat tapasivat toisensa ensimmäisen kerran?
Pyysimme molempien vanhemmat synttärikahveilleni uuteen asuntoomme vuosi sitten huhtikuussa. Vanhempanne ovat hyvin samanhenkisiä, joten tiesimme heidän tulevan hyvin toimeen keskenään

Minkä merkkinen auto hääparilla on?
Tiedän, että T niin haluaisi vastata tähän moooonta muuta automerkkiä! :D Mutta tällä hetkellä meillä on vanhempieni vanha Toyota

Miten hääpari jakaa kotityönsä?
Vähän sen mukaan mitä kumpikin tykkää tehdä. T tykkää laittaa ruokaa, joten hän usein hoitaa kokkaamisen ja minä taas tykkään pestä pyykkiä. Siivoamisesta ei oikein tykkää kumpikaan, joten yleensä vetkutellaan sen kanssa siihen asti, että kämppä on ihan pölyinen ja koirankarvoissa ja sit raivosiivotaan yhdessä :D 

Mitä tv-sarjoja hääpari katselee yhdessä?
Näitä on paljon! Meillä on onneksi tosi samanlainen maku sarjojen suhteen. Ollaan katsottu yhdessä muunmuassa Game of Thronesin kaikki tuotantokaudet, Handmaid's Tale, Rahapaja, Peaky Blinders, Stranger Things, Fauda, Blacklist, Mindhunter... Telkkarista katsotaan harvoin mitään, mutta joskus Salkkareita, Possea, Putousta jne. Niin ja Masked Singer Suomi katsottiin kokonaan!

Mitä asioita hääpari tykkää tehdä yhdessä? 
Retkeillä luonnossa, mökkeillä, laittaa ruokaa, matkustella, pelata lautapelejä, katsella asuntoilmoituksia, köllötellä sohvalla

Mitkä ovat hääparin toiset nimet?
Minun Liisa Maria ja T:n Artturi

perjantai 28. elokuuta 2020

Alustava hääbudjetti eriteltynä

Häiden budjetti ja raha-asiat kiinnostivat teitä kovasti ja toivoitte, että avaisin myös meidän alustavaa hääbudjettia eriteltynä eri osa-alueiden välillä, joten tänään luvassa budjettipostaus nro 2! Korostan myös, että tämä on ensimmäinen kerta kun me järjestämme häitä, joten mitään varmuuttahan näiden paikkansa pitävyydestä ei vielä ole ja tämä on vain meidän alustava näkemys. Hääbudjetti tulee myös varmasti elämään vielä tässä kahden vuoden aikana, sillä pieniä lisäkuluja, joita emme heti alkuun ole osanneet ottaa huomioon, ilmaantuu koko ajan. Edellisen postauksen julkaisun jälkeen keksin jo heti pari kohtaa, jotka puuttuivat listalta ja siksi budjetti on heti vähän isompi kuin viime viikolla. Yritämme päivittää tätä aina, kun jotain uutta juolahtaa mieleen, jotta pysyisimme kartalla kokonaisarviosta.

Alustava kokonaisbudjetti tällä hetkellä: 
15 270 €

Sormukset ja pukeutuminen - 2350 €

Sulhasen puku ja asusteet - 900 € 
T haaveilee puvun teettämisestä ja todennäköisesti lisäksi haluaa uudet kengät. Lyhyellä googlailulla ja hintatiedusteluilla, tarjouksia hyödyntäen on mahdollista saada teetettyä puku alle 800€, jolloin kenkiin jäisi vielä satasen verran budjettia. 

Morsiamen asusteet - 150 €
Minä tulen todennäköisesti pitkälti hyödyntämään vanhoja asusteita. Haluan ehkä hankkia uudet kengät, mutta voi olla, että hankin ne jo ennen häitä, jolloin en laske niitä mukaan hääbudjettiin. Lisäksi haluan todennäköisesti uudet korvikset. Näihin nyt siis budjetoitu tämän verran, mutta voi olla, että tässä osiossa voisimme jopa alittaa tämän! 

Kaasojen mekot - 300 €
Todennäköisesti tulen tekemään niin, että kukin kaaso saa 100€. Jos mekko löytyy edullisemmin, voi loppuosan käyttää esimerkiksi kampaukseen, meikkiin, asusteisiin tai mihin itse haluaa. 

Vihkisormukset - 800 €
Tähän nyt laskettu vain minun sormukseni, koska T ei tiedä haluaako erillistä vihkisormusta. Minulla on jo vahva fiilis siitä, minkä sormuksen haluan ja olemme budjetoineet tämän sen mukaan! Kyseinen sormus maksaa reilu 1000€, mutta on usein ollut -20% tai -30% alennuksissa, joten uskon, että on realistista hankkia se noin 800€ hintaan alennuksia hyödyntäen. 

Minun pukuni ei ole mukana budjetissa, koska vanhempani maksavat sen. 

Kauneus - 460 € 

Hääkampaus ja -meikki, sis. koeversiot - 300 €
Nämä tekee todennäköisesti ystäväni ja luottokampaajani, joten hinnassa ehkä voi olla vähän neuvottelemisen varaa. Olen nyt jokatapauksessa budjetoinut tämän ihan listahintojen mukaan. Haluan ehdottomasti, että joku muu huolehtii kampauksestani ja meikistäni hääpäivänä ja itse voin keskittyä vain nautiskeluun. 

Kasvohoito - 80 €
Ennen häitä haluaisin käydä myös kasvohoidossa. Olen ajatellut ajoittaa tämän noin 2-3 viikkoa ennen häitä, koska oma naamani räjähtää aina kasvohoidon jälkeen hetkellisesti ja haluan, että tilanne ehtii varmasti tasoittua häihin mennessä. Muutenkin ihon kunto aiheuttaa tällä hetkellä paljon murhetta, tästä voisin ehkä kirjoitella ajatuksiani ihan erilliseen postaukseen. 

Manikyyri ja geelilakkaus - 50 € 
Rakastan lakattuja ja huoliteltuja kynsiä, mutta inhoan niiden lakkaamista itse. Geelilakkauksessa olen käynyt muutaman kerran aiemminkin ja omalla kohdallani geelilakka on pysynyt tosi hyvänä useammankin viikon ajan. 

Sulhasen parturi - 30 € 
Tämä nyt on pieni kulu, mutta halusin listata senkin muistiin. Sulhanen saa käydä ennen häitä parturissa hoitamassa hiukset ja parran juhlakuntoon!

Kutsut ja kiitokset - 200 € 

Save the datet - 100 €
Voi olla, että päädymme lähettämään nämä vain sähköisesti, jolloin kustannukseksi tulee nolla euroa. Rakastan kuitenkin itse myös perinteisiä kortteja, joten toisaalta niiden painattaminenkin houkuttaisi. Olen tähän laskenut mukaan arvioidut painokulut, kirjekuoret ja postimerkit 46 save the date-kortille.

Kutsut - 100 €
Kutsut haluamme ehdottomasti lähettää postitse. Jos päädymme säästämään save the date-korteissa, niin kutsuihin voisi ehkä lisätä hiukan budjettia ja keksiä niihin jotain ekstraa. 

Juhlatila ja tarjoilut - 8450 €

Juhlatila - 2000 €
Juhlatilamme vuokra on 2000€ pe-su, sisältäen siivouksen

Catering - 4500 €
Budjetin ehdottomasti suurin yksittäinen kuluerä! Tämä nyt budjetoitu 90 hengen ja 50€/hlö mukaan. 

Juomat - 1500 €
Meidän häissä tulee olemaan open bar-meininki ja haluamme, että juotavaa on reilusti tarjolla. Suunnitelmissa on käydä hakemassa juomat Latviasta, jolloin reissuun saisi yhdistettyä kivan hotelliyöpymisen. Tämä arvio sisältää sekä alkoholittomat, että holilliset juomat. 

Hääkakku - 450 € 
Hääkakkuun haluamme panostaa ja kaikki googlailemani kakkuvaihtoehdot ovat olleet alkaen 5€/hlö. Tämä siis laskettu sen mukaan, mutta voi olla että kakkuun menee vielä pari sataa tätä enemmän. Riippuu siitä mihin yritykseen, täytevaihtoehtoihin ja koristeisiin päädymme. 

Herkkubuffa - 200 € 
Tämän kohdalla hyödynnetään varmasti ihan markettien alennuksia, Fiksuruoan tarjouksia ja ehkä osan karkeista voisi käydä ostamassa jostain tukusta. Täytyy tehdä vielä hintavertailua!

Koristeet ja kukat - 620 €

Koristeet - 200 €
Meidän juhlatila ei kovin ihmeellisiä koristeita kaipaa, mutta varmasti kaikenlaista pientä tulee hankittua. Suurimman osan koristeista tulemme todennäköisesti vuokraamaan ja loput hankkimaan käytettynä hääkirppiksiltä. 

Hääkimppu - 120 € 
Tämä hinta voi vielä elää, koska kuten viime viikon postauksessa kirjoittelin, kimppuhaaveeni eivät vielä ole kovin selkeät. Olen googlaillut kimppujen hintoja ja uskon, että tällä hinnalla saisin jo mieleisen kimpun. 

Sulhasen viehe ja kaasojen rannekukat/hiuskammat - 100 € 
Laskettuna 4 x 25€ hinnalla, sillä googlaillessa näiden hinnat näyttivät olevan noin 20-30€/kpl

Pöytäkukat - 200 € 
Jos jostain aiomme pihistää, niin pöytäkukista. Todennäköisesti ostamme kukat isoina puntteina ja asettelemme ne maljakoihin itse. Haaveena on myös kasvattaa harsokukkaa itse, katsotaan miten sen projektin kanssa käy!

Musiikki ja ohjelma - 1170 €

Bändi + musiikkiesitys kirkossa - 1170 € 
Bändi soittaa 3 x 45min setin ja lisäksi laulaja esiintyy kirkossa vihkitilaisuudessamme

Valokuvaus - 1400 €

Potretit + dokumentaarinen kuvaus - 1400 € 
Tämä on toinen osa-alue, jonka osalta emme ole vielä lyöneet budjettia lukkoon. Todella monen kuvaajan kohdalla koko päivän dokumentaarinen kuvaus maksaa noin 2000€, mutta olen onnistunut löytämään ihania portfolioita myös tällä hinnalla. Haaveilemme myös videokuvauksesta, joten jos haluaisimme molemmat, toisi se noin 1000€ lisäkulua budjettiin. 

Kuljetukset ja majoitukset - 620 €

Hääauto - 420 € 
Olemme pyytäneet tarjouksen yhdestä autosta, johon me molemmat ihastuimme. Tämä hinta sisältäisi auton ja kuljettajan. 

Hääyön majoitus - 200 € 
Kalleimman sviitin sijaan olemme ajatelleet, että meille riittää isompi saunallinen huone ja Turusta se irtoaisi tällä hinnalla. 

Alustavasta budjetistamme erottuu jo hyvin, mitkä osa-alueet meidän häidemme kohdalla tulevat olemaan kaikista isoimpia investointeja, eli ehdottomasti juhlatila, ruoka- ja juoma. Niistä emme ole valmiita tinkimään. Muita isompia yksittäisiä kuluja ovat bändi, valokuvaus ja sormukset. Budjetti tulee varmasti vielä elämään tulevien kahden vuoden aikana ja itse uskon, että kaikkine pienine lisäkuluineen ja yllätyksineen lopullinen budjetti tulee ehkä asettumaan noin 16K € luokkaan. 

Toinen mielenkiintoinen aihe budjetista ja rahasta keskusteltaessa on se, miten hääkustannukset maksetaan. Meille on alusta asti ollut selvää, että maksamme kulut kokonaisuudessaan yhdessä ja meillä on siis yhteinen häätili, johon molemmat säästävät. Toki tässä vaiheessa vasta lähinnä minä, koska T opiskelee vielä. Luin kuitenkin juuri eräästä hääryhmästä, että yllättävän monet parit jakavat kulut myös sen mukaan, ovatko kulut morsiamen vai sulhasen kuluja vai yhteisiä. Eli esimerkiksi morsian maksaa itse oman pukunsa, meikin ja kampauksen jne ja yhdessä maksetaan vain varsinaiseen hääjuhlaan liittyvät kulut. 

Toivottavasti tästä on apua teille muille hääbudjettia pohtiville! Olisi mielenkiintoista kuulla myös, miten te olette jakaneet hääkulut? :) Millaisia yllätyksiä hääbudjetin suhteen on tullut?

torstai 27. elokuuta 2020

Kun pitsihulluus iski - ideoita pöytäkattaukseen

Olen saanut häihin liittyen uuden päähänpinttymän: pitsi! Etenkin pitsiliinat ja muut pitsiset yksityiskohdat osana pöytäkattausta. Pitsiliinat ovat minusta aina olleet ihania ja arvostan etenkin käsin tehtyjä liinoja ja vaivaa, joka niiden eteen on nähty. Kotona sisustustyylimme on kuitenkin aika moderni, enkä ole vielä keksinyt tapaa yhdistää pitsiliinoja mitenkään hauskasti siihen. Häiden teemana on kuitenkin maalaisromanttisuus ja boheemius - siihen pitsi sopii kuin nenä päähän!

Erityisen innoissani olen tällä hetkellä tästä ideasta, jossa kaitaliina on korvattu pienillä, erilaisilla pyöreillä pitsiliinoilla, joista muodostuu keskelle kaitaliinamainen kokonaisuus. Vanhemmiltani löytyisi näitä jo useampikin, osa isomummoni itse virkkaamia. Varmasti isovanhempien kautta voisi löytyä lisääkin pyöreitä pitsiliinoja kaappien kätköistä ja kirppariltakin näitä saisi metsästettyä. Toki määrällisesti näitä tarvittaisiin aika paljon, jos kaikkiin meidän pöytiin haluaisi asetella liinat tällä samalla tyylillä. Tämä menee ehdottomasti pohdintaan!

Kuva: Pinterest

Toinen kiva vaihtoehto olisi tällainen juuttikangasta oleva kaitaliina, jonka keskellä kulkee pitsi. Näitä löytyy valmiina juhlatarvikeliikkeistä ja on näkynyt jonkin verran myös hääkirppiksillä, joten käytettynä ostaminenkin voisi onnistua. Tässä kuvassa lisäksi ihastuin tuohon ideaan, että puukiekon päällä on lisänä pieni virkattu pitsiliina! Jos ylempänä olleen idean toteuttaminen ei onnistu, niin ehkä pieniä pitsiliinoja voisi hyödyntää tässä muodossa. 

Kuva: Pinterest

Kolmas ihana idea olisi tällainen kokonaan pitsiä oleva pitkä kaitaliina, mutta äkkiseltään ajateltuna en tiedä mistä tällaista edes lähtisi metsästämään. Näitäkin tarvittaisiin määrällisesti meidän pöytiin aika monta, vaikkei kaikkien toki tarvitsisi ihan samanlaisia ollakaan. Nämä näyttävät erityisen kauniilta juuri tummaa, rustiikkista pöytäpintaa varten, mutta meidän pöytiin tulee valkoiset liinat, joten niiden päällä tällainen kaitaliina ei ehkä pääsisi oikeuksiinsa. Tai sitten värinä pitäisi olla beige tai luonnonvalkoinen, jotta se erottuisi pöytäliinan pinnasta. Yksi todella kaunis ja hyvässä alennuksessa oleva liina löytyi täältä, mutta tämäkin on vain 140cm pitkä, joten näitä saisi tilata ison liudan. Ja saisiko nämä sitten myytyä eteenpäin häiden jälkeen? Jännittää sekin, että sitten olen ihan pulassa 30 pitsiliinan kanssa häiden jälkeen.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Pitsiliinojen lisäksi toinen idea, jonka muodossa pitsi voisi näkyä meidän pöytäkattauksissa, ovat pitsinauhalla koristellut tuikkukipot ja maljakot. Askarteluvarastoistani löytyy jo valmiina useampaa erilaista pitsinauhaa ja ne olisi helppo kiinnittää kippojen ja maljakkojen pintaan joko kaksipuolisellä teipillä tai ihan vaan liimaamalla. Pitsinauhan kaveriksi sopisi täydellisesti juuttinaru, jota meiltä niin ikään löytyy jo valmiina useampi kerä. Näitä olen muuten löytänyt tosi edullisesti ihan Tigerista, ainakin joulun alla!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Löytyykö täältä muita pitsiin hurahtaneita? 

keskiviikko 26. elokuuta 2020

Hääsomisteiden vuokraaminen - helppo ja ekologinen vaihtoehto

Täytyy todeta, että koska olen nyt viime kuukausina (ja vähän aiemminkin) seurannut aika aktiivisesti häätrendejä ja ylipäätään koko hääskeneä, tulee vastaan aika harvoin enää minulle täysin uusia ideoita. Nyt sellainen kuitenkin tuli ja olen tästä super innoissani! En tiedä miten tämä on mahdollista, mutta häiden koristeiden ja somisteiden vuokraaminen ei ollut tullut mieleenikään, ennen kuin paras ystäväni siitä minulle mainitsi. 

Innostuin tästä ideasta välittömästi ja syöksyin googlailemaan! Sen jälkeen aloin esitellä ideaa T:lle ja hänkin innostui siitä. Etenkin minulle ekologisuus ja kestävä kulutus ovat koko ajan tärkeämmäksi nousevia arvoja ja yritän edistää niitä myös omien häidemme kohdalla. En halua ostaa uutena yhtään mitään turhaa krääsää, ainakaan sellaista, mitä ei saisi sitten häiden jälkeen myytyä eteenpäin. On ollut ilahduttavaa huomata miten aktiivisia eri hääkirppikset nykyään ovat ja yhä useammat parit metsästävät häihinsä tavaroita nimenomaan kirppiksiltä. Omien häiden jälkeen hyvän voi pistää kiertämään ja myydä tarvikkeet taas eteenpäin, seuraavia hääpareja ilahduttamaan. 

Tässä on kuitenkin yksi mutta. Minä olen laiska ja mukavuudenhaluinen ja kokemukseni Facebook-kirppistelystä ovat melko negatiivisia. Tavaroiden myyminen nettikirppiksillä käy työstä, kun täytyy viestitellä eri ostajaehdokkaiden kanssa ja sopia noutoajat ja -paikat, sekä mittailla milloin minkäkin kahden euron purnukan muotoja. Aina tietty prosentti ostajista myös tekee oharit. Lisäksi olen huomannut, että tavara liikkuu hääkirppiksillä todella nopeasti. Jos haluaa metsästää kirppiksiltä kaikki tarvikkeet omiin häihin, saa eri kirppisryhmiä päivystää silmä tarkkana, jotta ehtisi varata haluamansa tuotteet ensimmäisenä. Lisäksi sitten tuotteita saa ajella hakemassa ympäri pääkaupunkiseutua tai asioida viikottain postissa noutamassa paketteja. Kaiken lisäksi täytyy myös olla riittävästi tilaa varastoida kaikki hankinnat johonkin, varsinaista hääpäivää odottamaan. 

Hääsomisteiden vuokraaminen olisi siis täydellinen valinta minunlaiselleni morsiamelle - helppoa ja ekologista! Valitset haluamasi tuotteet maksat niistä tietyn summan, noudat ne sovitusti ennen häitä ja häiden jälkeen palautat ne vuokraamoon. Yllätyin positiivisesti myös vuokraamoiden hinnoista. Toki, jos vuokraat tuotteet niin niistä tulee pelkästään kulua, etkä voi hankkia osaa rahoista takaisin myymällä tuotteita häiden jälkeen. Hinnat ovat kuitenkin erittäin kilpailukykyiset ja miten ihanaa olisikaan hankkia ainakin suurin osa somisteista ja tarvikkeista kerralla samasta paikasta, ilman kuukausien keräilyä ja säilömistä. Ihastuin itse erityisesti yhteen somistevuokraamoon ja laskin viikonloppuna exceliin mitä haluamamme tuotteiden vuokraus suunnilleen kustantaisi. Kokonaissummaksi tuli noin 250€. 

Toki ihan kaikkea emme ehkä vuokraamalla saa hankittua ja joitain somisteita löytyy jo valmiina kotoa tai lähipiiristä. Muutamien yksittäisten tavaroiden hankkiminen olisi kuitenkin helppo homma, jos suurin osa hoituisi vuokraamalla. Tämä otetaan siis ehdottomasti meillä harkintaan! 

Mitä kaikkea vuokraamoiden valikoimasta sitten löytyy? Vastaus on, että kaikkea mahdollista! Tuikkukippoja, maljakoita, photobooth-tarvikkeita, valoketjuja, vihkikaaria. Tiesitkö, että myös sateenvarjon tai pikkulaukun voi vuokrata hääpäivän varalle? 


Jos joku teistäkin innostuu vuokraamisesta ostamisen sijaan, kokosin alle listan muutamista somisteita ja häätarvikkeita vuokraavista yrityksistä. Lisääkin varmasti löytyy, mutta näihin ainakin iskin silmäni: 

10 x ihanat somiste- ja juhlatarvikevuokraamot

Varsinais-Suomi

Hevi Props


Oulu



Pirkanmaa


Blush.fi

Lily Dream Wedding


Uusimaa 

Bride and Joy Juhlavuokraamo


Tulen varmasti kirjoittelemaan tästä vielä myöhemmin blogissa lisää ja toivottavasti pääsemme jonkun vuokraamon varastolle hypistelemään somisteita ihan livenäkin. Olisi kiva kuulla myös kokemuksia, jos joku teistä lukijoista on vuokrannut somisteita omiin häihinsä! Saa myös antaa suosituksia hyvistä vuokraamoista! :)

tiistai 25. elokuuta 2020

Tulevia häämessuja ja -tapahtumia

2020


Love me do Autumn Fair (peruttu koronan takia)
3.10.2020 Wasa Wedding Factory, Vaasa
10.10.2020 Hello Love, Tampere
Häämessut netissä (ajankohta ei vielä selvillä, virtuaalinen tapahtuma)

2021

16.-17.1.2021 Love Me Do Winter Fair, Helsinki
16.-17.1.2021 Mennään naimisiin, Helsinki
30.1.2021 Turun häämessut, Turku
6.-7.2.2021 Tampereen häämessut, Tampere
21.3.2021 Bridal Lounge, Kuopio


Rakastan messuja ja vuosien varrella on tullut kierrettyä todella monet erilaiset messut käsityömessuista Habitareen. Myös häämessuille olen ehtinyt osallistua kahdesti nyt kaason roolissa toimiessani. Odotan kuitenkin malttamattomana, että pääsisin kiertämään häämessuja nyt kun myös omat häät ovat suunnitteilla!

Koostin teille pienen listan häämessuista ja -tapahtumista, joihin olen itse törmännyt, tapahtuman nimeä klikkaamalla pääsee siirtymään heidän sivustolleen. Saa nähdä miten koronatilanne tulee vaikuttamaan messuihin ja joudutaanko niitä vielä siirtämään ja perumaan - tilanne elää koko ajan. Omalla kohdallani Sveitsin häätapahtuma jää muutenkin väliin, sillä tuolloin juhlitaan pikkusiskoni valmistujaisjuhlia (hänestä tuli vihdoin maisteri!) ja Love Me Do Autumn Fair peruuntuikin nyt jo. Myös Hello Love-häätapahtuma Tampereella kiinnostaisi itseäni, mutta saapa nähdä uskaltaudunko tässä maailman tilanteessa lähtemään ihmisvilinään. Häämessut netissä-viikonloppua odotan kovasti, sillä ainakin keväällä virtuaaliset häämessut olivat tosi positiivinen kokemus! Syksyn messujen ajankohta varmaan paljastuu piakkoin. Tämän lisäksi bongasin myös toisen verkossa toteutettavan häätapahtuman, nimittäin 19.9.2020 järjestettävän Bridal Lounge Onlinen. 

Tammikuussa haaveissa olisi osallistua kaasojen kanssa Love Me Do Winter Fairiin ja lisäksi yhdessä T:n kanssa Turun häämessuille. Hän on lupautunut lähtemään kanssani yksille häämessuille, joten päätimme, että nuo Turun messut olisi hauska käydä tsekkaamassa yhdessä! Lisäksi minua olisi kiinnostanut myös nuo Mennään naimisiin-messut, mutta ilmeisesti ensi vuonna ne osuvat juuri samalle viikonlopulle Love Me Do:n kanssa ja kahden päivän messuilu voisi olla jopa tällaiselle häähullulle vähän turhan rankkaa :D 

Kovasti odotan, että alkuvuonna voisi olla luvassa myös muita hääaiheisia tapahtumia. Kakkutastingeja, cateringien tasting-tilaisuuksia jne. Olisi ihanaa päästä osallistumaan myös sellaisiin!

Mitä häämessuja te jo odotatte ja mihin meinaatte osallistua?

maanantai 24. elokuuta 2020

Rapujuhlatunnelmia ja ajatuksia perhesuhteista

Tänään haluan jakaa ajatuksia aiheesta, joka usein herättää paljon keskustelua ja josta ihmisillä on hyvin erilaisia kokemuksia - nimittäin puolison perheestä. Vietimme viikonloppuna rapujuhlia T:n vanhempien mökillä yhdessä hänen perheensä kanssa ja sen myötä aloin pohtia myös tätä aihetta enemmän. En itse koe, että naimisiin meno sinänsä hirveästi tätä tilannetta muuttaisi, sillä koko seurustelumme ajan olen omalta osaltani ollut jo osa myös heidän perhettään. Avioliitto kuitenkin tekee siitä jollain tavalla virallisempaa. 

Englanninkielessä ajatus perhesuhteesta korostuu, kun esimerkiksi anoppia kutsutaan "mother of law" ja kälyä "sister of law". Tämä oikeastaan kuvaa aika hyvin omaa fiilistäni puolisoni perheestä: heistä on tullut minun kakkosperheeni. Oman perheeni rinnalle on ilmestynyt myös toinen ihana, tiivis joukko, johon tunnen kuuluvani.

Olen alusta lähtien tullut todella hyvin toimeen T:n perheen ja sukulaisten kanssa ja tiedän olevani siinä mielessä hyvin onnekas. Me emme vain tule keskenämme toimeen, vaan olemme hyvin samanhenkisiä ja nautimme aidosti yhdessäolosta. T:n isä on hyvin samanlainen kuin oma isäni, rauhallinen ja luotettava ja äiti taas muistuttaa pitkälti omaa äitiäni puheliaisuutensa, lämpönsä ja sosiaalisuutensa ansiosta. Minussa ja T:n siskossa taas on tosi paljon samoja piirteitä ja olen usein ajatellut, että me voisimme olla muutenkin ystäviä, jos olisimme tutustuneet jotain toista kautta. Meistä on tullut nopeasti läheisiä ja olemme anopin kanssa yhteyksissä lähes päivittäin. 




Vaikka parisuhteessa toki tärkein asia on puoliso ja se, että hänen kanssaan viihtyy ja on onnellinen, olen itse kuitenkin aina haaveillut siitä, että parhaimmassa tapauksessa puolison myötä myös omaan elämään tulee liuta uusia ihania ihmisiä. Näin on T:n kanssa todellakin käynyt, enkä voisi olla siitä onnellisempi! Tiedän myös, että tunne on molemminpuolinen ja T viihtyy minun perheeni ja ystävieni kanssa. Erityisesti isäni iloitsee T:stä, sillä heillä on paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita autosta ja ilmailusta kalastukseen. Hänellä on aina ollut vain me kaksi tytärtä, joten hän nauttii nyt täysillä, kun perheessämme on toinenkin miespuolinen henkilö. 

Meille molemmille perhe on todella tärkeä - olemme päivittäin yhteydessä perheidemme kanssa ja tapaamme toisiamme usein. Uskon, että yksi asia, joka on myös vahvistanut parisuhdettamme on se, että meillä on samanlainen perhetausta. Meidät on kasvatettu samalla tavalla ja meillä on samanlainen arvomaailma. Molempien vanhemmilla on myös takanaan yli 30 vuoden avioliitto ja vanhempanne ovat edelleen rakastuneita ja onnellisia yhdessä. Se on varmasti vaikuttanut käsitykseen, joka meille on avioliitosta ja parisuhteesta ylipäätään muodostunut. Minun suurin haaveeni on aina ollut löytää rinnalleni puoliso, jonka kanssa voisin tuntea samanlaista elinikäistä kumppanuutta ja vanheta yhdessä, kuten omat vanhempani ja nyt uskon vahvasti sellaisen löytäneeni. Me olemme oppineet, että perhe pitää aina yhtä, niin elämän ylä- kuin alamäissäkin. Välillä perhe ärsyttää ja joskus perheessä myös riidellään, mutta taustalla on aina rakkaus ja ajatus yhteen hiileen puhaltamisesta. 

Arvostan meidän molempien perheissä myös sitä, että he auttavat ja tukevat tarvittaessa, mutta antavat meidän tehdä omat päätöksemme ja valintamme. Aina he eivät välttämättä ole kaikesta samaa mieltä meidän kanssamme, mutta kunnioittavat kuitenkin meidän valintojamme. Olen lukenut hääryhmistä paljon kokemuksia siitä, miten jommankumman tai molempien vanhemmat osallistuvat vähän liikaakin hääjärjestelyihin ja kyseenalaistavat hääparin valintoja, joten olen onnellinen tietäessäni, että meidän ei tarvitse sellaista pelätä. Kyseessä ovat meidän häämme ja me saamme tehdä niihin liittyvät päätökset itse. Vanhempanne ovat kuitenkin olleet ihanan innoissaan häistä ja kyselleet kaikesta häihin liittyvästä. Tiedämme myös, että tulemme tarvittaessa saamaa heiltä apua käytännön järjestelyissä ja siitä olemme jo etukäteen kiitollisia. 


Entä sitten jos puolison kanssa ei synkkaa ihan näin hyvin? Ei hätää, syy ei ole sinun tai kenenkään muunkaan, kaikkien kanssa ei vaan synkkaa, eikä se onnistu pakottamalla! Silloin kannattaa muistaa, että tärkein on kuitenkin se oma puoliso ja että hänen kanssaan viihtyy. Parisuhteessa ollaan hänen kanssaan, ei hänen perheensä kanssa. Toisaalta kannattaa myös muistaa, että oma perhe on yleensä jokaiselle herkkä paikka ja tärkeä asia, eli toisen perhettä ei koskaan kannata kommentoida arvostelevaan sävyyn. Jos puolison perheen kanssa ei tule niin kovin hyvin juttuun, kannattaa myös pitää mielessä ajatus, jota itse mietin aina työelämässä: kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa voi oppia tulemaan toimeen. 

Mitä ajatuksia tämä aihe herättää teissä lukijoissa?

perjantai 21. elokuuta 2020

Häähullun sarja- ja leffavinkit


Olen aina ollut romanttisten sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja! Siksi ajattelinkin alkamaisillaan olevan viikonlopun kunniaksi pistää jakoon muutama oma suosikkisarjani ja -leffani, jotka liittyvät jollain tavalla häihin ja niiden valmisteluun. Kaada itsellesi lasillinen kuohuvaa, varaa viereen lempiherkkusi ja avaa telkkari!

Häähulluille sopivia sarjoja


Love is blind

Parhaan ystäväni suosituksesta aloimme T:n kanssa katsoa yhdessä tätä Netflixistä löytyvää reality-sarjaa ja jäimme molemmat siihen heti koukkuun! Tosi tv-ohjelmaksi ja etenkin seuranhakuun keskittyväksi sellaiseksi, tässä oli hauskan erilainen ajatus: sinkut deittailevat toisiaan suljetuissa kopeissa, joissa eivät voi nähdä toisiaan ja kuulevat ainoastaan toistensa äänen. Tavoitteena on löytää itselle sopiva kumppani, jonka kanssa haluaa astella alttarille. Sarja seuraa parien muodostumista, kosintoja, parien ensimmäistä tapaamista kasvokkain, yhteenmuuttoa ja häihin valmistautumista. Vasta hääpäivänä selviää haluavatko molemmat osapuolet jatkaa yhdessä ja sanoa toisilleen tahdon. Enempää en viitsi kertoa, etten vahingossakaan spoilaa mitään, mutta siis katsokaa tää! Odotan malttamattomana, että tästä tulisi toinen kausi. 

Tahdon

Niin ikään Netflixistä löytyvä ihana hääaiheinen reality, jonka jokaisessa osassa seurataan yhden pariskunnan yllätyshäitä. Pariskunnan toinen osapuoli luulee heidän osallistuvan ohjelmaan, jossa käsitellään heidän parisuhdettaan ja rakkaustarinaansa, mutta hänen tietämättään toinen onkin valmistellut unelmien kosinnan ja häät häätiimin kanssa. Itkin aivan jokaista osaa katsoessani, tää oli vaan jotenkin niin ihana! Hauskaa on myös se, miten eri tyylisiä pareja ja häitä tässä on mukana ja miten jokaisista juhlista tulee juuri hääparin itsensä näköiset. 

Yes to the dress Suomi

Katsottiin tätä yhdessä äitini kanssa kun hän oli meillä yökylässä kesäkuun lopussa ja loput sarjasta ahmin yksikseni kesälomalle jäätyäni. Tätä kotimaista versiota on huomattavasti kivempi seurata kuin jenkkiläistä versiota ja jaksoissa nähdään toinen toistaan ihanampia hääpukuja. On myös kiva seurata miten jokainen morsian lopulta löytää sen itselleen täydellisen mekon, vaikka mukana on erikokoisia, tyylisiä ja ikäisiä morsiamia. Koko kausi on katsottavissa maksullisena DPlaysta. Itse maksoin yhden kuukauden käyttöoikeuden ja ahmin kaikki osat sen aikana. 

Cheapest weddings

Tämä sarja ilmestyi Netflixiin vasta äskettäin ja ahmin sen läpi ennätysvauhdilla! Sarjan jokaisessa osassa kolme erilaista australialaista pariskuntaa pyrkii toteuttamaan unelmiensa häät, mahdollisimman pienellä budjetilla. Mukaan mahtuu paljon erilaisia pareja ja häitä, eikä draamalta ja yllätyksiltäkään vältytä!

Ensitreffit alttarilla

Yksi mun ikuisista lempisarjoista! Olen katsonut kaikki aiemmat kaudet, enkä malta odottaa, että uusi kausi starttaa 1.9. ja tällä kertaa mukana on neljä paria <3 Itken AINA niissä alkujaksoissa, jossa parit kirjoittavat toisilleen kirjeet ja vietetään häitä tunnelmallisessa Suomenlinnassa. 

Häätunnelmaan virittäviä elokuvia


Sinkkuelämää-elokuva

Sinkkikset on edelleen yksi suosikkisarjoistani ja voisin katsella jaksoja uudestaan ja uudestaan, vaikka olen nähnyt ne jo lukuisia kertoja. Ja sama juttu on Sinkkuelämää-leffojen kanssa! Kakkososakin on hyvä, mutta näin häitä ajatellen ykkösosa sisältää ihanaa häähumua (vaikkakin myös traagisia käänteitä) Carrien ja Mr. Bigin vihdoin suunnitellessa häitään. Tästä on myös jäänyt mieleen heidän käyttämänsä ihana lainaus: "Aina sinun. Aina minun. Aina meidän."    

Bridesmaids 

Olen nähnyt tämän jo moooonta kertaa, mutta tää on vaan aina yhtä hulvaton! Täydellinen valinta yhdessä kaasojen kanssa katsottavaksi. Jos leffa ei ole jollekulle vielä tuttu, niin päähenkilö siis pääsee toimimaan parhaan ystävänsä kaasona, mutta häävalmistelut ja polttarit menevät aikamoiseksi sekoiluksi hänen kilpaillessaan muiden morsiusneitojen kanssa. 

Bachelorette

Toinen elokuva, jota olisi hauska katsella porukalla kaasojen kanssa! Elokuva kertoo Beckystä joka pyytää morsiusneidoikseen kolme hyvää ystäväänsä, jotka pitävät polttareissa hauskaa hänen kustannuksellaan. Tässä mukana kaksi loistavaa näyttelijää eli Kirsten Dunst ja ikisuosikkini Rebel Wilson!

Crazy Rich Asians 

Tämän kuuntelin ensin äänikirjana BookBeatista ja sen jälkeen oli pakko nähdä myös suureen suosioon noussut leffaversio! Tässä jos missä voi virittäytyä aivan övereiden ja jättimäisen budjetin häiden valmisteluun ja tunnelmaan. Leffassa tosin häät ovat paljon pienemmässä roolissa kuin kirjassa, joten jos kaipaat hömppäluettavaa/-kuunneltavaa niin suosittelen tutustumaan myös kirjaan!

27 Dresses

Yksi suosikkileffoistani! Elokuvan päähenkilö Jane on ollut 27 kertaa morsiusneitona eri ystäviensä häissä mutta on itse edelleen sinkku. Hän on rakastunut pomoonsa, joka on menossa hänen siskonsa kanssa naimisiin. Kaiken lisäksi sisko pyytää häntä suunnittelemaan häänsä. Sisältää ihania mekkoja ja häiden suunnittelua!

Bride Wars

Tämä leffa on jo yli 10 vuotta vanha, mutta edelleen viihdyttävä! Parhaita ystävyksiä kositaan molempia samaan aikaan ja he ovat molemmat haaveilleet häistä samassa, unelmiensa juhlapaikassa. Ja tietysti juhlapaikan mokan takia heidän häänsä aikataulutetaan samalle päivälle... 

Love Wedding Repeat 

Tämä leffa on ilmestynyt vasta tänä vuonna ja bongasin sen juuri Netflixistä, tätä en siis ole vielä itsekään ehtinyt katsoa! Elokuva tarjoaa kolme näkökulmaa samaan päivään, jossa päähenkilö Jack yrittää selvistä siskonsa häistä. Kuulostaa siis mielenkiintoiselta ja ainakin tätä on katsottu tosi paljon!

torstai 20. elokuuta 2020

Tasan kaksi vuotta häihin - suunnittelun eteneminen



Tänään on tasan kaksi vuotta meidän häihin, eli kuten T asian ilmaisi, meidän -2-vuotishääpäivä :D ♥ Sen kunniaksi ajattelin kirjoitella pientä tilannekatsausta siitä, missä vaiheessa meidän hääsuunnittelut tällä hetkellä ovat ja mitä aiomme edistää seuraavaksi. 

Mitä tehtynä? 

Kesän aikana olemme ehtineet jo hoitaa joitakin häihin liittyviä asioita, tärkeimpänä niistä varmasti hääpaikan valinta ja sen myötä hääpäivämme päättäminen. Lisäksi olemme miettineet häiden teemaa ja tunnelmaa, sekä alustavasti koristeita, jotka sopisivat hääpaikkaamme. Innostuimme myös buukkaamaan jo bändin, kun löysimme vaihtoehdon, johon molemmat ihastuimme heti. Bändin osalta pohdimme hiukan sitä, onko vielä turhan aikaista varata esiintyjää, mutta toisaalta bändit ehtivät vain yhdelle hääkeikalle tiettynä päivänä ja aina varmempaa tehdä varaus heti, kun mieleinen löytyy!

  • Budjetti ja vieraslista luonnosteltu
  • Hääpaikka varattu (ja tämän myötä myös hääpäivä päätetty)
  • Bändi varattu
  • Häiden teemaa ja koristeita ideoitu

Mitä seuraavaksi? 

  • Terveellisemmän elämän aloitus
    Osa-alue, josta meistä kumpikaan ei ole niin innoissaan, mutta jonka toisaalta haluamme toteuttaa, muutenkin kuin häiden takia mutta ne ovat toki hyvä lisämotivaattori. Tästä voisin tehdä ihan oman postauksensa! 

  • Häämessuille tammikuussa (Turun Häämessut, Love me do, Mennään naimisiin)
    T on lupautunut lähtemään mukaani yksille häämessuille, joten tammikuussa toivottavasti pääsemme yhdessä messuilemaan Turun Häämessuille ja itse toivon pääseväni kaasojen kanssa myös joko Love me do tai Mennään naimisiin-messuille 

  • Pitopalvelun varaaminen
    Alkuvuodesta olisi tarkoitus myös vähitellen edistää häiden ruokapuolta. Toivomme, että Turun Häämessuilla olisi esittelyssä myös catering-yrityksiä ja ehkä löytäisimme sieltä meille sopivan. Pohjatyötä ja googlailua olemme tehneet jo paljon, mutta tällä hetkellä häiden ruokapuoli aiheuttaa lähinnä ahdistusta :D Siitä kirjoittelinkin aiemmin tällä viikolla tässä postauksessa, jonka myötä sain myös teiltä seuraajilta tosi hyviä vinkkejä!

  • Hääauton varaaminen
    Olemme jo löytäneet meille mieleisen hääauton, joten todennäköisesti varaamme sen vielä tämän vuoden puolella varmistaaksemme, että myös saamme sen!

  • Valokuvaajan varaaminen
    Tämä on toinen osa-alue, joka ruoan lisäksi tuskastuttaa. Loistavia hääkuvaajia on paljon, joten valinta tuntuu vaikealta. Lisäksi pohdimme edelleen sitä, kuinka ison osan budjetista haluamme kuvaukseen käyttää. Toiveissamme on potrettikuvat ja 10-12h dokumentaarinen kuvaus

  • Kaasojen ja bestmanien kosinta
    Pian olisi tarkoitus myös edistää häätiimimme kokoamista! Olen tarkoituksella viivytellyt omien kaasojeni kosintaa, koska olen halunnut nyt ensin keskittyä suunnittelemaan ja juhlimaan parhaan ystäväni häitä. T puolestaan vielä edelleen pohtii omia bestmanejaan ja olenkin rauhoitellut häntä, että valinnan kanssa ei ole vielä mikään kiire

  • Vihkiaikatoiveiden jättäminen 
    Toukokuussa avautuvat vihkiaikatoiveet kesälle 2022, joten pääsemme jättämään omat toiveemme. Ykköstoiveena meillä on vihkipaikaksi Marian kirkko, josta kirjoittelin enemmän täällä! Tätä ennen täytynee miettiä myös joku plan B kaiken varalle. 

  • Puvun sovitus
    Loppukeväästä/alkukesästä haluaisin päästä myös vähitellen sovittamaan hääpukuja. Hääpukuliikkeisiin ja -suunnittelijoihin olen ehtinyt jo tutustua aika kattavasti ja tähän liittyen kannattaa lukaista tämä postaus, johon olen koonnut itseäni kiinnostavia liikkeitä ja suunnittelijoita sekä pk-seudulta, että muualta Suomesta. Omat toiveet ja mieltymykset puvun suhteen ovat alkaneet vähitellen hahmottua, mutta odotan kuitenkin, että pääsen oikeasti sovittelemaan pukuja ja näkemään millainen malli sopii minulle todellisuudessa parhaiten. Ehkä puvun kanssa käykin samoin kuin kihlasormukseni kanssa ja ihastunkin eri tyyppiseen vaihtoehtoon, kuin mitä olen ennakkoon katsellut?

Tämä Tahtoo:n hääpäivälaskuri on muuten myös aika ihana! ♥
 

Miltä muiden 2022 vuoden hääparien suunnitelmat näyttävät? :)


keskiviikko 19. elokuuta 2020

3 x unelmien hääkimppu

Hääkukat ja erityisesti kimput, ah näitä voisin selailla loputtomiin! Olen itse suuri kukkien ja kasvien ystävä ja ostan myös meille kotiin säännöllisesti leikkokukkia. Hääkimpun suhteen olen ehtinyt jo tehdä muutamia pohdintoja, joista tärkeimpänä se, että oman kimppuni aion ehdottomasti tilata floristilta, enkä tehdä itse. Myös itse saa tehtyä todella kauniita ja näyttäviä kimppuja, mutta koska en missään nimessä ole alan ammattilainen, haluan tässä asiassa panostaa ja hankkia unelmieni kimpun, joka varmasti kestää kauniina läpi koko pitkän päivän. 

Toinen yhdistävä tekijä kimppuhaaveissani on rehevyys ja rönsyilevyys, jota viime aikoina onkin näkynyt hääkimpuissa todella paljon. Toivon, että kimppu ei ole siloteltu ja pyöreä, vaan siinä saa olla paljon erimuotoisia ja pituisia elementtejä. Kimpun tyyliin tulee varmasti vaikuttamaan paljon myös se, millaisen hääpuvun päädyn hankkimaan, sillä mielestäni on tärkeää, että puku ja kimppu sopivat kauniisti yhteen ja täydentävät toisiaan valokuvissa. Tässä kuitenkin listattuna kolme tämän hetken suosikkityyliäni!

1. Romanttinen kimppu

Vaaleanpunainen on lempivärini ja yleensä tykkään ostaa meille kotiinkin kimppuja, joissa yhdistyvät vaaleanpunaisen ja vihreän eri sävyt. Olen aivan ihastunut näihin romanttisiin kimppuihin, jotka sopisivat täydellisesti yhteen myös häidemme teemavärien kanssa. Näissä olen tykästynyt erityisesti keveyteen ja unenomaiseen hempeään tunnelmaan. Ainakin tällä hetkellä ajatuksena on, että pöytäkoristeisiin tulee myös vaaleanpunaisia kukkia ja morsiusharsoa, joten olisi hauska, että samat elementit näkyisivät myös minun kimpussani. Näissä inspiraatiokuvassa ihastuttavat myös eucalyptuksen ja ruskuksen oksat, jotka sopivat mielestäni täydellisesti hempeiden sävyjen rinnalle. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Ihanaa olisi lisäksi se, että tällainen kimppu muistuttaisi myös äitini hääkimppua, jota olen ihastellut heidän hääkuvissaan. Siitä kuva tässä alla! ♥




2. Värikäs kesäinen kimppu

Toinen kimpputyyli, johon olen iskenyt silmäni Pinterestiä selatessani, ovat kesäisen värikkäät ja rönsyilevät kimput. Rakastan auringonkukkia ja päivänkakkaroita ja näissä on mielestäni ihanan luonnollinen meininki. Koska häidemme värisävyt tulevat muuten todennäköisesti olemaan aika neutraaleja, olisi ihana saada hääpäivään myös vähän väriloistoa kirkkaampien värien muodossa. Pidän itse väreistä, mutta silti esimerkiksi pukeutumisessa tulee ihan liian usein suosittua tylsiä, neutraaleja sävyjä kirkkaiden värien valitsemisen sijaan. Jos häitämme juhlittaisiin heti kesäkuun alussa, kuten alunperin haaveilimme, valitsisin varmasti tällaisen kesäisen pirteän kimpun! 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest



3. Boheemi kuivakukkakimppu

Kolmas ihastuttava ja vähän persoonallisempi vaihtoehto olisi kuivakukista tehty kimppu. Rakastan näiden pehmeän puuterisia sävyjä ja boheemia tunnelmaa! Tällainen kimppu sopisi mielestäni erittäin hyvin meidän elokuun lopussa vietettäviin loppukesän häihimme ja toisi niihin eräänlaista sadonkorjuun tunnelmaa. Tämä sopisi myös erinomaisesti häiden maalaisromanttiseen ja boheemiin tunnelmaan. Kuivakukat ja heinät ovat olleet kovassa huudossa viime aikoina ja itsekin olen ihastellut eri sisustusblogeissa paljon näkyneitä näyttäviä pampaheiniä. Tuo neljäs kuva on myös hyvä inspiraatio siihen, että kimppu voisi sisältää sekä tavallisia kukkia, että kuivakukkia ja - heiniä. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Mikä näistä kolmesta tyylistä on teidän suosikki? :)