perjantai 28. elokuuta 2020

Alustava hääbudjetti eriteltynä

Häiden budjetti ja raha-asiat kiinnostivat teitä kovasti ja toivoitte, että avaisin myös meidän alustavaa hääbudjettia eriteltynä eri osa-alueiden välillä, joten tänään luvassa budjettipostaus nro 2! Korostan myös, että tämä on ensimmäinen kerta kun me järjestämme häitä, joten mitään varmuuttahan näiden paikkansa pitävyydestä ei vielä ole ja tämä on vain meidän alustava näkemys. Hääbudjetti tulee myös varmasti elämään vielä tässä kahden vuoden aikana, sillä pieniä lisäkuluja, joita emme heti alkuun ole osanneet ottaa huomioon, ilmaantuu koko ajan. Edellisen postauksen julkaisun jälkeen keksin jo heti pari kohtaa, jotka puuttuivat listalta ja siksi budjetti on heti vähän isompi kuin viime viikolla. Yritämme päivittää tätä aina, kun jotain uutta juolahtaa mieleen, jotta pysyisimme kartalla kokonaisarviosta.

Alustava kokonaisbudjetti tällä hetkellä: 
15 270 €

Sormukset ja pukeutuminen - 2350 €

Sulhasen puku ja asusteet - 900 € 
T haaveilee puvun teettämisestä ja todennäköisesti lisäksi haluaa uudet kengät. Lyhyellä googlailulla ja hintatiedusteluilla, tarjouksia hyödyntäen on mahdollista saada teetettyä puku alle 800€, jolloin kenkiin jäisi vielä satasen verran budjettia. 

Morsiamen asusteet - 150 €
Minä tulen todennäköisesti pitkälti hyödyntämään vanhoja asusteita. Haluan ehkä hankkia uudet kengät, mutta voi olla, että hankin ne jo ennen häitä, jolloin en laske niitä mukaan hääbudjettiin. Lisäksi haluan todennäköisesti uudet korvikset. Näihin nyt siis budjetoitu tämän verran, mutta voi olla, että tässä osiossa voisimme jopa alittaa tämän! 

Kaasojen mekot - 300 €
Todennäköisesti tulen tekemään niin, että kukin kaaso saa 100€. Jos mekko löytyy edullisemmin, voi loppuosan käyttää esimerkiksi kampaukseen, meikkiin, asusteisiin tai mihin itse haluaa. 

Vihkisormukset - 800 €
Tähän nyt laskettu vain minun sormukseni, koska T ei tiedä haluaako erillistä vihkisormusta. Minulla on jo vahva fiilis siitä, minkä sormuksen haluan ja olemme budjetoineet tämän sen mukaan! Kyseinen sormus maksaa reilu 1000€, mutta on usein ollut -20% tai -30% alennuksissa, joten uskon, että on realistista hankkia se noin 800€ hintaan alennuksia hyödyntäen. 

Minun pukuni ei ole mukana budjetissa, koska vanhempani maksavat sen. 

Kauneus - 460 € 

Hääkampaus ja -meikki, sis. koeversiot - 300 €
Nämä tekee todennäköisesti ystäväni ja luottokampaajani, joten hinnassa ehkä voi olla vähän neuvottelemisen varaa. Olen nyt jokatapauksessa budjetoinut tämän ihan listahintojen mukaan. Haluan ehdottomasti, että joku muu huolehtii kampauksestani ja meikistäni hääpäivänä ja itse voin keskittyä vain nautiskeluun. 

Kasvohoito - 80 €
Ennen häitä haluaisin käydä myös kasvohoidossa. Olen ajatellut ajoittaa tämän noin 2-3 viikkoa ennen häitä, koska oma naamani räjähtää aina kasvohoidon jälkeen hetkellisesti ja haluan, että tilanne ehtii varmasti tasoittua häihin mennessä. Muutenkin ihon kunto aiheuttaa tällä hetkellä paljon murhetta, tästä voisin ehkä kirjoitella ajatuksiani ihan erilliseen postaukseen. 

Manikyyri ja geelilakkaus - 50 € 
Rakastan lakattuja ja huoliteltuja kynsiä, mutta inhoan niiden lakkaamista itse. Geelilakkauksessa olen käynyt muutaman kerran aiemminkin ja omalla kohdallani geelilakka on pysynyt tosi hyvänä useammankin viikon ajan. 

Sulhasen parturi - 30 € 
Tämä nyt on pieni kulu, mutta halusin listata senkin muistiin. Sulhanen saa käydä ennen häitä parturissa hoitamassa hiukset ja parran juhlakuntoon!

Kutsut ja kiitokset - 200 € 

Save the datet - 100 €
Voi olla, että päädymme lähettämään nämä vain sähköisesti, jolloin kustannukseksi tulee nolla euroa. Rakastan kuitenkin itse myös perinteisiä kortteja, joten toisaalta niiden painattaminenkin houkuttaisi. Olen tähän laskenut mukaan arvioidut painokulut, kirjekuoret ja postimerkit 46 save the date-kortille.

Kutsut - 100 €
Kutsut haluamme ehdottomasti lähettää postitse. Jos päädymme säästämään save the date-korteissa, niin kutsuihin voisi ehkä lisätä hiukan budjettia ja keksiä niihin jotain ekstraa. 

Juhlatila ja tarjoilut - 8450 €

Juhlatila - 2000 €
Juhlatilamme vuokra on 2000€ pe-su, sisältäen siivouksen

Catering - 4500 €
Budjetin ehdottomasti suurin yksittäinen kuluerä! Tämä nyt budjetoitu 90 hengen ja 50€/hlö mukaan. 

Juomat - 1500 €
Meidän häissä tulee olemaan open bar-meininki ja haluamme, että juotavaa on reilusti tarjolla. Suunnitelmissa on käydä hakemassa juomat Latviasta, jolloin reissuun saisi yhdistettyä kivan hotelliyöpymisen. Tämä arvio sisältää sekä alkoholittomat, että holilliset juomat. 

Hääkakku - 450 € 
Hääkakkuun haluamme panostaa ja kaikki googlailemani kakkuvaihtoehdot ovat olleet alkaen 5€/hlö. Tämä siis laskettu sen mukaan, mutta voi olla että kakkuun menee vielä pari sataa tätä enemmän. Riippuu siitä mihin yritykseen, täytevaihtoehtoihin ja koristeisiin päädymme. 

Herkkubuffa - 200 € 
Tämän kohdalla hyödynnetään varmasti ihan markettien alennuksia, Fiksuruoan tarjouksia ja ehkä osan karkeista voisi käydä ostamassa jostain tukusta. Täytyy tehdä vielä hintavertailua!

Koristeet ja kukat - 620 €

Koristeet - 200 €
Meidän juhlatila ei kovin ihmeellisiä koristeita kaipaa, mutta varmasti kaikenlaista pientä tulee hankittua. Suurimman osan koristeista tulemme todennäköisesti vuokraamaan ja loput hankkimaan käytettynä hääkirppiksiltä. 

Hääkimppu - 120 € 
Tämä hinta voi vielä elää, koska kuten viime viikon postauksessa kirjoittelin, kimppuhaaveeni eivät vielä ole kovin selkeät. Olen googlaillut kimppujen hintoja ja uskon, että tällä hinnalla saisin jo mieleisen kimpun. 

Sulhasen viehe ja kaasojen rannekukat/hiuskammat - 100 € 
Laskettuna 4 x 25€ hinnalla, sillä googlaillessa näiden hinnat näyttivät olevan noin 20-30€/kpl

Pöytäkukat - 200 € 
Jos jostain aiomme pihistää, niin pöytäkukista. Todennäköisesti ostamme kukat isoina puntteina ja asettelemme ne maljakoihin itse. Haaveena on myös kasvattaa harsokukkaa itse, katsotaan miten sen projektin kanssa käy!

Musiikki ja ohjelma - 1170 €

Bändi + musiikkiesitys kirkossa - 1170 € 
Bändi soittaa 3 x 45min setin ja lisäksi laulaja esiintyy kirkossa vihkitilaisuudessamme

Valokuvaus - 1400 €

Potretit + dokumentaarinen kuvaus - 1400 € 
Tämä on toinen osa-alue, jonka osalta emme ole vielä lyöneet budjettia lukkoon. Todella monen kuvaajan kohdalla koko päivän dokumentaarinen kuvaus maksaa noin 2000€, mutta olen onnistunut löytämään ihania portfolioita myös tällä hinnalla. Haaveilemme myös videokuvauksesta, joten jos haluaisimme molemmat, toisi se noin 1000€ lisäkulua budjettiin. 

Kuljetukset ja majoitukset - 620 €

Hääauto - 420 € 
Olemme pyytäneet tarjouksen yhdestä autosta, johon me molemmat ihastuimme. Tämä hinta sisältäisi auton ja kuljettajan. 

Hääyön majoitus - 200 € 
Kalleimman sviitin sijaan olemme ajatelleet, että meille riittää isompi saunallinen huone ja Turusta se irtoaisi tällä hinnalla. 

Alustavasta budjetistamme erottuu jo hyvin, mitkä osa-alueet meidän häidemme kohdalla tulevat olemaan kaikista isoimpia investointeja, eli ehdottomasti juhlatila, ruoka- ja juoma. Niistä emme ole valmiita tinkimään. Muita isompia yksittäisiä kuluja ovat bändi, valokuvaus ja sormukset. Budjetti tulee varmasti vielä elämään tulevien kahden vuoden aikana ja itse uskon, että kaikkine pienine lisäkuluineen ja yllätyksineen lopullinen budjetti tulee ehkä asettumaan noin 16K € luokkaan. 

Toinen mielenkiintoinen aihe budjetista ja rahasta keskusteltaessa on se, miten hääkustannukset maksetaan. Meille on alusta asti ollut selvää, että maksamme kulut kokonaisuudessaan yhdessä ja meillä on siis yhteinen häätili, johon molemmat säästävät. Toki tässä vaiheessa vasta lähinnä minä, koska T opiskelee vielä. Luin kuitenkin juuri eräästä hääryhmästä, että yllättävän monet parit jakavat kulut myös sen mukaan, ovatko kulut morsiamen vai sulhasen kuluja vai yhteisiä. Eli esimerkiksi morsian maksaa itse oman pukunsa, meikin ja kampauksen jne ja yhdessä maksetaan vain varsinaiseen hääjuhlaan liittyvät kulut. 

Toivottavasti tästä on apua teille muille hääbudjettia pohtiville! Olisi mielenkiintoista kuulla myös, miten te olette jakaneet hääkulut? :) Millaisia yllätyksiä hääbudjetin suhteen on tullut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti