perjantai 26. helmikuuta 2021

Hotelli Yöpuun resepti täydelliseen hääaamuun

Kaupallinen yhteistyö: // Hotelli Yöpuu 
*Majoitus saatu 

Halusin kirjoitella viikonloppuisesta visiitistämme Hotelli Yöpuussa Jyväskylässä vielä toisenkin postauksen verran! Tänään siis jaossa resepti täydelliseen hääaamuun. 

Rentouttava saunahetki ja hyvät yöunet valmistavat tulevaan hääpäivään

Hotelli Yöpuu on jyväskyläläinen boutique-hotelli, joka sijaitsee upeassa historiallisessa, 1928-luvulla rakennetussa kivirakennuksessa, jossa on pyöritetty majoitustoimintaa jo useamman vuosikymmenen ajan. 

Hotellista löytyy 26 huonetta, joista jokainen on erilainen ja uniikisti sisustettu. Itse pääsin yöpymään 1950-luvun tyyliin sisustetussa Suomi-filmi-teemaisessa yhden hengen huoneessa, joka huokuu vanhan ajan tunnelmaa. Sisustukseltaan huone oli mustavalkoinen ja myös seinillä näkyi vanhojen Suomi-filmien kuvia. 

Pari otosta myös Sonjan ihanasta huoneesta, joka puolestaan oli vaaleilla sävyillä sisustettu ja valoisa. Ihastuin tuohon beigen sävyiseen kuviotapettiin!

Me kaikki majoituimme yhden hengen huoneissa, mutta Hotelli Yöpuusta löytyy myös kahden hengen huoneita (sekä standard-, että superior-luokissa) ja kaksi upeaa sviittiä: omalla saunalla ja erillisellä makuualkovilla varustettu, kullan ja vaaleansinisen sävyin sisustettu 203 Presidentti-sviitti sekä kahden hengen kylpyammeella varustettu, tumman puun ja ruskean sävyillä sisustettu rokokoo-henkinen 303 Suite. Sviittien mukavuuksiin kuuluvat ilmastointi, televisio, minibaari, puhelin, hiustenkuivain, vedenkeitin ja silitysvälineet sekä kylpytakit ja tossut. Sviitissä vietetty yö olisi ihana tapa aloittaa hääaamu yhdessä kaasojen tai bestmanien kanssa ja jos seurue on isompi, voi käyttöön varata useammankin huoneen. 

Hotelli Yöpuussa huonehintaan sisältyy myös aina tervetuliaisjuoma, ja majoitus kannattaa ehdottomasti varata suoraan Yöpuun kautta, sillä silloin huonehintaan kuuluu myös tunnin mittainen yksityissaunavuoro hotellin ihanassa Saunakeitaassa, josta kirjoitinkin tarkemmin edellisessä postauksessa. Häitä edeltävän illan voi viettää rentouttavan saunahetken parissa ja sen jälkeen yhdessä hotellihuoneessa höpötellen ja seuraavaan päivään valmistautuen. Hotellihuoneeseen voi halutessaan tilata myös pientä ekstrahemmottelua, esimerkiksi pullon talon kuohuvaa ja hedelmiä. 

Energiaa hääaamuun Yöpuun herkullisella aamiaisella

Hääaamuna kannattaa ehdottomasti panostaa myös kunnon aamiaiseen, josta saadun energian voimin jaksaa helposti pitkälle päivään. Hotelli Yöpuussa huonehintaan kuuluu aina herkullinen aamiainen Ravintola Pöllöwaarissa. Olin kuullut Yöpuun aamiaisesta paljon hehkutusta jo etukäteen, joten odotukset sen suhteen olivat korkealla. Ja kyllähän ne täyttyivät, oikeastaan jopa ylittyivät!

Yöpuun aamiaiselta itselleni parhaiten jäivät mieleen herkulliset ja tuoreet leivät, karjalanpiirakat (jotka sekä näyttivät, että maistuivat aidoilta, Pohjois-Karjalan malliin tehdyiltä piirakoilta! :D), ihanat juustot ja hillot, herkullinen tuorepuuro, raikas hedelmäsmoothie, sekä ihana ruusunmarjamehu. Lisäksi keittiöstä olisi halutessaan saanut tilata myös perinteisiä aamiaisherkkuja, kuten munakasta, munakokkelia tai pekonia, mutta niitä en kyllä ainakaan itse jäänyt kaipaamaan, enkä olisi kyllä jaksanut syödäkään yhtään enempää. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista hotelliaamiaisista, joita olen itse päässyt maistamaan. 

Jos hääaamuun haluaa pientä luksusta, voi aamiaisen halutessaan tilata myös huoneeseen tuotuna, 35€/hlö hintaan. Tämä on myös hyvä vaihtoehto silloin, jos hääaamun aikataulu on tiukka: aamiaista voi nautiskella huoneessa vaikkapa kampauksen ja meikkauksen ohessa. 



Hääaamun laittautumishetki hotellilla

Hotelli Yöpuun kauniit hotellihuoneet tarjoavat myös loistavan paikan hääaamun yhteistä laittautumishetkeä varten. Kampaaja ja/tai meikkaaja voivat saapua hotellille kaunistamaan häätiimiä tai jos huolehditte stailistanne itse, voitte viettää hauskan yhteisen laittautumishetken hotellilla ja lopuksi pukeutua juhlavaatteisiin. Moni haaveilee myös kauniista laittautumiskuvista, niin kampauksen, meikin kuin hääpuvun pukemisenkin osalta ja Yöpuun huoneiden sisustus tarjoaa upean miljöön näiden ikimuistoisten hetkien dokumentoimiseen. 

Itse haaveilen oman hääaamuni alkavan juuri tällä tavalla: herkullinen hotelliaamiainen, meikki- ja kampaushetki hotellilla kaasojen kanssa ja valokuvaaja napsimassa samalla kuvamuistoja valmistautumisestamme. 

Meitä saapui sunnuntaiaamuna kaunistamaan ihana jyväskyläläinen kampaus- ja meikkitaituri Ida (MUAH Ida Charlotta), joka loihti meille upeat kampaukset ja meikit Häämessut netissä-kuvauksia varten. Meidän lookkeja pääsen esittelemään teille tarkemmin Häämessut netissä-ohjelman aikoihin!

Hääpäivän huipennus - Hotelli Yöpuun romanttinen Hääyö-häähuone

Mikä olisikaan ihanampi tapa päättää ikimuistoinen hääpäivä, kuin yöpyminen Hotelli Yöpuun romanttisessa häähuoneessa? Häähuone-paketissa häävuode koristellaan aidolla ruusulla ja vuoteen ylle laitetaan romanttinen harsokatos. Huoneessa hääparia odottaa jäähdytetty samppanjapullo (0,375 l) sekä käsintehtyä suklaata ja raikkaita hedelmiä. Huoneen luovutus on lähtöpäivänä vasta iltapäivällä, mikäli varaustilanne sen sallii ja huoneita on mahdollista käydä katsomassa etukäteen - tutustumisajan voi sopia hotellin myyntipalvelun kanssa! 70€ lisähintaan häähuoneeseen voi tilata myös elämyksellisen aamiaisen hääparin valitsemana ajankohtana. Lisätietoja Häähuone-paketista löydät täältä!

Kiitos vielä Hotelli Yöpuu, että päästiin majoittumaan teillä - tulen varmasti toistekin! Itseasiassa aloimme heti suunnitella sulhasen kanssa pientä weekend getawayta Jyväskylässä. 

Millainen olisi teidän unelmien hääaamu? 

torstai 25. helmikuuta 2021

Korona - Hääsuunnitelmien kutsumaton vieras

Korona ja häät - olen tarkoituksella vähän vältellyt aiheesta puhumista täällä blogissa, koska itselläni on ollut jonkinlainen koronaähky kaiken siihen liittyvän informaatiotulvan keskellä. Tuntuu myös, ettei minulla ole aiheesta oikein mitään uutta tai järkevää sanottavaa. Mutta olkoon tämä sitten jonkinlainen koonti tämän hetken ajatuksista!

Meidän häitämme juhlitaan vasta elokuussa 2022, joten vielä emme ole stressanneet koronan mahdollisista vaikutuksista omiin häihimme. Vaikka viime toukokuussa kihlauduttuamme tuntui, että häihin on vielä pieni ikuisuus ja olo oli hiukan malttamaton, olemme nyt monet kerrat todenneet, että koronan näkökulmasta on onni, että häitämme juhlitaan vasta ensi vuonna. Kukaan ei toki voi tässä vaiheessa ennustaa kauanko tämä tilanne kestää, mutta ainakin vielä oloni on toiveikas ja uskon, että kesällä 2022 tilanne on jo normaalimpi. Ellei sitten maailmalla leviä joku uusi virus... :D

Monet hääparit ovat suunnitelleet häitään pitkään, jopa useamman vuoden ajan ja usein häät ovat iso investointi, johon on säästetty pitkään ja investoitu paljon rahaa. Lisäksi häät ovat ainutkertainen kokemus, useimmiten vain kerran elämässä juhlittava tapahtuma, jota muistellaan lämmöllä vielä vuosien jälkeenkin. Tämän takia on mielestäni täysin ymmärrettävää, että korona-ajan aiheuttama epävarmuus on aiheuttanut paljon stressiä ja paineita hääpareille, puhumattakaan häiden perumisesta tai siirtämisestä aiheutuvasta pettymyksestä ja mahdollisista kustannuksista. Myötätuntoni on täysin kaikkien viime ja tämän vuoden hääparien puolella. 

Tärkeintä tietysti on seurata virallisia ohjeistuksia, jotka elävät koko ajan. Esimerkiksi viime kesän lopulla tilanne olikin yllättävän hyvä ja omatkin ystäväni pystyivät järjestämään omat häänsä suunnitellusti. Toiset ystäväni taas päätyivät siirtämään omansa, koska heidän vieraistaan iso joukko asuu ulkomailla, eikä olisi päässyt osallistumaan juhliin. Päätöksiin siis vaikuttavat niin viralliset rajoitukset ja suositukset, kuin parin henkilökohtaiset syytkin. 

Kuva: // Pexels, Cottonbro
Kuva: // Unsplash, Jonathan Borba


Tähän kuitenkin kerättynä joitakin omia ajatuksiani ja vinkkejäni hääsuunnitteluun korona-aikana: 

1. Selvittäkää palveluntarjoajien ehdot siirtämiselle/peruutukselle ja siitä aiheutuvat kustannukset

Jos ette ole jo valmiiksi selvillä mahdollista peruutusta tai siirtämistä koskevista ehdoista ja niistä aiheutuvista kustannuksista, kannattaa tähän perehtyä ihan vain varmuuden vuoksi ja listata eri palveluntarjoajien ehdot itselle ylös. Tämä on itseasiassa hyvä pointti ihan jokaiselle hääparille, vaikka emme korona-aikaa eläisikään. 

Me olemme pyrkineet jokaisen palveluntarjoajan kohdalla varmistamaan, onnistuuko varauksemme siirtäminen toiselle ajankohdalle tarvittaessa, samalla varausmaksulla. Kaikki ovat tähän suostuneet, edellyttäen tietysti, että heillä on vapaata uudelle haluamallemme ajankohdalle. Tämä siis vinkiksi muillekin, kun teette varauksia, selvittäkää aina myös ehdot! Lisäksi kannattaa varmistaa millaisella aikataululla varauksen peruuttaminen on mahdollista ja millaisia kuluja siitä aiheutuu. Tämä auttaa teitä miettimään, mihin mennessä päätös häiden mahdollisesta perumisesta kannattaa tehdä. Toki tämä korona-aika on ollut poikkeuksellista yhtälailla myös palveluntarjoajille ja monet ovat olleet tässä haastavassa tilanteessa halukkaita joustavaan normaaleista peruutuskäytännöistään. 

2. Laatikaa plan B (ja ehkä myös C ja D) hyvissä ajoin valmiiksi

Tämä varmasti riippuu vähän myös ihmisestä, mutta itse olen aika suunnitelmallinen tyyppi ja valmiiksi mietityt varasuunnitelmat rauhoittavat mieltäni. Oma suositukseni siis on, että miettikää valmiiksi varasuunnitelma (tai vaikka parikin eri skenaariota) siitä, miten menettelette häiden kanssa jos koronarajoitukset pakottavat tekemään muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaanne. Toki rajoitukset ja suositukset elävät koko ajan, joten vedenpitävän suunnitelman laatiminen voi olla mahdotonta. Se auttaa kuitenkin hiukan hahmottelemaan eri vaihtoehtoja. 

Ensimmäisenä kannattaa tietysti miettiä oletteko valmiita muuttamaan hääsuunnitelmianne koronan takia vai haluatteko mielummin pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja siirtää häitä eteenpäin, toiseen ajankohtaan. 

Jos olette valmiita joustamaan alkuperäisestä suunnitelmasta, niin tässä muutamia vaihtoehtoja häiden järjestämiseen korona-aikana. 

A. Vihkiminen pienellä porukalla ja isommat juhlat myöhemmin 

Niin sanotut mikrohäät nousivat viime vuonna hyvin suosituksi konseptiksi! Moni hääpari meni naimisiin alkuperäisenä hääpäivänä ja juhlisti vihkitilaisuutta maistraatissa tai kirkossa muutaman lähimmän henkilön seurassa. Tämän jälkeen häiden juhlintaa voi halutessaan jatkaa vaikkapa yhteisen ravintolaillallisen merkeissä tai suunnata tuoreen aviopuolison kanssa johonkin ihanaan hotelliin rentoutumaan ja hääyötä viettämään. Jos tämän lisäksi haaveilee vielä hääjuhlista isommalla porukalla, on ne mahdollista järjestää joskus myöhemmin, koronatilanteen ollessa taas parempi. 

Jos myös hääjuhliin haluaa yhdistää jonkinlaisen seremonian, voi miettiä esimerkiksi avioliiton siunausta kirkossa tai juhlapaikalla tai harkita vihkimisen videoimista, jolloin videon voi sitten esittää kaikille häävieraille vaikkapa juhlan aluksi. Tällä tavalla kaikki läheisenne pääsevät kuitenkin elämään tuon ainutlaatuisen hetken kanssanne ja voitte samalla itsekin muistella sitä videon välityksellä. 

B. Pienet häät ja livestriimaus muille vieraille

Toinen vaihtoehto korona-ajan häihin on järjestää pienemmät häät suositusten sallimien henkilömäärien rajoissa ja järjestää livestriimaus, jonka välityksellä loput vieraat voivat osallistua häihin omalta kotisohvalta käsin. Livestreamin päässä kotonakin olevat vieraat voivat halutessaan pukeutua juhlavasti ja nostaa vaikkapa yhteisen onnittelumaljan kanssanne. Tästä aiheesta ajattelin kirjoitella vielä oman erillisen postauksensa!

C. Juhlien jakaminen useampaan osaan 

Yksi vaihtoehto on myös jakaa juhlat useampaan osaan, tästä löytyy kokemuksia esimerkiksi Häät-blogiyhteisön bloggaajakollegani Jasmiinan Häähumussa-blogista. Vihkimiseen voi kutsua pienemmän porukan ja sen jälkeen järjestää hääjuhlat kahdessa osassa, esimerkiksi riskiryhmäläisille ensin oman kahvittelutilaisuuden ohjelmanumeroineen ja illemmalla sitten muille omat bileet. Näin saa pienennettyä henkilömäärää, mutta kuitenkin juhlittua kaikkien läheisten kanssa. 

D. Ulkoilmahäät

Suomen sääolot ovat välillä arvaamattomat, mutta etenkin jos häitänne juhlitaan kesäkuukausina, harkitkaa myös ulkoilmahäitä! Vihkiminen luonnossa ja rennot puutarhahäät ulkoilmassa mahdollistavat helpommin turvavälien pitämisen. Toisaalta huonon sään varalta pitäisi varmasti vuokrata myös joku teltta tai katos ja siinä taas idea häviää, jos kaikki joutuvatkin pakkautumaan sen alle suojaan. 

E. Vierasmäärän pienentäminen

Jos koronatilanne sallii juhlien järjestämisen, mutta ei välttämättä alkuperäisellä vierasmäärällä, on vaihtoehtona myös vierasmäärän pienentäminen. Tämä esitetään usein yksinkertaisena toimenpiteenä, mutta todellisuudessa vieraslistan karsiminen voi olla hyvin haastavaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tällaisena poikkeusaikana myös kaikkien vieraiden pitäisi ymmärtää, jos hääpari koronatilanteen takia joutuukin supistamaan vieraslistaansa ja juuri heidän osaltaan kutsu joudutaankin perumaan. Hääryhmissä on käyty keskustelua myös siitä, kuinka tästä voi kohteliaasti viestiä vieraille. Mielestäni asian voi muotoilla vieraille esimerkiksi näin: "Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen hääjuhlamme suunnitellussa muodossaan on valitettavasti peruttu. Juhlimme päiväämme vain lähipiirin kesken."

Kuva: // Pexels, Cottonbro
Kuva: // Unsplash, Tamanna Rumee

3. Vinkkejä koronatilanteen torjumiseen ja huomioimiseen hääpäivänä

Jos koronarajoitukset sallivat häiden järjestämisen suunnitellulla vierasmäärällä ja aikataululla, tässä vielä muutamia pieniä juttuja, joita hääpäivänä voi kuitenkin tehdä koronan torjumiseksi. 

Maskit - Kasvomaskit jakavat mielipiteitä ja häissä niiden käyttäminen on haastavaa, koska ihmiset iso osa juhlista kuluu yleensä ruokailun ja juomisen merkeissä. Ehkä näitä voisi kuitenkin hyödyntää osittain juhlan aikana tai ainakin varata tarjolle, jos joku vieraista haluaa maskia käyttää 

Käsidesi - Käsidesiä tarjolle runsaasti ainakin buffet-linjaston alkuun (jos ruokailu toteutetaan buffet-muodossa) ja pöytiin. Viime vuonna pieni käsidesi oli myös suosittu vieraslahja, jolloin jokaiselle vieraalle oli varattu pöytään valmiiksi omansa 

Istuminen perhekunnittain - Mahdollisuuksien mukaan vieraat voi sijoitella pöytiin istumaan perhekunnittain, eli sellaisten henkilöiden kanssa, joiden kanssa he ovat muutenkin olleet tekemisissä nyt korona-aikana. Jos juhlatila ja vierasmäärä sen sallii, voi myös pöytien väliin jättää normaalia isommat välit ja pöytiin sijoittaa pienemmän vierasmäärän, jolloin istumapaikat ovat väljemmät

Onnittelumaljan nostaminen onnittelujonon sijaan - Näin korona-aikana perinteinen onnittelujono kättelyineen ja halauksineen kannattaa korvata esimerkiksi yhteisen maljan nostamisella, niin että jokainen on omalla paikallaan pöydissä tai sään salliessa esimerkiksi ulkoilmassa, juhlapaikan pihalla

Hääparin/hääseurueen karanteeni ennen häitä - Jos elämäntilanne tämän mahdollistaa, niin karanteenin pitäminen ennen häitä vähentää riskiä sairastua juuri hääpäivän alla ja toisi ainakin itselleni myös lisää mielenrauhaa

Osallistuminen vain täysin terveenä - Tämä varmasti on suurimmalle osalle itsestäänselvyys nyt vallitsevassa tilanteessa, mutta halutessaan vieraita voi vielä muistuttaa siitä, että häihin osallistutaan vain täysin terveenä ja pienimpienkin koronaan viittaavien oireiden takia tulisi juhlat jättää väliin ja perua voi tämän takia vielä aivan häiden allakin

Tanssilattian ja iltabileiden korvaaminen muulla ohjelmalla - Loppuillan bileet ja täysi tanssilattia ovat usein suosittu ja odotettu osuus hääjuhlassa, mutta näin korona-aikana voi harkita, olisiko tämän sijaan mahdollista järjestää jotain muuta hauskaa ohjelmaa. Tanssilattialla turvavälien pitäminen on hankalaa ja hauskanpidon keskellä se myös usein unohtuu

Tuntuu, että tässä ei kyllä mitään uusia ideoita tullut, mutta ehkä enemmänkin koostin tähän omia ajatuksiani ja vastaan tulleita ideoita koronaan ja hääjärjestelyihin liittyen. Kukaan meistä ei osaa ennustaa mihin suuntaan tilanne kehittyy ja missä aikataulussa. Seurataan tiedottamista ja virallisia ohjeistuksia ja yritetään pysyä järjissämme, kaiken tämän epävarmuuden keskellä. 

Muistakaa myös, että jos olette joutuneet siirtämään tai perumaan häänne koronan takia, on täysin oikeutettua, että se harmittaa ja tuntuu pahalta. Ottakaa pieni tauko hääjärjestelyistä ja surkutelkaa kaikessa rauhassa hetki. Ja sen jälkeen, katse kohti tulevaa ja uusia suunnitelmia! Isot tsempit kaikille korona-ajan hääpareille ♥ 

Myös Häät-blogiyhteisön bloggaajakollegat ovat pohtineet aihetta viime vikoina omissa blogeissaan, lukaise esimerkiksi Kuparimorsiamen "Kun Covid nakertaa toivoa" sekä Matkalaulun "Fiilikset häistämme juuri nyt" postaukset aiheesta. Ja jos kaipaatte jotain piristystä päivään, niin selatkaa läpi nämä Ellen listaamat 210 korona-aiheista memeä!

keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Hemmottelupolttarit Hotelli Yöpuussa

 Kaupallinen yhteistyö: // Hotelli Yöpuu 
*Majoitus ja illallisen alkumaljat saatu 

Kuten moni teistä jo tietääkin, viime viikonloppuna suuntasimme blogikollegoideni Sonjan (matchista_morsian) ja Ellin (Hashtag Häät) kanssa Jyväskylään kuvaamaan materiaalia tulevaan Häämessut netissä -messujen ohjelmaan. Majapaikkanamme toimi Jyväskylän keskustassa sijaitseva ihana Hotelli Yöpuu, jossa olin itse halunnut jo pidempään päästä majoittumaan. Haluan jakaa teille fiiliksiämme Yöpuusta ja jotta postauksesta ei tulisi megapitkää, päätin jakaa niitä kahteen erilliseen postaukseen. 

Korona-aikana ilmiöksi ovat nousseet ns. mikrohäät, eli pienen porukan kesken juhlistettavat hääjuhlat. Moni kuitenkin pohtii myös polttareiden kohtaloa ja sitä millaista ohjelmaa korona-aikana voisi polttarisankarille järjestää. Tänään haluan vinkata teille millaiset ihanat, korona-aikaankin hyvin sopivat pienen porukan polttarit Hotelli Yöpuussa voisi järjestää ja mitä kaikkea polttaripäivään voi sisällyttää. Nyt tulevat siis mikropolttarit!

Kasvonaamioita ja kuohuviiniä saunakeitaalla

Yöpuun kellarikerroksessa sijaitsee upea saunakeidas, joka huokuu itämaista spa-tunnelmaa. Saunatila koostuu tilavasta vesialtaalla ja jääkaapilla varustetusta oleskeluhuoneesta, sekä upeasti sisustetusta suihku- ja saunaosastosta.

Kaikille suoraan Hotelli Yöpuun kautta majoituksensa varanneille sisältyy huonehintaan tunnin mittainen yksityissaunavuoro, mutta saunan voi myös varata yksityiskäyttöön vaikka ei hotellissa majoittuisikaan. Saunan perusmaksu ryhmille on 150 € ja lisäksi saunojista veloitetaan 10 €/hlö. Sauna-aika ryhmille on 2 tuntia ja saunatilaan mahtuu maksimissaan kymmenen henkilöä. Saunakeitaasta löytyvät myös pehmeät pyyhkeet, laudeliinat ja ihanat Lumenen kosmetiikkatuotteet, joten niitä ei tarvitse raahata itse mukana. 







Saunakeidas on anniskelualuetta, jonne on mahdollista halutessaan tilata hotellin kautta pientä tarjottavaa, esimerkiksi pullo talon samppanjaa, hedelmiä ja käsin tehtyjä suklaapraliineja. Saunatila sopii loistavasti polttariporukan rentouttavaan spa-hetkeen, sillä lauteille mahtuu isompikin porukka ja oleskeluhuoneessa voi rentoutua pyyhkeisiin kietoutuneina, kasvonaamiot kasvoilla ja samalla kuohuvaa siemaillen. 

Me nautimme omasta saunavuorostamme täysin siemauksin ja saunakeitaan pehmeiden löylyjen ja saunomisen lomassa nautittujen tervetuliaisjuomien (jotka muuten myös kuuluvat Yöpuussa huonehintaan!) jälkeen olo oli ihanan rentoutunut ja raukea. 

Tasting tai drinkkikoulu Ravintola Pöllöwaarissa

Hotelli Yöpuun ravintolasta Pöllöwaarista löytyy tunnelmallinen viinibaari ja kesäaikaan sisäpihalla palvelee myös hurmaava Viinipiha. Ravintola Pöllöwaari järjestää ryhmille myös erilaisia tastingeja ja juomakouluja, jotka sopivat loistavasti polttariryhmän aktiviteetiksi. Valikoimasta löytyy valmiita tasting-elämyksiä, kuten kuohuviinitasting, yhdistetty suklaa- ja viinitasting tai juuston ystäville suunniteltu viini- ja juustotasting, mutta myös täysin omien toiveiden mukaisen tasting-kokonaisuuden räätälöiminen on mahdollista. 

Jos polttariseurueenne maistelee mielummin jotain muuta kuin viinejä, löytyy Pöllöwaarin valikoimasta myös pienpanimo-oluisiin keskittyvä oluttasting, sekä drinkki- tai mocktail-koulut, joissa päästään tutustumaan erilaisten juomasekoitusten maailmaan ja valmistamaan ryhmälle mieleisiä juomia. 



Polttari-illallinen täynnä makuelämyksiä 

Tastingin tai drinkkikoulun jälkeen polttariporukalla kannattaa ehdottomasti suunnata vielä maistelemaan Ravintola Pöllöwaarin illallisherkuista. Pöllöwaarista löytyy myös kaksi kabinettia: 14 hengelle soveltuva Arola ja maksimissaan 12 hengelle sopiva Pääsky, jotka on mahdollista varata juhlakäyttöön. Kabinetissa illallista voi nauttia kaikessa rauhassa, oman porukan kesken. 

Pöllöwaarin menut tarjoilevat kauden makuja ja vaihtuvat sesongeittain. Ravintolan listalta löytyy neljä valmista menuvaihtoehtoa: kuuden ruokalajin yllätysmenu, neljän ruokalajin menu, sekä kaksi kolmen ruokalajin menuta, joista toinen on vegaaninen menu. Jos näiden joukosta ei löydy itselle mieleistä yhdistelmää, voi annoksista koota myös oman menun ja menuiden lisäksi ravintolalla on á la carte-lista, josta voi tilata annoksia yksittäin. Kaikki annokset kuulostivat niin hyvältä, että valinnanvaikeus meinasi alkuun yllättää meidät. Itse päädyin pienen pohdinnan jälkeen tilaamaan kolmen ruokalajin MENU 56 °:n  ja sen seuraksi puolikkaan viinipaketin - tämä on muuten loistava vinkki, jos haluatte päästä maistelemaan myös sommelierin valitsemia viinisuosituksia, mutta täydet annokset tuntuvat omaan makuun liian suurilta. 




Illallinen starttasi amuse-boucheilla, eli keittiön tervehdyksillä, joka tällä kertaa oli suussasulavan herkullista peruna-purjokeittoa ja alkuruokana nautiskelimme karitsaa, joka tarjoiltiin palsternakan, sinapinsiementen ja portviinin kera. Pääruokana puolestaan oli superherkullista kuhaa hollandaise-kastikkeen, mallaksen ja keltajuuren kera ja jälkiruokana pääsimme maistelemaan Kolatun vuohenjuuston, vadelmien ja vaniljan makuja. Menu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut ja etenkin jälkiruoka nousi yhdeksi parhaista koskaan maistamistani jälkkäreistä. 




Noh, tästä ehkä paistaakin läpi se, että itse rakastuin Pöllöwaarin ruokiin ja olen nyt aivan valmis kolme tuntia Jyväskylään vain näiden ruokien takia. Me syömme aika paljon ravintoloissa (jos pankkitililtäni kysytään niin aivan liian usein), mutta tämä oli yksi parhaista ravintolakokemuksista vähään aikaan! Jos polttarisankarissanne on siis pientä kulinaristin vikaa, niin suosittelen ehdottomasti nautiskelemaan Pöllöwaarin menusta pidemmän kaavan mukaan. 

Yhteistyökumppaneiden aktiviteetteja 

Tällä hetkellä tapahtumia järjestetään hyvin rajoitetusti, mutta tilanteen joskus taas normalisoituessa kannattaa hyödyntää myös Hotelli Yöpuun yhteistyökumppaneiden etuja. Hotellilta löytyy esimerkiksi kaksi kausikorttia Jyväskylän Sinfonian konsertteihin ja kausikortteja JYP:in SM-liigaotteluiden istumakatsomoihin. Polttari- tai hotellielämykseen voi siis halutessaan yhdistää myös musiikkia tai urheilua! Jos haluatte tarjota polttarisankarille hiukan ekstrahemmottelua, voitte varata hänelle esimerkiksi ihanan kasvo- tai jalkahoidon parin korttelin päässä Yöpuusta sijaitsevasta Golden Day Spa & Salonista, jossa on Hotelli Yöpuun asiakkaille vaihtuvia etuja. 

Pienen porukan hemmottelupolttareihin voi halutessaan yhdistää myös majoittumisen Hotelli Yöpuun upeissa uniikeissa hotellihuoneissa, niistä lisää toisessa postauksessa! Miltä tällaiset rentouttavat hotellipolttarit teistä kuulostaisivat?

maanantai 22. helmikuuta 2021

1,5 vuotta häihin

Tajusin viikonloppuna, että häihimme oli lauantaina tasan 1,5 vuotta! Toisaalta se tuntuu pieneltä ikuisuudelta ja toisaalta taas aika kuluu koko ajan hurjaa vauhtia - pian kihlautumisestammekin on jo kulunut vuosi. Tämän never-ending korona kaaoksen keskellä olemme itseasiassa olleet todella huojentuneita siitä, että meidän häitämme juhlitaan vasta kesällä 2022. 

Kävimme juuri perjantaina sulhasen kanssa (saunassa :D) läpi, että mitä kaikkea meillä onkaan jo hoidossa ja mitä asioita pitäisi seuraavaksi edistää, joten ajattelin kirjoitella myös tänne blogin puolelle pienen tilannekatsauksen hääjärjestelyistä. Mukaan on tullut viime aikoina myös paljon uusia lukijoita, joten linkkasin jokaiseen kohtaan myös postauksen, jossa olen käsitellyt kyseisiä teemoja, nimenomaan meidän häidemme näkökulmasta!

 Done: 


To do 2021: 


To do 2022: 

Miltä muiden kesän 2022 parien häävalmistelut näyttävät? :) Meillä oli superhauska viikonloppu Jyväskylässä kun kuvasimme tulevien Häämessut netissä-messujen ohjelmaa ja nyt olen aivan puhki meidän reissusta. Suunnitelmissa on kirjoitella kuitenkin viikonlopun tunnelmista myös tänne vielä nyt alkuviikon aikana! Jos ette myöskään ole vielä katsoneet mun eilistä höpöttelyliveä (joka toisella yrityksellä saatiin näkymään muillekin kuin itselleni :D), niin käykää kurkkimassa se Häämessut netissä-instatililtä!

perjantai 19. helmikuuta 2021

Korona-ajan pelastajat: Treffi-ideoita kotiin, osa 2

Perjantain kunniaksi tänään on luvassa jatkoa blogin kaikkien aikojen suosituimmalle postaukselle, eli korona-ajan kotitreffi-ideoille! Jos et ole jo ykkösosaan tutustunut, käy lukaisemassa se täältä. Ja pidemmittä puheita, lisää hauskoja ideoita kotona toteutettavien treffipäivien ja -iltojen ratoksi!


Paint & Party-maalauspaketit kotiin

Paint & Partysta vinkkasinkin Tampereen seudun polttaripostauksessa, mutta heiltä löytyy myös loistavia maalauspaketteja korona-ajan kotoiluun. Täydellinen aktiviteetti kotitreffeihin tai illanviettoon muutaman kaverin kanssa - oma juoma kädessä! Kotipaketteja on kahdenlaisia: jos kotoanne löytyy maalaustarvikkeet jo ennestään, voit tilata pelkän ohjeen haluamasi teoksen valmistamista varten TAI valmis maalauspaketti, joka sisältää sekä kaikki tarvikkeet, että ohjeet. 

Vaikka ette olisi aiemmin kokeilleet taiteilua yhdessä, suosittelen testaamaan sitä! Luovien juttujen toteuttaminen ja uuden opetteleminen yhdessä on hauskaa ja palkitsevaa. Valmiin maalauspaketin sijaan voitte toki hankkia itse maalit ja päästää vain luovuutenne valloilleen. Sotkuisuudestaan huolimatta suosittelen kokeilemaan esimerkiksi akryylikaatoa tai alkoholimusteilla taiteilemista myös kotioloissa - muistakaa vain suojata työskentelytila ensin huolellisesti, esimerkiksi auki leikattujen jätesäkkien avulla. Tarvikkeita näihin voi ostaa esimerkiksi Sinellistä!

Lisäksi pienemmän budjetin taiteiluihin suosittelen lämpimästi vesivärejä! Ostin itselleni vesivärit kuukausi sitten ja niillä taiteileminen on ollut todella hauskaa, edellinen kosketukseni niihin taitaa olla jostain ala-asteen kuvistunneilta :D

Livestream-keikka tai esitys

Moni meistä kaipaa nyt livemusiikkia, näytöksiä ja teatteriesityksiä - onneksi tarjolla on paljon erilaisia striimattuja esityksiä! Me olemme korona-aikana nauttineet yhdessä niin musiikista, kuin teatterista, kuin stand-upistakin etänä kotisohvalta käsin. Livestreameja voit bongailla esimerkiksi Keikalla.fi, Tiketin ja Lippu.fi-sivustoilta. 

Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi etäteatterielämyksen järjestämistä! Hankkikaa katseluoikeus haluamaanne esitykseen ja varatkaa valmiiksi myös väliaikatarjoilut (esimerkiksi skumppaa ja jotkut ihanat leivokset). Väliajalla voitte nauttia herkuista ja vaihtaa ajatuksianne näytelmän ensimmäisestä puoliskosta.

Muutama vinkki kiinnostavista teatteriesityksistä: 

Tampereen Teatteri: Saatana saapuu Moskovaan - me katsottiin joulukuussa Tampereen teatterin livestream Saiturin Joulusta ja se oli ihan superhyvin toteutettu ja tekniikka pelasi loistavasti! 
Karanteeniteatterin esitykset - vaikka mitä esityksiä luvassa, muunmuassa Stella Polariksen Kevätspektaakkeli, Pulkkinen Live ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Rosa Viini & Ruoka -etäviinitastingit

Edellisessä postauksessa vinkkasin teille omatoimisen viinitastingin järjestämisestä, mutta jakoon nyt vielä idea myös ohjattuun tastingiin! Rosa Viini & Ruoka järjestää ilmaisia etätastingeja ja maisteltavat viinit voi tilata etukäteen kotiin Alkon verkkokaupasta. Tämä on hauska päästä maistelemaan viinejä ammattilaisen opastuksella ja oppia samalla viineistä lisää. 

Seuraava tasting järjestetään 26.2.2021 klo 18 ja maisteltavana on kolme viiniä. Tapahtumaan voi edelleen ilmoittautua täällä, mutta Alkon verkkokaupan suhteen tilaus voi mennä hiukan tiukille. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä myös tulevia tastingeja! Niin ja tilata Rosa Viini & Ruoka-uutiskirje, itse bongasin tämän sitä kautta!

Pakopeli etänä

Rakastatteko erilaisia pakohuoneita ja pulmapelejä? Pakohuoneeseen on nykyään mahdollista osallistua myös etänä, kotoa käsin! Esimerkiksi Amazed Games Room Escape järjestää etänä pelattavia pakopelejä, joissa fyysisesti paikalla olevaa peliohjaajaa ohjataan Zoomin välityksellä, kotoa käsin. Pelin perushinta on 50 euroa, joka sisältää kaksi pelaajaa. Toinen etäpakopelejä järjestävä yritys on Grr8t Escape, jonka pakopeli toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä ja jonka pelaamiseen tarvitaan vain kännykkä, tabletti tai tietokone, mistä osallistujat näkevät pelin ohjaajan antamat arvoitukset. 

Lisäksi kannattaa tutustua Escape Room ja Exit-peleihin, jotka ovat pakohuonepelejä lautapelien muodossa. Näiden parissa vierähtää helposti treffi-ilta jos toinenkin!

Virtuaalinen museovierailu

Viihdyttekö normaaliaikana treffeillä museossa tai erilaisissa näyttelyissä? Näin korona-aikana todella monet museot ovat avanneet mahdollisuuden myös virtuaalisiin vierailuihin! Osassa museoista pääsee tutustumaan museon kokoelmiin virtuaalisesti ja joissain on tarjolla myös virtuaalisia opastettuja kierroksia. 

Virtuaalielämys tarjoaa myös mahdollisuuden vierailla tunnetuissa museoissa ympäri maailmaa! Esimerkiksi Lontoon British Museumissa museon aarteet avautuvat interaktiivisen aikajanan kautta ja niiden historiasta kerrotaan niin tekstin, kuin audioraidankin muodossa ja brasilialaisessa Sao Paolon taidemuseossa on tarjolla englanninkielinen opastus, jossa kerrotaan ensin yleisesti museosta ja käyttäjän koskettaessa ruudulla taideteoksia, alkaa opas kertoa tietystä teoksesta. Itselleni tuli mieleen hauska idea, että treffeille voisi valita jonkun matkakohteen ja rakentaa koko treffipäivän sen teeman ympärille! Esimerkiksi: englantilaisen aamiaisen kokkailu, virtuaalivierailu British Museumissa, afternoon tealla herkuttelu kotona ja illalla vielä ruoaksi fish & chipsejä. Tämä voisi auttaa myös fiilistelemään tulevia reissuja ja lievittämään matkakaipuuta! 

Kattavan listauksen virtuaalisista museoelämyksistä bongasin itse Helmetin sivuilla. 

Kysymyslista tai -kortit

Vähän erilainen treffi-idea! Luin jokin aika sitten Tickle Your Fancy-blogin Saran kirjoittaman postauksen, jonka aiheena oli parisuhteen vuosihuolto. Postaus sisältää listan kysymyksiä, joiden avulla voi herätellä syvällisempää keskustelua kumppanin kanssa. Jos arjen keskellä tuntuu välillä vaikealta aloittaa tällaisia keskusteluja, niin tällainen kysymyslista on loistava apuväline siihen! Ajatuksena on käydä kysymys kerrallaan läpi ja ensin itse veikata, mitä kumppani tähän vastaisi ja sen jälkeen toinen voi kertoa osuiko vastaus oikeaan ja täydentää sitä. Sitten tehdään sama toiste päin! 

Toinen hyvä keskustelunherättäjä voisivat olla Voimaa rakkauteen parisuhteessa-rakkauskortit, joita voi nostella yksin tai yhdessä. Kortin ajatuksesta voi keskustella yhdessä tai kumpikin voi vaikkapa kirjoittaa ylös sen, mitä siitä tulee mieleen suhteesta. Kortin voi myös jättää toisen yöpöydälle – kuin vihjeeksi.

Kokkikoulu Live

Tämän idean bongasin erään ystäväni Instagramista ja haluaisin ehdottomasti päästä testaamaan tätä myös itse! Kape Aihisen livekokkikouluja järjestetään kuukausittain ja seuraavan kokkikoulun aiheena 20.3. ovat perustekniikat. Lipun ostamisen jälkeen saa itselleen ostoslistan, reseptit ja sommelierin laatimat suositusviinit kullekin ruokalajille - sekä tietysti katseluoikeuden liveen tapahtumapäivänä.  

Kokkikoulu kestää noin 2 tuntia ja maaliskuun kokkikoulun menusta löytyy tomaatti-rucolasalaatti ja aiolia, timjamivoissa paistettu häränfileepihvi, uunissa paahdettuja juureksia ja punaviinikastiketta, sekä Marianne-jogurttimoussea. 

Ruokaboksi

Tämä ei oikeastaan ole pelkästään treffivinkki, vaan myös meidän arkiviikkojen pelastaja! Tuntuuko vaikealta keksiä kokattavaa arkipäiville tai haluaisitteko kokeilla jotain uutta, mutta suhteellisen helppoa ja nopeaa reseptiä treffi-iltana? Ruokaboksista voi valita joko kolmen tai neljän ruoan boksin ja boksi toimitetaan kotiovelle maanantai-iltana. Mukana tulevat reseptit ja ohjeet ruokien valmistukseen, sekä tarvittavat raaka-aineet. Me olemme innostuneet tilaamaan Ruokaboksin jo useammankin kerran ja löytäneet sieltä uusia suosikkireseptejä. Ruokaboksista on saatavilla myös vegeversio!

+ Leffa- ja sarjasuositukset part 2:

Loppuun vielä uusi pläjäys sarja- ja leffasuosituksia, sillä jokainen meistä varmasti tietää, kuinka vaikeaa on välillä löytää mieleistä katseltavaa. Etenkin nyt, kun suoratoistopalveluita on ainakin meidän kotona kulutettu tavallistakin ahkerammin! :D

Viaplay


Sarjat: Olemme viime aikoina ahmineet Elisa Viihde-alkuperäissarjoja, joista monet ovat olleet todella hyviä! Suositus siis ainakin seuraaville: Nyrkki, Ivalo, Pohjolan laki, Kaikki synnit, Bullets ja Huone 103. Lisäksi innostuimme katsomaan Ylelläkin aiemmin esitetyn Babylon Berlinin ja seuraavana meidän katselulistalla ovat The Defeated, Gomorra ja La Unidad. 
Leffat: The Gentlemen - tämä oli loppujen lopuksi yllättävän hyvä! Myös näyttelijäkattaus on todella kova. Seuraavana listalla on muunmuassa Harriet, Ordinary Love ja The Aftermath

Netflix


Sarjat: Kaksi loistavaa sarjaa, jotka ahmimme parissa päivässä, eli Lupin ja Musta Kuningatar! Seuraavaksi listalla The Alienist, Suburra ja Delhi Crime
Leffat: Tällä viikolla katsomamme, Elton Johnista kertova Rocketman yllätti todella positiivisesti ja David Attenborouhin Elämä Planeetallamme-dokumentti kosketti. Sseuraavaksi listalla ainakin The Dig, Intern ja The Stanford Prison Experiment. Niin ja The Girl On Train, joka tulee Netflixiin 26.2. ja joka oli ainakin kirjana superkoukuttava!

Toivottavasti näistä löytyi taas uusia ideoita teillekin! Kivoja treffi- ja kotoiluhetkiä!

torstai 18. helmikuuta 2021

Hääbloggaajan kolmenkympin kriisi

Kuva: // Unsplash, Johannes W

Alle kahden kuukauden päästä täytän 30. Siis 30??? Aivan huomaamattani minusta tuli aikuinen. 

Viime viikkoina minut on vallannut pienoinen kolmenkympin kriisi. Ei, älkää käsittäkö väärin, en missään nimessä toivoisi olevani jälleen 20 tai muistele kaihoisasti villejä nuoruusvuosiani. Elämä on tuhat kertaa parempaa nyt kuin oli silloin. Enemmänkin olen välillä tuntenut olevani jotenkin myöhässä

Moni teistä voi varmasti samaistua siihen, että joskus teini-ikäisenä kun ajatteli itseään sitten joskus kolmikymppisenä, niin kuvitteli että silloin elämän isot asiat olisivat jo aika pitkälti toteutuneet. Ainakin itse voin myöntää, että ajattelin kolmikymppisen Hannan olevan jo naimisissa, menestyvässä työpaikassa, asuvan omakotitalossa ja olevan vähintään yhden lapsen äiti. 

Noh, elämää ei tietenkään voi ennalta suunnitella ja aikatauluttaa. Olen joka päivä iloinen siitä, että olen löytänyt noin mahtavan tyypin rinnalleni ja ensi vuonnahan me juhlimme häitämme, sekin on uskomattoman siistiä. Lisäksi olen onnellinen työpaikastani ja menestyksestä työelämässä. Olen päätynyt alalle, johon en koskaan suunnitellut päätyväni ja löytänyt itsestäni aivan uudenlaista osaamista, vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Vastuuni ja työnkuvani on koko ajan kehittynyt ja saan jatkuvasti haastaa itseäni ja oppia uutta. 

Kuva: // Reddit
Kuva: // iFunny.co

Ehkä voisi siis sanoa, että oloni on jotenkin malttamaton. Haluaisin jo kokea sen kaiken, päästä toteuttamaan kaikki haaveet. Haluaisimme jo päästä hankkimaan ensimmäisen oman kodin ja laittamaan siitä meidän näköisen. Ja lapset, kyllähän me niistäkin haaveilemme. En tiedä johtuuko se biologisesta kellosta vai siitä, että vierellä on nyt sellainen upea tyyppi, jonka kanssa oikeasti haluaisi perheen perustaa - vai ehkä vähän molemmista? Uskaltaako tällaista ylipäätään edes kirjoittaa julkisesti, kukaan kun ei voi ennalta tietää, tuleeko lapsia toiveistaan huolimatta saamaan. 

Näin häitä suunnitellessa olen myös välillä pohtinut, että onko ihan hölmöä haluta ne unelmien häät ja säästää niihin kaksi vuotta. Olisiko aikuisten ihmisten nyt vaan järkevämpää mennä naimisiin ja käyttää nekin rahat vaikkapa omistusasuntoon ja yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen? Pitäisikö perheen perustaminen aloittaa nyt heti ja miten paljon sen lykkääminen häiden takia voi mahdollisesti vaikeuttaa sitä? 

Evelinan Hitaasti-kappale kuvaa viime aikojen fiiliksiäni aika osuvasti. Siinä muunmuassa lauletaan ”Oltaispa tavattu aiemmin, niin oisin voinut olla sun kauemmin” ja tämä on pyörinyt mielessäni usein viime aikoina. Että voi jos olisimmekin tavanneet vähän aiemmin, ehtineet nauttia kahdenkeskisestä ajasta vielä muutaman vuoden kauemmin, reissata ja matkustella ja kokea enemmän yhdessä, säästää rahaa yhteistä tulevaisuutta varten. Samalla yritän kuitenkin muistuttaa itseäni siitä, että meillä on kyllä aikaa, koko loppuelämämme. Kaltaiselleni haaveilijasielulle on tärkeää muistaa myös elää tässä hetkessä ja nauttia tästä, ei pelkästään haaveilla kaikesta tulevasta. Ja jos olisimme tavanneet aiemmin, ei meistä ehkä olisi tullut meitä. Nyt aika oli juuri oikea meille ja tämä on meidän polkumme. 

Löytyykö täältä muita ikäkriisin parissa painiskelevia? Onko teillä ollut samanlaisia ajatuksia? 

keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Hääteemoja: Vaaleanpunaiset pastellihäät

Ajattelin viime viikolla kirjoittaa myös ystävänpäiväviikkoon sopivan Hääteemoja-postauksen, jonka inspiraationa on oma lempivärini, eli vaaleanpunainen. En ehtinytkään kirjoittaa postausta valmiiksi viime viikolla, mutta ajattelin, että kyllä maailmaa voi vielä hetken katsella vaaleanpunaisten linssien läpi, vaikka ystävänpäivä jo hurahtikin ohitse. 

Tänään siis luvassa ihania ideoita ja inspiraatiokuvia vaaleanpunaisiin pastellihäihin. Jos menisin itseni kanssa naimisiin, niin hääteema varmaan olisi juurikin tällainen hattaran ja pinkin sävyinen ja kirkosta poistuttaisiin eräässä aiemmassa postauksessa mainitun hattarakujan läpi :D

Kuva: // Unsplash, Gabrielle Henderson

1. Häätyyli ja pukeutuminen

Vaaleanpunaisen sävyt ovat tyypillisesti olleet melko suosittu värivalinta kaasojen asuissa ja ne sopivat täydellisesti pastellihäihin! Ihastuin tähän ideaan, että mekon sijasta kaasoilla voisikin olla vaaleanpunaisen sävyiset, keveät tyllihameet yhdistettynä yksinkertaisiin valkoisiin t-paitoihin ja mataliin sandaaleihin. Kaunista, eleganttia ja kuitenkin simppeliä!

Kuva: // Unsplash, Becca Tapert
Kuva: // Unsplash, Becca Tapert
Kuva: // Unsplash, Photo Nic Co.Uk.Nic

Värillisiä hääpukuja käsittelevässä postauksessa ihastelinkin jo vaaleanpunaisen sävyissä loistavia hääpukuja, mutta keräsin tähän vielä lisää inspiraatiokuvia. Vaaleanpunaisesta on saatavilla lukuisia eri sävyjä ja se soveltuu loistavasti niin juhlavaan prinsessamekkoon, boho-henkisiin pitsimekkoihin, kuin laskeutuviin keveisiin asuihinkin. 
Kuva: // Unsplash, Taylor Heery
Kuva: // Unsplash, Oswaldo Ibanez
Kuva: // Unsplash, Kitera Dent
Kuva: // Unsplash, Jonathan Borba
Kuva: // Unsplash, Taylor Heery
Kuva: // Unsplash, Feli Ramsanjami Agung
Kuva: // Unsplash, Bui Thanh Tam
Kuva: // Unsplash, Tengyart
Kuva: // Unsplash, Lauren Gray
Kuva: // Unsplash, Tengyart

Olisi myös hauska idea sisällyttää vaaleanpunaista hääparin molempien puoliskojen asuun!
Kuva: // Unsplash, Elena Taranenko

2. Kampaus, meikki ja kynnet

Olen jo pitkään ihastellut muiden kuvissa upeita pastellinsävyisiä hiusvärejä! Tällainen väri ei ikinä toimisi omissa tummissa hiuksissani, mutta monilla se näyttää upealta ja olisi myös ihana väripilkku häätyylissä ja -kuvissa. Ihastuin myös toisessa kuvassa vaaleanpunaisten hiusten ja savuisen harmaan mekon yhdistelmään, jossa on upeaa kontrastia!

Kuva: // Unsplash, Pedro Henrique Santos
Kuva: // Unsplash, Isi Parente
Kuva: // Unsplash, V T

Jos vaaleanpunainen asu ei tunnu omalta, voi pastellisävyjä hyödyntää myös pienemmissä yksityiskohdissa, esimerkiksi meikissä ja kynsissä. Vaaleanpunainen on yksi omista suosikkisävyistäni luomiväreissä ja korostaa upeasti etenkin ruskeita ja sinisiä silmiä. Myös huulimeikissä suosin itse usein vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjä, niin arkena kuin juhlatilanteissakin. 
Kuva: // Unsplash, Freestocks
Kuva: // Unsplash, Freestocks
Kuva: // Unsplash, Laura Chouette

Huolitellut kynnet viimeistelevät häätyylin! Kynsiin kannattaa panostaa, koska kuten kosinnankin jälkeen, myös hääpäivänä moni haluaa ihailla sormuksianne ja usein sormuksista ja hääparin käsistä otetaan myös lähikuvia. Vaaleanpunaisen ja nuden sävyinen kynsilakka on täysin läpinäkyvää lakkaa hiukan näyttävämpi, mutta kuitenkin hillitty. Jos kynsiin kaipaa pientä ekstraa, sopivat vaaleanpunaisen sävyihin hyvin erilaiset glitter- ja timanttikoristelut. 
Kuva: // Unsplash, Ying Ge
Kuva: // Unsplash, Allison Christine

3. Asusteet 

Omaan häätyyliin voi sisällyttää vaaleanpunaisen pastellisia sävyjä myös erilaisten asusteiden muodossa. Olen viime aikoina muutenkin ihastellut hääkuvia, joissa parilla on hauskat aurinkolasit, joten ihastuin heti myös näihin vaaleanpunaisiin sydänlaseihin. Ihana leikkisä yksityiskohta! 
Kuva: // Unsplash, Taylor Deas-Melesh

Tässä kuvassa puolestaan minut hurmasi näyttävä vaaleanpunainen kukkaseppele, jossa on jopa hiukan kruunumaista muotoa. Lisäksi ihastelin vaaleanpunaisia kenkiä ja rusetteja - näyttäisi hääkuvissa hauskalta jos molempien puolisoiden tyylistä löytyisi samansävyisiä yksityiskohtia. 
Kuva: // Unsplash, Alice Alinari
Kuva: // Unsplash, Constantinos Panagopoulos
Kuva: // Unsplash, Photos by Lanty
Kuva: // Unsplash

4. Somistus ja koristeet

Vihki- ja/tai juhlapaikan koristeeksi sopivat esimerkiksi pastellinsävyiset paperipallot ja vaalean roosan väriset harsokankaat. Näistä voi sitoa esimerkiksi rusetteja, ripustaa verhomaisena roikkumaan seinää vasten tai kiinnittää laskostettuna kattoon. Vaaleanpunaisen kanssa toimivia värejä ovat niin muut pastellisävyt, kuin puhtaan valkoinenkin. Lisäksi lämmin ruskea puu näyttää upealta vaaleanpunaiseen yhdistettynä. 

Kuva: // Unsplash, Thomas AE
Kuva: // Unsplash, Gabriel Baranski
Kuva: // Unsplash, Freddy G

Pöytäkoristeissa teemasävyjä voi hyödyntää niin kukka-asetelmissa, kaita- ja lautasliinoissa, kuin astioissakin. Olisi ihanaa yhdistää muuten valkoisiin astioihin esimerkiksi yhdet vaaleanpunaiset lautaset tai ruusukullan sävyiset aterimet. Ruusukullan ja kuparin sävyt muuten toimivat erittäin hyvin vaaleanpunaisen rinnalla!

Kuva: // Unsplash, Kelly Jean
Kuva: // Unsplash, Micheile Henderson
Kuva: // Unsplash, Thomas William

5. Tarjoilut

Vaaleanpunaisia kakkuja, leivoksia, donitseja ja macaronseja - kyllä kiitos! Mielestäni vaaleanpunainen on herkullinen väri, joka toimii loistavasti etenkin jälkiruokatarjoiluissa. Teemaväriä on helppo hyödyntää myös häiden juomapuolella: loihdi hempeän värinen booli, limonadi tai makuvesi ruoan seuraksi ja valitse alkumaljaksi hempeän sävyistä rosé-kuohuvaa. 


Salainen haaveeni on joskus omistaa vaaleanpunainen auto! Valitettavasti niitä näkyy katukuvassa hyvin vähän, eikä sulhanen ole asian suhteen lainkaan samoilla linjoilla :D Nykyinen automme on siis pinkin sijasta jotain beigen ja harmaan väriltä. Hääpäivään jos mihin, suloisen vaaleanpunainen näyttävä kulkupeli sopisi aivan täydellisesti! Lisää väriä voi halutessaan tuoda vielä esimerkiksi erilaisilla kukka- tai nauhakoristeilla. 


Autojen lisäksi toinen yksityiskohta, jossa vaaleanpunaisen sävyt näyttävät mielestäni erityisen upeilta, ovat tietysti kukat! Loihtikaa photoboothin kuvaustaustaksi näyttävä vaaleanpunainen kukkaseinä ja silputkaa pinkkejä kukkien terälehtiä vihkimisen jälkeen ilmaan heitettäväksi. Vinkki! Kukkakaupat myyvät usein edullisesti jo hiukan nuupahtaneita leikkokukkia, jotka sopivat loistavasti tähän tarkoitukseen. 
Kuva: // Unsplash, Ye Qing
Kuva: // Unsplash, The HK Photo Company

Ruusut, pionit ja neilikat ovat hääkimppujen ja -kukitusten kestosuosikkeja ja kaikkia niitä on saatavissa myös erilaisissa pinkin ja vaaleanpunaisen suloisissa sävyissä. Valitse murrettuja, utuisia sävyjä tai leiskuvan täyteläistä vaaleanpunaista. Myös kukka-asetelmissa ja kimpuissa vaaleanpunaisen vastapainona toimivat hyvin violetin, valkoisen ja tumman vihreän sävyt. 

Kuva: // Unsplash, Jez Timms
Kuva: // Unsplash, Anna
Kuva: // Unsplash, Annie Spratt
Kuva: // Unsplash, Anton Mislawsky
Kuva: // Unsplash, Peter Bucks

Mikä olisikaan täydellisempi paikka vaaleanpunaisten teemahäiden potrettikuvien napsimiseen, kuin kirsikkapuiden loiste?

Kuva: // Unsplash, Lily Zhou

Vaaleanpunainen tulee ehdottomasti olemaan myös yksi meidän häidemme teemaväreistä! Meidän kohdalla sitä tullaan varmasti näkemään ainakin kukkien ja paperituotteiden kohdalla, sekä ehkä osana omaa häätyyliäni. Kaasoni nirhaisivat minut jos pyytäisin heitä pukeutumaan vaaleanpunaisiin tylliunelmiin, joten heidän asuihinsa keksimme varmasti jotakin aivan muuta :D 

Löytyykö täältä muilta vaaleanpunaiseen hurahtaneita?