perjantai 7. elokuuta 2020

Inspiraatiota hääpotretteihin

Kihlajaiskuvauksissa käymisen jälkeen, on tullut hiukan jo pohdittua sitäkin, millaisia haluaisimme hääkuvistamme. Alkuun ajattelin, ettei minulla ole mitään hajua, millaisista kuvista ja tyylistä tykkäisin. Luin kuitenkin jostain hyvän vinkin, että kannattaa selata mahdollisimman paljon muiden hääpotretteja ja tallentaa omat suosikkikuvat muistiin. 

Pinterest-kansiotani selatessani huomasin hyvin nopeasti, että kaikilla suosikkikuvillani on oikeastaan paljonkin yhteisiä piirteitä. Niissä on pehmeä valo ja monet niistä on napattu auringonlaskun aikaan. Luonto, viljapellot ja maalaismaisemat ovat myös vahvasti läsnä monissa kuvissa. Tuntuu, että pellon keskellä otettuja hääkuvia on viime aikoina näkynyt todella paljon, joten emme selvästikään ole ainoat tähän ajatukseen ihastuneet. Lisäksi pidämme molemmat melko luonnollisista kuvista ja dramaattiset muokkaukset eivät ole meidän juttumme. 

Kihlajaiskuvauksissamme kyselimme myös meitä kuvanneelta valokuvaaja Sonja Siikaselta muutamia asioita hääpäivän kuvauksiin liittyen. Halusimme tietää paljonko aikaa potrettikuvien ottamiseen kannattaisi varata ja Sonja kertoi, että niitä varten on hyvä varata ainakin 1-1,5 tuntia. Väljä aikataulu on aina kiireistä parempi. Lisäksi hän suositteli, että jos vain mahdollista, niin kannattaa varata kuvauksille myös pieni hetki illasta, auringonlaskun aikaan. Valo on silloin kauneimmillaan ja toisaalta se tarjoaa myös hääparille ihanan hengähdyshetken juhlinnan keskelle, ihan kahdestaan. 
Kuva: Pinterest

Näihin ihaniin peltokuviin liittyy toki myös muutamia käytännön murheita. Mistä löytyisi sopiva pelto, jossa saisi kuvata ja kuinka voisimme kysyä siihen luvan pellon omistajalta? Lisäksi riskinä on, että kuvausten jälkeen häämekon helmat ovat täynnä pieniä roskia ja minun suureksi kauhukseni; ötököitä! :D Luotan kuitenkin, että onnistumme sitten yhdessä kuvaajamme kanssa keksimään näihinkin ongelmiin hyvät ratkaisut. 

Vaikka rakastan ajatusta siitä, että näkisimme toisemme ensimmäistä kertaa vasta alttarilla, olemme käytännön syistä ainakin tässä vaiheessa päätyneet siihen, että haluaisimme ottaa potrettikuvat ennen vihkimistä. Tässä yhteydessä voisi napata myös first lookit (niistä lisää myöhemmin!) ja koiramme Aapo voisi olla mukanamme muutamissa kuvissa. Olen itse tosi kova jännittäjä, joten uskon, että toisen näkeminen ennen vihkimistä myös auttaisi vähän jännitykseen ja stressiin. Lisäksi haluaisimme ehdottomasti järjestää Sonjankin suositteleman iltakuvaushetken, juhlapaikkamme läheisyydessä ja napata silloin muutamat lisäkuvat. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Loppuun vielä muutama vinkki! Jos tekin kaipailette inspiraatiota hääpotretteihin, niin kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan Instagramissa @haakuvaajat -tili, jossa jaetaan suomalaisten valokuvaajien ihanimpia otoksia. Lisäksi @häätfi -instatilillä on tällä viikolla repostattu eri parien upeita hääkuvia, ne kannattaa tsekata myös! Pinterestistä inspiraatiokuvia löytää esimerkiksi hakusanoilla: "wedding portraits" ja "wedding photos". 

Millaisia suunnitelmia tai omakohtaisia kokemuksia teillä lukijoilla on potrettikuviin liittyen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti