torstai 6. elokuuta 2020

Kihlajaisjuhlien suunnittelua

Me olimme heti kosinnan jälkeen yhtä mieltä siitä, että olisi ihanaa järjestää kihlajaisjuhlat sukulaisille ja ystävillemme. Olisi ollut ihanaa päästä järjestämään juhlia heti kihlautumisen jälkeen, mutta valitettavasti koronapandemia on lykännyt myös meidän juhlavalmistelujamme. Nyt kihlautumisesta on kulunut jo 4 kuukautta ja olemme alkaneet pohtia, että onko ihan outoa järjestää kihlajaiset näin pitkän ajan jälkeen?
Sain kuitenkin muutamilta hääinstakollegoilta tsemppausta, että ei vielä ole liian myöhäistä ja hyvin voimme vielä järkätä juhlat, joten ehkä uskaltaudumme jatkamaan niiden järjestelyjä!

Suunnitelmissamme on järjestää kihlajaiset työpaikallani. Meidän toimisto sijaitsee meren rannalla Keilaniemessä ja mahtava henkilökuntaetunamme, että ravintolasalia saa vuokrata ilmaiseksi omia juhlia varten. Ravintolassa on isot ikkunat merelle päin ja istumapaikat yli 100 hengelle. Tämä on ihan mahtava etu, koska meidän 60 neliöisessä kaksiossa tila loppuisi hyvin nopeasti kesken. Huomasimme tämän jo tupareissa, kun molempien kaverit olivat samaan aikaan paikalla :D

Kuva: Pinterest

Alunperin haaveilimme, että olisi ollut ihana järjestää kihlajaiset kesän aikana, koska toimistomme ympäristö on kaunis ja henksuetunamme on myös rantasaunamme maksuton käyttö. Lisäksi toimistoa kiertää oma frisbeegolf-rata ja käytössä on 4 kajakkia. Myös sekä ravintolan, että saunan kaasugrillejä olisi saanut hyödyntää. Puitteet olisivat siis erinomaiset kesäbileiden järkkäämiseen! Koronan takia olemme kuitenkin lykänneet juhlia ja nyt haaveissamme olisi saada järjestettyä ne lokakuussa, jossa myös olisi oma syksyinen tunnelmansa ja koristeluun voisi hyödyntää kynttilöitä, lyhtyjä ja erilaisia koristevaloja. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Koska häihin aiomme panostaa täysillä, niin kihlajaisten suhteen meinaamme hiukan pihistää, eli teemme kaikki tarjottavat itse (tai läheistemme avustuksella, be aware! :D), hyödynnämme kotoa valmiina löytyviä koristeita, lähetämme kutsut sähköisesti ja käytämme kertakäyttöastioita, vaikka muuten yritänkin niitä nykyään välttä mahdollisuuksien mukaan. Aiomme pitää juhlat liukuvasti kahdessa erässä, eli päivällä olisi kakkukahvit sukulaisille ja illalla sitten bileet kavereille. Tilassa saa juhlia yöhön asti, mutta toisaalta sieltä pääsee myös helposti keskustaan, jos innostumme lähtemään johonkin jatkoille. 

Hääryhmissä on myös jonkin verran näkynyt keskustelua siitä, ovatko kihlajaiset ylipäätään tarpeelliset ja mitä niissä tehdään. Itse rakastan juhlien järjestämistä ja esimerkiksi omia synttäreitä tulee nykyään juhlittua aivan liian harvoin. Kihlautuminen jos mikä on siis oiva syy järjestää juhlat ja koota kaikki läheiset saman katon alle! Lisäksi on myös kiva, että sukulaisemme ja ystävämme pääsevät tutustumaan toisiinsa, sillä kihlajaisten kutsulistalla on aikalailla sama porukka kuin häidemmekin vieraslistalla. Mielestäni kihlajaiset ovat tietyssä mielessä vähän niin kuin rippi- tai ylioppilasjuhlat, eli mitään erillistä ohjelmaa siellä ei välttämättä tarvitse olla. Sukulaisten kanssa varmasti kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia ja kavereiden kanssa sitten bailataan ja ehkä pelaillaan jotain. Toiveissani on myös hyödyntää pikkusiskoni polaroid-kameraa ja napsia sillä hauskoja kuvia muistoksi juhlista. Tärkeintä meille on rento yhdessäolo!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Yksi asia mitä olemme myös pohtineet, ovat lahjat. Olemme saaneet monilta rakkailta sukulaisiltamme ja ystäviltämme jo kihlajaisonnitteluja, -kortteja ja -lahjoja ja emme missään nimessä halua, että vieraille tulee nyt sellainen olo, että heidän pitäisi uudestaan tuoda meille jotain. Muutenkin näiden juhlien, kuten häidenkin kohdalla lahjoja tärkeämpää on se, että saisimme läheisemme koolle ja pääsisimme juhlimaan heidän kanssaan meille tärkeää hetkeä. Miten tämän voisi korrektisti ilmaista kutsussa? Mietin, että voisiko kutsuun kirjoittaa esimerkiksi, että "Ei lahjoja tai muistamisia, tuo vain itsesi ja juhlafiilis!"? Ja jos joku silti haluaa ehdottomasti tuoda jotain, niin ennemmin sitten vaikka jotain syötävää tai juotavaa, jonka voisi pistää tarjolle juhliin. 

Tässä joitakin meidän saamia ihania kihlajaiskortteja <3

Tarkkailemme nyt silmä kovana, miten koronatilanne etenee kun koulut alkavat ja ihmiset palaavat lomilta töihin. Pidetään peukkuja, että saisimme juhlat syksyn aikana järkättyä! ♥ Oletteko te järjestäneet kihlajaisia? Jos kyllä, niin millaisia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti