keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Hemmottelupolttarit Hotelli Yöpuussa

 Kaupallinen yhteistyö: // Hotelli Yöpuu 
*Majoitus ja illallisen alkumaljat saatu 

Kuten moni teistä jo tietääkin, viime viikonloppuna suuntasimme blogikollegoideni Sonjan (matchista_morsian) ja Ellin (Hashtag Häät) kanssa Jyväskylään kuvaamaan materiaalia tulevaan Häämessut netissä -messujen ohjelmaan. Majapaikkanamme toimi Jyväskylän keskustassa sijaitseva ihana Hotelli Yöpuu, jossa olin itse halunnut jo pidempään päästä majoittumaan. Haluan jakaa teille fiiliksiämme Yöpuusta ja jotta postauksesta ei tulisi megapitkää, päätin jakaa niitä kahteen erilliseen postaukseen. 

Korona-aikana ilmiöksi ovat nousseet ns. mikrohäät, eli pienen porukan kesken juhlistettavat hääjuhlat. Moni kuitenkin pohtii myös polttareiden kohtaloa ja sitä millaista ohjelmaa korona-aikana voisi polttarisankarille järjestää. Tänään haluan vinkata teille millaiset ihanat, korona-aikaankin hyvin sopivat pienen porukan polttarit Hotelli Yöpuussa voisi järjestää ja mitä kaikkea polttaripäivään voi sisällyttää. Nyt tulevat siis mikropolttarit!

Kasvonaamioita ja kuohuviiniä saunakeitaalla

Yöpuun kellarikerroksessa sijaitsee upea saunakeidas, joka huokuu itämaista spa-tunnelmaa. Saunatila koostuu tilavasta vesialtaalla ja jääkaapilla varustetusta oleskeluhuoneesta, sekä upeasti sisustetusta suihku- ja saunaosastosta.

Kaikille suoraan Hotelli Yöpuun kautta majoituksensa varanneille sisältyy huonehintaan tunnin mittainen yksityissaunavuoro, mutta saunan voi myös varata yksityiskäyttöön vaikka ei hotellissa majoittuisikaan. Saunan perusmaksu ryhmille on 150 € ja lisäksi saunojista veloitetaan 10 €/hlö. Sauna-aika ryhmille on 2 tuntia ja saunatilaan mahtuu maksimissaan kymmenen henkilöä. Saunakeitaasta löytyvät myös pehmeät pyyhkeet, laudeliinat ja ihanat Lumenen kosmetiikkatuotteet, joten niitä ei tarvitse raahata itse mukana. 







Saunakeidas on anniskelualuetta, jonne on mahdollista halutessaan tilata hotellin kautta pientä tarjottavaa, esimerkiksi pullo talon samppanjaa, hedelmiä ja käsin tehtyjä suklaapraliineja. Saunatila sopii loistavasti polttariporukan rentouttavaan spa-hetkeen, sillä lauteille mahtuu isompikin porukka ja oleskeluhuoneessa voi rentoutua pyyhkeisiin kietoutuneina, kasvonaamiot kasvoilla ja samalla kuohuvaa siemaillen. 

Me nautimme omasta saunavuorostamme täysin siemauksin ja saunakeitaan pehmeiden löylyjen ja saunomisen lomassa nautittujen tervetuliaisjuomien (jotka muuten myös kuuluvat Yöpuussa huonehintaan!) jälkeen olo oli ihanan rentoutunut ja raukea. 

Tasting tai drinkkikoulu Ravintola Pöllöwaarissa

Hotelli Yöpuun ravintolasta Pöllöwaarista löytyy tunnelmallinen viinibaari ja kesäaikaan sisäpihalla palvelee myös hurmaava Viinipiha. Ravintola Pöllöwaari järjestää ryhmille myös erilaisia tastingeja ja juomakouluja, jotka sopivat loistavasti polttariryhmän aktiviteetiksi. Valikoimasta löytyy valmiita tasting-elämyksiä, kuten kuohuviinitasting, yhdistetty suklaa- ja viinitasting tai juuston ystäville suunniteltu viini- ja juustotasting, mutta myös täysin omien toiveiden mukaisen tasting-kokonaisuuden räätälöiminen on mahdollista. 

Jos polttariseurueenne maistelee mielummin jotain muuta kuin viinejä, löytyy Pöllöwaarin valikoimasta myös pienpanimo-oluisiin keskittyvä oluttasting, sekä drinkki- tai mocktail-koulut, joissa päästään tutustumaan erilaisten juomasekoitusten maailmaan ja valmistamaan ryhmälle mieleisiä juomia. 



Polttari-illallinen täynnä makuelämyksiä 

Tastingin tai drinkkikoulun jälkeen polttariporukalla kannattaa ehdottomasti suunnata vielä maistelemaan Ravintola Pöllöwaarin illallisherkuista. Pöllöwaarista löytyy myös kaksi kabinettia: 14 hengelle soveltuva Arola ja maksimissaan 12 hengelle sopiva Pääsky, jotka on mahdollista varata juhlakäyttöön. Kabinetissa illallista voi nauttia kaikessa rauhassa, oman porukan kesken. 

Pöllöwaarin menut tarjoilevat kauden makuja ja vaihtuvat sesongeittain. Ravintolan listalta löytyy neljä valmista menuvaihtoehtoa: kuuden ruokalajin yllätysmenu, neljän ruokalajin menu, sekä kaksi kolmen ruokalajin menuta, joista toinen on vegaaninen menu. Jos näiden joukosta ei löydy itselle mieleistä yhdistelmää, voi annoksista koota myös oman menun ja menuiden lisäksi ravintolalla on á la carte-lista, josta voi tilata annoksia yksittäin. Kaikki annokset kuulostivat niin hyvältä, että valinnanvaikeus meinasi alkuun yllättää meidät. Itse päädyin pienen pohdinnan jälkeen tilaamaan kolmen ruokalajin MENU 56 °:n  ja sen seuraksi puolikkaan viinipaketin - tämä on muuten loistava vinkki, jos haluatte päästä maistelemaan myös sommelierin valitsemia viinisuosituksia, mutta täydet annokset tuntuvat omaan makuun liian suurilta. 




Illallinen starttasi amuse-boucheilla, eli keittiön tervehdyksillä, joka tällä kertaa oli suussasulavan herkullista peruna-purjokeittoa ja alkuruokana nautiskelimme karitsaa, joka tarjoiltiin palsternakan, sinapinsiementen ja portviinin kera. Pääruokana puolestaan oli superherkullista kuhaa hollandaise-kastikkeen, mallaksen ja keltajuuren kera ja jälkiruokana pääsimme maistelemaan Kolatun vuohenjuuston, vadelmien ja vaniljan makuja. Menu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut ja etenkin jälkiruoka nousi yhdeksi parhaista koskaan maistamistani jälkkäreistä. 




Noh, tästä ehkä paistaakin läpi se, että itse rakastuin Pöllöwaarin ruokiin ja olen nyt aivan valmis kolme tuntia Jyväskylään vain näiden ruokien takia. Me syömme aika paljon ravintoloissa (jos pankkitililtäni kysytään niin aivan liian usein), mutta tämä oli yksi parhaista ravintolakokemuksista vähään aikaan! Jos polttarisankarissanne on siis pientä kulinaristin vikaa, niin suosittelen ehdottomasti nautiskelemaan Pöllöwaarin menusta pidemmän kaavan mukaan. 

Yhteistyökumppaneiden aktiviteetteja 

Tällä hetkellä tapahtumia järjestetään hyvin rajoitetusti, mutta tilanteen joskus taas normalisoituessa kannattaa hyödyntää myös Hotelli Yöpuun yhteistyökumppaneiden etuja. Hotellilta löytyy esimerkiksi kaksi kausikorttia Jyväskylän Sinfonian konsertteihin ja kausikortteja JYP:in SM-liigaotteluiden istumakatsomoihin. Polttari- tai hotellielämykseen voi siis halutessaan yhdistää myös musiikkia tai urheilua! Jos haluatte tarjota polttarisankarille hiukan ekstrahemmottelua, voitte varata hänelle esimerkiksi ihanan kasvo- tai jalkahoidon parin korttelin päässä Yöpuusta sijaitsevasta Golden Day Spa & Salonista, jossa on Hotelli Yöpuun asiakkaille vaihtuvia etuja. 

Pienen porukan hemmottelupolttareihin voi halutessaan yhdistää myös majoittumisen Hotelli Yöpuun upeissa uniikeissa hotellihuoneissa, niistä lisää toisessa postauksessa! Miltä tällaiset rentouttavat hotellipolttarit teistä kuulostaisivat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti