keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Hääteemoja: Vaaleanpunaiset pastellihäät

Ajattelin viime viikolla kirjoittaa myös ystävänpäiväviikkoon sopivan Hääteemoja-postauksen, jonka inspiraationa on oma lempivärini, eli vaaleanpunainen. En ehtinytkään kirjoittaa postausta valmiiksi viime viikolla, mutta ajattelin, että kyllä maailmaa voi vielä hetken katsella vaaleanpunaisten linssien läpi, vaikka ystävänpäivä jo hurahtikin ohitse. 

Tänään siis luvassa ihania ideoita ja inspiraatiokuvia vaaleanpunaisiin pastellihäihin. Jos menisin itseni kanssa naimisiin, niin hääteema varmaan olisi juurikin tällainen hattaran ja pinkin sävyinen ja kirkosta poistuttaisiin eräässä aiemmassa postauksessa mainitun hattarakujan läpi :D

Kuva: // Unsplash, Gabrielle Henderson

1. Häätyyli ja pukeutuminen

Vaaleanpunaisen sävyt ovat tyypillisesti olleet melko suosittu värivalinta kaasojen asuissa ja ne sopivat täydellisesti pastellihäihin! Ihastuin tähän ideaan, että mekon sijasta kaasoilla voisikin olla vaaleanpunaisen sävyiset, keveät tyllihameet yhdistettynä yksinkertaisiin valkoisiin t-paitoihin ja mataliin sandaaleihin. Kaunista, eleganttia ja kuitenkin simppeliä!

Kuva: // Unsplash, Becca Tapert
Kuva: // Unsplash, Becca Tapert
Kuva: // Unsplash, Photo Nic Co.Uk.Nic

Värillisiä hääpukuja käsittelevässä postauksessa ihastelinkin jo vaaleanpunaisen sävyissä loistavia hääpukuja, mutta keräsin tähän vielä lisää inspiraatiokuvia. Vaaleanpunaisesta on saatavilla lukuisia eri sävyjä ja se soveltuu loistavasti niin juhlavaan prinsessamekkoon, boho-henkisiin pitsimekkoihin, kuin laskeutuviin keveisiin asuihinkin. 
Kuva: // Unsplash, Taylor Heery
Kuva: // Unsplash, Oswaldo Ibanez
Kuva: // Unsplash, Kitera Dent
Kuva: // Unsplash, Jonathan Borba
Kuva: // Unsplash, Taylor Heery
Kuva: // Unsplash, Feli Ramsanjami Agung
Kuva: // Unsplash, Bui Thanh Tam
Kuva: // Unsplash, Tengyart
Kuva: // Unsplash, Lauren Gray
Kuva: // Unsplash, Tengyart

Olisi myös hauska idea sisällyttää vaaleanpunaista hääparin molempien puoliskojen asuun!
Kuva: // Unsplash, Elena Taranenko

2. Kampaus, meikki ja kynnet

Olen jo pitkään ihastellut muiden kuvissa upeita pastellinsävyisiä hiusvärejä! Tällainen väri ei ikinä toimisi omissa tummissa hiuksissani, mutta monilla se näyttää upealta ja olisi myös ihana väripilkku häätyylissä ja -kuvissa. Ihastuin myös toisessa kuvassa vaaleanpunaisten hiusten ja savuisen harmaan mekon yhdistelmään, jossa on upeaa kontrastia!

Kuva: // Unsplash, Pedro Henrique Santos
Kuva: // Unsplash, Isi Parente
Kuva: // Unsplash, V T

Jos vaaleanpunainen asu ei tunnu omalta, voi pastellisävyjä hyödyntää myös pienemmissä yksityiskohdissa, esimerkiksi meikissä ja kynsissä. Vaaleanpunainen on yksi omista suosikkisävyistäni luomiväreissä ja korostaa upeasti etenkin ruskeita ja sinisiä silmiä. Myös huulimeikissä suosin itse usein vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjä, niin arkena kuin juhlatilanteissakin. 
Kuva: // Unsplash, Freestocks
Kuva: // Unsplash, Freestocks
Kuva: // Unsplash, Laura Chouette

Huolitellut kynnet viimeistelevät häätyylin! Kynsiin kannattaa panostaa, koska kuten kosinnankin jälkeen, myös hääpäivänä moni haluaa ihailla sormuksianne ja usein sormuksista ja hääparin käsistä otetaan myös lähikuvia. Vaaleanpunaisen ja nuden sävyinen kynsilakka on täysin läpinäkyvää lakkaa hiukan näyttävämpi, mutta kuitenkin hillitty. Jos kynsiin kaipaa pientä ekstraa, sopivat vaaleanpunaisen sävyihin hyvin erilaiset glitter- ja timanttikoristelut. 
Kuva: // Unsplash, Ying Ge
Kuva: // Unsplash, Allison Christine

3. Asusteet 

Omaan häätyyliin voi sisällyttää vaaleanpunaisen pastellisia sävyjä myös erilaisten asusteiden muodossa. Olen viime aikoina muutenkin ihastellut hääkuvia, joissa parilla on hauskat aurinkolasit, joten ihastuin heti myös näihin vaaleanpunaisiin sydänlaseihin. Ihana leikkisä yksityiskohta! 
Kuva: // Unsplash, Taylor Deas-Melesh

Tässä kuvassa puolestaan minut hurmasi näyttävä vaaleanpunainen kukkaseppele, jossa on jopa hiukan kruunumaista muotoa. Lisäksi ihastelin vaaleanpunaisia kenkiä ja rusetteja - näyttäisi hääkuvissa hauskalta jos molempien puolisoiden tyylistä löytyisi samansävyisiä yksityiskohtia. 
Kuva: // Unsplash, Alice Alinari
Kuva: // Unsplash, Constantinos Panagopoulos
Kuva: // Unsplash, Photos by Lanty
Kuva: // Unsplash

4. Somistus ja koristeet

Vihki- ja/tai juhlapaikan koristeeksi sopivat esimerkiksi pastellinsävyiset paperipallot ja vaalean roosan väriset harsokankaat. Näistä voi sitoa esimerkiksi rusetteja, ripustaa verhomaisena roikkumaan seinää vasten tai kiinnittää laskostettuna kattoon. Vaaleanpunaisen kanssa toimivia värejä ovat niin muut pastellisävyt, kuin puhtaan valkoinenkin. Lisäksi lämmin ruskea puu näyttää upealta vaaleanpunaiseen yhdistettynä. 

Kuva: // Unsplash, Thomas AE
Kuva: // Unsplash, Gabriel Baranski
Kuva: // Unsplash, Freddy G

Pöytäkoristeissa teemasävyjä voi hyödyntää niin kukka-asetelmissa, kaita- ja lautasliinoissa, kuin astioissakin. Olisi ihanaa yhdistää muuten valkoisiin astioihin esimerkiksi yhdet vaaleanpunaiset lautaset tai ruusukullan sävyiset aterimet. Ruusukullan ja kuparin sävyt muuten toimivat erittäin hyvin vaaleanpunaisen rinnalla!

Kuva: // Unsplash, Kelly Jean
Kuva: // Unsplash, Micheile Henderson
Kuva: // Unsplash, Thomas William

5. Tarjoilut

Vaaleanpunaisia kakkuja, leivoksia, donitseja ja macaronseja - kyllä kiitos! Mielestäni vaaleanpunainen on herkullinen väri, joka toimii loistavasti etenkin jälkiruokatarjoiluissa. Teemaväriä on helppo hyödyntää myös häiden juomapuolella: loihdi hempeän värinen booli, limonadi tai makuvesi ruoan seuraksi ja valitse alkumaljaksi hempeän sävyistä rosé-kuohuvaa. 


Salainen haaveeni on joskus omistaa vaaleanpunainen auto! Valitettavasti niitä näkyy katukuvassa hyvin vähän, eikä sulhanen ole asian suhteen lainkaan samoilla linjoilla :D Nykyinen automme on siis pinkin sijasta jotain beigen ja harmaan väriltä. Hääpäivään jos mihin, suloisen vaaleanpunainen näyttävä kulkupeli sopisi aivan täydellisesti! Lisää väriä voi halutessaan tuoda vielä esimerkiksi erilaisilla kukka- tai nauhakoristeilla. 


Autojen lisäksi toinen yksityiskohta, jossa vaaleanpunaisen sävyt näyttävät mielestäni erityisen upeilta, ovat tietysti kukat! Loihtikaa photoboothin kuvaustaustaksi näyttävä vaaleanpunainen kukkaseinä ja silputkaa pinkkejä kukkien terälehtiä vihkimisen jälkeen ilmaan heitettäväksi. Vinkki! Kukkakaupat myyvät usein edullisesti jo hiukan nuupahtaneita leikkokukkia, jotka sopivat loistavasti tähän tarkoitukseen. 
Kuva: // Unsplash, Ye Qing
Kuva: // Unsplash, The HK Photo Company

Ruusut, pionit ja neilikat ovat hääkimppujen ja -kukitusten kestosuosikkeja ja kaikkia niitä on saatavissa myös erilaisissa pinkin ja vaaleanpunaisen suloisissa sävyissä. Valitse murrettuja, utuisia sävyjä tai leiskuvan täyteläistä vaaleanpunaista. Myös kukka-asetelmissa ja kimpuissa vaaleanpunaisen vastapainona toimivat hyvin violetin, valkoisen ja tumman vihreän sävyt. 

Kuva: // Unsplash, Jez Timms
Kuva: // Unsplash, Anna
Kuva: // Unsplash, Annie Spratt
Kuva: // Unsplash, Anton Mislawsky
Kuva: // Unsplash, Peter Bucks

Mikä olisikaan täydellisempi paikka vaaleanpunaisten teemahäiden potrettikuvien napsimiseen, kuin kirsikkapuiden loiste?

Kuva: // Unsplash, Lily Zhou

Vaaleanpunainen tulee ehdottomasti olemaan myös yksi meidän häidemme teemaväreistä! Meidän kohdalla sitä tullaan varmasti näkemään ainakin kukkien ja paperituotteiden kohdalla, sekä ehkä osana omaa häätyyliäni. Kaasoni nirhaisivat minut jos pyytäisin heitä pukeutumaan vaaleanpunaisiin tylliunelmiin, joten heidän asuihinsa keksimme varmasti jotakin aivan muuta :D 

Löytyykö täältä muilta vaaleanpunaiseen hurahtaneita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti