torstai 28. lokakuuta 2021

Hääteemoja: Mystiset Halloween-häät

Näin Halloweenin kynnyksellä ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa uuden Hääteemoja-postauksen ja leikitellä hiukan ajatuksella eleganteista Halloween-teemaisista häistä! Mielestäni olisi hauska ja persoonallinen ajatus järjestää rennommat Halloween tunnelmaa huokuvat, tyylikkäät hääbileet, jossa bailattaisiin yhdessä ystävien ja läheisten kanssa. Postauksesta voi myös poimia ideoita Halloween-juhlien järjestämiseen ja somistukseen ylipäätään!

1. Teemavärit

Halloween-teemaisten juhlien itsestäänselviä värivaihtoehtoja ovat tietysti oranssin, mustan ja valkoisen sävyt. Jos haluaa välttää liian suoria mielleyhtymiä lasten Halloween-kutsuihin, voi näiden rinnalle kuitenkin valita murretumpia oranssin, ruskean ja beigen, sekä viininpunaista. Myös kupari ja messinki sopivat loistavasti tähän teemaan!

Jos et ole perinteisempien Halloween-värien ystävä, revittele vapaasti ajatuksella ja loihdi neutraalien vaaleiden sävyllä persoonallinen somistus! Esimerkiksi valkoinen, persikka ja harmaan sävyt sopivat myös loistavasti Halloween-häiden väreiksi ja luovat ihanan raikkaan vaikutelman. 

Kuva: // Unsplash, Paige Cody
Kuva: // Unsplash, Paige Cody
Kuva: // Unsplash, Paige Cody

2. Somistus ja pöytäkattaus

Halloween-tunnelmalla leikittelevien syyshäiden kattaukseen sopivat täydellisesti eri paria olevat vanhat lasipullot ja kynttilänjalat, kruunukynttilät ja harsokankaiset kaitaliinat. Lisäksi somisteena voi käyttää erilaisia koristekurpitsoja, myrskylyhtyjä, pääkallokoristeita tai vaikkapa tarot-kortteja. Mustat lautaset, kuparin tai kullan sävyiset aterimet ja kristalliset juomalasit tuovat myös näyttävyyttä kattaukseen. 

3. Kukat

Tähän teemaan sopivat täydellisesti erilaiset kuivakukat, heinät ja kuivatetut puunoksat! Halloween-teema tarjoaa loistavan mahdollisuuden hyödyntää luonnon antimia. Kerää tien varsilta ja metsästä erilaisia kasveja ja puunoksia ja anna niiden kuivua rauhassa. Heinäkasveista voi solmia valmiiksi pieniä kimppuja, jotka kannattaa ripustaa kuivumaan alaspäin roikkumaan, esimerkiksi verhotankoon. Risuista voi myös solmia hauskoja teemaan sopivia kransseja!

Kuva: // Pexels, Rachel Claire
Kuva: // Pexels, Pixabay
Kuva: // Pexels, Yaroslav Shuraev
Kuva: // Pexels, Thirdman
Kuva: // Pexels, Rachel Claire
Kuva: // Pexels, Jonathan Borba
Kuva: // Pexels, Yaroslav Shuraev
Kuva: // Pexels, Artie Siegel
Kuva: // Pexels, Patrick Porto

4. Kakku 

Halloween-häiden jälkiruokapöydän katseenvangitsijaksi sopii loistavasti näyttävä ja dramaattinen kerroskakku. Kakun väreinä voi olla esimerkiksi syviä tummia sävyjä, kuten viininpunaista ja mustaa tai murrettua oranssia ja kuivakukkia. Mielestäni tähän teemaan sopisi loistavasti joku oikein täyteläinen suklaakakku!

Kuva: // Pexels, Jonathan Borba

5. Ruoka ja juoma

Halloween-teemaisissa juhlissa voi myös ruoalla ja juomalla halutessaan hiukan leikitellä. Hauska idea olisi esimerkiksi valita häämenun teemaksi kurpitsa ja hyödyntää sitä useammassa eri muodossa: kurpitsakeittoa, uunissa paahdettua kurpitsaa esimerkiksi fetan ja muiden uunijuuresten kanssa tarjoiltuna, täyttyjä kurpitsaveneitä. Kurpitsojen herkullinen oranssi värimaailma sopii loistavasti Halloween-juhlapöytään! 

Jälkiruoaksi puolestaan sopivat esimerkiksi ihanan pehmeä kurpitsalatte tai teemaan sopivilla koristeilla varustetut kurpitsamuffinssit. 

Kuva: // Unsplash, Bee Felten-Leidel
Kuva: // Pexels, Lovefood Art
Kuva: // Unsplash, Henry Perks
Kuva: // Unpslash, 85mm.ca

Vieraiden viihdykkeeksi häihin voi toteuttaa mystisen drinkkibaarin, jossa juomien ainesosat löytyvät lasipulloista ja karahveista ja muut raaka-aineet, kuten yrtit tai hedelmälohkot lasipurkkeihin valmiiksi pilkottuina. Drinkkiohjeet puolestaan voi koota baarin yhteydestä löytyvään taikajuomakirjaan. 

Myös juomien kohdalla on hauska hyödyntää juhlien teemavärejä ja Halloween-teemaan hyvin sopivia drinkkejä ovat esimerkiksi täyteläisen punainen mansikkamargarita, raikkaan oranssi verigreippi-gin tonic, klassikkodrinkki Bloody Mary tai punaviinipohjainen sangria.

Kuva: // Pexels, Brett Sayles
Kuva: // Unpslash, Elena Mozhvilo
Kuva: // Unsplash, Elena Mozhvilo
Kuva: // Unsplash, Izzy Park
Kuva: // Unsplash, Misunderstood Whiskey
Kuva: // Pexels, Nataliya Vaitkevich

6. Pukukoodi 

Jos myös häävieraasi rakastavat teemajuhlia ja pukeutumista, tarjoavat Halloween-häät täydellisen mahdollisuuden ei-niin-perinteisiin pukukoodeihin. Voitte esimerkiksi toivoa, että kaikki vieraat pukeutuisivat pelkästään mustavalkoisiin asuihin tai järjestää juhlapaikalle maskeeraajan loihtimaan kaikille upeat Day of The Dead-henkiset maskeeraukset. Myös hääpari voi halutessaan revitellä ja napata perinteisempien hääpotrettien lisäksi muistoksi myös Halloween-teemaiset kuvat. 

Kuva: // Pexels, A Koolshooter
Kuva: // Pexels, A Koolshooter
Kuva: // Pexels, Sierra Koder
Kuva: // Pexels, Dima Valkov
Kuva: // Unsplash, Alonso Reyes

7. Hääohjelmaa

Halloween-häissä voi myös juhlaohjelmaan sisällyttää hauskoja teemaan liittyviä aktiviteetteja! Järjestäkää esimerkiksi juhlapaikan pihalle kurpitsan kaiverrus-piste, jossa vieraat voivat käydä kaivertamassa omat Halloween-kurpitsalyhtynsä. Näistä saa myös hauskan somisteen asettelemalla lyhdyt vierekkäin juhlapaikan ulkopuolelle ja sytyttämällä kynttilät niiden sisälle. Kotiin lähtiessään vieraat voivat sitten halutessaan napata oman kurpitsansa mukaan vieraslahjana! 

Lisäksi juhlapaikalle voisi varata ennustajan, jonka luona vieraat voivat halutessaan vierailla. Polttareissa tämä onkin jo alkanut nostaa suosiotaan, mutta voisi hyvin toimia myös tällaisissa rennommissa häissä yhtensä ohjelmanumerona. Lisäksi Halloween-juhlien ohjelmaan sopisi hyvin vaikkapa kauhuelokuvia käsittelevä tietovisa tai mentalistin esitys. 

Ai että, nyt tuli vielä kovempi hinku päästä itsekin pitkästä aikaa kunnon Halloween-juhliin! Ehkä täytyy vielä joku syksy yrittää järjestää sellaiset itsekin. 

perjantai 22. lokakuuta 2021

Häämatkakohde valittu - Roadtripille Islantiin

Olemme pohtineet häämatkakohdettamme pitkään ja hartaasti ja osa ehkä muistaakin aiemman postaukseni aiheesta. Nyt kun koronatilanne on alkanut vähitellen kääntyä paremmaksi ja somessakin alkanut vähitellen vilahdella matkakuvia, alkaa häämatkan toteutuminen ensi kesänä tuntua jo vähän todennäköisemmältä! 

Mietimme pitkään haluaisimmeko suunnata häämatkalla johonkin Euroopan ulkopuolelle ja kerrankin valita helpon ja huolettoman all inclusive-hemmotteluloman jossain ihanassa resortissa. Lopulta tulimme kuitenkin siihen tulokseen, ettei sellainen loma vaan ole meidän tyylisemme. Etenkään Tuomas ei niin suuresti nauti auringossa makoilusta ja kuumuudesta ja olemme tottuneet yhteisillä reissuillamme näkemään useampia eri paikkoja ja enemmän aitoa paikallista menoa. 

Eräänä sunnuntaina jälleen häämatkaa pohtiessamme aloimme puhua kohteesta, josta olemme yhdessä haaveilleet jo pitkään ja nopeasti se alkoi kuulostaa molemmista juuri meidän näköiseltä häämatkalta. Lopulta päätös oli hyvinkin helppo - me lähdemme roadtripille Islantiin!

Olemme jo aloittaneet raivoisan googlailun ja blogien kahlaamisen parhaimpien Islanti-vinkkien varalta ja luoneet yhteisen Word-tiedoston, johon alamme täydentää matkasuunnitelmaamme ja listata kiinnostavia kohteita. Etenkin minä olen niitä ihmisiä, joille matkan suunnittelu ja matkakohteeseen perehtyminen jo ennakkoon on iso osa matkustamisen iloa. Haaveissamme olisi viettää Islannissa reilu viikko, eli noin 10 päivää ja kiertää vuokra-autolla rauhassa koko saari. Jos vaan mahdollista, haluaisimme suunnata häämatkalle heti häiden jälkeisellä viikolla, mutta koska Tuomaksen työpaikalla on käytössä lomaryhmät ja ensi kesänä ensimmäinen palkallinen loma tiedossa, riippuu ajankohta vielä aika monesta asiasta. 

Miksi sitten Islanti? Islannin ainutlaatuinen luonto on aina houkutellut meitä molempia - siinä on jotain mystistä ja kiehtovaa. Tuomas on itseasiassa käynyt  vanhempiensa kanssa Islannissa kerran aiemmin, mutta siitä on jo aikaa ja kyseinen reissu toteutui talviaikaan ja rajoittui Reykjavikiin ja Golden Circlen nähtävyyksiin. Me molemmat myös rakastamme roadtrippejä - Tuomas kun tykkää ajaa ja minä nukk... ei kun siis toimia kartturina, suunnitella reittivaihtoehtoja ja nähdä monia kiehtovia kohteita! Yhteisiltä roadtripeiltä on jo kokemusta niin Suomesta, kuin Italiastakin. 

Kuva: // Unsplash, Andrey Andreyev
Kuva: // Unsplash, Josh Reid

Jos joku teistä on matkaillut Islannissa, niin vinkatkaa ihmeessä omat suosikkikohteenne ja parhaat matkavinkkinne! Samoin jos jollain on vinkata joku loistava sivusto/sovellus roadtripin reitin suunnitteluun, niin saa vinkata! Latasimme nyt Roadie-nimisen sovelluksen puhelimiimme testiksi.

Ihana äitini lupasi myös yrittää ehtiä neuloa meille häälahjana aidot islantilaisneuleet. Keksin lisäksi häämatkaamme liittyvän loistavan huomenlahjaidean, mutta tyypilliseen tapaani en pystynyt pitämään sitä salassa Tuomakselta, joten voi olla, että toteutan sen nyt jo ennen häitä, vaikkapa kihlajaispäivän pienenä yllärinä. Vitsailimme myös, että häälahjaksi voisikin toivoa samanlaiset tuulipuvut, joille varmasti tulisi käyttöä Islannin haastavissa sääolosuhteissa :D Häämatkan fiilistely on siis nyt vahvasti käynnissä! 

Joko teillä muilla on häämatkakohde valittuna? 

maanantai 18. lokakuuta 2021

Hääkampauksesta haaveilua

Muutama viikko sitten istahdin pitkästä aikaa luottokampaajani ja rakkaan ystäväni Saran penkkiin. Edellisestä väri- ja leikkuukerrasta oli vierähtänyt taas yli puoli vuotta, joten kunnon freesaus tuli tarpeeseen. Saran hoivissa oleminen on parasta, sillä hiushemmottelun ohessa voimme aina samalla vaihtaa myös tuoreimmat kuulumiset. Sara on huolehtinut hiuskuontalostani jo yli kymmenen vuoden ajan ja ystäviä meistä tuli alunperin, kun satuimme samaan huoneeseen majoittumaan rippileirillä!

Olen aina välillä kaivannut räiskyvän punaista hiusväriä, mutta omaa väriäni lähempänä oleva sävy on houkutellut helppoutensa ansiosta. Syksyn kunniaksi esitin Saralle toiveen saada hiuksiin jotain punertavaa vivahdetta ja lopputuloksesta tulikin aivan täydellinen. Tyvi on hyvin lähellä omaa sävyäni, mutta latva taittuu kauniisti viininpunaiseen. Myös pituudesta leikattiin jälleen vajaa 10 cm pois, ja latva näytti tämän jälkeen heti siistimmältä. 


Vertailun vuoksi tähän myös lähtötilanne: 

Studio Versiossa on myynnissä myös ihania hiuspantoja ja -donitseja. Mukaan lähti jälleen kaksi erilaista pantaa itselleni ja yhdet myös äidille ja siskolle :D



Suunnittelimme Saran kanssa samalla myös tulevaa hääkampaustani. Olimme yhtä mieltä siitä, että tämä sävy voisi sopia loistavasti myös hääpäivään. Todennäköisesti varaan väri-ja leikkausajan johonkin maalis-huhtikuun paikkeille ja silloin voimme leikata myös pituudesta vielä reilummin pois. Toisen ajan varaan sitten 1-2 viikkoa ennen häitä, jotta väri on parhaimmillaan hääpäivänä ja voimme samalla vielä siistiä latvat. Tällöin ajattelimme samalla tehdä myös koekampauksen.

Hääkampauksen osalta ajatuksenani on alusta asti ollut mermaid braid-tyyppinen lettikampaus, joka on samaan aikaan näyttävä ja rento. Olen myös inspiraatiokuvia selaillessani ihastunut kukkien käyttöön kampauksen koristelussa ja ne sopivat mielestäni loistavasti tällaiseen boho-henkiseen tyyliin. 

Alta pääsette vakoilemaan Pinterest-tauluani, johon olen koonnut inspiraatiokuvia unelmieni hääkampausta varten! Haaveileeko joku teistäkin mermaid braidista ja kukista?