sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Hääyön majoitus eri budjeteille: Helsinki

Vihdoin seuraavan majoituspostauksen vuoro! Tällä kertaa vuorossa odotettu Helsinki-postaus. Helsingissä majoitustarjontaa on niin valtavasti, että päädyin rajaamaan omasta listauksestani pois Sokos, Radisson ja Scandic-ketjujen hotellit ja keskityin tällä kertaa muihin vaihtoehtoihin ja erityisesti boutique-hotelleihin. Suureksi yllätyksekseni löysin pari itsellenikin uutta hotellia, vaikka olen ajatellut tuntevani Helsingin hotellitarjonnan kohtuullisen hyvin. Toivottavasti postauksesta löytyy myös teille hyviä vaihtoehtoja hääyön majoituksen varalle!

Hintoja vertailtaessa käytin samaa aikajaksoa kuin muidenkin kaupunkien kohdalla, eli 12.-13.6.2021. 



Alle 150 €

Hotel U14, Comfort King

Unioninkadulla sijaitseva perheomisteinen boutique-hotelli Hotel U14 oli itselleni täysin uusi tuttavuus ja ihastuin huoneiden värimaailmaan heti. Hotellihuoneiden lisäksi hotellin palveluihin kuuluu korkeatasoinen ja hurmaava ravintola, luova baari sekä sauna ja kuntosali. Yksi hotellin tärkeimmistä arvoista on kestävä kehitys, joka näkyy esimerkiksi kylpyhuoneen tarvikkeissa ja ravintolan sekä baarin raaka-aineissa. 

Comfort-luokan huone irtoaa alle 150 eurolla ja näytti ainakin kuvissa yllättävän tilavalta. Huonehintaan sisältyvät myös kylpytakit ja tossut ja Premium-leffakanavat. 

The Folks Hotel Konepaja, Standard 

The Folks Hotel Konepaja on vasta äskettäin avautunut, urbaani boutique-hotelli, joka sijaitsee Konepajan rouheassa ympäristössä. Hotellin palveluihin kuuluvat tunnelmallinen kortteliravintola Albina, sauna ja kuntosali, sekä kesäisin upea aurinkoinen kattoterassi. 

Hotellin standard-huone irtoaa aamiaisineen alle 150 eurolla. Huoneet ovat mukavia kooltaan, ja personoimalla huoneen mini Smeg-jääkaapin sisällön voi omasta vierailusta halutessaan tehdä entistä miellyttävämmän.

Rivoli Jardin, Boutique Room

Toinen itselleni täysin uusi tuttavuus oli rauhallisella sisäpihalla Helsingin keskustassa sijaitseva elegantti boutique-hotelli Rivoli Jardin. Hotellista löytyvät aulabaarin lisäksi myös oma ravintola, pieni kuntosali, sekä saunatilat. Rivoli Jardinin hurmaavan Boutique Roomin hinta vertailujaksolle oli tasan 150€ ja huonehintaan sisältyvät  aamiainen, kylpytakki ja tossut, sekä Cupsolo-kahvinkeitin. 

Hotel Helka, Comfort Double

Kampissa sijaitsevan boutique-hotellin Hotel Helkan sisustus on täynnä suomalaista designia. Helkan arvoissa korostuvat vastuullisuus ja syrjinnänvapaus. Hotellista löytyy myös oma baari ja ylimmässä kerroksessa sijaitseva saunaosasto. Olen itse yöpynyt Helkassa kerran useampi vuosi sitten ja kokemus oli oikein positiivinen. Mieleeni on jäänyt etenkin loistava aamiainen ja upeasti sisustettu huone. 

Hotel Helkan Comfort Doublen huoneen hinta vertailujaksolle oli 158€, joten sijoitin sen vielä tähän hintakategoriaan. Comfort-huoneesta löytyvät kylpytakki ja tossut, kosmetiikkatuotteet, teen ja kahvinkeittomahdollisuus, Chromecast, sekä palkitun Hilding Andersen brändin 180cm leveä sänky. Kaikkiin Helkan huoneisiin sisältyy myös laadukas luomu- ja lähiruokaa sisältävä aamiainen.

Glo Hotel Art, Comfort ja Luxe

1903 rakennetussa Art Nouveau -linnassa Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseva GLO Hotel Art lumoaa upealla sisustuksellaan ja boheemilla ilmapiirillään. Hotellista löytyvät myös upeat kokous- ja juhlatilat, sekä oma Lounge-baari ja hotellin näyttävä Jugend-juhlasali soveltuu loistavasti isommankin hääjuhlan järjestämiseen. 

Glo Artin huoneista sekä Comfort, että Luxe-luokan huoneen saisi ennakkovaraajan etua hyödyntämällä vertailuajankohdalle alle 150 eurolla. Kaikista hotellin huoneista löytyvät pimennysverhot, laadukkaat Unituli-sängyt ja pehmeät untuvatyynyt. Luxe-luokan huoneista löytyy peräti 200cm leveä parivuode 200 cm, kylpyhuone päivänvalolla ja sadesuihkulla, kypytakki- ja tossut, hiustenkuivain, laminaattilattia, 40"LCD TV litteällä näytöllä ja MP3 liitännällä, sekä kahvin- ja teenkeittomahdollisuus.

Valo Hotel, Valo Deluxe 

Mannerheimintiellä sijaitse Valo Hotel & Work on yksi Helsingin tuoreimpia hotellitulokkaita ja hotellin kaikki huoneluokat osuvat tähän hintakategoriaan. Hintaero eri huoneiden välillä on melko pieni, joten hääyön varalle kannattaa ehdottomasti varata 29 m2 suuruinen VALO Deluxe-huone, joka on tilava ja sopii täydellisesti hemmotteluun. Ylellisen parivuoteen lisäksi huoneesta löytyy myös erillinen olohuone. Kaikkien hotellihuoneiden hintaan sisältyy myös pääsy hotellin kattokerroksesta löytyvälle wellness-alueelle, josta löytyvät muunmuassa rentoutumisaltaat, höyrysauna, perinteinen hirsisauna, poreallas ja kuntosali. Hotellihuoneen hintaan sisältyy myös aamiainen ja Valosta löytyy oma bistro-tyylinen ravintola, sekä Lounge & Bar Suo. Tuli ihan sellainen olo, että tänne mun on päästävä pian!

Hotel Indigo, Superior tai Sviitti

Hotel Indigo Helsinki - Boulevard on ympäristöystävällinen ja korkeatasoinen boutique-hotelli, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota ja vaikutteita lähiympäristöstä. Hotellista löytyy myös oma ravintola Bröd Punavuori sekä asiakkaiden virkistymiseen tarkoitettu Body, Mind & Soul -kuntostudio ja saunaosastolta, jossa voi rentoutua sekä perinteisessä suomalaissaunassa että kansainvälisessä höyrysaunassa. 

Kyseiselle ajankohdalle Superior-huoneen saisi varattua 111 euron hintaan ja hotellin sviittikin irtoaisi 156 euron hinnalla. Upeasti sisustetusta sviitistä löytyy King size-vuoteen lisäksi erillinen oleskelutila, kaksi televisiota, musiikintoistojärjestelmä, kosmetiikkatuotteita ja tilava kylpyhuone kylpyammeineen.

Hotel Katajanokka, Classic queen 

Hotel Katajanokka on Katajanokalla, kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva vanhaan vankilarakennukseen rakennettu lifestyle-hotelli. En ole itse vielä yöpynyt täällä, mutta olen käynyt tutustumassa hotelliin restonomiopintojeni aikana ja vanha vankilamiljöö on kerrassaan upea. Hotellin oma Ravintola Linnankellari tarjoilee skandinaavisia makuja ja vastaa myös monipuolisen hotelliaamiaisen tarjoilusta. Hotellista löytyy myös oma kuntosali ja hotellivieraiden käyttöön tarkoitettu saunaosasto. 

Hotel Katajanokan Classic-luokan huone kustantaisi vertailuajankohdalle 160€/yö, jonka vuoksi sijoitin sen tähän hintakategoriaan, vaikka se hitusen verran sen ylittääkin. Classic-huoneista löytyvät kaikki perusmukavuudet: ilmastointi, minibaari, vedenkeitin, sekä Chromecast-järjestelmä. 

Klaus K, Passion, Desire ja Envy

Korkeatasoinen Helsingin keskustassa sijaitseva Klaus K yhdistää sisustuksessaan suomalaista muotoilua ja Suomen kansalliseepoksen Kalevalan keskeisiä teemoja: mystiikkaa, intohimoa, unelmia ja kateutta. Klaus K on tunnettu upeasta aamiaisbrunssistaan ja hotellista löytyy myös italialaisia makuja tarjoileva Ravintola Toscanini. 

Ennakkovaraajan etuhintaa hyödyntämällä niin hotellin Passion, Desire, kuin Envy-luokan huoneetkin mahtuvat tähän hintakategoriaan. Huoneiden perusmukavuudet ovat samat, mutta Desire ja Envy-huoneissa on leveämmät vuoteet ja ne ovat kooltaan tilavampia kuin Passion-huoneeet. Envy-huoneluokkaan kuuluvat myös Klaus K:n suositut taidehuoneet ja muut erikoishuoneet. 

Alle 250€ 

Hotel U14, Corner King

Hotel U14 Corner King-huoneessa on king size-parivuoteen lisäksi myös oleskelutila ja kylpyhuoneesta löytyy ihana kylpyamme häiden jälkeiseen rentoutumiseen. 

St. George, Cosy Studio

St. George on Helsingin keskustassa arvokiinteistössä sijaitseva tyylikäs ja uniikki hotelli, joka kätkee hotellin lisäksi sisälleen hyvinvointihetkiä tarjoavan spa - konseptin St. George Caren, Thai-keittiön vivahteikkaita makuja tarjoavan ravintola Boon Namin, koko kaupungille avoimen leipomon St. George Bakeryn sekä tyylikkään baarin lasikattoisessa talvipuutarha Wintergardenissa. 

St. Georgen Cosy Studiot ovat nimensä mukaisesti yksityisiä ja rauhoittavia tiloja, jotka sijaitsevat hotellin sisäpihan rauhallisessa tunnelmassa. Huoneiden sisustukseen kuuluvat myös suomalaisten eturivin abstraktin taiteen tekijöiden teokset. Huoneiden mukavuuksiin kuuluvat queen-kokoinen Comfort Duxiana -sänky, kylpyhuoneissa marmorikivilaatat, sadevesisuihkut, L:A Bruket -kylpyhuonetuotteet, säädettävä ilmastointi, 49-tuumainen taulutelevisio, huonekohtainen viihdejärjestelmä, Hintsa Performance - hyvinvointikokemus, sekä SodaStreamer-hiilihapotuslaite. Cosy Studion hinta kyseiselle ajankohdalle on 256€/yö. 


The Folks Hotel Konepaja, Loft tai Minisuite

Ainutlaatuinen ja modernilla sisustuksella varustettu Loft on Folks-hotellin ylpeyden aihe. Kaunis vanha punatiiliseinä ja lähemmäs viiden metrin huonekorkeus heijastavat rakennuksen ja alueen historiaa ja henkeä. Loftista löytyvät myös oma keittonurkkaus, suuri TV ja Tempur-vuode. Minisuit-huoneet puolestaan sijaitsevat hotellin historiallisessa osassa ja niiden pehmeät ja hienostuneet värit sekä kovat puulattiat täydentävät rakennuksen kulttuuriperintöä. 

Hotel Helka, Loft Double, Junior Suite ja Loft Junior Suite

Tähän hintaluokkaan osuvat Hotel Helkan valikoimasta peräti kolme eri vaihtoehtoa, jotka kaikki näyttivät kuvien perusteella ihanilta. Loft-huoneet ovat kooltaan tilavia ja huonehintaan sisältyvät myös kylpytakit ja -tossut. Loft Junior Suitesta ja Junior Suitesta löytyy lisäksi myös oma sauna ja Junior Suiten mukavuuksiin kuuluvat lisäksi kahvin- ja teenkeitin, sekä Thann -kosmetiikkasarjan laadukas ja luonnonmukainen suihkusaippua, shampoo, hoitoaine sekä kosteusvoide.

Hotel Fabian, Style ja Comfort

Aivan Helsingin keskustassa sijaitsevan upean boutique-hotellin Fabianin Comfort ja Style-luokkien huoneet osuvat molemmat vertailujaksolla tähän hintakategoriaan ja huonehintaan sisältyy myös aamiainen. Molemmista huoneista löytyy mukava sänky, Chromecast-suoratoistopalvelu ja tilava kylpyhuone ympäristöystävällisine tuotteineen. Style-luokan huoneet ovat kooltaan hiukan suurempia ja loft-henkisiä ja niistä löytyy myös minibaari. 

Hotel Haven, Superior

Etelärannan ja Kauppatorin läheisyydessä sijaitsevan tyylikkään boutique-hotelli Havenin palveluihin kuuluvat muunmuassa kattavat kokoustilat, baari, kolme huippuluokan ravintolaa sekä oma kuntosali. Hotellin tasokkaan Superior-huoneen hinta aamiaisineen on vertailujaksolle 239 €/yö. Superior-huoneesta löytyvät Full HD -televisio liitettynä Chromecast-suoratoistojärjestelmään, Comfy-kylpytakit ja tohvelit sekä Byredonin kylpylätuotteet. 

Hotel F6, Standard, Superior ja Deluxe

Helsingin sydämessä, Fabianinkadulla sijaitseva perheomisteinen boutique-hotelli F6 panostaa täysillä asiakaspalveluun ja lämpimän tunnelman luomiseen. Hotellista löytyy myös oma rauhallinen sisäpiha, jonka kasvihuoneessa kasvatetaan yrtit hotellin baarin tarpeisiin. Ruoassa suositaan puhtaita makuja ja orgaanista lähiruokaa ja ekologisuus on muutenkin tärkeä osa hotellin palvelukokonaisuutta - hotellissa käytetään esimerkiksi vain tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.  

F6:n kaikki huoneluokat osuvat vertailujaksolla tähän hintakategoriaan ja hintaeroa edullisimman Standard-huoneen ja ylellisimmän Deluxe-huoneen välillä on vain reilu 20 euroa. Kaikkien huoneiden varusteluun kuuluvat minibaari, tallelokero, tohvelit & kylpytakit, silitysrauta & -lauta, GHD-hiustenkuivaaja sekä 42' TV, sekä kylpyhuoneesta löytyvä sadesuihku. Deluxe-luokan huoneet ovat kooltaan tilavampia ja niistä löytyvät myös sohva ja nojatuoli oleskeluun sekä Nespresso-kahvikone. Kaikkien huoneluokkien huoneisiin on mahdollista lisämaksusta varata myöhäinen huoneenluovutus ja aamiainen huoneeseen tarjoiltuna, tämä olisi ihanaa lisäluksusta häiden jälkeiseen aamuun!

Lilla Roberts, Comfort King

Helsingin trendikkäimmällä alueella Kaartinkaupungissa sijaitseva Lilla Roberts yhdistää nykyaikaiset mukavuudet omintakeiseen art deco-sisustukseen ja upeisiin vintage-yksisyiskohtiin. Hotellissa sijaitsevat myös upea pohjoismainen Krog Roba-ravintola, sekä ihana cocktailbar Lilla e. Olen käynyt Krog Robassa sekä illallisella, että brunssilla ja sekä ravintolan sisustus että annokset ovat olleet mahtavia!

Lilla Robertsin Comfort King-huone aamiaisineen kustantaa vertailujaksolle 234€/yö. Comfort-luokan huoneiden mukavuuksiin kuuluvat mukava King size-vuode, 47-tuumainen televisio, Chromecast-suoratoistopalvelu, vedenkeitin, sekä sadevesisuihku. 

Lapland Hotels, Mystique Deluxe 

Tampereen majoituspostauksessa ihastelin Lapland Hotelsin Tampereen hotellia ja nyt on Bulevardilla sijaitsevan Helsingin hotellin vuoro! Lapland Hotels Bulevardi sijaitsee aivan Helsingin ytimessä, mutta on täynnä pohjoisen lämmintä tunnelmaa. Hotellilla on myös oma ravintola - Kultá Kitchen & Bar, jonka menu koostuu puhtaista raaka-aineista ja pohjoisen mauista. 

Hotellin upeasti sisustetut Mystique Deluxe-huoneet kustantavat kyseiselle ajankohdalle 249€/yö. Oman saunan lisäksi Deluxe-luokan huoneen mukavuuksiin kuuluvat kylpytakit, Arctic Wellness -kylpytuotteet, huonekohtainen äänivalmius, säädettävä tunnelmavalaistus, minibar täytettynä sekä veden- ja kahvinkeitin. 

Hotel Katajanokka, Superior King ja Junior Suite with sauna

Hotel Katajanokan muut huoneluokat sijoittuvat tähän hintakategoriaan. Superior King-huone kustantaa 190€/yö ja Classic-huoneeseen verrattuna se on tilavampi ja sieltä löytyy myös sohva ja nojatuoli oleskelua varten. Saunallisen Junior Suiten puolestaan saa varattua 249€ hintaan ja oman saunan lisäksi sen hintaan kuuluvat myös kylpytakit ja -tossut. 

Klaus K, Sky Studio, Sky Balcony ja Sky Loft 

Kaikki Klaus K:n upeat, hotellin ylemmissä kerroksissa sijaitsevat Sky-huoneet osuvat tähän hintakategoriaan. Kaikissa Sky-huoneissa on oma espressokone ja vedenkitin, pimennysverhot, kylpytakit ja -tossut, sekä kylpyhuoneessa iso sadesuihku. Sky Balcony -huoneissa on lisäksi nimensä mukaisesti oma parveke ja korotettu makuuhuonealue. Sky Loft-huoneissa on vielä muita enemmän tilaa ja oleskelualue, sekä osassa huoneita kattoikkuna. 

Clarion Hotel Helsinki, Standard, Superior View ja Deluxe

Jätkäsaaressa sijaitseva Clarion Hotel Helsinki tarjoaa värikästä ja urbaania majoitusta kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Hotellikompleksin muodostavat kaksi korkeaa hotellitornia sekä vanhaan makasiiniin rakennettu tapahtumakeskus. Clarionilla on lisäksi oma Kitchen & Table-ravintola, ylimmässä kerroksessa sijaitseva upea Sky Room-baari, sekä Roof Top Pool & Terrace-spa-alue, josta löytyvät lämmitetty ulkouima-allas, saunat, sekä moderni kuntosali. Me yövyimme Clarionissa kesäkuussa, kun juhlistimme vuosipäiväämme ja kirjoitin silloin Clarionista ihan oman postauksensa, sen voit käydä lukemassa täältä

Clarionin huoneista Standard, Standard View ja Deluxe-huoneet osuvat kaikki tähän hintakategoriaan. Kaikki Clarionin huoneet on sisustettu suomalaisella ja eurooppalaisella designilla ja huoneiden sisustuksen sävy on joko vaalea tai tumma, riippuen siitä kummassa hotellitornissa yövyt.  Kylpyhuoneet on varustettu joko suihkulla tai ammeella, sekä laadukkailla Ritualsin ihon- ja hiustenhoitotuotteilla. Kaikkien huoneiden varusteluun sisältyy lisäksi taulutelevisio, puhelin, hiustenkuivaaja, minibaari, vedenkeitinsetti, tallelokero, silitysrauta sekä -lauta.

Standard ja Superior View-huoneiden eroavaisuutena on huoneen koko ja sijainti, sillä View-huoneet ovat tilavampia ja sijaitsevat hotellin ylimmissä kerroksissa, ja niistä on hotellin parhaat näköalat merelle tai kaupungin ylle. Vertailujaksolle huoneiden välillä on hintaeroa vain 30€, joten suosittelen lämpimästi View-huonetta, jonka näköalat lumosivat ainakin meidät vierailumme aikana. 

Deluxe-huone puolestaan kustantaa 225€/yö ja ne ovat avaria kulmahuoneita, joista löytyy myös  seurustelu- ja työtilaa. Deluxe-huoneisiin sisältyy lisämukavuuksina myös kylpytakki ja -tossut, sekä oma Nespresso-kahvinkeitin. 

Alle 350€

St. George, Atelier


Atelier-huoneet ovat Hotel St. Georgen erityisimpiä kokemuksia, joiden sisustukseen on haluttu yhdistää kansainvälistä ajatonta muotoilua ja kylpyhuoneiden sisustuksessa on käytetty upeita luonnonkivilaattoja. Kylpyhuoneista löytyy sadevesisuihkun lisäksi myös kylpyamme. 

Hotel Fabian, Lux

Hotel Fabianin Lux-huone irtoaa vertailujaksolle aamiaisineen 284€ hintaan. Lux-huoneet ovat tilavia ja niiden varusteluun kuuluu myös oma minikeittiö ja ruokapöytä. Lisäksi huoneista löytyy  Unikulman king size -mittatilaussänky, minibaari ja Nespresso-kahvikone.

Hotel Haven, Grand Deluxe

Hotel Havenin Grand Deluxe-huone aamiaisineen kustantaa vertailujaksolle 239€ ja Superior-luokan huoneisiin verrattuna ne ovat kooltaan tilavampia ja niistä löytyy myös oleskelutila, sekä oma Nespresso-kahvikone. 

Lilla Roberts, Lux

Lilla Robertsin Lux-luokan huoneet henkivät glamouria ja talon pitkää historiaa. Lux-huoneet ovat kooltaan tilavampia ja niistä löytyvät kaikki samat mukavuudet kuin Comfort-luokan huoneistakin ja lisäksi oma Nespresso-kahvikone. 

Glo Hotel Art, Sviitti

Glo Hotel Artin sviitin hinta aamiaisineen olisi vertailujaksolle ennakkovaraajan etua hyödyntäen 268€/yö ja joustavalla hinnalla 344€/yö. Sviitti on Luxe-luokan huoneita tilavampi ja muuten sieltä löytyvät kaikki samat mukavuudet, sekä erillinen oleskelutila ja oma Nespresso-kahvikone. Osassa sviiteistä on myös kylpyamme.

Lapland Hotels Bulevardi, Arctic DeLuxe Spa 

Lapland Hotelsin junior suite-tasoisesta Arctic DeLuxe Spa-huoneesta löytyy oman saunan lisäksi myös upea design-kylpyamme. Tämä huone tarjoaa upeat puitteet spa-elämykseen omassa rauhassa, hektisen hääpäivän jälkeen. 

Kämp, Deluxe ja Premium Deluxe

Historiallinen luksushotelli Kämp on monen mielestä Helsingin ikonisin ja elegantein majoitusvalinta, joka tunnetaan laadustaan ja ykkösluokan asiakaspalvelustaan. Hotellilla on myös oma ravintola Kämp Brasserie, josta avautuu näkymä Esplanadin puistoon ja hemmotteluhetkiä varten Kämp Spa, jossa voi rentoutua erilaisissa kauneushoidoissa ja saunaosaston lempeissä löylyissä. Day spa-paketti Kämp Spahan on muuten myös loistava lahjaidea läheisille! 

Ennakkovaraajan etua hyödyntämällä sekä Kämpin Deluxe- että Premium Deluxe-huoneen aamiaisineen saa varattua alle 350 eurolla. Deluxe-huoneen hinta aamiaisineen on 296€/yö ja Premium Deluxen 320€/yö. Molemmissa huoneissa on tyylikäs sisustus, ylelliset erillisellä suihkulla ja kylpyammeella sekä tasokkailla ESPA-kylpytuotteilla varustetut marmorikylpyhuoneet, sekä korkealaatuinen parivuode, mukava nojatuoli, sekä kahvipöytä. Lisäksi huonehintaan kuuluvat kylpytakit ja -tossut, sekä Chromecast suoratoistojärjestelmä. Premium Deluxe-huoneissa erona on, että ne sijaitsevat hotellin ylemmissä kerroksissa ja ovat kooltaan Deluxe-huoneita tilavampia. 

Clarion Hotel Helsinki, Junior Suite

Clarionin 55 neliön kokoiset Junior Suite-sviitit on sisustettu huippudesignilla ja ne koostuvat kahdesta huoneesta. Junior Suitet sisältävät suuren oleskelu- ja työtilan sekä ikkunat kahteen ilmansuuntaan. Kylpyhuone on varusteltu kylpyammeella ja suihkulla, ja huoneessa on myös erillinen wc-tila. Junior Suitet sijaitsevat hotellin ylimmissä kerroksissa, ja ikkunoiden näkymä avartuu Helsingin ylle sekä merelle. Junior Suiten hinta kyseiselle ajankohdalle on aamiaisineen 327€/yö. 

Alle 500€

St. George, Church Park Suite 

Hotel St. Georgen George Park Suite on tunnelmaltaan mannermainen ja ajaton. Church Park Suiten kokonaisuus käsittää olohuoneen sekä erillisen makuuhuoneen. Hotel St. George minibar-tuotteet, sekä maittava St. George -huoneaamiainen kuuluvat sviitin hintaan.


The Folks Hotel Konepaja, Suite

Sviitti sijaitsee hotellin vanhimman rakennuksen ylimmässä kerroksessa ja sieltä on avarat näkymät Konepajalle. Sviitissä kaunis viisto katto ja kiinnostavaa taidetta, sekä ylellinen tassuamme, joka sopii täydellisesti romanttisiin hemmotteluhetkiin.  

Rivoli Jardin, Suite

Rivoli Jardinin sviitistä löytyvät kylpytakkien, tohvelien, kaapelielokuvakanavan sekä veden- ja kahvinkeittimen lisäksi myös oma sauna ja poreallas. Sviitissä on myös oma parveke ja tilava oleskelualue. Tämä sviitti tarjoaa täydellistä rentoutumista ja hemmottelua pitkän hääpäivän jälkeen!

Hotel Haven, Helsinki-sviitti 

Havenin tunnelmallinen 50 m2-kokoinen Helsinki-sviitti sopii täydellisesti hääyön viettoon tai morsiusseurueen yöpymiseen häitä edeltävälle yölle. Sviitissä on reilusti tilaa myös oleskeluun ja löytyvät kaikki samat mukavuudet kuin Grand Deluxe-luokan huoneistakin. 

Lilla Roberts, Junior-sviitti

Lilla Robertsin Junior-sviiteissä on myös erillinen olohuonenurkkaus istumaryhmineen ja tilaa peräti 47 neliön verran. Kylpyhuoneesta löytyy lisäksi myös oma kylpyamme, joka sopii täydellisesti häiden jälkeiseen rentoutumiseen. 

Klaus K, Sky-sviitit

Klaus K:n tilavissa Sky sviiteissä on viihtyisä olohuone sekä iso kylpyhuone erillisellä suihkulla ja ammeella ja niiden hinta vertailujaksolle on ennakkovaraajan etua hyödyntäen 372€/yö, joustavalla hinnalla 450€/yö.Varaustilanteesta riippuen sviitin voi valita kolmesta vaihtoehdosta: Sky Balcony Sviitti parvekkeella  Sky Loft Sviitti 4,50 metrin huonekorkeudella ja grotto-tyylisellä kylpyhuoneella, tai Sky Studio sviitti ylellisellä, Kalevalan inspiroimalla munan muotoisella sängyllä. 

Kämp, Executive-huone

Hotel Kämpin Executive-huone on kooltaan Deluxe-luokan huoneita tilavampi ja muuten kaikilla samoilla mukavuuksilla varustettu. Huoneessa on kaupunkinäköala ja sieltä löytyy laadukas king size-kokoinen parisänky. Executive-huoneeseen sisältyy lisäksi pääsy Sviitti- ja Executive-vieraiden omaan olohuoneeseen, Upper Loungeen, hotellin toisessa kerroksessa. Executive-huoneen hinta valitulle ajankohdalle on 376€/yö, sisältäen aamiaisen. 


Yli 500€ 

Lilla Roberts, Sviitti

Lilla Robertsin ylellinen ja ainutlaatuinen sviitti on kooltaan vielä junior-sviittiäkin suurempi ja sieltä on näkymät merelle asti. Sviitistä löytyvät istumaryhmä, ruokapöytä, sekä Nespresso-kahvikone. 

Lapland Hotels Bulevardi, Lapland Suite, Penthouse Junior Suite ja Penthouse Suite

Lapland Hotelsin Lapland Suiten hinta vertailujaksolle on 519€, Penthouse Junior Suiten 605€ ja Penthouse Suiten 705€. Kaikista sviiteistä löytyy muhkea 200cm levyinen sänky, oleskelutila, oma sauna ja kylpyamme, sekä kaikki samat mukavuudet kuin alemmista huoneluokistakin. Kahdessa jälkimmäisessä on lisäksi myös yksityinen terassiparveke katolla. 

Kämp, Junior Park-sviitti ja Kämp-sviitti

Junior Park-sviitit sijaitsevat Hotel Kämpin viidennestä kahdeksanteen kerroksissa, ja niistä on upea näköala Esplanadin puistoon. Sviiteissä on romanttinen sisustus ja kaikki samat mukavuudet kuin muidenkin hintaluokkien huoneissa. 

Kämp-sviitit puolestaan ovat erittäin tilavia sviittejä, joissa on erillinen makuu- ja olohuone ja niiden romanttinen sisustus huokuu hotellin alkuperäistä ilmettä 1800-luvun loppupuolelta. Sviiteissä on oma terassi sisäpihalle tai näkymä kaupunkiin tai puistoon.

Kaikkiin sviitteihin sisältyy lisäksi pääsy Sviitti- ja Executive-vieraidemme omaan olohuoneeseen, Upper Loungeen, hotellin toisessa kerroksessa, sekä herkullinen buffet- tai huoneaamiainen veloituksetta. Junior Park-sviitin hinta kyseiselle ajankohdalle on 576€/yö ja Kämp-sviitin 816€/yö. 

Yli 1000€

St. George, Coupole Suite

Coupole Suite on hotellirakennuksen mieleenpainuvin tila tornihuoneineen ja kattokupoleineen. Sviitillä on kokoa 62 neliötä ja lisäksi siihen kuuluu kaksi 10 neliön kokoista kalustettua terassia kaupunki- ja puistonäkymin. Kuten muidenkin sviittien kohdalla  Hotel St. George minibar-tuotteet, sekä huoneaamiainen kuuluvat hintaan. Coupole Suiten hinta kyseiselle ajankohdalle on 1588€/yö. 

Kämp, Executive-sviitti ja Mannerheim-sviitti

Kämpin Executive-sviiteissä on erillinen olo- ja makuuhuone sekä yhdessä Executive-sviitissä myös oma yksityinen sauna. Makuuhuoneen lisäksi sviiteistä löytyy myös tilava olohuone ja niistä avautuvat maisemat Esplanadin puistoon. Executive-sviittiin sisältyy myös pääsy Sviitti- ja Executive-vieraiden omaan olohuoneeseen, Upper Loungeen, hotellin toisessa kerroksessa sekä herkullinen buffet- tai huoneaamiainen veloituksetta. 

Hotel Kämpin ja koko Helsingin ylpeys, upea Mannerheim-sviitti on Suomen suurin sviitti, joka koostuu laajimmillaan kahdesta suuresta ja ylellisestä makuuhuoneesta, kahdesta tilavasta olohuoneesta, erillisestä ruokailutilasta ja työhuoneesta. Lisäksi sviittiin kuuluu myös yksityinen parveke ihastuttavan Espalanadin puiston yllä. Mannerheim-sviitissä on kaksi suurta marmorikylpyhuonetta kaikilla mukavuuksilla – erillinen kylpyamme ja suihku, kaksi pesuallasta, erillinen wc ja yksityinen sauna. 

Executive-sviitin hinta valitulle ajankohdalle on ennakkovaraajan edulla 1496€/yö ja Mannerheim-sviitin 3496€/yö. 


Apua miten monta upeaa hotellivaihtoehtoa Helsingistä löytyykään! Vietettyäni aivan liian monta tuntia näihin tutustuessa, tuli sellainen olo, että haluaisin päästä testaamaan näistä jokaisen :D Ei muuta kuin Helsinki-staycationeja viettämään! Onko teillä mielessä vielä muita kaupunkeja tai alueita, joiden majoitustarjonnasta toivoisitte samanlaista postausta? 



lauantai 28. marraskuuta 2020

Parisuhdejoulukalenteri 2020

Joulukuu starttaa ihan pian ja sen kunniaksi olen suunnitellut teille tänne blogin puolelle kaikenlaista kivaa! Nyt jo vähän ennakkoon haluan jakaa teille valmistamani joulukalenterin, jonka olen nyt nimennyt blogin teemaan sopivasti Parisuhdejoulukalenteriksi, mutta tätä voi aivan yhtä hyvin toteuttaa myös yksin ja yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Pääsette nyt avaamaan kaikki "luukut" kerralla, koska kaikkia juttuja ei ole pakko toteuttaa, voitte hyvin poimia sisällöstä juuri teille sopivat ideat tai vaihdella luukkujen paikkaa keskenään! Tarkoituksena on joulukuussa panostaa joulukiireiden keskellä myös yhteiseen laatuaikaan ja nauttia joulufiilistelystä yhdessä niiden kaikkein rakkaimpien tyyppien kanssa. ♥


1. Ostakaa toisillenne joulukalenterit tai yhteinen joulukalenteri

Haaveileeko puolisosi joka joulu tietystä joulukalenterista vai haluaisitko ehkä yllättää hänet jollain ihan erilaisella kalenterilla? Näin joulukuun käynnistyessä on mainio hetki hankkia hänelle kalenteri, jos et ole sitä jo tehnyt! Oma ikuinen suosikkini on Fazerin suklaakalenteri ja sen lisäksi meillä on jälleen yhteisenä kalenterina Lakrids By Bulow:n kalenteri. Se sopii loistavasti yhteiskalenteriksi, koska joka luukusta tulee aina useampi laku, jotka voi jakaa yhdessä puolison kanssa! Me molemmat olemme aivan koukussa näihin lakuihin :D 

Jos perinteinen karkkikalenteri ei kiinnosta, on nykyään saatavilla myös lukuisia muita ihania joulukalentereita, muunmuassa: 

  • Slurp:in Kahvijoulukalenteri
  • Porvoon Jäätelötehtaan jätskikalenteri
  • Yankee:n tai Candle Havenin kynttiläkalenteri
  • Teejoulukalenteri (ainakin Forsmannilla, Pukka:lla ja Nordqvistilla on omansa)
  • Sinfulin joulukalenteri
  • Jos parempi puoliskosi rakastaa kosmetiikkaa, niin tämän vuoden kalenterivalikoimaan voi tutustua esimerkiksi täällä ja täällä
  • Bonne Maman hillokalenteri
  • Taffelin sipsikalenteri
  • Partiolaisten kuvakalenteri
  • Fazerin suklaakalenteri omalla valokuvalla (huom. vielä ehtii tilata Ifolorilta tämän ja huomisen päivän ajan!)
Vai onko haaveissasi ehkä DIY-joulukalenteri? Miten olisi esimerkiksi joku näistä?
  • 24 syytä miksi rakastan sinua - DIY-henkinen joulukalenteri puolisolle, ystävälle tai perheenjäsenelle. Helppo toteuttaa esimerkiksi leikkaamalla 24 pientä paperilappua, kirjoittamalla jokaiseen yhden asian mistä toisessa pitää ja taittelemalla laput kauniiseen lasipurkkiin tai kirjekuoreen. Tätä voi myös jatkojalostaa liittämällä joidenkin päivien "luukkuihin" mukaan esimerkiksi valokuvia yhteisistä muistoista tai parhaista hetkistä kuluneen vuoden varrelta
  • Itse leivottu piparikalenteri - leivo 24 piparkakkua (esimerkiksi sydämenmuotoisia ja tee jokaiseen pieni reikä ennen paistamista). Kun piparit ovat jäähtyneet kirjoita niihin sokerikuorrutteella numerot 1-24 ja ripusta juuttinarulla roikkumaan esimerkiksi puunoksaan seinälle
  • Rakastaako puolisosi tai ystäväsi hyviä oluita? Osta 24 erilaista pienpanimo-olutta ja paketoi ne lahjapaperiin tai askartele pahvista niihin numerolaput, jotka kiinnität pullojen kaulaan
  • Teetä tai tulosta 24 yhteiskuvaa teistä tai yhteisistä muistoistanne ja kiinnitä ne isoon pahvitaustaan tai seinälle kuvapuoli alaspäin. Kirjoita kuvien taakse numerot 1-24. Kalenterin saaja voi joka päivä kääntää yhden kuvan oikein päin ja ilahtua kuvamuistosta
Tai haaveiletko ehkä aineettomasta joulukalenterista? Siinä tapauksessa harkitse esimerkiksi näitä!
  • Joulukalenteri-kirjat ja Joulukalenteri Special-äänikirja - sisältävät 24 lyhyttä rikostarinaa, eli sopivat loistavasti dekkareita rakastavalle joulunodotukseen, löytyvät ainakin BookBeatin valikoimasta
  • MBodyn kehonhuollon joulukalenteri - maksuton ja suuren suosion saavuttanut joulukalenteri, joka sisältää päivittäin kuva- tai video-ohjeita syvävenytyksiin

2. Katsokaa yhdessä tv-joulukalenteria

Yle esittää tänä vuonna uusintana aiemman vuoden joulukalenterinsa, Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoituksen ja kalenteri tulee katsottavaksi myös Areenaan. Toinen klassikko on tietysti The Joulukalenteri, jota ei valitettavasti taida tällä hetkellä kokonaan päästä katsomaan mistään suoratoistopalvelusta. Joulukalenterin katselu yhdessä on hauskaa ja jos osia ei ehdi katsoa päivittäin, voitte katsoa viikonloppuna vaikka useamman jakson kerralla. Jos joulukalenteri ei ole teidän juttu, aloittakaa yhdessä joku uusi sarja, jota voitte katsella joulukuun aikana!

3. Pipareiden leipominen

Yksi meidän yhteiseksi muodostuneista jouluun liittyvistä valmisteluista on pipareiden leipominen T:n mummon reseptillä. Meidän suosikkeja ovat tietysti corgipiparit! Tähän liittyen voisi kehittää myös uuden hauskan perinteen, että hankkisi joka vuosi yhdessä jonkun uuden hauskan piparimuotin. Voitte myös koristella piparit yhdessä tai esimerkiksi leipoa toisillenne suloiset sydänpiparit. Jos haluatte panostaa täysillä, leipokaa kokonainen piparkakkutalo tai jos piparit eivät ole teidän juttu, valmistakaa tämän vuoden hitti: suklaatalo.

4. Glögimaistelu

Järjestäkää glögimaistelu joko kahdestaan tai yhdessä kavereiden kanssa! Ostakaa maisteltavaksi muutama erilainen glögi ja antakaa niille pisteet. Voitte antaa pisteitä esimerkiksi pullon/pakkauksen ulkonäön, tuoksun, maun ja persoonallisuuden perusteella. Toimii myös pikkujouluissa aktiviteettina. Omia suosikkiglögejäni ovat alkoholittomista glögeistä Blossa ja ihan perinteinen Marlin punainen glögi ja Alkon valikoimasta ehdottomasti Loimu, josta ilmestyy joka vuosi hiukan muunneltu versio.

5. Joululeffamaraton

Mikä olisikaan ihanampaa kuin pyhittää yksi päivä pelkästään joululeffojen fiilistelyyn! Minä rakastan jouluelokuvia ja T on ihana ja suostuu niitä aina kanssani katselemaan. Olemme kahlanneet läpi melkein kaikki Netflixin joululeffat ja meidän suosikkeja ovat olleet muunmuassa Christmas Chronicles, Saiturin joulu ja Jouluprinssi. Lisää joululeffavinkkejä on tulossa blogiin joulukuun aikana!

6. Linnanjuhlien katselua ja herkkuja

Sytyttäkää itsenäisyyspäivän kynttilät, kokatkaa ihanaa herkkuruokaa ja katselkaa yhdessä linnanjuhlia... tai siis tänä vuonna virtuaalista koko kansan itsenäisyyspäivän lähetystä! Itsenäisyyspäivänä kokkailuun on hauska panostaa hiukan normaalia enemmän ja kokata joko yhteistä suosikkiruokaa tai kokeilla jotain aivan uutta reseptiä. Ja kaiken kruunaa tietysti legendaarinen Linnan Booli, joka tulee tänä vuonna myyntiin myös meille tavallisille kuolevaisille :D

Meidän itsenäisyyspäivän menu tulee todennäköisesti tänä vuonna noudattamaan melko samaa kaavaa kuin viime vuonna: poronkäristystä haudutettuna pekonin ja tumman oluen kanssa sekä lisukkeena perunamuussia ja puolukkahilloa, hyvän punaviinin kanssa nautittuna. Jälkiruoaksi sitten luumu-piparirahkaa ja lemppariglögiämme Loimua.

7. Jouluinen saunailta vastan, jouluisen löylytuoksun, kynttilöiden ja jouluoluen kera

Laittakaa sauna lämpenemään tai jos kotoa ei löydy saunaa, vuokratkaa jostain saunavuoro! Varatkaa mukaan saunavasta (kuivattuja ja pakastettuja versioita on yleensä myynnissä esimerkiksi Prismassa tai Cittarissa), jouluinen löylytuoksu, kynttilöitä ja jouluoluet tai -limut. Takaan, että tämän setin jälkeen olo on ihanan rentoutunut!

8. Pikkujoulujen vietto ystävien tai perheen kanssa

Järjestäkää pikkujoulut yhdessä ystävien tai perheen kanssa - näin korona-aikana pienellä porukalla jonkun teistä luona tai virtuaalisesti esimerkiksi Zoomin tai Facebook Messengerin videopuhelun välityksellä. Kootkaa pöytään suosikki jouluherkkujanne ja nautiskelkaa glögiä tai glögiskumppaa. Pikkujoulujen tarjottavaksi sopii loistavasti esimerkiksi pipari- tai glögijuustokakku, sekä suolaiset joulutortut!

9. Kuunnelkaa joululauluja tai osallistukaa virtuaalisiin Kauneimpiin Joululauluihin

Kuunnelkaa yhdessä suosikkijoululaulujanne ja kootkaa Spotifyhun oma joulusoittolista. Jos olette aiemmin käyneet yhdessä Kauneimmissa Joululauluissa kuten me, osallistukaa tänä vuonna virtuaaliseen laulutapahtumaan, joita monet seurakunnat järjestävät. Esimerkiksi Tampereen seurakunnat järjestävät Kauneimmat Joululaulut liven Facebookin kautta 9.12.2020 klo 18:00 alkaen, lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä

10. Joulukorttien askartelua tai sähköisen joulukortin suunnittelu

Askarrelkaa yhdessä itse tehdyt joulukortit läheisille ja tehkää korteista rohkeasti teidän näköisenne! Jos ette innostu askartelemaan perinteisiä joulukortteja, suunnitelkaa yhdessä oma sähköinen joulukortti, jonka voitte lähettää ystäville ja sukulaisille sähköpostilla tai Whatsapilla. Sähköisten korttien suunnittelu onnistuu helposti esimerkiksi Canva-sovelluksella (jolla tämän joulukalenterinkin kuva on suunniteltu). Aiemmasta blogipostauksesta löydät kirjoittamani ohjeet Canvan käyttöön!

11. Leipokaa joulutorttuja

Leipokaa yhdessä joulutorttuja ja kokeilkaa erilaisia torttumalleja (esimerkiksi lumihiutale ja enkelitorttuja tai suloisia minijoulutorttuja). Kokeilkaa rohkeasti myös muita täytteitä luumuhillon lisäksi! Esimerkiksi omenamarmeladi tai viikunahillo sopivat loistavasti joulutorttuihin. 

12. Joululahjaostoksilla käyminen

Jos olette aikeissa ostaa joululahjoja, suunnatkaa yhdessä kaupungille joululahjaostoksille. Helsingissä kannattaa samalla poiketa ehdottomasti katsomassa Stockan jouluikkuna, sekä jouluosasto ja ihailla Aleksanterinkadun jouluvaloja. Hankkikaa samalla myös lahjapaperit ja -nauhat valmiiksi paketointia varten ja käykää kiertämässä Helsingin keskustassa kiertävä ihana Jouluinen Ikkunapolku.

Jos haluatte hankkia lahjat helposti netistä, asettautukaa mukavasti sohvalle ja shoppailkaa verkkokaupoista yhdessä haluamanne lahjat, niin ne ehtivät vielä hyvin saapua ennen joulua. Blogiin on myös tulossa joulukuun aikana erilaisia joululahjavinkkejä!

13.  Tehkää yhdessä joulusiivous

Siivotkaa yhdessä koko koti joulukuntoon! Tässä yhteydessä on myös loistava tilaisuus vaihtaa halutessaan jouluiset sisustustekstiilit, esimerkiksi jouluverhot tai tyynynpäälliset. Kun joulusiivous on tehty hyvissä ajoin, ei siitä tarvitse stressata enää lähempänä joulua, vaan pieni pikainen siivous esimerkiksi jouluviikolla riittää. 

14. Joulumarkkinoilla käyminen

Käykää yhdessä joulumarkkinoilla tai -myyjäisissä, jos teidän alueellanne sellaisia vielä voidaan järjestää. Nautiskelkaa mukilliset lämmintä glögiä ja ihastelkaa yhdessä käsityöläisten ja pientuottajien kojuja. Markkinoilta ja myyjäisistä voi myös bongata hauskoja joululahjaideoita, sekä herkkuja omaan joulupöytään! Tänä vuonna kannattaa suosia ulkoilmassa järjestettäviä markkinoita ja muistaa noudattaa turvavälejä, sekä käyttää tarvittaessa kasvomaskia. 

15. Koristelkaa koti jouluiseksi

Viimeistään joulukuun puolivälissä voi hyvillä mielin kaivaa joulukoristeet esiin varastosta! Asetelkaa yhdessä suosikkikoristeenne paikoilleen, sommitelkaa oma jouluinen minimaailma tai askarrelkaa hauska tonttuovi. Joulukoristeita voi myös helposti askarrella itse!

16. Osallistukaa hyväntekeväisyyteen

Jouluna iso osa joulutunnelmaa on itselleni myös muiden auttaminen. Jos teillä on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen, valitkaa itsellenne mieluisa kohde ja lahjoittakaa siihen yhdessä. Meille mieleisiä hyväntekeväisyysmuotoja ovat olleet esimerkiksi nämä: 

  • Joulupuu-keräys, josta voi hakea lahjatoiveen ja hankkia sitten saajalle sopivan yllätyksen
  • Ole joulupukkina seniorille-kampanja, jossa voi lahjoittaa joulukukan yksinäiselle vanhukselle
  • HESY:n joulukeräys, koska eläimet ovat lähellä sydäntä
  • Woltin kautta tehtävä jouluruokalahjoitus
  • Facebookin Jouluapua-ryhmä
  • Siskot ja Simot-joulukorttikeräys (sekä itse askarrellut, että ostetut kortit käyvät), jossa ilahdutetaan yksinäisiä vanhuksia
  • Cafe Bus Stop - eurolla voi ostaa kodittomalle/vähävaraiselle kahvin ja kahdella sämpylän
Hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa myös lähellä! Asuuko naapurustossanne esimerkiksi yksinäinen henkilö, jota voisitte ilahduttaa joulukortilla tai itse leivotuilla pipareilla?

17. Valmistakaa itsetehtyjä joululahjoja

Kokeilkaa diy-lahjojen valmistamista joulupukin konttiin! Hauskoja itsetehtyjä lahjoja ovat esimerkiksi erilaiset jouluherkut tai käsityöt. Tulen jakamaan teille blogissa paljon erilaisia helppoja diy-lahjaideoita joulukuun aikana!

18. Luisteluretki ja kuuma kaakao termariin 

Pakatkaa kuuma kaakao ja eväsleivät reppuun ja suunnatkaa yhdessä romanttisille luistelutreffeille. Pääkaupunkiseudulla suosittuja luistelupaikkoja ovat esimerkiksi Rautatientorin luistelukenttä, sekä Tapiolan Jäämaailma. 

19. Herkutelkaa lempijoulukarkeillanne

Ostakaa lempparijoulukarkkejanne ja herkutelkaa niillä yhdessä. Maistelkaa myös tämän joulun uutuuskarkkeja uusien suosikkien löytämiseksi!

20. Tehkää riisipuuroa aamu/iltapalaksi

Virittäytykää joulutunnelmaan valmistamalla aamu- tai iltapalaksi riisipuuroa. Helppo riisipuuro valmistuu uunissa aivan itsestään!

21. Paketoikaa yhdessä lahjat

Jos olette hankkineet joululahjoja, paketoikaa lahjat yhdessä. Valitkaa lahjapaperit ja paketin koristeet saajan mukaan ja tehkää jokaisesta paketista hiukan erilainen. Paketoikaa salassa myös toistenne lahjat! 

22. Pulkkamäki tai kävelyretki luonnossa

Jouluviikon kiireiden keskellä pieni happihyppely luonnossa tekee hyvää. Jos lunta löytyy riittävästi, suunnatkaa yhdessä huvittelemaan pulkkamäkeen tai jos lumitilanne ei suosi, lähtekää kävelyretkelle johonkin teille mieleiseen luontokohteeseen ja pakatkaa evääksi termariin kuumaa kaakaota tai glögiä. 

23. Koristelkaa joulukuusi yhdessä

Koristelkaa joulukuusi yhdessä ja ripustakaa oksille kaikki suosikkikoristeenne. Me olemme hankkineet yhteisiltä ulkomaan reissuiltamme joulukoristeita ja nyt niitä ripustaessa on samalla hauska muistella yhdessä noita matkoja. 

24. Nauttikaa jouluperinteistä, ruoista ja yhdessäolosta ja muistakaa kertoa miksi joulu on parasta just tämän tyypin vierellä

Kiinnitin tämän kalenterin nyt myös blogin sivupalkkiin, josta löydätte sen helposti joulukuun ajan. Kuvaa klikkaamalla pääsee siirtymään suoraan tähän postaukseen. Jos haluat ladata joulukalenterin koneellesi ja tulostaa sen itsellesi, voit tehdä sen täällä

Ihanaa ja rakkaudentäyteistä joulukuuta! 


keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Matkakaipuuta ja häämatkahaaveita

Viime viikkoina se on iskenyt toden teolla, reissukaipuu! Tiedän olevani etuoikeutettu, kun olen viime vuosina pystynyt matkustamaan ulkomaille vähintään pari kertaa vuodessa, viime vuonna peräti viidesti. Olen jo tähän ikään mennessä päässyt matkustamaan suhteellisen paljon ja kokemaan upeita elämyksiä, kuten vaihto-oppilasvuoden Irlannissa, reilun kuukauden mittaisen interrailin yksin Euroopassa ja kuuden viikon mittaisen reppureissun Aasiassa ystäväni kanssa. Matkustaminen on ollut minulle asia, johon olen halunnut säästää ja käyttää rahaa ja se on tarjonnut paljon iloa ja elämyksiä, niin yksin, pariskuntana, kuin ystävienkin kanssa reissatessa. Maailmassa on niin hirveän paljon upeita kohteita, joissa haluaisin vielä ehtiä käydä!

Häämatkan osalta haaveemme ovat jonkin verran eläneet tässä hääsuunnittelun aikana, emmekä vielä tiedä vielä varmasti, mihin haluamme häämatkallemme suunnata. Toisaalta houkuttaisi kaukomatka johonkin täysin uuteen kohteeseen, sillä jos meidän perhehaaveet toteutuvat sitten lähivuosina, voi häämatka olla viimeinen mahdollisuus vähään aikaan, kun sellaisen pidemmän reissun voisi toteuttaa. Toisaalta Italia on vienyt meidän molempien sydämen ja myös sinne palaaminen houkuttaisi. Oman lisäjännityksensä tähän kaikkeen toki tuo vielä koronapandemia, kuka tietää onko vuonna 2022:kaan mahdollista matkustaa ja miten kauas?


Näitä neljää matkakohdetta olemme nyt tähän mennessä pyöritelleet mielessämme:

1. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka 

Etelä-Afrikka oli pitkään häämatkakohteiden ykkössijalla, sillä olemme molemmat halunneet jo pitkään käydä siellä. Haluaisimme päästä näkemään värikkään ja tunnelmallisen Bo-Kaapin, ihailla auringonlaskua Pöytävuorella, vierailla historiallisella Robben Islandilla, nautiskella viinitilojen antimista, tehdä roadtripin Hyväntoivonniemeen ja matkata safarille. Etelä-Afrikassa meitä houkuttelee erityisesti luonto, niin eläimet kuin eksoottiset maisematkin. Varjopuolena kuitenkin on turvallisuus, sillä olemme useastakin lähteestä lukeneet, että väkivaltarikoksia ja ryöstöjä on Kapkaupungissa edelleen valitettavan paljon. Tähän varmasti voisi kuitenkin valittaa omilla valinnoilla, esimerkiksi valitsemalla majoituksen kaupungin turvallisimmilta alueilta ja välttämällä jalkaisin liikkumista pimeän jälkeen, mutta silti asia hiukan mietityttää. 

2. Singapore ja Thaimaa

Nämä eivät itseasiassa ole minulle uusia kohteita, sillä reppureissatessani Aasiassa vierailin niin Singaporessa, kuin useammassakin eri Thaimaan kohteessa. Ihastuin kuitenkin Singaporeen ja erityisesti Koh Lantaan Thaimaassa kovasti ja voisin mielelläni suunnata molempiin kohteisiin uudestaankin! Toki Thaimaasta löytyisi edelleen myös paljon minulle uusia kohteita. Keinotekoisesti rakennettuja kohteita pullollaan oleva Singapore ei missään nimessä ole kaikista eettisin matkakohde, mutta itse ihastuin kaupungin monikulttuurisuuteen, puhtauteen ja turvallisuuteen. Singapore on täydellinen vastakohta Etelä-Afrikalle, sillä harvassa matkakohteessa olen tuntenut oloni yhtä turvalliseksi kuin siellä. 
Koh Lantalla puolestaan ihastuttivat upeat maisemat, Lantan vanha kaupunki, vesiputoukset ja rannat, sekä tietysti mahtavat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. 


3. Italia

Näistä vaihtoehdoista kaikista helpoin olisi yhteinen suosikkikohteemme Italia. Ihastuimme erityisesti Gardajärven alueeseen viime vuonna niin kovin, että voisimme lähteä sinne uudelle reissulle vaikka samantien. Toisaalta meitä kiinnostaisivat myös Sisilia, Amalfi Coastin hurmaavat pikkukylät ja Toscanan upeat maisemat viinitiloineen. Italiassa meitä ihastuttavat erityisesti hyvä ja kohtuuhintainen ruoka ja juoma, paikallinen kulttuuri sekä upeat maisemat. Toki myös lyhyt lentomatka on omalta osaltaan houkuttava! Italian ainoa huono puoli on ehkä sama kuin sen paraskin: maa on jo meille entuudestaan tuttu ja sinne voimme varmasti matkustaa joskus myöhemminkin, useammankin kerran. Olisiko se siis hiukan tylsä valinta häämatkakohteeksi?

4. Karibia 

Uudeksi suosikiksemme häämatkakohteiden listalla on kivunnut Karibia lukuisine hurmaavine kohteineen. Meitä kiinnostavia kohteita Karibialla ovat erityisesti Dominikaaninen tasavalta, Barbados ja Curacao. Emme ole kumpikaan koskaan olleet kunnon all inclusive-lomalla, joten tavallaan olisi houkuttelevaa testata sekin vaihtoehto. 10 päivän rentouttava all inclusive-loma jossain ihanassa sviitissä, kuvankauniissa maisemissa.... Toisaalta Karibian kohteista löytyy myös paljon aktiviteetteja ja tekemistä, joten koko lomaa ei tarvitsisi viettää vain resortilla makoiluun. Karibiassa kiehtovat tietysti lumoavan kauniit rantamaisemat ja sen eksoottinen kulttuuri. Kumpikaan meistä ei ole koskaan matkustanut sillä suunnalla, joten se olisi myös molemmille täysin uusi, ainutlaatuinen kokemus. Sellainen kerran elämässä-juttu. 
Tällä hetkellä ainoana varjopuolena olemme listanneet hirmumyrskykauden, joka Karibian kohteissa ajoittuu touko-lokakuulle. Meillä on ollut alusta asti haaveena, että pääsisimme lähtemään häämatkalle heti häiden jälkeen, joten kausi osuu sen kanssa päällekkäin. Toisaalta en tiedä haittaisiko toisaalta vaikka suuntaisimme häämatkalle vasta marras- tai joulukuussa, kun matkustaminen luonnonmullistusten osalta olisi taas turvallisempaa. 


Postauksen kuvituksena omia matkakuviani vuosien varrelta. Olisi kiva kuulla, mihin te lukijat olette suuntaamassa häämatkalle! Oliko matkakohteen valinta helppoa?


torstai 19. marraskuuta 2020

Kulmakarvat ojennukseen: Testissä kulmien laminointi

Viime viikon kampaajakäynti polkaisi käyntiin pitkästä aikaa muutenkin innostuksen kauneudenhoitoon. Olen ollut etätöissä nyt maaliskuusta lähtien ja siitä johtuen tulee nykyään ulkonäköön panostettua aivan liian vähän. Etätyölook on luisunut siihen, että aamulla pesen kasvot ja harjaan hiukset ja hampaat. Tuntuu, että olen käyttänyt näitä samoja Nanson legginsejä ja R/H:n Mickey t-paitaa kohta 300 päivää... T:kin kysyi eilen aamulla minulta, että käytänkö enää mitään muita vaatteita kuin kahta suosikkipaitaani :D

Tiistaina suuntasin Ison Omenan Blue Lagooniin kokeilemaan kulmien laminointia, josta olin jo pidemmän aikaa haaveillut. Kulmien laminointi eli brow lift on ollut viime aikoina suosittu kauneustrendi, jonka avulla omista kulmista saadaan tuuheamman näköiset ja kauniisti muotoillut. 

Blue Lagoonissa minut ohjattiin käsienpesun kautta Brow Barin puolelle ja Blue Lagoonin Heini pääsi tositoimiin. Kulmien laminointi sisältää kulmien käsittelyn taivutusaineella, sekä kiinnitysaineella ja kestovärjäyksen, sekä lopuksi kulmien muotoilun. Laminoinnin avulla saadaan muutettua karvan tekstuuria siten, että ne pysyvät paremmin paikallaan ja ovat helpommin hallittavissa. Laminointi myös tekee karvoista huokoisemmat, jolloin kestoväri tarttuu niihin normaalia vahvemmin. 

Laminoinnin jälkeen kulmia ei saa kastella seuraavaan 24 tuntiin ja Heini kertoikin, että ensimmäisen pesun myötä väri haalistuu yleensä noin 20 %. Blue Lagoonin sivuilla suositellaan, että jos tiedossa on joku tärkeä meno, olisi laminointi hyvä tehdä vähintään neljä päivää aiemmin, jotta väri on ehtinyt hiukan vaalentua ensikäsittelystä. Kulmakarvojen elinkaari on noin 8-12 viikkoa ja laminointi kasvaa vähitellen ulos, kun kulmat kasvavat ja uusimmat.

Öljypohjaisten tuotteiden käyttö suositellaan lopettamaan jo hyvissä ajoin ennen laminointia, eikä niitä tulisi käyttää myöskään laminoinnin jälkeen. Sen sijaan kosteuttavan Yumi Keratin-maskaran käyttöä suositellaan, sillä se takaa, että kulmien kosteustasapaino ja yleiskunto pysyvät siistinä koko kasvun ajan. Ostin itse tuotteen nyt Blue Lagoonin liikkeestä laminoinnin yhteydessä ja Heini kertoi, että se on hyvin riittoisaa ja samaa tuotetta voi myös käyttää ripsille, jos innostuisin kokeilemaan myös ripsien kestotaivutusta. Jos innostun laminoinnista ja haluan uusia käsittelyn, suositeltiin Blue Lagoonista, että odotan rauhassa kulmien uusiutumista ja seuraava käsittely voisi olla 2-3 kuukauden kuluttua. 

Oma toiveeni kulmien suhteen oli, että ne saisivat olla tuuheat ja melko tummat, sillä yleensä myös meikkaan kulmat aika tummiksi. Ero lähtötilanteeseen oli todellakin huomattava! Tässä vielä teillekin vertailukuvat. Ensimmäinen kuva on ennen laminointia, toinen kuva heti laminoinnin jälkeen eli ennen ensimmäistä pesua ja kolmas kuva ensimmäisen pesukerran jälkeen. 

Hauska nähdä kuinka kauan laminointi omissa kulmissani kestää ja ainakin tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen tähän käsittelyyn ja voisin hyvin kuvitella suuntaavani kulmien laminointiin myös ennen hääpäivää. Ihanaa, että kulmat näyttävät nyt huolitelluilta ilman meikkiäkin! Kävin Blue Lagoonin Ison Omenan hoitolassa nyt ensimmäistä kertaa ja hoitola oli oikein viihtyisä ja kauniisti sisustettu. Tarkoitukseni oli napata sieltä teille muutama kuvakin, mutta se unohtui kokonaan kun tapani mukaan ryntäsin paikalle aivan viime tipassa :D Tämä myös tarjosi ihanan 45 minuutin rentoutushetken hektiseen työpäivään!

Haaveissani on pidemmän aikaa ollut myös microblading. Ehkä ensi keväänä viimein panostan ja ostan sen itselleni 30v-lahjaksi. Kaikilta ystäviltäni olen kuullut pelkästään positiivisia kokemuksia microbladingista ja sen helppoudesta. Nyt pitäisi vaan löytää se täydellinen tekijä! Löytyisikö teiltä suosituksia hyvistä microblading-tekijöistä pääkaupunkiseudulla, Lahdessa tai Turussa? 

tiistai 17. marraskuuta 2020

Meillä on catering!


Viikonloppuna löimme lukkoon yhden ison hääsuunnittelun osa-alueen, nimittäin häiden cateringin! Häiden ruokapuolen kanssa alkuun pääseminen tuntui haastavalta, mutta eri pitopalveluiden menuehdotuksia selailemalla alkoi vähitellen muodostua ajatus siitä, millaista ruokaa haluaisimme häissämme tarjota. Me molemmat ihastuimme ajatukseen saaristolaishenkisestä menusta, joka toisaalta sisältäisi myös kasvissyöjille ja vegaaneille sopivia vaihtoehtoja. Luonnostelimme oman menuehdotuksemme, jonka avulla aloimme pyytää tarjouspyyntöjä eri catering-yrityksiltä Turun seudulta. 

Turussa on lukuisia hyviä catering-firmoja ja teidän lukijoiden avulla löytyi itseasiassa muutamakin vaihtoehto, joihin en itse pikaisella googlailulla ollut vielä törmännyt. Jälleen kerran teiltä saadut vinkit olivat siis kullanarvoisia!

Lähetimme tarjouspyynnön viidelle eri catering-yritykselle, joista neljältä saimme vastaukset. Heti alkuvaiheessa joukosta nousi yksi suosikki ja pohdittuamme asiaa rauhassa ja vertailtuamme eri yrityksiä, fiiliksemme vain vahvistui. Lopuksi kyselin vielä muilta hääpareilta kokemuksia Facebookin hääryhmässä ja koska palaute oli pelkästään loistavaa, sinetöi se valintamme. Häidemme suunnittelua näyttää leimaavan tämä sama kaava kaikkien palveluntarjoajien kohdalla: kun ihastumme johonkin, vertaamme kaikkia muita vaihtoehtoja vain siihen ja lopulta päätös onkin itsestään. Häidemme pitopalvelusta tulee siis vastaamaan ihana perniöläinen Pitopastantti!

Kuvat: Pitopastantin instram-tililtä (lupa käyttöön saatu)

Miksi valitsimme Pitopastantin? 
  • Nopea reagointi tarjouspyyntöön ja vastaukset sähköposteihin 
  • Aktiivinen ja hyvä meininki somessa, instan kautta välittynyt positiivinen vaikutelma
  • Pitopastantin Elina loihtii myös upeita artesaanikakkuja, joita voi ihailla instassa @elsikokkaa-tilin alta. On ihanaa, että myös unelmiemme hääkakku hoituu samasta paikasta!
  • Kilpailukykyinen hinta
  • Astioiden ja kangasservettien vuokraaminen onnistuu myös halutessamme kätevästi heidän kauttaan (tosin minä olen jumiutunut ajatukseen Aarreastioiden ihanista astioista, joten jos vain budjettimme antaa myöten, todennäköisesti vuokraamme ruokailuastiat erikseen)
  • Persoonallinen ja nykyaikainen makumaailma
  • Satokauden raaka-aineiden ja lähialueen tuottajien hyödyntäminen
  • Lukuisat positiiviset kommentit ja arviot asiakkailta (sekä useammaltakin hääkuvaajalta! Näitä arvostan erityisesti, sillä kuvaajat ovat maistelleet lukuisten cateringien antimia ja vertailupohjaa varmasti on :D)
  • Tuoreita ideoita ja ehdotuksia myös kasvissyöjille ja vegaanisiin vaihtoehtoihin

Jee, nyt on iso kivi vierähtänyt sydämeltä  ja olemme superiloisia, että juuri Pitopastantti tulee hoitamaan meidän cateringin! Ruoka on meille todella iso ja tärkeä osa juhlaa ja olen varma, että nyt voimme olla sen suhteen luottavaisin mielin. Cateringin osalta suunnittelu etenee lisää todennäköisesti sitten häävuoden keväällä, jolloin aiomme pitää cateringin kanssa palaverin, jossa käymme vielä läpi menun ja juhlan kulkua. 

Löytyykö teiltä seuraajilta omakohtaisia kokemuksia Pitopastantista? Ja kiitos vielä ihana lukijani Tiia, joka vinkkasit tästä yrityksestä! ♥

maanantai 16. marraskuuta 2020

Hiustaikoja ja paluu omaan väriin

Perjantaina pääsin taas istahtamaan luottokampaajani ja rakkaan ystäväni Saran penkkiin Studio Savon Ekossa Lahdessa ja luvassa oli jälleen hiustaikoja. 

Heili Bridalin Yours Truly-morsiusanalyysin myötä ajatuksissani oli alkanut pyöriä ajatus punaisten hiusten hyvästelemisestä ja omaan tumman ruskeaan hiusväriini palaamisesta. Analyysissa kerrottiin, että hiusväreissä minulla parhaalta näyttävät syvät suklaan ja kahvinruskeat tai tummanpunaiset sävyt ja että myös lämpimät mustat toimivat ihoni sävyn kanssa hyvin. Vaikka olen rakastanut räiskyvän punaisia hiuksia ja ne ovat tuoneet piristystä ulkonäkööni, alkoi myös ajatus luonnollisemmasta hiusväristä taas vaihteeksi houkuttaa. 

Lähtötilanne kampaajalle saapuessani oli tämä, punainen oli jo aika haalistunut, sillä olin jättänyt väriä ylläpitävän shampoon ja hoitoaineen pois jo paria viikkoa aiemmin. Hiukset olivat pörröiset, mikä on omalle hiukan luonnonkiharalle hiukselleni tyyppillistä. 

Päätimme Saran kanssa aloittaa vaalennuspesulla, jolla punaista sävyä saataisiin vielä hiukan pestyä pois latvoista ja taitettua sävyä viileämmäksi. Pesun jälkeen Sara föönasi hiukseni lähes kuiviksi ja sitten leikkasi pituuksista vähän reilummin pois, itseasiassa lähes 10 senttiä. Hiukseni kasvavat todella nopeasti, vuodessa yleensä noin 15 senttiä ja halusimme päästä kuivista latvoista nyt kunnolla eroon. Eron huomasi heti raakaleikkauksen jälkeen, sillä latvat tuntuivat heti sileämmiltä eikä hius takkuuntunut enää yhtä paljon. Välivaihe näytti tältä: 

Tämän jälkeen Sara ahkeroi noin 45 minuuttia levittäessään Four Reasonsin Optima-värin läpikotaisin hiuksiini. Minä sain eteeni kupillisen ihanaa jouluisen tuoksuista chai-teetä, vettä ja konvehteja. 

Kun hiusväri oli ehtinyt vaikuttaa rauhassa, oli aika suunnata pesupaikalle. Studio Savon Ekon pesupaikka on parasta ikinä: jalat saa asettaa lepäämään pehmeälle rahille, niskan alle laitetaan pehmuste ja pesutuolissa on hierontaominaisuus, joten siinä kelpaa istuskella pidemmänkin aikaa. Pesussa käytettiin Brasilian Bond Builderin korjaavaa shampoota ja hoitoainetta. Tässä vaiheessa olin itse niin rentoutunut, että leijailin unen rajamailla :D 

Lopuksi oli jälleen vuorossa föönays, leikkauksen viimeistely ja viimeiseksi Sara vielä teki hiuksiini kauniit loivat kiharat. Ja siis katsokaa nyt tätä lopputulosta, hiukseni eivät ole aikoihin olleet näin kiiltävät ja hyvinvoivat! Väri on myös nyt hyvin lähellä omaa sävyäni, joten juurikasvuakaan ei pitäisi olla tiedossa. 

Hiusten kuntoa olisi tarkoitus ylläpitää näiden alla näkyvien tuotteiden avulla. Pesun jälkeen hiuksiin jätettävänä hoitoaineena  Living Proofin Nourishing Styling Cream ja lisäksi Brasilian Bond Buildersin Ionic Color Lock-hoitosuihke. 

Lisäksi väriä ylläpitämään aion hankkia Four Reasonsin Color Mask Toning Treatment-sarjan shampoon ja hoitoaineen sävyssä Chocolate. Sarjan tuotteet ovat tulleet tutuksi jo punaisten hiustenkin kohdalla.

Pakko sanoa, että hiusten muodonmuutos piristi kyllä omaa oloa tämän loppuvuoden harmauden keskellä! Pitäisi panostaa kauneudenhoitoon ja itseensä vähän useammin. Tämän fiiliksen innostamana innostuin buukkaamaan jo seuraavat kampaaja-ajat valmiiksi kalenteriin ja varaamaan myös kasvohoidon itselleni. Teidän instagramissa antamien suositusten joukosta löytyi ihanan kuuloinen ekokauneushoitola, jota suuntaan testaamaan joulukuun alussa! Ihanaa maanantaita ja uutta viikkoa ♥

lauantai 14. marraskuuta 2020

Arkisia kuulumisia ja blogin tulevaisuudenhaaveita

Kuva: Valokuvaaja Sonja Siikanen

Ajattelin, että hääkuulumisten lisäksi olisi hauska jakaa teille myös vähän meidän muita kuulumisia! Itselläni tosiaan jatkuivat YAMK-tradenomiopinnot töiden rinnalla syyskuussa ja työ-ja koulujuttujen yhdistäminen on jälleen vienyt lähes kaiken aikani ja energiani. Olen koittanut tsempata itseäni sillä, että jos jaksan nyt ahkeroida, niin ensi keväälle jää vain pari kurssia ja opinnäytetyön kirjoittaminen - tavoitteena siis edelleen valmistua ensi kesän alussa! Opintojaksot koulussa ovat onneksi olleet tosi mielenkiintoisia ja opettavaisia ja töissäkin on paljon kaikkea kivaa meneillään, sen voimin jaksaa kahlata eteenpäin. Toinen asia joka tällä hetkellä antaa energiaa, on lähestyvä joulu. Näin jouluihmisenä on ihanaa päästä suunnittelemaan kaikkia joulujuttuja ja vähitellen tuomaan joulufiilistä myös kotiin ♥

T on tällä hetkellä työharjoittelussa ja tekee kolmivuorotyötä, mikä on myös muuttanut yhteistä arkeamme todella paljon. Enää ei olekaan itsestään selvää, että voimme viikonloppuisin viettää aikaa yhdessä ja läheisiämme tavaten. Suunnitelmia ei voi tehdä kovin paljoa eteenpäin, koska työvuorot sanelevat pitkälti aikataulumme. Toisaalta, koska työvuorot ovat pitkiä niin myös vapaapäiviä on paljon ja nyt kun minäkin olen edelleen kotona etätöissä, voimme päivälläkin viettää esimerkiksi yhteisen lounashetken. Meidän suhteessa yksi parhaista jutuista on aina ollut toimiva arki, joka sujuu omalla painollaan, parhaan tyypin vierellä. 

Yhteinen elämäntapamuutoksemme on edennyt pienin askelin, mutta koko ajan edistyen. Olemme saaneet ruokavaliota parempaan suuntaan ja herkuttelun kuriin. Olemme myös kokkailleet ja suunnitelleet ruokia tosi paljon yhdessä, mikä on ollut hauskaa ja helpottanut muutosten tekemistä. Olen huomannut, että kuntoni on kohentunut salitreenien myötä jo merkittävästi ja tällä viikolla aloitimme ystäväni kanssa juuri uuden treeniohjelman. Aamutreenit ovat edelleen olleet itselleni se paras vaihtoehto ja vaikka välillä ennen seitsemää herääminen ja salille lähteminen on tuntunut haastavalta, on liikunnan lisääminen tuonut myös todella paljon lisäenergiaa. Yksi konkreettinen muutos, minkä olen huomannut omassa olossani on myös se, että migreenikohtaukset ovat loistaneet poissaolollaan. Muutaman kuukauden sisään on ollut vain pari migreeniä, kun kesällä kohtauksia tuli lähes viikoittain. Uskon, että tämä liittyy omalla kohdallani ainakin osittain yläkropan treeneihin, sillä nyt lihakset vahvistuvat eivätkä selkä ja hartiat pääse jumiutumaan lukuisista läppärin ääressä vietetyistä tunneista huolimatta ihan niin pahasti. 

Häähaaveiden lisäksi myös asuntohaaveet käyvät tällä hetkellä kuumina ja meidän yhteiseksi suosikkiaktiviteetiksi onkin muodostunut sängyssä tai sohvalla makoilu ja asuntoilmoitusten selaileminen yhdessä. Asuntoon ja häihin säästäminen samaan aikaan on hidasta, mutta hyvällä tuurilla voisi olla mahdollista, että pääsisimme suuntaamaan asuntokaupoillekin vielä ennen häitä, vitsi miten jännittävää! Nykyisen asuntomme yli tonnin vuokran huomioonottaen oman asunnon ostaminen heti kun se on mahdollista, olisi kohdallamme myös taloudellisesti järkevä valinta. T laskisi eräänä päivänä, että jos asuisimme tässä vuokralla vaikka vielä 5 vuotta, maksaisimme sinä aikana vuokraa yli 60 tuhatta euroa :D

Työ- ja koulukiireistä johtuen blogille ei nyt syksyllä ole ollut ihan yhtä paljon aikaa kuin kesällä, mutta pyrin jatkossakin kirjoittamaan tänne säännöllisesti, aina kun vain omat aikatauluni sen sallivat. Tämä on edelleen oma arjen pakopaikkani, joka saa aina hyvälle tuulelle. Joulukuulle olen suunnitellut teille paljon kaikkea kivaa tänne blogin puolelle ja kirjoitellut postauksia jo etukäteen valmiiksi. Haaveissani on pystyä viettämään jouluna kahden viikon loma, jolloin voisin rentoutumisen lisäksi uppoutua myös blogijuttujen pariin, katsotaan salliiko työtilanne sen. Tällä viikolla blogissa ylittyi jo huikeat 20 000 vierailua, kiitos edelleen teille jokaiselle kun luette ja kommentoitte, olette ihania! ♥

Jos teillä on toiveita tai ideoita tulevien blogipostausten sisältöön, niin niitä saa aina esittää! Onko esimerkiksi tiettyjä palveluntarjoajia joiden tuotteista haluaisitte kuulla lisää? Joitain häiden suunnitteluun liittyviä osa-alueita, mihin kaipaisitte jonkun tietyn alan asiantuntijan neuvoja? Lisäksi olisi ihanaa saada blogiin vielä lisää interaktiivisuutta. Olen miettinyt esimerkiksi instaliven kokeilemista ja jopa haaveillut jonkinlaisen blogimiitin järjestämisestä ensi vuodelle, koska olisi niin kiva päästä tapaamaan teitä lukijoitakin kasvokkain. Olisiko teillä tällaisiin kiinnostusta? Ihanaa nähdä mitä kaikkea tulevaisuus tuo mukanaan!

perjantai 13. marraskuuta 2020

Mitä kuuluu häävalmisteluille?

Mitään suurta edistymistä häävalmisteluiden suhteen ei tässä syksyn aikana ole tapahtunut, mutta ajattelin kuitenkin, että olisi hauska päivitellä tänne vähän tämän hetkistä tilannestatusta. Tahtoo.fi osasi kertoa, että meidän häihin on tänään 645 päivää. Se tuntuu tällä hetkellä loputtoman pitkältä, mutta jos ystävien kokemuksiin on luottaminen, tulee loppujen lopuksi hujahtamaan yllättävän nopeasti. 



Tämän hetken tilanne:
  • Juhlapaikaksi varattuna ihana Hintsan Vintti. Ensi kesänä olisi hauska päästä vierailemaan hääpaikalla uudestaan ja ottamaan esimerkiksi vähän mittoja ja katsastamaan pistorasioiden paikat, niin tilan sommittelun ja koristelun suunnittelua on helpompi jatkaa sen jälkeen
  • Kaasot kosittu tehtäväänsä - voisin ehkä kirjoitella heistä pienet esittelyt myös omaan postaukseensa! Kaasoiksi pyysin kahta hyvää, pitkäaikaista ystävääni ja pikkusiskoani
  • Hääauto on varattu ja varausmaksu maksettu, mukaan diiliin kuuluu myös kuljettaja
  • Somisteista tehty alustava varaus Somistevuokraamo Hurmaavaan Hattaraan ja varausmaksu maksettu
  • Olemme lähettäneet tarjouspyynnöt tähän mennessä viidelle eri catering-yritykselle, joista neljä on vastannut. Näiden joukosta on noussut yksi selkeä suosikki, jolle itseasiassa laitoin juuri äsken varauskyselyä. Nyt peukut pystyyn, että heillä hääpäivänämme vapaata kalenterissa! Catering-tarjousten hintahaarukka on ollut todella suuri, kalleimman ja edullisimman tarjouksen välillä on itseasiassa melkein 20€/hlö ero - muistakaa siis kilpailuttaa!
  • Valokuvaajia googlailtu ja yksi tarjouskin pyydetty
  • Häihin säästäminen edistyy suunnitellun aikataulun mukaisesti
  • Olemme haaveilleet vihkikirkoksi Maarian kirkkoa, mutta nyt törmäsimme myös toiseen upeaan vaihtoehtoon, tätä paikkaa menemme katsomaan vielä loppuvuoden aikana
  • Häämatkasta on haaveiltu yhdessä paljon, näistä ajatuksista tulossa myös oma postauksensa lähipäivinä

Seuraavaksi suunnitelmissa: 
  • Valokuvaajan varaaminen viimeistään alkuvuodesta
  • Toivottavasti häämessuilua, ainakin Turun Häämessuille Holiday Club Caribiaan olemme tammikuussa suuntaamassa
  • Kaasojen yhteisen illanvieton järjestäminen kevään aikana tai häämessuilua porukalla
  • Vihkiaikatoiveiden jättäminen toukokuussa
  • Pukujen sovittelun aloittaminen touko-kesäkuussa
  • Save The Date-ilmoitusten lähettäminen elokuussa (näistä suunniteltuna noin miljoona erilaista versiota Canvassa jo nyt :D)
Olipa hyvä jäsennellä myös omia ajatuksia tätä kirjoitellessa! Miten muiden suunnitelmat edistyy? :) Itselläni on tänään luvassa myös ihanaa hemmottelua kun pääsen taas istahtamaan luottokampaajani Saran penkkiin!


torstai 12. marraskuuta 2020

Taistoon kohti hyvinvoivaa hääihoa

Iho ja sen ongelmat - miten suuri vaikutus niillä voikaan olla omaan oloon ja itsetuntoon.
Teini-iän jälkeen en itse vuosikausiin kärsinyt minkäänlaisista iho-ongelmista ja olin jo ehtinyt tottua siihen, että ihoni oli aina kuulas, sileä ja hyvinvoiva. Meikkasin useimmiten ihoni melko kevyesti ja etenkin kesäisin vietin paljon myös täysin meikittömiä päiviä. 

Puolitoista vuotta sitten minulle puhkesi aurallinen migreeni ja sen myötä jouduin vaihtamaan lähes 10 vuoden ajan käyttämäni yhdistelmäehkäisypillerit minipillereihin, koska aurallinen migreeni yhdistettynä yhdistelmäehkäisyyn lisää aivoverenkierron häiriöiden riskiä. Olin yhtä mieltä lääkärin kanssa siitä, että tämän asian kohdalla ei kannata kokeilla onneaan. 

Välittömästi minipillereiden myötä ihoni tilanne räjähti hetkessä, eikä tilanne ole puolessa vuodessa muuttunut merkittävästi mihinkään suuntaan. Tiedän, että tämä ongelma on moneen muuhun suhteutettuna todella pieni ja tuntuu vähän turhamaiseltakin avautua tästä. Toisaalta tiedän myös, etten varmasti ole ainoa tämän asian kanssa painiskeleva, pelkästään omasta lähipiiristänikin löytyy lukuisia kohtalontonvereita. Silti on ollut todella lannistavaa, että näin kolmekymppisenä ihoni on täynnä kipeitä hormonifinnejä ja huonommassa kunnossa kuin ikinä aiemmin.

Iho on aina ollut yksi niistä puolista, joista olen itsessäni pitänyt eniten ja huomaan, että sen nykyinen kunto ja iho-ongelmat vaikuttavat myös ajatuksiini omasta ulkonäöstäni ja itsetuntooni. Nykyään tulee esimerkiksi lähes aina meikattua, jos lähden johonkin julkiselle paikalle ja ilman meikkiä oleminen muiden seurassa tuntuu jotenkin epämukavalta. Tiedän, että muut ihmiset eivät varmasti kiinnitä ihooni mitään huomiota, eikä esimerkiksi T ikinä edes huomaa finnejäni, mutta ajatus on jämähtänyt oman pääni sisälle.

Olen ehtinyt tässä puolentoista vuoden aikana kokeilla lukuisia erilaisia ihonhoitotuotteita, joiden avulla olen yrittänyt nitistää iho-ongelmat. Ihoni on samaan aikaan kuiva ja herkkä ja toisaalta täynnä mustapäitä ja kipeitä hormonifinnejä ja tuntuu, ettei niiden taltuttamiseen auta mikään. Tiedän myös, että iho-ongelmat tuskin kokonaan loppuvat, niin kauan käytän hormonaalista ehkäisyä. Onkin mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan ihon kunto kääntyy sitten, jos ja kun siitä joskus tulevaisuudessa luovun. 

Viime aikoina olen kuitenkin jälleen saanut uutta energiaa taistoon ongelmaihoa vastaan, ystäväni vinkattua uusista suosikkituotteistaan, jotka ovat auttaneet häntä vastaavien ongelmien kanssa. Olen nyt käyttänyt näitä tuotteita reilun kuukauden ja ihon kunnossa on jo tapahtunut pieniä muutoksia parempaan. Toki välillä tilanne on huonompi ja välillä parempi, mutta pitkästä aikaa tuntuu siltä, että olen löytänyt tuotteita, jotka oikeasti sopivat iholleni. Jokaisen iho ja sen ongelmat ovat erilaiset, mutta ajattelin silti vinkata näistä tuotteista täällä blogin puolella, jotta joku vastaavien ongelmien kanssa painiskeleva voi myös halutessaan ottaa nämä testiin. 

Saaren Taika Teepuusaippua

Tästä tuotteesta olin lukenut lukuisia hyviä palautteita Saaren Taian nettisivuilta ja lopulta äitini tilasi tämän kokeiluun sekä minulle, että siskolleni. Saippua on palasaippuan muodossa ja vaikuttaa myös todella riittoisalta. Itse olen pessyt kasvot nyt aamuin illoin tällä tuotteella. Huomasin heti ensimmäisellä pesukerralla eron aiempaan kasvojenpuhdistusaineeseeni, sillä iho jäi teepuusaippuan jäljiltä aivan eri tuntuiseksi. Tämä myös kuivattaa aika paljon, joten huolellinen kosteutus on tärkeää. On myös ihanaa tukea kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja pienyrittäjää!


Konjac-sieni

Konjac-sieneä käytin pari vuotta sitten pidemmän aikaa kasvojen pesuun, mutta jossain vaiheessa sen käyttö unohtui. Nyt tilasin itselleni uuden sienen ja olen pessyt kasvot sienen avulla aina suihkun yhteydessä. Joskus käytän teepuusaippuaa yhdessä tämän kanssa ja joskus pesen kasvot pelkästään sienellä hieromalla. Konjac-sieniä saa nykyään ostettua todella monesta paikasta, itse tilasin omani Cocopandalta The Ordinaryn tuotteiden kanssa samassa toimituksessa. 

The Ordinary:n seerumit, kuorinta-aine ja kosteusvoide

Kanadalaisen The Ordinaryn ihonhoitotuotteet ovat olleet viime aikoina todella suosittuja, mutta itse tutustuin näihin ensimmäistä kertaa vasta nyt. Kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia, eivätkä sisällä esimerkiksi monille ihonhoitotuotteille tyypillisiä mineraaliöljyjä, sulfaatteja tai parabeeneja. The Ordinaryn tuotteita on todella paljon ja itse olen nyt kokeillut niistä vasta neljää, ystäväni suositusten innoittamana. Esimerkiksi Virve Fredmanin blogista löytyy todella hyvä postaus The Ordinaryn tuotteista ja omalle ihotyypille sopivien tuotteiden valitsemisesta. 

Finniseerumi: Niacinamide 10 % + Zinc 1 %  

Tämän seerumin olen itse ristinyt finniseerumiksi, sillä se sisältää yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja, jotka taistelevat ihon epäpuhtauksia vastaan. Niacinamide (B3-vitamiini) vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia ja pienentäää laajentuneita ihohuokosia, 10 % pitoisuus tätä vitamiinia yhdistettynä pyrrolidonikarboksyylihapon (PCA) sinkkisuolan kanssa puolestaan tasapainottaa ihon talintuotantoa. Itse käytän tätä yleensä iltaisin, puhdistuksen jälkeen, ennen kosteusvoidetta. 

Kosteuttava seerumi: Hyaluronic Acid 2 % + B5 

Kosteuttavana seerumina käytän itse tätä tuotetta, joka sisältää erittäin puhdasta ja vegaanista hyaluronihappoa ja kosteuttaa sen takia ihoa tehokkaasti. Keskitäyteläisessä seerumissa on käytetty hyaluronihappoa kolmessa koossa, jotka imeytyvät ihon pinnan eri kerroksiin ja tuovat niille pitkävaikutteista kosteutta. Käytän itse tätä aina aamuisin, kasvojen pesun jälkeen, ennen kosteusvoiteen levittämistä. 

Kosteusvoide: Natural Moisturizing Factors + HA 

Itselläni on käytössä tämä sarjan kosteusvoide, jota käytän pienen määrän aamuin illoin, seerumin levittämisen jälkeen. Voide sisältää luonnollisia kosteuttajia, jotka vaikuttavat ihoon erityisen tehokkaasti. Se koostuu useista ihosta luontaisesti löytyvistä komponenteista, jotka pitävät ihon ulkokerroksen suojassa ja kosteutettuna. Koostumukseltaan tämä on mielestäni aika paksua, joten melko pieni määrä huolellisesti levitettynä riittää omien kasvojeni iholle. Toisaalta tuote myös imeytyy todella nopeasti. 

Happokuorinta: AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution 

The Ordinary-sarjan punaisen sävyinen 10 minuutin kuoriva kasvohoito sisältää useita erilaisia happoja, joiden yhdistelmä kuorii ihoa syvemmällä tasolla ehkäisten epäpuhtauksia iholla ja antaen heleämmän ihon pinnan. Tuotetta ohjeistetaan käyttämään maksimissaan kahdesti viikossa, sillä se on melko voimakas tuote ja voi aiheuttaa herkkäihoisille ärsytystä. Itse olen käyttänyt tätä kerran-pari viikossa ja omalle iholleni tämä on sopinut hyvin. Tämän vaikutuksen huomaa iholla välittömästi ja iho tuntuu hetkessä jotenkin kuulaammalta ja puhtaammalta. Kuorinnan jälkeen on myös tärkeää muistaa riittävä kosteutus. 

Katsotaan mihin suuntaan ihon kunto näiden tuotteiden avulla kääntyy! Löytyykö täältä muita samojen tuotteiden kannattajia? :) Olisi myös kiva kuulla teidän luottokauneustuotteista, ehkä niiden joukosta löytyisi itsellenikin uusia suosikkeja!

Näiden tuotteiden käytön lisäksi agendallani on, että kävisin parin kuukauden sisällä myös kasvohoidossa. Se on yksi osa-alue, jonka laiminlyön aivan liian usein ja edellisestä kerrasta taitaa olla vierähtänyt jo reilu vuosi. Tavoitteenani on, että nyt häitä edeltävänä aikana kävisin myös kasvohoidossa säännöllisesti ja pyrkisin sen avulla vähentämään iho-ongelmia. Saa siis suositella pk-seudulta myös ihanaa hoitolaa/kosmetologia!

keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Hääpaikkoja Lahden seudulta: Rouhea ja tunnelmallinen Puusepänsali

Osallistuimme äitini kanssa pari viikkoa sitten Kukkakauppa Villiviinin kranssikurssille ja siinä yhteydessä pääsin tutustumaan myös samassa rakennuksessa sijaitsevaan Puusepänsalin juhlatilaan. Lahden seudulla tällaisia rouheita, industrial-henkisiä tunnelmallisia tiloja ei liiemmin ole ja Puusepän sali onkin ollut viime aikoina suosittu myös hääparien keskuudessa. Myös Liikekeskus Korin historia on kiinnostava, sillä rakennuksessa on aiemmin toiminut Lahden Autokori Oy:n linja-autotehdas, jonka itsekin muistan omasta lapsuudestani. On ollut ilo seurata, miten vanha tehdasrakennus on löytänyt uuden käyttötarkoituksen ja koonnut lukuisia pienyrittäjiä saman katon alle. 

Puusepänsaliin mahtuu juhlimaan enintään 150 henkilöä. Tilaan saa tuoda omat alkoholijuomat ja juhlijoiden käytössä on sekä baaritiski, että tilava kylmäkaappi. Samassa rakennuksessa Liikekeskus Korin tiloissa toimii Kukkakauppa Villiviinin lisäksi myös Lounaskori-ravintola, joten sekä pitopalvelu että kukkasomistukset järjestyvät tarvittaessa kätevästi saman katon alta. Lisäksi Korilta löytyvät myös Helmi Valokuvaajien ja uniikkeja pitsisiä hää- ja juhlapukuja valmistavan PeltoDresses-brändin studiot. Käytännössä katsoen melkein kaikki häiden palveluntarjoajat voi siis halutessaan buukata samasta osoitteesta! Liikekeskus Korilla on myös iso maksuton pysäköintialue ja viereen pääsee Lahden keskustasta kätevästi myös julkisilla. 

Meidän vierailumme ajankohtana tilassa olivat juuri starttaamassa synttäribileet, joten se oli somistettu niiden tunnelmaan sopivasti. Liikekeskus Korin sivuilta voi kuitenkin käydä kurkkimassa kuvia myös siitä, miltä tila voisi näyttää häitä varten somistettuna. Yksi iso plussa tilan kohdalla on myös se, että juhlat saavat jatkua vaikka aamuun asti! 







Häitä varten tila vuokrataan aina koko viikonlopuksi, joten koristelemaan pääsee halutessaan jo perjantaina ja omat tavarat ehtii hakea pois juhlien jälkeen sunnuntaina. Jos nyt oikein muistan, niin viikonlopun vuokrahinta esimerkiksi kesälle 2022 on 1200€, sisältäen myös tilan siivouksen. Jos häiden kukkasomistukset haluaa tilata Kukkakauppa Villiviinistä, onnistuu niiden toimittaminen ja kokoaminen suoraan juhlasaliin, eli kukkien noudosta ei tarvitse erikseen huolehtia. 

Itse ihastuin Puusepänsalin rouheaan ja tunnelmalliseen fiilikseen täysin! Jos meidän häitämme juhlittaisiin Lahden seudulla, olisi tämäkin tila varmasti potentiaalisten ehdokkaiden joukossa :)