torstai 12. marraskuuta 2020

Taistoon kohti hyvinvoivaa hääihoa

Iho ja sen ongelmat - miten suuri vaikutus niillä voikaan olla omaan oloon ja itsetuntoon.
Teini-iän jälkeen en itse vuosikausiin kärsinyt minkäänlaisista iho-ongelmista ja olin jo ehtinyt tottua siihen, että ihoni oli aina kuulas, sileä ja hyvinvoiva. Meikkasin useimmiten ihoni melko kevyesti ja etenkin kesäisin vietin paljon myös täysin meikittömiä päiviä. 

Puolitoista vuotta sitten minulle puhkesi aurallinen migreeni ja sen myötä jouduin vaihtamaan lähes 10 vuoden ajan käyttämäni yhdistelmäehkäisypillerit minipillereihin, koska aurallinen migreeni yhdistettynä yhdistelmäehkäisyyn lisää aivoverenkierron häiriöiden riskiä. Olin yhtä mieltä lääkärin kanssa siitä, että tämän asian kohdalla ei kannata kokeilla onneaan. 

Välittömästi minipillereiden myötä ihoni tilanne räjähti hetkessä, eikä tilanne ole puolessa vuodessa muuttunut merkittävästi mihinkään suuntaan. Tiedän, että tämä ongelma on moneen muuhun suhteutettuna todella pieni ja tuntuu vähän turhamaiseltakin avautua tästä. Toisaalta tiedän myös, etten varmasti ole ainoa tämän asian kanssa painiskeleva, pelkästään omasta lähipiiristänikin löytyy lukuisia kohtalontonvereita. Silti on ollut todella lannistavaa, että näin kolmekymppisenä ihoni on täynnä kipeitä hormonifinnejä ja huonommassa kunnossa kuin ikinä aiemmin.

Iho on aina ollut yksi niistä puolista, joista olen itsessäni pitänyt eniten ja huomaan, että sen nykyinen kunto ja iho-ongelmat vaikuttavat myös ajatuksiini omasta ulkonäöstäni ja itsetuntooni. Nykyään tulee esimerkiksi lähes aina meikattua, jos lähden johonkin julkiselle paikalle ja ilman meikkiä oleminen muiden seurassa tuntuu jotenkin epämukavalta. Tiedän, että muut ihmiset eivät varmasti kiinnitä ihooni mitään huomiota, eikä esimerkiksi T ikinä edes huomaa finnejäni, mutta ajatus on jämähtänyt oman pääni sisälle.

Olen ehtinyt tässä puolentoista vuoden aikana kokeilla lukuisia erilaisia ihonhoitotuotteita, joiden avulla olen yrittänyt nitistää iho-ongelmat. Ihoni on samaan aikaan kuiva ja herkkä ja toisaalta täynnä mustapäitä ja kipeitä hormonifinnejä ja tuntuu, ettei niiden taltuttamiseen auta mikään. Tiedän myös, että iho-ongelmat tuskin kokonaan loppuvat, niin kauan käytän hormonaalista ehkäisyä. Onkin mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan ihon kunto kääntyy sitten, jos ja kun siitä joskus tulevaisuudessa luovun. 

Viime aikoina olen kuitenkin jälleen saanut uutta energiaa taistoon ongelmaihoa vastaan, ystäväni vinkattua uusista suosikkituotteistaan, jotka ovat auttaneet häntä vastaavien ongelmien kanssa. Olen nyt käyttänyt näitä tuotteita reilun kuukauden ja ihon kunnossa on jo tapahtunut pieniä muutoksia parempaan. Toki välillä tilanne on huonompi ja välillä parempi, mutta pitkästä aikaa tuntuu siltä, että olen löytänyt tuotteita, jotka oikeasti sopivat iholleni. Jokaisen iho ja sen ongelmat ovat erilaiset, mutta ajattelin silti vinkata näistä tuotteista täällä blogin puolella, jotta joku vastaavien ongelmien kanssa painiskeleva voi myös halutessaan ottaa nämä testiin. 

Saaren Taika Teepuusaippua

Tästä tuotteesta olin lukenut lukuisia hyviä palautteita Saaren Taian nettisivuilta ja lopulta äitini tilasi tämän kokeiluun sekä minulle, että siskolleni. Saippua on palasaippuan muodossa ja vaikuttaa myös todella riittoisalta. Itse olen pessyt kasvot nyt aamuin illoin tällä tuotteella. Huomasin heti ensimmäisellä pesukerralla eron aiempaan kasvojenpuhdistusaineeseeni, sillä iho jäi teepuusaippuan jäljiltä aivan eri tuntuiseksi. Tämä myös kuivattaa aika paljon, joten huolellinen kosteutus on tärkeää. On myös ihanaa tukea kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja pienyrittäjää!


Konjac-sieni

Konjac-sieneä käytin pari vuotta sitten pidemmän aikaa kasvojen pesuun, mutta jossain vaiheessa sen käyttö unohtui. Nyt tilasin itselleni uuden sienen ja olen pessyt kasvot sienen avulla aina suihkun yhteydessä. Joskus käytän teepuusaippuaa yhdessä tämän kanssa ja joskus pesen kasvot pelkästään sienellä hieromalla. Konjac-sieniä saa nykyään ostettua todella monesta paikasta, itse tilasin omani Cocopandalta The Ordinaryn tuotteiden kanssa samassa toimituksessa. 

The Ordinary:n seerumit, kuorinta-aine ja kosteusvoide

Kanadalaisen The Ordinaryn ihonhoitotuotteet ovat olleet viime aikoina todella suosittuja, mutta itse tutustuin näihin ensimmäistä kertaa vasta nyt. Kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia, eivätkä sisällä esimerkiksi monille ihonhoitotuotteille tyypillisiä mineraaliöljyjä, sulfaatteja tai parabeeneja. The Ordinaryn tuotteita on todella paljon ja itse olen nyt kokeillut niistä vasta neljää, ystäväni suositusten innoittamana. Esimerkiksi Virve Fredmanin blogista löytyy todella hyvä postaus The Ordinaryn tuotteista ja omalle ihotyypille sopivien tuotteiden valitsemisesta. 

Finniseerumi: Niacinamide 10 % + Zinc 1 %  

Tämän seerumin olen itse ristinyt finniseerumiksi, sillä se sisältää yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja, jotka taistelevat ihon epäpuhtauksia vastaan. Niacinamide (B3-vitamiini) vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia ja pienentäää laajentuneita ihohuokosia, 10 % pitoisuus tätä vitamiinia yhdistettynä pyrrolidonikarboksyylihapon (PCA) sinkkisuolan kanssa puolestaan tasapainottaa ihon talintuotantoa. Itse käytän tätä yleensä iltaisin, puhdistuksen jälkeen, ennen kosteusvoidetta. 

Kosteuttava seerumi: Hyaluronic Acid 2 % + B5 

Kosteuttavana seerumina käytän itse tätä tuotetta, joka sisältää erittäin puhdasta ja vegaanista hyaluronihappoa ja kosteuttaa sen takia ihoa tehokkaasti. Keskitäyteläisessä seerumissa on käytetty hyaluronihappoa kolmessa koossa, jotka imeytyvät ihon pinnan eri kerroksiin ja tuovat niille pitkävaikutteista kosteutta. Käytän itse tätä aina aamuisin, kasvojen pesun jälkeen, ennen kosteusvoiteen levittämistä. 

Kosteusvoide: Natural Moisturizing Factors + HA 

Itselläni on käytössä tämä sarjan kosteusvoide, jota käytän pienen määrän aamuin illoin, seerumin levittämisen jälkeen. Voide sisältää luonnollisia kosteuttajia, jotka vaikuttavat ihoon erityisen tehokkaasti. Se koostuu useista ihosta luontaisesti löytyvistä komponenteista, jotka pitävät ihon ulkokerroksen suojassa ja kosteutettuna. Koostumukseltaan tämä on mielestäni aika paksua, joten melko pieni määrä huolellisesti levitettynä riittää omien kasvojeni iholle. Toisaalta tuote myös imeytyy todella nopeasti. 

Happokuorinta: AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution 

The Ordinary-sarjan punaisen sävyinen 10 minuutin kuoriva kasvohoito sisältää useita erilaisia happoja, joiden yhdistelmä kuorii ihoa syvemmällä tasolla ehkäisten epäpuhtauksia iholla ja antaen heleämmän ihon pinnan. Tuotetta ohjeistetaan käyttämään maksimissaan kahdesti viikossa, sillä se on melko voimakas tuote ja voi aiheuttaa herkkäihoisille ärsytystä. Itse olen käyttänyt tätä kerran-pari viikossa ja omalle iholleni tämä on sopinut hyvin. Tämän vaikutuksen huomaa iholla välittömästi ja iho tuntuu hetkessä jotenkin kuulaammalta ja puhtaammalta. Kuorinnan jälkeen on myös tärkeää muistaa riittävä kosteutus. 

Katsotaan mihin suuntaan ihon kunto näiden tuotteiden avulla kääntyy! Löytyykö täältä muita samojen tuotteiden kannattajia? :) Olisi myös kiva kuulla teidän luottokauneustuotteista, ehkä niiden joukosta löytyisi itsellenikin uusia suosikkeja!

Näiden tuotteiden käytön lisäksi agendallani on, että kävisin parin kuukauden sisällä myös kasvohoidossa. Se on yksi osa-alue, jonka laiminlyön aivan liian usein ja edellisestä kerrasta taitaa olla vierähtänyt jo reilu vuosi. Tavoitteenani on, että nyt häitä edeltävänä aikana kävisin myös kasvohoidossa säännöllisesti ja pyrkisin sen avulla vähentämään iho-ongelmia. Saa siis suositella pk-seudulta myös ihanaa hoitolaa/kosmetologia!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa vertaistukea! Aikalailla samanlainen tarina minulla, mutta iho onglmien kanssa tässä kamppailtu vasta jokunen viikko. Jotenkin se vaan on nöyryyttävää kun tuntuu kuin olisi taantunut teinivuosiin, eikä silloinkaan tilanne ollut näin paha. Minä elättelen vielä toivoa että ihon tilanne tasaantuisi edes vähän kun kroppa ehtii paremmin tottua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaistuki on parasta! Ihana kuulla, että muillakin on samanlaisia ongelmia, vaikka ei toki tätä toivoisi kenellekään. Ja siis samaistun niin paljon juuri tuohon fiilikseen, että iho on taantunut teini-ikään ja näyttää ihan murrosikäiseltä! Toivotaan, että sun ihon kohdalla tilanne rauhoittuisi kun aikaa vähän kuluu :)

      Poista
  2. Ihan kuin omalla kynällä kirjoitettu ❤️ ihossani ei ollut ennen minipillereitä juuri ikinä mitään näppyjä, mutta toisaalta se oli kuiva ja samea...

    Itse tykkään Flow cosmeticsin vastaavasta saippuasta ja heidän ihanasta 3in1 kuorivasta naamiosta!

    Tasan 3kk hääpäivään ja taistelu hyvän ihon puolesta on käynnissä! Ota hei seurantaan @twistbe! He ovat ihan huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tutustua myös noihin Flow Cosmeticsin tuotteisiin, kuulostaa hyvältä! Ja kiitos vinkistä, otin twistbe:n seurantaan instassa <3 Pidetään peukut pystyssä, että iho ois mahdollisimman hyvässä kunnossa sitten hääpäivänä!

      Poista