sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Just Us - Wedding book - enemmän kuin vieraskirja

Etsin pitkään meille mieleistä vieraskirjaa häihin, mutta mikään ei oikein tuntunut sykähdyttävän. Etsyssa rakastuin yhteen käsin sidottuun uniikkiin vieraskirjaan, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että nyt ei ole sopiva hetki käyttää 150 euroa vieraskirjaan, oli se sitten kuinka kaunis tahansa :D Onneksi bongasin sitten instassa tämän LukLabelin Just Us - Wedding Book-kirjan, joka sattui vielä olemaan tosi hyvässä alennuksessa! Hääblogikollega Jennalta (@bybridezilla) sattui vielä löytymään sama kirja, joten pääsin vielä hypistelemään sitä luonnossa ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. 

Ihastuin Just Us - Wedding Book:issa siihen, että kyseessä ei ole pelkkä vieraskirja, vaan hääkirja, johon voi tallettaa muitakin muistoja yhteisen matkan varrelta. Kirjasta löytyy omat täytettävät sivunsa esimerkiksi ensitreffien muistelemiseen, perheen ja ystävien ensimmäisille muistoille meistä yhdessä, kosinnalle, molempien polttareille ja vihkivalojen kirjoittamista varten.




Kirjan loppuosasta löytyy vieraskirja-osio, jossa on 64 kpl täytettäviä kohtia (eli kun pariskunnat / perheet / seurueet täyttävät yleensä yhdessä, niin tämä riittää jopa 100 vieraalle). Vieraskirja-osiossa on aina kolme kysymystä, johon vieraat pääsevät vastaamaan ja lisäksi tilaa polaroid-kuvalle - tämä sopii meille täydellisesti, koska meille on tulossa kuvausseinä, jonka luona vieraat voivat ottaa polaroid-kuvia. Kysymykset ovat myös hauska idea, sillä joskus vieraiden voi olla vaikeaa keksiä mitä vieraskirjaan kirjoittaisi - nyt sitä ei tarvitse itse pähkäillä. 



Aivan kirjan lopusta löytyy vielä aukeama hääpäivän muistoille, sekä ensimmäisenä hääpäivänä täytettäväksi. 

Meillä on tosiaan suunnitelmissa järjestää juhlapaikalle photobooth-nurkkaus, johon tulee jonkunlainen kuvausseinä, Polaroid-kamera (tai ehkä jopa kaksi, siltä varalta että toinen hajoaisi) ja tämä vieraskirja. Polaroid-kuvien kiinnittämisen suhteen päädyimme hauskoihin värikkäisiin washi-teippeihin, jotka on helppo katkaista myös ilman saksia. Näitä itseasiassa löytyi tämä kattava valikoima valmiina äitini askarteluvaraston loputtomista syövereistä. Lisäksi täytyy vielä hankkia muutama hyvä ohutkärkinen tussi, jotka eivät suttaa tai leviä!

Jos innostuitte tästä hääkirjasta, niin tarkistin juuri, että se on edelleen hyvässä alennuksessa LukLabelin verkkokaupassa (normaali hinta 52€, nyt tarjouksessa 29 €!). Itse olen tästä tosi innoissani ja ihanaa, kun jälleen yksi pieni, mutta tärkeä yksityiskohta on hoidossa! ♥

lauantai 25. helmikuuta 2023

Polttaripostia

Häihin on enää parisen kuukautta aikaa ja sitä ennen on luvassa vielä muutakin jännittävää ohjelmaa - nimittäin polttarit! Viime viikkojen aikana meitä molempia on kaasojen ja bestmanien toimesta ilahdutettu polttaripostilla ja jännityksen sekainen innostus alkaa jo tuntua vatsanpohjassa. Olen saanut vuosien varrella kunnian osallistua monien ystävien polttareihin ja olla myös mukana niitä ideoimassa, mutta tällä kertaa olenkin itse polttarisankarin roolissa. Niin jännittävää!

Oman polttariyllätykseni sain rakkailta kaasoiltani hääkutsutalkoidemme päätteeksi ja paketista paljastui super kaunis, siskoni käsin askartelema kortti ja toisen kaasoni solmuilema ihana makrameehuntu, jollaista olin polttaripäivän asusteeksi haaveillutkin. Kortista löytyi polttareiden ajankohta ja ohjeistusta polttarikassin pakkaamista varten. Tyypillisesti polttarit halutaan aloittaa yllättämällä polttarisankari, mutta itse toivoin, että saisin tietää polttareiden ajankohdan etukäteen. En ole ikinä ollut kovin spontaani tai rakastanut yllätyksiä, mutta tähän on myös käytännön syitä. Koska Tuomas tekee vuorotyötä, meillä on aika vähän yhteisiä vapaita viikonloppuja ja olisi ikävää, ettei mihinkään niistä uskaltaisi sopia mitään, koska polttarit voisivat alkaa milloin tahansa. Lisäksi työtilanteeni on tällä hetkellä tosi kiireinen ja ajoittain melko stressaavakin, joten nyt kun polttaripäivä on tiedossa etukäteen, voin yrittää maksimoida levon sitä edeltävällä viikolla ja pitää työtunnit kohtuullisina. Niin ja esimerkiksi suunnitella milloin pesen hiukset, jotta olo on polttareissa kiva ja freesi! Olette varmaan nähneet sen meemin, jossa tutkaillaan monimutkaista kaavaa ja viitataan siihen, miten vaikeaa on ajoittaa hiustenpesupäivät täydellisesti - se olen NIIN minä. Kaikki muu polttareiden osalta saakin sitten olla yllätys!



Tuomaksen polttariyllätys puolestaan saapui postissa viime viikolla ja sieltä paljastui peräti kolme pientä pakettia, sekä sulhaselle osoitettu kirje. Kirjeestä paljastui kortti, jonka sisälle bestmanit olivat itse laatineet ihan huikean polttariristikon. Lisäksi paketeista paljastui polttariasusteeksi lippis (Tuomas pitää yleensä lippistä melkein aina, joten tämä oli oikein hyvä valinta), vichypullo, sekä Jurmo-nimistä saaristolaisnäkkileipää. Sulhanen on yrittänyt nyt jo monta päivää arvuutella, mitä vihjeitä nämä antavat tulevasta polttaripäivästä. Minä toki tiedän mitä kaikkea Tuomaksen pään menoksi on kehitelty, mutta se pysyköön salaisuutena polttareihin saakka!



Laadimme Tuomaksen kanssa alkuvuodesta omat toiveemme polttarivieraista ja jaoimme nämä jo etukäteen kaasoille ja bestmaneille. Listattuna oli nimien lisäksi myös kaikkien polttarivieraiden puhelinnumerot - kaikki kun eivät ole häätiimille ennestään tuttuja. Meillä kummallakaan ei ollut kovin tarkkoja toiveita polttareiden suhteen, vaan annoimme kaasoille ja bestmaneille melko vapaat kädet suunnittelun osalta. Omien polttareideni kohdalla tärkein toiveeni oli, että en joudu pukeutumaan mihinkään noloon asuun ja suorittamaan mitään kiusallisia tehtäviä (kuten kortsujen kaupittelua tuntemattomille) julkisella paikalla. Tämän he kyllä varmasti tiesivät jo etukäteen, mutta kertaus on opintojen äiti! :D Lisäksi toivoin, että polttarit kestäisivät yön yli ja niihin sisältyisi saunomista.

Suosittelen myös muita polttarisankareita lausumaan omat toiveensa rohkeasti ääneen, samoin laatimaan listan vieraista, jotka itse toivoisi polttareihin kutsuttavan. Tämä edesauttaa polttaripäivän onnistumista ja auttaa kaasoja ja bestmaneita polttarijärjestelyissä. Vinkkinä myös, että meidän Häät-blogiyhteisön Nora (@kuumathaat) jakoi vähän aikaa sitten bloginsa instastooreissa hauskan sähköisen polttarikyselyn, jonka hän oli saanut omilta kaasoiltaan täytettäväksi. Linkki tuohon kyselyyn löytyy Kuumat häät-instatililtä, "Polttarivinkit" kohokohdasta tallennettuna. Tämä oli meidän muidenkin mielestä tosi hauska idea polttarisankarin toiveiden kartuttamiseen!

tiistai 14. helmikuuta 2023

Bussikuljetus häävieraille

Tänään aiheena juhlapäivän logistiikka! Meinasin ensin vinkata tästä vain lyhyesti blogin instastooreissa, mutta päätin sitten kuitenkin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksensa. 



Meidän hääsuunnittelussa on alusta asti mietitty myös vihkikirkon ja juhlapaikan sijaintia ja häävieraiden siirtymistä paikasta toiseen. Vihkikirkkomme sijaitsee aivan Turun keskustassa ja juhlapaikkamme Hintsan Vintti puolestaan Raisiossa, 7,5 kilometrin päässä kirkolta. Juhlapaikalta löytyy runsaasti pysäköintitilaa ja vierailla on halutessaan mahdollisuus jättää auto yöksi juhlapaikalle, josta sen voi noutaa rauhassa sunnuntain aikana. Pohdimme kuitenkin myös yhteiskuljetuksen järjestämistä vieraille ja sitä, miten iso lisäkulu tämä olisi hääbudjettiin. 

Tässä vaiheessa muistin Tilausajot.net-palvelun, jota olen tainnut täällä blogin puolella hehkuttaa jo aikaisemminkin. Sivuston kautta saa helposti kilpailutettua omiin kuljetustarpeisiin sopivat tarjouspyynnöt, oli kyse sitten hääpäivän kuljetuksista tai vaikkapa polttariporukan yhteiskyydistä. 

Tarjouspyyntöön täytetään perustiedot, kuten: 

  • Päivämäärät ja alustavat kellonajat
  • Lähtöpaikan ja määränpään osoitteet
  • Henkilömäärä
  • Mahdolliset muut lisätoiveet 
  • Ajankohta, johon asti tarjouksia voi jättää

Ja sitten vaan odotellaan eri kuljetusyhtiöiltä tarjouksia! Uudesta tarjouksesta saa aina ilmoituksen sähköpostilla ja tarjous sisältää myös kuljetusyhtiön yhteystiedot, joiden kautta voi halutessaan kysyä lisätietoja. Tarjousajan umpeuduttua voi sitten päättää, haluaako hyväksyä jonkun vastaanotetuista tarjouksista.  

Itse olen molemmilla kerroilla Tilausajot.net-palvelua käyttäessäni ollut sitten vielä suoraan yhteydessä valitsemaani palveluntarjoajaan ja sopinut sähköpostin välityksellä tarkemmista tiedoista (kuten laskutuksesta ja tarkasta noutopaikasta) ja lisäksi kuskin suoran puhelinnumeron saa yleensä tietoon päivää tai paria ennen kuljetusajankohtaa. 

Saimme Tilausajot.netin kautta tosi hyvän tarjouksen bussikuljetuksesta kirkolta juhlapaikalle ja tartuimme tähän. Hääsivustomme ilmoittautumisosioon liitimme lisäkysymyksen siitä, osallistuvatko vieraat yhteiskuljetukseen vai kulkevatko omalla autolla. Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme siihen, että tarjoamme yhteiskuljetuksen kirkolta juhlapaikalle, mutta emme yöllä toiseen suuntaan. Paluukuljetuksen ajankohta olisi ollut hankalaa valita, koska osa vieraista varmasti suuntaa kotiin jo aiemmin ja osa taas viihtyy yömyöhään. Etäisyys Hintsan Vintiltä Turun keskustaan on myös sen verran lyhyt, että tulimme siihen tulokseen, että se on helppo kulkea myös kimppatakseilla. Juhlapaikalla vieraillessamme varmistimme myös vielä tilan omistajalta, että onko paikalle yleensä saanut suht helposti taksin ja hän vahvisti, että kyllä on ja Hintsan Vintti on myös useille taksikuskeille tuttu osoite - juhlitaanhan siellä häitä ja muita juhlia vuoden ympäri. 

Meidän kuljetukselle hintaa tuli 50 hengelle 140 euroa, joka oli meidän budjetissa hyvin maltillinen lisäkulu ja helpottaa monien vieraiden siirtymistä juhlapaikalle. Hintaan kuitenkin varmasti vaikuttavat niin ajankohta, paikkakunta kuin matkustajamääräkin. Jos yhteiskuljetus ei mahdu hääbudjettiinne, mutta uskotte sen helpottavan vieraita, voi kuljetuksesta toki myös pyytää vierailta pienen erillisen maksun, kunhan tästä vain ilmoittaa etukäteen. Ainakin itse olen mielelläni muutamissa häissä maksanut kuljetuksesta muutaman euron, kun vaihtoehtona on ollut kulkea molempiin suuntiin taksilla tai omalla autolla. Yksien ystäviemme häissä oli myös kivasti järjestetty kaksi paluukuljetusvaihtoehtoa, toinen hiukan aiemmin ja toinen vasta myöhemmin yöllä, ja vieraat saivat valita kumpaan ilmoittautuivat. 

Kuinka moni teistä on järjestänyt häävieraille yhteiskuljetuksen? 

sunnuntai 12. helmikuuta 2023

13 x Ystävänpäivän lahjaideat puolisolle tai häätiimille

Ihan pian juhlitaan taas ystävänpäivää! <3 Sen kunniaksi listasin 13 hauskaa pientä ystävänpäivälahjaideaa, jotka sopivat omaa puolisoa tai vaikkapa häätiimiläisiä ilahduttamaan. Lisäksi moni näistä sopisi hyvin myös kaasojen tai bestmanien ”kosintaan”, huomenlahjaksi tai polttarisankaria ilahduttamaan. 


1. Do One Thing Together Everyday-kirja

Rakastan erilaisia kalentereita ja täytettäviä kirjoja! Tätä kirjaa voi täyttää yhdessä puolison tai vaikka hyvän ystävän kanssa. Moniin kysymyksiin voi vastata kumpikin itsenäisesti ja mukana on myös pohdintoja ihmissuhdetta koskien ja toistensa kuvailua. Löytyy ainakin Adlibriksen valikoimasta! 

2. 100 asiaa joita rakastan sinussa-kirja

Toinen ihana täytettävä kirja, joka sopii lahjaksi niin ystävälle kuin puolisollekin, on Seik:in 100 asiaa, joita sinussa rakastan. Kirjan jokaiselle sivulle on mahdollisuus kirjoittaa jokin sana, muisto tai vastaus kysymykseen ja täytetyn kirjan voi sitten antaa lahjaksi omalle läheiselle. 

3. Keskustelupakka

Keskustelupakan korteista olen kuullut tosi monelta kehuja! Pakkoja löytyy neljä eri versiota: Klassikko, Parisuhde, Perha ja Muksut. 

Nämä sopisi loistavasti myös hääjuhlaan vaikka jokaiseen pöytäryhmään keskustelun herättelijöiksi, polttariohjelmaan tai häämatkalle mukaan. Täytyy ehkä hankkia jälkimmäisintä varten meille! 

4. Scratch Off Bucket List Deitit

Jos tuntuu, että arjen keskellä on hankala keksiä pientä hauskaa tekemistä puolison tai ystävän kanssa, on tämä juliste pullollaan hauskoja ideoita! Ja kun jonkun näistä on toteuttanut, voi sen merkitä yhdessä raaputtamalla muistiin. Toinen samantyyppinen hauska lahja matkailua rakastavalle olisi raaputettava maailmankartta, johon voi raaputtamalla merkitä kaikki kohteet, joissa on vieraillut. 

5. Love Map Night and Day

Personoitu karttajuliste Deseniolta on suloinen ystävänpäivälahja ja sopisi myös puolisolle huomenlahjaksi! Sydämen molemmille puoliskoille voi valita karttakuvan haluamistaan sijainneista (esimerkiksi paikka, jossa kohtasitte ensimmäisen kerran ja ensimmäisen yhteisen kotinne osoite). Lisäksi julisteen alareunaan voi halutessaan lisätä nimet ja haluamansa päivämäärän. Toinen saman tyylinen lahjaidea on tähtikarttajuliste, johon voi määrittää haluamansa päivämäärän, kellonajan ja koordinaatit (esimerkiksi ensimmäisten treffienne ajankohta) ja lisätä yläosaan haluamansa tekstin, esimerkiksi: ”Yhteisen elämämme alku” tai ”Hetki, jolloin kohtasimme”.

6. Lasinaluset yhteiskuvilla

Omilla kuvilla teetetyt lasinaluset ovat samaan aikaan hauska ja käytännöllinen lahja! Ja kun kotona on kyläilijöitä, on näiden ääressä myös hauska muistella yhdessä kuvien hetkiä. Kivoja lasinalusia saa tilattua ainakin Ifolorilta ja Smartphotolta!

7. Little Details Helsinki scrunchiet

Näitä scrunchieita olenkin hehkuttanut jo moneen kertaan ja tammikuun Love Me Do-messuilta hankin itselleni lahjaksi ihanan Scrunchie Collection-setin sävyssä Summer. Little Details Helsinki-verkkokauppaan ilmestyi juuri tällä viikolla tämä setti myös Bloom-uutuussävyissä ja tällä hetkellä on käynnissä vielä ystävänpäivätarjous, jossa valitsemansa scrunchie-setin ja söpön Olet ihana-tekstillä varustetun kortin voi hankkia yhteishintaan 24,90€. Loistava idea myös kaasolahjaksi! 

8. AnniBridalin korut

Anni valmistaa kaikki upeat korunsa itse käsin, alusta lähtien ja on varsinainen korutaituri! AnniBridalin verkkokaupassa on nyt ihaniä keväisiä sävyjä, esimerkiksi nämä ihanat Sade-korvikset, mintun tai lilan sävyisillä helmillä varustettuna. 

9. Wowo Vibes-horoskooppikorut

Wowo Vibesin ihanat korut hurmasi meidän hääbloggaajaporukan aivan täysin tammikuisilla Love Me Do-messuilla! Ystävälle tai puolisolle täydellinen lahja on esimerkiksi tämän oman horoskooppimerkin kivellä varustettu Unique Me- tai Dear Me-kaulakoru. My Loved Ones-kaulakoru puolestaan sopisi loistavasti huomenlahjaksi - tällöin koruun voisi yhdistää vaikka molempien puolisoiden omat horoskooppimerkkikivet! 

10. Pastelligrafian Kaasovihko tai Polttarivihko

Pastelligrafian suloisen sävyinen vihko on täydellinen kaasolahja tai yllätys polttarisankarille! Halutessaan vihkoon voi lisämaksusta tilata myös kalligrafialla taiteillut otsikot sisäsivuille tai muita kustomoituja yksityiskohtia. 

11. Baandit hiuspanta

Baanditin ihanat käsintehdyt hiuspannatkin löysin instasta ja olen ollut omaan kukalliseen lettipantaani super tyytyväinen. Valikoimassa on vaihtuvia värejä ja kuoseja ja myös ihania Bridal-malliston pantoja, joihin sisältyy lisäksi myös magneettimekanismilla helposti kiinnitettävä verkkohuntu. Tämä tekee pannasta entistä monikäyttöisemmän! Baandit järjestää myös workshoppeja, joissa pääsee askartelemaan oman hiuspannan - tää olisi ihana polttari-idea pantoja rakastaville! 

12. Bo+Peach lahjatuotteet

Porilaisen Bo+Peachin verkkokaupasta löytyy runsaasti ihania lahjaideoita, esimerkiksi personoitavat sukat tai termosmukit, silitystekstit kankaisiin tasku-/nenäliinoihin sekä valmiita lahjapakkauksia, jotka sopivat täydellisesti vaikkapa kaasolahjaksi. 

13. Ystäväkirja

Kaikki muutkin ysärin lapset varmasti muistavat legendaariset ystäväkirjat, joita täytettiin vuorotellen kavereiden kanssa. Nykyään myös aikuisille suunnattuja ystäväkirjoja on tarjolla useampiakin, esimerkiksi:  Anna-Mari Westin ihanasti kuvitettu Aikuisten ystäväkirja, Seik:in Ikuisesti ystäviä-ystäväkirja, Kaverin puolesta kyselen-podcastin tekijöiden huikean hauska Kaverikirja tai Tiia Höylän tyylikäs Book of Friends - my soul family -ystäväkirja

Ystäväkirja on hauska lahja ystävälle tai puolisolle ja myös täydellinen lisä polttaripäivään! 

- - - 

Ihanaa ystävänpäivää jo ennakkoon kaikille lukijoille! 

Lukaise myös aiemmat Ystävänpäivä-aiheiset postaukset:

Ystävänpäivän talviset treffi-ideat

Ystävänpäivän romanttiset leffasuosikit 

Ystävänpäivän haaste: 10 syytä miksi rakastan sinua 

13 x Ystävänpäivän suloiset lahjaideat 


 


perjantai 10. helmikuuta 2023

Diy: Vahasinetit hääkutsuihin

Haaveiletko vahasinettien askartelusta hääkutsuihin tai muihin häiden paperituotteisiin? Tänään jaossa parhaat vinkit vahasinettien askarteluun!

Ensinnäkin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sinettien valmistusta kuumaliimapyssyyn laitettavien sinettivahatankojen avulla - etenkin silloin, kun on tarpeen askarrella isompi määrä sinettejä. Se on paljon nopeampaa kuin vahahelmien sulattaminen kynttilän liekin avulla ja on helpompaa saada sineteistä samankokoisia. 


Tarvikkeet: 

Kuumaliimapyssy - askartelukauppojen lisäksi myydään ihan Cittareissa ja Prismoissakin, sekä Tokmannilla, Clas Ohlsonilla, Tigerissa… melkein missä vain! Hinta 10 euron luokka. 

Sinettivahatankoja (huomioi, että ovat sopivan kokoisia kuumaliimapyssyysi) - yhdestä tangosta riittää vahaa noin 5 sinettiin. Omat vahatankoni tilasin Helmikuu Shopista ja ne olivat tosi laadukkaita ja helppoja käsitellä. Kotimaisista verkkokaupoista lisäksi ainakin Kainor myy sinettivahatankoja ihanissa väreissä. 

Sinettileimasin - tästä puhuinkin jo edellisessä postauksessa, kotimaisten verkkokauppojen valikoima osoittautui tosiaan hyvin rajalliseksi. Tsekkaa esimerkiksi Kainor, Sinelli ja Putinki ja jos olet hyvissä ajoin liikkeellä, niin myös
Etsyn ulkomaisten kauppojen valikoima. 

Silikoninen leivonta-alusta tai leivinpaperia (silikonialusta toimi meillä paljon paremmin, eli suositus sille!) - omani on äidiltäni lahjaksi saatu, mutta kuulemma Lidlistä hankittu ja hyvin edullinen




Tee näin: 

1. Laita kuumaliimapistoolin pistoke seinään ja anna lämmitä hetki

2. Työnnä sinettivahatanko kuumapistoolin sisään, painele pistoolia kunnes vahaa alkaa tulla ulos

3. Yhtä sinettiä varten tarvitaan 4-5 painallusta vahaa, pidä pistoolia pystyasennossa ja pumppaa vaha suoraan ylhäältäpäin, tasaisin painalluksin

4. Paina sinettivahaleimasin heti sulan vahaympyrän keskelle ja pidä sitä paikallaan noin 30 sekuntia, jotta vaha ehtii jähmettyä

5. Irrota sinetti varovasti, ensin reunoista irroitellen

6. Kiinnitä sinetit paikoilleen esimerkiksi kuumaliimatipan tai kaksipuoleisen teipin avulla


Vinkit: 

1.  Ensimmäinen ja tärkein vinkki on, että sinettejä ei kannata tehdä suoraan kutsuihin tai kirjekuoriin, vaan ensin erilliselle alustalle ja kiinnittää sitten paikoilleen esimerkiksi kuumaliiman tai kaksipuoleisen teipin avulla. Näin lopputuloksesta tulee siistimpi!

2. Sinettivahaa kannattaa hankkia hiukan reilummin, jotta voit ensin tehdä muutaman harjoituskappaleen. Sinettien askartelussa taidot kehittyvät nopeasti, mutta ei kannata odottaa heti ensimmäisten olevan täydellisen onnistuneita. Harjoitus tekee mestarin! 

3. Tasainen alusta on avain onnistumiseen - tällöin kuuma vaha ei lähde valumaan vaan leviää tasaisesti kauniin symmetrisesti

4. Pidä aina välillä tauko sinettien teosta ja laita sinettileimaisin jääkaappiin jäähtymään - tai jos käytössä on useampi leimaisin, niin vaihda välissä

5. Muista työntää uusi sinettivahatanko kuumaliimapistoolin sisälle, kun vanhasta tangosta on näkyvissä vielä muutama sentti - näin vaha ei pääse vahingossakaan loppumaan kesken sinetin

6. Jos sinettileimasimen uriin kertyy vahaa, puhdista urat esimerkiksi puisen cocktail-tikun avulla

Iso kiitos avusta vahasinettien valmistamisesta ja parhaiden tekniikoiden löytämisestä kuuluu rakkaille kaasoilleni, joista kehittyi hääkutsujen askartelun myötä kunnon sinettitaitureita <3

keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Vinkit hääsivun / hääinfon suunnitteluun

Hääkutsujen suunnittelun kanssa käsikädessä on kulkenut myös meidän hääsivun suunnittelu! Päätimme jo hääsuunnittelun alkuvaiheessa, että haluamme koota kaiken hääinfon omalle hääsivulle. Aloitin hääsivun luonnostelemisen melkein välittömästi Tahtoo.fi rekisteröidyttyämme, joten sivustoa on sen jälkeen ollut helppo täydentää ja muokkailla hääsuunnitelmien edetessä. Tässä postauksessa luvassa vinkkejä oman hääsivun toteuttamiseen, mutta myös hääinfon sisältöön ja muotoiluun!

Mikä hääsivu? 

Yhä useammat hääparit luovat nykyään perinteisten hääkutsujen lisäksi tai sijasta oman nettisivun, johon on koottu kaikki hääpäivään liittyvät tärkeät tiedot. Netin syövereistä löytyy useampiakin ilmaisia työkaluja omien nettisivujen luomiseen, mutta me emme edes jaksanut perehtyä muihin vaihtoehtoihin, kun kotimainen Tahtoo vaikutti heti ensisilmäyksellä niin hyvältä! Tahtoo-sovellus on myös tosi helppokäyttöinen, eli oman hääsivun luominen onnistuu ilman minkäänlaisia koodarin taitoja. 

Meidän hääsivun aloitusnäyttö näyttää tältä! Ylävalikosta löytyy pikalinkit tärkeimpiin osioihin ja kuvan alareunassa on hauskana yksityiskohtana hääpäivälaskuri. Sivuston kuvitukseksi lisäsimme muutaman suosikkikuvamme kihlakuviemme joukosta (valokuvaajana: Sonja Siikanen).


Miksi hääsivun luominen kannattaa?
  • Infoa mahtuu hääsivulle rajattomasti, toisin kuin painettuun hääinfoon, jossa sisältö ja muotoilu on mietittävä tarkemmin - hääkutsu itsessään voi olla hyvinkin simppeli, eikä erillistä infolappua vaadita
  • Ilmoittautumiset saa koottua helposti yhteen paikkaan ja niiden tilannetta on helppo seurata - Tahtoossa voi lisäksi seurata sitä, ketkä vieraista ovat avanneet hääsivun
  • Tiedot mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista saa koottua helposti talteen
  • Ekologinen vaihtoehto - paperista hääkutsua ei välttämättä tarvita lainkaan, sillä linkin hääsivulle voi halutessaan jakaa vieraille esimerkiksi WhatsApin tai sähköpostin välityksellä
  • Hääkuvat voi jakaa vieraille helposti häiden jälkeen lataamalla ne hääsivustolle
  • Ilmoittautuminen on henkilökohtainen - Tahtoo-sivustolla ilmoittautua voivat vain hääparin vieraslistalle lisäämät henkilöt

Mitä kaikkea hääsivu voi sisältää?

  • Perustiedot hääpäivästä: päivämäärä, kellonajat, paikkakunta
  • Vihkipaikan ja juhlapaikan tarkat osoitteet ja ajo-ohjeet, tietoa näiden historiasta tai kuvia näihin liittyen
  • Ilmoittautuminen (tieto viimeisestä ilmoittautumispäivästä, samalla voi kerätä vieraiden allergiat/erityisruokavaliot yms tärkeät lisätiedot)
  • Toiveet muistamisesta / häälahjalista
  • Vinkkejä majoituksen varaamiseen, esimerkiksi muutama oma hotellisuosikkinne ja linkit näiden nettisivuille
  • Juhlan pukukoodi tai mahdolliset muut toiveet pukeutumiseen liittyen (jos toiveena esimerkiksi on, että tietyt värit olisi varattu vain hääparille/hääseurueelle)
  • Tietoa hääpäivän ohjelmasta ja juhlan kulusta (esimerkiksi ohjeistus, kuinka tulee menetellä, jos joku vieraista haluaisi pitää juhlassa puheen tai järjestää jonkun muun ohjelmanumeron)
  • Kuljetukset - jos tarjolla on yhteiskuljetus, voi ilmoittautumiset myös sen osalta kerätä kätevästi juhliin ilmoittautumisen yhteydessä
  • Tärkeitä hetkiä ja muistoja yhteisten vuosienne varrelta (esimerkiksi ensitapaamisesta, kosinnasta, ensimmäisestä yhteisestä ulkomaan matkasta), yhteiskuvillanne varustettuna
  • Yhteystiedot (hääpari, kaasot ja bestmanit)
Meidän hääsivun alussa kerrotaan hääpäivän perustiedot ja sen jälkeen heti seuraavana osiona on ilmoittautuminen. Ilmoittautumisen yhteydessä kysymme myös mahdollisista allergioista tai erityisruokavalioista, sekä halukkuudesta osallistua yhteiseen bussikuljetukseen kirkolta juhlapaikalle. Lisäksi liitimme mukaan myös mahdollisuuden esittää biisitoive - näitä aiomme sitten hyödyntää häiden Spotify-listoja laatiessamme. 




Tahtoossa voi hääsivulle lisätä myös Kartta-elementin, josta klikatessa aukeaa valittu osoite GoogleMapsissa, tämä on mielestäni tosi kätevä ominaisuus! Autoileville vieraille tarpeellinen tieto on usein se, millaiset pysäköintimahdollisuudet juhlapaikalta löytyy ja siitä mekin päädyimme mainitsemaan juhlapaikan yhteydessä. On kätevää, että vierailla on halutessaan mahdollisuus jättää auto yöksi juhlapaikalle ja suunnata taksilla kotiin. Majoituksen osalta jaettiin hääsivulla muutama hotellivinkki, sillä meidän juhlien kohdalla jokainen vieras huolehtii itse majoituksen varaamisesta. Turun seudulta onneksi löytyy runsaasti kivoja hotelleja ja Airbnb-majoituksia!



Häälahjojen osalta meillä, kuten valtaosalla hääpareista nykyään, on se tilanne, että olemme asuneet omillamme jo vuosia ja meillä on yhteinen koti, josta löytyy oikeastaan jo kaikki tarvittava. Jos vieraat haluavat muistaa meitä häälahjalla, toivomme heidän kartuttavan häämatkakassaamme. Idean häämatkaan liittyvien aktiviteettien lisäämisestä saimme Sonjan ja Tonyn hääsivulta ja se oli meistä tosi hauska idea! Etenkin niille vieraille, joille rahan antaminen lahjaksi ei tunnu mielekkäältä, voi olla mukavampi ajatus kohdistaa raha johonkin tiettyyn elämykseen. Ajattelimme Tuomaksen kanssa myös, että olisi hauska sitten ottaa häämatkalta aina kuva eri paikoissa / aktiviteeteissa ja jakaa se niille vieraille, jotka ovat osallistuneet kyseisen elämyksen toteuttamiseen. 

Mietin myös tosi pitkään, että miten tän muotoilisi järkevästi niin, että siitä tajuaa, että toki saa lahjoittaa myös ihan sellaisen summan minkä haluaa - eikä missään nimessä ole pakko valita jotain näistä. Toivottavasti ajatus on nyt kaikille ymmärrettävä :D

Pukeutumisen osalta meillä ei ollut mitään erityisiä vaatimuksia - toki toivomme juhlapukeutumista. Myöskään värien osalta meillä ei ollut mitään toiveita - meidän häissä saa halutessaan vapaasti pukeutua niin valkoiseen, mustaan kuin punaiseenkin. Värikkäitä asuja olisi vappuviikonlopun hengessä ihana nähdä, mutta emme kuitenkaan halunneet sitäkään erikseen mainita, ettei kenellekään tule siitä paineita. Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että kaikilla on juhlissa mukava ja rento olo! 


Kuvauksen osalta lisäsimme hääsivulle valo- ja videokuvaajamme tiedot, sekä jo valmiiksi osiot hääkuvien jakamiseen ja myös vieraille mahdollisuuden jakaa itse ottamiaan kuvia meille. 



Miten pääsen alkuun?

Meidän hääsivu on luotu Tahtoo-sivustolla ja sitä voin lämpimästi suositella myös muille! Hääsivun luominen on helppoa ja sivulle saa lisättyä monenlaisia valmiita elementtejä. 
  • Aloita valitsemalla hääsivulle mieleisesi Teema
  • Mieti mitä osioita haluat hääsivun sisältävän ja mihin järjestykseen haluat ne sommitella
  • Lisää sivustolle valmiita elementtejä, esimerkiksi hääpäivälaskuri tai karttanäkymä
  • Muokkaa tekstielementtien sisältöä, väriä ja fonttia
  • Lataa tekstin lisäksi mukaan myös omia kuvia tai elävöitä sivua valmiilla grafiikoilla
Vinkkejä hääsivun toteutukseen: 
  • Pidä sivun visuaalinen ilme yhtenäisenä toistamalla muutamaa valitsemaasi fonttia, väriä ja fonttikokoa
  • Tarkastele sivua säännöllisesti esikatselu-näkymässä (täällä näet myös miltä sivusto näyttää eri laitteilla skaalattuna, esimerkiksi pöytäkoneen näytöllä tai tabletilla)
  • Jos haluat asettaa sivustolle salasanan, muista määrittää salasana ja lisätä tieto siitä hääkutsuihin (jos salasanaa ei ole määritetty, niin vieraiden avatessa hääsivun, pyytää Tahtoo-sivusto heitä täyttämään oman nimensä ja jos nimi löytyy vieraslistalta, hääsivu avautuu)
  • Tuo halutessasi myös hääsivustolla esiin tulevan juhlan tunnelmaa ja teemavärejä
  • Ole luova - hääsivulle voi lisätä juuri niitä asioita mitä juuri te haluatte! Miten olisi linkki Kahoot-visailuun, jossa vieraat voivat vastata teitä koskeviin kysymyksiin, lyhyet tekstit teiltä molemmilta, joissa kuvailette toistenne parhaita puolia tai mihin asioihin toisissanne aikanaan ihastuitte tai vaikkapa linkki kokoamaanne Spotify-soittolistaan, jonka parissa vieraat voivat jo etukäteen virittäytyä hääjuhlan tunnelmaan?
Niille, jotka haluavat panostaa: 

Hääsivun saa Tahtoossa luotua veloituksetta, mutta tarjolla on myös kolme erilaista maksullista lisäpakettia: Mini, Plus ja Super

Itselläni kävi syksyn Häämessut netissä Tahtoon arvonnassa kerrankin super hyvä tuuri, sillä voitin arvonnassa meille käyttöön haaveilemamme Super-paketin. Tämän avulla käyttöön saa vielä lisää huikeita ominaisuuksia, muunmuassa omavalintaisen osoitteen hääsivulle, kuvagalleriat, Premium-teemat ja elementit, sekä mahdollisuuden luoda kolme erillistä hääsivua (esimerkiksi erillinen Kiitos-sivusto vieraille häiden jälkeen jaettavaksi). Olisi muuten aika hauska idea toteuttaa kolme sivustoa: ensin Save the Date-sivusto, sitten varsinainen hääsivu ja juhlien jälkeen vielä Kiitos-sivusto!

Kuinka monella teistä on ollut tai on tulossa oma hääsivu?

tiistai 7. helmikuuta 2023

Meidän hääkutsut

Jee, vihdoin pääsen esittelemään meidän hääkutsut täällä myös täällä blogin puolella! Toissa viikonloppuna vietimme lähes koko päivän pituiset askartelutalkoot yhdessä kaasojeni ja vanhempieni kanssa ja saimme hääkutsut valmiiksi.  Nyt kun kaikkien vieraiden pitäisi olla jo vastaanottanut omat kutsunsa postissa, ajattelin esitellä ne myös täällä blogin puolella. Minulle paperituotteet ovat ehkä yksi häiden tärkeimmistä asioista, onhan askartelu itselleni tärkeä harrastus ja muistan läheisiäni korteilla muutenkin aina tilaisuuden tullen. En kuitenkaan halunnut askarrella kutsuja kokonaan käsin, vaan yhdistää niihin sekä painotuotteita, että käsin näperreltyjä yksityiskohtia. 


Meidän kutsut suunnitteli rakkaan ystäväni Sonjan moderniin kalligrafiaan erikoistunut Pastelligrafia-yritys. Jaoin Sonjalle muutamia Pinterestissä tallentamiani inspiraatiokuvia, sekä alustavan tekstisisällön ja tämän jälkeen Sonja teki meille pari erilaista luonnosta kutsuista. Innostuimme Tuomaksen kanssa molemmat kaksivärisistä kutsuista ja halusimme ehdottomasti kutsuihin mukaan myös kultafoliointia. Sonjan ehdotuksesta päädyimme siihen, että kultafolioinnilla voisi toteuttaa meidän nimet ja Sonjan kutsuihin taiteilemat pienet kukkayksityiskohdat. Näistä tuli niin kauniit ja meidän näköiset!

Meille oli tärkeää, että kutsut olisivat materiaaliltaan jämäkät ja paperi olisi tarpeeksi paksua. Sonja oli onneksi apunamme tässäkin ja saimme häneltä todella hyvät speksit painatusta varten. Näiden pohjalta pyysimme tarjoukset kahdelta eri painofirmalta ja päädyimme tilaamaan painatuksen helsinkiläiseltä painotalolta Picasetilta, josta olin kuullut paljon hyviä kokemuksia jo etukäteen. Toimitimme Picasetille Sonjan suunnitteleman valmiin tiedoston ja painatus sujui tosi nopeasti ja helposti - jonkun ajan päästä valmiit kutsut jo odottivatkin meidän postilaatikossa! Vinkkinä muille eri paperilaatujen välillä pohtiville - Picasetilla on mahdollisuus vierailla myös paikan päällä tutustumassa eri paperivaihtoehtoihin. Lisäksi hintaan olisi sisältynyt halutessamme myös yksi koevedos, jonka olisi saanut käydä tarkastamassa paikan päällä. 

Kirjekuoret puolestaan tilasimme Sonjan suosituksesta Suomi Kirjekuoret-verkkokaupasta, josta löytyy tosi laaja valikoima eri kokoisia, värisiä ja paksuisia kirjekuoria. Halusimme, että myös kirjekuoret olisivat hiukan paksumpaa materiaalia ja lisäksi tietysti, että ne olisivat juuri sopivan kokoiset kutsuille. Kuoret saapuivat ennätysnopeasti ja ne tuotiin kotiovelle lähettipalvelun kautta!



Pinterestissä olin ihastunut myös läpikuultaviin vellum-papereihin, eli kuultopapereihin. Näiden valikoima kotimaisissa verkkokaupoissa on vielä melko suppea, joten päädyimme tilaamaan omamme Etsysta, kanadalaiselta IoleStorelta. Heiltä sai myös tilattua ensin useammasta eri mallista samplet, mikä helpotti lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Sekä sample-lähetys, että lopullinen isompi tilaus saapuivat molemmat kirjepostissa suoraan postilaatikkoomme noin viikon kuluttua tilauksesta. 


Aivan hääsuunnitelmien alusta asti olin myös haaveillut vahasineteistä ja tällaisena käsityöihmisenä halusin tietysti askarrella ne itse. Tarvikkeiden löytäminen sinettiprojektiin osoittautui kuitenkin odotettua haastavammaksi! Pohdimme ensin sinettileimasimen tilaamista omilla nimikirjaimillamme varustettuna, mutta tulimme sitten siihen tulokseen, että sille tuskin olisi käyttöä enää häiden jälkeen. Siskoni tosin ehdotti, että voisimme tietysti alkaa sinetöidä kaiken lähettämämme postin jatkossa sillä :D Sinettileimasinten valikoima kotimaisissa verkkokaupoissa osoittautui myös yllättävän suppeaksi. Päädyimme lopulta Sinellin kranssi-kuvioiseen leimasimeen, mutta kun se sitten saapui postissa, se olikin paljon odotettua pienempi. Tai siis koko tietysti luki verkkokaupassa ihan selkeästi, mutta minähän en tietysti ollut kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Kuka muka tietää, että sinettileimasimiakin on olemassa eri kokoisia?! Olen aina nähnyt vaan yhden kokoisia sinettejä! :D Sinettikriisin keskellä äiti ja sisko onneksi muistivat nähneensä Helsingin Putinki-myymälässä sinettileimasimia ja kävivät ostamassa sieltä isomman leimasimen, jonka pakkaukseen kuului itseasiassa kaksi ihanaa leimasinkuviota. Päädyimme tekemään kutsuihin sinettejä molemmilla kuvioilla!

Sinettivahatangot puolestaan löytyivät lopulta yllättävä helposti! Muistin nähneeni syksyn Love Me Do-messuilla Havu & Helmen / Helmikuu Shopin messuosastolla täydellisen sävyisiä vaaleanpunaisia sinettejä, joiden perään sitten haikailin Instagramissa. Helmikuu Shopin ihanat naiset bongasivat stoorini ja kertoivat ilokseni, että myös vaaleanpunaisia vahatankoja on tulossa verkkokaupan valikoimaan heti tammikuun alussa. Nämä lähtivätkin sitten tilaukseen, sävyssä: Vaaleanpunainen - myös Puuvilla ja Samppanja olisivat olleet ihania vaihtoehtoja. Kultaisen 0,5 mm paksuisen narun tilasin Sinellin verkkokaupasta - ja tätäkin lopulta liian vähän. Olevinaan mittasin kyllä huolellisesti montako rullaa riittää meidän kutsumäärään, mutta naru loppui silti muutamaa kutsua liian aikaisin. Korvasimme sen sitten kapeilla vaaleanpunaisen ja nuden sävyisillä silkkinauhoilla, joita kaikeksi onneksi löytyi vielä juuri sopiva määrä häähuiskujen askartelun jäljiltä. Tästä viisastuneena voisin kuitenkin todeta, että aina kannattaisi tilata myös vähän ylimääräistä!

Kutsujen kokoamiseen vierähti lopulta yllättävän paljon aikaa, vaikka meitä oli useampi mukana askartelemassa. Ensin taittelimme kuultopaperit sopivan kokoisiksi "koteloiksi" ja pujotimme kutsut niiden sisälle, sekä valmistimme sinetit. Päätin itseasiassa kirjoittaa vahasinettien tekemisestä ihan oman postauksensa, sain nimittäin itse siihen etukäteen Sonjalta tosi hyviä vinkkejä ja myös askartelun aikana tuli hyviä ahaa-elämyksiä, joista voi olla muillekin apua. 

Tämän jälkeen leikkasimme kultaisesta nyöristä sopivan mittaisia pätkiä, solmimme ne kuultopaperin ympärille ja kiinnitimme vahasinetit nyöriin pienellä kuumaliimatipalla. Tähän vinkkinä muillekin, että laitettiin nyörin ja vellum-paperin väliin leivinpaperisuikale sinetin liimaamisen ajaksi ja vetäistiin se sitten varovasti pois kun liimatippa oli ehtinyt jähmettyä. Näin vellum-paperiin ei vahingossakaan päässyt tulemaan liimatahroja. Yksi iso homma oli myös osoitteiden kirjoittaminen kirjekuoriin ja rakas siskoni otti tämän urakan hoitaakseen. Lopuksi vielä suljettiin kirjekuoret - parhaaksi keinoksi tähän osoittautui levittää kuorten liimapintaan siveltimellä kevyt kerros vettä ja sen jälkeen painella kuoret kiinni. Yritimme ensin askarteluliiman avulla, mutta se ei tarttunut kuorten omaan liimapintaan lainkaan ja myöskään kuorten nuoleskelu ei houkuttanut ketään :D

Instagramin puolella avauduinkin jo aiemmin myös siitä, miten vaikeaa oli valita millaiset postimerkit kutsuihin valitsisimme (tai siis minun mielestäni päätös oli mahdoton, sulhasen mielestä postimerkeillä ei ollut niin kauheasti väliä....). Postin verkkokaupan postimerkkivalikoima on nimittäin yllättävän laaja ja sieltä löytyi tosi monta kivaa vaihtoehtoa! Jos tilaus on yli 70 euroa, saa toimituksen ilmaiseksi. Noh kaiken tämän pohdinnan ja Instagram-äänestysten jälkeen tajuttiin, että merkkien toimitusaika olisi ollut 5-7 arkipäivää, joten kutsujen postitus olisi venynyt niiden takia turhan pitkälle. Päätimme siis suunnata oman lähikauppamme Postiin ja mennä sitten niillä merkeillä, mitä siellä olisi tarjolla. Mutta, kuin kohtalon oikusta, sieltä löytyikin juuri ne ihanat kukkamerkit, joihin olin lopulta muutenkin päätynyt! Loppu hyvin, kaikki hyvin ja kutsut pääsivät matkaan. Nyt vaan toivotaan, ettei yksikään häviäisi postissa. 


Olen sitä mieltä, että me oltiin ehkä aavistuksen myöhässä kutsujen lähettämisen kanssa - täydellinen ajankohta olisi ollut noin 4kk ennen häitä. Toisaalta ollaan kuitenkin lähetetty ensin Save the Date-kortit ja sitten WhatsApp-viestit kaikille hääpäivän muuttuessa, joten ajankohta sinänsä pitäisi kaikilla vierailla olla jo ennestään tiedossa. 

Kiitos vielä rakkaat kaasot, sekä äiti ja iskä askarteluavusta, näistä tuli niiiiiin hienot! ♥ 

Kutsujen suunnittelu: Pastelligrafia

Painatus: Picaset

Koko: 125 x 175 mm
Painosmäärä: 55 kpl
Laajuus: 2 sivua
Painatus: 4/4 cmyk
Paperi: 350 g Invercote Creato
Viimeistely: 1/1 Soft Touch -laminointi + 1/1 kultafoliointi
(folioitavat elementit vektorigrafiikkana)

Vellum-kotelot: IoleStore, Etsy
Vellum jacket - Pink & Purple Florals
Flat to Fit 5 x 7 cards 

Sinettivahatangot: Helmikuu Shop
Sävy: Vaaleanpunainen

Sinettileimasin: Putinki

Kultainen nyöri: Sinelli

Kirjekuoret: SuomiKirjekuoret
Malli: Clariana
Sävy: Haalean vaaleanpunainen
Koko: 133 x 184 mm
Paperi: 120 g / m2

Psst! Kutsufiilistely jatkuu blogissa tällä viikolla vielä parin lisäpostauksen verran. Tulossa vielä oma postauksensa vahasinettien askartelusta, sekä hääsivun suunnittelusta ja hääinfon laatimisesta - stay tuned!

sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Vierailu juhlapaikalla

Talvilomaviikkomme Turun reissun aikana ehdimme myös vierailemaan juhlapaikallamme Hintsan Vintillä Raisiossa. Varasimme juhlapaikan aivan ensimmäisten asioiden joukossa ja edellisestä vierailusta olikin ehtinyt vierähtää jo yli kaksi vuotta. Nyt kun häihin on enää alle 3 kuukautta, oli hauska päästä käymään paikan päällä uudestaan ja suunnittelemaan vähän tarkemmin muunmuassa juhlapaikan somistusta ja pöytäjärjestystä. 


Mietimme yhdessä Hintsan Vintin omistajan Erkin kanssa erilaisia vaihtoehtoja pöytäjärjestykselle ja eri pisteiden sijoittelua juhlatilaan. Buffet-pöytä Hintsan Vintillä on useimmiten sijoitettu tilaa jakavan vaneriseinän viereen ja se kuulosti myös meidän mielestä hyvältä suunnitelmalta. Buffet-pöydästä saa tehtyä riittävän leveän ja sille on tuossa kohdassa riittävästi tilaa kahden linjaston toteuttamiseen, mikä nopeuttaa ruokien hakemista isommalla vierasmäärällä. Sisäänkäynnin viereen, buffetin toiselle puolelle tulee baari, joka on tällöin myös kylmäkaapin ja keittiöstä löytyvien jääkaappien läheisyydessä. Kylmäsäilytystilaa löytyy lisäksi runsaasti ulkorakennuksen erillisestä kylmiöstä, johon ajattelimmekin tuoda kaikki juomat valmiiksi viilenemään jo perjantaina. 




Hintsan Vintin pöydät ovat leveydeltään 120cm ja kun pöydät laittaa vastakkain, muodostavat ne 120cm x 120cm kokoisen neliön, johon mahtuu molemmille puolille kaksi istumapaikkaa. Nyt pitäisi sitten vaan osata päättää, miten monta tällaista neljän pöytää kuhunkin pöytäryhmään tulee. Erkki vinkkasi meille kolme erilaista vaihtoehtoa, jotka sopisivat hyvin meidän vierasmäärälle (90 henkeä): 
  • Max 16 hengen pöytäryhmiä molemmille sivuille ja keskelle leveämpi käytävä
  • Kolme pitkää pöytää, joiden väliin kulkukäytävät
  • Kalanruoto - eli keskelle yksi pitkä pöytä ja molemmille sivuille max 14 hengen pöytäryhmiä 
Sovimme myös, että kun olemme saaneet pöytäkartan hahmoteltua, lähetämme sen vielä Erkille, joka voi sitten vielä tarkistaa, että suunnitelma vaikuttaa realistiselta ja on mahdollista toteuttaa tilaan. Iso plussa Hintsan Vintillä on myös se, että pöydät laitetaan talon puolesta valmiiksi, pöytäkartan mukaiseen muotoon. Tämä säästää tosi paljon aikaa häitä edeltävältä koristelupäivältä! 


Koko päätyseinän kokoisen ikkunan eteen vinosti toiseen reunaan tulee todennäköisesti meille oma hääparin pöytä, joka nostetaan sitten sivuun seinän viereen kun bändi aloittaa. Bändi esiintyy myös ikkunaseinän luona, jonka edustalle jää myös hyvin tilaa tanssilattialle. Tanssilattian molemmille sivuille seinän viereen olemme haaveilleet värillisistä valoista, jotka sitten heijastuisivat viiston katon myötäisesti. 


Pohdimme myös photoboothin paikkaa, sillä olemme haaveilleet siihen jonkinlaista kukkaverhoa kuvaustaustaksi ja lisäksi kuvausnurkan yhteyteen tulisi sitten myös vieraskirja. Photoboothin voisi sijoittaa joko eteistilan nurkkaan (tällöin pitäisi vuokrata joku erillinen teline/kaari taustalle) tai buffet-pisteen viereen, vaneriseinän reunaan, jossa myös valaistus olisi ehkä hiukan parempi. Ja photoboothin viereen aiomme jokatapauksessa sijoittaa jalallisen baaripöydän, johon saa sitten vieraskirjan, sekä polaroid-kameran käyttöohjeet kätevästi esille. 


Hauska yksityiskohta Hintsan Vintillä ovat myös seinän vierustoja kiertävät tasot! Näille ajattelimme sijoittaa ainakin herkkubuffan ja korttilaatikon. Toisen puolen seinustalle voisi olla hauska ripustaa meidän yhteiskuvia roikkumaan. 



Näihin sisääntuloaulan mustiin pylväisiin olisi hauska keksiä jotain somistusta! Ei olla osattu vielä päättää, että voisiko se olla pylväitä kiertävä valoköynnös, jotain kukkasomistusta vai ehkä ilmapalloja?! En itseasiassa ole hääsomistuksen osalta ollut mikään ilmapallofani, mutta kun näin viime kesänä Sonjan ja Tonyn häissä Helsinki Balloon Projectin toteuttamat ilmapallokoristeet, niin mieleni muuttui! Ja sopisihan ne vapputunnelmaan aika hauskasti!



Näiden lisäksi perehdyttiin vielä vierailun aikana juhlapaikan äänentoistoon (hyvät isot kaiuttimet löytyy valmiina, eli todennäköisesti ei tarvita lisäkaiuttimia!), pistorasioiden sijaintiin, roskisten määrään yms juhlan kulun kannalta tärkeisiin yksityiskohtiin. Vierailun jälkeen kotiin ajellessamme oli super hyvä fiilis: tila näytti edelleen juuri niin hyvältä kuin oltiin muisteltukin ja palvelu oli jälleen erinomaista! Alle kolme kuukautta ja astellaan jo tuosta sisälle tuoreena avioparina - toivottavasti hiukan vähemmän lumisissa tunnelmissa :D



keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Vuoden Hääkuva 2023 - inspiroidu ja äänestä omaa suosikkiasi

Vuoden Hääkuva-äänestys on jälleen täällä ja finaaliin on tänäkin vuonna valikoitunut 10 upeaa otosta. Kilpailu tarjoaa inspiraatiota, mahdollisuuden tutustua eri kuvaajiin ja heidän kuvaustyyleihinsä, sekä poimia ideoita omiin tuleviin potrettikuviin. Meiltä Suomesta löytyy kyllä huikea määrä loistavia kuvaajia! 

Vuoden Hääkuva 2023-äänestys on nyt käynnissä ja omaa suosikkiaan voi käydä äänestämässä Häät.fi-sivustolla 28.2.2023 saakka. Kuvaa klikkaamalla saa näkyviin kuvaajan nimen ja pääsee tutustumaan tarinaan kuvan synnystä. Äänestäneiden kesken arvotaan laatikollinen alkoholitonta Codorniu Zero Alcohol Free-kuohuviiniä, joka sopii loistavasti myös häiden alkumaljaksi. 

Kuva: // Häät.fi

Tässä alla vielä kolme omaa suosikkiani finalistikuvien joukosta ja pienet perustelut siitä, mikä juuri näissä kuvissa itseäni viehättää: 

Tanssi rakkaudelle
Kuvaaja: Heidi Kouvo

Tässä kuvassa itseäni viehättää erityisesti kuvan tumma värimaailma, sekä upeat valot ja varjot. Yleensä olen itse valoisien ja värikkäiden kuvien fani, mutta tämän kuvan tunnelmassa on jotain tosi lumoavaa - hääparin oma hetki, jossa kaikki muu ympärillä katoaa. 



Onnen turvasatama
Kuvaaja: Anssi Koskinen / Hääkuvaaja Anssi Koskinen

Tässä kuvassa ihastuin upeisiin lämpimiin väreihin ja merelliseen tunnelmaan. Kuvasta huokui kesäillan upea valo, jo ennen kuin klikkasin kuvan tarinan auki. Lisäksi kuvauspaikka on uniikki ja mieleenpainuva. 



Samassa veneessä
Kuvaaja: Mari Hakanen Photography
 

Tästä finalistikuvasta tulivat itselleni heti mieleen valoisat keskikesän yöt ja toisaalta myös vanhojen Suomi-filmien tunnelma. Rakastan Suomen luontoa ja vesi on itselleni todella tärkeä elementti - tässä  kuvassa molemmat pääsevät upeasti esiin, täydentäen romanttista tunnelmaa. 


Löytyykö teiltä samoja suosikkeja? Vielä ehtii äänestämään!