perjantai 10. syyskuuta 2021

Save the Date-kortit lähetetty

Reilu viikko sitten kävimme viemässä postiin Save the date-korttimme ja nyt kun niiden pitäisi olla saapunut perille kaikille vastaanottajille, on aika esitellä ne myös täällä blogin puolella! ♥

Halusimme ehdottomasti hyödyntää korteissa Sonja Siikasen meistä ottamia upeita kihlakuvia ja lisäksi halusimme korttien viestivän tulevien häidemme tunnelmaa ja värimaailmaa. Lisäksi olennaista oli tietysti se, että niistä välittyisi selkeästi ja tiiviissä muodossa olennainen info: häidemme ajankohta ja paikkakunta. Minähän suunnittelin korteista varmaan kymmenen erilaista versiota ja myös Save the date-videon, jonka sulhanen kuitenkin totesi olevan "hiukan liian ällösöpö kaikille julkaistavaksi" :D Lopullisen valinnan ja viimeiset pienet muutokset teimme sitten yhdessä ja olimme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen!

Tässä asiassa päätimme vähän pihistää, joten suunnittelin kortit itse Canvalla ja tilasimme myös painetut versiot suoraan Canvan kautta. Yksi syy tähän oli myös se, että halusimme testata Canvan painotuotteiden laatua ja toimitusta, sillä yhtenä vaihtoehtona on tilata myös varsinaiset hääkutsut Canvalta. Valitsimme laaduksi kalleimman vaihtoehdon, eli deluxe-laatuisen paperin ja mattapainatuksen ja olimme todella tyytyväisiä valintaan. Hintaero eri paperilaatujen välillä oli hyvin pieni, joten suosittelen ehdottomasti valitisemaan premium tai deluxe-paperin, jotka ovat hiukan paksumpia ja laadukkaamman tuntuisia, kuin edullisin vaihtoehto. Jos haluat suunnitella häiden paperituotteita itse, niin lämmin suositus Canvalle! Rakastan Canvaa ja käytän sitä paljon niin työ-, kuin vapaa-ajan projekteissakin. Jos Canva ei ole sinulle entuudestaan tuttu, löytyy tästä aiemmasta postauksesta vinkkejä ja ohjeita sivuston käyttöön!

Korttien etupuolella on siis meidän kuva, Save the Date-teksti (tosin eräät ystävämme luulivat esin, että tässä luki Sare & Pate ja olivat pohtineet pitkän tovin miten meidän nimistämme saa tällaiset lempinimet :DD), sekä hääpäivämme, nimemme ja paikkakunta, jolla häitä juhlitaan eli Turku. Kääntöpuolelta löytyy häälogomme, sekä teksti: "Me mennään naimisiin! Vuoden päästä on aika juhlia! Merkitsethän päivän kalenteriin, varsinainen kutsu saapuu myöhemmin. Voit seurata häävalmistelujamme Hannan hääblogissa ja blogin osoite." 


Koska halusimme korteista neliön muotoiset, tiesin että sopivien kirjekuorien löytäminen voisi olla haastavaa ja päätimme tilata myös ne samalla Canvan kautta, lisäkulua kuorista tuli noin 7 euroa. Tosin koin pienoisen pettymyksen, kun olin suunnitellut askartelevani kuorten sisälle kuoripaperit mutta niissä olikin neliskulmainen läppä, joten tästä ideasta oli luovuttava (tässä vaiheessa rakas kaasoni, jonka olin jo ehtinyt viinin avulla lahjoa avukseni urakkaan, varmaan huokaisi helpotuksesta :D). Halusin kuoriin kuitenkin jotain pientä ekstraa, joten päädyimme tilaamaan Vistaprintiltä kirjeensulkijatarrat omalla häälogollamme varustettuna. Ja niistä tulikin aivan superkivat! Alekoodin kanssa 50 kpl kirjeensulkijoita jäi hintaa noin 10 euroa. 

Samalla päätin myös, että varsinaisista kutsuista todennäköisesti tulee suorakulmion muotoiset, jolloin on helpompi löytää tietyn väriset kirjekuoret, kolmion mallisella lipalla. Sitten saan myös ne haaveilemani kuoripaperit! :D

Luettuani Facebookin hääryhmästä erään kanssamorsiamen kokemuksen siitä, että jotkut vieraat olivat sekoittaneet korttien vuosiluvun, päätimme pelata varman päälle ja postittaa Save the datet vasta elokuun 20. päivän jälkeen. En toki usko, että kukaan läheisistämme olisi ilmestynyt kirkkoon nyt vääränä vuonna odottamaan, mutta mistäs sitä ikinä tietää :D


Mietimme hetken aikaa myös postimerkkien tilaamista omalla kuvallamme varustettuna, mutta koska niiden hinta oli yllättävän korkea, päätimme kuitenkin valita merkit ihan perusvalikoimasta. Vinkkinä muillekin, että Postin verkkokaupasta löytyvät kaikki postimerkkimallit ja jos tilaa yli 50 eurolla, on toimitus ilmainen. Ihastuimme heti näihin Muumi-aiheisiin postimerkkeihin, jotka kaiken lisäksi on toteutettu yhteistyössä Itämeri-kampanjan kanssa. Meri on meille molemmille rakas elementti ja häissämme tullaan ehkä näkemään muitakin pieniä Muumi-aiheisia juttuja, joten nämä olivat täydellinen valinta meille. 



Lopputulokseen olimme itse todella tyytyväisiä ja myös vierailtamme saadut kommentit ovat ilahduttaneet! Jännitimme myös hiukan sitä, onko ennakkokutsujen käsite vielä vieraillemme kovin vieras ja saako se osakseen ihmettelyä, mutta tiedämme myös, että monet läheisemme ovat aika kiireisiä ja kesäviikonloput varattuja, joten halusimme päivän olevan tiedossa kaikilla mahdollisimman hyvissä ajoin. Nyt tuntuu siltä, että häät ovat taas yhden ison askeleen lähempänä :)

Millaisia Save the Date-ilmoituksia te olette lähettäneet?

keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Polttari-ideoita: Helsinki Distilling Companyn tislaamokierros ja tasting

Jälleen jakoon yksi hauska polttari-/treffi-idea pääkaupunkiseudulle! Parempi puoliskoni on viime vuosina innostunut viskeistä ja viime syksynä ostin hänelle synttärilahjaksi lahjakortin Helsinki Distilling Companyn tislaamokierrokselle ja tastingiin. Lahjakortti meinasi koronatilanteen keskellä aivan unohtua, mutta viime lauantaina se tuli vihdoin käyttöön, kun suuntasimme Tuomaksen synttäreiden kunniaksi yhdessä Helsinki Distilling Companyyn. 

Helsinki Distilling Company sijaitsee aivan Teurastamon kupeessa ja kaikille avoimia opastettuja kierroksia ja tastingeja järjestetään aina perjantaisin ja lauantaisin klo 18 alkaen. Varauksen voi tehdä helposti nettisivujen kautta ja maksu hoidetaan paikan päällä. Kierroksen ja/tai tastingin voi varata myös omalle ryhmälle! 

Ensin vuorossa oli tislaamokierros, jonka aikana pääsimme kuulemaan lisää Helsinki Distilling Companyn tarinasta ja tuotteista, sekä tislausprosessin eri vaiheista. Viskin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu myös erilaisa ginejä, ginipohjainen puolukkalikööri, calvados-tyyppinen Apple Jack, tyrnipontikka, akvaviitti, sekä kaksi erilaista miedompaa, Helsinki Long Drinkiä. Ihastelimme myös näitä tuotantotiloista löytyviä upeita kuparipannuja!



Kierroksen jälkeen siirryimme ravintolan yläkertaan tastingin pariin. Itse olin etukäteen ajatellut, että osallistuisin vain kierrokselle ja olisin tastingissa vain kuunteluoppilaana, mutta kierroksen aikana innostuin tuotteista ja päätin, että haluan itsekin päästä niistä maistelemaan. Tastingissa mukana oli kolme vahvempaa juomaa, Helsinki Lingonberry Gin-puolukkalikööri, Helsinki Dry Gin ja Helsinki Whiskey ja lopuksi vielä miedompi Helsinki Long Drink. Lisäksi pääsimme myös haistelemaan lasipurkeista erilaisia ginin valmistuksessa käytettäviä mausteita ja arvuuttelemaan mitä ne olivat. 


Yhteensä kierros ja tasting kestivät reilun tunnin ja niiden jälkeen olisi ollut vielä mahdollista jäädä ravintolaan viettämään iltaa. Me emme itseasiassa tienneet, että Helsinki Distillery Barissa on tarjolla myös arkipäivisin lounasta ja viikonloppuisin baarimenu. Polttariporukalla voisi siis hyvin jäädä ravintolaan nauttimaan myös lounasta tai illallista tastingin jälkeen! 

Koko setti kesti reilun tunnin ja maksoi 45€/hlö. Me molemmat tykkäsimme sekä kierroksesta, että tastingista kovasti, joten suositus tälle! Olimme myös yhtä mieltä siitä, että nyt tekee mieli suunnata Alkoon ja hamstrata Helsinki Distillingin tuotteita myös kotiin. Omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti puolukkalikööri, joka sopisi loistavasti cocktaileihin, glögin sekaan tai ihan sellaisenaan nautittavaksi :)

torstai 2. syyskuuta 2021

Hääteemoja: Elokuun sadonkorjuujuhlat

Elokuu ehti jo vaihtua syyskuuksi, mutta halusin silti vielä julkaista tämän inspiraatiopostauksen! Elokuun pimenevinä iltoina mökillä mietimme useampaan otteeseen yhdessä, että "hei, tällaista on sitten vuoden päästä kun on meidän häät!". On ollut inspiroivaa seurata vähitellen syksyyn kääntyvää luontoa ja hämärtyviä iltoja ja vähitellen sisäistää se, että ensi vuonna tähän aikaan juhlitaan meidän häitä. 

Ystäväni Sonja kirjoittelikin muutama päivä sitten omassa Matchista Morsian-blogissaan pohdintoja siitä, minkä asioiden suhteen mieli on ehtinyt hääsuunnitelmien edetessä muuttua. Tämän postauksen myötä voin siis todeta, että meillä yksi isoimmista näyttäisi nyt olevan häiden värimaailma. Koin kesän aikana sellaisen ahaa-elämyksen, että meidän elokuun lopun häihimme sopisivat ihan täydellisesti murretut, jo vähän syksyiset sävyt. Tänään haaveillaan siis elokuisista sadonkorjuujuhlista - aika pitkälti tällaista tunnelmaa ja elementtejä toivottavasti nähdään myös meidän häissä!

1. Kuparin, okran ja hunaja sävyjä

Kupari, okra ja hunaja - näihin värisävyihin olen tällä hetkellä totaalisen ihastunut ja ne tuovat mieleeni viljapellot ja auringonlaskut. Tuleva hääpukuni tulee todennäköisesti olemaan hiukan murretun sävyinen ja hääkenkäni, jotka jo esittelinkin aiemmassa postauksessa, ovat hunajan sävyiset. Tulevassa hääkimpussani ja muussakin häiden kukituksessa olisi ihana hyödyntää näitä sävyjä. Mielestäni ne sopivat kauniisti yhteen myös pitsin kanssa ja sekä minä, että äitini olemmekin jatkaneet vanhojen pitsiliinojen metsästämistä kirppareilta. Haaveilen edelleen myös okran sävyisistä kangasserveteistä, saa vinkata, jos olette esimerkiksi jonkun somistevuokraamon valikoimassa sellaisia bongailleet! Ompelu-urakkaan ei huvittaisi ryhtyä, sillä olen viimeksi ollut ompelukoneen kanssa lähikontaktissa joskus seiskaluokan käsityötunnilla :D

Kuva: // Unpslash, Kew Li Wen
Kuva: // Unsplash, Chris Haws
Kuva: // Unsplash, Chris Haws
Kuva: // Unsplash, Jessica Rockowitz
Kuva: // Unsplash, Bruno Emmanuelle
Kuva: // Unsplash, Jason Gardner
Kuva: // Unsplash, Pablo Lancaster Jones

2. Kuivakukkia, heiniä ja viljantähkiä

Kuivakukkainnostukseni on tuskin mennyt keneltäkään ohitse, olenhan kirjoitellut niistä blogiinkin jo useampaan kertaan. En silti lakkaa ikinä ihastelemasta sitä, miten kauniisti kuivakukat sopivat tuoreiden leikkokukkien joukkoon! Tänä vuonna olen useampaankin otteeseen vienyt ystävilleni lahjaksi nimenomaan kuivakukista kootun kimpun, joka ilahduttaa vastaanottajaa pidempään ja jonka kukkia voi halutessaan sommitella uudestaan sisustukseen tai hyödyntää vaikkapa kranssin solmimiseen. Kuivakukista omia suosikkejani ovat tällä hetkellä etenkin suloiset pupunhännät (ylimmän kuvan kimpussa), elefanttiheinä, pellava ja suloiset olkikukat. 

Kuva: // Unsplash, Peter Bucks
Kuva: // Unsplash, Kura Tregenza

3. Auringonkukkien väriloistoa

Kesälomani aikana elokuussa huomasin myös, että auringonkukkia alkoi näkyä joka puolella -marketeissa, pelloilla ja läheisten kukkapenkeissä. Koska elokuu on auringonkukkien parasta sesonkia, olisi myös niitä ihana hyödyntää häiden kukituksessa. Haaveissamme on lainata isovanhemmiltani pari vanhaa maitotonkkaa juhlapaikan sisäänkäynnin yhteyteen ja aloin heti visualisoida, että runsaat auringonkukkakimput sopisivat täydellisesti niihin. Alkuperäisenä haaveenahan oli laittaa niihin koivunoksia, koska haaveilimme alkukesän häistä, mutta elokuun juhliin auringonkukat voisivat sopia paljon paremmin. Auringonkukat olisivat näyttävä lisä myös esimerkiksi hääkakun tai -kimpun koristeeksi. 

Ihastuin myös kahden ensimmäisen kuvan auringonkukkapeltojen keskellä napattuihin hääpotretteihin, tietääkö joku löytyykö Turun seudulta auringonkukkapeltoa?

Kuva: // Unsplash, Ivan Cabanas
Kuva: // Unsplash, Alex Blajan
Kuva: // Unsplash, Kenneth Baucum
Kuva: // Unsplash, Thomas William
Kuva: // Unsplash, Brock Wegner
Kuva: // Unsplash, Pedro Lopes
Kuva: // Unsplash, Eduardo Barrios
Kuva: // Unsplash, Wood and Lace Photography
Kuva: // Unsplash, Thomas William
Kuva: // Unsplash, Quinton Coetsee
Kuva: // Unsplash, Maatla Seetelo
Kuva: // Unsplash, Luigi Pozzoli
Kuva: // Unpslash, Rafael Silva

4. Maalaistunnelmaa ja valoketjuja

Elokuinen sadonkorjuutunnelma sopii mielestäni täydellisesti maalaisromanttiseen juhlapaikkaan. Oma juhlapaikkamme Hintsan Vintti on samalla kertaa moderni ja maalaisromanttinen - latotunnelmaa nykyaikaisilla elementeillä maustettuna. Koska elokuun loppupuolella on iltaisin itseasiassa jo yllättävänkin hämärää, haluamme panostaa erilaisiin valoketjuihin ja tunnelmavalaistukseen. Ystäviemme häissä viime viikonloppuna ihastelimme kattoon kiinnitettyjä pitkiä valoketjuja - olen lukenut hääryhmistä, että lipputankovalot sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Ajattelimmekin pitää niitä silmällä tammi-helmikuussa, kun jouluvalot tulevat poistomyynteihin. Lisäksi haluamme valoketjuja ja lyhtyjä juhlapaikan sisäänkäynnille johtavalle navettasillalle. Kattoon olemme valoketjujen lisäksi haaveilleet joko riisipaperipalloista tai purjemaisista kankaista - pohdinta on vielä hiukan kesken. 

Kuva: // Unsplash, Eric Brehm
Kuva: // Unsplash, Eric Brehm
Kuva: // Unsplash, Jodie Walton
Kuva: // Unsplash, Nicole Geri
Kuva: // Unsplash, Siim Lukka

5. Maalaisromanttisia yksityiskohtia

Meidän häihin on tulossa myös jonkinlainen salakapakka/viskibaari ja ihastuin heti noihin ensimmäisen kuvan vanhoihin tynnyreihin, jotka toimivat baaripöytinä. Baaritiskiksi olen haaveillut eurolavoista nikkaroitua tarjoilupöytää ja sen toteuttamisesta olen yrittänyt käydä neuvotteluja niin isän, appiukon kuin ystäväni miehenkin kanssa - ehkä joku vielä suostuu tai sitten rakennan sen itse! :D Toisaalta myös joku tuollainen toisen kuvan tyylinen vanha tarjoilupöytä voisi sopia tunnelmaan hyvin. Juhlapaikkamme navettasillan alta löytyy täydellinen piilonurkkaus baarin toteuttamiseen! Jos jostain onnistuisi hankkimaan pari heinäpaalia, olisivat ne myös hauska somiste esimerkiksi kuvausseinän yhteyteen. 

Kuva: // Unsplash, Lynda Hinton
Kuva: // Unsplash, Jacalyn Beales
Kuva: // Unsplash, Jacalyn Beales
6. Hääkuvat peltojen keskellä

Myös näistä olen haaveillut aika pitkälti hääsuunnitelmien alusta asti - romanttiset hääkuvat viljapeltojen keskellä. Haaveissa olisi käydä nappaamassa tällaiset ns. "golden hourin" eli auringonlaskun aikaan. Vaikka varsinaiset hääpotretit otetaankin jo aiemmin päivällä, tarjoaisi tämä myös ihanan pienen, kahdenkeskisen hengähdyshetken hääpäivän iltapuoliskolle. 

Kuva: // Unsplash, Katarzyna Grabowska
Kuva: // Pexels, Sandro Crepulja
Kuva: // Pexels, Taras Budniak
Kuva: // Pexels, Wesner Rodrigues
Kuva: // Pexels, Dimitry Zub

7. Häämenu sadonkorjuun herkuista

Loppukesän ja alkusyksyn ollessa sadonkorjuun parasta aikaa, olisi ihana hyödyntää kauden herkkuja myös häämenun suunnittelussa. Myös menun osalta ajatuksemme ovat ehtineet vaihdella moneenkin eri suuntaan - uskon niiden kuitenkin selkiytyvän vielä lähempänä juhlia ja kun pääsemme ideoimaan menun sisältöä yhdessä cateringin kanssa. Elokuussa sesongissa on monikin oma suosikkini: kotimaassa esimerkiksi omenat, mustikat, punajuuret ja paprika ja muualla muunmuassa viikuna ja kesäkurpitsa. Jos haluat vilkuilla myös omaan häämenuun inspiraatiota kauden tuotteista, lämmin suositus Satokausi-kalenterille!

Tänä kesänäkin olemme saaneet olla vieraina useammissakin häissä ja niissä on jälleen voimistunut oma mielipiteemme siitä, että usein niin juhlissa, kuin ravintola-illallisellakin kylmät alkupalat ovat oma suosikkimme. Ystäviemme viime lauantain häissä alkupalapöytä oli niin runsas ja monipuolinen, että olisi melkein riittänyt sellaisenaan tarjottavaksi! Myös oman menumme kohdalla tullaan siis todennäköisesti panostamaan eniten juuri alkuruokiin. 

Kuva: // Unsplash, Melissa Walker Horn
Kuva: // Pexels, Josh Hild
Kuva: // Pexels, Marta Dzedyshko

Rustiikkista, boheemia ja maalaisromanttista - siitä on meidän elokuiset sadonkorjuuhäät tehty! Ainakin siis tämän hetken visioiden mukaan :D Millaisia elementtejä muiden elokuun hääparien häihin on tulossa?

Muistutuksena myös, että kaikki aiemmat Hääteemoja-sarjan postaukset löydät kootusti täältä! Näin syyskuun kynnyksellä kannattaa lukaista esimerkiksi viime vuoden syyshäitä koskeva postaus