keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Hääteemoja: Syyshäät

Ihana syyskuu on täällä! Tiedän, että monelle iskee haikeus aina kesän jäätyä taakse ja syksyn lähestyminen masentaa. Itse kuulun kuitenkin niihin ihmisiin, jotka rakastavat myös syksyä! Olen nykyään aikamoinen kotihiiri ja korona on lisännyt kotoilua entisestään. Syksy sopii oivasti juurikin kotoiluun! Kynttilät palamaan, käsityöt esiin, villasukat jalkaan ja teekuppi viereen. 

Syksyn lähestyminen näkyy meillä myös kodin sisustuksessa kun asuntomme valtaavat ruusukullan, oranssin ja ruskean sävyt sekä luonnonmateriaalit. Sanokaa, etten ole ainoa, joka vaihtaa kodin sisustusta aina vuodenaikojen mukaan?!

Näin syyskuun kunniaksi aloin fiilistellä myös syyshäitä! Syyshäissä on lukuisia hyviä puolia, kuten se, että ei ole enää niin kuuma ja että ihmiset ovat jo kesälomansa viettäneet ja kalentereista löytyy paremmin tilaa juhlille. Lisäksi useat juhlapaikat saattavat olla syyskuussa jo hiukan kesäkuukausia edullisempia. Syksy voi myös näkyä häiden teemassa monin eri tavoin. Illat alkavat jo hämärtyä joten juhlapaikan voi koristella lyhdyillä ja erilaisilla valosarjoilla. Kokosin tähän postaukseen teille ihania syyshäihin soveltuvia yksityiskohtia!

1. Kattaus

Olen aivan ihastunut tähän alla näkyvän kuvan lautasliinan väriin! Osaako joku kertoa mikä tämän värisävyn nimi on? Se ei ole ruosteen punainen, eikä sinapin keltainenkaan. En oikein itse keksinyt sille sopivaa ilmaisua, mutta aivan ihana se on! Tilasin itselleni juuri Nanson tunikan tässä sävyssä. 

Jos omat hääni olisivat syyshäät, tämä olisi ehdottomasti yksi teemaväreistä ja näkyisi myös häiden pöytäkattauksessa, esimerkiksi kankaisten servettien tai kaitaliinojen muodossa. Tämän värin kanssa kattauksessa upealta näyttäisivät myös kultaiset aterimet, mustat lyhdyt ja tuikkukipot, sekä luonnonmateriaalit. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
2. Kutsut

Syyshäiden kutsutkin voivat noudattaa häiden väriteemaa ja niissä voi näkyä ihania ruskan sävyjä. Hyödynnä kutsuissa luonnosta kerättyjä kuivia lehtiä tai pahvista leikattuja lehtikuvioita. Kutsuihin valitsisin itse juuri tällaisen luonnonvalkoisen, ruskean ja oranssinpunaisen  yhdistelmän. Save the date-kortit voisivat myös hyvin mukailla samaa teemaa ja ne voisi lähettää häitä edeltävänä syksynä. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Koristeet

Vitsi miten upeita koristeita syyshäihin saisikaan loihdittua! Syysteema olisi oikeastaan diy-henkisen morsiamen unelma, sillä erilaisista luonnonmateriaaleista saisi askarreltua itse upeita somisteita. Koristeissa voivat näkyä erilaiset kuivat oksat ja lehdet, kävyt, havut ja kurpitsat. 

Alimmat kuvat ovat myös hyvä osoitus siitä, että vaikka itse satun oranssia rakastamaankin, ei syyshäiden teemavärinä ole pakko olla juuri oranssi, vaan teemaan sopivat upeasti esimerkiksi valkoisen ja kullan sävyt. Näistä ideoista ihastuin itse erityisesti koristekurpitsoista askarreltuihin pöytänumeroihin, sekä paikkakortin virkaa toimittaviin kultapäällysteisiin lehtiin. 
  

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest



4. Kukat

Koska syyshäissä luonto ja sen sävyt ovat upeimmillaan, voi syysteemaa tuoda esiin myös häiden kukkavalinnoissa. Morsiuskimppuun voi kukkien rinnalle valita esimerkiksi kuivia oksia, värikkäitä heiniä ja lehtiä, sekä käpyjä. Tosi hauska idea olivat myös nuo ruskan sävyisistä puunlehdistä valmistetut vieheet, jotka olisi helppo askarrella myös itse!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


5. Hääkuvat

Syysteema saa ehdottomasti näkyä myös hääkuvissa! Heitelkää kuivia lehtiä ilmaan, poseeratkaa ruskan keskellä tai heittäytykää yhtä villiksi kuin toisen kuvan hääpari ja hypätkää lehtikasaan makoilemaan. Ensimmäisen kuvan sormusidea oli myös mielestäni ihana! Jos heti kihlautumisen jälkeen tietäisi haluavansa syyshäät, olisi tämä oiva tapa ilmoittaa kihlauksesta lähipiirille ja niin syysteema nivoutuisi aivan alusta asti häiden ympärille. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


6. Kakku 

Syyshäiden kakussa saa olla värien leiskua ja räväkkyyttä! Valkoisen rinnalla voivat näkyä ruskan eri sävyt ja jopa tumma ruskea ja musta. Kakun kruunaa tietysti teemaan sopiva kakkukoriste! Itse ihastuin näihin molempiin koristeideoihin, jotka olisi helppo toteuttaa myös itse. Itselleni tuli myös mieleen, että syyshäiden hääkakussa voisi hyödyntää syyskauden makuja, esimerkiksi omenaa tai kurpitsaa!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Näiden kuvien myötä alan melkein itsekin haaveilla syyshäistä :) Kuinka monella teistä lukijoista on häät nimenomaan syksyllä?

2 kommenttia: