keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Matkakaipuuta ja häämatkahaaveita

Viime viikkoina se on iskenyt toden teolla, reissukaipuu! Tiedän olevani etuoikeutettu, kun olen viime vuosina pystynyt matkustamaan ulkomaille vähintään pari kertaa vuodessa, viime vuonna peräti viidesti. Olen jo tähän ikään mennessä päässyt matkustamaan suhteellisen paljon ja kokemaan upeita elämyksiä, kuten vaihto-oppilasvuoden Irlannissa, reilun kuukauden mittaisen interrailin yksin Euroopassa ja kuuden viikon mittaisen reppureissun Aasiassa ystäväni kanssa. Matkustaminen on ollut minulle asia, johon olen halunnut säästää ja käyttää rahaa ja se on tarjonnut paljon iloa ja elämyksiä, niin yksin, pariskuntana, kuin ystävienkin kanssa reissatessa. Maailmassa on niin hirveän paljon upeita kohteita, joissa haluaisin vielä ehtiä käydä!

Häämatkan osalta haaveemme ovat jonkin verran eläneet tässä hääsuunnittelun aikana, emmekä vielä tiedä vielä varmasti, mihin haluamme häämatkallemme suunnata. Toisaalta houkuttaisi kaukomatka johonkin täysin uuteen kohteeseen, sillä jos meidän perhehaaveet toteutuvat sitten lähivuosina, voi häämatka olla viimeinen mahdollisuus vähään aikaan, kun sellaisen pidemmän reissun voisi toteuttaa. Toisaalta Italia on vienyt meidän molempien sydämen ja myös sinne palaaminen houkuttaisi. Oman lisäjännityksensä tähän kaikkeen toki tuo vielä koronapandemia, kuka tietää onko vuonna 2022:kaan mahdollista matkustaa ja miten kauas?


Näitä neljää matkakohdetta olemme nyt tähän mennessä pyöritelleet mielessämme:

1. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka 

Etelä-Afrikka oli pitkään häämatkakohteiden ykkössijalla, sillä olemme molemmat halunneet jo pitkään käydä siellä. Haluaisimme päästä näkemään värikkään ja tunnelmallisen Bo-Kaapin, ihailla auringonlaskua Pöytävuorella, vierailla historiallisella Robben Islandilla, nautiskella viinitilojen antimista, tehdä roadtripin Hyväntoivonniemeen ja matkata safarille. Etelä-Afrikassa meitä houkuttelee erityisesti luonto, niin eläimet kuin eksoottiset maisematkin. Varjopuolena kuitenkin on turvallisuus, sillä olemme useastakin lähteestä lukeneet, että väkivaltarikoksia ja ryöstöjä on Kapkaupungissa edelleen valitettavan paljon. Tähän varmasti voisi kuitenkin valittaa omilla valinnoilla, esimerkiksi valitsemalla majoituksen kaupungin turvallisimmilta alueilta ja välttämällä jalkaisin liikkumista pimeän jälkeen, mutta silti asia hiukan mietityttää. 

2. Singapore ja Thaimaa

Nämä eivät itseasiassa ole minulle uusia kohteita, sillä reppureissatessani Aasiassa vierailin niin Singaporessa, kuin useammassakin eri Thaimaan kohteessa. Ihastuin kuitenkin Singaporeen ja erityisesti Koh Lantaan Thaimaassa kovasti ja voisin mielelläni suunnata molempiin kohteisiin uudestaankin! Toki Thaimaasta löytyisi edelleen myös paljon minulle uusia kohteita. Keinotekoisesti rakennettuja kohteita pullollaan oleva Singapore ei missään nimessä ole kaikista eettisin matkakohde, mutta itse ihastuin kaupungin monikulttuurisuuteen, puhtauteen ja turvallisuuteen. Singapore on täydellinen vastakohta Etelä-Afrikalle, sillä harvassa matkakohteessa olen tuntenut oloni yhtä turvalliseksi kuin siellä. 
Koh Lantalla puolestaan ihastuttivat upeat maisemat, Lantan vanha kaupunki, vesiputoukset ja rannat, sekä tietysti mahtavat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. 


3. Italia

Näistä vaihtoehdoista kaikista helpoin olisi yhteinen suosikkikohteemme Italia. Ihastuimme erityisesti Gardajärven alueeseen viime vuonna niin kovin, että voisimme lähteä sinne uudelle reissulle vaikka samantien. Toisaalta meitä kiinnostaisivat myös Sisilia, Amalfi Coastin hurmaavat pikkukylät ja Toscanan upeat maisemat viinitiloineen. Italiassa meitä ihastuttavat erityisesti hyvä ja kohtuuhintainen ruoka ja juoma, paikallinen kulttuuri sekä upeat maisemat. Toki myös lyhyt lentomatka on omalta osaltaan houkuttava! Italian ainoa huono puoli on ehkä sama kuin sen paraskin: maa on jo meille entuudestaan tuttu ja sinne voimme varmasti matkustaa joskus myöhemminkin, useammankin kerran. Olisiko se siis hiukan tylsä valinta häämatkakohteeksi?

4. Karibia 

Uudeksi suosikiksemme häämatkakohteiden listalla on kivunnut Karibia lukuisine hurmaavine kohteineen. Meitä kiinnostavia kohteita Karibialla ovat erityisesti Dominikaaninen tasavalta, Barbados ja Curacao. Emme ole kumpikaan koskaan olleet kunnon all inclusive-lomalla, joten tavallaan olisi houkuttelevaa testata sekin vaihtoehto. 10 päivän rentouttava all inclusive-loma jossain ihanassa sviitissä, kuvankauniissa maisemissa.... Toisaalta Karibian kohteista löytyy myös paljon aktiviteetteja ja tekemistä, joten koko lomaa ei tarvitsisi viettää vain resortilla makoiluun. Karibiassa kiehtovat tietysti lumoavan kauniit rantamaisemat ja sen eksoottinen kulttuuri. Kumpikaan meistä ei ole koskaan matkustanut sillä suunnalla, joten se olisi myös molemmille täysin uusi, ainutlaatuinen kokemus. Sellainen kerran elämässä-juttu. 
Tällä hetkellä ainoana varjopuolena olemme listanneet hirmumyrskykauden, joka Karibian kohteissa ajoittuu touko-lokakuulle. Meillä on ollut alusta asti haaveena, että pääsisimme lähtemään häämatkalle heti häiden jälkeen, joten kausi osuu sen kanssa päällekkäin. Toisaalta en tiedä haittaisiko toisaalta vaikka suuntaisimme häämatkalle vasta marras- tai joulukuussa, kun matkustaminen luonnonmullistusten osalta olisi taas turvallisempaa. 


Postauksen kuvituksena omia matkakuviani vuosien varrelta. Olisi kiva kuulla, mihin te lukijat olette suuntaamassa häämatkalle! Oliko matkakohteen valinta helppoa?


1 kommentti:

  1. Häämatkaa ei ole juuri tullut mietittyä kun ensi kesästä ei yhtään tiedä. Mutta kotimaan/budjetti vaihtoehto voisi olla Turku tai Hanko. Euroopasta keskihintainen vaihtoehto Portugalin rannikko. Unelmieni (hää)matkakohde on Havaiji. Se vaatisi kyllä lisää ankaraa säästämistä.

    VastaaPoista