torstai 19. marraskuuta 2020

Kulmakarvat ojennukseen: Testissä kulmien laminointi

Viime viikon kampaajakäynti polkaisi käyntiin pitkästä aikaa muutenkin innostuksen kauneudenhoitoon. Olen ollut etätöissä nyt maaliskuusta lähtien ja siitä johtuen tulee nykyään ulkonäköön panostettua aivan liian vähän. Etätyölook on luisunut siihen, että aamulla pesen kasvot ja harjaan hiukset ja hampaat. Tuntuu, että olen käyttänyt näitä samoja Nanson legginsejä ja R/H:n Mickey t-paitaa kohta 300 päivää... T:kin kysyi eilen aamulla minulta, että käytänkö enää mitään muita vaatteita kuin kahta suosikkipaitaani :D

Tiistaina suuntasin Ison Omenan Blue Lagooniin kokeilemaan kulmien laminointia, josta olin jo pidemmän aikaa haaveillut. Kulmien laminointi eli brow lift on ollut viime aikoina suosittu kauneustrendi, jonka avulla omista kulmista saadaan tuuheamman näköiset ja kauniisti muotoillut. 

Blue Lagoonissa minut ohjattiin käsienpesun kautta Brow Barin puolelle ja Blue Lagoonin Heini pääsi tositoimiin. Kulmien laminointi sisältää kulmien käsittelyn taivutusaineella, sekä kiinnitysaineella ja kestovärjäyksen, sekä lopuksi kulmien muotoilun. Laminoinnin avulla saadaan muutettua karvan tekstuuria siten, että ne pysyvät paremmin paikallaan ja ovat helpommin hallittavissa. Laminointi myös tekee karvoista huokoisemmat, jolloin kestoväri tarttuu niihin normaalia vahvemmin. 

Laminoinnin jälkeen kulmia ei saa kastella seuraavaan 24 tuntiin ja Heini kertoikin, että ensimmäisen pesun myötä väri haalistuu yleensä noin 20 %. Blue Lagoonin sivuilla suositellaan, että jos tiedossa on joku tärkeä meno, olisi laminointi hyvä tehdä vähintään neljä päivää aiemmin, jotta väri on ehtinyt hiukan vaalentua ensikäsittelystä. Kulmakarvojen elinkaari on noin 8-12 viikkoa ja laminointi kasvaa vähitellen ulos, kun kulmat kasvavat ja uusimmat.

Öljypohjaisten tuotteiden käyttö suositellaan lopettamaan jo hyvissä ajoin ennen laminointia, eikä niitä tulisi käyttää myöskään laminoinnin jälkeen. Sen sijaan kosteuttavan Yumi Keratin-maskaran käyttöä suositellaan, sillä se takaa, että kulmien kosteustasapaino ja yleiskunto pysyvät siistinä koko kasvun ajan. Ostin itse tuotteen nyt Blue Lagoonin liikkeestä laminoinnin yhteydessä ja Heini kertoi, että se on hyvin riittoisaa ja samaa tuotetta voi myös käyttää ripsille, jos innostuisin kokeilemaan myös ripsien kestotaivutusta. Jos innostun laminoinnista ja haluan uusia käsittelyn, suositeltiin Blue Lagoonista, että odotan rauhassa kulmien uusiutumista ja seuraava käsittely voisi olla 2-3 kuukauden kuluttua. 

Oma toiveeni kulmien suhteen oli, että ne saisivat olla tuuheat ja melko tummat, sillä yleensä myös meikkaan kulmat aika tummiksi. Ero lähtötilanteeseen oli todellakin huomattava! Tässä vielä teillekin vertailukuvat. Ensimmäinen kuva on ennen laminointia, toinen kuva heti laminoinnin jälkeen eli ennen ensimmäistä pesua ja kolmas kuva ensimmäisen pesukerran jälkeen. 

Hauska nähdä kuinka kauan laminointi omissa kulmissani kestää ja ainakin tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen tähän käsittelyyn ja voisin hyvin kuvitella suuntaavani kulmien laminointiin myös ennen hääpäivää. Ihanaa, että kulmat näyttävät nyt huolitelluilta ilman meikkiäkin! Kävin Blue Lagoonin Ison Omenan hoitolassa nyt ensimmäistä kertaa ja hoitola oli oikein viihtyisä ja kauniisti sisustettu. Tarkoitukseni oli napata sieltä teille muutama kuvakin, mutta se unohtui kokonaan kun tapani mukaan ryntäsin paikalle aivan viime tipassa :D Tämä myös tarjosi ihanan 45 minuutin rentoutushetken hektiseen työpäivään!

Haaveissani on pidemmän aikaa ollut myös microblading. Ehkä ensi keväänä viimein panostan ja ostan sen itselleni 30v-lahjaksi. Kaikilta ystäviltäni olen kuullut pelkästään positiivisia kokemuksia microbladingista ja sen helppoudesta. Nyt pitäisi vaan löytää se täydellinen tekijä! Löytyisikö teiltä suosituksia hyvistä microblading-tekijöistä pääkaupunkiseudulla, Lahdessa tai Turussa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti