tiistai 14. heinäkuuta 2020

Riisiä, saippuakuplia vai jotain ihan muuta? - Ideoita hääparin poistumiseen

Perinteisesti vasta vihitty hääpari poistuu vihkimisen jälkeen viimeisenä, vieraiden jo odottaessa kirkon/vihkipaikan ulkopuolella. Millaisin eri tavoin tuoreen hääparin poistumista voi juhlistaa? Tähän koottuna 12 + 1 ideaa! 

1. Riisi tai kaura

Perinteisesti häissä juhlavieraat ovat heittäneet riisiä hääparin päälle heidän poistuessaan vihkipaikalta ja tämän avulla on toivottu heille hedelmällisyyttä ja vaurautta. Riisi voi olla poistumistien vieressä suurissa kulhoissa, joista vieraat kahmaisevat käteensä sopivan määrän tai valmiiksi annosteltuna pusseihin. Riisin tilalla voi halutessaan käyttää myös kotimaista vaihtoehtoa: kauranjyviä. 

Riisin ja kauran huonoja puolia ovat, että ne takertuvat helposti hiuksiin (etenkin morsiamen kampauksesta niitä voi olla hankala irrotella) ja läheskään kaikki kirkot eivät nykyään salli niiden heittämistä, sillä ne houkuttelevat paikalle lintuja ja muita luonnoneläimiä, esimerkiksi ei niin mieluisia rottia. Jos siis haaveilette riisin tai kauran heittämisestä, kannattaa varmistaa tämä hyvissä ajoin omalta vihkipaikalta! 

Kuva: Pinterest

2. Kukat, kukkien terälehdet tai kasvien lehdet

Kukkien terälehdet tai eucalyptuksen lehdet tuoksuvat huumaavan ihanilta ja näyttävät kivoilta myös kuvissa. Kukkia kannattaa metsästää marketeista ja hyvänä vinkkinä erässä hääryhmässä tuli, että myös kukkakaupoista kannattaa tiedustella myynnistä poistuvia jämäruusuja. Esimerkiksi eucalyptuksen lehdet voi myös halutessaan kuivattaa jo hyvissä ajoin valmiiksi. Syyshäissä ihana idea voisivat olla myös luonnosta kerätyt, kuivat ruskan sävyissä hohtavat puiden lehdet! 

Terälehdet voi annostella valmiiksi esimerkiksi kauniisiin paperitötteröihin ja asettaa korissa kirkon ulko-ovien läheisyyteen. Joissain vihkipaikoissa myös terälehdet tulee siivota pois pihamaalta, eli tämäkin kannattaa selvittää etukäteen omasta vihkipaikasta ja varautua lakaisemaan lehdet pois poistumisen jälkeen.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

3. Saippuakuplat

Saippuakuplat ovat kuvissa ihanan näköisiä ja niiden etu on se, että niiden jäljiltä ei tarvitse siivota mitään! Hääkirppiksiltä voi bongata saippuakuplaputkiloita yleensä todella edullisin hinnoin ja varata jokaiselle häävieraalle oman putkilon. Näiden täyttämisessä on varmasti aikamoinen askartelu, eli se kannattaa tehdä jo häitä edeltävinä päivinä hyvissä ajoin valmiiksi. Jos haluaa taata näyttävät kuplat kuviin, voi vieraiden puhaltamien kuplien lisäksi esimerkiksi kaasoille hankkia saippuakuplakoneet tai -tikut (näitä on näkynyt ihan markettien lelulosastolla melko edulliseen hintaan). 

Saippuakuplien huonona puolena on, että pidetty niiden tahraavuutta, eli huonolla tuurilla ne voivat sotkea hääparin asut. Nykyään tarjolla on kuitenkin myös juhlakäyttöön tarkoitettuja kuplia, joiden mainostetaan olevan tahraamattomia. Tällaisia voi halutessaan tilata esimerkiksi täältä. 

Kuva: Pinterest

4. Huiskuttimet

Nämä ovat tällä hetkellä ehdottomasti oma suosikkini, mutta T ei ole vielä ihan lämmennyt tälle vaihtoehdolle :D Minusta nämä näyttävät ihanilta valokuvissa, eivät tahraa, eivätkä jätä jälkeensä roskaa! Huiskuttimien värit voi myös valita esimerkiksi häiden teemaväreihin sopiviksi. Jos on innokas askartelija, niin huiskuttimet voi varmasti askarrella itse ostamalla puukeppejä/tikkuja ja erilaisia silkki- tai kangasnauhoja, mutta niitä saa myös tilattua valmiina esimerkiksi Etsystä, hakusanalla wedding wands. 
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

5. Tähtisädetikut

Jos meillä olisi syys- tai talvihäät, niin haluaisin kirkosta poistumiseen ehdottomasti tähtisädetikkukujan, sillä rakastan tähtisädetikkuja. Raketeista en ole ikinä suuremmin perustanut, mutta näitä haluan edelleen polttaa aina vuodenvaihteessa. Meidän elokuisissa kesähäissä nämä eivät kuitenkaan näyttäisi miltään, kun ulkona on vielä iltapäivällä niin valoisaa. 

Haasteena näissä voi olla, että miten kaikki vieraat saavat tikkunsa sytytettyä juuri oikealla hetkellä, joten jos vihkipaikka sen sallii, voisi poistumiskujan reunoille sytyttää esimerkiksi muutamat ulkoroihut ja niistä vieraat voisivat helposti käydä sytyttämässä omat tikkunsa. 

Kuva: Pinterest

6. Paperilennokit

Olen ollut eräissä häissä, joissa sulhanen työskenteli lentokapteenina ja siellä hääparin poistuessa kirkosta heiteltiin paperilennokkeja. Tämä oli mielestäni tosi hauska ja persoonallinen idea! Toki esimerkiksi tuulinen keli aiheuttaa tähän haasteensa ja paperilennokkeja saa taitella muutaman, jotta jokaiselle vieraalle riittää omansa :D Tämä sopisi hyvin myös matkustamista rakastavan hääparin poistumisen juhlistamiseen ja lennokkien värit voi valita häiden teemavärien mukaisesti. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

7. Konfetit

Terälehtien ja riisien rinnalla suosiotaan ovat nostaneet myös konfetit. Vieraat voivat joko heittää näitä ilmaan käsin tai sitten voidaan varata erillisiä konfettitykkejä ja -pommeja, joista niitä voidaan ampua ilmaan. Konfetteja on olemassa kaiken muotoisia ja värisiä, joten halutessaan voi valita esimerkiksi punaiset sydänkonfetit. Myös konfettien kohdalla omat jäljet tulee yleensä siivota heti hääparin poistuttua, jotta vihkipaikan piha jää siistiin kuntoon seuraavia juhlijoita varten. 

Kuva: Pinterest

8. Kellot

Tämä oli itselleni ihan uusi idea, johon törmäsin Pinterestissä! Eli jokainen vieras saa pienen soittokellon, joita sitten kilistetään hääparin poistuessa vihkipaikasta. Tällainen poistuminen kannattaisi ehdottomasti kuvata myös videolle, sillä kymmenet kellot kuulostavat varmasti upeilta samaan aikaan kilistessään!

Kuva: Pinterest

9. Ilmapallot

Tämä on mielestäni myös hauska idea, johon ei liity minkään heittelemistä tai sotkemista! Jokaiselle vieraalle annetaan heliumilla täytetty ilmapallo ja muodostetaan sitten pallokuja, jonka läpi hääpari poistuu vihkipaikasta. Poistumisen jälkeen pallot voi kerätä nippuihin ja kuljettaa koristeeksi juhlapaikalle. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida, että ilmapalloniput vievät yllättävän paljon tilaa ja isompi määrä palloja voi helposti vaatia pakettiauton kuljettamista varten :D Firman juhlissa niitä kuskailleena, tästä on omakohtaista kokemusta! Ilmapallot kannattaa tilata valmiiksi täytettyinä, edullisia ja hyvälaatuisia palloja toimittaa esimerkiksi Juhlamaailma. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

10. Savupommit

Jos hääpari kaipaa jotain omaperäisempää ja dramaattisempaa, voi harkita ulkomailla jo suosiotaan saavuttanutta vaihtoehtoa, eli värillisiä savupommeja. Pommien värillinen savu näyttää todella näyttävältä kuvissa, mutta en itse tiedä kuinka käytännöllistä se olisi häissä, sillä ilmeisesti savu voi myös tahria vaatteita. Jos haaveilee tällaisesta näyttävämmästä ulostulosta, kannattaa asiasta ehdottomasti keskustella etukäteen myös oman vihkipaikan kanssa. Pikaisella googlauksella Suomessa savupommeja myy ainakin Motonet. Itselläni ei myöskään ole mitään käsitystä siitä vaatiiko tällaisten ampuminen Suomessa jotain erillisiä lupia, eli rinnastetaanko ne esimerkiksi ilotulitteisiin.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

11. Hattarat

Jokaisen makean ystävän unelmapoistuminen, eli hattarakuja! Jokainen vieras saa itselleen pienen hattaratötterön ja voi hääparin poistuttua popsia oman hattaransa. Hattarat saisi varmaan tilattua valmiina esimerkiksi hääcateringin kautta, valmiiksi vihkipaikan ulkopuolelle toimitettuina. Tää olisi varmaan se mun oma salainen prinsessaunelma :D Katsokaa tää inspiraatiokuva!

Kuva: Pinterest

12. Kunniakuja


Joskus myös yksinkertainen on kaunista! Vieraat voivat myös muodostaa poistumistien ympärille kunniakujan, jonka läpi hääpari sitten poistuu. Asioiden heittelemisen tai heiluttelemisen sijaan voidaan vaan huutaa ytimekkäästi "Onnea!". 

Kuva: Pinterest

+1 Valomiekat

Pakko ottaa loppuun vielä yksi hullutteluidea, eli jokaisen Star Wars-fanin unelmapoistuminen: valomiekkakuja!

Kuva: Pinterest

Olipas tätä listausta hauska tehdä! Toivottavasti tässä tuli uusia ideoita myös teille lukijoille! Mikä oli teidän suosikki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti