keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

3+1 Hääaiheista luettavaa lomapäiviin

Omien hääsuunnitelmiemme käynnistyttyä olen innostunut lukemaan myös muutamia hääaiheisia kirjoja. Monella varmasti kesäloma on parhaillaan käynnissä tai pian alkamassa, joten ajattelin pistää jakoon pari lukuvinkkiä!

1. Hääpukukirja - Täydellisen tyylin lähteillä 

Heili Bridalin Iida Silvennoisen kirjoittama Hääpukukirja on saatavilla niin suomeksi, kuin englanniksikin ja e-kirjan voi ostaa Heili Bridalin verkkokaupasta 9,90€ hintaan. Ahmin tämän itse läpi kahdessa illassa! Kirja sisältää mielenkiintoista tietoa hääpuvuista, erilaisista hääpuvuissa käytettävistä materiaaleista, sekä hääpukumalleista, laahuksista ja hunnuista. Lisäksi kirja sisältää huippuhyviä vinkkejä hääpuvun säilyttämiseen, niin häitä edeltävänä aikana kuin häiden jälkeenkin. Sieltä löytyvät myös vinkit hääpäivän katastrofitilanteiden varalle, esimerkiksi hääpuvun pienten vaurioiden korjaamiseen tai tahrojen puhdistamiseen. Erilaiset budjetit on otettu hyvin huomioon ja kirja sisältää myös vinkkejä hääpuvun hankkimiseen edullisesti. Tätä voi suositella kaikille, joilla hääpuvun hankinta on vielä edessä ja miksei niillekin, joiden unelmien puku on jo löytynyt mutta hääpäivä vasta tulossa!


2. Häitä päin - Opas häiden suunnitteluun

Nelli Rannan kirjoittama Häitä päin toimii oppaana häiden suunnitteluun ja käy läpi kaikki suunnittelun vaiheet aikajärjestyksessä. Oppaaseen on koottu kaikki osa-alueet, jotka tulee muistaa häitä järjestäessä ja se sisältää myös ammattilaisten vinkkejä häiden suunnitteluun. Itse kun olen tällainen häähullu, niin olen ahminut paljon tietoa häistä ja niiden suunnittelusta jo etukäteen, mutta silti tämä tarjosi hyvän muistilistan jäsennellyssä muodossa. Kirja alkaa aivan suunnitteluprosessin alusta ja etenee sitten järjestelmällisesti kohti h-hetkeä, kertoen mitä kaikkea pitäisi muistaa missäkin vaiheessa varata, päättää ja suunnitella. Suosittelen tätä erityisesti niille hääpareille, joille häiden (ja ylipäätään juhlien) suunnittelu on aivan uusi maailma, tämä opas auttaa teidät läpi koko suunnitteluprosessin! 

Ostin itse myös tämän e-kirjana Mennään naimisiin-verkkokaupasta, mutta se on saatavilla myös perinteisenä kirjana esimerkiksi Booky.fi:stä


3. Häät - Onnistuneiden juhlien opas 

Hääsuunnittelija Marja Bonnin kirjoittaman Häät - Onnistuneiden juhlien opas, ostin niin ikään e-kirjana Elisa Kirjat-sovelluksen kautta. Kirja on kirjoitettu jo vuonna 2013, joten osittain sen vinkit ja ajatukset ovat mielestäni jo hiukan vanhentuneita. Kirjassa on myös aika paljon toistoa ja se sisältää paljon erilaisia muistilistoja. Visuaalisena ihmisenä olin myös hiukan pettynyt siihen, ettei siinä ole minkäänlaista kuvitusta. Kirjan aloittaessani minusta tuntui itseasiassa vähän siltä, että ehkä tällä oppaalla ei olisi minulle enää mitään uutta annettavaa. 

Siihen kootut lukuisat oppaat osoittautuivat kuitenkin todella hyviksi ja niihin oli listattu tosi yksityiskohtaisia asioita, mistä pitäisi muistaa sopia esimerkiksi cateringin ja valokuvaajan kanssa. Luulen siis, että tulen käyttämään tätä kirjaa apuna kun laadin tarjouspyyntöjä eri palveluntarjoajille. En varmasti olisi itse osannut kysyä esimerkiksi sitä, mitä tapahtuu jos valokuvaaja itse sairastuu tai millä aikataululla kakuntekijä voi vielä peruuttaa tilauksensa. Lisäksi kirjan parasta antia olivat budjettilaskelmat ja kahden toteutuneen hääbudjetin esittelyt. Vaikka kyseiset häät oli toteutettu jo vuonna 2013 ja hinnat ovat sen jälkeen monenkin asian suhteen nousseet, niistä sai tosi hyvän käsityksen siitä miten erilaiset valinnat vaikuttavat kokonaisbudjettiin. 

+1 Häät.fi Boho Teemat& Koristet-kokoomalehti

Kirjojen lisäksi vielä yksi ekstravinkki, nimittäin Häät.fi:n julkaisema Boho Teema & Koristeet-kokoomalehti. Tämän lukuoikeuden voi ostaa Häät.fi verkkokaupasta 3€ hintaan. Nimensä mukaisesti lehti sisältää paljon vinkkejä boho-teemaisiin häihin ja erityisesti niiden koristeisiin ja tunnelman luomiseen. Siinä esitellään myös ihania boheemeja hääpukuja ja asusteita. Yksi omista suosikeistani oli lehdessä vinkattu Viskibaari, jossa viskilasien sijaan oli hyödynnetty erilaisia kirppareilta ja antiikkiliikkeistä ostettuja vanhoja kahvikuppeja ja laseja. Lisäksi ihastuin tämän luettuani entistä enemmän myös kuivakukkiin ja erilaisiin heiniin (esimerkiksi nyt kovassa huudossa olevat pampaheinät) osana häiden koristelua. 

Kuva: Häät.fi

Oletteko lukeneet muita hyviä hääaiheisia kirjoja? Saa mielellään jakaa lukuvinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti