torstai 9. heinäkuuta 2020

Vihkikirkosta haaveilua

Olemme viettäneet kuluneen viikon T:n vanhempien luona Turussa, sillä T:n työharjoittelu jatkui täällä suunnilla ja minä onneksi olen siitä onnekkaassa asemassa, että voin työskennellä etänä käsin missä vain. Eilen illalla kävimme myös katsomassa meidän (toivottavasti) tulevaa hääkirkkoamme eli Maarian kirkkoa. Kun aloimme suunnitella häitä, etenkin minä haaveilin alkuun Turun tuomiokirkosta, sillä onhan se uskomattoman upea ja tunnelmaltaan juhlava, mutta aika nopeasti tulimme siihen tulokseen, että se voisi tuntua meidän vierasmäärälle aivan liian isolta ja kolkolta. Toisena vaihtoehtona pohdimme myös Mikaelinkirkkoa, joka on todella kaunis, etenkin ulkoapäin ja sen vuoksi myös todella suosittu vihkikirkko. 

Sitten T mainitsi Maarian kirkon, joka sijaitsee heidän vanhan kotitalonsa lähellä ja jossa hän on myös itse päässyt ripille. Googlattiin yhdessä kirkosta kuvia ja aika nopeasti kyseinen kirkko hurmasi minutkin - pystyimme heti kuvittelemaan, että meidät vihittäisiin siellä. Odotin kuitenkin tosi paljon, että pääsisin näkemään kirkon myös livenä; kuvat kun eivät koskaan kerro koko totuutta. 

Maarian kirkko on nyt kesällä auki maanantaista perjantaihin klo 10-18 ja paikalla on myös opas kertomassa kirkon historiasta. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja sen katossa ja holvissa on edelleen nähtävissä keskiaikaisia kalkkimaalauksia. Kirkko on todella kaunis myös sisältä ja itselleni välittyi siitä jotenkin tosi sympaattinen, kodikas ja lämminhenkinen tunnelma. Kirkko ei ole ulkoapäin niin loistelias kuin esimerkiksi Mikaelinkirkko, mutta sen pihamaa on kaunis ja ympäristö rauhallinen. Iso plussa Maarian kirkon kohdalla on myös se, että sieltä löytyy oma tilava parkkipaikka. Keskustassa esimerkiksi tuomiokirkon kohdalla pysäköinti olisi voinut aiheuttaa vieraille vähän ylimääräistä päänvaivaa. Lisäksi kirkolta olisi vain noin 10 minuutin ajomatka meidän juhlapaikkaan Hintsan Vintille. 






Eli kyllä, tämän vierailun myötä vahvistui, että ehdottomasti haluaisimme, että meidät vihitään Maarian kirkossa! Turun seurakuntayhtymässä kesäkauden 2022 vihkiaikatoiveet pääsee jättämään vasta ensi toukokuussa, joten ensi kesään asti joudumme vielä jännittämään, onnistummeko saamaan toivomamme kirkon. Onneksi vihkimisen kellonajan suhteen voimme joustaa, eli voimme jättää useamman toiveen nimenomaan tähän kirkkoon. 

Jonkinlainen plan B täytyy varmasti myös miettiä, joten voi olla, että käymme katsomassa myös muita Turun seudun kirkkoja. On sitten helpompi päättää mitä laitamme toiveisiimme Maarian kirkon jälkeen. 

Onko joku teistä lukijoista mennyt naimisiin Maarian kirkossa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti