keskiviikko 26. elokuuta 2020

Hääsomisteiden vuokraaminen - helppo ja ekologinen vaihtoehto

Täytyy todeta, että koska olen nyt viime kuukausina (ja vähän aiemminkin) seurannut aika aktiivisesti häätrendejä ja ylipäätään koko hääskeneä, tulee vastaan aika harvoin enää minulle täysin uusia ideoita. Nyt sellainen kuitenkin tuli ja olen tästä super innoissani! En tiedä miten tämä on mahdollista, mutta häiden koristeiden ja somisteiden vuokraaminen ei ollut tullut mieleenikään, ennen kuin paras ystäväni siitä minulle mainitsi. 

Innostuin tästä ideasta välittömästi ja syöksyin googlailemaan! Sen jälkeen aloin esitellä ideaa T:lle ja hänkin innostui siitä. Etenkin minulle ekologisuus ja kestävä kulutus ovat koko ajan tärkeämmäksi nousevia arvoja ja yritän edistää niitä myös omien häidemme kohdalla. En halua ostaa uutena yhtään mitään turhaa krääsää, ainakaan sellaista, mitä ei saisi sitten häiden jälkeen myytyä eteenpäin. On ollut ilahduttavaa huomata miten aktiivisia eri hääkirppikset nykyään ovat ja yhä useammat parit metsästävät häihinsä tavaroita nimenomaan kirppiksiltä. Omien häiden jälkeen hyvän voi pistää kiertämään ja myydä tarvikkeet taas eteenpäin, seuraavia hääpareja ilahduttamaan. 

Tässä on kuitenkin yksi mutta. Minä olen laiska ja mukavuudenhaluinen ja kokemukseni Facebook-kirppistelystä ovat melko negatiivisia. Tavaroiden myyminen nettikirppiksillä käy työstä, kun täytyy viestitellä eri ostajaehdokkaiden kanssa ja sopia noutoajat ja -paikat, sekä mittailla milloin minkäkin kahden euron purnukan muotoja. Aina tietty prosentti ostajista myös tekee oharit. Lisäksi olen huomannut, että tavara liikkuu hääkirppiksillä todella nopeasti. Jos haluaa metsästää kirppiksiltä kaikki tarvikkeet omiin häihin, saa eri kirppisryhmiä päivystää silmä tarkkana, jotta ehtisi varata haluamansa tuotteet ensimmäisenä. Lisäksi sitten tuotteita saa ajella hakemassa ympäri pääkaupunkiseutua tai asioida viikottain postissa noutamassa paketteja. Kaiken lisäksi täytyy myös olla riittävästi tilaa varastoida kaikki hankinnat johonkin, varsinaista hääpäivää odottamaan. 

Hääsomisteiden vuokraaminen olisi siis täydellinen valinta minunlaiselleni morsiamelle - helppoa ja ekologista! Valitset haluamasi tuotteet maksat niistä tietyn summan, noudat ne sovitusti ennen häitä ja häiden jälkeen palautat ne vuokraamoon. Yllätyin positiivisesti myös vuokraamoiden hinnoista. Toki, jos vuokraat tuotteet niin niistä tulee pelkästään kulua, etkä voi hankkia osaa rahoista takaisin myymällä tuotteita häiden jälkeen. Hinnat ovat kuitenkin erittäin kilpailukykyiset ja miten ihanaa olisikaan hankkia ainakin suurin osa somisteista ja tarvikkeista kerralla samasta paikasta, ilman kuukausien keräilyä ja säilömistä. Ihastuin itse erityisesti yhteen somistevuokraamoon ja laskin viikonloppuna exceliin mitä haluamamme tuotteiden vuokraus suunnilleen kustantaisi. Kokonaissummaksi tuli noin 250€. 

Toki ihan kaikkea emme ehkä vuokraamalla saa hankittua ja joitain somisteita löytyy jo valmiina kotoa tai lähipiiristä. Muutamien yksittäisten tavaroiden hankkiminen olisi kuitenkin helppo homma, jos suurin osa hoituisi vuokraamalla. Tämä otetaan siis ehdottomasti meillä harkintaan! 

Mitä kaikkea vuokraamoiden valikoimasta sitten löytyy? Vastaus on, että kaikkea mahdollista! Tuikkukippoja, maljakoita, photobooth-tarvikkeita, valoketjuja, vihkikaaria. Tiesitkö, että myös sateenvarjon tai pikkulaukun voi vuokrata hääpäivän varalle? 


Jos joku teistäkin innostuu vuokraamisesta ostamisen sijaan, kokosin alle listan muutamista somisteita ja häätarvikkeita vuokraavista yrityksistä. Lisääkin varmasti löytyy, mutta näihin ainakin iskin silmäni: 

10 x ihanat somiste- ja juhlatarvikevuokraamot

Varsinais-Suomi

Hevi Props


Oulu



Pirkanmaa


Blush.fi

Lily Dream Wedding


Uusimaa 

Bride and Joy Juhlavuokraamo


Tulen varmasti kirjoittelemaan tästä vielä myöhemmin blogissa lisää ja toivottavasti pääsemme jonkun vuokraamon varastolle hypistelemään somisteita ihan livenäkin. Olisi kiva kuulla myös kokemuksia, jos joku teistä lukijoista on vuokrannut somisteita omiin häihinsä! Saa myös antaa suosituksia hyvistä vuokraamoista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti