lauantai 11. heinäkuuta 2020

Hääpuku: uusi, käytetty vai teetetty?


Hääpuvun sovittaminen ei omalla kohdalla tunnu ihan vielä ajankohtaiselta, sillä olen ajatellut edetä mekkoasiassa ensi kevään lopulla, jolloin häihin on reilu vuosi aikaa. Häämekkoja ja erilaisia malleja on kuitenkin tullut selailtua netin syövereistä jo loputtoman paljon. 

Olen myös pohdiskellut sitä, haluaisinko ostaa uuden mekon, metsästää käytettyjä aarteita vai panostaa ja teettää täysin toiveideni mukaan valmistetun mittatilauspuvun. Vaihtoehtoja on niin paljon! Listasin tähän nyt omia suosikkejani jokaista vaihtoehtoa silmällä pitäen. Suurin osa liikkeistä/suunnittelijoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta mukana on myös pari vinkkiä muista kaupungeista. Toivottavasti täältä löytyy uusia ideoita myös teille lukijoille! Klikkaamalla liikkeen/suunnittelijan/mekon nimeä, pääsette siirtymään suoraan sivustoille. Ja korostan vielä, että itselläni ei siis ole vielä omaa kokemusta mistään näistä, nämä ovat vain omia haaveilujani ja minua kiinnostavia vaihtoehtoja! :)

Mekko uutena?

Helsinki 


Niinatar

Olen viime viikkoina katsellut Yes to the dress Suomi-ohjelmaa Dplaysta ja innostus Niinatarta kohtaan on sen myötä kasvanut entistäkin suuremmaksi. Olen itse kuullut, että Niinattaressa on ehkä kaikista liikkeistä laajin valikoima ja lisäksi heidän VIP Lounge-sovituksensa houkuttelee, sillä olisi ihanaa sovitella pukuja kaikessa rauhassa makutuomareiden kanssa ja nautiskella samalla skumppaa ja macarons-leivoksia. Tuon kyseisen ohjelman myötä minulle on tullut Niinattaresta myös sellainen fiilis, että sieltä löytyy pukuja kaiken kokoisille ja näköisille morsiamille ja myyjät osaavat tosi hyvin ehdottaa morsiamelle sopivia malleja. 

Seremonia

Seremonia myy suomalaisen Vincent & Victoria-hääpukumerkin mekkoja, joihin olen itse ihastunut kovasti. Omia suosikkejani ovat muunmuassa Jette, Joleen ja osuvasti kaimani eli Hanna :D). Kyseisen merkin sivuilla on muuten kiinnostavasti avattu myös hääpukujen valmistukseen ja hinnoitteluun liittyviä seikkoja. Brändin mekot ovat mielestäni aika edullisia ja heidän tavoitteenaan onkin "tuoda korkealaatuisimmat hääpuvut edullisempaan hintaluokkaan". Varmasti Seremoniasta löytyy paljon muidenkin merkkien mekkoja ja valikoimaa riittää!

Morsiusateljee Katariina, Showroom Helsinki

Ihanan By Katariinan kivijalkaliike sijaitsee Oulussa, mutta heillä on myös showroom Helsingin Punavuoressa. Showroomiin on mahdollista varata sovitusaikoja nettisivujen kalenterin kautta. Olen itse tällä hetkellä totaalisen ihastunut By Katariinan oman Sis Idman-malliston mekkoihin, jotka ovat toinen toistaan ihanampia. Omia suosikkejani tällä hetkellä ovat esimerkiksi yksinkertaisen kaunis Marianne ja näyttävä, ball gown-tyyppinen Ciri. Katariinan sivuilla myös ohjeistetaan ilmoittamaan heille etukäteen, jos haluaa sovittaa jotain tiettyjä mekkomalleja, niin osaavat varata ainakin kyseiset mekot sitten showroomiin valmiiksi. Olen ainakin nettisivujen välityksellä ymmärtänyt, että kaikki Sis Idman-mekot valmistetaan tilauksesta ja niihin on mahdollista tehdä myös kustomointeja. 


Vienosta olen kuullut pelkkää hyvää! Useampikin tuttuni on hehkuttanut sekä Vienon erinomaista asiakaspalvelua, että kauniita hääpukuja ja sovitustilaa. Vienosta löytyy varmasti monenlaisia mekkoja, mutta itselleni on muodostunut kuva, että heiltä löytyy erityisesti boheemimpia hääpukuja ja pitsisiä sekä kirjailtuja luomuksia. 

Morsiusateljee Helmi

Morsiusateljee Helmi on pelkästään kotimaisiin hääpukuihin keskittynyt liike, jonka liiketila sijaitsee Helsingin Wedding District-alueella Töölössä. Helmen tämän hetken valikoimasta löytyy kuumimpien suomalaisten suunnittelijoiden luomuksia, esimerkiksi Riikka Couturen, Aurora Collectionin, Carelia Bridalin ja Heidi Tuiskun hääpukuja. 

Katri Niskanen Bridal

Muotisuunnittelija Katri Niskasen hääpuvut ovat elegantin yksinkertaisia ja kauniisti laskeutuvia. Näitä olen itse kuolannut jo @katriniskanenbridal Instagramista siitä lähtien, kun menimme kihloihin. Koko lookbookin saa halutessaan tilattua sähköpostitse osoitteesta bridal@katriniskanen.com ja Timman kautta saa varattua myös ajan hääpuvun sovitukseen. Katri Niskanen Bridalin mekot ovat mielestäni hyvällä tavalla moderneja ja ei-niin perinteisen hääpuvun näköisiä. Jos et siis haaveile romanttisesta pitsiluomuksesta tai tylliunelmasta, niin kannattaa tsekata tämä!

Muu Suomi


Wedding Garage, Jyväskylä

Jyväskyläläinen Wedding Garage erottuu edukseen hääpukuliikkeiden massasta! Ainakin heidän somekanaviensa perusteella asiakaspalvelu vaikuttaa iloiselta ja huumorintajuiselta. Lisäksi Wedding Garage mainostaa, että heiltä löytyy hääpukuja kaikenkokoisille morsiamille: heidän tärkeimpiä arvojaan ovat kehopositiivisuus ja ekologisuus. Wedding Garage myy muunmuassa Eddy K:n, Heidi Tuiskun ja Valkoinen Bridal Wearin pukuja. Uusien hääpukujen lisäksi heidän valikoimastaan löytyy myös käytettyjä ja käyttämättömäksi jääneitä pukuja. Wedding Garagen valikoimasta löytyy myös ihania hääkenkiä ja -asusteita. 


Kotikaupunkini Lahden Josefiina-liikettä hehkuttavat kaikki! Olen itse aikoinani hankkinut vanhojentanssimekkoni heiltä ja muistan jo silloin palvelun olleen ensiluokkaista. Josefiina sijaitsee aivan Lahden keskustassa ja sinne pääsee Helsingistä julkisillakin reilussa tunnissa. Josefiinan pukuvalikoima on todella laaja ja he myyvät muunmuassa yksinoikeudella Suomessa Justin Alexander Signaturen upeita pitsi- ja silkkiluomuksia, sekä Morileen upeita hääpukuja. Sovitusajan voi varata soittamalla nettisivuilta löytyvään numeroon. 

Fiancée, Turku 

Fiancée on Turun vanhin morsiuspukujen erikoisliike ja palvellut asiakkaitaan jo 35 vuoden ajan. Hääpukuvalikoiman lisäksi Fiancéella on myös oma Ateljee Ompelimo, joten puvun muokkaukset hoituvat kätevästi saman katon alla. Hääpukumerkeistä Fiancéen valikoimaan kuuluvat muunmuassa Lilly, Lillian West, Sincerity ja White One. Eräs kaverimme kehui Fiancéeta kovasti ja oli saanut sieltä loistavaa palvelua. Hänen sanojensa mukaan Fiancéessa on myös Turun paras hinta-laatusuhde!

Käytetty hääpuku:

Love Birds 

Helsingin keskustassa sijaitseva hurmaava LoveBirds myy ainoastaan käytettyjä hääpukuja. Liikkeeseen ei voi varata sovitusaikaa, vaan liikkeessä voi vierailla aina aukioloaikojen puitteissa. Myynnissä olevat puvut löytää myös LoveBirdsin nettisivuilta ja Facebookista, mutta uusin tieto löytyy aina parhaiten liikkeessä vierailemalla. 

LoveBirdsiin voi myös tarjota omaa hääpukua myytäväksi häiden jälkeen. Heidän nettisivuiltaan löytyy lomake, jonka avulla voi tarjota pukua myyntiin. LoveBirds ei siis itse osta pukuja, vaan toimii välittäjänä myyjien ja ostajien välillä. 

Jos haaveilet käytetystä häämekosta, kannattaa ottaa seurantaan Instagramista löytyvä @haamekot-tili, jossa myydään yksityishenkilöiden käytettyjä hääpukuja. Jos ihana puku löytyy, tilin kautta saa myyjän yhteystiedot ja sitten voi itse ottaa yhteyttä suoraan myyjään ja sopia esimerkiksi mahdollisesta sovituksesta. Täällä on näkynyt aivan ihania mekkoja!

Hääpuvun teettäminen: 

Myös hääpuvun teettäminen on viime vuosina ollut kovassa suosiossa. Mikä olisikaan parempaa kuin juuri oman maun ja mittojen mukaan teetetty puku! Tässä lueteltuna muutama itseäni kiinnostava suunnittelija, jotka tekevät mittatilausmekkoja: 

Pukuni

Turkulainen Pukuni valmistaa uskomattoman kauniita mittatilauspukuja, joista itselleni on jäänyt parhaiten mieleen kauniit pitsiset yksityiskohdat. Pukuni nettisivuilla on myös todella kivasti avattu hääpuvun teettämisen prosessia ja eri vaiheita suunnittelun aloittamisesta noutosovitukseen. 
Pukuni sivuilla myös kerrotaan, että pääosin pitkien mittatilausmorsiuspukujen hinnat asettuvat 2000-2500 euroon ja hinta sisältää suunnittelun, kankaat ja niiden hankinnan, kaavoituksen, ompelun, sovitukset ja korjaukset. Pukuni-valikoimasta löytyy lisäksi myös upea valmismallisto, jonka osia voi yhdistellä haluamallaan tavalla, mittatilauspukua edullisempaan hintaan. 

Heidi Tuisku

Helsinkiläisellä Heidi Tuiskulta löytyy myös useampi valmismallisto, mutta erityisesti hän on erikoistunut mittatilauspukujen valmistamiseen. Kaikki mittatilauspuvut valmistetaan Ateljé Tuhkimotarinassa Vallilassa ja merkin sivuilla myös kerrotaan, että jokainen puku on täysin uniikki. Nettisivuilta löytyy myös erilaisia hintaesimerkkejä ja siellä todetaan, että pukujen hinnoittelussa on paljon eroja, sillä kankaat ja puvun toteuttamiseen kuluva aika vaikuttavat hintaan. Suurin osa puvuista osuu hintahaarukkaan 1200-2500 euroa. 

Laura Hyvi Bridal on erikoistunut valmistamaan vastuullisia hääpukuja morsiamille, jotka arvostavat laatua, yksilöllistä suunnittelua, sekä ekologisuutta. Jokainen puku valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan mittojen mukaan. Kaikki Laura Hyvi Bridalin käyttämät pitsit ovat uusiokäytettyjä vintage-pitsejä ja sifongit sekä vuorikankaat on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Mittatilauspukujen hinnat alkavat 1100 eurosta ja keskihinta puvuille on 1500-1800 euroa.

Mittatilauspukujen lisäksi Laura Hyvi Bridalilla on myös oma upea mallisto, jonka pukuja pääsee sovittamaan heidän studiollaan Vallilassa. Myös kaikki malliston puvut valmistetaan asiakkaiden mittojen mukaan ja niihin on myös mahdollista tehdä pieniä mallimuutoksia. 


Moneskohan kerta tämä on kuin mainitsen Heili Bridalin täällä blogissa? Can't help it, olen aivan rakastunut heidän brändiin ja tuotteisiinsa! Heili Bridal valmistaa myös mittatilauspukuja ja heidän mottonaan on, että ainutlaatuinen asu on taideteos. Heidän sivuillaan on hyvin avattu mittatilauspuvun teettämisen prosessi ja aikataulu. Sivuilta löytyy myös valmis hinnasto, josta näkee aloitushinnat eri tyyppisille puvuille, sekä korjausompeluille. Hääpuvun lisäksi on mahdollista teettää myös esimerkiksi mittatilaushuntu tai hiuskoriste täysin omien toiveiden mukaisesti. 

Jos joku teistä lukijoista on käynyt sovituksessa näissä liikkeissä tai on muita kokemuksia, joita haluatte jakaa, niin niitä olisi tosi kiva kuulla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti