perjantai 4. syyskuuta 2020

5+1 x ihanat ruokarekat- ja kojut - uusia ideoita hääruokailuun

Ruokarekat ja kojut ovat olleet kovassa nosteessa viime vuosina, myös juhlaruokailun suhteen.  Minusta on ollut ilahduttavaa huomata, että ruokarekkoja ja kojuja on alkanut festareiden lisäksi näkyä esimerkiksi yritysjuhlissa, ylppärijuhlissa, synttärikemuissa ja hääjuhlissa. Ruokarekka olisi mielestäni mainio idea vähän persoonallisemman hääruokailun toteuttamiseen tai perinteisen hääruoan rinnalle, esimerkiksi iltapalan muodossa. Tänään siis esittelyssä 5+1 hauskaa ideaa vähän persoonallisemman hääruokailun toteuttamiseen!

1. Pizzeria On Wheels

Facebookin hääryhmässä yllättävän moni on innostunut ajatuksesta tarjota häissään pizzaa! Mielestäni tämä on loistava idea, koska pizza yleensä maistuu kaikille ja on kiva saada uusia ideoita perinteisen hääbuffetin rinnalle. Erityisen hyvin tämä sopisi mielestäni ulkona järjestettäviin puutarhahäihin!

Pizzeria On Wheels on kirkkonummelainen perheyritys, jonka toiminnan ytimenä ovat laatutietoisuus ja puhtaat raaka-aineet. Pizzat paistetaan paikan päällä heidän käsintehdyissä puulämmitteisissä pizzauuneissaan, mikä takaa, että ne ovat höyryävän tuoreita. Pizzeria On Wheels tarjoaa cateringia 30-300 henkilön tapahtumille Etelä-Suomen alueella. Heidän kotisivuiltaan löytyy myös hinnasto ja mielestäni hinnat ovat oikein kilpailukykyiset! Meidän 90 hengen vierasmäärällemme pizzaruokailu kustantaisi 1860€ ja jos lisäksi haluaa vielä salaattibuffetin, maksaa se 6€/hlö ekstraa. Yhteensä tämä kustantaisi siis 26,66 €/hlö, oikein maltillinen hinta esimerkiksi häiden cateringista! Pizzaa saa myös syödä niin paljon kuin haluaa ja hääpari voi valita pizzoihin mieleisensä täytteet. Kotisivujen kuvia ihastellessa iski nopeasti nälkä!

2. Sandwich Club 

Sandwich Club valmistaa herkullisia täytettyjä leipiä ja bageleita. Heillä on ravintola Helsingin Torikorttelissa ja lisäksi kesäisin lippakioski Hietalahden torilla. Sandwich Clubin kautta voi myös tilata foodtruckin ja cateringin pienempiin tapahtumiin ja tarjouspyynnön voi jättää kotisivuilta löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

3. Kusmiku Street Food & Bar

Heinolalainen Kusmiku Street Food & Bar tarjoaa myös cateringia erilaisiin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin. Heidän kauttaan onnistuu niin perinteinen pitopalvelu, kuin ruokarekan tilaaminen juhliin. Kusmikun kotisivuilta ei löydy valmiita menuvaihtoehtoja, koska heidän periaatteenaan on, että kaikki tilaisuudet suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja menu räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ruokarekan lisäksi Kusmikun kautta voi vuokratava myös tarvittavan henkilökunnan tilaisuuksiin. Ravintolan ruokalista kuulostaa herkulliselta: burgereita, kana-annoksia, salaatteja ja jälkiruokia!

4. Hodarifillari 

Ravintolapäivästä alkunsa saanut Hodarifillari tarjoilee premium-hodareita, joiden joukosta löytyvät myös gluteenittomat ja kasvisversiot. Vieraat saavat valita kojusta mieleisensä hodarin ja halutessaan tarjolle voi tilata myös erilaisia lisukkeita salaateista jälkiruokiin. Hodarifillari on hoitanut catering-tarjoiluja niin isoissa yritystilaisuuksissa, kuin hääjuhlissakin ja toimii Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo, Raasepori, Turku, Tampere -akselilla. Hodarifillarin tavoitteena on tarjota ihmisille aidompaa ja terveellisempää pikaruokaa.

5. Tampereen Jäätelötehdas - Jäätelövankkurit

Ruokakojuja voi hyödyntää myös häiden jälkiruokatarjoilun kohdalla! Entä jos hääkakun sijasta tarjoaisittekin häissä jälkiruoaksi artesaanijäätelöä? Tampereen Jäätelötehtaan jätskivankkurit italialaisine jäätelöineen muodostavat hauskan ohjelmanumeron häihin ja sopisivat erityisen hyvin italialaistyyppisen menun rinnalle. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

+1 Sushibar + wine

Viimeinen yritys ei ole ruokakoju, mutta haluan silti vinkata myös tästä! Sushibar+winen sushit ovat omia suosikeitani ja aina yhtä freesejä ja herkullisia. Heidän kauttaan voi tilata cateringin niin pienempiin kuin suurempiinkin tilaisuuksiin ja tarjoilut räätälöidään aina täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Iso sushilajitelma olisi täydellinen vaihtoehto esimerkiksi häiden alkupalapöytään!

Tätä postausta kirjoittaessa tuli taas nälkä! Nähdäänkö teidän lukijoiden häissä ruokarekkoja- tai kojuja? :)

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! Kyllä houkuttaisi jonkinlainen ruokakoju tilata omiinkin häihin, niin kivoja nämä ovat :)

      Poista
  2. Hauskoja tuollaiset ruokakojut perinteisten catering-vaihtoehtojen ohelle. Varsinkin tuo artesaanijäätelö kuulostaa ihanalta! Omat hääni täällä pääkaupunkiseudulla ovat jo takanapäin, mutta toivottavasti joskus pääsen vieraaksi häihin joissa olisi jotakin tällaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen tosi innostunut näistä! On hauskaa, että myös hääjuhlissa alkaa näkyä erilaisia vaihtoehtoja perinteisen cateringin rinnalla. Haluaisin itsekin päästä jätskihäihin joskus, toivotaan siis että molemmat pääsisimme joskus kokemaan sen! :D

      T: Hanna

      Poista