maanantai 14. syyskuuta 2020

Ideoita kaasojen ja bestmanien kosintaan

Kaasojen ja bestmanien kosinta on alkanut viime vuosina rantautua yhä enemmän myös meille Suomeen. Kosinnan ideana on siis antaa kaasoille ja bestmaneille joku pieni lahja, jonka yhteydessä pyydetään heitä osaksi häätiimiä ja hoitamaan tätä kunniatehtävää.

Olen täällä tainnut aiemminkin mainita, että itse rakastan lahjojen antamista. Minusta on ihanaa ideoida ja suunnitella saajansa näköinen lahja ja ilahduttaa läheisiäni pienillä yllätyksillä. Itselleni lahjojen antaminen on tärkeä rakkauden- ja huomionosoitus. 

Kaason tai bestmanin tehtävään kysyminen ei tietenkään välttämättä edellytä mitään lahjaa tai yllätystä, vaan sen voi hoitaa ihan vaan kysymälläkin, eli kuten monien muidenkin häihin liittyvien asioiden kannalla, tämänkin osalta kannattaa toimia juuri niin kuin itselle tuntuu luontevimmalta. Jos haluaa ostaa pienen lahjan tai yllätyksen, kannattaa miettiä lahjan saajaa ja valita sellainen lahja, jolle hänellä olisi oikeasti käyttöä ja joka ilahduttaisi juuri häntä. Esimerkiksi korun ostaminen voi olla riskialtista, jos ei tiedä toisen tyylimieltymyksiä todella tarkkaan. Harkitse myös itsetehtyä lahjaa, niillä on aina paljon tunnearvoa!

Kokosin tähän postaukseen muutamia omasta mielestäni ihania ideoita kaasojen ja bestmanien kosintoihin. Tätä postausta kirjoittaessani huomasin myös, että kaaso- ja bestmanlahjat eivät ole vielä rantautuneet kovinkaan monen kotimaisen yrityksen tuotevalikoimaan. On hauska nähdä alkavatko tällaiset lahjaideat tulevina vuosina näkyä enemmän myös meillä kotimaassa!

Kaasolle ♥

1. Lentolippu ja "matkaohjelma" kohti häitä

Hauska tapa kosia kaasoja olisi askarrella (tai printata, netistä löytyy paljon valmiita ilmaisia pohjia!) matkaliput, joiden avulla pyytäisi kaasoksi. Erityisen toimiva tämä idea olisi silloin, jos häät järjestetään jossain ulkomailla ja niihin sisältyy oikeasti matkustusta. Toisaalta miksei matkalipun määränpäänä voisi olla myös vaikkapa meidän häiden kohdalla Turku? :D

Lipussa ei ole pakko olla mitään varsinaista kohdetta tai määränpäätä, vaan se voi olla kutsu mukaan "kaasomatkalle" ja kohti häävalmisteluita. Tähän hauska liite olisi myös kaasojen "matkaohjelma" , joka voisi sisältää esimerkiksi häämessuilua, skumppien maistelua, hääpuvun sovituksen makutuomarointia jne. Tässä muodossa voisi hyvin myös ilmaista kaasoille miten toivot heidän osallistuvan häävalmisteluihin ja millaisia asioita kaason pesti pitää sisällään. 

Kuva: Pinterest


2. Sormusrasia valokuvilla

Tämän idean bongasin Etsystä ja ihastuin heti tähän aika kirjaimelliseenkin ajatukseen kaasojen kosimisesta. Tämä pieni lahjaboksi muistuttaa sormuslaatikkoa ja sisällä on valokuvaliuska (johon voi siis itse valita haluamansa kuvat) ja lopussa kysymys: Tulisitko kaasokseni? Löydät boksin Etsystä täältä

Tällaisen voisi helposti askarrella myös itse tai ostaa pienen pahvisen rasian lahjatavara- tai askarteluliikkeestä. Tähän voisi hyvin hyödyntää myös jotain vanhaa sormus- tai korurasiaa, itselleni ainakin näitä on kertynyt laatikoiden pohjalle ihmeen monta. Polaroid-tyylisiä pieniä valokuvia puolestaan saa myös nykyään tosi edullisesti teetettyä esimerkiksi Ifolorilla ja LaLaLabin sovelluksessa. Paperiset valokuvat ovat aina ihana muisto!

Kuva: Etsy.com


3. Ristikko

Tämän idean bongasin myös alunperin Etsystä, täältä! Vastaavanlaisen ristikon saisi kuitenkin helposti askarreltua myös itse, suomenkielisillä vihjeillä. Tällöin keskelle voisi muodostua esimerkiksi "Tulisitko kaasokseni?" tai "Kaasolle". Kaikista hauskinta olisi, jos vihjeisiin saisi sisällytettyä jotain oman kaveriporukan inside-juttuja. 

Kuva: Etsy.com



4. Nimikoitu muki tai lasi

Erilaiset nimikoidut mukit tai lasit ovat myös suosittu kaasolahja! Näitä on olemassa valtavasti erilaisia puisista kuksista kaiverrettuihin skumppalaseihin. Mukiin tai lasiin voi painattaa joko tittelin (Kaaso) ja/tai henkilön nimen. Jossain hääkanavalla bongasin keskustelun siitä, että ehkä kaaso-tittelillä varustettuja tuotteita ei ole niin kiva käyttää jälkikäteen, kun taas omalla nimellä varustettu voisi olla pitkäikäisempi ja monikäyttöisempi. Minusta kuitenkin myös kaasojutut ovat ihana muisto häiden valmistelusta!

Jos haluaa tilata kotimaisesta verkkokaupasta, niin By Katariinan valikoimasta löytyvät nuo alimman kuvan ihanat kultaiset Kaaso ja Morsian-mukit. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Katariina.fi


5. Kukkakimppu

Kukkalahja ilahduttaa aina! Miten luksusta olisikaan saada yllätyksenä kukkalähetys kotiin ♥ Kukkakimpun mukaan voisi liittää myös pienen "Tulisitko kaasokseni"-kortin. Jos häiden värimaailma tai esimerkiksi hääkimppuusi tulevat kukat ovat jo selvillä, voisi niitä hyödyntää hyvin myös tässä kaasokimpussa. Toinen hauska vaihtoehto kukkakimpulle olisi myös joku pieni viherkasvi tai parvekekukka (esimerkiksi näin syksyn tullen värikäs krysanteemi), joka ilahduttaisi pidempäänkin. 

Monet kukkakaupat toimittavat kukkalähetyksiä tilauksesta kotiovelle saakka ja itse olen hyödyntänyt tähän esimerkiksi InterFloraa, joka toimii koko Suomen alueella. 

Kuva: Pinterest


6. Viinipullo omalla etiketillä

Jos kaasosi tykkäävät viinistä, niin tämän lahjan kanssa ei voi mennä pieleen! Osta kaasosi suosikkiviinipullo ja askartele tai tulosta netistä (jälleen Pinterestistä ja Etsystä löytyy ihania etikettipohjia) oma etiketti ja kiinnitä se pulloon. Jos lahjaan haluaa vielä pienen lisämausteen, voi lisäksi teettää mukaan esimerkiksi kaasojen nimillä varustetut viinilasit. 

Kuva: Pinterest

7. Kortti tai kirje

Perinteinen kortti tai kirje on pienen budjetin lahja ja ilahduttaa aina! Minä rakastan kortteja ja vaikka usein muuten suosinkin sähköisiä ratkaisuja, niin perinteisiä kortteja askartelen, ostan ja lähetän todella usein. Itse ilahdun aina kortin saamisesta ja monet kortit voi hyödyntää myöhemmin myös uusissa askarteluissa kierrättäen. 

Valmiita kaasokosinta-korttipohjia löytyy runsaasti Pinterestin ja Etsyn kautta selailemalla. Myös oman kortin suunnitteleminen on hauskaa ja onnistuu helposti esimerkiksi Canvan avulla. Tsekkaa myös aiemmasta postauksestani löytyvät vinkit Canvan käyttöön, jos sovellus ei ole entuudestaan tuttu! 

Kortin kaveriksi kaasokosintaan voi liittää esimerkiksi käsin kirjoitetun kirjeen, jossa kerrot miksi haluat juuri hänet kaasoksi ja miksi hän on sinulle tärkeä. 

Kuva: Pinterest

8. Palapeli

Arvoituksia ja palapelejä rakastavalle kaasolle, tämä olisi loistava lahjaidea! Palapelin voi helposti piirtää ja askarrella itse paksummalle kartongille, mutta esimerkiksi Etsystä löytyy myös ihania valmiita palapelejä tilattavaksi, hakusanalla "maid of honour proposal puzzle".  Kokoamisen jälkeen tämän voisi halutessaan säästää kortin tavoin, liimaamalla palat esimerkiksi kartongille tai kokoamalla palapelin valokuvakehyksen sisään. 
Kuva: Pinterest

9. Keksit

Minä rakastan myös itsetehtyjä lahjoja! Jos vain leipurin taitoni riittäisivät, niin tällaiset upeat keksit olisivat aivan ihana kaasolahja. Tilasin itseasiassa juuri tuollaiset kirjainkeksimuotit yhtä toista tarkoitusta varten, niitä löytyy useiden leivontakauppojen ja ihan Kärkkäisen ja Prismankin valikoimasta. Muutenkin joku itsetehty herkkulahja olisi loistava vaihtoehto! Keksien sijasta voisi tehdä esimerkiksi hilloa tai suklaakonvehteja. 

Kuva: Pinterest

10. Villasukat

Toinen ihana itsetehty lahja, jonka kanssa etenkin näin syksyn lähestyessä on vaikea mennä pieleen, olisivat villasukat! Itse saan joka joulu mummiltani lahjaksi hänen itse kutomansa villasukat ja joka kerta ne ilahduttavat yhtä paljon. Sukat voisi sitoa kauniilla silkkinarulla ja liittää mukaan pienen "Kaasolle"-kortin, jonka takana voisi olla myös lankakerästä kopsatut pesuohjeet. 

Kuva: Pinterest



Bestmanille ♥

1. Olutpullo tai viskipullo omalla etiketillä

Oluita rakastavalle bestmanille sopiva lahja olisi esimerkiksi jonkun pienpanimon tuote, johon voisi askarrella oman etiketin tai liittää mukaan tällaisen pullokortin. Kortissa voisi lukea esimerkiksi "Bestman" tai "Bestmanille" ja häidenne päivämäärä. Saman idean voisi hyvin toteuttaa myös viski- tai viinipullolla. Jos lahjaan haluaa jotain muuta lisuketta, sopisi pienpanimo-oluen kaveriksi hyvin esimerkiksi laadukas olutlasi. Meillä on kotona nämä Iittalan Essence-olutlasit ja olemme olleet niihin tosi tyytyväisiä. 

Kuva: Pinterest


2. Nimikoitu taskumatti

Jos bestman on väkevämpien alkoholijuomien ystävä, voisi hauska lahjaidea olla myös nimikoitu taskumatti. Etsyn valikoimasta löytyi upeita vaihtoehtoja, kuten tuo kuvassa näkyvä puinen taskumatti, sekä tämä nahkapäällysteinen versio. Nimikoinnin kohdalla voi soveltaa samaa ajatusta kuin mukien tai lasien eli kannattaa miettiä lukeeko taskumatissa Bestman vai henkilön nimi, vaiko ehkä molemmat. 

Kuva: Pinterest


3. Sukat 

Tästä lahjaideasta innostuin itse! Minä ja T olemme suuria Happy Socks-faneja, joten olisi hauska idea ostaa sekä hänelle, että bestmaneille värikkäät sukat hääpäivää varten. Toinen vaihtoehto olisivat myös yksiväriset sukat, joiden yläosassa olisi nimikointi, esimerkiksi Etsysta bongasin tällaiset. Näin sukkia voisi hyvin käyttää pitkien housujen kanssa muutenkin kuin hääpäivänä. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


4. Rusetti

Hyvä vaihtoehto bestmanien lahjaan, olisi myös hankkia heille jotain hääpäivän pukeutumiseen liittyvää, kuten esimerkiksi samanlaiset rusetit, kravatit tai taskuliinat. Kirjoittelin eräässä aiemmassa postauksessa puisista ruseteista ja vähän aikaa sitten bongasimme T:n kanssa myös nämä upeat kotimaiset TuohiDesignin tuohesta valmistetut rusetit. Tällaiselle laadukkaalle rusetille olisi varmasti jatkossakin juhlissa käyttöä!


5. Kalvosinnapit

Edellä mainittujen lisäksi, hauska hääpäivään liittyvä lahja voisivat olla myös nimikoidut kalvosinnapit. Etsyn valikoimasta löytyi myös näihin paljon upeita vaihtoehtoja, esimerkiksi nämä bestmanien nimikirjaimilla varustetut puiset kalvosinnapit tai nämä metalliset Bestman-painatuksella varustetut napit

Kuva: Pinterest

Toivottavasti saitte tästä uusia hauskoja ideoita oman häätiiminne ilahduttamiseen! Myöhemmin vielä lisää siitä, millaiset kaasolahjat itse päädyin kokoamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti