sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Diy: Treffiboksi 12 kuukaudelle


Vaikka blogi pääsääntöisesti pyöriikin hääteeman ympärillä, on minusta välillä hauska kirjoitella tänään myös muista parisuhteeseen liittyvistä asioista. Kuten tänään treffeistä! ♥

Me T:n kanssa viihdymme molemmat hyvin kotona, joten tunnustan, että aika usein meidän treffi-ilta kuluvat kotisohvalla hyvän ruoan ja leffan tai sarjan ääressä. Se on meistä molemmista ihanaa ja sillä tavalla rentoudumme, mutta välillä on kuitenkin hauska suunnata treffeille myös kodin ulkopuolelle. Olenkin suunnitellut meille treffiboksia, jossa olisi joku hauska treffi-idea tai yhteinen aktiviteetti vuoden jokaiselle kuukaudelle. Näin ainakin kerran kuussa tulisi vietettyä kunnon date night ihan kahdestaan! Tämä on siis erinomainen synttäri-, joulu- tai vuosilahjaidea paremmalle puoliskolle tai miksei tämä sopisi lahjaksi myös jollekin ystäväpariskunnalle, etenkin jos heidän mieltymyksensä tuntee hyvin. 

Suunnittele oma treffiboksi: 

1. Kirjaa ensin ylös mieleisesi treffi-ideat. Näitä ei ole pakko olla juuri 12 kpl, vaan voit listata ihan haluamasi määrän. Tästä postauksesta löytyy 12 ideaa, mutta näiden lisäksi voi keksiä omia ideoita ja googlailla oman kotipaikkakunnan tai lähiseudun tarjontaa. Ja treffi-illan ei toki ole pakko olla kodin ulkopuolista aktiviteettia! Se voi yhtä hyvin olla vaikkapa kolmen ruokalajin kokkailua yhdessä tai rauhallinen saunailta kotona. 

2. Toteutustapa on vapaa! Itse olen ideoinut esimerkiksi treffikalenteria, joka koostuisi esimerkiksi 12:sta kirjekuoresta, joiden päällä lukisi aina kuukausi. Tammikuussa voitaisiin toteuttaa tammikuun treffi-idea, helmikuussa helmikuun jne. Suunnittelin myös treffikalenteri-pohjan, jonka tekin voitte halutessanne ladata itsellenne ja kirjoittaa tähän ylös omat treffi-ideanne. Tällainen kalenterityyppinen ratkaisu soveltuisi meille hyvin, koska tällä tavalla treffi-ilta tulisi toteutettua vähintään kerran kuussa! Näin perheettöminä kun se on meillä vielä suhteellisen helposti järjestettävissä :D Treffi-illan ei myöskään ole pakko sijoittua viikonlopulle! Hyödyntäkää myös mahdolliset arkivapaat ja yhteiset illat.

Toinen hauska vaihtoehto voisi olla treffipurkki, jossa eri aktiviteetit ja ideat olisivat esimerkiksi paperilapuille kirjoitettuna ja puolison kanssa voisi aina sieltä nostaa toteutettavaksi jonkun hauskan idean, silloin kun treffi-ilta on suunnitteilla. Tätä voisi ideoida myös puolison kanssa yhdessä, niin että molemmat voisivat listata omia ideoitaan talteen purkkiin. 

3. Treffailkaa ja nauttikaa!


Voit ladata treffikalenterin koneellesi pdf-muodossa ja tulostaa sen täältä

Tammikuu

Museokierros

Itse rakastan museoita ja olen jo parin vuoden ajan omistanut myös museokortin! T ei ole yhtä innokas museokävijä, mutta on innostunut välillä lähtemään seurakseni myös museoihin. Häntä miellyttävät eniten valokuvataide ja teemanäyttelyt. Pariskunta-aktiviteetiksi suosittelisin esimerkiksi Kaapelitehdasta, josta löytyy peräti kolme museota: Valokuvataiteen museo, Hotelli- ja ravintolamuseo, sekä Teatterimuseo. Hotelli- ja ravintolamuseossa on tällä hetkellä loistava Oispa kaljaa-näyttely, jonka yhteydessä järjestetään myös erilaisia workshoppeja ja tastingeja, tässä siis loistava museovinkki kaikille oluen ystäville! 

Toinen museo, josta me molemmat tykkäsimme, on Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus Weegee, josta löytyvät Modernin taiteen museo Emma, Espoon kaupunginmuseo Kamu, Suomen lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo. Samasta rakennuksesta löytyy myös upea Bryk & Wirkkalan katseluvarasto, josta löytyy paljon ihasteltavaa kaikille suomalaisen designin ystäville. 

Helmikuu

Hohtominigolf tai -keilaus

Kaksi aktiviteettia, joista me molemmat nautimme, ovat hohtominigolf ja hohtokeilaus. Minigolfista me tykkäämme muutenkin ja sitä on tullut pelailtua useammassakin paikassa, mutta hohtominigolf oli vielä tuplasti hauskempaa! Olemme käyneet yhdessä Ison Omenan West Coast Hohtogolfissa ja itse olen työkavereiden kanssa testannut myös saman ketjun Helsingin keskustassa olevan radan, jossa on kauhuteema. Myös keilaus on kahdestaan yllättävän hauskaa ja siinä tulee myös hiki, koska oma vuoro tulee paljon useammin, kuin isommalla porukalla. 

Maaliskuu

Trampoliinipuisto, seinäkiipeily tai tuulitunnelilento

Välillä treffipäivänä on hauska suunnata myös fyysisempiin aktiviteetteihin! Meidän idealistalla ovat esimerkiksi trampoliinipuisto, seinäkiipeily tai boulderointi ja tuulitunnelilento. Olen käynyt työpaikan porukan kanssa kokeilemassa seinäkiipeilyä ja boulderointia Salmisaaren liikuntakeskuksessa ja sitä voin ainakin lämpimästi suositella! Tuulitunnelilentoa olen miettinyt T:lle lahjaksi ja ainakin Kalasataman Redi-kauppakeskuksessa sijaitsevasta Föönistä olen kuullut paljon hyvää. Ehkä innostun itsekin kokeilemaan!

Huhtikuu

Panimo- tai tislaamokierros ja tasting

Hauska treffi-idea on myös kierros pienpanimossa tai tislaamossa ja juomien maistelu tämän jälkeen! Olen itse käynyt panimokierroksella ja oluttastingissa sekä Fat Lizardissa, että Stadin panimossa ja molemmat olivat tosi kivoja. Ainakin Stadin panimon kierroksille ja tastingeihin saa ostettua myös lahjakortteja, eli tämä on myös mainio lahjaidea kaikille oluen ystäville!

Viime viikolla T:llä oli synttärit ja osana lahjaa annoin hänelle lahjakortin Helsinki Distilleryn tislaamokierrokselle ja tastingiin. Itse en ole niin suuri väkevien alkoholien ystävä, mutta lähden sitten hänen seurakseen kierrokselle ja varmistin jo etukäteen, että voin olla paikalla myös tastingissa ja ostaa itselleni jonkun miedon juoman maisteltavaksi sen aikana. 

Toukokuu

Flowpark-seikkailu

Kevään koittaessa ja ilmojen lämmetessä seikkailupuisto on loistava idea treffipaikaksi! Pääkaupunkiseudulta seikkailupuistoja löytyy runsaasti (esimerkiksi Seikkailupuisto Korkee Leppävaarassa tai Mustikkamaalla) ja Flowparkeja löytyy kattavasti myös muualta Suomesta! Tämä on meillä itseasiassa vielä testaamatta, koska olen vähän kauhistellut sitä, että miten tämä aktiviteetti soveltuu tällaiselle korkeanpaikankammoiselle. Haluaisin kuitenkin päästä kokeilemaan tätä ja ehkä voin sitten aloittaa vaikka jollain lasten radalla :D

Kesäkuu

Foxtrail-kaupunkiseikkailu

Foxtrail-kaupunkiseikkailu on Helsingissä toteutettava, älynystyrät koetukselle pistävä kaupunkisuunnistus, joka soveltuu kaikenkokoisille porukoille. Tämä sopisi siis treffiaktiviteetiksi pariskunnalle tai aktiviteetiksi isommallakin porukalla, ystäväpariskuntien kanssa! Foxtrailin seikkailuissa valittavana on kaksi eri reittiä ja niissä tulevat tutuiksi sekä Helsingin keskeiset paikat, että kätketyt helmet. Idea on siis, että joukkueet kiertävät reitin saamiensa vihjeiden perusteella ja ratkovat tehtäviä. Vähän niin kuin pakopeli, mutta kaupunkisuunnistuksen muodossa! Parilta ystävältäni olen kuullut kehuja tästä, joten haluaisin ehdottomasti päästä kokeilemaan tätä seikkailua myös itse. 

Heinäkuu

Luontoretki

Kesällä, ja etenkin nyt koronaepidemian aikana yksi meidän suosikkitreffiaktiviteeteistamme ovat olleet luontoretket pääkaupunkiseudun upeisiin luontokohteisiin. Näissä on paljon hyviä puolia! Luonnossa retkeily on ilmaista, sinne voi ottaa koiran mukaan ja lisäksi mukaan voi pakata ihanat eväät, sillä kaikki ruoka maistuu aina tuplasti paremmalta raikkaassa ulkoilmassa nautittuna. Me olemme bonganneet uusia retkikohteita esimerkiksi täältä ja Facebookin Uudenmaan Luontoliikkujat-ryhmästä. Olemme myös käyneet testaaamassa useammankin Espoon luontopoluista. Voimme suositella retkikohteeksi ainakin Nuuksiota, Porkkalanniemeä, Oittaan luontopolkua ja Olarin terveysluontopolkua. 

Elokuu

Saaristovene & retki saareen

Toinen ihana kesäinen treffi-idea ovat retket pääkaupunkiseudun upeisiin saarikohteisiin, sekä saaristoveneristeily. Saarikohteista me olemme ehtineet vierailla jo Lonnassa ja Suomenlinnassa, ja minä olen lisäksi aiemmin käynyt Isossa Vasikkasaaressa. Listalla ovat siis vielä ainakin Pihlajasaari ja Vallisaari. Helppo ja hauska treffikohde on myös Seurasaari, jonne pääsee ihan siltaa pitkin!

Saaristoliikenteen yhteysaluksiin voi hypätä kyytiin useista eri satamista ja halutessaan risteillä vaikka koko reitin alusta loppuun saakka. Tänä kesänä kiinnostavana reittinä oli ainakin Hakaniemen torilta Herttoniemeen kulkeva saaristovene. 

Syyskuu

Korkeasaari

Parina aiempana syksynä olemme käyneet yhdessä Korkeasaaren Kissojen Yössä, sekä aikuisille suunnatussa iltatapahtumassa Viettelysten Yössä. Hämärtyvässä illassa Korkeasaaressa kuljeskelussa ja kuumien kaakaoiden nautiskelussa on jotain todella romanttista. Olen itse muutenkin suuri Korkeasaari-fani ja lapsena minun oli aina päästävä tänne joka kesä! Tänä vuonna Korkeasaari järjestää Kissojen Yön sijasta Kissojen Iltoja, jolloin saaressa on pidennetty aukiolo. Näitä on tulossa vielä nyt syyskuussa, eli vielä ehtii mukaan! Muistakaa myös hankkia ennakkolippu koronasta johtuvien osallistujamäärän rajoitusten vuoksi. 

Lokakuu

Eväsretki Talvipuutarhaan

Kaisaniemessä sijaitseva vehreä ja viidakkomainen Talvipuutarha on mitä mahtavin paikka evästreffeihin lokakuisen harmauden keskellä! Talvipuutarhaan on ilmainen sisäänpääsy ja sieltä löytyy ihania pöytäryhmiä ja sopukoita, joissa voi rauhassa nauttia omia eväitä. Viikonloppuisin Talvipuutarha on todella suosittu kohde, eli jos kaipaa rauhallisempaa tunnelmaa, niin treffit kannattaa ajoittaa arkipäivälle. Talvipuutarha on myös todella suosittu kohde häiden potrettikuvien kuvaamiseen, eli jos sopiva sisäkuvauspaikka on etsinnässä, niin kannattaa siinäkin mielessä suunnata tänne treffeille. 

Marraskuu

Spa-päivä

Unelmieni marraskuinen treffipäivä suuntautuisi ehdottomasti kylpylään! Haluaisin ehdottomasti päästä testaamaan ainakin Kämp Day Span ja Långvikin kylpylän, näissä molemmissa voi vierailla vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Myös Vantaalla sijaitsevassa Flamingossa on tullut käytyä pariinkin otteeseen ja etenkin heidän K-18 spa-puolensa on aivan ihana. Yksi harvoista paikoista, joissa juomaa saa siemailla altaasta käsin! Jos päivään kaipaa vielä vähän lisämaustetta, olisi joku pariskuntahieronta tai kasvohoito aivan ihana lisä spa-treffeihin. 

Joulukuu 

Pikseli tai Prison Island

Peleistä ja kisailusta tykkäävän pariskunnan kannattaa ehdottomasti suunnata treffeille Pikseliin tai Prison Islandiin! Olen itse käynyt työporukan kanssa Prison Islandissa, mutta iso osa huoneista on sellaisia, että ne on mahdollista suorittaa myös kahden hengen joukkueen voimin. Toisaalta tämä olisi loistoidea myös esimerkiksi tuplatreffeihin jonkun ystäväpariskunnan kanssa! 

Virtuaalipuisto Pikselissä kävimme T:n kanssa treffeillä tämän vuoden alussa ja tykkäsimme tästä molemmat kovasti. En itse ole yleensä kauhean hyvä virtuaalipeleissä, koska en ole esimerkiksi pleikkaria koskaan pelannut, mutta tästä minäkin innostuin! Pelihuoneen voi vuokrata joko yhdessä ja vuorotella pelivuoroja tai sitten molemmille omat. Osa peleistä on myös sellaisia, että niitä voi pelata ryhmässä. 

♥ ♥ ♥

Jakakaa ihmeessä myös omat parhaat treffi-ideanne kommenttiboksin puolella!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti