keskiviikko 16. syyskuuta 2020

3 x unelmien hääkakku

Hääpukujen lisäksi toinen häihin liittyvä asia, josta voisin haaveilla päivät pitkät, on hääkakku. Minä olen aikamoinen sokerihiiri ja rakastan erilaisia kakkuja ja leivonnaisia ja lapsesta lähtien olen haaveillut isosta monikerroksisesta hääkakusta. Jos kerran elämässä haluan siis kakkuun panostaa täysillä, on se ehdottomasti omien häiden kohdalla. T on onneksi kanssani samoilla linjoilla, joten alusta asti on ollut selvää, että haluamme hääkakuksi ison kolmi- tai nelikerroksisen kakun. 

On ollut ilahduttavaa huomata, että viime vuosina kakkutaide ja artesaanikakkujen valmistaminen on myös Suomessa yleistynyt. Häiden lisäksi ihmiset tilaavat upeita kakkuja niin ristiäisiin, rippijuhliin kuin syntymäpäivillekin. Fantasiakakkujen tekeminen on todellista käsityötä, johon uppoaa tekijältä paljon aikaa. Lahjakkaita kakuntekijöitä alkaa myös olla jo iso liuta, joten valinnanvaikeus yllättää nopeasti. 

Olen ehtinyt jo jonkun verran googlailla eri kakuntekijöitä ja vertailla hintoja ja suurimmalla osalla hääkakkujen hinnat ovat alkaen 5€/hlö. Toki kakun hintaan vaikuttavat sen koon lisäksi myös täytevalinnat, koristeet ja muut yksityiskohdat. Oma ennakkoajatukseni myös oli, että pitopalvelun kautta ei tulisi löytymään unelmiemme kakkua, mutta itseasiassa olemme onnistuneet bongaamaan jo kaksikin pitopalvelua, jotka leipovat upeita artesaanikakkuja. 

Kerroskakun siis haluamme, se on selvillä! Täytteistä ja makuvaihtoehdoista ei ole vielä mitään ideaa ja ne varmasti hahmottuvatkin paremmin kakkuja maistelemalla. Ulkonäöllisesti olen tällä hetkellä erityisen ihastunut kolmeen eri kakkutyyliin, joista jokainen on omalla tavallaan upea. Mikä näistä on teidän suosikkinne?


1. Klassinen kerroskakku oikeilla kukilla 

Yksi suosikkikakkutyyleistäni on tällainen klassinen valkoinen kerroskakku, joka on koristeltu aidoilla kukilla. Omaa silmää miellyttävät etenkin roosan, valkoisen ja tummanvihreän sävyt kukissa, sillä ne sopisivat hyvin häidemme teemaväreihin ja todennäköisesti matchaisivat hyvin myös oman kimppuni kanssa. Tällaisessakin kakussa voi pienillä yksityiskohdilla saada kakun ilmettä aivan erinäköiseksi. Toiseksi alimmassa kuvassa on vähän tuollaista semi-naked-cake fiilistä, eli ohuempi kuorrutus ja alimmassa kuvassa taas ihastuin kakun kyljeen taiteiltuihin hääparin nimikirjaimiin. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
2. Näyttävä vaaleanpunainen kakku

Jos minä saisin valita, unelmieni kakussa ei voisi olla liikaa vaaleanpunaista tai kimmellystä, se näyttäisi siis todennäköisesti joltain näiden inspiraatiokuvien yhdistelmältä! En edes osaa päättää mikä näistä on kaunein, koska ne ovat kaikki niin upeita. Voi olla, että T:n mielestä näissä on kuitenkin vähän liikaa prinsessafiilistä ja häiden kohdalla päädymme vähän hillitympään vaihtoehtoon. Ehkä hankin tällaisen vaaleanpunaisen unelman sitten ensi keväänä kolmekymppisbileisiini??

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Rönsyilevä maalauksellinen kakku

Kolmas kakkutyyli johon olen totaalisen ihastunut, ovat rönsyilevät maalaukselliset kakut, jotka ovat todellista kakkutaidetta ja täynnä pieniä yksityiskohtia. Näissä minua ihastuttavat myös värit ja leikkisä tunnelma. Kakkujen pinta on ikään kuin valkokangas, johon on sitten maalattu erilaisia kuvioita, esimerkiksi kukkasia. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Haaveiletko upeasta hääkakusta, mutta artesaanikakut eivät mahdu hääbudjettiinne? Jos sinulla on jonkin verran leipomiskokemusta ja/tai olet valmis harjoittelemaan, harkitse myös hääkakun leipomista itse tai läheisten avustuksella! Kristallimorsiamen hääblogista löytyy vinkkejä kerroskakun leipomiseen itse, esimerkiksi tämä ja tämä postaus. Toinen kiva postaus oli Kuparimorsiamen blogissa, jossa pohdittiin hääkakun leipomista itse ja tehtiin kakusta ensimmäinen koeversio, lukaise postaus tästä!

Jos innostut kokeilemaan kerroskakun leipomista itse, niin tämä Pinterestistä bongattu kuva oli mielestäni tosi havainnollistava kakun koon suhteen! 
Kuva: Pinterest

Millainen olisi teidän unelmien hääkakku?

1 kommentti:

  1. Toi 1. kohdan toiseks alin ois aika lähellä! Vielä kun saisi banaani-mansikkatäytteellä ja päällimmäiseen kerrokseen kinuskikuorrutteen, sekä kukat oransseina + valkoisina niin <3

    VastaaPoista