torstai 17. syyskuuta 2020

Hääteemoja: Merihenkiset saaristolaishäät

Syyshäiden inspiraatiopostaus oli sen verran pidetty, että ajattelin innostua kirjoittelemaan erilaisista hääteemoista kokonaisen postaussarjan. Ensin ajattelin yhdistää kaikki nämä teemat yhteen postaukseen, mutta sain kokoon ainakin 20 erilaista hääteemaa, josta haluaisin kirjoittaa, joten totesin nopeasti, että siitä postauksesta olisi tullut aivan liian massiivinen :D Siispä, startataan tänään uusi Hääteemoja-sarja, ensimmäisenä vuorossa merihenkiset saaristolaishäät! Jos teillä on mielessä joku hääteema, johon kaipaisitte ideoita, niin kertokaa ihmeessä kommenttiboksin puolella. 

Merihenkisissä saaristolaishäissä teeman voi halutessaan littää kaikkeen mahdolliseen. Valitkaa tunnelmallinen juhlatila merenrannalta, saapukaa hääauton sijasta paikalle veneen kyydissä ja koostakaa häämenu erilaisista meren herkuista ja saaristolaisruoasta. 

1. Merihenkiset yksityiskohdat

Merihenkisiin saaristolaishäihin voi  keksiä loputtomasti ihania teemaan liittyviä koristeita ja yksityiskohtia. Omia suosikki-ideoitani ovat esimerkiksi purjeveneet/kaarnalaivat pöytänumeroina tai muuten vaan pöytäkattauksia koristamassa, sekä erilaiset köydet, solmut ja narut osana kattausta. Etenkin jälkimmäisiä on helppo askarrella myös itse jos ostaa isomman pätkän köyttä ja solmii siitä itse koristeita esimerkiksi maljakoiden ja servettien ympärille. Vanhan lasipullon sisään laitettu pöytänumero on myös superhauska idea, samoin vanhan veneen käyttäminen juomien tarjoiluastiana. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

2. Vieraskirja pullopostin muodossa

Merihenkisissä häissä vieraskirjan voisi toteuttaa hauskasti pullopostin muodossa! Metsästä kirpparilta iso lasipurkki tai pullo ja varaa vieraiden käyttöön kynä, pieniä paperinpaloja, sekä juuttinarua tai ohutta köyttä ja pyydä heitä kirjoittamaan lapuille tervehdyksensä hääparille. Jos tätä ei halua hyödyntää vieraskirjaan, voisi samalla tyylillä kerätä vierailta esimerkiksi treffi-ideoita ensimmäisen avioliittovuoden varalle. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


3. Paikkakortit

Teemaan sopivat paikkakortit kruunaavat pöytäkattauksen ja ilahduttavat vieraita! Hyödynnä köyttä ja solmuja myös tämän suhteen, kokeile paperisten purjeveneorigamien taittelemista tai askartele pieniä kaarnalaivoja paperipillien avulla. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

4. Pöytäkattauksen värimaailma

Merihenkisten häiden teemavärinä ei ole pakko olla juuri sinistä, mutta itse valitsisin tähän teemaan ehdottomasti sinisen eri vivahteita, valkoista ja puun sävyjä! Väripaletissa voisi tummansinisen lisäksi olla myös muita sinisen sävyjä turkoosista vaaleansiniseen. Myös sinivalkoraidat sopivat loistavasti merelliseen teemaan! Pöytäkoristeisiin voi yhdistää myös luonnonmateriaaleja (kaarnaa, ajopuuta, hiekka), sekä erilaisia lyhtyjä. Puiset lyhdyt ja vanhat myrskylyhdyt olisivat mielestäni erityisen upea yksityiskohta!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

5. Meren sävyjä jälkiruokapöydässä

Merellisen saaristolaismenun lisäksi meriteema voi hyvin näkyä myös häiden jälkiruokapöydässä. Valitse esimerkiksi upea meren tyrskyt mieleen tuova tai turkoosin sävyissä hohtava hääkakku tai upeat merensiniset macaronsit. Sininen ei perinteisesti ole ollut kovin suosittu sävy ruoissa tai juomissa, mutta jälkkäreihin se sopii mielestäni loistavasti. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

6. Hääpari

Merihenkiset koristeet sopivat erinomaisesti myös hääparin pöytään, etenkin jos hääpari sattuu harrastamaan yhdessä veneilyä tai purjehtimista. Koristele skumppalasit pienillä ankkureilla tai kaiverruta niihin hauskat merihenkiset tekstit muistoksi. Räväkämpi morsian voi valita hääpukuunsa myös meren sävyjä, esimerkiksi Heidi Tuiskun upean Hildyn sävyssä navy blue tai Aurora Raiskisen Delovely-malliston luomuksen upeassa savunsinisen sävyssä. 
Kuinka monen häissä näkyy meri-/saaristolaisfiilis? :) 

2 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus! Jos olisin menossa itseni kanssa naimisiin niin tulisi kyllä tämä teema! :D Toiveteemana mulla ois kuitenkin "tyylikkäästi värikäs" eli reilusti kaikkia värejä ilman lastenkutsuviboja tai sateenkaarimeinkiä. Jään innolla seuraamaan mitä kaikkia teemoja oot keksiny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tällainen meriteema olisi kyllä mustakin niiiin ihana! Tosin tuntuu, että niin kaikki teemat on :D Mulla saattaa olla mielessä yksi teema, joka sopii sun kuvaukseen ;) Täytyy ottaa se pian työn alle!
   Terkuin,
   Hanna

   Poista