keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Turun parhaita kakkuja metsästämässä: Gaggui kahvila

Olemme T:n kanssa ehtineet aloittaa haaveilut myös täydellisestä hääkakusta. Ennen varsinaisia tarjouspyyntöjä ja kakkutastingeja olen ajatellut harjoittaa tutkivaa journalismia Turun ihanimmissa kakkukahviloissa, jotka valmistavat myös hääkakkuja. Tavoitteena on myös maistella mahdollisimman paljon erilaisia kakkuja, jotta alkaisi muodostua jonkinlainen käsitys siitä, minkälaisista täytteistä ja makuyhdistelmistä tykkäämme. Ensimmäisenä vuoroon pääsi hurmaava Gaggui-kahvila!

Olin jo etukäteen kuullut ja lukenut lukuisia kehuja Turun Humalistonkadulla sijaitsevasta Gagguista, sekä ihastellut heidän omaperäistä ja pirteää instatiliään. Gaggui on aidosti ja ylpeästi turkulainen ja se näkyy myös heidän leveällä Turun murteellaan kirjoitetuissa mainosteksteissään ja somepostauksissaan. Gagguin hauskat postaukset tuovat aina hymyn huulille!

Ja niin toivat muuten mielettömän hyvät kakutkin! Suuntasimme tänne kakkukahveille pikkusiskoni kanssa viime torstaisen museokierroksemme jälkeen ja tilasimme kahta erilaista kakkua: Voi Vattu-vadelmajuustokakkua sitruuna-vaniljakeksipohjalla ja vaniljapannacottakerroksella, sekä When live gives you lemons-sitruunakakkua vaniljatuorejuustokreemillä ja vadelmamelballa. Lisäksi ostin vielä kotiin vietäväksi ja T:n kanssa maisteltavaksi Nro 1-vadelmasuklaakakkua vaniljavoikreemillä. Kaikki kolme kakkua olivat ihan mielettömän hyviä, mutta omaksi suosikikseni nousi tuo keskimmäinen, eli When live gives you lemons. Tuorejuusto- ja voikreemi olivat muuten yllättävän hyviä ja tekivät kakkujen koostumuksesta tiiviimpiä kuin perinteisessä kermalla täytetyssä kakussa. Uskon, että hääkakun suhteen tämä olisi vain ja ainoastaan hyvä juttu ja muistelenkin lukeneeni jostain, että kreemitäytteet ovat suosittuja nimenomaan hääkakuissa. Kakkujen lisäksi ihastelimme myös Gagguin hurmaavaa sisustusta. jossa näkyi myös ihanasti turkulaisuus muunmuassa KuiDesignin kauniiden Turku-aiheisten tyynynpäällisten muodossa. 








Pois lähtiessämme bongasimme siskoni kanssa, että tarjolla olisi ollut myös Gaggui maistelumenu, jossa olisi päässyt maistamaan viittä erilaista kakkua 16,50€ hintaan. Harmi, ettemme huomanneet tuota aiemmin! Tämä siis vinkiksi muillekin, jos haluatte päästä maistamaan useampaa kakkua kerralla. Gagguin kotisivuilta löytyy myös kattavasti tietoa hääkakkuihin ja niiden tilaamiseen liittyen. Monitasoisten hääkakkujen hinnat ovat 8,90€/hlö ja koristelut hinnaston mukaisesti. Kakkua varatessa maksetaan 50€ varausmaksu (joka sisältää 25€ arvoisen kakkutastingin ja kahvit), joka hyvitetään lopullisesta hinnasta. Gaggui sopii jokaisen hääparin kanssa maistelu- ja suunnittelutreffit ja lopullinen hääkakkutilaus maksetaan 30 päivää ennen hääpäivää. 

Täällä kannattaa ehdottomasti vierailla, jos liikutte Turussa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti