perjantai 17. heinäkuuta 2020

Hääpaikkoja Turun seudulta: Ihastuttava Mathildedal

Vaikka meidän oma unelmien juhlatila jo löytyikin, niin ajattelin silti jatkossakin jakaa täällä blogissa vinkkejä ihanista juhlapaikoista, kun niitä osuu kohdalle. Ja eilen todellakin osui, kun suuntasimme ystäväni kanssa kesäretkelle Mathildedaliin! Mathildedalin ruukkikylä on peräisin 1800-luvulta ja sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa, Matildanjärven rannalla. Turusta Mathildaliin on reilun tunnin ajomatka ja itselleni tämä oli ensimmäinen vierailu siellä, vaikka Turun seudulla onkin parin viime vuoden aikana tullut vietettyä runsaasti aikaa. 

Mathildedalin Ruukkitehtaat tarjoavat upeat puitteet isompienkin häiden juhlimiseen, sillä tila soveltuu 70-15 hengen juhlien järjestämiseen. Ruukkitehtaiden Valimo-sali huokuu rustiikkista tunnelmaa ja pystyin hyvin kuvittelemaan, miten upea tilasta tulisi pienellä lisäkoristelulla. Jos haluatte nähdä inspiraatiokuvia, niin esimerkiksi täältä ja täältä löytyy upeita kuvia Mathildedalissa juhlituista häistä. Hotel Mathildedalin kotisivuilta löytyy myös kattava lista yhteistyökumppaneista cateringista hääkakkuihin ja koristeisiin. 





Ruukkitehtaiden lisäksi hiukan pienempiin hääjuhliin upeat puitteet tarjoaa myös Mathildan kartano, jossa juhlavieraiden käytössä ovat kartanon sisätilojen lisäksi myös upea puutarha ja avara niitty. Itselleni tuli heti mieleen, että niityllä saisi järjestettyä ihanan ulkoilmavihkimisen ja hääjuhlaa voisi sitten viettää kartanossa ja sen puutarhassa. Mathildan kartanon kabinettiin ja saliin yhdessä mahtuu noin 50 vierasta.





Yksi iso plussa Mathildedalissa on myös se, että sieltä löytyy useampikin majoituspaikka, joten vieraat voivat halutessaan myös yöpyä ruukkikylässä. Majoitusta tarjoavat muunmuassa hurmaava Hotel Mathildedal, bed&breakfast-tyylinen Hoitola & Majoitus Sypressi, sekä upealla merinäköalalla varustettu Mathildan Marina

Mathildedalissa riittää myös paljon nähtävää ihan vain kotimaan turistinkin näkökulmasta. Päiväretkemme aikana me ehdimme ihailla Mathildedalin kyläalpakoita, kierrellä käsityöläispuodeissa, shoppailla matkamuistoja Kyläpanimosta ja hurmaavasta Kaarnalaivasta ja nauttia mustikkapiirakkaa ja omena-raparperilimonadia Mathildedalin kartanon puutarhassa. Todella inspiroiva ja ihana paikka, johon kyllä täytyy matkata toistekin!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti