tiistai 29. kesäkuuta 2021

Helteinen polttariviikonloppu Turussa

Juhannusta edeltävänä viikonloppuna juhlistettiin rakkaiden ystäviemme polttareita Turun seudulla.  Tuomas suuntasi bestmanin asemassa juhlimaan sulhasen polttareita ja minä puolestani morsiamen polttarihulinoihin. Viikonloppu oli superlämmin ja hauska, tänään luvassa vielä hiukan polttarifiilistelyä ja muutama polttarivinkki Turun seudulle!

Meidän tyttöjen polttaripäivä starttasi 45 min mittaisella skumppajoogalla Pure Moven joogastudiolla aivan Turun keskustassa. Kaikki polttarivieraat olivat saaneet valita mukaan mieleistään juotavaa ja luvassa oli ihanan rentouttava (ja lämpimästä kelistä riippuen myös melko hikinen :D) joogahetki, joka tarjosi täydellisen startin polttaripäivään. Joogaliikkeet ja -asennot eivät olleet turhan haastavia meidän porukasta löytyvälle useammalle ensikertalaisellekaan ja totesimme yhteen ääneen kehon tuntuvan joogan jälkeen huomattavasti energisemmältä ja vetreämmältä kuin ennen sitä. 

Olin askarrellut itselleni ja morsiamelle söpöt juomat hänen suosikkikuohuvastaan Fresitasta :D

Skumppajoogan jälkeen siistiydyimme hiukan ja vaihdoimme vaatteet Pure Moven pukuhuoneessa ja sen jälkeen suuntasimme herkulliselle, pitkälle lounaalle ravintola Blankkoon. Olimme varanneet seurueellemme pöydän jo etukäteen ja ravintola aukesikin sopivasti juuri puoliltapäivin. Itse päädyin tilaamaan pääruoaksi ihanan kesäistä vadelma-avocado lohta ja jälkiruoaksi raikasta lime pannacottaa. Meidän lounaalta ei naurunpurskahduksia puuttunut, pahoittelut vain muille kanssaruokailijoille pienestä volyymin noususta :D


Lounaan jälkeen kävimme pienellä kävelyllä jokirannassa ja napsimme yhteiskuvia muistoksi, jonka jälkeen pakkasimme tavarat takaisin autoihin ja lähdimme huristelemaan kohti Ruskolla sijaitsevaa vuokramökkiämme, Villa Ireneä. Mökki paljastui todella tilavaksi ja siistiksi ja mikä parasta - sieltä löytyi myös ilmalämpöpumppu! Hauska yksityiskohta olivat yläkerrassa sijaitsevat makuusopet, jotka olivat pieniä erillisiä, verholla peitettyjä alkoveita, joten jokaiselle oli ikään kuin oma makuuhytti :D Iso plussa myös siitä, että jokaisen sängyn luota löytyi pistorasia esimerkiksi puhelin lataamista varten. 

Ainoa pieni pettymys oli tämä ilmoituksessa mainittu "tekolampi" jonka vesi oli niin likaista, ettei siellä voinut kuvitellakaan uivansa :D Onneksi vedessä loikoilusta pääsi kuitenkin nautiskelemaan valtavassa paljussa!

Iskimme myös heti paljun tulille ja siellä tulikin sitten alkuillasta rentouduttua useamman tunnin ajan, samalla musiikkia popittaen ja viileitä juomia nautiskellen. Herkuttelimme myös erään polttarivieraan leipomuksilla iltapäiväpiknikin merkeissä terassilla. 


Paljuilun jälkeen oli vuorossa perinteinen morsiussauna! Valmistelimme saunan koristelut ja teimme myös itse koivuvastan sitä varten. Ylälauteelle teimme morsiamelle oman "istuimen" kukista ja koivunoksista ja morsian puki ylleen sulhasen käytetyn t-paidan avio-onnea tuomaan. Taikojen, entisten heilojen hyvästelyn ja avioliittoneuvojen jakamisen lisäksi ohjelmassa oli myös perinteinen morsiamen pesu jauhojen, sokerin, hunajan ja kananmunan kera :D Jos muuten haluat lukea enemmän morsiussaunasta, kannattaa lukaista vanhempi postaukseni Morsiussaunan abc!

Ja sotkuisen osuuden jälkeen sitten pieni hemmotteluhetki morsiamelle jalkakylvyn, kasvonaamion ja rentouttavan päähieronnan merkeissä, tietysti samalla viileää valkoviiniä nautiskellen! Kaaso taikoi morsiamelle myös saunan jälkeen upean letin. 

Saunan jälkeen oli tex mex illallisen aika ja tämän jälkeen istuimme vielä iltaa terassilla lämpimästä kesäillasta nautiskellen ja maailmaa parantaen. 

Aamulla nukuimme pitkään (paitsi aamuvirkku morsian joka nautiskeli sitten aivan omassa rauhassaan paljun lämmöstä ja auringonpaisteesta :D) ja nautimme ihanan sunnuntaibrunssin terassilla. Menu sisälsi muunmuassa puuroa, hedelmiä, leipää, kreikkalaista jogurttia, tuoremehua, kahvia ja raparperipiirakkaa - ah kun saisi tällaisen aamiaisen myös nyt! Sen jälkeen oli aika suunnata vähitellen siivoilujen kautta kotiin. 

Myös sulhasen polttareissa oli ollut helteinen meininki mm. frisbeegolfin, vesijetteilyn ja mökkiolympialaisten merkeissä. Tämän parempaa polttariekeliä ei kyllä etenkään vesiaktiviteettien osalta olisi voinut edes toivoa!
 
Polttareissa ehdottomasti yksi kivoimmista jutuista on kyllä se, että siellä tutustuu polttarisankarin muihin ystäviin ja läheisiin. Silloin häissä yhdessä juhliminen on hauskaa ja rennompaa ja nyt oikein odotan jo, että pääsen tapaamaan taas muun polttariporukan uudelleen. Kiitos vielä loistavasta polttariviikonlopusta kaikille asianomaisille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti