torstai 18. kesäkuuta 2020

14 romanttista kotimaan matkakohdetta

Tänä vuonna ulkomaan matkailu on monella jäänyt väliin ja uskon, että loppuvuodenkin aikana ihmiset tulevat suosimaan kotimaan matkailua normaalia enemmän. Itse olen aina tykännyt myös kotimaassa reissaamisesta, sillä Suomeen mahtuu lukemattomia mahtavia matkakohteita. Tähän postaukseen kerättynä 14 upeaa vaihtoehtoa romanttiseen kotimaan lomaan, miksei häämatkaankin. Aluksi oli tarkoitus listata 10 kohdetta, sitten 12, mutta en vaan malttanut lopettaa kun nää kaikki on musta aivan ihania :D Kohteen nimeä klikkaamalla, pääset siirtymään suoraan paikan kotisivuille!


1. Haikon kartano 

Vietimme vuosi sitten kesäkuussa Haikon kartanossa yhden yön pituisen miniloman vuosipäivämme kunniaksi. Me yövyimme kylpylähotellissa, mutta majoitusta on tarjolla myös itse kartanon puolella. Kylpylähotellin huoneet olivat perus hotellihuoneet, eivätkä sinänsä mitenkään mieleen painuva kokemus. Haikon kartanon alue kokonaisuutena on kuitenkin aivan ihana ♥  Kartanon puistossa voi käydä kävelyllä tai heitellä vaikkapa frisbeegolfia ja lähistöllä sijaitsee myös näköalapaikka, johon voi halutessaan patikoida. Aamiainen tarjoiltiin kartanon päärakennuksessa, joka on tunnelmaltaan upea ja myös aamiainen oli todella kattava ja herkullinen. Lisähemmottelua toi kylpyläosasto, jossa vierailimme sekä lauantaina illalla, että sunnuntaina päivällä. Lauantai-iltana kylpylä oli täpötäynnä porukkaa, joten käväisimme siellä vaan nopeasti. Sunnuntaina jäimme check outin jälkeen vielä kylpylään ja silloin saimme olla siellä useamman tunnin lähes kahdestaan. Tämä siis vinkkinä muillekin, hyödyntäkää lähtöpäivä kylpylässä rentoutumiseen! Ja toisena vinkkinä: Stockan Hulluilla Päivillä on yleensä aina ollut myynnissä tarjoushintaisia majoituspaketteja Haikon kartanoon, muistaakseni 100€/yö. 






2. Clarion Helsinki 

Clarionin staycationistamme kirjoitin juuri oman postauksen, käykää lukaisemassa se täältä! Myös Clarionilla on usein tosi hyviä tarjouksia ja kannattaakin liittyä heidän kanta-asiakkaakseen, niin saa aina nopeiten tiedon niistä. Meidän hotelliyö superior-huoneessa maksoi nyt 120€/yö sisältäen skumppapullon. 

Täällä olen halunnut päästä yöpymään jo pitkään! Långvik sijaitsee itseasiassa tosi lyhyen ajomatkan päässä meiltä, mutta jostain syystä se on jäänyt vielä testaamatta. Långvikissa houkuttaa niin ikään kaunis spa-osasto, kivat ulkoilumaastot ja upean näköiset hotellihuoneet. Myös heidän ravintolastaan olen kuullut kehuja. Ehkä meidän seuraava miniloma voisi suuntautua tänne! Tämä olisi myös ihana kohde polttareiden viettoon. 


Tämän paikan bongasin Instagramista viime kesänä. Vanha Pappila on Ähtärissä sijaitseva, nimensä mukaisesti vanhan pappilan rakennukseen tehty boutique-hotelli, jonka jokainen hotellihuone on persoonallinen ja kertoo omaa tarinaansa. En edes osaa valita, mikä huoneista on minusta kaikkein kaunein! Pappilasta löytyy lisäksi myös kahvila ja pieni putiikki, sekä upea rantasauna, johon voi halutessaan varata lisämaksusta saunavuoron. Olisi ihanaa päästä tänä kesänä tännekin yöpymään ja yhdistää samaan reissuun vierailu Ähtärin eläinpuistossa, missä olen viimeksi käynyt joskus lapsena. 

Rantasalmella sijaitseva upea Järvisydän on ollut omalla vierailulistalla jo pitkään! Olen saanut päähänpinttymän heidän lasikattoisessa maisemasviitissään majoittumisesta sekä Järvikylpylässä pulikoimisesta. Yöpymishinnat ovat melko korkeat, mutta uskon, että tämä olisi hintansa (ja pitkän ajomatkan) arvoinen kokemus. Maisemasviittien lisäksi Järvisydämestä löytyy myös runsaasti muita majoitusvaihtoehtoja: elämyshotelli, kotahotelli, house boat sekä kelohuvilat. 

6. Luomajärven hevoskievari

Ikaalisissa sijaitseva Luomajärven hevoskievari tarjoaa majoitusta maalaismaisemissa. Majoitustilat sijaitsevat 1800-luvun alussa perustetun talonpoikaistilan vanhoissa rakennuksissa, kuten Viljamakasiinissa ja Puuaitassa. Huoneet on sisustettu persoonallisesti, vanhaa ja uutta yhdistellen. Hevoskievarista löytyy myös oma ravintola ja saunamaailma, josta voi lisämaksusta vuokrata haluamansa saunaelämyksen: esimerkiksi mallassaunan ja kylpytynnyrin. Täällä on myös mahdollista harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten retkeilyä, maastopyöräilyä tai ennen kaikkea omaa suosikkiani, eli ratsastusta. Olen jo pitkään haaveillut, että pääsisin tänne heppalomalle, johon sisältyisi sekä hemmottelua, että maastoratsastusretkiä. 

7. Peterzens Boathouse 

Haaveissamme tälle kesälle on myös Saariston rengasreitin kiertäminen jonkun kesäisen viikonlopun aikana. Samalla reissulla olisi ihanaa päästä yöpymään Kustavissa sijaitsevassa Peterzensin Boathousessa, joka oikein huokuu aitoa saaristolaistunnelmaa. Satamasta löytyy yhteensä 14 boathousea, joiden hintaan sisältyy suihku- ja saunatilojen käyttö sekä aamiainen ravintolassa. Varauksen yhteydessä voi myös toivoa, haluaisiko terassin aamu- vai ilta-auringolla, mikä ihana pieni lisä!


Revontulen lomakeskus sijaitsee Keski-Suomessa, Jyväskylän lähellä. Revontuli tarjoaa monta eri majoitusvaihtoehtoa: upeat lasi-iglut, revontulihuoneet, lomamökit, kesäaitat, sekä virmashuvilan. Lomakeskuksesta löytyy myös oma saunamaailma, joka tarjoaa saunaelämyksiä joka lähtöön, savusaunaelämyksistä ulkoporealtaassa rentoutumiseen. Saunat ovat myös vuokrattavissa omalle ryhmälle, joten tämä tarjoaa loistavan vaihtoehdon esimerkiksi polttareiden viettoon! Myynnisä on myös majoituspaketteja, jotka sisältävät ravintolaillallisen ja saunamaailman käytön. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia aktiviteetteja, muunmuassa golfia, keilausta, suppailua, fat bike-pyöräilyä, sekä luontopolkuja ja retkeilyreittejä. Täällä viihtyisi varmasti pidempäänkin!


Hangossa sijaitsevissa Villa Tellinassa ja Villa Thalattassa pääset nauttimaan entisaikojen upeista huviloista. Vuosisatainen kylpylä- ja huvilaperinne on Hangossa edelleen voimissaan ja vanhoissa pitsihuviloissa voi aistia vanhan ajan henkeä. Me yövyimme kahden ystäväni kanssa muutama vuosi sitten Villa Thalattassa, kolmen hengen huoneessa. Suihku- ja wc-tilat ovat yhteiskäytössä ja sijaitsevat käytävällä ja hintaan kuului aamiainen viereisessä Villa Tellinassa. Huvilat sijaitsevat Hangon parhaalla paikalla, aivan merenrannassa ja lyhyen matkan päässä ravintoloista. Omistajapariskunta oli myös todella sympaattinen ja ystävällinen!






Suoritin ensimmäisen AMK-työharjoitteluni täällä moooonta vuotta sitten ja siitä asti olen miettinyt, että tänne pitäisi joskus mennä ihan lomailemaankin. En ole siis itse täällä vielä majoittunut, mutta ainakin harjoitteluni aikaan huoneet olivat viihtyisiä ja etenkin joen puolella sijaitsevista oli todella kauniit maisemat. Kylpyläosasto on pieni, mutta todella viihtyisä ja sieltä löytyy muutama erilainen sauna, allasosasto, suolahuone, sekä lounge-tyyppinen hengailualue, josta löytyy lämmitetyt tuolit. Kesällä voi halutessaan myös ottaa aurinkoa terassilla sekä pulahtaa uimaan Kymijoen raikkaaseen veteen. Isäni puolen suku on kotoisin Heinolasta, joten näissä maisemissa on tullut vietettyä nuorempana paljonkin aikaa. Heinolasta löytyy myös yllättävän paljon kivaa nähtävää: vanha rautatiesilta, upea jokipuisto, sympaattinen Heinolan lintutarha sekä iso katettu kesäteatteri. Lyhyehkön automatkan päässä sijaitsee myös meidän listalla oleva upean näköinen retkikohde, eli Paistjärven Pirunkirkko. 


Entinen esimieheni varasi tyttöystävänsä kanssa miniloman Bengtskärin majakkaan ja siitä lähtien olen itsekin halunnut päästä joskus yöpymään siellä. Majakkasaarella, meren ympäröimänä yöpyminen on omalla tavallaan dramaattista ja kiehtovaa! Bengtskäristä löytyy kuusi hotellihuonetta ja kaikista niistä on merinäköala. Lisäksi majakan yhteydestä löytyy kahvila ja majoituksen hintaan sisältyy täysihoito, eli aamiainen, lounas, iltapäiväkahvit ja illallinen. Viereisestä rakennuksesta löytyy lisäksi sauna, johon jokaisella majoittujalla on oma, tunnin mittainen saunavuoro. Tämä jos mikä olisi ainakin ainutlaatuinen elämys! Bengtskärissä ei valitettavasti pääse tänä kesänä majoittumaan koronaepidemian takia, mutta pitäkää tämä mielessä tulevia kesiä varten. 


Kristiinankaupungissa sijaitseva Hotel Krepelin sijaitsee 1800-luvun merikauppiaan pihapiirissä. Hotellin konseptina on "Asu kuin kotonasi" ja sieltä löytyy esimerkiksi yhteinen keittiötila, jossa voi valmistaa itselleen aamiaisen kaapista löytyvistä tarvikkeista. Vaihtoehtoisesti kesäaikaan voi 10€ lisämaksusta nauttia lämpimän aamiaisen viereisessä ravintolassa. Kaikki huoneistot ovat persoonallisia ja niillä on oma tarinansa. Ne on myös nimetty hauskasti teemaan sopivasti: Navetta, Voudintupa, Hevostalli, Maustemakasiini.... en edes osaa valita, mikä olisi oma suosikkini! Ilmeisesti Krepelinin pihapiiristä löytyy myös sauna, joka on majoittujien käytössä. Meillä on T:n kanssa jo pitkään ollut haaveissa toteuttaa länsirannikon roadtrip ja tämä olisi ehdottomasti silloin majoituspaikkojen listalla!

13. Break Sokos Hotel Koli 

Isovanhempani asuvat Joensuun suunnilla, joten Itä-Suomessa on tullut vietettyä paljon aikaa vuosien varrella. Kolilla olen kuitenkin käynyt viimeksi joskus lapsena ja se on ollut vierailukohteiden listalla jo pidempään. Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä sijaitsee myös uniikki maisema- ja hemmottelukylpylä Koli Relax Spa, josta olen nähnyt upeita kuvia somessa. Kylpylässä pääsee rentoutumaan niin porealtaassa, kuin ulkopaljussakin ja nauttimaan upeista näköaloista. Kolilta löytyy myös aktiviteetteja joka lähtöön: patikointireittejä, melontaa, luolaseikkailua, veneretkiä, sekä mönkijäsafareita. Talvella toki pääsee myös laskettelemaan, sillä hotelli sijaitsee aivan Kolin laskettelurinteiden kupeessa. 

14. Hotel Sveitsi

Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Hotel Sveitsi on ollut avoinna vasta muutaman vuoden, joten hotellihuoneet näyttävät ainakin kuvissa ihanan uusilta ja siisteiltä. Sveitsi tarjoaa lomailijoille myös paljon erilaisia aktiviteetteja seikkailupuistosta omaan elokuvateatteriin ja pakohuoneeseen. Tämä olisi varmasti myös mahtava paikka polttareiden järjestämiseen ja odotankin jo innolla syyskuussa (toivottavasti) järjestettävää Sveitsin Häät & Polttarit-tapahtumaa. Aivan hotellin vieressä sijaitsee myös Sveitsin uimala, josta löytyy erilaisia sisä- ja ulkoaltaita, saunat, sekä kahvila. Sveitsin hotellivieraat pääsevät uimalaan veloituksetta (tosin tällä hetkellä uimala näyttää olevan suljettuna laajennustöiden vuoksi). Hotel Sveitsissä on myös mahdollista järjestää häät ja heidän sivuiltaan löytyy tätä varten valmiiksi kattava hääpaketti

Siinä kaikki tällä kertaa! Tähän listaan onkin hyvä palata, kun seuraava kotimaan loma on mietinnässä. Toivottavasti postauksesta löytyi uusia kohteita myös teille lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti