perjantai 19. kesäkuuta 2020

Kukkaseppeleworkshop @ Clarion Helsinki

Osallistuimme aiemmin tällä viikolla T:n siskon kanssa Järvenpään kukkatalon juhannuksen kukkaseppele workshopiin, joka järjestettiin Clarion Hotel Helsingin ravintolatiloissa (kyllä, pääsin siis palaamaan ihanaan Clarioniin näin pian edellisen vierailun jälkeen!). Minä rakastan kukkia ja käsillä näpertelyä, mutta kukkaseppeleiden solmimisesta ei meillä kummallakaan ollut aiempaa kokemusta, ellei sitten lapsena tehtyjä voikukkaseppeleitä oteta huomioon, joten etukäteen vähän jännitimme, että millaisia meidän luomuksista tulisi. 

Workshop starttasi parhaalla mahdollisella tavalla, eli lasillisella kuohuvaa ja siitä nautiskellessamme seurasimme samalla, miten ihanat opettajamme Eevi ja Saija näyttivät miten kukkaseppele valmistetaan, alusta asti. Tämän jälkeen saimme omat materiaalipakkaukset, jotka sisälsivät kukkia ja vihreitä oksia, kukkateipin, vahvaa rautalankaa, ohutta rautalankaa, pihdit ja kukkaliimaa ja sitten päästiin itse hommiin!



Aloitimme kieputtamalla kukkateippiä paksun rautalangan ympärille ja liittämällä rautalangat toisiinsa, jotta "pohjakehikosta" tuli tarpeeksi pitkä. Tämän jälkeen mittasimme rautalangan päämme ympärille sopivaksi ja liitimme rautalangan päät toisiinsa, jolloin muodostui ympyrä. Tähän rautalankaympyrään alettiin sitten liittää kukkia haluamassamme järjestyksessä, ohuemmalla rautalangalla kiinnittäen. Itsehän en tyypilliseen tapaani minkäänlaista ennakkosuunnittelua tai sommittelua tehnyt, vaan aloin vaan lätkiä kukkia seppeleeseen haluamassani järjestyksessä. Näin jälkikäteen ajateltuna, jos olisi miettinyt järjestystä jo vähän etukäteen, olisi seppeleestä ehkä tullut hiukan symmetrisempi. 

Kun kukat oli kiinnitetty koko matkalle, seppeleen sai vielä viimeistellä liimaamalla irtokukkia ja terälehtiä kukkaliimalla sen pintaan. Tämä oli myös kätevä keino mahdollisten aukkojen paikkailuun! Ja tadaa, sitten seppele oli valmis. Mainittakoon, että me olimme tooooosi hitaita ja olisimme varmaan voineet näperrellä näiden parissa vaikka puoleen yöhön saakka, niin ihanan koukuttavaa puuhaa tämä oli. Kuten Saija alussa mainitsikin, kukkien kanssa työskentely on omalla tavallaan terapeuttista ja on helppo hetkeksi unohtaa kaikki muu. 

Kotona kostutin ohjeiden mukaisesti seppeleen sumutepullon avulla suihkuttamalla ja käärin sen muovipussiin ja laitoin jääkaappiin odottamaan juhannusta. Olin etukäteen vähän murehtinut, miten seppele säilyisi viikonloppuun saakka, mutta tämä varastointi todella toimi ja seppele on tänään edelleen tosi freshin näköinen. 

Kukkaseppeleworkshop oli todella hauska ja kaikkien seppeleistä tuli upeita! Voin lämpimästi suositella tätä ja tämä sopisi mielestäni loistavasti esimerkiksi polttareiden aktiviteetiksi. Workshop on mahdollista järjestää omalle porukalle, joko Järvenpään kukkatalon omissa tiloissa tai sovitusti jossain muussa paikassa ja tästä saisi samalla ihanan, yhtenäisen asusteen koko polttarijengille. Toki tällainen näyttävä kukkaseppele voisi sopia myös morsiamen tai kaasojen päähän itse häätilaisuudessa, etenkin jos kyseessä ovat boheemimmat puutarhajuhlatyyppiset häät. 



Kannattaa myös tsekata Järvenpään kukkatalon sivuilta löytyvän Kukkakoulun kurssiaikataulut! Syksylle on tulossa vaikka mitä kivaa tekemistä, muunmuassa kukkaryijyjen ja kukkakattokruunun valmistusta. 

Nyt lähden seppele päässä nauttimaan mökkijuhannuksesta, rakkaiden ystävien seurassa! Ihanaa juhannusta kaikille lukijoille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti