torstai 27. elokuuta 2020

Kun pitsihulluus iski - ideoita pöytäkattaukseen

Olen saanut häihin liittyen uuden päähänpinttymän: pitsi! Etenkin pitsiliinat ja muut pitsiset yksityiskohdat osana pöytäkattausta. Pitsiliinat ovat minusta aina olleet ihania ja arvostan etenkin käsin tehtyjä liinoja ja vaivaa, joka niiden eteen on nähty. Kotona sisustustyylimme on kuitenkin aika moderni, enkä ole vielä keksinyt tapaa yhdistää pitsiliinoja mitenkään hauskasti siihen. Häiden teemana on kuitenkin maalaisromanttisuus ja boheemius - siihen pitsi sopii kuin nenä päähän!

Erityisen innoissani olen tällä hetkellä tästä ideasta, jossa kaitaliina on korvattu pienillä, erilaisilla pyöreillä pitsiliinoilla, joista muodostuu keskelle kaitaliinamainen kokonaisuus. Vanhemmiltani löytyisi näitä jo useampikin, osa isomummoni itse virkkaamia. Varmasti isovanhempien kautta voisi löytyä lisääkin pyöreitä pitsiliinoja kaappien kätköistä ja kirppariltakin näitä saisi metsästettyä. Toki määrällisesti näitä tarvittaisiin aika paljon, jos kaikkiin meidän pöytiin haluaisi asetella liinat tällä samalla tyylillä. Tämä menee ehdottomasti pohdintaan!

Kuva: Pinterest

Toinen kiva vaihtoehto olisi tällainen juuttikangasta oleva kaitaliina, jonka keskellä kulkee pitsi. Näitä löytyy valmiina juhlatarvikeliikkeistä ja on näkynyt jonkin verran myös hääkirppiksillä, joten käytettynä ostaminenkin voisi onnistua. Tässä kuvassa lisäksi ihastuin tuohon ideaan, että puukiekon päällä on lisänä pieni virkattu pitsiliina! Jos ylempänä olleen idean toteuttaminen ei onnistu, niin ehkä pieniä pitsiliinoja voisi hyödyntää tässä muodossa. 

Kuva: Pinterest

Kolmas ihana idea olisi tällainen kokonaan pitsiä oleva pitkä kaitaliina, mutta äkkiseltään ajateltuna en tiedä mistä tällaista edes lähtisi metsästämään. Näitäkin tarvittaisiin määrällisesti meidän pöytiin aika monta, vaikkei kaikkien toki tarvitsisi ihan samanlaisia ollakaan. Nämä näyttävät erityisen kauniilta juuri tummaa, rustiikkista pöytäpintaa varten, mutta meidän pöytiin tulee valkoiset liinat, joten niiden päällä tällainen kaitaliina ei ehkä pääsisi oikeuksiinsa. Tai sitten värinä pitäisi olla beige tai luonnonvalkoinen, jotta se erottuisi pöytäliinan pinnasta. Yksi todella kaunis ja hyvässä alennuksessa oleva liina löytyi täältä, mutta tämäkin on vain 140cm pitkä, joten näitä saisi tilata ison liudan. Ja saisiko nämä sitten myytyä eteenpäin häiden jälkeen? Jännittää sekin, että sitten olen ihan pulassa 30 pitsiliinan kanssa häiden jälkeen.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Pitsiliinojen lisäksi toinen idea, jonka muodossa pitsi voisi näkyä meidän pöytäkattauksissa, ovat pitsinauhalla koristellut tuikkukipot ja maljakot. Askarteluvarastoistani löytyy jo valmiina useampaa erilaista pitsinauhaa ja ne olisi helppo kiinnittää kippojen ja maljakkojen pintaan joko kaksipuolisellä teipillä tai ihan vaan liimaamalla. Pitsinauhan kaveriksi sopisi täydellisesti juuttinaru, jota meiltä niin ikään löytyy jo valmiina useampi kerä. Näitä olen muuten löytänyt tosi edullisesti ihan Tigerista, ainakin joulun alla!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Löytyykö täältä muita pitsiin hurahtaneita? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti