keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Hääpaikkoja Lahden seudulta: Rouhea ja tunnelmallinen Puusepänsali

Osallistuimme äitini kanssa pari viikkoa sitten Kukkakauppa Villiviinin kranssikurssille ja siinä yhteydessä pääsin tutustumaan myös samassa rakennuksessa sijaitsevaan Puusepänsalin juhlatilaan. Lahden seudulla tällaisia rouheita, industrial-henkisiä tunnelmallisia tiloja ei liiemmin ole ja Puusepän sali onkin ollut viime aikoina suosittu myös hääparien keskuudessa. Myös Liikekeskus Korin historia on kiinnostava, sillä rakennuksessa on aiemmin toiminut Lahden Autokori Oy:n linja-autotehdas, jonka itsekin muistan omasta lapsuudestani. On ollut ilo seurata, miten vanha tehdasrakennus on löytänyt uuden käyttötarkoituksen ja koonnut lukuisia pienyrittäjiä saman katon alle. 

Puusepänsaliin mahtuu juhlimaan enintään 150 henkilöä. Tilaan saa tuoda omat alkoholijuomat ja juhlijoiden käytössä on sekä baaritiski, että tilava kylmäkaappi. Samassa rakennuksessa Liikekeskus Korin tiloissa toimii Kukkakauppa Villiviinin lisäksi myös Lounaskori-ravintola, joten sekä pitopalvelu että kukkasomistukset järjestyvät tarvittaessa kätevästi saman katon alta. Lisäksi Korilta löytyvät myös Helmi Valokuvaajien ja uniikkeja pitsisiä hää- ja juhlapukuja valmistavan PeltoDresses-brändin studiot. Käytännössä katsoen melkein kaikki häiden palveluntarjoajat voi siis halutessaan buukata samasta osoitteesta! Liikekeskus Korilla on myös iso maksuton pysäköintialue ja viereen pääsee Lahden keskustasta kätevästi myös julkisilla. 

Meidän vierailumme ajankohtana tilassa olivat juuri starttaamassa synttäribileet, joten se oli somistettu niiden tunnelmaan sopivasti. Liikekeskus Korin sivuilta voi kuitenkin käydä kurkkimassa kuvia myös siitä, miltä tila voisi näyttää häitä varten somistettuna. Yksi iso plussa tilan kohdalla on myös se, että juhlat saavat jatkua vaikka aamuun asti! 







Häitä varten tila vuokrataan aina koko viikonlopuksi, joten koristelemaan pääsee halutessaan jo perjantaina ja omat tavarat ehtii hakea pois juhlien jälkeen sunnuntaina. Jos nyt oikein muistan, niin viikonlopun vuokrahinta esimerkiksi kesälle 2022 on 1200€, sisältäen myös tilan siivouksen. Jos häiden kukkasomistukset haluaa tilata Kukkakauppa Villiviinistä, onnistuu niiden toimittaminen ja kokoaminen suoraan juhlasaliin, eli kukkien noudosta ei tarvitse erikseen huolehtia. 

Itse ihastuin Puusepänsalin rouheaan ja tunnelmalliseen fiilikseen täysin! Jos meidän häitämme juhlittaisiin Lahden seudulla, olisi tämäkin tila varmasti potentiaalisten ehdokkaiden joukossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti