lauantai 12. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 12: Joululahjaideoita - 9 x Joulun ihanimmat kirjalahjat

Tänään joulukalenterissa jälleen luvassa vähän lahjavinkkejä! Perinteisen kaunokirjallisuuden sijaan tänään keskitytään erilaisiin täytettäviin kirjoihin ja harrastekirjoihin. Nämä kirjat tarjoavat arkeen niin rentoutumista, kuin hauskaa tekemistäkin. Toivottavasti joukosta löytyy teillekin uusia suosikkeja!


1. Olet minulle rakas-kirja

Olet minulle rakas-kirjan voi antaa lahjaksi kenelle tahansa tärkeälle ihmiselle, esimerkiksi puolisolle, ystävälle tai omalle vanhemmalle. Hauskinta kirjassa on se, että kyseessä on täyttökirja, jonka täyttäminen on hauskaa puuhaa sen antajalle ja ilahduttaa saajaansa varmasti. 

Kirja sisältää muunmuassa väritettäviä kuvia, täytettäviä kysymyksiä, sekä askartelua. Täytettäviin kysymyksiin pääsee täyttämään esimerkiksi asioita, joita toisessa erityisesti arvostaa ja yhteisiä unelmien matkakohteita. 

2. Kerro minulle-kirjat

Kerro minulle-sarjasta löytyvät omat kirjat niin äidille, isälle, isoäidille kuin isoisällekin. Kirjojen ideana on, että siitä löytyvien kysymysten avulla oma läheinen voi jakaa tarinansa ja muistoja elämänsä varrelta ja palauttaa sen sitten täytettynä kirjan antajalle. Tämä olisi minusta ihana lahja erityisesti omille isovanhemmille. 

3. Bucketlist

Bucketlist-kirjasta on tullut maailmalla huippusuosittu. Kirjaan on koottu 500 asiaa, jotka voisi tehdä oman elämän aikana ja siihe nvoi ruksia kohdan aina sitä mukaa, kun on tehtävän suorittanut. Toki kirjaa voi käyttää apuna myös oman bucketlistin laatimiseen. Kirja lupaa kohottaa elämänlaatua ja tuoda siihen paljon lisää hauskuutta. 

Kirjasta löytyy myös kaksi muuta versiota: ystävyksille suunnattu Bucketlist kaveruksille, joka sisältää 250 hauskaa tehtävää suoritettavaksi yhdessä ystävän kanssa sekä pariskunnille tarkoitettu Bucketlist pareille, joka lupaa auttaa pariskuntaa tutustumaan toisiinsa paremmin, vahvistaa heidän suhdettaan ja johdattaa uusiin seikkailuihin. Tehtävien lisäksi näissä kirjoissa on myös paikka yhteiskuville ja lisäsivuja, joille molemmat voivat kirjoittaa oman bucket listinsa. 

4. One question a day

Haaveiletko päiväkirjan kirjoittamisesta, mutta alkuun pääseminen tuntuu haastavalta? One question a day on päiväkirja, joka nimensä mukaisesti tarjoaa jokaiselle päivälle yhden kysymyksen. Samaan kysymykseen vastataan tiettynä päivänä seuraavan viiden vuoden ajan peräkkäin. Kysymykset vaihtelevat yksinkertaisista arkisista kysymyksistä syvällisempiin kysymyksiin. 

 Ostin tämän omalle siskolleni joululahjaksi pari vuotta sitten ja lahja on ollut oikein mieleinen! Tätä on varmasti hauska selata jälkikäteen. 

5. Unelmakarttakirja

Tämän kirjan ajatus on sama, kuin perinteistä unelmakarttaa askarrellessa: se herättää uskallusta omien unelmien tavoittelemiseen ja poistaa esteitä unelmien toteuttamisen tieltä. Lisäksi kirjan tavoitteena on lisätä luovuutta ja mielikuvitusta. 

Kirja koostuu lyhyistä teksteistä sekä tyhjistä sivuista, joihin voi itse kirjoitella, leikkailla, liimailla, maalailla ja piirtää ohjeistuksen mukaan. Kirjasta on olemassa myös pariskunnille yhdessä täytettäväksi tarkoitettu Parisuhteen unelmakarttakirja, sekä lasten omaksi voimakirjaksi suunniteltu Minun unelmakarttakirjani, joka on suunnattu 6-12 vuotiaille lapsille. 

6. Aikuisten ystäväkirja

Kuinka monella teistä oli lapsena ystäväkirjoja? Jos olette ysärin kasvatteja kuten minä, niin muistatte nämä varmasti! Anna-Mari Westin suunnittelemassa Aikuisten ystäväkirjassa on tilaa 22 ystävän kirjoituksille ja jokaiselle ystävälle on varattu kahden aukeaman verran täytettäviä kysymyksiä. Me ostimme tämän kirjan yllätykseksi ystäväni polttareihin ja kaikki polttarivieraat saivat täyttää sen päivän aikana, siitä jäi ystävälleni hauska muisto polttariviikonlopusta! Toinen vaihtoehto on toki suunnitella oma ystäväkirja - itse innostuin toteuttamaan sellaisen parhaan ystäväni polttareita varten. Siitä voitte lukea lisää aiemmasta postauksesta. 

7. Aikuisten puuhakirjat: raaputuskirjat, värityskirjat ja pisteestä-pisteeseen kirjat

Ihana rentoutuskeino kiireisen arjen keskellä! Hullaannuin jo pari vuotta sitten aikuisten värityskirjoista ja yhtenä kesänä ostin itselleni myös pisteestä-pisteeseen kirjan (muistattehan nämä tehtävät lapsuudesta? :D), jossa pitää piirtää viivoja pisteestä toiseen ja niistä muodostuu kuva. Nyt uusin intoilun kohteeni ovat raaputuskirjat, esimerkiksi Raaputa ja rentoudu-sarjan "Pieni hetki itselle" ja "Lumoava keijumaailma", jossa puisen kynän avulla raaputetaan mustan pinnan alta esiin upeita värejä ja kuvioita. 

8. Sääpäiväkirja

Meidän perheen joululahjaklassikko! Isäni on toivonut (ja saanut) tämän joululahjaksi jo ainakin viitenä jouluna putkeen. Sääpäiväkirjaan voi kirjata omat havaintonsa lämpötilaan ja säähän liittyen vuoden jokaisena päivänä. 

9. Mökkikirja tai Meidän mökin kirja 

Hauska lahjaidea mökkeilyä rakastaville ystäville tai perheenjäsenille!

Mökkikirjaa voi käyttää vieraskirjana, päiväkirjana, saunakirjana tai juuri niin kuin itse haluaa. Kirjassa on viivoitetut sivut kirjoittamista varten, suomalaisia runoja, sekä kauniita luontokuvia. 
Kirjapajan kustantamassa Meidän mökin kirjassa puolestaan kuvittavat Katja Kuittisen raikkaat kuvat ja tuttujen suomalaisrunoilijoiden ajatukset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti