keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 16: Inspiraatiota talvihäiden pukeutumiseen

Tänään joulukalenterissa luvassa inspiraatiota talvihäiden pukeutumiseen! Talvikaudella päällysvaatteet tuottavat usein päänvaivaa ja etenkin jos potrettikuvia haluaa napata myös ulkoilmassa, ei pelkkä hääpuku päällä kylmässä värjöttely välttämättä houkuttele. Tässä postauksessa esitellään muutamia ideoista talven juhlien pukeutumiseen ja talvisiin hääkuvauksiin. Voi kun saataisiin tänne eteläänkin edes jossain vaiheessa vähän lunta!

1. Pehmoinen tekoturkis

Ehkä se kaikkein perinteisin valinta talvihäiden päällysvaatteeksi on pehmoinen tekoturkistakki tai bolero. Näitä löytyy nykyään lukuisissa eri sävyissä puhtaan valkoisista, nuden ja puuterin sävyistä harmaaseen ja mustaan. Tekoturkiksia löytyy niin monien perusvaatekauppojen, kuin morsiusliikkeidenkin valikoimasta. Jos tiedät, ettei takille ole häiden jälkeen käyttöä, kannattaa ehdottomasti kysellä myös vuokrausmahdollisuutta tai myydä takki häiden jälkeen eteenpäin seuraavalle talvimorsiamelle esimerkiksi jossain hääkirppisryhmässä. 

Zalandolta löytyi useampikin kivan näköinen vaihtoehto, esimerkiksi tämä, tämä ja tämä. Hääpukuliikkeistä bongasin esimerkiksi Wedding Garagen valikoimasta tämän kauniin Bianco Eventon boleron

Kuvat: // CanvaPro


2. Lämmin viitta tai poncho

Myös erilaiset viitat ja ponchot näyttävät kauniilta talvisissa hääkuvissa. Niiden materiaalina voi olla niin tekoturkista, villakangasta tai vaikka samettikangastakin. Ainakin Morsiusateljee Helmi mainosti nyt syksyllä, että heidän valikoimastaan löytyy samettiviitta vuokrattavana talven juhliin, tässä linkki instajulkaisuun! Myös Morsiusgalleria mainostaa, että heidän myymälänsä valikoimasta löytyy myös häihin sopivia viittoja eri materiaaleista. Jos haluat panostaa klassisiin ja laadukkaisiin neuleisiin, niin esimerkiksi  Marja Kurjen klassinen valkoinen poncho tai Niin Mun Designin Utö villahuivi sopivat loistavasti myös häätyyliin.

Kuvat: // CanvaPro

3. Tyylikäs villakangastakki

Laadukas ja hyvin istuva villakangastakki on aina tyylikäs valinta myös hääpuvun päälle! Jos viihdyt villakangastakissa muutenkin, kannattaa siihen satsata kunnolla, sillä laadukas takki kestää käytössä vuosia ja sopii niin arki-, kuin juhlapukeutumiseenkin. Jos hääpukeutumisessa haluaa leikitellä, voi villakangastakkiin yhdistää värikkäitä asusteita, esimerkiksi neulepipon ja samansävyisen rusetin, jotka toimivat hauskoina yksityiskohtina hääkuvissa. 

Kuvat: // CanvaPro

4. Pörröinen paksu huopa

Hääkuvissa voi myös hassutella! Boleroiden ja villakangastakkien sijaan voitte kääriytyä myös isoon muhkeaan huopaan, joka samaan aikaan sekä lämmittää, että näyttää hauskalta potrettikuvissa. Kääriytykää yhdessä viltin alle lämmittelemään ja tuijotelkaa toisianne silmiin talvisen maiseman keskellä. Tämä tarjoaa myös loistavan tekosyyn hankkia uuden laadukkaan viltin tai torkkupeiton kotiin!

Kuvat: // CanvaPro

5. Rento neule ja talviset asusteet

Myös talvihäiden pukeutumiseen voi tuoda rennompaa, boho-henkistä tyyliä yhdistämällä hääpukuun muhkean, rennon neuleen ja värikkäitä talviasusteita. Esimerkiksi korvaläpät, lämpimät lapaset ja pipot, sekä muhkeat huivit näyttävät hauskoilta kuvissa. Ihastuin etenkin kollaasin yläreunan kuviin, joissa talvimorsiamella on kukkaseppele ja kimppu ja yllään lämmin neuletakki, huivi ja lapaset, sekä toiseen kuvaan jossa valkoiseen hääpukuun on yhdistetty värikäs, kuviollinen neule ja hauska kävyistä valmistettu hääkimppu. 

Kuvat: // CanvaPro

Miten itse pukeutuisit talvihäihin?  :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti