keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Eniten v*tuttaa - Häät ja korona edition

Yleisesti ottaen haluan uskotella itselleni olevani melko positiivinen ihminen. Olen sitä mieltä, että turha valittaminen on ärsyttävää ja uuvuttavaa, etenkin jos asialle ei voi tai halua itse tehdä mitään. Välillä kuitenkin kunnon valitus tekee myös hyvää ja puhdistaa mieltä. Tänään siis saa valittaa, ihan luvan kanssa!

Tiedättekö kirjan, "Eniten vituttaa kaikki"? Siihen on koottu lukuisia asioita, jotka voi ottaa päähän ja siitä on myös julkaistu lukuisia versioita, kuten Eniten vituttaa parisuhde, Eniten vituttaa työ ja Eniten vituttaa Suomi. Kyseisen kirjan inspiroimana laadin teille oman versioni, jonka aihe on blogin kohderyhmässä monelle hyvinkin ajankohtainen, eli Häät ja korona.

Eniten vituttaa, että.... 

Häämessuja ei voida järkätä livenä - Olen vihdoin itse tuleva morsian, toivottavasti ainutta kertaa elämässäni, mutta en pääse kiertelemään tuntikausia häämessuilla, täyttämään kangaskassiani kymmenillä mainoslehtisillä, keräämään ilmaisia karkkeja ja juomaan skumppaa häämuotinäytöstä katsellessa

Häät-blogiyhteisön miittejä ei voi järjestää - Pääsin mukaan Häät-blogiyhteisöön, joka on täynnä ihanan oloisia tyyppejä, joihin olisi kiva tutustua paremmin. Emme kuitenkaan voi järjestää tapaamista kasvokkain koko porukan voimin tai keksiä mitään kivoja aktiviteetteja koronan takia

Hääpukusovituksiin pitää suunnata ilman makutuomareita tai hyvin rajatulla määrällä - Teini-iästä asti haaveilemani hääsovitushetki skumppineen, kaasoineen ja äiteineen vaikuttaa tällä hetkellä aika hankalalta toteuttaa, koska suurin osa liikkeistä kehottaa suuntaamaan sovituksiin yksin tai hyvin pienellä porukalla

Risteilylle ei voi lähteä turvallisin mielin hakemaan halpaa viinaa - Tämä ei oikeastaan liity edes häihin, haluaisin sitä muuten vaan :D Kesä ja yöttömät yöt mökillä häämöttävät jo mielessäni.... Mutta tämä ehdottomasti ärsyttäisi vielä enemmän, jos meidän häät olisi jo tänä vuonna! Suunnitelmana nimittäin on hakea alkoholijuomat Virosta tai Latviasta

Kihlajaisjuhlia  ei voinut järkätä, tuskinpa kolmekymppisiäkään - Myös kauan haaveillut kihlajaisbileet jäivät järjestämättä koronan takia ja kohta kihlauksesta on kulunut vuosi, joten ehkä on fiksumpaa säästää nekin rahat suosiolla häitä varten. Olen tähän asti lohduttanut itseäni sillä, että järkkään sitten huhtikuussa kunnon kolmekymppiset, mutta nyt alkaa näyttää aika epätodennäköiseltä niidenkään juhliminen

Salille ei uskalla mennä ja olen liian laiska kotijumppaamaan - Hyvin alkanut terveellinen elämäni tyssähti aika nopeasti, kun koronaluvut lähtivät taas nousuun ja salin ihmismäärä alkoi ahdistaa. Kotijumppaan olen aivan liiian laiska ja mukavuudenhaluinen, työpäivän jälkeen makaan mielummin sohvalla ja selaan Jodelia

Googlesta löytyy muuten aika paljon hauskoja memejä hakusanoilla: wedding corona meme :D
Kuva:// Elle.com
Kuva: // The Funny Beaver.com
Kuva:// The Funny Beaver.com

Jos jotain hyvääkin haluaa löytyää, niin ainakin rahaa säästyy kun mitään ei voi tehdä ja minnekään ei voi mennä. Kun on kotona tai jommankumman vanhemmilla lähes 24/7, käyttää samoja legginssejä ja kulahtanutta t-paitaa viikosta toiseen ja meikkaa kerran kahdessa kuukaudessa, ei tule shoppailtua yhtään mitään. Myös hääblogin kirjoittamiseen voi hyvillä mielin käyttää useita tunteja viikossa, sillä kutsun sitä nykyään harrastuksekseni. 

Ja noh... kun tätä omaa listaani tarkastelee, niin aika pieniähän kaikki nämä asiat ovat ja toisaalta meidän häihin on vielä aikaa, joten moni juttu ehtii vielä muuttua. Rakkaat lukijat, sana on nyt vapaa! Mikä teitä tällä hetkellä ketuttaa, häihin ja koronaan liittyen?

3 kommenttia:

  1. Menee enemmän ahdistuksen puolelle mutta häiden järjestämiseen liittyvä rahan meno. Tottakai voi mennä myös kutakuinkin ilmaiseksi naimisiin, mutta itse haluan tätä merkkipaalua juhlistaa joten siihen kuluu rahaa. Viime keväänä olin lomautettuna 3 viikkoa (no ei paha) ja töissä on taas YT:t ja jos taas tulee lomautus niin miten saan oman osuuteni maksettua juhlista. Olemme sopineet miehen kanssa että kumpikin maksaa henkilökohtaiset kulut itse ja yhteiset puoliksi mutta mies lupautui tarvittaessa maksamaan enemmän yhteisistä kuluista kun hän tienaa enemmän.

    Näitä olen yön pimeinä tunteina miettinyt ja perusteluja itselleni.
    - Perheidemme kanssa ravintolaan syömään. Kerrankin ja kaikki koolla (toivottavasti) eikä kenenkään tarvitse tehdä itse mitään.
    - Valokuvaaja ottamaan potrettikuvat. Voisihan vaikka äitini ottaa työpaikkansa järkkärillä kuvat mutta mieluummin ammattilainen jolla oli kivan ja persoonallisen näköisiä kuvia.
    - Kampaus ja meikki ammattilaisella. Ite en ole kovin hyvä näissä ja ettei sitten tarvitse katsella hääkuvaa jossa olisi voinut paremmaltakin näyttää.
    - Häämekko, jonkun muun juhlamekon sijaan. Kliseisesti siinä häämekossa vaan tunsi itsensä oikeasti morsiameksi. Käytetyistä ei löytynyt sopivaa.
    - Kavereille järjestettäviä juhlia varten vuokrattu kiva juhlatila. Jos nyt kerrankin jotain muuta kun kotibileet.
    - Catering hoitamaan ruuat sinne. Ettei tarvi hirveessä stressissä tehdä kaikkea ite säästääkseen hieman.
    - Esiintyjä. No hän on kummallekin puolituttu lahjakas muusikko ja tuetaan artistia ja...
    - Olisko tällä yhdellä halvalla perus sormuksellakin pärjännyt (kihlasormus)? No halusin teettää oman tyylisen vihkisormuksen ja siihen on toimitettu itse vanhaa kultaa.

    Kaikkiaanhan nämä kulut on varmaan alle 7000e ja jotkut järjestää kymppitonnien häitä mutta silti. Enemmän mä varmaan katuisin myöhemmin jos olisi vaan kakkukahvit kotona joku kaapista kaivettu vanha juhlamekko päällä tms. Kotona on saanut nyt olla varmasti ihan tarpeeksi jokainen, haluan juhlat ja läheiset ja kaverit yhteen! Tässä nyt toistuu minä minä mutta yhdessä miehen kanssa keskusteltu miten nämä häät järjestetään, minä vaan kelailen näitä juttuja enemmän. Olisi pitänyt aloittaa jo aiemmin se säästäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, samojen ajatusten äärellä olen välillä käynyt itsekin, samoin tuleva sulhanen. Onko mitään järkeä käyttää näin paljon rahaa yhteen juhlapäivään, kun meillä kuitenkin on samalla muitakin tärkeitä säästökohteita, kuten omistusasunto. Ollaan aika monta kertaa manattu että kunpa olisi ylipäätään alettu säästää paljon nuorempina ja olisi nyt jo kunnon pesämuna koossa. Me olemme siinä onnekkaita, että ei ole osunut kohdalle lomautuksia, mutta oma sulhaseni tosiaan on opiskellut oikeastaan koko suhteemme ajan, joten tähän asti säästäminen on ollut aika pitkälti mun varassa.

      Teidän hääsuunnitelmat kuulostaa ihanalta ja vaikka itsekin olen välillä potenut huonoa omatuntoa rahanmenosta, olen sun kanssa täysin samaa mieltä siitä, että kyseessä on ainutlaatuinen päivä jonka haluaa erottuvan muista juhlista ja olevan ikimuistoinen niin itselle kuin vieraillekin. Yhdyn siis perusteluihisi!

      Kivaa kevään jatkoa ja toivotaan että suunnitelmat etenevät eikä uusia vastoinkäymisiä osuisi kohdalle! <3
      T: Hanna

      Poista
  2. Ah jollain muulla on ihan samoja ongelmia! Menimme kihloihin 31.12.2020 ja tietenkin halusimme juhlistaa sitä, mutta tosiaan nyt se ei vaan onnistu. Muutin myös Helsinkiin vasta viime vuonna ja lupailtiin perheen ja kavereiden kesken ettei tämä vaikuta mihinkään ja nähdään usein.. Niinpä niin. Nyt olen siis kihloissa ja olemme tosi onnellisia, mutta emme ole vieläkään edes päässeet kysymään itsellemme kaasoa emmekä bestmania :D Siskoni meni naimisiin pari vuotta sitten ja aloitimme suunnittelun häämessuilla ja lukuisilla palavereilla. Kävimme sovittamassa porukalla hääpukuja ja nyt olen täällä yksin panikoimassa että onko tämä nyt se mitä minä saan. Ja sama juttu 30v bileitten suhteen :D Toive olisi viettää niitä ulkomailla mutta saa nähdä. Olen myös positiivinen ihminen mutta ikävää kuinka paljon korona vaikeuttaa elämän mullistavia hetkiä. Mutta onneksi häiden pitäisi olla myös vasta ensi vuonna. Pidetään peukut pystyssä että tilanne on täysin eri silloin! <3
    Ja ihanaa muuten että saitte buukattua valokuvaajan! Iso helpotus varmasti. Kiva seurata teidän häitten suunnittelua ja valmistelua :)

    VastaaPoista